test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

8 страници V   1 2 3 > »   
Closed TopicStart new topic
> Ваксинация - доброволно или насила?!?, Ще се ваксинирате ли?
biggeorge
коментар 06/12/2020, 22:58
Копирай адреса: #1

Кремълска мурзилка
Група: Изгонени
Съобщения: 2 317
Регистриран: 02/06/2017
От: Зона 51
Потребител # 51

Започна пропагандата кампания на управляващите в България за ваксиниране срещу коронавируса.
Ваксинирането у нас - на пет етапа (ВИДЕО)
Безплатно и доброволно. Какъв е планът за ваксинация на България
Ваксините пристигат и скоро ще започне ваксинацията.
Скъпи съфорумци, вие ще се ваксинирате ли?
Имате ли доверие на ваксините срещу COVID-19?
Бихте ли се ваксинирали с ваксина, която не е тествана и сигурна на 100 %?
Ако ваксината има странични ефекти кой ще понесе отговорността за тях?
Защо самите управляващи отказват да се ваксинират, а искат ние да се ваксинираме? angry.gif
Не е ли редно първо всички от Министерски съвет и Народното събрание да се ваксинират преди да накарат народа да се ваксинира?
Ако някой пациент умре от ваксината кой ще бъде виновен за това?
Доколко ефективна е ваксината и дали ще предпази пациентите от COVID-19?
Правилно ли е да се провежда ваксинация по време на епидемия, в разгара на болестта?
Как ще се разбере кой е болен и кой е здрав и кой трябва да бъде ваксиниран?
Хората, които са боледували от коронавирус ще трябва ли да се ваксинират?
Какъв ефект ще има ваксината върху преболедувалите коронавируса?
Ако ви накарат насила да се ваксинирате какво ще направите - ще се ваксинирате ли или ще окажете яростна съпротива?
Антиваксъри ли сте и какво ви е мнението по принцип за ваксините?

Преди време бях правил една тема за антигрипните ваксини.
Тогава установихме, че сред нас има и антиваксъри.
Много ми е любопитно какво е мнението на същите тези хора за ваксината за COVID-19. huh.gif
Аз одобрявам по принцип ваксините, но не бих искал да ми поставят непроверена и недостатъчно тествана ваксина.
Още повече, че производителите на ваксини отказват да поемат отговорност за страничните ефекти на ваксината, която искат да ни пробутат.
Лично аз смятам да си сложа ваксина против коронавируса, след като на пазара се появи наистина качествен и безопасен продукт.
Спомням си, че имаше един филм, в който ваксинираха всички хора на планетата и след като ваксината се оказа дефектна, а хората станаха зомбита.
Не помня името на филма и не казвам, че това ще се случи с нас сега.
Просто няма да си сложа ваксина, която може да ми докара сериозни здравословни проблеми, по-големи от самия коронавирус. no.gif
Ако някой иска да си рискува живота - да го прави на своя отговорност.
Ясно е, че българските управляващи няма да поемат отговорността за ваксинацията.
Започвам да си мисля, че всичко, което политиците в България правят е с цел да умрат колкото може повече хора.
Не разбирам защо управляващите толкова много мразят собствения си народ.
Може би защото мразят собствения си български произход.
На българските политици им се иска да се бяха родили някакви други, а не българи.
Паисий Хилендарски добре го е написал преди 250 години: "О неразумни юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин ...?".

П.п.: В съседна на нас Румъния също имат намерение да ваксинират хората, но само с безопасни ваксини:
COVID-19 и ваксините, какво предвиждат държавите
Цитат
Лекарят Валериу Георгица, координатор на румънската национална кампания за ваксинация срещу COVID-19, представи днес подробности от стратегията за ваксинация, одобрена вчера от Върховния съвет за национална отбрана, съобщи телевизия Диджи24.
"Ваксинирането е право, не е задължение", подчерта Георгица, като добави, че в Румъния ще бъдат използвани само ваксините, одобрени от Европейската агенция за лекарствата, които ще отговарят на всички стандарти за сигурност и ефективност.

Защо в България ще се провежда ваксинация с недостатъчно тествани ваксини? dry.gif
Защо прокуратурата и другите компетентни органи не се задействат, за да проверят сделката за ваксините?
Възможно ли е някой политик да се е облагодетелствал от тази сделка за сметка на здравето на българския народ?
Още колко човека трябва да умрат, за да излезе наяве истината за епидемията от коронавирус, лекарствата, които "ще ни излекуват" и ваксините, която "ще ни защитят"?
А кой ще ни излекува от страха, който беше насаден в умовете на хората през 2020 година?
А кой ще ни защити от крадливите политици-престъпници?

Няма кой!
Ние сме съвсем сами и сме оставени на произвола на съдбата.

--------------------
Go to the top of the page
ЛС
D-rA
коментар 06/12/2020, 23:12
Копирай адреса: #2

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 2 294
Регистриран: 20/03/2017
Потребител # 4

Пак си пуснал "пишещия" вирус...Много си изписал и нищо не си казал.
Моето мнение - когато видя разхождащи се политици, доктори, министри и депутати без маски и предпазни средства, след ваксинация разбира се, в ковид отделения с тежки случаи - ще се наредя на опашка за ваксиниране.Ваксинацията като процес е добро предпазно средство - но във време на пандемия, появата на ваксини скоротечно е клонящо към конспирация с финансови изгоди. Т.е. няма да се "трансформирам" в опитно зайче. sunbathing.gif ПП. А и какво ще им е безплатното? Нали ще се платят на фармакогигантите... Нима някой ще си бръкне в сметките и ще ги плати??? - Ние ще ги плащаме през данъците. Т.е. безплатен обяд няма. sunbathing.gif

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 06/12/2020, 23:25
Копирай адреса: #3

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Цитат(D-rA @ 06/12/2020, 23:12) *
Пак си пуснал "пишещия" вирус...Много си изписал и нищо не си казал.

Пишещият вирус ... w00tbrows.gif
Старият вирусолог biggeorge "заразява" народните маси ... laugh.gif

Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 07/12/2020, 00:04

--------------------
ЛС
Питето
коментар 06/12/2020, 23:31
Копирай адреса: #4

Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81

Жорка, пак ли "небето пада — бягайте да бягаме"? Стига бе, човек, този вирус не е най-страшното дето се е случвало с/на човечеството. Просто е по-опасен от баналния грип (за определени групи от населението), а не че е нещо кой-знае какво. Ако искаш да се успокоиш леко, прочети за една съвсем реална болест, близка/еднаква по разпространение с гриповете — едрата шарка. Там ще откриеш отговорите на цялата педя въпроси дето си ги изписал. А да, и не вярвай на филмите, щото са измислици, въображение на един човек (сценариста), щото въображението обикновено бледнее пред реалността*. Цял свят зомбита наведнъж... шега нЕкаква, щото кво им пука че са зомбита. Я вземи прочети историята на Черата смърт, дето реално е гастролирала постоянно и как се е отразила върху хората и страховете им поколения наред. Политиците ти били виновни, че не четеш история, че не си запознат с идеята за "оценка и разпределение на риска" и как точно работи в живота. Ало, население на света под половин милиард, смъртност на болестите 50-70%, средна продължителност на живота около 40години, неграмотност и суеверия на килограм и оцелели и просперирали, пък ти в 21-ви век си тръгнал сам да лягаш в гроба. Аре пий едно вино с рибата, кажи "да са живи и здрави именниците" и гледай на света по-спокойно.

--------------
*Въображенито ни служи да се опитаме да спогодим на прилично ниво незнанието и свързаните с него страхове, с реалността. Просто прогнозираме реалността въз основа на това дето знаем и онова дето можем да предположим, та да сме спокойни, че няма да сме смъртоносно изненадани от промяната на реалността.

--------------------
"Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
Питето
коментар 06/12/2020, 23:34
Копирай адреса: #5

Advanced Member
Потребител # 81

Абе то и Тръмп ходеше без маска, ама после за него се грижеха 12 пърчета водещи лекари и сметката я платиха данъкоплатците, та не вярвай на политик без маска, щото за него си струва риск към изгода да ходи така. Виж, ако политик се ваксинира и подпише декларация за нелечение от Ковид, тогава може да премислиш.

--------------------
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
D-rA
коментар 06/12/2020, 23:45
Копирай адреса: #6

Advanced Member
Потребител # 4

Декларацията е лист хартия... Ще го лекуват от Довид и никой копче не може да му каже. Но нека се ваксинира, и след това да го разходят в ковид отделение... Ако ваксината е ОК, и той ще е, а и всички последващи ваксинирания... sunbathing.gif

--------------------
ЛС
ByBa
коментар 07/12/2020, 02:32
Копирай адреса: #7

Advanced Member
Съобщения: 969
Регистриран: 07/04/2020
Потребител # 592

Цитат(Питето @ 06/12/2020, 23:31) *
--------------
*Въображенито ни служи да се опитаме да спогодим на прилично ниво незнанието и свързаните с него страхове, с реалността. Просто прогнозираме реалността въз основа на това дето знаем и онова дето можем да предположим, та да сме спокойни, че няма да сме смъртоносно изненадани от промяната на реалността.

Напълно съм съгласна с написаното от.....теб, но само една дума не ми е много ясна - спогодим....

В друга дума обаче, която я знам - прогноза – как да сме спокойни с процентите....;-).....ако не са поне 99,9.....

И тъй като друга дума пък ме плаши - смъртоносно...изненадани...;-)....аз НЕ СЪМ съгласна някой да ме изненадва..... prashchai grigorii.gif

От моя личен опит се притеснявам....че отново...ще бъдем/бъда/ мината.....не е нужно да има и война, па била тя и коронна....

И....че ще ме ЗАДЪЛЖАТ – в интерес и за благото на обществото - да се жертвам....

А аз не искам да съм жертвена овца....но имам ли право на това?

navikvane.gif

--------------------
Промоция:

Вечерята дай на врага си...след 5 пием
ЛС
evanka
коментар 07/12/2020, 12:09
Копирай адреса: #8

Advanced Member
Съобщения: 1 435
Потребител # 40

Съдейки по скоростта, с която се разграби противогрипната ваксина тази есен, при положение, че грипа е по-слабо заразен и по-неопасен от коронавируса, мисля, че ще има достатъчно доброволци за ваксина и за короната.
Половината българи на средна възраст са в рискова група и вероятно сами ще преценят, че е по-добре да се ваксинират.
Но ако някои от тези хора, както и възрастното население получат тежки странични ефекти, аз лично се опасявам, че те ще бъдат вписани на сметката на лошото им общо състояние, а не на ваксината. И фармацията си има финтове за доказване на каквото си поиска чрез подходящ избор на входни данни.

Всеки ваксиниран, трябва да подпише декларация за информирано съгласие, така както го правим преди операция или при лечение с нови медикаменти. И ако ваксината остане доброволна, то е нормално държавата да не се ангажира с отговорност.
От всичко прочетено, ваксините на Модерна и Биоентек ми изглеждат интересни. Лесни за производство, евтини, без аджувани ... може би това е бъдещето на ваксините. Болшинството антивексери са такива заради аджуваните - живак, алуминий... Въпросът е дали този тип ваксинация не предизвиква каскадно възпаление и автоимунитет в по-дълъг период.

Неадекватното поведение на политиците не е резултат от тънки сметки за облага, а от некомпетентност и бездействие.
ЛС
Alexfield
коментар 07/12/2020, 12:49
Копирай адреса: #9

Шеф на водопад
Група: Администратори
Съобщения: 2 957
Регистриран: 17/03/2017
Потребител # 1

Цитат(biggeorge @ 06/12/2020, 22:58) *
...П.п.: В съседна на нас Румъния също имат намерение да ваксинират хората, но само с безопасни ваксини:

Защо в България ще се провежда ваксинация с недостатъчно тествани ваксини? dry.gif
Защо прокуратурата и другите компетентни органи не се задействат, за да проверят сделката за ваксините?

...

Ще коментирам само най-фрапиращата тъпотия, която си попитал.
В България и Румъния ще се използват едни и същи ваксини - одобрени и поръчани на ниво целият ЕС.
Българската прокуратура не е компетентен орган, а бухалка на олигарсите в България.

--------------------
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.
ЛС
Радио Ереван
коментар 07/12/2020, 13:44
Копирай адреса: #10

Advanced Member
Съобщения: 3 124
От: Варна
Потребител # 45

Цитат(biggeorge @ 06/12/2020, 22:58) *
Започна пропагандата кампания на управляващите в България за ваксиниране срещу коронавируса.
Ваксинирането у нас - на пет етапа (ВИДЕО)
Безплатно и доброволно. Какъв е планът за ваксинация на България
Ваксините пристигат и скоро ще започне ваксинацията.
Скъпи съфорумци, вие ще се ваксинирате ли?
Имате ли доверие на ваксините срещу COVID-19?
Бихте ли се ваксинирали с ваксина, която не е тествана и сигурна на 100 %?
Ако ваксината има странични ефекти кой ще понесе отговорността за тях?
Защо самите управляващи отказват да се ваксинират, а искат ние да се ваксинираме? angry.gif
Не е ли редно първо всички от Министерски съвет и Народното събрание да се ваксинират преди да накарат народа да се ваксинира?
Ако някой пациент умре от ваксината кой ще бъде виновен за това?
Доколко ефективна е ваксината и дали ще предпази пациентите от COVID-19?
Правилно ли е да се провежда ваксинация по време на епидемия, в разгара на болестта?
Как ще се разбере кой е болен и кой е здрав и кой трябва да бъде ваксиниран?
Хората, които са боледували от коронавирус ще трябва ли да се ваксинират?
Какъв ефект ще има ваксината върху преболедувалите коронавируса?
Ако ви накарат насила да се ваксинирате какво ще направите - ще се ваксинирате ли или ще окажете яростна съпротива?
Антиваксъри ли сте и какво ви е мнението по принцип за ваксините?

Преди време бях правил една тема за антигрипните ваксини.
Тогава установихме, че сред нас има и антиваксъри.
Много ми е любопитно какво е мнението на същите тези хора за ваксината за COVID-19. huh.gif
Аз одобрявам по принцип ваксините, но не бих искал да ми поставят непроверена и недостатъчно тествана ваксина.
Още повече, че производителите на ваксини отказват да поемат отговорност за страничните ефекти на ваксината, която искат да ни пробутат.
Лично аз смятам да си сложа ваксина против коронавируса, след като на пазара се появи наистина качествен и безопасен продукт.
Спомням си, че имаше един филм, в който ваксинираха всички хора на планетата и след като ваксината се оказа дефектна, а хората станаха зомбита.
Не помня името на филма и не казвам, че това ще се случи с нас сега.
Просто няма да си сложа ваксина, която може да ми докара сериозни здравословни проблеми, по-големи от самия коронавирус. no.gif
Ако някой иска да си рискува живота - да го прави на своя отговорност.
Ясно е, че българските управляващи няма да поемат отговорността за ваксинацията.
Започвам да си мисля, че всичко, което политиците в България правят е с цел да умрат колкото може повече хора.
Не разбирам защо управляващите толкова много мразят собствения си народ.
Може би защото мразят собствения си български произход.
На българските политици им се иска да се бяха родили някакви други, а не българи.
Паисий Хилендарски добре го е написал преди 250 години: "О неразумни юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин ...?".

П.п.: В съседна на нас Румъния също имат намерение да ваксинират хората, но само с безопасни ваксини:

Възможно ли е някой политик да се е облагодетелствал от тази сделка за сметка на здравето на българския народ?
Още колко човека трябва да умрат, за да излезе наяве истината за епидемията от коронавирус, лекарствата, които "ще ни излекуват" и ваксините, която "ще ни защитят"?
А кой ще ни излекува от страха, който беше насаден в умовете на хората през 2020 година?
А кой ще ни защити от крадливите политици-престъпници?

Няма кой!
Ние сме съвсем сами и сме оставени на произвола на съдбата.

Не се притеснявай, след пет години този вирус ще е само лош спомен, поне за тези, които сме останали живи.
Ваксинирането е доброволно. Аз лично няма да се ваксинирам, но ще се радвам да се ваксинират повече хора за да може да отмине пандемията по-бързо. Стискам палци да няма големи нежелани ефекти. Така че ти препоръчвам да се ваксинираш. Не гледай попа какво прави, а слушай какво ти говори. smile.gif
ЛС
Питето
коментар 07/12/2020, 15:22
Копирай адреса: #11

Advanced Member
Потребител # 81

Съвсем правилно си налучкала, че всичко се плаща. Поемането на риск се плаща, също както и непоемането му. Аре бонус, че антиваксърите разчитат на безплатно здравеопазване на гърба на останалите щото живеем в бяла, социално отговорна държава, ама последно помня едни антиваксърки дето пищяха че децата им пипнали полиомиелит, щото болестите не им пука къде живееш и какви са ти възгледите и колко пари имаш... Та ще си платиш така или иначе, важното е хубаво да си прецениш в коя точно "валута" ще е разплащането.

--------------------
ЛС
Riki
коментар 07/12/2020, 15:44
Копирай адреса: #12

Advanced Member
Съобщения: 1 958
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 32

Аз се чудя, какво ще правим с вътрешните паразити, като никой не ще да създаде нещо...
(освен един измислен сироп...и от дъжд на вятър някое хапче.... ).

Никой не мисли за тях...... no.gif

Това съобщение е било редактирано от Riki на 07/12/2020, 15:47

--------------------
"Разни хора, разни идеали."
ЛС
Радио Ереван
коментар 07/12/2020, 15:52
Копирай адреса: #13

Advanced Member
Потребител # 45

Цитат(Riki @ 07/12/2020, 15:44) *
Аз се чудя, какво ще правим с вътрешните паразити, като никой не ще да създаде нещо...

Има нещо друго без да е хапче или сироп, но не знам дали ако го напиша, няма да е реклама.
ЛС
Riki
коментар 07/12/2020, 16:25
Копирай адреса: #14

Advanced Member
Съобщения: 1 958
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 32

Ти как изчисли "след пет години"??!? animatedwink.gif

П.п. към Жожи- недопускай стрес

--------------------
"Разни хора, разни идеали."
ЛС
Радио Ереван
коментар 07/12/2020, 18:18
Копирай адреса: #15

Advanced Member
Потребител # 45

Цитат(Riki @ 07/12/2020, 16:25) *
Ти как изчисли "след пет години"??!? animatedwink.gif

Интуиция, а и догодина пандемията ще отшуми и след около още четири хората почти ще я забравят. Ако си забелязала изборите са на 4 години освен президентските. Целта е избирателите да не си спомнят какво са обещали политиците. animatedwink.gif
ЛС
evanka
коментар 07/12/2020, 18:45
Копирай адреса: #16

Advanced Member
Съобщения: 1 435
Потребител # 40

Цитат(Riki @ 07/12/2020, 14:44) *

Паразитите са сложни организми и е трудно да се убият, без да се убие и гостоприемника.
И въпреки това има много лекарства и срещу тях. Можеше и по-зле да е.
ЛС
biggeorge
коментар 07/12/2020, 19:21
Копирай адреса: #17

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Значи ти няма да се ваксинираш, но ми препоръчваш аз да се ваксинирам. blink.gif
Много си хитър.
На чужд гръб и сто тояги/ваксини са малко. dry.gif laugh.gif

Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 07/12/2020, 19:23

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 07/12/2020, 19:27
Копирай адреса: #18

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Ваксинация се прави, когато хората са напълно здрави и до началото на епидемията има още 2-3 месеца.
А не в разгара на епидемията.
Какво ще стане ако от ваксината има повече усложнения и умрели, отколкото от самия коронавирус? misli.gif

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 07/12/2020, 19:45
Копирай адреса: #19

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Ако прокуратурата не е достатъчно компетентен орган, който да провери валидността на сделката за ваксините, кой тогава трябва да извърши тази проверка? angry.gif
Аз ли?
Ти ли?
Кой?
И защо Румъния ще започнат ваксинация с ваксини, одобрени от Европейската агенция за лекарствата, които ще отговарят на всички стандарти за сигурност и ефективност, а в България ще ни ваксинират с един Бог знае какво?

Ако в България ще ни ваксинират с каквото дойде, искам ваксина от Русия.
Поне ще знам, че като ме чипират ще ме следи само Путин. w00tbrows.gif
В Русия съм, в Русия съм ... laugh.gif

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 07/12/2020, 20:46
Копирай адреса: #20

Advanced Member
Потребител # 4

Цитат(biggeorge @ 07/12/2020, 19:45) *
Ако в България ще ни ваксинират с каквото дойде, искам ваксина от Русия.
Поне ще знам, че като ме чипират ще ме следи само Путин. w00tbrows.gif
В Русия съм, в Русия съм ... laugh.gif

Глътни още някоя водка, Столичная е за предпочитане, и не ти трябва ваксина sunbathing.gif

--------------------
ЛС

8 страници V   1 2 3 > » 
Closed TopicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 14:51