test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Closed TopicStart new topic
> Сексуално образование в училище?!?, Къде е проблемът?
biggeorge
коментар 11/02/2020, 00:16
Копирай адреса: #1

Кремълска мурзилка
Група: Изгонени
Съобщения: 2 317
Регистриран: 02/06/2017
От: Зона 51
Потребител # 51

Днес гледах репортаж по Нова телевизия за училище в Перник, където провели час по сексуално образование, което не се харесало на някои родители. misli.gif
Четвъртокласници са принуждавани да рисуват полови органи
Не разбирам какъв е проблема?
Наистина ли децата са били развращавани или възмутените родители са фалшиви моралисти?
Родителите, които са против сексуалното образование в училище, дали са компетентни по тези въпроси и могат ли сами вкъщи да обяснят на децата си темата за секса?
Какво лошо има децата да учат в училище какво е секс, какви са разликите и приликите между телата на момчета и момичета, какво е обрязване, какво е мастурбация, какви са промените в телата на момчета и момичета през пубертета, как се забременява, какви са опасностите при секс без предпазни средства, какво са презервативите и противозачатъчните и как се ползват?
Не е ли по-добре децата да научат как да се предпазват от забременяване и полово предавани болести, отколкото да изпаднат в някоя неприятна житейска ситуация? huh.gif
Защо някои родители не искат децата им да знаят тези неща?
Ако децата не трябва да учат за секса в училище, тогава къде трябва да бъдат образовани на тази тема?
Или децата изобщо не трябва да знаят нищо за секса?
Как тези вече пораснали деца ще водят полов живот, ще имат семейства и деца?
В така създалата се ситуация пак ли НПО-то е виновно?
Защо прокуратурата ще проверява сексуалното образование на децата?
Сексуалното образование работа на прокуратурата ли е?

Сексуалното образование – проблем или манипулация?
В България има сериозен проблем със забременяването и абортите при малолетни и непълнолетни. unsure.gif
Деца раждат деца-тревожната статистика
11-годишно момиче направи аборт
И не говорим само за циганки, които раждат на 12 години, а за всякакви деца.
Това е и причината да одобрявам сексуалното образование.
Липсата на сексуално образование води до предразсъдъци по отношение на мастурбирането, обрязването, секса, употребата на презервативи и противозачатъчни, естественото раждане, кърменето, отглеждането на деца и т.н.
Според мен псевдоморалистите са сексуално неграмотни, затова и не могат да възприемат адекватно сексуалното образование в училище.
Да не говорим за религиозните фанатици, които също са против сексуалното образование.
И така къде е проблемът - в училището, в НПО-тата, в родителите или в децата?
Или проблемът е във фалшивия морал на една група хора?
292.gif

П.п.: Помните ли скандала с гей брошурата в училище?
Разпространена в училища брошура с гей двойки била за кабинетите за СПИН
А помните ли брошурата за пениса Кънчо?
Пенисът Кънчо 1
Пенисът Кънчо 2
Дали е случайност, че от време на време избухват скандали около сексуалното образование на децата? dry.gif

--------------------
Go to the top of the page
ЛС
The_Purifier
коментар 11/02/2020, 09:13
Копирай адреса: #2

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 559
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 28

Четвърти клас ми се струва малко рано. Нас навремето ни "образоваха" някъде към шести-седми-осми клас. И определено не са ни карали да рисуваме, то те чиновете и без това бяха достатъчно надраскани smile.gif Но времената се променят явно.

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 11/02/2020, 14:40
Копирай адреса: #3

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Предполагам, че са ги образовали сексуално в 4 клас, защото децата започват да правят секс все по-рано.
11 годишно момиче е забременяло.
Тя е била в 5 клас. sad.gif

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 11/02/2020, 19:18
Копирай адреса: #4

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Тази вечер в новините на БНТ съобщиха за случая в Перник. rolleyes.gif
Показаха лицата на потестиращите родители.
Оказа се, че това са само двама души - съпрузи, родители на 10-годишно момче, което дори не е присъствало на семинара.
Програма против насилието изправи родители едни срещу други в пернишко училище
Дима Ненчева и съпруга й са подали сигнал в прокуратурата срещу програмата на фондация П.У.Л.С.
Родителите на децата, които са присъствали на семинара бяха доволни от проведените занятия.
Намерих в Интернет програмата "Таралежи" на фондация П.У.Л.С. и установих, че в нея няма нищо нередно.
Обучителна програма "Таралежи"
Крайният резултат от цялата активност е, че МОН са спрели образователната програма в Перник.
Не разбирам според националистите на каква възраст е подходящо децата да бъдат ограмотени за секса?
Ако децата не знаят нищо за секса по-лесно ще станат жертви на сексуално насилие, както и има по-голяма вероятност да се стигне до нежелана бременност и заразяване с полово предавани болести.
И после се чудим защо раждаемостта е ниска, а младите хора не искат да се женят. dry.gif

Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 11/02/2020, 19:21

--------------------
ЛС
dobribozhilov
коментар 11/02/2020, 19:42
Копирай адреса: #5

Newbie
*
Група: Потребители
Съобщения: 5
Регистриран: 11/02/2020
Потребител # 568

От около 10 хиляди години, човекът съществува, благодарение на някаква морална парадигма. Сега много набързо започнахме да я променяме. Ранен секс, гейове, джендъри, абсолютна свобода... На това в Лас Вегас му казват "хазарт"... smile.gif

--------------------
Добри Божилов, писател
"Задругата"
ЛС
Питето
коментар 11/02/2020, 21:12
Копирай адреса: #6

Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81

От 10 000години... нищо ново под слънцето, просто добре забравено старо.

--------------------
"Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
Тарабас
коментар 11/02/2020, 22:11
Копирай адреса: #7

Обикновен кавал
Съобщения: 2 557
От: Андромеда
Потребител # 18

Моралната парадигма не гледа с добро око на рисувани путки и хуйове, но няма против 14 годишни девойки да раждат и да си остават децата в домове. Добре че на моралът гъзът му е голем, та да му наврем всичките парадигми у гъзо.

Думата гъз много ма кефи.

--------------------
На човек който не пие не мож му има доверие...
ЛС
biggeorge
коментар 11/02/2020, 23:13
Копирай адреса: #8

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Майната й на моралната парадигма. laugh.gif
На фалшив морал аз не вярвам.
Ранният секс не е измислен през 2020 г.
Преди 2500 г. хората са започвали да правят секс от малки.
Жените са раждали от 12 г. и са умирали преди да станат на 30 г.
Преди 2500 години продължителността на живота е била 30-35 г.
Така че не дрънкай глупости за ранния секс.
Хомосексуалността също не е изобретение на 20 век.
Преди 2500 г. хомосексуалните взаимоотношения са били приемани за нещо нормално.
И накрая - джендър не значи това, което ти си мислиш. dry.gif
Джендър не означава педал, педераст или травестит.
Джендър от Уикипедия, свободната енциклопедия
Цитат
Джендър (от английски: gender – „род (граматичен)“; и от лат. genus – „род“, „вид“, „тип“, семейство или група от неща) е понятие във философията, обществените науки и правото, означаващо поведенческите и физиологичните характеристики, които дадено общество или култура свързва с мъжествеността и женствеността – това, което се смята за прилягащо на жените и на мъжете в дадено общество, както и атрибутите, които чрез културата се приписват на жените и мъжете. Така тези характеристики и поведения носят значение, което е свързано с пола, но не произтича от него, а им е придадено (конструирано) от обществото.

А свободата не е абсолютна, тя е нещо относително.
Много предразсъдъци имаш. sad.gif

--------------------
ЛС
ЕксГорски
коментар 12/02/2020, 13:15
Копирай адреса: #9

Advanced Member
Съобщения: 1 911
Регистриран: 01/11/2019
От: France
Потребител # 556

Цитат(Тарабас @ 11/02/2020, 22:11) *
Думата гъз много ма кефи.

Поема за гъза
ЛС
Persian
коментар 20/02/2020, 22:32
Копирай адреса: #10

Advanced Member
Съобщения: 1 209
Потребител # 17

Цитат(biggeorge @ 11/02/2020, 00:16) *

gepi.gif
Хората гледат нещата по различен начин, а сигурно и различно ги виждат smile.gif
Попаднах без да искам на едно мнение по този въпрос:

В борбата с това „идеологическо насилие“ централна роля се отрежда отново на УЧИЛИЩЕТО. То трябва да подготви детето за света на възрастните, а понеже в света на възрастните трябва да умееш да се изразяваш чрез сексуалното поведение и чрез неговото обсъждане – значи, детето трябва да бъде „разкрепостено“, да бъдат снети от него ограниченията, наложени му от семейното възпитание и традиционната култура; нещо, което на обикновен език се нарича „развращаване на малолетни“.

Моите виждания по въпроса са други.

Не разбирам какъв е проблема?

- Това е проблема. Те няма да стават художници.
Има си книги, които са с рисунки ( Снимки ) и добре обяснено анатомически.
Достатъчно е да им се обясни просто, ясно и разбираемо как стоят нещата с полово пикочната система.

1 - Как да се пазят:
Простуда, стягане, натоварване ....
2 - Функции
3 - Развитие
Общо за мъжете и жените, както и поотделно за едните и за другите
4 - Болести. Те няма как да се изредят, но в по-горен клас може.
Ти си ги изредил по-нагоре.

Наистина ли децата са били развращавани или възмутените родители са фалшиви моралисти?
- Зависи от начина на преподаване.
Ако се вземе един банан и един презерватив и всички момичета го обиколят да го турят с уста, не е приемливо.
Презервативът е предпазно средство и се поставя еди как си.

Защо някои родители не искат децата им да знаят тези неща?
Ако децата не трябва да учат за секса в училище, тогава къде трябва да бъдат образовани на тази тема?

- На улицата
През годините много са ме разпитвали по такива теми. Разни съученички, гаджета, и въобще, но няма да забравя един случаи:
Една вечер докато бях с малкият и другите деца пред блока, едно момиче на 10 годинки ме попита, хубаво ли е да се прави свирка.
Казах и, че не знам, че при всички е различно, но като порасне ще разбере кое е хубаво и кое не е.
След това ми зададе въпрос за цикъла. Някакъв странен, който само жените могат да отговорят.
Тогава я попитах - Защо мен питаш. Аз не съм жена и не мога да ти отговоря точно какво и е на жената, как го чувства и тя как се чувства.
Попитах я и защо не говори с майка си по този и други въпроси. Тя ми отговори - Не мога и ме помоли да не казвам на майка и какво ме е питала.

Та, не мога да ти кажа защо някои родители не говорят с децата си на такива теми.
Има си и невежи хора, а има и такива, които не са патили. Откъде да знаят разни работи, а още повече, че това, което можеш да го лепнеш от долу, можеш да го лепнеш и отгоре.

Това е. Трябва да се образоват малко или много, защото 5ти, 6ти клас вече започват да се разюздават и натам не ми се говори.
ЛС
agrippa
коментар 23/02/2020, 05:02
Копирай адреса: #11

Advanced Member
Съобщения: 1 002
Регистриран: 27/06/2017
От: Far Far Away
Потребител # 123

Цитат(The_Purifier @ 11/02/2020, 01:13) *
Четвърти клас ми се струва малко рано. Нас навремето ни "образоваха" някъде към шести-седми-осми клас. И определено не са ни карали да рисуваме, то те чиновете и без това бяха достатъчно надраскани smile.gif Но времената се променят явно.
Може би да, но тия неща, макар и непълно и не толкова научно си ги научавахме още в първите класове.
ЛС
agrippa
коментар 23/02/2020, 05:09
Копирай адреса: #12

Advanced Member
Потребител # 123

Цитат(dobribozhilov @ 11/02/2020, 11:42) *
От около 10 хиляди години, човекът съществува, благодарение на някаква морална парадигма. Сега много набързо започнахме да я променяме. Ранен секс, гейове, джендъри, абсолютна свобода... На това в Лас Вегас му казват "хазарт"... smile.gif

Времената са такива – динамични. В пределите на един човешки живот се сменят няколко начина на живот, комуникации, техники и разни други представи. Логично е образовението да не изостава, а да е изпреварващо. От друга страна и предствати ни за "едно време", предишни епохи са много повърхностни и непълни, тенденциозно нагласени и даже измислени често. Че хората са били прости и не са знаели много неща и пр. А тези знания просто са били загубени, загърбени, погребани.

Това съобщение е било редактирано от agrippa на 23/02/2020, 05:12
ЛС
agrippa
коментар 23/02/2020, 05:18
Копирай адреса: #13

Advanced Member
Потребител # 123

Цитат

Принуждавани? Това се казваше работа в клас, домашна работа или час по рисуване. Или в училище си правят само каквото им се ще само вече?

А дали ги принуждават да четат или пишат? Горките деца...

Това съобщение е било редактирано от agrippa на 23/02/2020, 05:19
ЛС
Karmic wheel73
коментар 26/02/2020, 10:20
Копирай адреса: #14

Advanced Member
Съобщения: 139
Регистриран: 19/08/2019
Потребител # 539

Според мен е рано в 4 клас.
5-6 е добре.То не че не знаят вече всичко.
Относно циганите се искат по-крути мерки.
Живея в Норвегия.Тук между двете войни е имало кампания за кастриране на норвежките цигани.
Не е имало Женевски и Хагски конвенции и права на човека.
И днес може да се каже че почти нямат цигани.
Пращали са ги масово на уж рутинни прегледи и упойка на жените.И кастрация.Норвежци са ми го разказвали.
И днес няма циганин-няма проблем.
Не съм расист,но в крайна сметка това е единственното примитивно племе без писменност,държава и принос към обществата в държавите.
Нека говорим с факти.
Има и свестни цигани,но са по-скоро изключение от правилото.
И сега ако се включат разни хора да ме оборват,само ще кажа-огледайте се,вижте статистиките и реалността.
Аз като имам проблем с алкохола-правя нещо по въпроса,поемам отговорност и не пия.
Ходя на срещи,работя по въпроса.
Циганите вечно държавата,сиастемата и другите са им виновни.
Няма такъв филм.
Всеки да си поема лично отговорността.
Нещата работят,ако ти работиш!

--------------------
Кой как се държи си е негова карма, как аз моя отговорност!
https://youtu.be/nXX0McmbcAU
ЛС
biggeorge
коментар 26/02/2020, 20:20
Копирай адреса: #15

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Това, което си написала е ксенофобия, нацизъм, фашизъм и пропаганда. angry.gif
Не е расизъм, защото циганите са от европеидната раса, но пак си е насаждане на омраза.
За такъв пост през 10 години админисраторите щяха да ти дадат двуседмично наказание.
А сега - потупване по рамото и покана за присъединяване към партията на управляващите националисти.
А по повод поста ти - по същият начин, по който искаш да стерилизираш циганите, някой друг може да поиска да стерилизира българите. wacko.gif
Вместо хората да бъдат лишавани от размножителни способности и от деца, много по-лесно е да бъдат образовани, възпитани и живота им да се промени към по-добро.
-----------------------------------------------------------------------
4 клас изобщо не е рано за сексуално ограмотяване в училище.
В 4 клас децата са на 10-11 години.
Това е и възрастта, от която започва пубертета.
Сексуалното образование трябва да предшества пубертета, за да могат децата да са подготвени за промените, които ще им се случат.
Освен това трябва да са запознати с опасностите свързани със секса. misli.gif
Сексуалното образование трябва да започва още в 1-4 клас, като е представено по подходящ за възрастта на децата начин.
Сексуалното образование в по-горните класове (5-8 клас и 9-12 клас), също трябва да е представено по подходящ за възрастта на децата начин.
Колкото по-големи са децата, толкова по-детайлно трябва да бъдат разглеждани сексуалните въпроси.
Сексуалните проблеми, с които се сблъскват децата в 1-4 клас, в 5-8 клас и в 9-12 клас са различни и трябва да се прилага различен подход.
За съжаление много хора не разбират какво означава сексуално образование и си мислят, че става дума за разврат и извращения.
Какви хора биха си помислили, че сексуалното образование в училище е равносилно на разврат и извращения?
Сигурно някакви развратни и извратени хора. dry.gif

Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 26/02/2020, 20:21

--------------------
ЛС
Karmic wheel73
коментар 27/02/2020, 11:06
Копирай адреса: #16

Advanced Member
Съобщения: 139
Регистриран: 19/08/2019
Потребител # 539

Първото което е,не съм жена а мъж.
Второто,не съм расист.
Работил съм с араби,негри,азиатци и пр.
Но да ти кажа,все пак си е до човек,но..една голяма част от арбите и азиатците са мързеливи.
Негрите повече бачкат.
Напоследък работих с тайландки в почистването,ужасно бавни и мудни са.И доста подмолни.
Имам преки и директни набюдения.
Има единици изключения от циганите.
За мен е важно хората най-вече да са точни насреща.
Без значение расата им.
Няма проблем ако не ми пречат.
Но не очаквай да се гушкам и прегръщам с раси от третия свят.Откога на истините казват расизъм?
Чак дотолкова няма как да стане.
Аз гледам хорските дела.
Има ли тарикати,измъкващи се и живеещи на мой гръб,не ги търпя.
АА клуба ме научи на честност и истина.
Лошото никому не желая,но вече и не стоя в неработещи неща за мен,сред неработещи търтеи и използвачи.
Затова и имам много малко приятели.

--------------------
Кой как се държи си е негова карма, как аз моя отговорност!
https://youtu.be/nXX0McmbcAU
ЛС
D-rA
коментар 27/02/2020, 11:30
Копирай адреса: #17

Advanced Member
Съобщения: 2 294
Регистриран: 20/03/2017
Потребител # 4

=== Моля придържай се към зададената тема. Лирични отклонения, като споделяното от теб разводняват темата.За всичко което те вълнува форуми абв имат създадени достатъчно подфорумни раздели. sunbathing.gif

--------------------
ЛС
Онуфри
коментар 27/02/2020, 17:46
Копирай адреса: #18

Advanced Member
Съобщения: 554
Потребител # 25

Цитат(Karmic wheel73 @ 27/02/2020, 11:06) *
….Лошото никому не желая,но вече и не стоя в неработещи неща за мен,сред неработещи търтеи и използвачи.
...

Като това ли:

....Ако не успея да се намърдам към комунална сържавна работа,ще тръгна към инвалидна пенсия.….

wavetowel2.gif

--------------------
Ако човек е тъп, той е беден, тоест иска му се да е комунис.. е казъл мъдрецът!
Имало едно време СССР!
“Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил

Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
ЛС
Питето
коментар 24/06/2020, 20:07
Копирай адреса: #19

Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81

Сега гласят едни задължителни виртуални часове... дето точно пасват за сексуално образование, щото виртуални материали бол, само трябва нЕкой да подбере подходящите и да се намери един свестен учител да обяснява трезво нещата...
Този вирус (дето според някои дори го няма) успя да промени образованието в положителна посока, та що да се получат свястно нещата и с такива "щекотливи" предмети.

--------------------
"Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
Потребител
коментар 24/06/2020, 23:54
Копирай адреса: #20

Advanced Member
Група: Ограничени
Съобщения: 920
Потребител # 14

Французин, изучаващ български пита свой колега българин:
-Как е на български "синхрофазотрон"?
-Ко?
-Боже, какъв прекрасен и лаконичен език!

1f642

Цитат
...
Този вирус (дето според някои дори го няма) успя да промени образованието в положителна посока, та що да се получат свястно нещата и с такива "щекотливи" предмети.

... така е, прав сте ... знаете ли, наскоро гледах едно въздействащо видео ... не си спомням за какво се разправяше, но знам как се почувствах ... в общ план искам само да кажа - уважавам това, което правите хора :.) ...

ЛС

Closed TopicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 12:18