|
|
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
26/02/2020, 01:11
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 2 294
Регистриран: 20/03/2017
Потребител # 4
|
Има ли я, или е поредната партенка а'ла Йончева ...Като се чете в Регионалния каталунски вестник - страхотни разследвания...Но защо ли при бърз преглед на по-солидните испански вестници като El Mundo, El pais, La Razon не се открива никаква информация.Преглед на френската преса като Le Figaro, а също и Le Monde ( в сайтовете им естествено) - нищо не се споменава.Нима възникналият "скандал" на никого не вдъхва интерес та не пишат нищо?Или парите на Бойко са им затворили клавиатурите
Няма лошо да има виновен Бойко, ама каква е истината? ПП. El Mundo например пишат за комета Борисов - ха хаа ![]() -------------------- |
26/02/2020, 09:57
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Изгонени
Съобщения: 8 828
Регистриран: 20/04/2019
Потребител # 519
|
Не ми е работа аз да го решавам това нещо. Има си органи, които трябва да си свършат работата. Но, дали? Това е въпросът, който ме гложди, отвътре. В контекста и на твоите съмнения. Щото у нас има една такава поговорка: "Гарван гарвану око не вади." Сещаш се. Не че Борисов ще тръгне да раздава кинти, за да пречи на разследването, просто властващите се защитават един друг, по инстинкта на съмишленици и стремежа за увековечаване на властта им. С обратен знак е все едно у нас да направим безпристрастно разследване да кажем имотите на някой як руски олигарх, защо не и на Путин, или на украинския премиер или президент, или на гръцки, румънски, македонски... от нашия калибър. Тези не се барат един друг. На по-високо, дори европейско ниво, предполагам играта е същата - ти не ме пипаш, и аз не те пипам. А Борисов е удобен на всички от елита, не случайно всички го прегръщат и потупват по дебелия врат. И така. Животът продължава.
Иначе, без да съм специалист в сферата, моето лично мнение е, че нещата могат много лесно да се свършат, и от испанските следствени органи, и от нашите. Какво имам предвид: Проследете парите! На първо място това. Доколкото прочетох, открити са едни над 2 милиона евро в онзи луксозен бутик или магазин в Барселона, и то в кеш. Да кажат откъде ги имат тези парѝ. След като магазинът не върви. Също съдия може да издаде заповед за банково проследяване, на сметки, на сделката с къщата там, и т. н. Пак съдия може да издаде такава и за ДНК тест чие е детето на въпросната манекенка, дали на Борисов? Просто е. Като фасул. Стига да има воля да се направи. Политическа, и всякаква. Но, мога да заложа голям залог, че няма да стане. Че няма да разберем истината, и по това. Ще се замаже. Във времето, и всякак. А иначе най-добрият начин по оневиняване на самия Борисов е тази истина да излезе наяве, цялата, докрай, след като е толкова сигурен, че е невинен и в този случай. Но, след като няма да излезе /мое предположение, мнение/, значи? Значи има нещо гнило, нали? Значи по един или друг начин нашият премиер е и в тая каша. По това съм си казвал мнението, и тук. Докато Борисов има сделка с Вашингтон и ЦРУ /пак мое предположение/, никой не може да го закача. Вчера видяхме как изтърбушиха чрез прокуратурата поредния кьор фишек по борбата с корупцията по високите места - онази дама от Басейнова дирекция. Закопчали са я сякаш е Осама Бин Ладен, като най-опасния терорист и престъпник на света! Показно, силово, демонстративно. Или както каза Ревизоро - за да се изфукат с нови униформи и снаряжение: https://nova.bg/news/view/2020/02/24/278986...BC%D0%BA%D0%B8/ А обвиненията са за неща, които са вършени в това ведомство повече от 20 години! Но, най-важното, същата отново не е от ГЕРБ. Пак от пишман патриотите. Тоест, предположенията ми се потвърждават - че нахъсаният нов главен прокурор Гешев няма с пръст да пипне никого от Партията Хранилница. Е, да, самосезираха се по случая в Барселона, така е. Но нямаха избор, общественият отзвук ги застави. И от това да се самосезират до това да свършат работата до край, е от небето до земята. В самите среди там знаят, че когато се самосезират така, значи опитват да заметат нещата, като усвоят всички факти и дори ако има доказателства, и ги покрият. Както стана с Костинброд, с едни флашки за Борисов преди, за Мишо Бирата, как кадруваше Бойко магистрати в Банкя, после имаше едни тефтерчета кого да ударят, също със спрения сигнал в БНР скоро... Нещо реално да излезе? Нищо. И сега така ще стане. Иначе, ето какво се знае до момента, според изнесеното в медиите: https://www.mediapool.bg/el-periodiko-razsl...news303746.html Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 26/02/2020, 11:00 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
26/02/2020, 10:09
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 139
Регистриран: 19/08/2019
Потребител # 539
|
Няма топки Бойко да застане със името си и да каже истината.
На него истините не са му удобни. Както и на цялата им партия. Пир по време на чума е тяхното управление. Лошото е че нямат алтернатива. Няма нищо качественно което да ги замени,или дойде отдолу.От по-младите. Нормалните хора се отвращават от политиката изобщо. Затова и никога няма да имаме добри политици. Понеже можещите и знаещите вече са отвратени от пошлостта наречена българска политика. -------------------- Кой как се държи си е негова карма, как аз моя отговорност!
https://youtu.be/nXX0McmbcAU |
26/02/2020, 10:32
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Няма топки Бойко да застане със името си и да каже истината. На него истините не са му удобни. Както и на цялата им партия. Пир по време на чума е тяхното управление. Лошото е че нямат алтернатива. Няма нищо качественно което да ги замени,или дойде отдолу.От по-младите. Нормалните хора се отвращават от политиката изобщо. Затова и никога няма да имаме добри политици. Понеже можещите и знаещите вече са отвратени от пошлостта наречена българска политика. Прав си, за съжаление. И аз така мисля. Но по-младите така или иначе трябва да намерят изход от ситуацията - как да пратят мутрите, корумпираните ченгета и номенклатурчици, и килърите там, където им е мястото, в затвора. И да си излъчат от своите среди, на можещите, работещите и честните свои представители за властта, която да им служи като общество, а не да ги ограбва, мачка и унижава. Ако са останали такива у нас, ще го сторят. Ако не... горко на България! -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
26/02/2020, 12:54
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 4
|
По-полезни за темата ще бъдат извадки, ако ги има, от Норвежката преса.
-------------------- |
26/02/2020, 12:58
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 4
|
Не ми е работа аз да го решавам това нещо. Никой и не го иска това. Идеята на темата е ако има публикации в други небългарски медии да ги споделите.Все пак "скандалът" по наличната до момента информация излязла в каталунски вестник и споделилите го с разсъждения наши медии, би трябвало да има международен отзвук, какъвто не се забелязва.Глупави ли са всички редактори, или лесно надушват партенките... -------------------- |
26/02/2020, 13:25
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Никой и не го иска това. Идеята на темата е ако има публикации в други небългарски медии да ги споделите.Все пак "скандалът" по наличната до момента информация излязла в каталунски вестник и споделилите го с разсъждения наши медии, би трябвало да има международен отзвук, какъвто не се забелязва.Глупави ли са всички редактори, или лесно надушват партенките... Не мисля, че на този етап може да се извади повече инфо по случая, от това, което даваме и тук. Би било спекулация, съгласявам се. Също и за това с партенките, защо не. То може да е обаче единият хипотетичен вариант. Другият е този за политическата коректност и солидарност между властите и властимащите навсякъде, включително и в Европейския съюз. Както казах вече - гарван гарвану око не вади. Не че някой им нарежда на самите медии, не твърдя това, не и на запад от нас. Но те пък явно изчакват как ще се развие случая, за да го коментират изобщо. А след първите информации за това разследване, случаят просто... умря. Нищо по него. А има едни недекларирани близо 3 милиона евро кеш. Също такива по луксозния живот на дамата с порешето и магазина, и къщата, и по самата къща... Само по себе си това е категорично подсъдно, без значение кой стои зад него. Моето предположение е, че така ще си остане, каквото е дотук. Тоест, никак. Тишина. Пълна. Все едно не е било. Всеки нататък може да си прави своите изводи и заключения. Лично моите ги споделих - че след като случаят ще се покрие и закрие на практика, явно има нещо гнило по него, вкл. за нашия премиер. Иначе защо сериозни служби като испанските, каталунските специализирани разследващи органи въобще ще се самосезират по това, но пък няма да го доведат докрай? И, ако всичко си е о кей, защо не излязат с изявление, че нищо не е открито, парите на въпросната манекенка са си законни, къщата собстевеност на някакъв руснак от "Лукойл" също си е с декларирани средства, магазина и той, и край. Обаче, пълно мълчание. Защо? Защото според мен нищо не е наред, просто ще замажат и тази гнила ябълка под килима на полит коректността и в името на европейската солидарност на елита от властта, от който много удобна част е и Борисов. Представяш ли си какво би се разразило в този смисъл в Брюксел най-малкото, то у нас ясно, ако хипотетично приемем /не твърдя да е така/, ако само предположим, че Борисов е в дъното на тази афера и испанските органи изкарат фактите и истината по нея! Не, не, категорично това няма да бъде допуснато, По никакъв начин! Абсурд! А иначе, ако трябва да сме коректни, би трябвало да попитаме: Защо не доведат разследването на манекенката, парите и къщата без въобще да намесват хипотезата за господин Борисов? Просто да изкарат истината за онези пари, за магазина, къщата, за всичко. Пък каквото излезе, това е. Но няма да го направят. И какво би означавало това? За мен поне е ясно. Всеки сам да си прави изводите за себе си. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
26/02/2020, 13:29
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 4
|
Ок, но свободните съчинения са за форум Литература.
-------------------- |
26/02/2020, 14:08
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Ок, но свободните съчинения са за форум Литература. Така е. Но има и някои факти, цитирани в линка, който съм дал. Факти по самото разследване. 1. Има едни милиони евро кеш, открити при обиска на бутика, които не са декларирани. 2. Има луксозна кола, порше, която като себестойност не отговаря на доходите на въпросната ексманекенка. 3. Има магазин, който не е ясно с какви доходи е закупен от фирмата на дамата или нейния татко, в който не са отчетени големи продажби, поне по документи. 4. Има луксозен имот и къща, собственост на някакъв руснак, в която е живяла въпросната манекенка. Знаем как в Испания действат органите по подобни казуси, изпитаха го на гърба си звезди като Роналдо, Меси, политици там, и т. н. Няма прошка! Нещата наистина са прости. Ако въпросната дама, която е цел на разследването откаже да съдейства и да посочи произхода поне на намерените парѝ кеш, грозят я години затвор, плюс съответните глоби. Най-малкото. Не простиха нито на Меси това, нито на Роналдо, укритите данъци. Сега обаче виждаме, че случаят забоксува, поне така изглежда. Защо, аз не мога да гадая. Дано работят още по него, испанците и каталунците, но се съмнявам. Дори не разбрах дали въобще е арестувана въпросната жена, дали й е повдигнато обвинение, дали е издирен собственикът на къщата и дали е призован за разпит, също бащата на дамата... Някакви пълни абсурди наблюдаваме по този случай. Ако пък е партенка, защо въобще сериозни органи като испанските се сезираха по него? Нека все пак изчакаме, и ще видим. Пак казвам - да изключим от уравнението на разследването нашият премиер. Да приемем, че няма нищо общо. Защо не продължи то по изясняване недекларираните доходи на манекенката, а защо не и на въпросния руснак? Това питам. Борисов няма общо, да разследват докрай тези двамата. И, като излезе цялата истина, тогава ще се разбере всичко. Нали? Само че не виждаме това. Засега тишина. Която понамирисва, точно на корупция, и то от най-високо място. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
26/02/2020, 14:54
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 4
|
Знаем как в Испания действат органите по подобни казуси, изпитаха го на гърба си звезди като Роналдо, Меси, политици там, и т. н. Няма прошка! Посочи един нормален испански вестник коментирал темата - няма такъв. Този който е написал всичко това е регионален каталунски вестник - никоя друга медия от Испания а и другите европейски страни не споделя "фактите" за които пишеш, т.е. само ти им търсиш решение. -------------------- |
26/02/2020, 15:17
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 1 911
Регистриран: 01/11/2019
От: France Потребител # 556
|
никоя друга медия от Испания а и другите европейски страни не споделя "фактите" за които пишеш, т.е. само ти им търсиш решение. Аз съм в т.н. Северна Каталуния - френската част на Каталуния (Столица Perpignan, 35 км от испанската граница). Местните медии отразяват всичко,което става в южна Каталуния - испанската част на Каталуния (Столица Barcelona, 165 км от френската граница) - отразяват се и най-незначителни събития - по интересуващия ни въпрос няма нищо, абсолютно нищо! Това съобщение е било редактирано от ЕксГорски на 26/02/2020, 15:42 |
26/02/2020, 15:37
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 4
|
Аз съм в т.н. Северна Каталуния - френската част на Каталуния. Местните медии отразяват всичко,което става в южна Каталуния - испанската част на Каталуния - отразяват се и най-незначителни събития - по интересуващия ни въпрос няма нищо, абсолютно нищо! Благодаря Горски, аз също не открих нищо в никоя медия по света, затова поставих темата - все пак както и ти, така и други участници в този форум живеете в различни краища на този свят и вашето мнение за реалното отразяване на въпросната новина в местната преса е най-меродавно. -------------------- |
26/02/2020, 18:33
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Посочи един нормален испански вестник коментирал темата - няма такъв. Този който е написал всичко това е регионален каталунски вестник - никоя друга медия от Испания а и другите европейски страни не споделя "фактите" за които пишеш, т.е. само ти им търсиш решение. Тоест, няма реално разследване по случая? От съответните каталунски спец органи, както се твърди в този регионален вестник? Ако няма разследване, о кей, какво да коментираме? Но, ако има? Според мен без значение дали е в регионален вестник, категорично се твърди, че е имало такова разследване, и то в продължение на седмици, в които тези органи са наблюдавали самия бутик и въпросната Борислава Йовчева, за да установят дали начина ѝ на живот съответства на нейните доходи от самия магазин, които са почти нулеви. Така поне се твърди в публикацията. И, ако няма реално разследване, защо нашата Прокуратура ще се самосезира по случая? Едва ли само от някаква жълта публикация в някакъв регионален каталунски вестник. Имало е обиск на въпросния бутик. Има иззети такива огромни недекларирани суми в евро и кеш, намерени там. Има такава къща там, собственост на някакъв руснак, в която живее с детето си тази дама. Това са фактите. А каква е истината за паричните потоци към нея от неизвестен засега източник, това съответните органи трябва да установят. Това всъщност е и най-коректният начин името на господин Борисов да бъде изчистено - като се приключи този случай докрай, и се разбере кой праща тези огромни средства на бившата манекенка. Като, и ако се стигне до истината по това, всичко ще стане ясно. И, ако нашият премиер няма нищо общо, няма от какво да се притеснява. Така че, нека изчакаме, да видим дали ще бъде доведено разследването до успешен край. Ако и този случай се потули, съмненията ще останат. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
26/02/2020, 19:51
Копирай адреса:
|
|
![]() Кремълска мурзилка
Съобщения: 2 317
Регистриран: 02/06/2017
От: Зона 51 Потребител # 51
|
Дори и властите в Испания да установят, че Борис Бойков да има къща в Барселона, в България това няма да се разбере.
Освен това той няма да понесе никаква отговорност. Много е лицемерно да имаш тайно семейство, което криеш от медиите и обществото. Както Плевнелиев си криеше жената през петте години президентстване. Също така откъде Борис Бойков е намерил толкова много пари, които да даде на любовницата си? Да не ги е откраднал от държавната хазна? Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 26/02/2020, 19:52 -------------------- |
26/02/2020, 19:54
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 4
|
Ти прочете ли за какво е тази тема?
-------------------- |
26/02/2020, 19:58
Копирай адреса:
|
|
![]() Кремълска мурзилка
|
Да, но явно нямам право на мнение.
-------------------- |
26/02/2020, 20:23
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 4
|
Имаш, но не си посочил нито един източник от търсените в тази тема.
-------------------- |
26/02/2020, 20:44
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 1 468
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 34
|
По-полезни за темата ще бъдат извадки, ако ги има, от Норвежката преса. Е какви извадки искаш........ нали казаха водят разследване , накрая ще кажат до къде са стигнали. Между другото , не са за подценяване...... осъдиха и Монсерат Кабайе..... и то на 80 г ли беше ..... тежко болна. За данъци..... -------------------- След дъжда, откриваш нова красота, в планинския пейзаж.
В ношната тишина звукът на камбаната е особено чист. |
26/02/2020, 21:08
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 4
|
Е какви извадки искаш........ нали казаха водят разследване , накрая ще кажат до къде са стигнали. Между другото , не са за подценяване...... осъдиха и Монсерат Кабайе..... и то на 80 г ли беше ..... тежко болна. За данъци..... Извадки от медии - не от разследващите. Освен каталунския вестник, никоя друга медия не е споменала нищо за този случай. И още кое е странното - сигналът е подаден в служба за борба с пране на пари - ОК, тази служба не дава информация - нормално, разследва. Но как сигналът е отишъл в тази медия? Т.е. подаващите сигнала вероятно са го изпратили и в медията, но сигурно и в други испански медии за подсигуровка? А защо никоя медия друга нищо не пише?Или е платена публикация? -------------------- |
26/02/2020, 22:07
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 34
|
Дим без огън няма...... стара индианска поговорка.
После гледам как се правят опити у нас да се заметат нещата...... защо ? После има въпроси които никой не задава ..... имал ли къща.?.... И да има 200 къщи на негово име ли да си ги пише ? Даже този въпрос не е интересен...... интересен е за клюкарките пред блока..... А и отделно звеното за финансови престъпления към Mossos d'Esquadra ...... може да е решило да даде само на тази медия информация, 3-та или 5- та по влияние в Испания.....,,Тази испанска медия наскоро получи една от най-престижните световни награди за разследваща журналистика - Стигма 2020, в компанията на Гардиън, Глоуб ънд Мейл, Зюддойче Цайтунг, Би-Би-Си и 18 други уважавани международни издания.,,....... Дали пишат ГЛУПОСТИ ? -------------------- След дъжда, откриваш нова красота, в планинския пейзаж.
26/02/2020, 22:41
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 4
|
Тази испанска медия наскоро получи една от най-престижните световни награди за разследваща журналистика - Стигма 2020 Би ли дал линк към тази награда, защото аз попадам само на това: "Stigma 2020: An exhibition to end the stigma surrounding mental illness", или "Стигма 2020: Изложба за прекратяване на стигмата около психичните заболявания" От тук ПП. Последната новина от тази "незначителна агенцийка" Ройтерс, за нашият премиер ББ е от 23.10.2019 г.тук -------------------- |
28/02/2020, 22:10
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 34
|
Цитата е от блога на Илиян Василев...... не съм търсил в нета.
Ще видим кой накрая ще отнесе ,, голямата награда ,,.... -------------------- След дъжда, откриваш нова красота, в планинския пейзаж.
28/02/2020, 22:12
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 34
|
Също така откъде Борис Бойков е намерил толкова много пари, които да даде на любовницата си? -------------------- След дъжда, откриваш нова красота, в планинския пейзаж.
28/02/2020, 22:19
Копирай адреса:
|
|
![]() Кремълска мурзилка
|
Сигурно ги е открадснал от държавния бюджет.
Или са от корупция. Или от свързани с него фирми. Или от офшорки, собственост на безработни кипърци. Има много варианти. Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 28/02/2020, 22:21 -------------------- |
28/02/2020, 22:45
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 3 124
От: Варна Потребител # 45
|
Има ли я, или е поредната партенка а'ла Йончева ...Като се чете в Регионалния каталунски вестник - страхотни разследвания...Но защо ли при бърз преглед на по-солидните испански вестници като El Mundo, El pais, La Razon не се открива никаква информация.Преглед на френската преса като Le Figaro, а също и Le Monde ( в сайтовете им естествено) - нищо не се споменава.Нима възникналият "скандал" на никого не вдъхва интерес та не пишат нищо?Или парите на Бойко са им затворили клавиатурите Няма лошо да има виновен Бойко, ама каква е истината? ПП. El Mundo например пишат за комета Борисов - ха хаа ![]() Виновен има, когато има влязла в сила осъдителна присъда. Дотогава Бойко е невинен. Въпросът ти би трябвало да бъде, ще бъде ли някога съден и осъден, нашият премиер. |
28/02/2020, 22:51
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 4
|
Въпросът ти би трябвало да бъде, ще бъде ли някога съден и осъден, нашият премиер. Ако някой му намери неоспорими причини, що не -------------------- |
28/02/2020, 23:00
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Сигурно ги е открадснал от държавния бюджет. Или са от корупция. Или от свързани с него фирми. Или от офшорки, собственост на безработни кипърци. Има много варианти. Или Тръмп му ги е дал за вярна служба, или Путин за същото ... Нееее, това тук стана вече истински женски пазар! |
28/02/2020, 23:10
Копирай адреса:
|
|
![]() Кремълска мурзилка
|
Възможно е и Меркел да му е дала пари, за да е послушен към ЕС.
-------------------- |
28/02/2020, 23:43
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
|
29/02/2020, 00:06
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
|
29/02/2020, 00:22
Копирай адреса:
|
|
![]() Кремълска мурзилка
|
Благодаря, ти също!
Сега чакам да арестуват Борис Бойков за безбройните му кражби и престъпления. -------------------- |
29/02/2020, 00:23
Копирай адреса:
|
|
![]() Кремълска мурзилка
|
Дори и да го хванат с ръце в кацата с меда Борис Бойков няма да бъде съден и осъден.
Той контролира съдебната система, никой няма да посмее да го осъди за каквото и да е. -------------------- |
29/02/2020, 01:46
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81
|
Ан тъй — ако ходи по водата, значи не знае да плува...
-------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка |
29/02/2020, 14:40
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
|
29/02/2020, 15:05
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
|
29/02/2020, 15:11
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Дори и да го хванат с ръце в кацата с меда Борис Бойков няма да бъде съден и осъден. Той контролира съдебната система, никой няма да посмее да го осъди за каквото и да е. Логично разсъждаваш, но нещата се променят. Някога ще падне от власт. Вярно, държи много компромати, но дали ще му помогнат? За да сме честни въпреки кражбите и безобразията, никога народът не е живял толкова добре, колкото сега. Освен това трябва да признаем, че Борисов е много енергичен и работлив. |
29/02/2020, 15:24
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 4
|
Така де, но дали ще намери доказателства (не причини) и дали ако ги намери ще иска да образува наказателно производство срещу него? Неоспоримата причина включва доказателства + дупе за наказателно производство -------------------- |
29/02/2020, 15:25
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Много е лицемерно да имаш тайно семейство, което криеш от медиите и обществото. Както Плевнелиев си криеше жената през петте години президентстване. Също така откъде Борис Бойков е намерил толкова много пари, които да даде на любовницата си? Да не ги е откраднал от държавната хазна? Ти ако имаш любовница и си президент или премиер, няма ли да ги скриеш тези неща? Все пак не е ли странно любовницата ти да е в Барселона? Виртуален секс ли ще правиш с нея? Ако е бивша, защо не си върнеш къщата и я дадеш на настоящата? Или на всяка подаряваш къща? Задаваш ли си тези въпроси? Не си ли чувал, че нашият премиер е честен и почтен, но наивен и добродушен и позволява министрите му да го лъжат и крадат от държавата ни? |
29/02/2020, 15:29
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
|
29/02/2020, 15:38
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 4
|
Цитата е от блога на Илиян Василев...... не съм търсил в нета. Ще видим кой накрая ще отнесе ,, голямата награда ,,.... Няма нищо за Стигма 2020 в този блогкакто и за Stigma 2020 -------------------- |
29/02/2020, 16:59
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
|
29/02/2020, 17:05
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
|
29/02/2020, 19:34
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Дори и да го хванат с ръце в кацата с меда Борис Бойков няма да бъде съден и осъден. Той контролира съдебната система, никой няма да посмее да го осъди за каквото и да е. Да се върнем на фактите по въпроса: Има разследване на евентуална свързаност на господин Борисов с екс манекенката Борислава Йовчева, за пране на пари от госпожицата /не от г-н Борисов/ и за такива с недоказан произход, заради несъответствие между нейните доходи и начина ѝ на живот. Ето още инфо по въпроса: https://segabg.com/category-observer/5-neud...a-barselonageyt и още: https://fakti.bg/bulgaria/450583--boec-kak-...0-000-vav-firma Факт е, че има такова разследване, но засега няма повече информация по него - дали продължава, дали е спряно, и т. н. Досега никой не е изнесъл някакви реални доказателства, с които да уличи г-н Борисов в корупция или нещо по-сериозно. Съден и осъждан е единствено за лъжи и клевета. Ето инфо: https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/01/09/...oto_za_kleveta/ Факт е и това, което твърдят РадиоЕреван и ЕксГосрски, че никога досега българите не са живели по-добре. Е, поне част от българите, и с уговорката, че почти половината провинция се изнесе в столицата, а почти още толкова вече са извън страната, и то най-квалифицираните, образованите, младите, и т. н. Факт е също, че поне 30% от реално гласуващите одобряват управлението на ГЕРБ и Борисов, и винаги го подкрепят на избори, вече повече от 10 години. Факт е, че г-н Борисов е работлив човек, обаятелен, умее да владее аудиторията, да е близък с хората, и вече много обигран в политическия театър. Могат да се изпишат още много положителни неща за него и управлението му, но ще ги спестя, защото те не са гаранция, че той няма връзка с онази дама от Барселона. Не казвам и че има. Нека разследването да продължи, да излезе цялата истина, и тогава ще разберем. Проблемът е, че според мен поне, това разследване беше дотук. Край, финито, баста. Изводите всеки да си ги прави оттук нататък. Има и друг проблем - с демокрацията у нас. В другата тема мисля изяснихме донякъде, че в България няма реално разделение на властите, и на практика ГЕРБ и конкретно господин Борисов овладяха всички институции, без президентската. Макар и по нея да имам съмнения за колаборация зад кулисите, между двамата генерали, но само мнение, и друга тема. Тоест, Жоро е прав, че у нас няма кой да разследва безпристрастно какъвто и да е повод във връзка с премиера, понеже и Висшият съдебен съвет вече е под контрола на ГЕРБ /видя се при избора на новия гл. прокурор/, Прокуратурата също чрез новия гл. прок. господин Гешев, за МВР и службите въобще да не говорим, там господин Борисов е в свои води, тотално. На практика ние сме в някакъв хибриден режим на премиерска република, в която цялата реална власт е съсредоточена в партия ГЕРБ и в господин Борисов конкретно. Е, постоянно има и парламентарни "патерици" на властта, но те са за да им се прехвърля вината в подходящите моменти, за да не се накърнява образа на самия премиер, като непогрешим водач на нацията. Дали е добро или лошо това за страната, всеки да разсъждава. Аз мисля, че е лошо, други мислят, че е добре. Въпрос на мнение и гледна точка. Но, конкретно по т. нар. Барселонска афера която свързват с нашия премиер, съм категоричен, че нещата са дотук. Няма да приключи разследването, няма да разберем истината. Защо, кажете си мнението. Моето го свързвам с още една причина - важността в момента на Бълагария в лицето на премиера ни във връзка с глобалните събития: Войната между Турция и Сирия, новата бежанска вълна, корона вируса, хибридната война между САЩ и Русия, ескалирала на наша територия след назначението на новата американска посланичка Мустафа, и т. н. В този контекст отвъд голямото море в никакъв случай няма да позволят някой да мъти водата покрай г-н Борисов точно сега, на никаква цена! Конкретно за Вашонгтон, а и за Брюксел, премиерът ни сега е безценен. Може да убие човек, да извади картечница и да стреля наред, да влезе в БНБ и да обере всички парѝ там, може да си прави каквото си иска, никой няма да посмее да обели и дума! Това е. На който не му харесва, да се изнася към терминала. То пък оттатък вируси разни, пандемии... Я си стойте при г-н Борисов, нима ви е зле? Виждате, дори корона вирусът го е страх от него. Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 29/02/2020, 21:20 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
29/02/2020, 20:48
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 34
|
Няма нищо за Стигма 2020 в този блогкакто и за Stigma 2020 Статията....... Alternatives & Analyses : Борисов между сърпа и чука ЦЪК -------------------- След дъжда, откриваш нова красота, в планинския пейзаж.
29/02/2020, 21:18
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Доста реалистично представяне, на ситуацията. Но, от позицията на профан и скромен човек без всякакви възможности и влияние, мога да прогнозирам, че едно нещо от статията няма как да се случи, поне според мен: А то е разследването срещу екс манекенката Борислава Йовчева /защото е срещу нея, не срещу г-н Борисов, да уточним/, та според мен това разследване няма да продължи, и няма да бъде доведено до край. Категоричен съм по това! Което за мен означава само едно - че премиерът ни е в кашата, с тази дама. Но, само мое лично мнение, възможно погрешно. Така или иначе обаче следствието приключи, сигурен съм. Защо, какво и кого прикриват, няма да разберем. Така мисля. Явно има много по-могъщи сили, които могат да оказват подобен натиск и върху независими институции дори в свободния свят. Всички знаем кои са, абревиатурата им е от няколко главни букви. Това е положението. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
29/02/2020, 22:02
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 4
|
Тази награда вероятно този автор я раздаваГугъл не я знае - цъкФейсбук я представя като изложба... цък
Бе важното е да пише и твори, и награди да раздава на каталунски вестници, пък тюрлюгювеча дето словослага - на кой му пука ПП. Най-престижната награда за журналистика е Пулицър, а ето за 2019 та кой я е получил в категория "Разследваща журналистика" Цитат В категорията „Разследваща журналистика“ наградата Пулицър бе връчена на вестник Los Angeles Times. Трима журналисти от изданието разкриват, че уважаван гинеколог от Университета на Южна Калифорния (USC) е насилвал сексуално десетки млади пациентки в продължение на 25 години. Разследването им довело до оставката на президента на университета. -------------------- |
29/02/2020, 23:43
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 34
|
Е какво общо има наградата с разследването...... или ако няма награда на ония прокуратурата не води разследване за премиера.
Защо не вземе Борисов да ги съди ? М?..... Да каже ,, Е га ви и каталунските мисирки сега ще ви съдя ,, да се направи на обиден и да заведе едно дело в Страсбург, което като го спечели да си вземе едни 5 къщи и то в Педралбес и Сария ....... например... Само , че имаме ......тишина...... А Хосе дали е взел награда ,, Таралеж ,, на годината или е отнесъл един ,, Байхуй ,, под мишница..... е малко новина в страни...... е важна разбира се. -------------------- След дъжда, откриваш нова красота, в планинския пейзаж.
29/02/2020, 23:50
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 4
|
Е какво общо има наградата с разследването...... Ти следва да знаеш - твоя е идеята да фигурира в тази тема тази "награда".А кой кого разследва и съди/ще съди изобщо не е идея на тази тема.Питането ми в тази тема е къде по света, в кои медии извън България е коментирана тази Барцелонска тема.Никъде - доколкото чета тук в отговорите ви, а и в които и полулярни медии да търся - няма и ред... -------------------- |
01/03/2020, 18:15
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Ти следва да знаеш - твоя е идеята да фигурира в тази тема тази "награда".А кой кого разследва и съди/ще съди изобщо не е идея на тази тема.Питането ми в тази тема е къде по света, в кои медии извън България е коментирана тази Барцелонска тема.Никъде - доколкото чета тук в отговорите ви, а и в които и полулярни медии да търся - няма и ред... Изчакват хората, д-р А. И правилно. То реално няма какво да се коментира. Да, почнало е някакво разследване, на някаква световно неизвестна българска екс манекенка, покрай която се спряга името на нашия премиер. Само че да почне разследване и да приключи успешно, са две много различни неща. Никоя медия няма да се набутва в гов....та ей така, предварително. Ако самото разследване бъде приключено, без значение резултата, тогава - да. Особено ако се докаже някаква връзка с г-н Борисов и въпросната дама. Тогава всички ще гръмнат. Но, едва ли. Така и ще си замрат нещата. Оттук-нататък може само да се спекулира. За мен поне е безсмислено. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
01/03/2020, 20:18
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 34
|
Ти следва да знаеш - твоя е идеята да фигурира в тази тема тази "награда".А кой кого разследва и съди/ще съди изобщо не е идея на тази тема.Питането ми в тази тема е къде по света, в кои медии извън България е коментирана тази Барцелонска тема.Никъде - доколкото чета тук в отговорите ви, а и в които и полулярни медии да търся - няма и ред... И какво да пишат......,, Испанците водят разследване ,,.... е нека дадат резултат, да има какво да се коментира. Каква да е водещата новина на австрийци, германци, шведи.....,, Испанците разследват ,,...Е ? -------------------- След дъжда, откриваш нова красота, в планинския пейзаж.
01/03/2020, 20:52
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 4
|
И какво да пишат......,, Испанците водят разследване ,,.... е нека дадат резултат, да има какво да се коментира. Каква да е водещата новина на австрийци, германци, шведи.....,, Испанците разследват ,,...Е ? Жълти вестници в Европа няма ли? Не е ли любопитна новина разследване срещу премиер на държава от ЕС?Явно на никой друг освен споменатите не им пука за тази клюкина, или защото е такава?... -------------------- |
02/03/2020, 20:42
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 34
|
Жълти вестници в Европа няма ли? Не е ли любопитна новина разследване срещу премиер на държава от ЕС?Явно на никой друг освен споменатите не им пука за тази клюкина, или защото е такава?... Ние сме 9-та глуха.......колко пък да сме интересни. Сега ако изкарат нещо..... да се коментира, а сега какво ? Аз мисля , че това не е клюка..... след като много добре си се познаваме..... не знам защо мислиш , че е клюка. -------------------- След дъжда, откриваш нова красота, в планинския пейзаж.
02/03/2020, 21:21
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 4
|
не знам защо мислиш , че е клюка. Защото е лична "битка" на Елена Йончева и компания... (вероятно компанията и не е БСП, защото и от там е пълно мълчание) Ето примери - виж Гугъл инфо Всъщност, първият и международен опит е световно известният швейцарски вестник Tages Anzeiger, където в края на 2019-та дава интервю, в което оплюва България, от която доста наивници я избраха за евродепутат, а също и започва международната си акция "Барцелона" споменавайки заинтересованост на испанските власти...И какво е направила за България от както е евродепутат? Нищо - всичко което прави е само за себе си. Явно Испанските власти не отдават голямо внимание, и следва нова публикация - във вестник по-близо до Испания, в Каталуния...Нима El Mundo -независим,El Pais - либерален,ABC - консервативен,La Razón - консервативен - които са с национално испанско разпространение не са заинтересувани от един такъв сериозен казус - Премиер на страна от ЕС върти далавери с пари и имоти в Испания??? И то със сериозни Ел_Йончеви доказателства??? Въпросът е - нали е евродепутат, защо занимава различни незначителни вестници с всичко това с което разполага, ако е сериозно документирана истина? Защо не занимае директно европарламента и отговорните институции в него? Защо ли, ами защото е скроена клюка вероятно с добри сценаристи, на която сериозни редактори само се подсмиват... -------------------- |
02/03/2020, 22:41
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 34
|
Иииииии и ти корав като комунист на разпит. То клюка , но € 5 млн. са кацнали където трябва, оня руснака където купил къщата 3 пъти смени версията за тая къща, превелите парите , никой не ги пита - защо ги пратиха там, Стефчето - удари катинара на магазина и си би камшика от къщата.....магазина ( испанците казаха ) , че е на загуба - то какво значение има . Нашите телевизии ....... тишина- то какво и да кажат. Тия ,,Боец ,, - били внесли сигнала.....никъде не видях , някоя медия да им е дала думата , да видим те какво има да кажат....... или аз съм много мнителен , но тая бозаджийска история за мен не е .....клюка . А и да ти кажа ..... все ми е тая. Само си подострям мнителноста...... -------------------- След дъжда, откриваш нова красота, в планинския пейзаж.
02/03/2020, 23:03
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 4
|
но тая бозаджийска история за мен не е .....клюка . А и да ти кажа ..... все ми е тая. Само си подострям мнителноста...... То си има точен лаф, ама ББ си има сестра и лафа не върви -------------------- |
05/03/2020, 21:50
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Има ли я, или е поредната партенка а'ла Йончева ...Като се чете в Регионалния каталунски вестник - страхотни разследвания...Но защо ли при бърз преглед на по-солидните испански вестници като El Mundo, El pais, La Razon не се открива никаква информация.Преглед на френската преса като Le Figaro, а също и Le Monde ( в сайтовете им естествено) - нищо не се споменава.Нима възникналият "скандал" на никого не вдъхва интерес та не пишат нищо?Или парите на Бойко са им затворили клавиатурите Няма лошо да има виновен Бойко, ама каква е истината? ПП. El Mundo например пишат за комета Борисов - ха хаа ![]() Ето първо нещо старо по темата: https://afera.bg/%D0%BE%D1%89%D0%B5-%D0%BF%...88%D0%B2%D0%B5/ Също: https://fakti.bg/bulgaria/448752-oficialno-...e-boiko-borisov И още по развитието на случая: https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/per...gna-evropa.html А ето и нещо ново, по което не успях да открия източник на български, но съм сигурен за новината: Испанските разследващи органи по случая в Барселона са сезирали Българската Прокуратура за съдействие по разследването. Новината е потвърдена, чух я по новините и у нас, но за съжаление я няма никъде в онлайн медиите и като инфо в нета. Учудващо. А може би нормално, за България. /Ако можеш да откриеш такъв източник или информация по това, ще ми е любопитно какво точно е искането на испанците - само помощ в разследването, или целият случай се прехвърля на нашата Прокуратура?/ Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 05/03/2020, 21:52 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
05/03/2020, 22:11
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 4
|
Ето ти повода за публикацията в сайт Sofiaglobe.com - на английски
Цитат Spanish police confirm investigation into Bulgarian PM Borissov – reports Както сайтът цитира се препечатка от вестник Сега, и в съобщението полицита от Каталуния пише че проверява сигнала на Боец...Няма какво да се коментира тук - атаката не е испанска, а си чисто нашенска в стил "Ел Йончева"... -------------------- |
05/03/2020, 22:23
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 4
|
Ето ти и извадка от коментар в сайта на Радио Свободна Европа:
Цитат In 2015, a leaked conversation between two judges and an unknown third individual included the allegation that Borisov had bought property worth 1.5 million euros ($1.6 million) for a girlfriend in Barcelona. Bulgarian investigative news outlet Bivol.bg several years ago published a report saying that Borisov had bought Yovcheva a villa in Spain, allegations that he has repeatedly denied. Speaking to journalists on February 21 at the European Council in Brussels, Borisov denied having ever bought property in Spain. Цитат През 2015 г. в разговор между двама съдии и неизвестен трети човек се появява твърдението, че Борисов е купил имот на стойност 1,5 милиона евро (1,6 милиона долара) за приятелка в Барселона. Български разследващ информационен бюлетин Bivol.bg преди няколко години публикува репортаж, в който се казва, че Борисов е купил на Йовчева вила в Испания, като твърденията са многократно отричани. В реч пред журналисти на 21 февруари на Европейския съвет в Брюксел Борисов отрече да е купувал някога имот в Испания. Т.е. Барцелона гейт е започната отдавна и сценаристите разработват нови и нови серии - приятно гледане... -------------------- |
06/03/2020, 09:45
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Ето ти и извадка от коментар в сайта на Радио Свободна Европа: Т.е. Барцелона гейт е започната отдавна и сценаристите разработват нови и нови серии - приятно гледане... Аз ги четох всички тези неща. И означават точно това, което казваш. Затуй и не ги давам като източник тук, няма смисъл. Само че с ушите си чух от новинарски емисии, български, че каталунската, испанската прокуратура сезирала нашата по случая с някакви искания за помощ, за съгласувани действия ли, за информация ли, не разбрах точно. Беше или във вторник, или във сряда, мина покрай мен, бях зает и не обърнах внимание. После като се замислих, това си е ново по темата, ако е вярно. Любопитното е, че колкото и да се рових в български новинарски сайтове, така и не открих нищо по въпроса. Нищо! Филтрират ли вече по това у нас, не знам. А може би на мен просто ми се е причуло. Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 06/03/2020, 09:47 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
06/03/2020, 10:48
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 4
|
Мисля че иронията ти е неуместна.
Идеята на тази тема е да се съберат публикации от небългарски медии - все пак, ние не живеем в изолирана среда, а сме част от глобалното съвремие. Чел си вероятно колко секс скандали с известни личности с доказана вина и съдебни последствия обиколиха медиите по света - със сравнително еднотипно и коректно отразяване.Сегашният опит за скандал е с ясно дефинирана цел, но не среща разбиране от редакциите на всички популярни по света медии - защо ли? Защото тези сериозни журналисти работещи в такива медии не са галфони, а се стремят да отразяват истините проверени и сериозни.Дали ББ е направил, прави и ще прави добрини за България, както и дали е спекулирал финансово, морално и политически - нека оставим историята да го възвеличае или оплюе - ние сме само съвременници, всеки със своите пристрастия, финансови, политически, морални и каквито още се сетиш. Можем разбира се да коментираме всичките за и против, но нека поне се позоваваме на сериозни факти - а такива за сега липсват. На агенция Ел Йончева, аз лично не вярвам. Няма универсално лекарство за всеобщо доволство... -------------------- |
10/03/2020, 20:01
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Мисля че иронията ти е неуместна. Идеята на тази тема е да се съберат публикации от небългарски медии - все пак, ние не живеем в изолирана среда, а сме част от глобалното съвремие. Чел си вероятно колко секс скандали с известни личности с доказана вина и съдебни последствия обиколиха медиите по света - със сравнително еднотипно и коректно отразяване.Сегашният опит за скандал е с ясно дефинирана цел, но не среща разбиране от редакциите на всички популярни по света медии - защо ли? Защото тези сериозни журналисти работещи в такива медии не са галфони, а се стремят да отразяват истините проверени и сериозни.Дали ББ е направил, прави и ще прави добрини за България, както и дали е спекулирал финансово, морално и политически - нека оставим историята да го възвеличае или оплюе - ние сме само съвременници, всеки със своите пристрастия, финансови, политически, морални и каквито още се сетиш. Можем разбира се да коментираме всичките за и против, но нека поне се позоваваме на сериозни факти - а такива за сега липсват. На агенция Ел Йончева, аз лично не вярвам. Няма универсално лекарство за всеобщо доволство... Мисля, че сериозни факти по случая има ето тук: https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika...elonska_treska/ Ето още нещо сериозно по темата: https://e-vestnik.bg/31852/ispanski-medii-g...-prane-na-pari/ Едно е сигурно - има реално разследване по този случай. А световните медии ще коментират едва когато то приключи, засега няма какво. А дали ще приключи е съвсем друг разговор. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
10/03/2020, 20:50
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 4
|
Няколко пъти споменах за тази тема - търся факти публикувани в небългарски медии. Толкова ли е трудно проумяването на това което питам?
-------------------- |
11/03/2020, 09:35
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Няколко пъти споменах за тази тема - търся факти публикувани в небългарски медии. Толкова ли е трудно проумяването на това което питам? Разбрах, извинявам се! Няма да пиша повече в нея, освен ако не се появи нещо драстично и ново по случая или в небългарски медии. Идеята на поста ми беше да доуточним, че все пак има разследване по случая. Понеже някои се съмняват. И да се прецизират някои факти по него. Това е. Още веднъж се извинявам, с цялото ми уважение! -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
01/07/2020, 21:24
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81
|
Абе, получават си го заслуженото, всички наред. И политиците, и тези дето ги оплюват, и онези дето не гласуват, и другите дето си продават гласа, и онез дето само мрънкат, пък и другите, дето само искат света да пропадне за да докопат нЕкой кокал и троха... Всеки си получава каквото заслужава.
-------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка |
02/07/2020, 21:19
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Абе, получават си го заслуженото, всички наред. И политиците, и тези дето ги оплюват, и онези дето не гласуват, и другите дето си продават гласа, и онез дето само мрънкат, пък и другите, дето само искат света да пропадне за да докопат нЕкой кокал и троха... Всеки си получава каквото заслужава. То така, ама само донякъде. Има едно изключение, и то е пак на родна почва, в контекста на темата дори: Всички и навсякъде си получават заслуженото, само нашият прескъп и велик Вожд друга... пардон, г-н Премиерът, никога! Щото той е като господ, над всичко, надживява всичко и всички, никога не греши, нито лъже и краде, светец е, трябва да признаем. Като българи трябва да сме горди с това уникално притежание, нека да ги е яд другите, ам тъй де. Виж как кротко си спинка човека, до онуй нощно шкафче натъпкано с пачки. Ако бяха крадени, как може човекът така блажено да си похърква. Невъзможно! Само челяк с чиста съвест спинка така кротичко. Ако пък някой пита що му е тоз пищов до главата, отговорът е прост - да се пази от лошата Нинова и от злодея Радев. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
02/10/2020, 19:14
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Донякъде има ново развитие по случая, като част от отговора на Българската Прокуратура до ЕК във връзка с последния доклад на последната за състоянието на правосъдната система у нас:
https://www.vesti.bg/bulgaria/prokuraturata...rselona-6115680 Ето частта от отговора касаеща т. нар. случай "Барселона": "Във връзка с тази преписка са извършени множество действия от наблюдаващия прокурор, с цел проверка на изложените в сигнала факти и обстоятелства и изясняване на действителната фактическа обстановка – казват от прокуратурата. И дават примери: снети са обяснения от посочените в сигнала лица (включително министър-председателя Бойко Борисов), възложени са данъчни ревизии и проверки на Национална агенция за приходите на физически и юридически лица. Все още се очакват част от резултатите по възложени действия от различни компетентни български институции. “С цел проверка истинността на изложените в сигнала факти и обстоятелства по преписката, е възникнала необходимост да бъде изискана информация от компетентните съдебни власти в Кралство Испания, поради което с постановление на наблюдаващия прокурор от 04.03.2020 г. е възложено на Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ при Министерство на вътрешните работи (Д „МОС“) да изиска от разследващите органи в Кралство Испания информация дали има разследване относно изнесените данни в статията на вестник „El Periodico““. Междувременно, към преписката е присъединена нова статия в испанския вестник „El Periodico“ относно продажбата на посочената в сигнала къща в Кралство Испания. От държавното обвинение посочват още, че въпреки предоставените данни за контакт и изминалия дълъг период от време, към настоящия момент съдебните власти в Кралство Испания все още не са се свързали с българските правоохранителни органи. „Проверката по случая не е приключила, като в тази връзка е необходимо да се изчакат резултатите от възложените ревизии на физически и юридически лица, както и поисканата информация от компетентните власти в Кралство Испания“, пише още в писмото на държавното обвинение." Тоест, накратко по същество: Такова разследване в Испания е имало. А защо е прекратено, или замразено, аз се досещам, но други може само да гадаете, ако искате, тук. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
30/11/2020, 17:39
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Не искам да отварям нова тема, за да не изглежда тенденциозно, затова първо инфото тук:
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/boris...cajtung-2250327 https://novini.bg/bylgariya/politika/631910 https://fakti.bg/mnenia/532726-dankov-pred-...hiha-korupciata https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/11/29/414...riia_v/?ref=rss Свързано е така или иначе с г-н премиера на България, дори има косвена информация в интервюто, и въобще по конкретната тема - свързана с личния живот на г-н Борисов, подробно споделена от самия него, без притеснения. Какво на мен ми направи впечатление? Че общия контекст е негативен, както персонално към самия премиер, така и към страната ни. Признава се, от самия Борисов, че има известно охладняване на Брюксел към България, защо ли? Неговият отговор е приказна сага свързана с лошия Путин, несъществуващото вече КГБ, и други конспиративни теории, очернящи като главен виновник, е, близко е да се сетим - президента Радев, разбира се. Но се вижда от статиите, че Брюксел на борисови сълзи вече не вярва, и на смехотворни бълнувания. От друга страна впечатлява самочувствието на премиера до степен на недосегаемост и непогрешимост, което върви у нас, но, дали навън? Според вас дали и извън България чара на нашия премиер хваща същия декиш, както у нас? Едва ли, мисля си. И се вижда от статиите. Които не са единствените негативни спрямо страната ни, от доста време насам. Само че у нас това се премълчава, игнорира и дори укрива. Добре че сме в ерата на интернет и глобалните мрежи, та човек може да си изгради реална представа за нещата. Ако разчитаме само на българските медии и власти, то с малки изключения би трябвало да сме вече в тоталитарния свят на "1984-та" на Оруел, в който всичко е прекрасно, понеже никой не знае да има друг свят и друга реалност. В нова диктатура ли сме вече? Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 30/11/2020, 17:41 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
![]() ![]() |
| Олекотена версия | Сега е: 17/04/2026, 12:18 |