|
|
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
02/10/2020, 21:29
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Изгонени
Съобщения: 8 828
Регистриран: 20/04/2019
Потребител # 519
|
Здравейте!
В предишни теми някои ме питаха каква е връзката между корона вируса, политиката, глобалния контрол и разплащателните средства, тоест парите. Ми ето я: https://bnr.bg/post/101350507/evroto-ne-sam...i-a-i-digitalno https://www.mediapool.bg/etsb-shte-zapochne...news312743.html https://www.investor.bg/novini/130/a/ecb-pr...to-evro-313042/ Представете си сега, че вече няма парѝ кеш. Че за да купувате и продавате, като фирма или домакинство, юридическо или частно лице, трябва да сте в дигиталната система на електронното Правителство, в случая на ЕК. Което рано или късно ще е факт за целия ни свят. Какво ще правите? Ако не се регистрирате, и не сте под контрола на тази Матрица, оставате извън Системата, и... ми нямате с какво да пазарувате, да се разплащате, да си плащате сметките, да се лекувате, лекарства, гориво, храна, вода, всичко. Как ще оцелеете? Аз не знам. Вие ми кажете. Засега има все още варианти, но скоро те ще отпаднат. Като начало в Еврозоната, в Европа, в САЩ и Британия... накрая навсякъде. Ето ви го глобалният контрол, чрез дигиталните парѝ. А връзката с КОВИД-19? В инфото е дадена - заради пандемията все повече хора пазаруват, живеят и работят онлайн. Дигиталните кинти са удобство не, но необходимост в такава среда, на изолоция. Което отваря още един щрих по въпроса защо и за какво е използван този вирус, коронования. Впрочем, ако не беше той, щеше да е друг, все тая. Апропо, в същата връзка, днес борсите гръмнаха заради друга новина, ето: https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-k...-raboti-6115692 Преди минути съобщиха, че състоянието на Тръмп се е влошило. Ето го и политическият отглас на вируса - може да отстрани, макар и временно, най-овластената политическа фигура в съвременния свят! Отделно последиците от това. Като се замисля, този вирус може да бъде използван за какво ли не, за всичко. Удобен е за какви ли не гадости, както в политиката, така и за всякакви други действия относно ограбване и контрол над хората, че и за по-лошо. Вече дори не е важно дали е реален. Вече е дигитален! Прекрасно средство за власт, контрол и манипулации. И оправдание за машинациите на елита и властта навсякъде. Едно от които са именно дигиталните парѝ. Когато парите навсякъде станат електронни, всички хора ще станат тотално зависими роби на тези, които контролират Системата, на администраторите на Матрицата. А кои са те? Ми в първото инфо се мъдри една от тях, Лагард. Кохортата е голяма, легион са. Не че не се знаят вече, но ще спра дотук, за да не отиваме в спекулациите на конспиративните теории. Та на въпроса: Виждате ли връзка между еврозоната и политиката, вируса, дигиталните парѝ и мераците за тотален глобален контрол над хората от група манипулатори? Аз - да. А вие? Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 02/10/2020, 21:32 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
03/10/2020, 13:25
Копирай адреса:
|
|
![]() Обикновен кавал
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 2 557
Регистриран: 01/06/2017
От: Андромеда Потребител # 18
|
Последната седмица беше много богата от към новини за общото съжителсво между хората и животните в България. В квартал Лозенец в София се разхождат свободно бикове, които минавайки из улиците по кварталите радват хилядите живущи там. Също в София, но в друг квартал свободно се разхождат коне по трилентовите пътища и се надпреварват с бързо каращите коли, а водаците на МПСтата им правят с удовоствие път. В друг квартал стадо кози си почива в двора на столично училище. Това в София. В провинцията контактът човек - животно - природа е доста по-интензивен.
Лидерите от Европа, илюминатите, Сорос, Били Гей и джендърите от Норвегия искат с въвеждането на от теб по-горе изброени нововъведения да отнемат усмивката от лицето на столичани и провинциалните граждани у нас. Не могат да живеят с мисълта, че ние имаме славна история, макар да нямаме мноиго пътища с асфалт или пък че поне 50% от населениято няма достъп всеки ден до течаща вода или топла такава. Търговията онлайн е от дявола или поне от норвежките педерунгели, които си инжектират редовно стресови хормони, истискани от български детски трупове. От български, защото в цял свят знаят, у нас децата са най-интелигентните в света. Дано устискаме! Дано за векове пребъде търадицията, пенсионери на по 80 години с патерици, слепи, сакати, да чакат по 3 часа прави пред гишетата на пощите, за да си вземат пенсията. Защото ако им я прехвърлят онлайн, съсипват вековната православна традиция и заветите на българската православна икона - баба Ванга. Да пребъде българщината! -------------------- На човек който не пие не мож му има доверие...
|
03/10/2020, 16:27
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81
|
... поне 50% от населениято няма достъп всеки ден до течаща вода или топла такава. ... Колко елегантно си написал, че едни 50% са пълни тъпаци. Топла вода да не можеш да си стоплиш, трябва да си или тъп та вдлъбнат или пълен мърляч. -------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка |
03/10/2020, 20:01
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 3 124
Регистриран: 02/06/2017
От: Варна Потребител # 45
|
Здравейте! В предишни теми някои ме питаха каква е връзката между корона вируса, политиката, глобалния контрол и разплащателните средства, тоест парите. Ми ето я: https://bnr.bg/post/101350507/evroto-ne-sam...i-a-i-digitalno https://www.mediapool.bg/etsb-shte-zapochne...news312743.html https://www.investor.bg/novini/130/a/ecb-pr...to-evro-313042/ Представете си сега, че вече няма парѝ кеш. Че за да купувате и продавате, като фирма или домакинство, юридическо или частно лице, трябва да сте в дигиталната система на електронното Правителство, в случая на ЕК. Което рано или късно ще е факт за целия ни свят. Какво ще правите? Ако не се регистрирате, и не сте под контрола на тази Матрица, оставате извън Системата, и... ми нямате с какво да пазарувате, да се разплащате, да си плащате сметките, да се лекувате, лекарства, гориво, храна, вода, всичко. Как ще оцелеете? Аз не знам. Вие ми кажете. Засега има все още варианти, но скоро те ще отпаднат. Като начало в Еврозоната, в Европа, в САЩ и Британия... накрая навсякъде. Ето ви го глобалният контрол, чрез дигиталните парѝ. А връзката с КОВИД-19? В инфото е дадена - заради пандемията все повече хора пазаруват, живеят и работят онлайн. Дигиталните кинти са удобство не, но необходимост в такава среда, на изолоция. Което отваря още един щрих по въпроса защо и за какво е използван този вирус, коронования. Впрочем, ако не беше той, щеше да е друг, все тая. Апропо, в същата връзка, днес борсите гръмнаха заради друга новина, ето: https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-k...-raboti-6115692 Преди минути съобщиха, че състоянието на Тръмп се е влошило. Ето го и политическият отглас на вируса - може да отстрани, макар и временно, най-овластената политическа фигура в съвременния свят! Отделно последиците от това. Като се замисля, този вирус може да бъде използван за какво ли не, за всичко. Удобен е за какви ли не гадости, както в политиката, така и за всякакви други действия относно ограбване и контрол над хората, че и за по-лошо. Вече дори не е важно дали е реален. Вече е дигитален! Прекрасно средство за власт, контрол и манипулации. И оправдание за машинациите на елита и властта навсякъде. Едно от които са именно дигиталните парѝ. Когато парите навсякъде станат електронни, всички хора ще станат тотално зависими роби на тези, които контролират Системата, на администраторите на Матрицата. А кои са те? Ми в първото инфо се мъдри една от тях, Лагард. Кохортата е голяма, легион са. Не че не се знаят вече, но ще спра дотук, за да не отиваме в спекулациите на конспиративните теории. Та на въпроса: Виждате ли връзка между еврозоната и политиката, вируса, дигиталните парѝ и мераците за тотален глобален контрол над хората от група манипулатори? Аз - да. А вие? Какво по-хубаво от това кеша да изчезне? Ще е проблем само за тези, които нямат доказани доходи. Дори ще бъде добре и за възрастните хора. Щат не щат ще бъдат принудени да научат нещо ново, което ще ги пази от деменция. https://www.investor.bg/evropa/334/a/nachal...-london-267799/ |
03/10/2020, 20:04
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Последната седмица беше много богата от към новини за общото съжителсво между хората и животните в България. В квартал Лозенец в София се разхождат свободно бикове, които минавайки из улиците по кварталите радват хилядите живущи там. Също в София, но в друг квартал свободно се разхождат коне по трилентовите пътища и се надпреварват с бързо каращите коли, а водаците на МПСтата им правят с удовоствие път. В друг квартал стадо кози си почива в двора на столично училище. Това в София. В провинцията контактът човек - животно - природа е доста по-интензивен. Лидерите от Европа, илюминатите, Сорос, Били Гей и джендърите от Норвегия искат с въвеждането на от теб по-горе изброени нововъведения да отнемат усмивката от лицето на столичани и провинциалните граждани у нас. Не могат да живеят с мисълта, че ние имаме славна история, макар да нямаме мноиго пътища с асфалт или пък че поне 50% от населениято няма достъп всеки ден до течаща вода или топла такава. Търговията онлайн е от дявола или поне от норвежките педерунгели, които си инжектират редовно стресови хормони, истискани от български детски трупове. От български, защото в цял свят знаят, у нас децата са най-интелигентните в света. Дано устискаме! Дано за векове пребъде търадицията, пенсионери на по 80 години с патерици, слепи, сакати, да чакат по 3 часа прави пред гишетата на пощите, за да си вземат пенсията. Защото ако им я прехвърлят онлайн, съсипват вековната православна традиция и заветите на българската православна икона - баба Ванга. Да пребъде българщината! https://nova.bg/news/view/2020/09/28/300684...B4%D0%B5%D0%BE/ Мдааа, ама чак такова още няма. https://fakti.bg/world/393290-bikove-gonat-...ona-videosnimki |
03/10/2020, 20:08
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
|
03/10/2020, 20:53
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
Внимавай, какво си пожелаваш, щото си тръгнал да гориш юргана, заради нЕколко бълхи... и току виж, си запалил цялата къща. Лати е напипал проблем, но не може да го формулира щото мисли като "матричар". Навремето, когато царете се сменяли като носни кърпички, и всеки бил по-кофти от предния, хората тачели златото, щото можело да го укриеш от държавата, а самото злато съдържало в себе си стойност, която не зависела от царя. Така се били разбрали хората тогава — златото и среброто да са ценни. Когато царете се кротнали, хората почнали да ползват държавната валута (медните и други монети без злато и сребро в тях), а когато държавата вече не зависила тотално от един само човек, хората почнали да харесват и книжните пари. Въпрос на доверие, че "главата" нЕма да прави пакости бързо и яростно. В момента, когато все пак нЕкой политик успявал да го докара до върховен тиранин, хората веднага се пренасочвали от неговата валута към някаква друга или някакъв друг заместител. Хитлер го докарал накрая до ръчни колички с марки и цигарена валута (цигарите станали пари, и заменили райхсмарките). Комунистите пък, докарали хората да търсят начин да си пълнят мазетата натурално, и да изобретят "връзките" и "услугите". На днешно време, алтернативата на държавните валути(държавното електронно банкиране) са криптовалутите в комбинация с достъп до интеренет.
Това съобщение е било редактирано от Питето на 03/10/2020, 21:03 -------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка |
03/10/2020, 21:30
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Процентът по отношение на водата силно е завишен, но от друга страна, ако става въпрос за тъпаци може би е реален. В случая и двамата сте прави. Но. Реалността е малко по-встрани, понеже се сблъсквам с нея, заради грижата за такива хора. И трябва да ви кажа, че нещата са съвсем други. Дори бабите от джендема, и дядовците, се радват на топла вода, с едни уредчета на чешмите, да не говорим за хладилници последно поколение, печки нови, микровълнови, газови котлони, видео стени, супер телефони, и т. н. Медийната реалност е съвсем друга, знам. Не че тези хорица нямат други проблеми - с лекарствата, инвалидизация, болести, обездвижване, слепота някои... Старост-нерадост, както самите те казват. Обаче първобитно-общинният строй дори у нас отдавна е минало. Ако някой още не знае де. ------------------------- Привет, приятелю! Къде се изгуби? Лично на мен ми липсваш много, честно. Да не си ходил по протестите, тайничко? -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
03/10/2020, 21:39
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 1 606
Регистриран: 10/06/2017
От: Русе Потребител # 97
|
Цитат Виждате ли връзка между еврозоната и политиката, вируса, дигиталните парѝ и мераците за тотален глобален контрол над хората от група манипулатори? Аз - да. А вие? За теб съм сигурен. Между еврозоната и политиката разбира се, че има връзка.Останалото не ща да го коментирам, щото бързо и лесно се обиждаш. |
03/10/2020, 21:42
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Какво по-хубаво от това кеша да изчезне? Ще е проблем само за тези, които нямат доказани доходи. Дори ще бъде добре и за възрастните хора. Щат не щат ще бъдат принудени да научат нещо ново, което ще ги пази от деменция. https://www.investor.bg/evropa/334/a/nachal...-london-267799/ В другия пост вече ти обясних за възрастните хора. Не ги подценявай. Не само в Германия и развитите страни те са донякъде едни от най-платежоспособните, с най-сигурните и редовни доходи, наясно си. Говорим за пенсиите. А иначе по темата: Проблемът с дигиталните парѝ е, че дават неограничена власт и тотален контрол над всички, които са в Системата, в Матрицата. Ако това се използва за добри, за благородни цели, о кей, нищо против, адмирации. Но се съмнявам, че ще е така. Един човечец да бъде прецакан, ограбен и погубен, значи нещата не са наред. Не че има перфектна система, като разплащателни средства. Впрочем, опитвам се да кажа, че проблемът не е в самите средства, в парите, дигитални или други, а в умовете и желанията на хората, и в делата им, които в повечето случии се опитват да изиграят системата, за да спечелят без да се трудят. Няма човешка система или изобретение, които да не могат да бъдат преодолени. Нещата не са наред с човешките взаимоотношения, парѝте са само средство, не цел. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
03/10/2020, 21:55
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Внимавай, какво си пожелаваш, щото си тръгнал да гориш юргана, заради нЕколко бълхи... и току виж, си запалил цялата къща. Лати е напипал проблем, но не може да го формулира щото мисли като "матричар". Навремето, когато царете се сменяли като носни кърпички, и всеки бил по-кофти от предния, хората тачели златото, щото можело да го укриеш от държавата, а самото злато съдържало в себе си стойност, която не зависела от царя. Така се били разбрали хората тогава — златото и среброто да са ценни. Когато царете се кротнали, хората почнали да ползват държавната валута (медните и други монети без злато и сребро в тях), а когато държавата вече не зависила тотално от един само човек, хората почнали да харесват и книжните пари. Въпрос на доверие, че "главата" нЕма да прави пакости бързо и яростно. В момента, когато все пак нЕкой политик успявал да го докара до върховен тиранин, хората веднага се пренасочвали от неговата валута към някаква друга или някакъв друг заместител. Хитлер го докарал накрая до ръчни колички с марки и цигарена валута (цигарите станали пари, и заменили райхсмарките). Комунистите пък, докарали хората да търсят начин да си пълнят мазетата натурално, и да изобретят "връзките" и "услугите". На днешно време, алтернативата на държавните валути(държавното електронно банкиране) са криптовалутите в комбинация с достъп до интеренет. Ти също си напипал важен проблем, но точно него избягваш да формулираш. Става дума за това, че дори царете, даже днешните, са длъжници на някакви полуанонимни "матричари", чиято Матрица бълва кинти, заеми, дългове, книжа и всякакви средства по контрола над простосмъртните. И не само царете, управниците впрочем. Днес всеки дължи парѝ на всеки, и на кого ли не. Дори не е престижно да нямаш заем. /За държавите въобще не говорим, те са до уши в това!/ Да споделя, че отвсякъде ме гледат накриво, понеже съм единствен в средата си, който не дължи на никого. Банкерката ми непрекъснато бута пред мен едни дипляни и договори с изгодни условия по заеми, но едва ли ще доживее да ги подпиша. Само че аз съм ненормална аномалия в днешната финансова лудница. Всеки тегли, харчи, и... не плаща, ако може да мине. Дори държави се надяват да изкръшкат. Ти самият си фен на тази страдегия - теглѝ, харчѝ и не плащай. Така че може би ще ни обясниш като финансов експерт как ще свърши тая работа, с всеобщата задлъжнялост. Какво пише в твоя учебник по това? -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
03/10/2020, 22:25
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
Това, вярващите, мноооого обичате да слагате вашите думи в чуждите уста. Като се почне от измислените богове, та накрая опря до мен. Къде съм писал да не се плаща? Има си рискове, ма и те се смятат, а най-хубавото е, че това с дълговете няма да свърши. Дълговете са вид доверие, при това на много основно ниво. Дори свързват днес и утре така, както религиите не могат. А и "заема" е също като ножа — един го ползва като сатър, друг го ползва като скалпел, всеки според акъла си.
В тази посока, вярващите още не сте си върнали главницата, камо ли лихвите. Онзи дето го разпнаха, като се остави да го разпнат ви даде заем от любов, повярва във вас че ще можете да върнете любов, пък вие войни, сатрапии, пачки (банката на Ватикана), десятъци и куп подобни, та хайде първо си оправете дълговете свише, че после гледайте държавните и другите финансови дългове. -------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
04/10/2020, 03:39
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Ограничени
Съобщения: 920
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 14
|
Цитат Здравейте! В предишни теми някои ме питаха каква е връзката между корона вируса, политиката, глобалния контрол и разплащателните средства, тоест парите. Ми ето я: ... по-хубаво е ... но, не е довършено :.) ... ... трябва да знаете, че Ентропията характеризира състоянието на системата - т.е. зависи само от текущото състояние, а не от това как системата се е озовала в него ... ... а, как се озовахме аджеба в сегашното положение? ... например - заредени с по-добра батерия от Варта, нашите приятели на запад здраво са яхнали т.н. "Зелена вълна" ... ... /лирическо отклонение/ - предвид изчерпващата вода на планетата, обслужващия персонал би следвало да мие чиниите по следния начин: - пълните мивката със сапунена вода - потапяте мръсните чинии - изваждате посудата и оставяте да съхне ... мило? ... но какво ще правим, когато водата на планетата се изчерпа? :.) ... ... слушах интервю с едни образи ... от Своге ... разработват "иновативни" и "перспективни" органични, промишлени пластмаси ... /като говорим за думи в кавички, трябва да се има предвид Фонда за справедлив преход към зелена и дигитална Европа/ ... ... та, имат договор с голяма германска автомобилна компания /според споменатия фонд/ за разработка на лагерно тяло за обтегач на ремъци в колите им ... ... от казаното стана ясно, че се планира замяна на 100% рециклируем, стоманен ролков лагер във въпросния детайл, с "иновативно" и "перспективно" лагерно тяло от органична пластмаса, което обаче се износва 9 пъти по-бързо и ще струва 12,5 пъти по-скъпо ... и да не забравя - рециклира се ... при специални условия ... до 40% ... ... пълно порно ... с животни ... така погледнато, що да не платим вечерята с виртуални пари? :.) ... П.П. ... като казах порно - представете си следната очарователна картинка - човек милва лицето на любимо същество и му реди свидни слова на майчин език: "Говоря на испански с Бога, на италиански с жените, на френски с мъжете, а на немски с коня си." :.) |
04/10/2020, 19:32
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Това, вярващите, мноооого обичате да слагате вашите думи в чуждите уста. Като се почне от измислените богове, та накрая опря до мен. Къде съм писал да не се плаща? Има си рискове, ма и те се смятат, а най-хубавото е, че това с дълговете няма да свърши. Дълговете са вид доверие, при това на много основно ниво. Дори свързват днес и утре така, както религиите не могат. А и "заема" е също като ножа — един го ползва като сатър, друг го ползва като скалпел, всеки според акъла си. В тази посока, вярващите още не сте си върнали главницата, камо ли лихвите. Онзи дето го разпнаха, като се остави да го разпнат ви даде заем от любов, повярва във вас че ще можете да върнете любов, пък вие войни, сатрапии, пачки (банката на Ватикана), десятъци и куп подобни, та хайде първо си оправете дълговете свише, че после гледайте държавните и другите финансови дългове. Къде го чукаш, къде се пука. Що ни намесваш вярващите в тая работа, с дълговете и заемите? Християните имаме заповед да не взимаме заеми, точно по причина, която посочих, уточнена и от Оня от Кръста: На когото дължиш, нему роб ставаш! Но не за туй идеше реч. Казах, че днес всеки дължи парѝ, на някого. И не всеки си плаща навреме. Между другото, в България наскоро прегласуваха закона за давност по дълговете, да не ровя, но мисля пак срокът е 10 г., поправѝ ме, ако греша. Това законче е просто - ако съумееш да се покриеш да не плащаш за този период, дългът ти отпада, губи давност. Хайде сега да помислим кои хорица могат да изкръшкат от ония, колекторите, с дебелите вратове? Давах по това как са опростени десетки, стотици милиони дълг на Пеевски, на братя Домусчиеви, и други от аверите на властта. Можеш да си направиш експеримент - изтеглѝ 100 000 заем, и опитай да не го плащаш 10 години. Какво мислиш, че ще се случи? На държавно ниво е същото. Ако някоя не плаща, или е политически некоректна, спрямо Матричарите на кинтите и глобалната власт, се случва същото, каквото и на отделния човек, когато не си плаща - бой, рязане на уши, носове, или както го е написал нашият велик класик, цитирайки Стамболов: Всичко се постига со кротце, со благо, и со малко кютек! Впрочем, виж какво се случва с турската лира напоследък. Ердоган може да се прави на велик паша, че и султан. Но и най-великият султан без кинти от Матрицата е просто една куха празна чалма. Ще ти дам и друго жокерче: Замислѝ се защо Америка на може да се справи все още с Иран и Северна Корея? Просто е: Защото и двете държави са извън глобалната финансова система. Извън глобалната Матрица. Поне засега това ги прави независими. Вече друг въпрос на каква цена, за хората в тях, обикновените. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
04/10/2020, 19:35
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
За теб съм сигурен. Между еврозоната и политиката разбира се, че има връзка.Останалото не ща да го коментирам, щото бързо и лесно се обиждаш. Коментирай спокойно, брате Стена. Няма проблеми. В грешка си, че съм обидчив. Нищо такова. Това, че някои ме обиждат, не значи, че се обиждам. Анадънмо? Обидата, братле, е като да пикаеш срещу вятъра. Да обяснявам ли? -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
04/10/2020, 19:53
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
... по-хубаво е ... но, не е довършено :.) ... ... трябва да знаете, че Ентропията характеризира състоянието на системата - т.е. зависи само от текущото състояние, а не от това как системата се е озовала в него ... ... а, как се озовахме аджеба в сегашното положение? ... например - заредени с по-добра батерия от Варта, нашите приятели на запад здраво са яхнали т.н. "Зелена вълна" ... ... /лирическо отклонение/ - предвид изчерпващата вода на планетата, обслужващия персонал би следвало да мие чиниите по следния начин: - пълните мивката със сапунена вода - потапяте мръсните чинии - изваждате посудата и оставяте да съхне ... мило? ... но какво ще правим, когато водата на планетата се изчерпа? :.) ... ... слушах интервю с едни образи ... от Своге ... разработват "иновативни" и "перспективни" органични, промишлени пластмаси ... /като говорим за думи в кавички, трябва да се има предвид Фонда за справедлив преход към зелена и дигитална Европа/ ... ... та, имат договор с голяма германска автомобилна компания /според споменатия фонд/ за разработка на лагерно тяло за обтегач на ремъци в колите им ... ... от казаното стана ясно, че се планира замяна на 100% рециклируем, стоманен ролков лагер във въпросния детайл, с "иновативно" и "перспективно" лагерно тяло от органична пластмаса, което обаче се износва 9 пъти по-бързо и ще струва 12,5 пъти по-скъпо ... и да не забравя - рециклира се ... при специални условия ... до 40% ... ... пълно порно ... с животни ... така погледнато, що да не платим вечерята с виртуални пари? :.) ... П.П. ... като казах порно - представете си следната очарователна картинка - човек милва лицето на любимо същество и му реди свидни слова на майчин език: "Говоря на испански с Бога, на италиански с жените, на френски с мъжете, а на немски с коня си." :.) Мда, мило изказване от твоя страна, с дълбок подтекст. Особено последния цитат, класика. По същество схванах идеята, по заменяемостта на авточастите, но - заменяем ли е светът ни? А човека? Я дай да караме по темата. Ясно е, че парите са контрол, дигитални или виртуални, или кеш, все тая. Власт и контрол. Та: За да има някакъв относителен порядък и ред в света ни, о кей, кинтите са необходимост. Обаче. На кого, на кои им е нужен тотален контрол над хората? Едно е да дадеш на някого заем и да чакаш да ти го върне, като му предоставиш свободата да спечели необходимото в свободна среда. Друго е да го контролираш 24х168х365, и то онлайн. Такава тотална власт изкушава. Покварява. Матричарите на Мамона се самозабравят до степен, че следващата лента от поредицата вече ще е "Игра на богове", примерно. Илюзиите на жабата в пресъхващото блато. Квак-квак! А къде ли се дяна щъркела... -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
04/10/2020, 21:51
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
В случая и двамата сте прави. Но. Реалността е малко по-встрани, понеже се сблъсквам с нея, заради грижата за такива хора. И трябва да ви кажа, че нещата са съвсем други. Дори бабите от джендема, и дядовците, се радват на топла вода, с едни уредчета на чешмите, да не говорим за хладилници последно поколение, печки нови, микровълнови, газови котлони, видео стени, супер телефони, и т. н. Медийната реалност е съвсем друга, знам. Не че тези хорица нямат други проблеми - с лекарствата, инвалидизация, болести, обездвижване, слепота някои... Старост-нерадост, както самите те казват. Обаче първобитно-общинният строй дори у нас отдавна е минало. Ако някой още не знае де. ------------------------- Привет, приятелю! Къде се изгуби? Лично на мен ми липсваш много, честно. Да не си ходил по протестите, тайничко? Ами аз нали това написах. Процентът за тези без вода е силно завишен. Държавен служител съм. И да искам няма как да отида. Мога само да се забавлявам пред телевизора. |
04/10/2020, 22:04
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Внимавай, какво си пожелаваш, щото си тръгнал да гориш юргана, заради нЕколко бълхи... и току виж, си запалил цялата къща. Лати е напипал проблем, но не може да го формулира щото мисли като "матричар". Навремето, когато царете се сменяли като носни кърпички, и всеки бил по-кофти от предния, хората тачели златото, щото можело да го укриеш от държавата, а самото злато съдържало в себе си стойност, която не зависела от царя. Така се били разбрали хората тогава — златото и среброто да са ценни. Когато царете се кротнали, хората почнали да ползват държавната валута (медните и други монети без злато и сребро в тях), а когато държавата вече не зависила тотално от един само човек, хората почнали да харесват и книжните пари. Въпрос на доверие, че "главата" нЕма да прави пакости бързо и яростно. В момента, когато все пак нЕкой политик успявал да го докара до върховен тиранин, хората веднага се пренасочвали от неговата валута към някаква друга или някакъв друг заместител. Хитлер го докарал накрая до ръчни колички с марки и цигарена валута (цигарите станали пари, и заменили райхсмарките). Комунистите пък, докарали хората да търсят начин да си пълнят мазетата натурално, и да изобретят "връзките" и "услугите". На днешно време, алтернативата на държавните валути(държавното електронно банкиране) са криптовалутите в комбинация с достъп до интеренет. Представи си, че един ден приемем еврото и във всички държави кеша бъде забранен. То и сега е ограничен, но лабаво. Отиваш в магазина, пазаруваш с карта. Даваш пари на някой, но с електронно банкиране. Всичко ще може да се проследи. Така на престъпниците ще им се вгорчи живота. На тарикатите също. Ето нещо старо, но актуално. https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D1...D0%BE/a-6199623 Сега ще започнеш да ми обясняваш как мафиотите ще спрат да ползват евро и от това Еврозоната ще загуби. П.П. За да съм честен, ще си призная, че нямам дебитна карта, въпреки, че си получавам заплатата по банков път. |
04/10/2020, 22:32
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
Ще почнат да ползват други начини за разплащане. По-тъпото е, че заради мерака да им таковаш катовата на престъпниците, ще се сложиш в положение, всеки чиновник да ти запорира кинтите и да те превърне в роб. Мда, държавата може да си гласува къвто си ще закон, дори и такъв, и ти няма да имаш вариант да се противопоставиш, щото нали си отсвирил кеша... И не ми казвай че няма как да стане, щото няма и век, откак едни бяха обърнали законите в България за една нощ. Аха, и парите, и спестяванията всичко, и направиха хората зависими до бедна ти е фантазията до колко. Дори им вземаха имотите (които си харесаха), а на други им се разпореждаха в домовете, пак по закон. Та престъпниците ще намерят начин да се разплащат, щото вингаи са намирали начини да заобиколят държавните разпоредби и да просперират, обаче ти ще го закършиш яко в един момент, колкото и да не ти се вярва.
-------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
04/10/2020, 22:38
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
Как да не ви намесвам бе, та един вярващ е успял да изтъргува цял бог, ма тъпо парче за некакви си жълти сребърници, а на по-късен етап, водачите на същата религия държат най-голямата банка... А и за робуването на дълговете, още Солон го е отменил, ма вашите писачи на божието упътване, като не са чели история, де да го знаят... А това с боя и рязането на ушите, ти верно вЕрваш на всичко, стига да не е всичката истина, а?
-------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
![]() ![]() |
| Олекотена версия | Сега е: 17/04/2026, 12:18 |