|
|
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
16/12/2020, 19:00
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Изгонени
Съобщения: 3 124
Регистриран: 02/06/2017
От: Варна Потребител # 45
|
https://business.dir.bg/ikonomika/plashtat-...-firmite-izkaso
Според мен бизнесът трябва да е доволен и да не протестира. |
16/12/2020, 19:29
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 8 828
Регистриран: 20/04/2019
Потребител # 519
|
https://business.dir.bg/ikonomika/plashtat-...-firmite-izkaso Според мен бизнесът трябва да е доволен и да не протестира. Аз предлагам да дадат на всички по 100%, че и отгоре. Да затворят всичко, и на всеки по много. И, ех, какъв живот ще бъде само! -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
16/12/2020, 20:19
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Аз предлагам да дадат на всички по 100%, че и отгоре. Да затворят всичко, и на всеки по много. И, ех, какъв живот ще бъде само! Доколкото разбрах държавата ще бъде компенсирана от ЕС. Нормално е като ти затворят бизнеса да има компенсация. Друг въпрос е, че напълно ненужно се дадоха надбавки и увеличиха драстично минималните пенсии на пенсионерите, както и 930 лева за личен асистент за инвалидите. |
16/12/2020, 20:57
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Доколкото разбрах държавата ще бъде компенсирана от ЕС. Нормално е като ти затворят бизнеса да има компенсация. Друг въпрос е, че напълно ненужно се дадоха надбавки и увеличиха драстично минималните пенсии на пенсионерите, както и 930 лева за личен асистент за инвалидите. Не всичко е така, както го говори премиера, както е по медиите и въобще. Примерно последното е тотална лъжа! Повярвай ми, защото работя именно в сферата, и знам, че лъжат, ама буквално. Един личен асистент в момента взима, в зависимост от стажа си, или ако е пенсионер, около 650 лева по договор, или около 500 лв чисто. Варира с малки разлики. От 1 януари ще им вдигнат заплатите минимално, с около 20-30 лв чисто, а останалите отпуснати за целта средства... ми ще се "изпарят" в нечии джобове, на властта, по министерства, за премии нагоре, както винаги. Тоест, когато г-н Премиера каже нещо, примерно, че "дава" едни пари на някого и някои, това съвсем не значи, че е точно така. Лъжѝ, лъжѝ, лъжѝ... За всичко лъжат и мамят. И краденето продължава! Иначе си прав, че ако ти затворят бизнеса, магазина, или с каквото се занимаваш и изхранваш, трябва да те компенсират. Вече с колко, не мога да преценя. Проблемът е, че и по тези програми всичко е далавера и измама, големите парѝ отиват при дружките на властта, по Домусчиеви, Пеевски, Доган, Моган, Ковачки, Мовачки, и сие, бандата е голяма, милиардите текат свободно, България задлъжнява тотално! Отпуснатите на пенсионерите 50 лв са предизборен ход, ясно ти е, няма какво да го обсъждаме. И не само на тях. Всъщност не пенсионерите са най-рисковата финансово група, малки или не, те имат редовни доходи така или иначе. Истински бедстващите обаче хора, останали без работа, препитание и средства, до тях нищо не достига. Не че са много, но ги има. Дори един да е, значи имаме проблем. Писах вече преди някъде тук, понеже познавам т. нар. социална система у нас, направих си експеримент, изиграх анонимно човак в бедствие заради пандемията, обадих се в социалните служби, в Червения кръст, в разни фондации и фондацийки, че нямам какво да ям, и т. н., и, знаеш ли какво стана? Ми нищо. От никъде ни вопъл, ни стон. Казаха ми, че ако не съм в списъците за помощи дето ги давали от години /тоест в кюпа с ромите и пенсионерите/, няма как да ми се помогне. Та така. Иначе българските баби и дядовци се изхитриха, прав си. Приписват всичко на внуци и деца - ниви, имоти, коли... и отиват в социалните служби за помощи, за храни, за дърва, отопление, и т. н. Хитро. Под зоркия поглед на кметове, социални работници, министерство... Знае се това, от всички, и, какво от туй! Които не са с властта, местна и централна, да таковат... супата. Буквално. Но и това не могат, щото за тях и канче супа няма! Такива ми ти работи, пич. У нас, под протекцията на Великия Евро Съюз, и под зорките криле на Брюксел, всичко от край време си е една огромна лъжа, измама, и тотално, поголовно крадене, грабеж до дупка! Кой как може, и как завари, че и напълно "законно" при това. Ще поема риска да го кажа директно: Нищо няма да се променѝ в България, който и да дойде на власт, защото народът наш се изпорти, тотално. Това е положението. А какъвто народът, такава и властта. Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 16/12/2020, 21:00 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
16/12/2020, 22:21
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Не всичко е така, както го говори премиера, както е по медиите и въобще. Примерно последното е тотална лъжа! Повярвай ми, защото работя именно в сферата, и знам, че лъжат, ама буквално. Един личен асистент в момента взима, в зависимост от стажа си, или ако е пенсионер, около 650 лева по договор, или около 500 лв чисто. Варира с малки разлики. От 1 януари ще им вдигнат заплатите минимално, с около 20-30 лв чисто, а останалите отпуснати за целта средства... ми ще се "изпарят" в нечии джобове, на властта, по министерства, за премии нагоре, както винаги. Тоест, когато г-н Премиера каже нещо, примерно, че "дава" едни пари на някого и някои, това съвсем не значи, че е точно така. Лъжѝ, лъжѝ, лъжѝ... За всичко лъжат и мамят. И краденето продължава! Иначе си прав, че ако ти затворят бизнеса, магазина, или с каквото се занимаваш и изхранваш, трябва да те компенсират. Вече с колко, не мога да преценя. Проблемът е, че и по тези програми всичко е далавера и измама, големите парѝ отиват при дружките на властта, по Домусчиеви, Пеевски, Доган, Моган, Ковачки, Мовачки, и сие, бандата е голяма, милиардите текат свободно, България задлъжнява тотално! Отпуснатите на пенсионерите 50 лв са предизборен ход, ясно ти е, няма какво да го обсъждаме. И не само на тях. Всъщност не пенсионерите са най-рисковата финансово група, малки или не, те имат редовни доходи така или иначе. Истински бедстващите обаче хора, останали без работа, препитание и средства, до тях нищо не достига. Не че са много, но ги има. Дори един да е, значи имаме проблем. Писах вече преди някъде тук, понеже познавам т. нар. социална система у нас, направих си експеримент, изиграх анонимно човак в бедствие заради пандемията, обадих се в социалните служби, в Червения кръст, в разни фондации и фондацийки, че нямам какво да ям, и т. н., и, знаеш ли какво стана? Ми нищо. От никъде ни вопъл, ни стон. Казаха ми, че ако не съм в списъците за помощи дето ги давали от години /тоест в кюпа с ромите и пенсионерите/, няма как да ми се помогне. Та така. Иначе българските баби и дядовци се изхитриха, прав си. Приписват всичко на внуци и деца - ниви, имоти, коли... и отиват в социалните служби за помощи, за храни, за дърва, отопление, и т. н. Хитро. Под зоркия поглед на кметове, социални работници, министерство... Знае се това, от всички, и, какво от туй! Които не са с властта, местна и централна, да таковат... супата. Буквално. Но и това не могат, щото за тях и канче супа няма! Такива ми ти работи, пич. У нас, под протекцията на Великия Евро Съюз, и под зорките криле на Брюксел, всичко от край време си е една огромна лъжа, измама, и тотално, поголовно крадене, грабеж до дупка! Кой как може, и как завари, че и напълно "законно" при това. Ще поема риска да го кажа директно: Нищо няма да се променѝ в България, който и да дойде на власт, защото народът наш се изпорти, тотално. Това е положението. А какъвто народът, такава и властта. https://www.dnes.bg/politika/2020/11/20/930...dogodina.470516 Бъркаш, 930 лева им става заплата. Става въпрос за малък и среден бизнес. Хотелите примерно не са затворени. Ако дойдат свестни хора, много неща може да се променят, ама хайде нека не се оплакваме. Да сме живи и здрави, това е най-важното. Най-много ме притеснява мръсният въздух и загубите на вода. |
16/12/2020, 22:29
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81
|
...ми пробвай да оцелееш само с ДДС-то от заплатата дето си изхарчил. Аре бонус от мен, да нямаш наеми за плащане и инвентар за поддържане.
И внимавай с отговора, че може да те прочете нЕкой данъчен. -------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка |
16/12/2020, 22:42
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
Не мина, и сега си сърдит. Споко бе, просто са се наплашили от ало-измамниците.
-------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка |
17/12/2020, 00:01
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
...ми пробвай да оцелееш само с ДДС-то от заплатата дето си изхарчил. Аре бонус от мен, да нямаш наеми за плащане и инвентар за поддържане. И внимавай с отговора, че може да те прочете нЕкой данъчен. Я си помисли? Става въпрос за оборот! Ако не плащам наем такава помощ си е супер. Нямам почти никакви разходи. Пускам служителите неплатена отпуска като получават по 24 лв на работен ден. Има вариант и да им плащам по схемата 80/20 или 60/40, а ако това не ми е изгодно като добър човек да им добавя от личните си пари като подарък по още 6 лв на ден. Откъде се взе тази щедрост у мен, не мога да разбера. Данъчните не разследват хипотези, а реално укривани данъци и осигуровки. Кой какво евентуално щял да направи, не ги интересува. П.П. По повод друга тема, още веднъж ти напомням, че не всички взискатели са кредитори и държавата не й е работа да осигурява 100% събираемост на вземанията независимо дали са от кредити или не. Би било добре обаче да подпомогне взискателите да си ги съберат, а не да им пречи. Това важи особено когато промените в законите имат обратна сила. Под обратна сила на закон или закон „пост фактум“ (ex post facto – нещо направено след това) се разбира нормативен акт, който ретроспективно променя правните последствия за вече извършени действия или правния статус на факти и взаимоотношения, съществували преди влизането в сила на съответния закон. Ретроактивното действие се счита, че влияе негативно на правната сигурност и това не съм си го измислил аз. |
17/12/2020, 13:07
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Та така. Иначе българските баби и дядовци се изхитриха, прав си. Приписват всичко на внуци и деца - ниви, имоти, коли... и отиват в социалните служби за помощи, за храни, за дърва, отопление, и т. н. Хитро. Под зоркия поглед на кметове, социални работници, министерство... Нямат право на помощи до пет години от прехвърлянето на имота. Освен това получават пенсии. Освен с енергийни помощи с друго няма какво да се облажат. П.П. По принцип приписването приживе на деца и внуци е пълна глупост, освен ако не си запазят ползването и го прехвърлят срещу издръжка и гледане. Ако децата им не се грижат за тях, сделката може да се развали. Това съобщение е било редактирано от Радио Ереван на 17/12/2020, 13:11 |
17/12/2020, 18:46
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Не мина, и сега си сърдит. Споко бе, просто са се наплашили от ало-измамниците. Да съм сърдит ли? Че защо? Не виждаш ли, че става това, за което говорим. Днес имаше интересна новина в този смисъл, и не откъде да е, а от Германия. Новината е прясна, отпреди минути, не мога да дам засега инфо, но е факт: Федералното правителство на Меркел емитира нов супер дълг заради пандемията в размер на 475 милиарда евро! Отделно натрупаният вече досега зарази кризата: https://www.investor.bg/novini/130/a/noviia...rd-evro-306316/ Плюс ето това: https://www.bloombergtv.bg/a/8-novini-ot-sv...rativniyat-dalg И това: https://www.vesti.bg/sviat/silna-alergichna...ovid-19-6119024 И това: https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-k...lgariia-6119045 И това: https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-k...dstviia-6119063 Ти сърдит ли си? На твое място бих. Аз не, защото ги очаквам тези неща, че и още по-зле ще става. В момента се полагат "основите" така да се каже на криза, която ще преобърне света наопаки. Дори българският Премиер говори за това днес, ето: http://www.bta.bg/bg/c/OF/id/2328857 Някои държави, и то от развитите, според него вече трупат към 15% дефицит! А краят на играта Ковид не се вижда. Е, ти кажи как ще свърши всичко - какво пише в дебелите книги и учебници? Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 17/12/2020, 20:05 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
17/12/2020, 18:55
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
https://www.dnes.bg/politika/2020/11/20/930...dogodina.470516 Бъркаш, 930 лева им става заплата. Става въпрос за малък и среден бизнес. Хотелите примерно не са затворени. Ако дойдат свестни хора, много неща може да се променят, ама хайде нека не се оплакваме. Да сме живи и здрави, това е най-важното. Най-много ме притеснява мръсният въздух и загубите на вода. Да, такава е официалната версия. То ако гледаме и слушаме само изявленията на властта и Премиера, и законите гласувани в Парламента, можем да си помислим, че живеем в прекрасна страна, в която всичко е о кей, и всички са щастливи и доволни поданици на едни загрижени за народа си управници. Но, дали? По въпроса за асистентите да те светна, че повечето не са на 8 работни часа на ден, а на 4, 6, 6.5, за което получават много по-малко от присъстващото във инфото по-горе. Предполагам, че и това е предизборен фишек, и, когато към февруари се стигне до реално формиране заплатите на тези хорица, ще има неприятни изненади. Да, ще им вдигнат малко парите, но малко, е, от сърце, като на пенсионарите. Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 17/12/2020, 20:03 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
17/12/2020, 19:07
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Нямат право на помощи до пет години от прехвърлянето на имота. Освен това получават пенсии. Освен с енергийни помощи с друго няма какво да се облажат. П.П. По принцип приписването приживе на деца и внуци е пълна глупост, освен ако не си запазят ползването и го прехвърлят срещу издръжка и гледане. Ако децата им не се грижат за тях, сделката може да се развали. Няма да споря. Явно си правист, и ги знаеш тези неща. Но са повече теория, в живия живот у нас българите все намират начини да заобиколят законите и разпоредбите. Е, с изключение точно на хорицата, които реално са в нужда, но които системата ги отхвърля. Направих си труда да проуча, примерно в Червения кръст у нас списъците за хранителни продукти за нуждаещи са едни и същи от години, предимно на роми и именно на пенсионери, а има доста истински закъсали хорица сега, заради пандемията, в трудова възраст, които са извън системата и буквално гладуват! И проблемът не е само социален, той е и политически. Защото по места кметовете ги знаят тези неща, но и там е като "горе", получават само тези, които са близки с властта, роднини, и т. н. Абе гадост е навсякъде, дори не ми се говори. Съжалявам. Най-лошото е, че по правило повечето българи го харесват този начин на живот и оцеляване, че и забогатяване, чрез постове и власт, открай време е така у нас, робски рефлекс явно, и няма признаци да се промени. Така искат, така ще си я карат, няма да е по-добре. Такава е българската действителност. Иначе, конкретно по темата, днес Министерски съвет гласува 75% компенсация за бизнеси, които са затворени през януари. Пак е на хартия. До реалното плащане... Знаем как става - пак за нашите първо, за другите купища бумащина, пречки, формалности, за да ги откажат, и, докато успеят, ако, то сроковете минали... и, по една студена водица! Ето за това ти говоря - не вярвай на думи, особено изречени от български политици, без значение кои! Всичко почти е лъжа. Звучи прекрасно като го говорят, като го гласуват, но лъжат и мамят - на практика е съвсем различно, в лошия смисъл, в реалността. Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 17/12/2020, 20:07 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
17/12/2020, 20:28
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Да, такава е официалната версия. То ако гледаме и слушаме само изявленията на властта и Премиера, и законите гласувани в Парламента, можем да си помислим, че живеем в прекрасна страна, в която всичко е о кей, и всички са щастливи и доволни поданици на едни загрижени за народа си управници. Но, дали? По въпроса за асистентите да те светна, че повечето не са на 8 работни часа на ден, а на 4, 6, 6.5, за което получават много по-малко от присъстващото във инфото по-горе. Предполагам, че и това е предизборен фишек, и, когато към февруари се стигне до реално формиране заплатите на тези хорица, ще има неприятни изненади. Да, ще им вдигнат малко парите, но малко, е, от сърце, като на пенсионарите. Назначават ги на 8 часов работен ден на 930 лева заплата, което мен не ме радва по обясними причини. Някои бяха недоволни, че не им осигуряват 24 часа асистент, т.е. искат да плащат четири такива заплати. Ако някой като мен го вземат за консултант и го слушат, нещата ще тръгнат добре. Ако обаче наемат някой който е специалист ще тръгнат отлично. Мисълта ми е, че управляващите освен крадливи са и много некадърни. Има наистина много лош материал. Винаги го е имало. Тук Борисов е прав. Голяма част от хората са много прости. Не е само у нас така. Това все пак има и добра страна. Ще ти кажа един от моите принципи. Не плащам нещо, което мога да не платя без да има последствия за мен. Ако бях държавник, щях да разсъждавам сякаш аз съм държавата и нямаше да пилея пари. |
17/12/2020, 20:30
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Няма да споря. Явно си правист, и ги знаеш тези неща. Но са повече теория, в живия живот у нас българите все намират начини да заобиколят законите и разпоредбите. Е, с изключение точно на хорицата, които реално са в нужда, но които системата ги отхвърля. Направих си труда да проуча, примерно в Червения кръст у нас списъците за хранителни продукти за нуждаещи са едни и същи от години, предимно на роми и именно на пенсионери, а има доста истински закъсали хорица сега, заради пандемията, в трудова възраст, които са извън системата и буквално гладуват! И проблемът не е само социален, той е и политически. Защото по места кметовете ги знаят тези неща, но и там е като "горе", получават само тези, които са близки с властта, роднини, и т. н. Абе гадост е навсякъде, дори не ми се говори. Съжалявам. Най-лошото е, че по правило повечето българи го харесват този начин на живот и оцеляване, че и забогатяване, чрез постове и власт, открай време е така у нас, робски рефлекс явно, и няма признаци да се промени. Така искат, така ще си я карат, няма да е по-добре. Такава е българската действителност. Иначе, конкретно по темата, днес Министерски съвет гласува 75% компенсация за бизнеси, които са затворени през януари. Пак е на хартия. До реалното плащане... Знаем как става - пак за нашите първо, за другите купища бумащина, пречки, формалности, за да ги откажат, и, докато успеят, ако, то сроковете минали... и, по една студена водица! Ето за това ти говоря - не вярвай на думи, особено изречени от български политици, без значение кои! Всичко почти е лъжа. Звучи прекрасно като го говорят, като го гласуват, но лъжат и мамят - на практика е съвсем различно, в лошия смисъл, в реалността. Ще платят, няма как да не платят, заради изборите. |
17/12/2020, 21:51
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
Ми помислих си. Значи всичко дето си продал (обората) е обложено с 20% ДДС, което ДДС си внесъл. Сега, има малка аванта, че ще ти върнат ДДС-то дето са внесли и тези по веригата преди тебе, но накрая пак се оказва, че трябва да оцеляваш само с ДДС-то (от заплатата си в твоя случай, щото си на заплата). Да, знам: "оборота може да е в пъти по-голям", ама (като във вица) надали. Абе факири сме тука всичките, спим върху пирони и спасяваме бизнеса с една пета от онова, дето печелили преди ковид-а, та да не глътнем вода, питай Мукавеев. Ако не ти пише, питай някой дето дава заплати да ти обясни как стоят нещата. Мога да ти споделя (няма обаче, щото форума е анонимен) какво е казал по темата шефа на голям завод с много ресурси, по темата за работниците и оцеляването на бизнеса (който съвсем не зависи от болести по хората, ми от папото на хората) и е далече (направо наопаки) от ръкопляскане за 20% от оборота.
За кредиторите и взискателите, кредиторите са такива по занятие (раздават кинти на заем), и те трябва да си носят риска почти на 100% щото трябва да са вътре в нещата и да си претеглят риска. Кредитор и взискател е като да си шофьор на кола или да си пътник в колата — все си на улицата, все може да стане ПТП, ама в единия случай си квалифициран, обучен и държиш волана и спирачката, докато при пътника нямаш възможност да влияеш на ситуацията. Това закона може да го раздели и да подходи различно, както подхожда към шофьора и пътника. Ако има неясноти в сметките, то е щото още отработвам бистроматиката. -------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
17/12/2020, 22:54
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Ми помислих си. Значи всичко дето си продал (обората) е обложено с 20% ДДС, което ДДС си внесъл. Сега, има малка аванта, че ще ти върнат ДДС-то дето са внесли и тези по веригата преди тебе, но накрая пак се оказва, че трябва да оцеляваш само с ДДС-то (от заплатата си в твоя случай, щото си на заплата). Да, знам: "оборота може да е в пъти по-голям", ама (като във вица) надали. Абе факири сме тука всичките, спим върху пирони и спасяваме бизнеса с една пета от онова, дето печелили преди ковид-а, та да не глътнем вода, питай Мукавеев. Ако не ти пише, питай някой дето дава заплати да ти обясни как стоят нещата. Мога да ти споделя (няма обаче, щото форума е анонимен) какво е казал по темата шефа на голям завод с много ресурси, по темата за работниците и оцеляването на бизнеса (който съвсем не зависи от болести по хората, ми от папото на хората) и е далече (направо наопаки) от ръкопляскане за 20% от оборота. За кредиторите и взискателите, кредиторите са такива по занятие (раздават кинти на заем), и те трябва да си носят риска почти на 100% щото трябва да са вътре в нещата и да си претеглят риска. Кредитор и взискател е като да си шофьор на кола или да си пътник в колата — все си на улицата, все може да стане ПТП, ама в единия случай си квалифициран, обучен и държиш волана и спирачката, докато при пътника нямаш възможност да влияеш на ситуацията. Това закона може да го раздели и да подходи различно, както подхожда към шофьора и пътника. Ако има неясноти в сметките, то е щото още отработвам бистроматиката. Пак не ти стана ясно. Дават ти 20% от оборота без ДДС. Ако на един ресторант оборота 25 000 месечно без ДДС ще ти дадат 5 000 лева. Ако не плащаш наем на теб ще ти останат почти толкова и то без да работя. Друг въпрос е ако си укривал оборот и той е уж само 5 000 лева. Тогава ще трябва да караш само с 1 000 лева или по-малко, но като се има предвид колко си укрил, бълха те е ухапала. Колко пъти да ти повтарям, че не всички взискатели са кредитори по занятие и държавата би трябвало да съдейства на взискателите да си съберат парите, а не да им пречи като променя закони с обратна сила. Опитай се да осмислиш това, което пиша! Има хора пострадали от деликт, такива на които се дължат пари заради неоснователно обогатяване, на които се дължат заплати или издръжка. Хубавото е, че в тези случаи абсолютната давност не важи. За разноски обаче важи. Ще ти дам един пример. Някакъв негодник намерил адвокат, който да го представлява безплатно, поискал от съда да го освободи от такси и завел дело срещу един мой приятел с цена на иска около милион лева. Моят човек спечели делото на всички инстанции, но олекна с близо 30 000 лева, тъй като не може да си събере разноските (адвокатските възнаграждения) по делото от ищеца. Онзи няма пукната пара и никакво имущество. Дори да започне работа ще е на минимална заплата, която не може да се запорира. Според теб какво е виновен този човек, че са му завели дело? След като изминат десет години ще пие една студена вода. П.П. Сигурно се чудиш защо адвокатът на ищеца е водил дело безплатно? Защото се е надявал да спечели делото и съдът в този случай щеше да осъди моя прител да му ги плати. Това съобщение е било редактирано от Радио Ереван на 17/12/2020, 22:56 |
18/12/2020, 12:42
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Назначават ги на 8 часов работен ден на 930 лева заплата, което мен не ме радва по обясними причини. Някои бяха недоволни, че не им осигуряват 24 часа асистент, т.е. искат да плащат четири такива заплати. Ако някой като мен го вземат за консултант и го слушат, нещата ще тръгнат добре. Ако обаче наемат някой който е специалист ще тръгнат отлично. Мисълта ми е, че управляващите освен крадливи са и много некадърни. Има наистина много лош материал. Винаги го е имало. Тук Борисов е прав. Голяма част от хората са много прости. Не е само у нас така. Това все пак има и добра страна. Ще ти кажа един от моите принципи. Не плащам нещо, което мога да не платя без да има последствия за мен. Ако бях държавник, щях да разсъждавам сякаш аз съм държавата и нямаше да пилея пари. "Мисълта ми е, че управляващите освен крадливи са и много некадърни." Неоспорима истина. Факт. По-големият проблем обаче е, че хората, обществото иска те да са такива, иначе всички трябва да спазват законите, правилата, и да се трудят здраво не само за хляба. Но не! Затова още сме в соц. системата, според която: Те ни лъжат, че ни плащат, ние ги лъжем, че работим. Има и изключения, за съжаление не променят общата картинка. "Ако бях държавник, щях да разсъждавам сякаш аз съм държавата и нямаше да пилея пари." Що не се кандидатираш тогава? Съвсем сериозно. В нормална и истинска демокрация хора с мислене като твоето трябва да се обединяват, да формират граждански движения, дори партии, и да управляват, защо не. Във все още нормалните страни точно такива управляват, които приемат интересите на държавата и обществото като свои. За съжаление у нас нещата са точно на обратния полюс. В България политиката е средство за ограбване и на държавата, и на хората, средство за трупане на капитал и богатство чрез лъжи, измама и грабеж. И това е от столетия. Видно е, че българите не можем да употребим дори дарената ни свобода, и от турско РОБСТВО, и от комунистическо, и въобще. Робският бацил трайно е поразил народния ген, ромският такъв също е развратил трудолюбивия и скромен български дух, и, ето ни днес - под игото на мутри, ченгета, доносници, комунисти, бандити и откровени престъпници. Жалко за прекрасното парче земя дадено ни от Господ, на което се случва цялата тая гадост. Ето това не ми дава мира. Иначе народът си заслужава както управниците, така и съдбата. Нищо случайно няма на този свят, крушката винаги си има опашка. В смисъл, за всяко нещо си има причина. Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 18/12/2020, 12:45 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
18/12/2020, 12:59
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Ще платят, няма как да не платят, заради изборите. Не бързай! Още от сега ни подготвят за отлагане на изборите, заради "пандемията". Почти съм убеден, че през март няма да има такива, щяло да мине нова вълна на Ковид, така твърдят мастити капацитети. У нас г-н Премиера говори едно, а навън точно обратното, пак в смисъл, че ни чака нов блокаж през зимата, дори напролет. Най-ранният момент, в който уж по закон може да има редовни парламентарни избори, е краят на май. Само че. Дали греша, като си мисля, че точно тогава нов "порой" от Ковид ще удари най-силно страната ни, и не само? Запомнѝ какво съм ти писал тук, пак ще говорим, да сме живи и здрави. Ти си прав, че управниците ни, и не само нашите, освен крадливи, са и некадърни. Но и предвидими! Мога да им разгадая ходовете с месеци, дори с години напред. И съм го правил тук, във форума. Не че има полза, макар да лъсват лъжите, манипулациите и далаверите им. То и иначе такива скандали излязоха, не само заради пандемията, че и преди това, но у нас това няма никакви политически последствия. Което какво доказва? Първо, че властта в България не се избира на избори, само се узаконява, иначе се назначава отвън, според мераците на Големия Брат, без значение кой е в момента. И се сваля пак само отвън, вътре в страната каквото и да става, няма последствия, виждаме. По времето на Орешарски хиляди протестираха, но го свали ДПС и Доган, по нареждане от Вашингтон през Анкара. Днес пак има същите протести, дори по-продължителни, и... нищо. Кучетата си лаят, керванът си върви, далаверата също. Пълна порнография е това у нас, не е никаква демокрация! Свободия - да. Всеки си прави каквото си ще, стига да не настъпва по мазола властта и ортаците ѝ. По места е страшно в този смисъл, но по-добре да не говоря. Не мисля, че мутрите, наследниците на комунистите и ченгетата ще изпуснат властта някога у нас. Просто защото обществото няма съпротивителни сили да ги принуди. Жалко и тъжно, но факт. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
18/12/2020, 13:09
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
"Мисълта ми е, че управляващите освен крадливи са и много некадърни." Неоспорима истина. Факт. По-големият проблем обаче е, че хората, обществото иска те да са такива, иначе всички трябва да спазват законите, правилата, и да се трудят здраво не само за хляба. Но не! Затова още сме в соц. системата, според която: Те ни лъжат, че ни плащат, ние ги лъжем, че работим. Има и изключения, за съжаление не променят общата картинка. "Ако бях държавник, щях да разсъждавам сякаш аз съм държавата и нямаше да пилея пари." Що не се кандидатираш тогава? Съвсем сериозно. В нормална и истинска демокрация хора с мислене като твоето трябва да се обединяват, да формират граждански движения, дори партии, и да управляват, защо не. Във все още нормалните страни точно такива управляват, които приемат интересите на държавата и обществото като свои. За съжаление у нас нещата са точно на обратния полюс. В България политиката е средство за ограбване и на държавата, и на хората, средство за трупане на капитал и богатство чрез лъжи, измама и грабеж. И това е от столетия. Видно е, че българите не можем да употребим дори дарената ни свобода, и от турско РОБСТВО, и от комунистическо, и въобще. Робският бацил трайно е поразил народния ген, ромският такъв също е развратил трудолюбивия и скромен български дух, и, ето ни днес - под игото на мутри, ченгета, доносници, комунисти, бандити и откровени престъпници. Жалко за прекрасното парче земя дадено ни от Господ, на което се случва цялата тая гадост. Ето това не ми дава мира. Иначе народът си заслужава както управниците, така и съдбата. Нищо случайно няма на този свят, крушката винаги си има опашка. В смисъл, за всяко нещо си има причина. Простите хора не си знаят интереса и лесно може да се печели от тях, дори и без да се нарушава закона. Написах консултант, а за да стана такъв някой трябва да ме наеме. Защо да ме наемат след като препоръките им ще направят добро на България, но ще навредят на тях самите? Знаеш ли с колко пари си тръгва един министър след края на пълен мандат? Предполагам (пиша го за благозвучие) между 4 и 20 милиона лева, зависи какъв министър е бил. Ето защо на голяма част от тях не им е нужен втори мандат и се оттеглят. Ако искаха щяха да си назначат почтени и кадърни заместник министри и министри и нямаше да имат нужда от мен. Кадърните дори да са непочтени обикновено не са толкова послушни и лоялни към властта. Защо да рискуват? Знаеш ли как се създава политически проект? На Слави и на Божков им е трудно, а ти искаш аз да го направя. Освен това когато управляващите те забележат ставаш мишена на различни държавни органи. |
18/12/2020, 13:11
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Не бързай! Още от сега ни подготвят за отлагане на изборите, заради "пандемията". Почти съм убеден, че през март няма да има такива, щяло да мине нова вълна на Ковид, така твърдят мастити капацитети. У нас г-н Премиера говори едно, а навън точно обратното, пак в смисъл, че ни чака нов блокаж през зимата, дори напролет. Най-ранният момент, в който уж по закон може да има редовни парламентарни избори, е краят на май. Само че. Дали греша, като си мисля, че точно тогава нов "порой" от Ковид ще удари най-силно страната ни, и не само? Запомнѝ какво съм ти писал тук, пак ще говорим, да сме живи и здрави. Ти си прав, че управниците ни, и не само нашите, освен крадливи, са и некадърни. Но и предвидими! Мога да им разгадая ходовете с месеци, дори с години напред. И съм го правил тук, във форума. Не че има полза, макар да лъсват лъжите, манипулациите и далаверите им. То и иначе такива скандали излязоха, не само заради пандемията, че и преди това, но у нас това няма никакви политически последствия. Което какво доказва? Първо, че властта в България не се избира на избори, само се узаконява, иначе се назначава отвън, според мераците на Големия Брат, без значение кой е в момента. И се сваля пак само отвън, вътре в страната каквото и да става, няма последствия, виждаме. По времето на Орешарски хиляди протестираха, но го свали ДПС и Доган, по нареждане от Вашингтон през Анкара. Днес пак има същите протести, дори по-продължителни, и... нищо. Кучетата си лаят, керванът си върви, далаверата също. Пълна порнография е това у нас, не е никаква демокрация! Свободия - да. Всеки си прави каквото си ще, стига да не настъпва по мазола властта и ортаците ѝ. По места е страшно в този смисъл, но по-добре да не говоря. Не мисля, че мутрите, наследниците на комунистите и ченгетата ще изпуснат властта някога у нас. Просто защото обществото няма съпротивителни сили да ги принуди. Жалко и тъжно, но факт. За да стане това трябва да затворят държавата с ново извънредно положение, което ще ги съсипе на изборите. Президентът обаче може да ги отложи, но едва ли щ го направи. |
18/12/2020, 18:54
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Простите хора не си знаят интереса и лесно може да се печели от тях, дори и без да се нарушава закона. Написах консултант, а за да стана такъв някой трябва да ме наеме. Защо да ме наемат след като препоръките им ще направят добро на България, но ще навредят на тях самите? Знаеш ли с колко пари си тръгва един министър след края на пълен мандат? Предполагам (пиша го за благозвучие) между 4 и 20 милиона лева, зависи какъв министър е бил. Ето защо на голяма част от тях не им е нужен втори мандат и се оттеглят. Ако искаха щяха да си назначат почтени и кадърни заместник министри и министри и нямаше да имат нужда от мен. Кадърните дори да са непочтени обикновено не са толкова послушни и лоялни към властта. Защо да рискуват? Знаеш ли как се създава политически проект? На Слави и на Божков им е трудно, а ти искаш аз да го направя. Освен това когато управляващите те забележат ставаш мишена на различни държавни органи. Какво да кажа? Освен, че си прав за всичко това. И, сега? -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
18/12/2020, 19:11
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
За да стане това трябва да затворят държавата с ново извънредно положение, което ще ги съсипе на изборите. Президентът обаче може да ги отложи, но едва ли щ го направи. Те всички тези са от един отбор. Преди са го наричали ДС и БКП/ЦК. Същите кадри и наследниците им управляват и сега. Просто се разделиха на "партии" и уж се дърлят и карат, но играта им е една - да ограбват хората и обществото. За мен, и не само, това е повече от ясно. Не ми е ясно защо обществото ги търпи още. Макар и това да не е тайна - голяма част от същото са в далаверата на властта, надолу по веригата. Елементарен пример: Вчера Премиерът спомена някакви милиарди за земеделието, като субсидии. А крупните такива са няколко. Сам сметни колко са си делнали! А истинско земеделие у нас няма, сеят тук там само което се субсидира, за да гепят големите парѝ от Брюксел. Всичко е далавера у нас, всичко. То където и да барнеш, все е същото. Да припомням ли "къщите за гости", барбекютата по терасите, вътрешните асансьори... И, какво? Нищо. Дори от Брюксел си затварят очите, понеже Борисов е назначен от Голямото Началство отвъд Океана. Такова нечестие е пропило обществото и държавата ни, и населението, поголовно, че и Господ да слезе, няма как да оправи нещата. Непоправими са вече! Така че не се надявай на нов "спасител", пак ще е някой от бандата на статуквото, който ще е новата патерица на ГЕРБ и ДПС, защото вече и мисирките разбраха, че Борисов и Доган управляват България. Това нещо може да бъде премахнато само с революция, но истинска. У нас обаче такава никога не е имало, няма и да има. Робският ген! Пак ти казвам: Отвън хората ни даряват Свобода на българите, без значение кои и кога, а ние не знаем какво да я правим. Какво повече да кажа? Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 18/12/2020, 19:14 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
18/12/2020, 21:41
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 1 911
Регистриран: 01/11/2019
От: France Потребител # 556
|
|
18/12/2020, 21:46
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
... Е, ти кажи как ще свърши всичко - какво пише в дебелите книги и учебници? Знаех си, че не си ги чел, ма друго е да си го кажеш (напишеш) самичък. Аре жокер: немците втурнаха ли се да купуват долари и злато, като научиха новината, или не им пука? -------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
18/12/2020, 22:21
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Те всички тези са от един отбор. Преди са го наричали ДС и БКП/ЦК. Същите кадри и наследниците им управляват и сега. Просто се разделиха на "партии" и уж се дърлят и карат, но играта им е една - да ограбват хората и обществото. За мен, и не само, това е повече от ясно. Не ми е ясно защо обществото ги търпи още. Макар и това да не е тайна - голяма част от същото са в далаверата на властта, надолу по веригата. Елементарен пример: Вчера Премиерът спомена някакви милиарди за земеделието, като субсидии. А крупните такива са няколко. Сам сметни колко са си делнали! А истинско земеделие у нас няма, сеят тук там само което се субсидира, за да гепят големите парѝ от Брюксел. Всичко е далавера у нас, всичко. То където и да барнеш, все е същото. Да припомням ли "къщите за гости", барбекютата по терасите, вътрешните асансьори... И, какво? Нищо. Дори от Брюксел си затварят очите, понеже Борисов е назначен от Голямото Началство отвъд Океана. Такова нечестие е пропило обществото и държавата ни, и населението, поголовно, че и Господ да слезе, няма как да оправи нещата. Непоправими са вече! Така че не се надявай на нов "спасител", пак ще е някой от бандата на статуквото, който ще е новата патерица на ГЕРБ и ДПС, защото вече и мисирките разбраха, че Борисов и Доган управляват България. Това нещо може да бъде премахнато само с революция, но истинска. У нас обаче такава никога не е имало, няма и да има. Робският ген! Пак ти казвам: Отвън хората ни даряват Свобода на българите, без значение кои и кога, а ние не знаем какво да я правим. Какво повече да кажа? Президентът и ГЕРБ са от един отбор? Когато влизам в морето да плувам, не се надявам на спасителите, а на мен самият. |
19/12/2020, 08:28
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
За ресторанта, абе не е само единия наем, ами и куп други редовни разходи. Еле пък ако искаш да си запазиш екипа в кухнята и свестните сервитьори, хептен не излиза сметката. А оборота или ДДС-то (добавената стойност), там връзката оборот-печалба е много разтеглива, и няма гаранция, че тези 20% от оборота ще ти оправят сметката. То, заради това навремето пищяха срещу облагането на оборота, щото се спъваше печеленето от "малка надценка и голям оборот". За укриването на оборота (и всичките данъци и такси) си прав — студена вода за "спестилите"...
Държавата, може да пипне закона, и да раздели кредитирането от другите случаи. Примерно за този дето описа, май трябва да се иска да сложиш на масата нЕкакъв % от сумата, дето ще я искаш от фирмаджията, та да не стават нещата с безплатен адвокат и милиони бонус. За който се занимава с даване на заеми (като занятие, което е съвсем различно от обезщетения и другите вземания) би трябвало да си поеме рисковете щото той ги управлява на 80% като има възможност да проучва и отказва, или дава до някаква определена сума, според риска да не му ги върнат. Останалите 20% са рискове, дето няма как да ги предвидиш, и за тях има застраховане. Та е работа на законодателите да прецизират нещата и да разделят "зърното от плявата". -------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
19/12/2020, 14:15
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Знаех си, че не си ги чел, ма друго е да си го кажеш (напишеш) самичък. Аре жокер: немците втурнаха ли се да купуват долари и злато, като научиха новината, или не им пука? Първо, кога съм твърдял, че съм финансист или икономист? Не съм. А за немците, доколкото знам, не са се юрнали, за долари и злато. И? Това прави ли Германия по-малко задлъжняла? Говорим за огромни дългове, друже! Стотици милиарди! И то на един от "стълбовете" на Евро Съюза, т. нар. икономически мотор на Европа! За останалите какво да кажем... и те така. Та, понеже не съм ги чел твоите учебници, затуй те и попитах, напълно сериозно - как ще свърши цялата тая работа, с това невероятно печатане на кинти без покритие и огромни заеми и дефицити поголовно навсякъде? И то в условията на нескончаема пандемия, стагнация и блокаж на икономиките за неопределено време? /Може и с цитати от твоите книги, нямам против./ -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
19/12/2020, 15:04
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
За ресторанта, абе не е само единия наем, ами и куп други редовни разходи. Еле пък ако искаш да си запазиш екипа в кухнята и свестните сервитьори, хептен не излиза сметката. А оборота или ДДС-то (добавената стойност), там връзката оборот-печалба е много разтеглива, и няма гаранция, че тези 20% от оборота ще ти оправят сметката. То, заради това навремето пищяха срещу облагането на оборота, щото се спъваше печеленето от "малка надценка и голям оборот". За укриването на оборота (и всичките данъци и такси) си прав — студена вода за "спестилите"... Държавата, може да пипне закона, и да раздели кредитирането от другите случаи. Примерно за този дето описа, май трябва да се иска да сложиш на масата нЕкакъв % от сумата, дето ще я искаш от фирмаджията, та да не стават нещата с безплатен адвокат и милиони бонус. За който се занимава с даване на заеми (като занятие, което е съвсем различно от обезщетения и другите вземания) би трябвало да си поеме рисковете щото той ги управлява на 80% като има възможност да проучва и отказва, или дава до някаква определена сума, според риска да не му ги върнат. Останалите 20% са рискове, дето няма как да ги предвидиш, и за тях има застраховане. Та е работа на законодателите да прецизират нещата и да разделят "зърното от плявата". Какви например други разходи освен наем? СОД и малко ток, може да се наложи да бракуват някои продукти, какво друго? Който иска да си запази хората, да не се стиска, ами да им извади от тези 20% от оборота и да им плати на ръка някой лев. Бизнесът искаше 20% и ги получи. За непозволено увреждане, финансов начет и особено за издръжка има известни права за взискателите, но за разноски няма. Няма как да забраниш един адвокат да представлява някой безплатно, а социално слаб да заплаща съдебна такса или каквото и да е. Всеки има право на правосъдие. Дори е предвидена възможност съдът да му осигури адвокат, ако той не може да си го позволи. Това важи и за гражданските дела. С беден човек е лошо да се съдиш. Може само да загубиш, не може нищо да спчелиш. |
19/12/2020, 15:04
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Президентът и ГЕРБ са от един отбор? Когато влизам в морето да плувам, не се надявам на спасителите, а на мен самият. Не оспорвам, понеже не съм запознат как стоят нещата законово и по Конституция. Обаче, видно е и сега, че заради извънредната ситуация по ковид пандемията здравният министър придоби повече права дори от премиера! Защо не и от президента, ако се налага, през май, примерно - и да отложи изборите за неопределено време, ако нова вълна ковид залее света и страната ни, в което аз лично ни най-малко не се съмнявам, че ще стане. Ако някой си прави илюзии, че Играта на вируси ще приключи с ваксинирането догодина, жестоко се е объркал. Това няма да има край, освен ако обществата се усетят как ги мамят и манипулират, и реагират масово. В което се съмнявам. Така че... Ковид щуротията ще продължи още дълго, а след нея ще има нови игри, с които светът да бъде забавляван, докато го прецакват. Замислял ли си се какво е всъщност ковид пандемията? На мен ми прилича на нова глоблана тиха война, която да замести тази с оръжията, понеже те вече са на такова ниво, че ще стане зян и задкулисието, което ги играе тези игрички. В смисъл: В реалните, дори световни конфликти, едни и същи кланове са продавали оръжия и са давали заеми на всички страни във войните. И са калкулирали астрономически печалби! Като са съсипвали света и народите, които са плащали с кръв и милиони жертви! Освен, че са ставали и роби на тези кланове, заради колосалната си задлъжнялост. Е, сега е същото, в същото набутват света ни. Само че без оръжията. Оръжието е Ковид вируса, реален или измислен, все тая. Но си е война. Народите отново задлъжняват с огромни заеми, и милиони умират в това, само че вместо по бойните полета и окопите, в болниците и ковид отделенията. Никаква разлика! Невероятно хитра и тънка е тази игра, и, евалата на тези, които я измислиха и наложиха. Ашколсум, както казват комшиите! Браво! Но, както вече писах, не е луд, който яде зелника, луд е който му го дава. Впрочем, истинският капан, в който почти всички се хванаха, са кинтите. Заради пустите му парѝ и учени, и лекари, и политици, и кой ли не, всички запяха ковид песничката, която може да се превърне в погребален химн за народите, ако не се осъзнаят и не прекратят това. В което се съмнявам, понеже големи групи от обществата, не само от гореизброените, са на далавера от ковид измамата. С интерес ще наблюдавам развитието на ситуацията, особено след поставяне на "спасителните" ваксини. Да видим. Вече има индикации, че предизвикват спонтанни алергични реакции, без гаранция да са успешни на 100%, но следващите месеци ще се разбере истината. Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 19/12/2020, 15:29 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
19/12/2020, 15:18
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Престани да ни набиваш фантасмагориите си! Казах ти вече : назначаваха ги 1945-1989! Сега си ги избирате - лоши, добри, избирате си ги! Тц. Същото е. То и през периода 1945-1989-та е имало избори, на които народът масово е гласувал, и си ги е "избирал", както и сега. Разлика няма. Просто фарс, който узяконява назначените от Големия Брат да управляват протектората му. България се управлява дистанционно от Вашингтон през Брюксел и Анкара, в миманса и през Москва. А местните дерибеи упражняващи тази власт у нас си ги знаем, те от години са едни и същи, с малки изключения. Това за теб тайна ли е? Още нещо от същото: У нас политиката е наистина фарс, в който едни подлоги и продажни, корумпирани хора се слагат на поредния Биг Брадър, който да ги защитава отвън, докато ограбват и съсипват собствения си народ. Така е от векове в България, и нищо днес не се е променило. Просто се прави по-хитро и задкулисно, зад фасадата на "демокрацията", правата на човека, свободата на медиите, и дрън-дрън, нищо от което не е факт у нас. Свобода има в социалните мрежи, да. Но не и в българските медии и действителност. И то не е заслуга на нашите политици, обратното, просто интернет е глобален фактор, който е над влиянието на регионалните политически управления. И слава Богу. Но всичко останало у нас е тотална лъжа, измама, крадене и лицемерие. Разбира се напълно "законно", не споря. Според кои закони обаче, друга тема. Бъди здрав! -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
19/12/2020, 15:23
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Какво да кажа? Освен, че си прав за всичко това. И, сега? След изборите отново ще се питаме, какво да ги правим тези пИдали, като вече сме ги избрали? https://www.youtube.com/watch?v=LA8lyQoxGgw Според мен няма да се състави кабинет и ще има нови избори наесен. Когато се интересуваш от политика се ядосваш от безобразията, които стават. Това не само не ти помага, но ти и вреди. Затова както се пееше в една песен, гледай си кефа, ходи на море... |
19/12/2020, 15:27
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Не оспорвам, понеже не съм запознат как стоят нещата законово и по Конституция. Обаче, видно е и сега, че заради извънредната ситуация по ковид пандемията здравният министър придоби повече права дори от премиера! Защо не и от президента, ако се налага, през май, примерно - и да отложи изборите за неопределено време, ако нова вълна ковид залее света и страната ни, в което аз лично ни най-малко не се съмнявам, че ще стане. Ако някой си прави илюзии, че Играта на вируси ще приключи с ваксинирането догодина, жестоко се е объркал. Това няма да има край, освен ако обществата се усетят как ги мамят и манипулират, и реагират масово. В което се съмнявам. Така че... Ковид щуротията ще продължи още дълго, а след нея ще има нови игри, с които светът да бъде забавляван, докато го прецакват. Защото Лати законът не му позволява. Това може да го направи само парламентът. След като пуснат свободно ваксини няма никакво основание да се затваря държавата. Който го е страх от ковид е имал възможност да се ваксинира. Така че от есента, не би трябвало да има ново затваряне. Това съобщение е било редактирано от Радио Ереван на 19/12/2020, 15:58 |
19/12/2020, 15:36
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Тц. Същото е. То и през периода 1945-1989-та е имало избори, на които народът масово е гласувал, и си ги е "избирал", както и сега. Разлика няма. Просто фарс, който узяконява назначените от Големия Брат да управляват протектората му. България се управлява дистанционно от Вашингтон през Брюксел и Анкара, в миманса и през Москва. А местните дерибеи упражняващи тази власт у нас си ги знаем, те от години са едни и същи, с малки изключения. Това за теб тайна ли е? Още нещо от същото: У нас политиката е наистина фарс, в който едни подлоги и продажни, корумпирани хора се слагат на поредния Биг Брадър, който да ги защитава отвън, докато ограбват и съсипват собствения си народ. Така е от векове в България, и нищо днес не се е променило. Просто се прави по-хитро и задкулисно, зад фасадата на "демокрацията", правата на човека, свободата на медиите, и дрън-дрън, нищо от което не е факт у нас. Свобода има в социалните мрежи, да. Но не и в българските медии и действителност. И то не е заслуга на нашите политици, обратното, просто интернет е глобален фактор, който е над влиянието на регионалните политически управления. И слава Богу. Но всичко останало у нас е тотална лъжа, измама, крадене и лицемерие. Разбира се напълно "законно", не споря. Според кои закони обаче, друга тема. Бъди здрав! Изборите са били формални. Имало е една партия, която е управлявала. Така е било по конституция. На пратика не е имало избор дори формално, защото партията е била само една. Член 1 (1) Народна република България e социалистическа държава на трудещите се от града и селото начело с Работническата класа. (2) Ръководната сила в обществото и държавата е Българската комунистическа партия. (3) Българската комунистическа партия ръководи изграждането на развито социалистическо общество в Народна република България в тясно братско сътрудничество с Българския земеделски народен съюз. Сега избор има. Ще ти кажа един педагогически трик, който можеш да използваш, ако имаш деца или внуци. Създай му илюзия, че има реален избор. Примерно го питаш, коя блуза ще облече, кафявата или синята? Детето си мисли, че избира и формално наистина избира. Партиите си помагат взаимно на принципа на скачените съдове - ГЕРБ - БСП, Патриоти - ДПС. Уж са противници, а си помагат. За да се махнат трябва да се появят много силни политически играчи, както стана някога когато дойде царя, но и той не можа да управлява сам и си хвана за патерица ДПС. Когато дойде ГЕРБ, зае мястото на СДС и на практика не промени нищо, освен мащабите на корупцията. Това съобщение е било редактирано от Радио Ереван на 19/12/2020, 15:43 |
19/12/2020, 15:46
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Защото Лати законът не му позволява. Това може да го направи само парламента. След като пуснат свободно ваксини няма никакво основание да се затваря държавата. Който го е страх от ковид е имал възможност да се ваксинира. Така че от есента, не би трябвало да има ново затваряне. На теория е така. На практика... Не забравяй под чий контрол е и Парламента у нас! Всичко е натъкмация. Каквото наредят началствата отвън, после у нас само се натамъняват нещата, законите, всичко, за да им се угоди. И да продължава краденето и далаверата. Но да видим. Да сме живи и здрави, пак ще говорим. Може пък да греша, и да гласуваме в края на март. То когато и да стане, резултатите вече са ясни, изненади няма да има. Можем отсега да ги прогнозираме с доста голяма точност, агенциите също ги спрягат, знаеш: https://www.investor.bg/ikonomika-i-politik...lamenta-179686/ https://news.bg/politics/sova-haris-7-parti...te-sa-sega.html Иначе казано: ГЕРБ, БСП, ДПС, Трифонов, и... още някой ако се промуши, ще е прекалено мижав, като Марешки, за да променѝ каквото и да е. Та, в такава ситуация какво ще стане? Според резултатите са възможни две основни коалиции на ГЕРБ - едната, по-сигурната, ще е с Трифонов, новата патерица на Борисов и задкулисието. ДПС също ще са в играта с ГЕРБ, но както досега в миманса, уж като "опозиция". Реална такава няма да има, понеже БСП ще са с прекалено малко депутати, за да могат да влияят въобще. И, какво различно от днес? Нищо. Всичко ще си продължава както досега. Шоуто ще мине. Шоуто ще продължи. Не се заблуждавай, както вече ти писах, обществото ни няма съпротивителни сили да се пребори вече с мафията на властта. Почтените и честни хора у нас са сведени до такъв минимум, че са по-скоро жертви на системата, няма как да я променят. Съжалявам да го кажа, но такава е истината. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
19/12/2020, 18:01
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
. Ако някой си прави илюзии, че Играта на вируси ще приключи с ваксинирането догодина, жестоко се е объркал. Това няма да има край, освен ако обществата се усетят как ги мамят и манипулират, и реагират масово. В което се съмнявам. Изобщо не се съмняваш! Ама как само ти се иска - как само ти се искааааа! Иначе как ще продължаваш да си пишеш бескрайните си, тъпи чаршафи, които едва ли някой има сили да ги чете! |
19/12/2020, 18:05
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
|
19/12/2020, 18:23
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
|
19/12/2020, 19:16
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
След изборите отново ще се питаме, какво да ги правим тези пИдали, като вече сме ги избрали? https://www.youtube.com/watch?v=LA8lyQoxGgw Според мен няма да се състави кабинет и ще има нови избори наесен. Когато се интересуваш от политика се ядосваш от безобразията, които стават. Това не само не ти помага, но ти и вреди. Затова както се пееше в една песен, гледай си кефа, ходи на море... Политиката е огледало на живота в едно общество. И отражение на неговата същност. Иначе не ми пука за политиката и политиците, не само нашите. Само че, животът на всички ни зависи от тях. Те взимат решенията, важните, които касаят всеки, по доходи, данъци, такси, ограничения виждаме сега, за каквото се сетиш. Няма как да не се интересуваш. Които не се, пак зависят от политиците и властта. Не се ядосвам обаче. Просто хладнокръвно наблюдавам което вършат, за да знам какво аз да правя, за да сведа в личен план до минимум пораженията от техните безобразия, както го каза, и от безумните им решения. Впрочем, те са безумни преднамерено, за да се обогатяват за наша сметка. Ти сам писа някъде с колко се ояжда един депутат за мандат от 4 години, до 20 милиона! И това не е само от заплати. Истинският проблем аз го формулирах, като мнение разбира се: Политиката не само у нас е сведена до спусната "отгоре" Матрица, която никой не може да променѝ, не и чрез "законни" средства. Борбата е за екстрите, а не идейна и морална, и това не е тайна вече за никого. А това "отгоре" може да е отвсякъде, преди у нас беше от Москва, сега е от Вашингтон през Брюксел, частично и през Анкара... В полусенките отново от Москва... Те всички тези центрове на глобална власт си имат един господора, викаме му Чичко Паричко. Едни и същи кланове и фамилии държат юздите и на бизнес, и на политика, и на медии, на всичко навсякъде. Регионалните политичи в отделните държави само изпълняват послушно зададените програми чрез тази Матрица, и получават добри парѝ и екстри за същото. Така се управлява света ни, не от днес. Останалото са подробности и детайли, важни, но подробности. Така работи глобалната Матрица. И няма никаква световна конспирация. Днес всичко се прави вече открито, тези програми са съвсем официални, примерно тези от Брюксел, че дори и от Вашингтон... които страната ни стриктно изпълнява и към които се придържа, като лоялен партньор. С което не агитирам за напускане на НАТО или ЕС, напротив. Просто си казвам мнението как според мен работи глобалното управление, и защо който и да било политик няма как да го променѝ. Щото решенията, важните и генералните, се взимат другаде, надолу по веригата само се изпълняват. Така че, който и да дойде на власт, не само у нас, ще върши същото, което и тези преди него. Шумотевицата ще е различна, декларациите, дрънкането, шоуто, бла-бла... но пак от същото. Ще дам пример с ветото на България по присъединяване на Северна Македония към ЕС. Предизборно се пъчат и Каракачанов, че и Борисов, Екатерина Михайлова също, външният ни министър... Но, като минат изборите, а може и преди това, ще клекнат тихичко и кротичко, и ще гласуват това, което им се нареди отвън. А след като Чичко Сам е решил Македония да е част от НАТО и ЕС, така ще стане. Мога да се обзаложа. И т. н., да не давам други примери. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
19/12/2020, 19:26
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
[/color]1Първо, кога съм твърдял, че съм финансист или икономист? Не съм. [color="#00FF00"]2А за немците, доколкото знам, не са се юрнали, за долари и злато. И? ... 1Ми пишеш напоително колко кофти били заемите, колко кофти било държавите да задлъжняват, ма не си нито финансист, нито икономист, че дори обща култура за пари и финанси нямаш. Остави парите, ама ако беше попрочел нещо по психология (област близка до религията щото ползва психологически похвати), щеше да знаеш точно как се нарича това, ма явно четеш само определена литература, която има далечни, ма мнооо000оого далечно отношение към науката, фактите и причинно-следствените връзки. 2 този ред е едно изречение, въпросително... Аре пак жокер: "И защо немците, доколкото знам, не са се юрнали за долари и злато?" Аре още жокери, да сравниш ситуациите, пък дано превключиш на логика: "Турция взе един дълг в евра и долари (едва едва) и планира да емитира още дълг в рубли и юани. Турците правят опашки на Капалъчарши, и изкупуват злато... " -------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
19/12/2020, 19:29
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Изборите са били формални. Имало е една партия, която е управлявала. Така е било по конституция. На пратика не е имало избор дори формално, защото партията е била само една. Член 1 (1) Народна република България e социалистическа държава на трудещите се от града и селото начело с Работническата класа. (2) Ръководната сила в обществото и държавата е Българската комунистическа партия. (3) Българската комунистическа партия ръководи изграждането на развито социалистическо общество в Народна република България в тясно братско сътрудничество с Българския земеделски народен съюз. Сега избор има. Ще ти кажа един педагогически трик, който можеш да използваш, ако имаш деца или внуци. Създай му илюзия, че има реален избор. Примерно го питаш, коя блуза ще облече, кафявата или синята? Детето си мисли, че избира и формално наистина избира. Партиите си помагат взаимно на принципа на скачените съдове - ГЕРБ - БСП, Патриоти - ДПС. Уж са противници, а си помагат. За да се махнат трябва да се появят много силни политически играчи, както стана някога когато дойде царя, но и той не можа да управлява сам и си хвана за патерица ДПС. Когато дойде ГЕРБ, зае мястото на СДС и на практика не промени нищо, освен мащабите на корупцията. Така де. И къде ги тези "силни политически играчи"? Гологлавия шоумен ли? Ми отсега е ясно, че ще е патерица на ГЕРБ и Борисов, макар да се пъчи като независим и голям патриот. Всички така казваха, и, като влизаха в парламента, си стискаха ръцете с Борисов, после обираха всички негативи, за да е чист и неопетнен Бате, и си отиваха на следващия вот, само че доволни и богати. А тези, които са им вярвали, пиеха по една студена водица, или по-скоро, таковата, супата. Нима не виждаш, че това е игра на ДС нова, която чрез подобни политически проекти просто обира негативния вот, за да няма истински силни политически играчи, които да изметат това крадливо корумпирано статукво? По останалото си прав, но виж какво ти писах по-горе, че властта не само у нас е зададена вече отвън Матрица, която никой политик не може да променѝ. Това може да стори само обществото като цяло, но в българското няма подобни настроения, а и съпротивителни сили. Кой да го стори? Над 400 000-та администрация ли, която е на хранилка при властта? Или почти милион роми, които са купеният вот по правило? Или над половин милион турчеещи се? Или над двата милиона пенсионери, които Борисов купи за по 50 лева на месец? Кой? Ми няма кой да направи промяната у нас, истинската. Има почтени, морални и честни хора, но те са такова малцинство в България, че няма как да успеят. А и самите морални устои на нацията са в такова състояние, че никой почти не иска ред, законност и справедливост, щото ако ги има, почти цялата нация ще е за затвора! Хората поголовно се научиха да правят парѝ без реален труд, чрез какви ли не врътки, далавери, измами, какво ли не, затова няма кой да подкрепи честен и морален политик, който да се справи с корупцията и крадливото управление, на всички нива. От тази гледна точка всичко у нас е напълно логично и "нормално", резултат от състоянието на обществото. Така че не чакай нищо по-добро, няма откъде да дойде, нито кой да го пожелае и направи. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
19/12/2020, 19:35
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Та под чий контрол?! На ГЕРБ и Борисов. На т. нар. "патриоти". И зад табелката на Доган, Пеевски и ДПС. --------------------------- А отвън... Ще маркирам само Ер-доган, който преди ден-два буквално нарече нашия премиер "моят добър и скъп приятел Бойко". Нататък се сещай. Примерно защо този добър и скъп приятел на Ердоган не смее да барне друг добър и скъп приятел на наш Доган, онуй височко, деберо и угоено момченце, заради което ореваха площадите при Орешарски, а сега го здрависват и прегръщат същите! Да продължавам ли? Май не. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
19/12/2020, 19:40
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Изобщо не се съмняваш! Ама как само ти се иска - как само ти се искааааа! Иначе как ще продължаваш да си пишеш бескрайните си, тъпи чаршафи, които едва ли някой има сили да ги чете! Не на мен, на едни германци и британци им се прииска, да протестират срещу тази измама и манипулация, и ги разгониха с палки, гумени куршуми и водни струи: https://nova.bg/news/view/2020/11/15/305614...BD%D0%B8%D1%8F/ Което впрочем обяснява защо Германия и Британия са велики страни, а България никога няма да излезе от робското иго, което е в умовете и гените на българите, които така и не могат да употребят Свободата, подарена им отново отвън. ----------------------------- Никой не те принуждава да ме четеш! -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
19/12/2020, 19:42
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Ако все пак, има такъв, нека се обади. Това ще стимулира Lati да продължава да ни счита за кръгли идиоти Напротив. Лати написа, че тук има умни, образовани и информирани хора. Което е факт. А ако все пак някой счита себе си за идиот, ще ми е трудно да го убедя в противното. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
19/12/2020, 19:44
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
Аха, ресторантьорството е лесно нещо — ори, мели, яж... и 20% ресто на оборота е направо чиста печалба. То, у българско има едно такова масово отношение към хранителните магазини и сектора с храненето: "Абе, каквото и да стане, хората ще трябва да се хранят, та що да не отвороря един магазин/кръчма/ресторантче/пицарийка..., така де, кво толкова, мивка, печка/ витрини, щендери..." И после рев до небесата, че държавата кофти, законите кофти, бизнес климата сговнен...
Пиша за тези, дето дават пари на заем, че те държат под контрол риска, и е тъпо да им се помага допълнително в съда (и с лобистки закони). За останалите дето имат да плащат за издънки и дебли (не да връщат заеми, дето са ги взели доброволно), там както си писал — да се помага на който има да взема. Онова, дето беден съди и адвокат му помага безплатно, то е на ръба на рекета, ама не ми е работа да го мисля как да се нагласи "ситото"... -------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
19/12/2020, 19:47
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
1Ми пишеш напоително колко кофти били заемите, колко кофти било държавите да задлъжняват, ма не си нито финансист, нито икономист, че дори обща култура за пари и финанси нямаш. Остави парите, ама ако беше попрочел нещо по психология (област близка до религията щото ползва психологически похвати), щеше да знаеш точно как се нарича това, ма явно четеш само определена литература, която има далечни, ма мнооо000оого далечно отношение към науката, фактите и причинно-следствените връзки. 2 този ред е едно изречение, въпросително... Аре пак жокер: "И защо немците, доколкото знам, не са се юрнали за долари и злато?" Аре още жокери, да сравниш ситуациите, пък дано превключиш на логика: "Турция взе един дълг в евра и долари (едва едва) и планира да емитира още дълг в рубли и юани. Турците правят опашки на Капалъчарши, и изкупуват злато... " Жокерите ти са разгадаеми и лесни. Но ти не отговори на въпроса, по същество /обвиненията и обидите ги пренебрегваме/. А въпросът беше: Какво се случва с една икономика, глобална или регионална, когато се печатят парѝ без покритие и се усвояват колосални дългове достигащи, а често и надминаващи брутния продукт? Ето на това трябва да отговориш, след като си такъв спец по финанси и пазари, давай. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
19/12/2020, 19:53
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
Ердоган, трябва да демонстрира "стабилност, власт и авторитет", а това означава да демонстрира "приятелство" с лидер от ЕС, и "власт" да нарежда какво да става в други държави... Щото такава е схемата у турско. Аха, гледай само какви "пируети" върти из политиката, как го е ударил на "военни успехи" и подобни щуротии, за да не го линчуват заради падналата лира. Та и тук бъркаш нещата, щото гледаш само от твоята си кула. Ей ти малко реалност: Ердоган е опрял до приятелството с ББ, щото нЕма как да демонстрира приятелство с лидери на силните европейски държави, пък да не говорим за някой от САЩ...
-------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
19/12/2020, 19:57
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
Когато разбереш какво точно е покритието на "печатаните пари", ще си отговориш на въпроса. Как така се случва, едни да печатат и да просперират, а други печатат и затъват... Е, все е "печатане на пари" ма явно има нЕкакви разлики (описани в учебниците и къде ли не) дето ги пропускаш и изглеждаш нелогично като почнеш да предричаш "небето пада"...
19/12/2020, 20:40
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Аха, ресторантьорството е лесно нещо — ори, мели, яж... и 20% ресто на оборота е направо чиста печалба. То, у българско има едно такова масово отношение към хранителните магазини и сектора с храненето: "Абе, каквото и да стане, хората ще трябва да се хранят, та що да не отвороря един магазин/кръчма/ресторантче/пицарийка..., така де, кво толкова, мивка, печка/ витрини, щендери..." И после рев до небесата, че държавата кофти, законите кофти, бизнес климата сговнен... Пиша за тези, дето дават пари на заем, че те държат под контрол риска, и е тъпо да им се помага допълнително в съда (и с лобистки закони). За останалите дето имат да плащат за издънки и дебли (не да връщат заеми, дето са ги взели доброволно), там както си писал — да се помага на който има да взема. Онова, дето беден съди и адвокат му помага безплатно, то е на ръба на рекета, ама не ми е работа да го мисля как да се нагласи "ситото"... Не съм писал, че е лесно, но познавам хора, които държат заведения на Златните. Двамата до миналата година си разделяха средно 600 000 лв печалба на сезон. Не е зле, нали? Какво значи да им се помага? Длъжникът у нас е нещо като свещена крава. Дори според повечето хора да си длъжник не е морално укоримо. Такива ги съжаляват и заклеймяват банките кръвопийци и фирмите за бързи кредити. Ами ТЕЦ, ВиК, Енеро-Про и мобилните оператори? Те какво са виновни, че клиентите им не си плащат? Проблемът е, че лобистките закони са в полза на длъжника. Защо да е на ръба на рекета? Има и бедни хора, които са ощетени. Те какво да правят? Как да си защитят правата? Представи си, че моят приятел наистина се беше неоснователно обогатил с около милион лева? В този случай какво да направи бедният човек? Да чака да забогатее и през това време да изтече давността от пет години. Като се замисля обаче този случай наистина беше на ръба на рекета. Безплатният адвокат се свързал с адвоката на моя човек и му предложил да се спогодят. Ответникът да заплати частично цената на иска, около 30%. Демек към 300 000 лева плюс разноските по делото. |
20/12/2020, 21:09
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Когато разбереш какво точно е покритието на "печатаните пари", ще си отговориш на въпроса. Как така се случва, едни да печатат и да просперират, а други печатат и затъват... Е, все е "печатане на пари" ма явно има нЕкакви разлики (описани в учебниците и къде ли не) дето ги пропускаш и изглеждаш нелогично като почнеш да предричаш "небето пада"... Това категорично не е вярно, дето си го изтипосал. Поради простия факт, че просперират тези, в които е печатницата за парѝ. В смисъл, че да кажем турската лира не се печата в Турция, поне не от турски фирми и от турската централна банка. Същото важи и за България, и за всички, които не просперират. Така че, просто е, и нямам нужда от учебрици, за да го знам. Отделно факторът "сила", тоест изнудване на малките от големите световни играчи. Няма как валутата на Боркина Фасо де е по-силна от тази на САЩ, ЕС, Британия и т. н. То е като в квартала - който държи пищова, той командва и налага правилата. И, най-важното: ДОВЕРИЕ В СИСТЕМАТА. На това се крепи всичко навсякъде. Немците не купуват злато и долари, понеже имат доверие на своята държава. Турците обратно, понеже нямат. И, когато доверието в системата се изгуби, тогава системата рухва. Българите го преживяха това през 1996/7-ма. Доверието крепи валутите и въобще финансовите системи. Когато то се изгуби, настъпват кризи, войни, революции и анархия. Периодично матричарите на кинти периодично предизвикват тези неща, за да изземат повечето материални активи на обществото, които то произвежда в нормална ситуация. Поради тази причина 1% от елита притежава над 90% от активите в света ни, останалите хора се трудят за интересите и печалбите са същия. Генерално погледнато. В детайлите всеки може да чопне някой и друг милион, но той не е негов, и, ако не е послушен, ще загуби всичко. Или повечето. Като пример мога да дам двамата най-известни футболисти - Меси и Кристиано Роналдо, които изгубиха дела в Испания за милиони неплатени данъци, послушно си платиха всичко, сключиха сделка с прокуратурата, и, не че обедняха, но загубиха голяма част от спечеленото. Изводът: Никой не е по-голям от Системата, от Матрицата за кинти, и от матричарите, които я притежават и използват. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
20/12/2020, 21:15
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Ердоган, трябва да демонстрира "стабилност, власт и авторитет", а това означава да демонстрира "приятелство" с лидер от ЕС, и "власт" да нарежда какво да става в други държави... Щото такава е схемата у турско. Аха, гледай само какви "пируети" върти из политиката, как го е ударил на "военни успехи" и подобни щуротии, за да не го линчуват заради падналата лира. Та и тук бъркаш нещата, щото гледаш само от твоята си кула. Ей ти малко реалност: Ердоган е опрял до приятелството с ББ, щото нЕма как да демонстрира приятелство с лидери на силните европейски държави, пък да не говорим за някой от САЩ... Тук си прав. И какво от това? То не променя факта, че Пеевски е недосегаем заради "приятелството" на Ердоган с Борисов, по която причина последният, разбирай Прокуратурата не смее да пипне едричкото угоено момченце, касичка на ДПС. Впрочем, по същата причина, не по друга, ГЕРБ с Борисов управляват вече повече от 10 г., защото иззад завесата Бате пие кааве и с Доган, и с ЕрДоган, а онзи ден беше на инструкции и в Американската амбасада. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
20/12/2020, 21:21
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
Който държал печатницата... кви ги рЕдиш? Смешко, ние също държахме наша си печатница и едни почнаха да печатат яко пари и вместо просперитет почнахме да копаем дъното. Хем скоро беше и повечето хора го помнят — аха, точно, за жанвиденовите печатарщини говоря. Та както писах, за тебе фактите са нищо, важно е какво ти си мислиш и то е вярното и истинското... ама само според теб, де. Виж там из нета, прочети какво точно са "пари" и какво стои зад тях, да не говориш глупости от рода "просперират, които печатат парите", щото е пълен тъпизъм и не го подкрепят фактите и историята.
20/12/2020, 21:24
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
... Такива ги съжаляват и заклеймяват банките кръвопийци и фирмите за бързи кредити. Ами ТЕЦ, ВиК, Енеро-Про и мобилните оператори? Те какво са виновни, че клиентите им не си плащат?... Едните са кофти лихвари дето не се съобразяват с риска и после произвеждат вечни длъжници и прецакват съдбите на хората (което пък влияе отрицателно на обществото като цяло), а другите са гадни монополисти. Ако аз докопам властта, ще променя законите та изброените да плащат лихва на длъжниците си. -------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
20/12/2020, 21:45
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Едните са кофти лихвари дето не се съобразяват с риска и после произвеждат вечни длъжници и прецакват съдбите на хората (което пък влияе отрицателно на обществото като цяло), а другите са гадни монополисти. Ако аз докопам властта, ще променя законите та изброените да плащат лихва на длъжниците си. Е, как монополисти след като са много банки и фирми? Може би имаш предвид, че без разрешение не можеш да даваш кредити по занятие. И аз съм против тези ограничения, ако си декларираш данъците. Като не се съобразяват с риска, търпят загуби. Тяхна си работа. Никой не е карал длъжниците насила да взимат кредити. Щом е така да забраним алкохола, тютюнопушенето и хазартът. Забравяш, че повечето кредитополучатели са коректни. Взели са пари, свършили са си работа, върнали са ги. Ако законът повелява да плащаш лихва на длъжника, кой и защо ще даде кредит? Банковата система ще рухне, а рухне ли тя си заминава и държавата. Кредити е имало и преди 4 000 години. Ще ги има и след 4 000. |
20/12/2020, 22:06
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Така де. И къде ги тези "силни политически играчи"? Гологлавия шоумен ли? Ми отсега е ясно, че ще е патерица на ГЕРБ и Борисов, макар да се пъчи като независим и голям патриот. Всички така казваха, и, като влизаха в парламента, си стискаха ръцете с Борисов, после обираха всички негативи, за да е чист и неопетнен Бате, и си отиваха на следващия вот, само че доволни и богати. А тези, които са им вярвали, пиеха по една студена водица, или по-скоро, таковата, супата. Нима не виждаш, че това е игра на ДС нова, която чрез подобни политически проекти просто обира негативния вот, за да няма истински силни политически играчи, които да изметат това крадливо корумпирано статукво? По останалото си прав, но виж какво ти писах по-горе, че властта не само у нас е зададена вече отвън Матрица, която никой политик не може да променѝ. Това може да стори само обществото като цяло, но в българското няма подобни настроения, а и съпротивителни сили. Кой да го стори? Над 400 000-та администрация ли, която е на хранилка при властта? Или почти милион роми, които са купеният вот по правило? Или над половин милион турчеещи се? Или над двата милиона пенсионери, които Борисов купи за по 50 лева на месец? Кой? Ми няма кой да направи промяната у нас, истинската. Има почтени, морални и честни хора, но те са такова малцинство в България, че няма как да успеят. А и самите морални устои на нацията са в такова състояние, че никой почти не иска ред, законност и справедливост, щото ако ги има, почти цялата нация ще е за затвора! Хората поголовно се научиха да правят парѝ без реален труд, чрез какви ли не врътки, далавери, измами, какво ли не, затова няма кой да подкрепи честен и морален политик, който да се справи с корупцията и крадливото управление, на всички нива. От тази гледна точка всичко у нас е напълно логично и "нормално", резултат от състоянието на обществото. Така че не чакай нищо по-добро, няма откъде да дойде, нито кой да го пожелае и направи. Моята прогноза е, че след изборите ще има политическа криза, служебно правителство и после пак избори. Служебното правителство ще изкара кирливи ризи на сегашните управляващи, от което ГЕРБ и Патриотите ще загубят още места/няма да влязат. Божков ще изкара още компромати. От Барселона ще изкочат интересни неща. От Кьовеши също. В края на 2021 г. ГЕРБ ще загуби катастрофално. Ще има арестувани бивши министри. За Борисов има няколко хипотези... Доволен ли си? Аз не съвсем, но ще бъде добро начало. |
21/12/2020, 10:53
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Който държал печатницата... кви ги рЕдиш? Смешко, ние също държахме наша си печатница и едни почнаха да печатат яко пари и вместо просперитет почнахме да копаем дъното. Хем скоро беше и повечето хора го помнят — аха, точно, за жанвиденовите печатарщини говоря. Та както писах, за тебе фактите са нищо, важно е какво ти си мислиш и то е вярното и истинското... ама само според теб, де. Виж там из нета, прочети какво точно са "пари" и какво стои зад тях, да не говориш глупости от рода "просперират, които печатат парите", щото е пълен тъпизъм и не го подкрепят фактите и историята. Много емоции, малко сарказъм, обиди... но, не е вярно. Парите са платежно средство, контролирано и налагано винаги от елита, от силните на деня, от властта. Както в регионален, така и в глобален план. От древността, до днес. Което значи, че големите и силните държави контролират и налагат своите условия в по-малките, каквато е и България, че дори и Турция. Финансовата глобална система е под контрола на няколко клана, които са наддържавни, вкл. ФЕБ в САЩ, Евро централната банка, и т. н. Доказателство: Дори руски, турски, и какви ли не олигарси и местни грабители си държат откраднатото в западните банки, не в своите страни. Защо? Защото /поне засега/ там са на сигурно място. Регионалните финансови системи в региони извън обхвата и контрола на супер елита и държавите в които оперира като такъв, са само остатачен придатък към глобалната парична система, единствено като средство за контрол, манипулация, ограбване и натиск, вкл. политически, всякакъв. Както на индивидуално ниво, така и на междудържавно, икономиката и развитието се крепи на експлоатацията. Факт. Без значение как ще се назовава това идеологически, политически, дори в общества твърдящи да са социални, комунистически, и дрън-дрън. Едно малцинство контролиращо държавата и паричната система манипулира и ограбва останалите. И така светът върви напред. Така е откак свят светува, засега човечеството не е измислило различен начин на обществени отношения. Няма и как, защото такава е природата на хората в момента. Останалото са думи, думи, думи, лъжи, декларации, измами... пак по същото. В този смисъл парите са разплащателно средство и такова за контрол и експлоатация, в обхвата на елитарните кланове в развитите и силни военно държави, надолу по веригата нищо не излиза извън този контрол. Впрочем, случилото се при Виденов в периода 1996/7-ма е било манипулация в същия смисъл, по същия контрол, а не стихиен процес, както твърдиш ти, и не само ти. Аз бях малък, но помня в София обърнатите пейки, барикадите в центъра, на бул. Мадрид и Дондуков... също блокажа на държавата, от щурмоваците на Костов и т. нар. "демократични" сили, които после видяхме колко са демократични... Помня и как едни озверени момченца влизаха в чейнч бюрата, където им брояха долари и дойче марки /тогава още имаше такива/, за да правят това... Така че, дори днес да се случи подобен блокаж, резултатът ще е същият, без разлика. За тези, които държат Машинката за кинти и финансовата Матрица, парите са средсво, не цел. Използват ги за власт и контрол, за да накарат тъпите гоими да бачкат все пак, щото всичко живо вече се изхитри да не работи. А прехвалените роботи още ги няма на хоризонта! Та така. Не знам какво четеш в твоите учебници, но май ще трябва да ги пренапишеш, щото им е остаряло инфото, светът ни вече не е това което беше. Ако още не си го разбрал де. Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 21/12/2020, 10:54 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
21/12/2020, 11:17
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Моята прогноза е, че след изборите ще има политическа криза, служебно правителство и после пак избори. Служебното правителство ще изкара кирливи ризи на сегашните управляващи, от което ГЕРБ и Патриотите ще загубят още места/няма да влязат. Божков ще изкара още компромати. От Барселона ще изкочат интересни неща. От Кьовеши също. В края на 2021 г. ГЕРБ ще загуби катастрофално. Ще има арестувани бивши министри. За Борисов има няколко хипотези... Доволен ли си? Аз не съвсем, но ще бъде добро начало. О, аз съм доволен. Но не заради политиката. По принцип съм, но по други причини. Не чакам нищо добро от властта, не само у нас. Тя е такава именно за да контролира и ограбва обществата, такъв е принципът заложен въобще в начина на правене на политика в света ни. В който смисъл много се съмнявам да има наказателни последици не само за г-н Борисов, но и за който и да било държавник и министър у нас. Няма кой да го наложи това в България! Разбираш ли? Кьовеши е честен човек, доказа го с действията си в Румъния, но - в ЕС нещата са различни. Бюрократичната система на Брюксел е толкова тромава и тежка, че, докато се задейства... всичко вече е минало, и няма как да бъде променено. И не мисля, че съм разбран правилно тук, по въпроса. На мен не Борисов и ГЕРБ конкретно са ми проблем, порочен е самият принцип на упражняване на властта, и вече не само в България. Това е глобален, световен процес и проблем, налаган отгоре от едни кланове в силните глобални центрове в света, който не позволява чрез политически средства да се променят позитивно обществените отношения, никъде. Така погледнато, който и да спечели едни избори, като дойде на власт, трябва да играе по едни вече определени правила, които не може да променя. И, какво му остава? Ми да краде. Така де, такива си казват - ми като не мога нищо да променя, дори да искам, що поне да не си оправя живота, и на семейството си, на децата... И така. Това няма да спре, ще ескалира в още по-тотален контрол от Големия Брат, без значение кой точно. Светът ни неотклонно отива към безпрецедентно разделение на хората на супер елит, обслужващ го персонал, и поголовна бедност и мизерия надолу. Пандемията ще ускори това, и ще го направи необратимо. Впрочем, по инстинкт българите подкрепяха Борисов и ГЕРБ именно предусещайки, че се задава нещо още по-лошо, опитвайки се да го отложат колкото могат. Но заслугата по днешната относителна сигурност и частичен просперитет у нас не е на Борисов и партията му, дължи се на пълното подчинение на страната ни на глобалния ред, който се налага в света ни, и най-вече на колосалните и неспирни заеми, които калкулира властта вече повече от 10 години! Да, доскоро България имаше много малък пропорционелен на продукта си държавен дълг. Но, вече не е така. Борисов го потупват по рамото в Брюксел и Вашингтон именно и заради това, че набутва страната ни в такива заеми, които няма как да бъдат изплатени вече, и в перспектива ще бъдат средство за политически и всякакъв натиск върху следващите управления, които и да са те. --------------------------------- Иначе имам своя хипотеза по това, което ще се случи, ако въобще има избори догодина. Възможен е нов вариант Орешарски-2, с друга жертвена кукла като премиер, служебен или редовен, после нещо като кратък период ала Виденов-2, на които да се припишат всички негативи, както и провала на сегашната власт, и... Бат Бойко с бандата се връща отново на бял кон, за да "спасява" нацията! Защо не? После, понеже е много добър човек и политик, г-н Борисов сам ще се оттегли, като се кандидатира за президент, срещу Радев, на следващите президентски, ще ги спечели, и, шапка на тояга, плюс доживотен доход от президентската пенсия. Не съм сигурен само кой ще опере пешкира политически, като Орешарски Втори - Трифонов не е пригоден за тази роля, не се задава нов лидер от този калибър. Който и да бъде, така ги виждам нещата. Но, да доживеем, и пак ще говорим. И на мен ми се ще да дойде едно честно, почтено и морално управление, което да вкара в затвора досегашните крадльовци, но, ти вярваш ли? Аз, не. Няма кой да ги подкрепи такива, това е проблемът у нас, а и въобще. Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 21/12/2020, 12:26 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
21/12/2020, 23:33
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
Още от първия ред почна да си измисляш на едро. Марш да прочетеш някой учебник, та да ти стане ясно какво е това "пари", как и за какво се използват, и още куп неща, които не знаеш за "пари"-те. Платежно средство били, баце, натуралната размяна също е платежно средство, ма хората са си развалили рахата да измислят някакви си пари, та да разплащат размененото... ми не, заради други удобства и възможности са измислени парите. Девета дупка на кавала е че, парите са платежно средство. За печатане на пари и просперитет или яко закопаване с инфлация е виновна комбинация от други едни свойства на парите, ма си го пише в учебниците и няма да те улеснявам с разказване — вземи прочети нещо различно от религиозните упътвания, пък ела да обсъдим прочетеното. Е, ако ти стиска да погледнеш фактите в очите, де, пък ако не, ей го Х-форума дето "факт" е кофти дума.
21/12/2020, 23:36
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 2 294
Регистриран: 20/03/2017
Потребител # 4
|
То и с хазарта е същото - винаги някой печели, но не си ти...
-------------------- |
21/12/2020, 23:37
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
..., защото иззад завесата Бате пие кааве и с Доган, и с ЕрДоган, а онзи ден беше на инструкции и в Американската амбасада. ...А американската амбасада смята да трича Ердоган заради глупостите дето прави с Русия, оръжие, газови тръби и разни военни простотии по света... което не се вписва някак си хем да си с амбасадата, хем на кафе с Ердоган, ма вярата (било в бог, било в световна конспирация) е способна да ги съчетае, нищо че са противоположни като факти. -------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
22/12/2020, 12:19
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Добре де, нали признах, че не съм икономист или финансист. Тоест, че изказвам само мнение на лаик, признавам. Но си е мое, като разбиране. Впрочем, ако искаш да ме убедиш, че греша, трябва повечко да се постараеш, не става само с обвинения и подигравки. Пиши по същество. И отговаряй на въпросите. Пак като лично мнение ще добавя, че истинското предназначение на парѝте се е изгубило в момента, в който едни тарикати премахват златния стандарт върху тях, навсякъде, превръщайки ги така в чисто спекулативно средство, от което обаче пак печелят тези, които ги печатят и разпределят. Нататък кризите са неизбежни, щото и човешката алчност и лакомия са безгранични! Да, профански го обяснявам, не както е в учебниците, но е горе-долу така. В тази връзка ще ти задам малко наивен на пръв поглед въпрос, но е показателен по горното: Кой може да каже дали и кога са фалирали или ще фалират САЩ? Каква е границата на дълга на Щатите, има ли въобще такава, и колко кинти трябва да напечатят, че да признаят фалита си? Ако пък дълга на една държава няма лимит и горна граница, защо тогава натиснаха Гърция да си го плаща? Разбираш ли? Няма точни и строги правила по учебник в тая работа, в днешната глобална финансова система. Истина и факт, и закон е това, което кажат и наредят най-силните. И то не финансово, а оръжейно. Тоест, пак опираме до сопата, не до хартийките. Който държи "сопата", може да си печата колкото си иска хартийки, няма проблем. Но, другите не могат. Или не е така? Хайде, обясни какво пише в дебелите книги по финанси за това. Май нищо. Което значи ли, че не е вярно? Ми не, пред очите ни са тия работи, всички ги виждат.
----------------------------- Друг пример ще дам, актуален, свързан с пандемията и ваксините. Ще изложа фактите, пък ти направѝ аритметиката. Евросъюзът акумулира вътрешен дълг в размер на трилион и към 300 милиарда, заради ковида и борбата с него. Първата поръчка на Брюксел за ваксина е от Пфайзер и възлиза на около 300 милиона бройки, всяка от които струва на Съюза малко над 15 евро на парче. Сметни си сам общата цифра. В Щатите е почти същото, само дето бройката е по-голяма, както и единичната цена, към 30 долара на бройка. Пак смятай. Само за САЩ и Евросъюза ще идат над 15 милиарда евро по първите ваксини само, ще има още нататък! Сега, да си представим теоретично, че вирус смъртоносен няма /не твърдя това, просто хипотетично/. Само една фармацефтична компания, чийто годишен оборот от всички продукти е в рамките на 50 милиарда, изведнъж ще гепи почти 20 милиарда, и то наведнъж, в тях влизат и предварително платените средства за проучване, експериментална дейност, и т. н. И това е само началото! Кой, кои обаче стоят като собственици зад тези фармацефтични гиганти? Интересен въпрос, ето нещо: https://forbesbulgaria.com/2020/11/12/%D1%8...D%D0%B0-pfizer/ https://www.pfizer.bg/about-us/our-history Та, както пееха "Дайър Стрейтц", получава се нещо като "пари за нищо". В смисъл, че едни хитреци ще печелят десетки, стотици милиарди от една лъжа и измама, отделно останалите щети в глобален и друг план, по икономиките, здравето на хората, и т. н. Между другото, колко е официално инфлацията в САЩ, у нас... Около 2, 3, 4%? Някъде там. Само че как така, след като цените на годишна база растат между 50-100% и повече? Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 22/12/2020, 12:46 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
22/12/2020, 12:43
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
...А американската амбасада смята да трича Ердоган заради глупостите дето прави с Русия, оръжие, газови тръби и разни военни простотии по света... което не се вписва някак си хем да си с амбасадата, хем на кафе с Ердоган, ма вярата (било в бог, било в световна конспирация) е способна да ги съчетае, нищо че са противоположни като факти. О, това ли? За него народът ни има класически перфектна мъдрост, която гласѝ: Гарван гарвану око не вади. В смисъл, те тия, атовете, може и да се посритват там "горе" отвреме на време, случва се, но винаги се разбират накрая, лошо е за "магаретата" там "долу", по което е другата поговорка: Когато атовете се ритат, магаретата реват! Да ти го обяснявам ли? ---------------------------- Понеже ти почта с жокерите, ето ти един по въпроса: Като са толкова гневни на Ердоган, янките що не си изтеглят базите от Турция? И да го сритат Ердоган както си му е редът, тоест да "сритат" Турция? Мисля и двамата не сме наясно с доста от фактите по тънката дипломатическа игра, която се вихри в глобален план, между големите и мощни военно държави. Впрочем, Турция не е ли свободна страна? Защо да няма право да купи оръжие от когото си ще? И да прокарва газови тръби където иска, на своя територия? Да, член е на НАТО. Но и Кипър е такъв, Гърция също, което не пречи на турците да дупчат за газ в кипърски води, и да провокират гърците при всеки възможен повод. Всичко е интереси, приятелю. Студената война вече не е това, което беше, лъснаха истински лицемерните отношения дори между уж партньори до днес. Нека си го кажем основното: За Вашингтон враг е всеки, който не е враг на Путин и Русия. Нататък е ясно кое, защо и как. Този мотив обяснява почти всичко, не само в глобален план. Впрочем, адмирации за Ердоган и Турция в случая, понеже си пази националните интереси, а не се дупи като нашите винаги за всичко! Което обяснява защо бългирите сме им били роби, а не те на нас. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
27/12/2020, 10:40
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
"Народната мъдрост" като цяло не е особено мъдра... и е повтаряна (щото я смятат за истинска мъдрост) от онази част от народа, дето скоро я класифицираха като "80 процента дебили". Та и твоя пример за гарваните, е същия като онова с вратовете на вълците — неправилно тълкувано, непълно наблюдение от незапознат с проблема човек. В смисъл, че гарваните си имат много по-добри (по-сериозни и с по-голям ефект) методи да се оправят помежду си, от кълването на очи... и методите работят, щото не им се налага да си кълват очите. Същото и при политиците. Ако не вярваш, вгледай се, че тук-там, политиците си самогласуват закони, дето да ги предпазят от евентуално търсене на сметка когато паднат от власт. Ма то, на 80% от хората не им пука за подобни "дреболии" от близката реалност, нали си имат народни мъдрости дето обясняват ситуацията на прилично ниво, кратко и универсално. За къв да се мъчат с критично мислене и засичане с факти.
28/12/2020, 02:05
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
Я се върни по-горе, и прочети кои точно "кредитори" "храня". Там, в цитата ти сам си ги изброил с имена... Кви доброволни кредити, кво теглене на пари, кви банки ми хортуваш.
28/12/2020, 12:58
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Я се върни по-горе, и прочети кои точно "кредитори" "храня". Там, в цитата ти сам си ги изброил с имена... Кви доброволни кредити, кво теглене на пари, кви банки ми хортуваш. Това се отнася и за Енерго про и за ВиК и операторите. Как така кредиторите ще плащат лихви на длъжниците и защо? |
28/12/2020, 22:12
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
Щото длъжниците са нямали избор. Ти що не се прехвърлиш към некое друго Енерго, а? ТОва те клати нещо със сметките, и ти го сменяш точно както сменяш магазина за хляб? Ма иначе дължник си бил... Ей заради това на такива "естествени" монополисти, който им дължи нещо, те трябва да му плащат лихви... Гаранция, че ще живеем много по-добре, щото ще се окаже, че няма такова нещо като "естествен монополист" а конкуренцията ще свали цените... и няма да има доброзорни длъжници.
29/12/2020, 00:07
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Щото длъжниците са нямали избор. Ти що не се прехвърлиш към некое друго Енерго, а? ТОва те клати нещо със сметките, и ти го сменяш точно както сменяш магазина за хляб? Ма иначе дължник си бил... Ей заради това на такива "естествени" монополисти, който им дължи нещо, те трябва да му плащат лихви... Гаранция, че ще живеем много по-добре, щото ще се окаже, че няма такова нещо като "естествен монополист" а конкуренцията ще свали цените... и няма да има доброзорни длъжници. Как да нямат избор? Преди 120 години да не би да са имали ток? Всъщност имали са много малко хора. Като им е скъпо, да не ползват усулугите им. Разправях ти преди време за един, който живя година и половина без ток. Има и други по-тежки случаи от неговия. Енергото няма право да вдига цените както намери за добре, а и вече фирмите имат избор. Ще дойде време когато и гражданите ще имат. Аз обаче не съм дребнав и плащам с радост сметките си. Парите трябва да се дават с радост и приемат с благодарност. Запомни го! Длъжниците винаги имат избор - да вземат или да не вземат кредит, да ползват или да не ползват услуги, да водят или да не водят дела и т.н.. |
30/12/2020, 08:53
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
... Като им е скъпо, да не ползват усулугите им. ... Я пак, ама за парното. Ползваш не ползваш — плащаш, и никой не те пита искаш ли, имаш ли пари и ей ти "длъжник по закон". Та всичките подобни "кредитори" трябва да плащат лихви на длъжниците си. Само така нещата ще си дойдат по местата. Хем ще ти е далеч по-лесно да събираш просрочени лихви от някоя топлофикация на едро, вместо да се главоболиш надребно и един по един с разните тарикатчета... -------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
30/12/2020, 13:45
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Я пак, ама за парното. Ползваш не ползваш — плащаш, и никой не те пита искаш ли, имаш ли пари и ей ти "длъжник по закон". Та всичките подобни "кредитори" трябва да плащат лихви на длъжниците си. Само така нещата ще си дойдат по местата. Хем ще ти е далеч по-лесно да събираш просрочени лихви от някоя топлофикация на едро, вместо да се главоболиш надребно и един по един с разните тарикатчета... Извинявайте, че се намесвам, но, в момента слушам по БНР "Хоризонт" анализ на специалист по междуфирмена задлъжнялост, казва се Иван Генков, който обяснява нещо просто - балонът между фирмите е толкова раздут вече, че всичко ще ескалира през следващата 2021 г.. Съветвам ви да го изслушате този анализ, по темата е, в 13.30 ч. днес, на сайта на БНР. Бат Бойко предизборно продължава да раздава стотици милиони, но явно те потъват някъде, където не трябва, щото дребният и среден бизнес изнемогва, не само зарази пандемията, но като включим и нея, нещата са неспасяеми, май. Или? -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
30/12/2020, 17:32
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Я пак, ама за парното. Ползваш не ползваш — плащаш, и никой не те пита искаш ли, имаш ли пари и ей ти "длъжник по закон". Та всичките подобни "кредитори" трябва да плащат лихви на длъжниците си. Само така нещата ще си дойдат по местата. Хем ще ти е далеч по-лесно да събираш просрочени лихви от някоя топлофикация на едро, вместо да се главоболиш надребно и един по един с разните тарикатчета... Разбира се, че ще плащаш, защото щеш не щеш го ползваш. Това важи само за старите абонати. При новите сгради парното е различно. Може да се изключи и да не плащаш. Ако си от старите щом не те устройва продавай апартамента или го дари на мен. Аз ще плащам, без да се оплаквам. Ще ти разкрия един начин да не плащаш парно цял живот дори и с включени радиатори. Работиш за минимална заплата, имаш един апартамент само и никакво друго движимо и недвижимо имущество. СИ не може да ти вземе нищо! Ще ти наложи възбрана само на апартамента, но теб какво те бърка, ако няма да го продаваш? Длъжник да си в тази държава. |
30/12/2020, 18:58
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Разбира се, че ще плащаш, защото щеш не щеш го ползваш. Това важи само за старите абонати. При новите сгради парното е различно. Може да се изключи и да не плащаш. Ако си от старите щом не те устройва продавай апартамента или го дари на мен. Аз ще плащам, без да се оплаквам. Ще ти разкрия един начин да не плащаш парно цял живот дори и с включени радиатори. Работиш за минимална заплата, имаш един апартамент само и никакво друго движимо и недвижимо имущество. СИ не може да ти вземе нищо! Ще ти наложи възбрана само на апартамента, но теб какво те бърка, ако няма да го продаваш? Длъжник да си в тази държава. Ми те всички са длъжници. Е, само Бат Бойко не е, той раздава кинтите, от шкафчето явно. Иначе, по темата, ето от днес: https://nova.bg/news/view/2020/12/30/309920...B8-2021-%D0%B3/ Явно г-н Премиерът знае нещо, което ние не, иначе защо чак до септември догодина? Нали ваксинирането ще пребори вируса, така бодряшки ни увериха и здравният министър, и тези от щаба: https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/212883-...dim-pandemiyata Бравос, само така. Да живей! Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 30/12/2020, 19:11 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
30/12/2020, 19:04
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
|
30/12/2020, 19:56
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Сложи и мен при недлъжниците да станем трима. Да не би и ти да си заборчлял? Че как да задлъжнея, като родната власт така тотално ни обгрижва отвсякъде, с тия стотици, стотици милиони и милиарди? Нали това писах - кинти, порой от кинти вали отвсякъде, не мога да смогна да ги харча! -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
30/12/2020, 20:32
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Че как да задлъжнея, като родната власт така тотално ни обгрижва отвсякъде, с тия стотици, стотици милиони и милиарди? Нали това писах - кинти, порой от кинти вали отвсякъде, не мога да смогна да ги харча! Не успях да разбера, не ти трябва заем, а пък "ще теглим и ще ни ги опрощават"!? Значи и ти си изтеглил заем, признай си. Властта добре обгрижва бизнеса. 20% от оборота е голямо обезщетение. Плащат ти без работиш. Въпросът е откъде ще дойдат парите, които ще се раздават? |
30/12/2020, 21:17
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Не успях да разбера, не ти трябва заем, а пък "ще теглим и ще ни ги опрощават"!? Значи и ти си изтеглил заем, признай си. Властта добре обгрижва бизнеса. 20% от оборота е голямо обезщетение. Плащат ти без работиш. Въпросът е откъде ще дойдат парите, които ще се раздават? "Въпросът е откъде ще дойдат парите, които ще се раздават?" Нали ти казах - от шкафчето на г-н Борисов. Иначе сериозно - от дълг, естествено, нов, държавен. Също такъв от Брюксел, по което се внушава, че е безвъзмездна помощ /има и такива програми, с по-скромни суми/, но си е пак дълг. Дълг, върху дълг, върху дълг... И така. А аз заеми не взимам, железен принцип имам, а и не ми се е налагало досега, слава Богу. Единствено за погребението на майка ми взех, защото беше неотложно, и веднага ги върнах. Заемите освен че те заробват, те държат нон стоп в ситуация на дефицит откъм свежи средства, понеже трябва да връщаш. Без значение мащабите, принципът е същият. Но за друго говорехме. През държавата и политиците се лансира една перфектна схема по ограбване на обществени средства, чрез тези заеми. Ще дам пример: На такива като Домусчиеви дават 160 милиона, да кажем, за корабостроителница, все едно. После следва преструктуриране, съвсем законно. После мораториум, пак по закона. После отлагане, заради пандемията, също напълно по правилата. И, накрая - пълно опрощаване, щото май законният срок бил изтекъл. И, ето ти гепени едни стотици милиони! Напълно "законно", не отричам. И не само от упоменатите, има и други на клона. Опитай обаче ти да изтеглиш 500 лева, не си връщай навреме, и... ако това продължи, за тия смешни парѝ могат да ти вземат и жилището, има такива случаи, и не един! Разбираш ли за какво ти говоря? Всичко е една тотална измама, облечена криво-ляво с толкова сложно и противоречиво законодателство, че "за кокошка няма прошка, за милион няма закон". За жалост това няма да спре. Без значение кой ще управлява. Матрицата на властта е такава, изначално. Ти, примерно, възлагаш някакви надежди на Слави Трифонов и партията му. Няма лошо. Обаче не си даваш сметка, че и това е инженерингов проект на ДС нова и мутрите, нищо различно от онова с Яне Янев, после Сидеров, после пишман Реформаторите, сега Марешки... Слави ще обере отрицателния вот срещу ГЕРБ, и - после ще е поредната патерица на ГЕРБ в следващия парламент и изтривалка на Борисов, за да остане чист и неопетнен образа на премиера ни, поне докато началството отвъд голямото Море не реши да го натири. Засега не се очертава, така че... Тоя филм го гледаме вече над 10 г., и, какво от това? Обезсмисля се самата демокрация у нас, както и самите избори. В горния смисъл те са предрешени, понеже за когото и да гласуваме, пак Борисов и ГЕРБ ще управляват, докато не се реши отвън друго. Останалото е нагласация, манипулация и лъжа след лъжа. Затуй масата българи са отвратени, дори няма да идат до урните и машините. По същата причина Борисов хитро обгрижва с народна пара точно тези, които ще го преизберат - пенсионерите, ромите, администрацията, военните, полицаите... Корпоративния, купения и циганския вот. При ДПС е същото. И така. Нищо ново под слънцето. Освен ковида де. Но друга тема, да не я намесвам и тук. Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 30/12/2020, 21:22 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
30/12/2020, 21:28
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
"Въпросът е откъде ще дойдат парите, които ще се раздават?" Нали ти казах - от шкафчето на г-н Борисов. Иначе сериозно - от дълг, естествено, нов, държавен. Също такъв от Брюксел, по което се внушава, че е безвъзмездна помощ /има и такива програми, с по-скромни суми/, но си е пак дълг. Дълг, върху дълг, върху дълг... И така. А аз заеми не взимам, железен принцип имам, а и не ми се е налагало досега, слава Богу. Единствено за погребението на майка ми взех, защото беше неотложно, и веднага ги върнах. Заемите освен че те заробват, те държат нон стоп в ситуация на дефицит откъм свежи средства, понеже трябва да връщаш. Без значение мащабите, принципът е същият. Но за друго говорехме. През държавата и политиците се лансира една перфектна схема по ограбване на обществени средства, чрез тези заеми. Ще дам пример: На такива като Домусчиеви дават 160 милиона, да кажем, за корабостроителница, все едно. После следва преструктуриране, съвсем законно. После мораториум, пак по закона. После отлагане, заради пандемията, също напълно по правилата. И, накрая - пълно опрощаване, щото май законният срок бил изтекъл. И, ето ти гепени едни стотици милиони! Напълно "законно", не отричам. И не само от упоменатите, има и други на клона. Опитай обаче ти да изтеглиш 500 лева, не си връщай навреме, и... ако това продължи, за тия смешни парѝ могат да ти вземат и жилището, има такива случаи, и не един! Разбираш ли за какво ти говоря? Всичко е една тотална измама, облечена криво-ляво с толкова сложно и противоречиво законодателство, че "за кокошка няма прошка, за милион няма закон". За жалост това няма да спре. Без значение кой ще управлява. Матрицата на властта е такава, изначално. Ти, примерно, възлагаш някакви надежди на Слави Трифонов и партията му. Няма лошо. Обаче не си даваш сметка, че и това е инженерингов проект на ДС нова и мутрите, нищо различно от онова с Яне Янев, после Сидеров, после пишман Реформаторите, сега Марешки... Слави ще обере отрицателния вот срещу ГЕРБ, и - после ще е поредната патерица на ГЕРБ в следващия парламент и изтривалка на Борисов, за да остане чист и неопетнен образа на премиера ни, поне докато началството отвъд голямото Море не реши да го натири. Засега не се очертава, така че... Тоя филм го гледаме вече над 10 г., и, какво от това? Обезсмисля се самата демокрация у нас, както и самите избори. В горния смисъл те са предрешени, понеже за когото и да гласуваме, пак Борисов и ГЕРБ ще управляват, докато не се реши отвън друго. Останалото е нагласация, манипулация и лъжа след лъжа. Затуй масата българи са отвратени, дори няма да идат до урните и машините. По същата причина Борисов хитро обгрижва с народна пара точно тези, които ще го преизберат - пенсионерите, ромите, администрацията, военните, полицаите... Корпоративния, купения и циганския вот. При ДПС е същото. И така. Нищо ново под слънцето. Освен ковида де. Но друга тема, да не я намесвам и тук. Не щеш да си признаеш, че и ти си грабнал едно кредитче? Ще поживеем и ще видим след изборите. |
31/12/2020, 11:44
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Не щеш да си признаеш, че и ти си грабнал едно кредитче? Ще поживеем и ще видим след изборите. Това не го ли минахме? Взех 4 000 лв за погребението на майка ми, и ги върнах за две седмици. Ако го броиш за "кредитче", о кей, признавам си. Хвана ме! А за след изборите... Първо не е ясно кога ще са, заради пандемията, уж. Второ, не само според мен те са напълно безсмислени по начина, по който се правят у нас, всичко е нагласено предварително. Можем и с теб с доста голяма точност да прогнозираме какво ще стане. Те агенциите вече ни подготвят отсега де, чел си. Така че... Според мен има два-три варианта, по тази нагласация, целият въпрос е какво ще решат от новия ЦК на ГЕРБ и ДС нова, ето това не ми е ясно само. Само като мнение разбира се: Вариант 1. ГЕРБ и г-н Борисов както досега ще си вземат около 30%, може и отгоре. Което няма да е достатъчно за самостоятелно управление /то пък остана и така да го натъманят, ще е очеизвадно!/ И, си идваме на думата - кой, кои ще са новата "патерица"? Ми най-близо до реалността е да предположим, че ще е Слави. Защо той? БСП няма да са, ясно е, те ще имат още по-лош резултат, първо, може дори под 20%, макар сега изкуствено да ги фаворизират агенциите. ДПС ще си вземе своето, между 10 и 15%, може и малко отгоре. Но официално Борисов каза "никога няма да се коалираме с ДПС", така че... няма да са и те. Не че неофициално си управляват заедно. Кой остана? Ако влезе още някой, всички от останалите категорично са на позиция срещу ГЕРБ, Манолова с "триото", "Да, България" на Христо Иванов също, пишман патриотите въобще май ще са вън, особено ако го играят разделени... Радан Кънев? Той е под въпрос, засега го играе и той срещу Борисов, но, знаем, като влязат вътре... Може и той да се врътне, като Марешки, Сидеров, от едно котило са всичките. Та, единственият реален вариант за подкрепа на ГЕРБ е от Трифонов, плюс СДС старо, което обаче ще е в коалиция с ГЕРБ на самите избори. Така че, Слави ще е. Може би и Кънев, за него не мога да се обзаложа. Ако обаче и тази "тройна" коалиция не успее да направи мнозинство, тогава се отива на: Вариант 2. Коалиране на почти всички останали срещу ГЕРБ, съставяне на многолик кабинет ала Орешарски 2, първи опити за реакционизъм срещу досегашната власт, и... нови протести ала 2013/14, дестабилизация, икономически и финансов срив може би, като този с КТБ, само че по-голям... И цялата вина за ситуацията, която всъщност е на Борисов и ГЕРБ, ще се натресе на тези, които може би искрено ще искат да направят нещо добро за страната ни. Но, уви. Ос-тав-ка! Ос-тав-ка! Ще я получат, ГЕРБ победоносно ще се върнат, обаче, без мнозинство... И: Вариант 3. Отива се на нови избори. Които, заради кризата, обедняването, пандемията, и всичко това вменено на няколко месечното или седмично управление на кабинета Орешарски 2, ще се вмени на същите, което ще вдигне подкрепата за Борисов до степен, че да спечели вече мнозинство. Ще си спретне ново правителство, може би точно преди новите президентски избори, благородно ще отстъпи премиерския пост на някого /прогнозирам жена, може би Мария Габриел, или Караянчева, в краен случай Томислав Дончев, нещо такова/, а самият Борисов ще се кандидатира за президент, ще "бие" Радев, и реално отново цялата власт опят народов, пажалуста, пак само за ГЕРБ и бандата. Борисов ще си гарантира поне 5 годишен имунитет, плюс готина доживотна президентска пенсия, и... Който ял и пил, който не, да е. Такъв е моят хипотетичен вариант за идващата политическа година у нас. Не твърдя, че точно така ще стане, това е само прогноза. Да сме живи и здрави, ще видим. И пак ще говорим. А на теб весело посрещане на новата година! Не че за мен е празник, но понеже повечето хора го празнуват - жив и здрав бъди! Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 31/12/2020, 12:03 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
31/12/2020, 11:53
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Това не го ли минахме? Взех 4 000 лв за погребението на майка ми, и ги върнах за две седмици. Ако го броиш за "кредитче", о кей, признавам си. Хвана ме! А за след изборите... Първо не е ясно кога ще са, заради пандемията, уж. Второ, не само според мен те са напълно безсмислени по начина, по който се правят у нас, всичко е нагласено предварително. Можем и с теб с доста голяма точност да прогнозираме какво ще стане. Те агенциите вече ни подготвят отсега де, чел си. Така че... Според мен има два-три варианта, по тази нагласация, целият въпрос е какво ще решат от новия ЦК на ГЕРБ и ДС нова, ето това не ми е ясно само. Само като мнение разбира се: Вариант 1. ГЕРБ и г-н Борисов както досега ще си вземат около 30%, може и отгоре. Което няма да е достатъчно за самостоятелно управление /то пък остана и така да го натъманят, ще е очеизвадно!/ И, си идваме на думата - кой, кои ще са новата "патерица"? Ми най-близо до реалността е да предположим, че ще е Слави. Защо той? БСП няма да са, ясно е, те ще имат още по-лош резултат, първо, може дори под 20%, макар сега изкуствено да го фаворизират агенциите. ДПС ще си вземе своето, между 10 и 15%, може и малко отгоре. Но официално Борисов "никога няма да се коалираме с ДПС", така че... няма да са и те. Кой остана? Ако влезе още някой, всички от останалите категорично са на позиция срещу ГЕРБ, Манолова с "триото", "Да, България" на Христо Иванов също, пишман патриотите въобще май ще са вън, особено ако го играят разделени... Радан Кънев? Той е под въпрос, засега го играе и той срещу Борисов, но, знаем, като влязат вътре... Може и той да се врътне, като Марешки, Сидеров, от едно котило са всичките. Та, единственият реален вариант за подкрепа ГЕРБ е от Трифонов, плюс СДС старо, което обаче ще е в коалиция с ГЕРБ на самите избори. Така че, Слави ще е. Може би и Кънев, за него не мога да се обзаложа. Ако обаче и тази "тройна" коалиция не успее да направи мнозинство, тогава се отива на: Вариант 2. Коалиране на почти всички останали срещу ГЕРБ, съставяне на многолик кабинет ала Орешарски 2, първи опити за реакционизъм срещу досегашната власт, и... нови протести ала 2013/14, дестабилизация, икономически и финансов срив може би, като този с КТБ, само че по-голям... И цялата вина за ситуацията, която всъщност е на Борисов и ГЕРБ, ще се натресе на тези, които може би искрено ще искат да направят нещо добро за страната ни. Но, уви. Ос-тав-ка! Ос-тав-ка! Ще я дадат, ГЕРБ победоносно ще се върнат, обаче, без мнозинство... И: Вариант 3. Отива се на нови избори. Които, заради кризата, обедняването, пандемията, и всичко това вменено на няколко месечното или седмично управление на кабинета Орешарски 2, ще се вмени на същите, което ще вдигне подкрепата за Борисов до степен, че да спечели вече мнозинство. Ще си спретне ново правителство, може би точно преди новите президентски избори, благородно ще отстъпи премиерския пост на някого /прогнозирам жена, може би Мария Габриел, или устатницата председател на парламента сега, в краен случай на Томислав Дончев, нещо такова/, а самият Борисов ще се кандидатира за президент, ще "бие" Радев, и реално отново цялата власт опят народов, пажалуста, пак само за ГЕРБ и бандата. Такъв е моят хипотетичен вариант за идващата политическа година у нас. Не твърдя, че точно така ще стане, това е само прогноза. Да сме живи и здрави, ще видим. И пак ще говорим. А на теб весело посрещане на новата година! Не че за мен е празник, но понеже повечето хора го празнуват - жив и здрав бъди! Имам предвид сега. Нали отпускат безлихвени. В края на март ще са. Почти сигурнно е. |
31/12/2020, 12:35
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Имам предвид сега. Нали отпускат безлихвени. В края на март ще са. Почти сигурнно е. Не, не съм си и помислял сега за заем. Категорично. То и нужда нямам, благодаря на Господ! Даже даром да ми дават, пак ще откажа. По принцип не взимам парѝ, които не съм си заслужил с труд или изработил. Лесните кинти и заемите са от Дявола, далече от мене! Господ ми е наспорил всичко от което имам нужда, че и отгоре, слава Нему! А официално засега изборите ще са на 28 март догодина, да. Има вече президентски указ по това, знам. Но, у нас е като в армията - всяка заповед е предпоследна. Така че, нищо не се знае. Той и г-н Премиерът си мени мнението през час и ден, за да ни угоди на нас, неблагодарните поданици, за които сърце и душа дава, за да сме добре обгрижени, че и от запасите си от шкафчето даже вади вече... Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 31/12/2020, 12:37 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
31/12/2020, 14:01
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Не, не съм си и помислял сега за заем. Категорично. То и нужда нямам, благодаря на Господ! Даже даром да ми дават, пак ще откажа. По принцип не взимам парѝ, които не съм си заслужил с труд или изработил. Лесните кинти и заемите са от Дявола, далече от мене! Господ ми е наспорил всичко от което имам нужда, че и отгоре, слава Нему! А официално засега изборите ще са на 28 март догодина, да. Има вече президентски указ по това, знам. Но, у нас е като в армията - всяка заповед е предпоследна. Така че, нищо не се знае. Той и г-н Премиерът си мени мнението през час и ден, за да ни угоди на нас, неблагодарните поданици, за които сърце и душа дава, за да сме добре обгрижени, че и от запасите си от шкафчето даже вади вече... Пари и години никога не стигат! Както е казал Мечо Пух, колкото повече, толкова повече. Ако ти дават даром, прати ги при мен. След изборите очаквай парламентарна криза. Весели празници! Това съобщение е било редактирано от Радио Ереван на 31/12/2020, 14:01 |
31/12/2020, 18:44
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
Мда, понапъни още малко, и от "Разбира се, че ще плащаш, защото щеш не щеш го ползваш." ще го качиш до "Сиромаси хора сте - да сте правиле икономия." Ма да знаеш, че после идват едни ангели и те вознасят по баира... Аха, виж ми подписа. В същата ситуация, в едни други, напреднали държави, става точно обратното — накрая, съдията нацепва монополиста на дребни фирмички, та да няма "щеш нещеш ползваш и плащаш". Сигурно и заради това там са нагоре със заплатите, със стандарта, с новите неща и "задават наклона" на целия свят.
31/12/2020, 19:36
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Пари и години никога не стигат! Както е казал Мечо Пух, колкото повече, толкова повече. Ако ти дават даром, прати ги при мен. След изборите очаквай парламентарна криза. Весели празници! Добре. Като се напълни и моето нощно шкафче като това на Бат Бойко, ще ти се обадя. "След изборите очаквай парламентарна криза." С повече приказки опитах да кажа същото, съгласен съм. Аз по принцип и от живота съм научил, че комунисти, мутри и ченгета никога не сдават власт доброволно. Не очаквам и с ГЕРБ да е различно. Така че, да, прав си, това иде. А как ще свърши, ще видим, да сме живи и здрави. Все някога и тая лудост ще има край, както т. нар. "социализЪм" и "комунизЪм". Лошото е, че животът ни мина, на нашето поколение, да му мислят по-младите. Хубави празници и на теб! -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
01/01/2021, 15:33
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
То няма как "и душата в рая, и чекмеджето догоре". А и за вземането/сдаването на властта, дори в твоето свето упътване пише, че никой не държи отворено, ми трябва първо ти да почукаш, че чак после идва влизането. Подозирам, че са имали в предвид и това с властта.
01/01/2021, 19:02
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Мда, понапъни още малко, и от "Разбира се, че ще плащаш, защото щеш не щеш го ползваш." ще го качиш до "Сиромаси хора сте - да сте правиле икономия." Ма да знаеш, че после идват едни ангели и те вознасят по баира... Аха, виж ми подписа. В същата ситуация, в едни други, напреднали държави, става точно обратното — накрая, съдията нацепва монополиста на дребни фирмички, та да няма "щеш нещеш ползваш и плащаш". Сигурно и заради това там са нагоре със заплатите, със стандарта, с новите неща и "задават наклона" на целия свят. Личи си, че дълго време не си живял в България. Таксата за сградна инсталация за топлофицираните сгради може да отпадне само след решение на законодателя, демек трябва да се промени законът за енергетиката. Ако ще и 100 дребни фирмички да има пак ще плащаш и при изключени радиатори, което според мен е справедливо. Има хора, които не включват радиатори и се отопляват от тръбите. Защо трябва да се отопляват за сметка на останалите хора от входа? И да, всеки трябва да се простира според чергата си и да консумира толкова колкото може да си позволи. Държавата дава на най-бедните енергийни помощи през зимата. Всеки може да си позволи някакво отопление. Ако има нещо, което не ми харесва в образуването на цената на тока е това, че плащаме за скъпия ток от зелената енергия и Мариците. Въпреки това токът ни е най-евтин в ЕС, поправи ме ако греша. Моите сметки много рядко надхвърлят 200 лева през зимата, въпреки готвене на ток, денонощон включен бойлер и сушилня. |
01/01/2021, 19:08
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
|
02/01/2021, 20:33
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
На дядо Матайко му казаха, че в рая нямало бирници, та нЕкакъв друг проблем имаш с чекмеджето. Може би ти липсва "хидроинжинерно образование" или пък си "многокнижник"...
02/01/2021, 21:19
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
На дядо Матайко му казаха, че в рая нямало бирници, та нЕкакъв друг проблем имаш с чекмеджето. Може би ти липсва "хидроинжинерно образование" или пък си "многокнижник"... Имах предвид, че не искам да го напълня без да подбирам средства. Затова не е догоре пълно. В рая не знам как е, но навсякъде другаде има бирници. |
06/01/2021, 02:06
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 1 002
Регистриран: 27/06/2017
От: Far Far Away Потребител # 123
|
https://business.dir.bg/ikonomika/plashtat-...-firmite-izkaso Ако твоя бизнес го бяха забранили, така ли щеше пак да мисилиш?Според мен бизнесът трябва да е доволен и да не протестира. Приемливо е само като кратка временна мярка, най-много 2 - 3 месеца. Как го сметнаха 20% ? Толкова е печалбата или заплатите на заетите в бизнеса? Как един бизнес може да се сложи "в хладилника" , та нали масрафа му върви: никой не му опрощава наеми и други разходи, изплащане на амортизации... Щото не виждам смисъл да се спасяват животи с цената на погубването на други такива. |
06/01/2021, 02:14
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 1 002
Регистриран: 27/06/2017
От: Far Far Away Потребител # 123
|
---. Викаш, едно 80 - 90% са се докопали я до кокал, я тлъста мръвка, я огризка или троха от трупа на неродената още демокрация... А останалите ги обябяваме за лузери и готово! И какъв въобще е проблема? Сбърканите ценности на форумните драскачи може би.
Почтените и честни хора у нас са сведени до такъв минимум, че са по-скоро жертви на системата, няма как да я променят. Съжалявам да го кажа, но такава е истината. |
06/01/2021, 19:00
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Ако твоя бизнес го бяха забранили, така ли щеше пак да мисилиш? Приемливо е само като кратка временна мярка, най-много 2 - 3 месеца. Как го сметнаха 20% ? Толкова е печалбата или заплатите на заетите в бизнеса? Как един бизнес може да се сложи "в хладилника" , та нали масрафа му върви: никой не му опрощава наеми и други разходи, изплащане на амортизации... Щото не виждам смисъл да се спасяват животи с цената на погубването на други такива. Хайде помисли малко! Прмирено оборота на един ресторант е средно на ден две хиляди лева. 20% е 400 кинта на ден, значи 12 000 лева на месец. Колко да му е наема? Заплати няма да плаща. Сметките му ще са минимални. Бизнесът дори да не е на печалба, ще си почине през това време. Все едно е платена отпуска. Никого няма да погубят освен държавния бюджет. |
![]() ![]() |
| Олекотена версия | Сега е: 17/04/2026, 10:52 |