test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

> Коронавирус в България?!?, Пиете ли ракия против коронавируса?
biggeorge
коментар 06/03/2020, 01:28
Копирай адреса: #1

Кремълска мурзилка
Група: Изгонени
Съобщения: 2 317
Регистриран: 02/06/2017
От: Зона 51
Потребител # 51

Според вас дали вече има коронавирус в България? misli.gif
Дали от Националния оперативен щаб казват истината за коронавируса?
Крие ли се информация от обществото?
Ако в България проникне коронавирус кога ще ни кажат за това?
Колко човека ще трябва да умрат, за да ни кажат, че в България има коронавирус?
Не ви ли се струва странно, че във всички съседни държави и в целия свят има корона вирус, само в България няма?!?
Как е възможно това? 292.gif
Освен това защо беше нужно да се създава истерия около коронавируса?
Кой има полза от цялата тази паника - политиците, медиите, медицинските компании, лекарите, аптеките, търговците на хранителни продукти?
Защо беше нужно да се изкупуват всички медицински маски при положение, че те не пазят на 100 % от заразата?
Защо компетентните органи не се задействат срещу спекулантите и измамниците? angry.gif
Защо е нужно хората да се презапасяват със стоки при положение, че магазините си работят нормално и снабдяването със стоки не е спряло?
Какво ще се случи с натрупаните припаси и дали в крайна сметка продуктите ще се развалят и ще бъдат изхвърлени на боклука?
И още - защо при епидемията от грип тип Б инфекциозните отделения в цялата страна се препълниха при положение, че лечението може да се извършва и в домашни условия?
След като хората не са в тежко здравословно състояние какво търсят в болниците? huh.gif
Къде намирате обективна информация за разпространението на епидемията?
И защо хората вярват на фалшивите новини за коронавируса?

Като например, че пиенето на ракия предпазва от коронавирус. malii.gif
Имам чувството, че под влиянието на страха хората са загубили здравия си разум.
Пиете ли ракия против коронавируса и действа ли?
По този повод - наздраве! drunk.gif

--------------------
Go to the top of the page
ЛС
8 страници V   1 2 3 > »   
Start new topic
Отговор (1 - 152)
Тарабас
коментар 06/03/2020, 08:43
Копирай адреса: #2

Обикновен кавал
Група: Редовни потребители
Съобщения: 2 557
Регистриран: 01/06/2017
От: Андромеда
Потребител # 18

Зависи от ракията. Ако е православна помага. Иначе не.

--------------------
На човек който не пие не мож му има доверие...
ЛС
D-rA
коментар 06/03/2020, 10:51
Копирай адреса: #3

Advanced Member
Съобщения: 2 294
Регистриран: 20/03/2017
Потребител # 4

Цитат(Тарабас @ 06/03/2020, 08:43) *
Зависи от ракията. Ако е православна помага. Иначе не.

Баси и рекламата на църковните православни ракиени производства. А почерпи поне от хонорара си sunbathing.gif

--------------------
ЛС
evanka
коментар 06/03/2020, 13:19
Копирай адреса: #4

Advanced Member
Съобщения: 1 435
Потребител # 40

И защо грипна ваканция сега?
Жоре и аз мисля, че има нещо гнило. Толкова народ се прибра от Италия как пък нито един да не е заразен. То ракия, ракия, ама чак толкова!
ЛС
Питето
коментар 06/03/2020, 18:15
Копирай адреса: #5

Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81

Повтарят я, щото по правило има ли над 30% болни и се обявява, а в момента има класове на половина, че и с над 75% болни деца. Отделно, че през грипната ваканция децата се събираха щото времето хубаво, а и самото време беше подходящо за грипа... а и малко фалшиви болнични се изпонаписаха заради едно свързване на почивни дни. Споко, нЕма конспирация срещу българите (българските деца в частност) просто стечение на обстоятелствата и обикновена българщина. animatedwink.gif

--------------------
"Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
Питето
коментар 06/03/2020, 18:22
Копирай адреса: #6

Advanced Member
Потребител # 81

Ми форума има полза. Ей на — нова тема дето включва "кофти правителство", "ракия", "кой печели" и дори леко подхлъзва към "световната конспирация" ама не само срещу българите, ами по-наедро. Дори единствения ден в годината, дето част от мЪжовете се сещат че жЕните са женИ, го пропускаш, а точно днес му е времето. a4dff7b7.gif

--------------------
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
bod
коментар 06/03/2020, 23:01
Копирай адреса: #7

Advanced Member
Съобщения: 126
От: България
Потребител # 31

Цитат(biggeorge @ 06/03/2020, 01:28) *
[Не ви ли се струва странно, че във всички съседни държави и в целия свят има корона вирус, само в България няма?!?
Как е възможно това? 292.gif

Нищо необичайно,
по нашите земи, свободно в природата живее и се въди, световно известата бактерия Lactobacillus bulgaricus.
Та тази, никъде другаде несрещана, уникална бактерия мори наред всякъкви модели корона вируси.
Това е и причината, въпреки усилията на множество ентусиасти да не може да се открие така настойчиво търсения вирус.
Съответно съвсем логично е правителството и нАучните среди, да не обявяват това обстоятелство за да запази този благодат за Нас благословенните граждани на България. Щото ако се разчуе, от всички краища на вселената ще потекът преселници към България, а ние нали не искаме това...
Тъй де. whistling.gif
ЛС
Швейк
коментар 07/03/2020, 08:35
Копирай адреса: #8

Advanced Member
Съобщения: 856
Потребител # 39

Ееее....жив и здрав да си , даде ми идея - няма да излизам за подарък и цветя...тъй де, - от къде да знам, че зад ъгъла няма да ми се нахвърли някой вирус a4dff7b7.gif
ЛС
wal
коментар 07/03/2020, 08:44
Копирай адреса: #9

Advanced Member
Съобщения: 1 606
Регистриран: 10/06/2017
От: Русе
Потребител # 97

Спокойно ,очакваме го с нетърпение.Това е автентична стенограма.Откраднах я от стената на едно Айше във ФБ. Нейн приятел отговаря на публикацията:

Из стенограмата от извънредното заседание на Министерския съвет заради опасността от коронавирус:
Б. Б.: Какво става сега, барем един болен открихте ли?
Кирил Ананиев: Нито един, г-н премиер...
Б.Б.: Номера ли ми правите? А? Като оня от АПИ?! За Волуяк винетка...Само ния немаме болен. Цела Европа вече мисли, че криеме. Че професора фалшифицира изследвания...
Проф.Кантарджиев: Обидно е...
Томислав Дончев: Направихме всичко възможно, г-н премиер. Няма болни...
Б.Б: Начи не ме интересува. Сега е...колко...Девет и двайсе. До пет и двайсе да има един болен! Шото много лесно мога да ви оправа...
Дончев: Имам една идея, но още избистрям детайлите.
Б.Б.: Айде казвай, не ме изнервяй...Избистрял...Да не си у Бистрица...
Дончев: Можем да заразим някой и да го представим публично. Може и с глашатая, който предложихте за винетките. Да пътува с медицински екип и да го показваме. Задължително трябва да го види дипломатическият корпус и чужди медии да го отразят...
Б.Б.: Е, кой да заразиме...Иначе има хлеб в предложението...
Красимир Каракачанов: Може някой военен на кадрова служба. От една страна само играят карти, а от друга саможертвата е техен дълг, щом родината е в...нали...Трябва да се мисли националноотговорно...
Младен Маринов: Дали да не е клошар?
Борисов: Младене, млъкни. Мисля...
Николай Нанков: А откъде ще вземем вируса?
Екатерина Захариева: Мога да разговарям с китайския посланик, да го помоля да ни пратят една ампула от Ухан с дипломатическа поща...
Б.Б.: Евала, Кате, върти на жълтия....Бай Киро, задрема ли?
Ананиев: Съвсем не, г-н премиер.
Б.Б.: Бай Киро, слушай ме убаво сега и нема да се плашиш. Ти си убав, разбран човек. Знаеш, че вирусът ходи по старци най-много. Ти си тука доайен, къде казват некои. Дет се вика - поживел си си. Жена, деца, внуци, ял си, пил си. Викам тебе да те заразиме.
Ананиев: Ама, аз...
Б.Б.: Мое да го изкараш на крак бе. Здравен министър си. Къде се чуло и видело здравен министър да е умрел от коронавирус. Само ако имаше при Станишев и Орешарски...
Ананиев: Но все пак...
Б.Б. : Ако стане нещо - двайсе заплати и орден "Кирил и Методий"...коя, коя...втора степен. Разбрахме ли се?
Ананиев: Ми...добре
Б.Б. : Айде, бегайте, че огладнех...

Това съобщение е било редактирано от wal на 07/03/2020, 09:06
ЛС
biggeorge
коментар 07/03/2020, 22:00
Копирай адреса: #10

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Вярно е автентична тая стенограма. a4dff7b7.gif

--------------------
ЛС
agrippa
коментар 07/03/2020, 22:18
Копирай адреса: #11

Advanced Member
Съобщения: 1 002
Регистриран: 27/06/2017
От: Far Far Away
Потребител # 123

Цитат
Страни, в които няма регистриран случай на новия вирус, са Турция, Албания и България на Балканите.
Може би не искат да се харчат за тестове, казват че били скъпи. Или болните не искат да се тестват и се лекуват сами?
Остава версията, че българите не ги хваща вируса. animatedwink.gif Малко вероятно, колко много са болните в Италия, а не сме много различни от тях.
ЛС
ЕксГорски
коментар 07/03/2020, 23:25
Копирай адреса: #12

Advanced Member
Съобщения: 1 911
Регистриран: 01/11/2019
От: France
Потребител # 556

Цитат(biggeorge @ 07/03/2020, 22:00) *
Вярно е автентична тая стенограма. a4dff7b7.gif

Като че ли ти си я писал wavetowel2.gif
ЛС
biggeorge
коментар 08/03/2020, 08:54
Копирай адреса: #13

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Снощи съобщиха информация за двама с положителни проби за коронавирус в Граброво и Плевен.
И двамата не са били в чужбина и не са имали контакти с хора пътували в чужбина.
Това значи, че или вече има епидемия от коронавирус в България, или пробите са фалшивоположителни.
Или управляващите са си измислили двама болни, за да успокоят обществото, че и България не е по-различна от другите държави, и тук има потенциално болни от короонавирус. dry.gif

--------------------
ЛС
The_Purifier
коментар 08/03/2020, 10:38
Копирай адреса: #14

Advanced Member
Съобщения: 559
Потребител # 28

Цитат(biggeorge @ 08/03/2020, 08:54) *
Снощи съобщиха информация за двама с положителни проби за коронавирус в Граброво и Плевен.
И двамата не са били в чужбина и не са имали контакти с хора пътували в чужбина.
Това значи, че или вече има епидемия от коронавирус в България, или пробите са фалшивоположителни.
Или управляващите са си измислили двама болни, за да успокоят обществото, че и България не е по-различна от другите държави, и тук има потенциално болни от короонавирус. dry.gif

При всички случаи шансовете подобен вирус да тръгне първо от провинцията, в сравнение със столицата, са доста скромни и това е най-странното в цялата работа. Хората в провинцията са по-малобройни, пътуват по-малко и не се тъпчат като консерви в градския транспорт, метрото и моловете. Властите ни станаха като лъжливото овчарче - дори и да ти казват истината, вече не вярваш и си мислиш, че те лъжат.

--------------------
ЛС
Питето
коментар 08/03/2020, 13:24
Копирай адреса: #15

Advanced Member
Потребител # 81

Всъщност, точно у провинцията куп народ работи по чуждоземско... и си пътува за да донася кинти или развозва деца, половинки... У столицата е подобно, обаче потока минава предимно през летището което има някакъв контрол, докато у провинцията от където и както дойде... animatedwink.gif

--------------------
ЛС
Питето
коментар 08/03/2020, 13:26
Копирай адреса: #16

Advanced Member
Потребител # 81

Абе внимавайте какво си пожелавате, бе, ей, я виж какво стана... laughing.gif

--------------------
ЛС
Питето
коментар 08/03/2020, 13:38
Копирай адреса: #17

Advanced Member
Потребител # 81

Темата приключи за няма два дена — всичкото дето го пита, получи отговор в реалността. И за криенето на инфо, и за работенето (пробите събота срещу неделя), и се оказа че нЕма конспирация ми просто страховете те карат да се взираш във всяка сянка... Част от отговорите ще ги получиш от простотията в територията. Говоря за презапасяването с ненужни (неадекватни за ситуацията) консумативи, за нарушаването на домашната карантина "само за малко", ракията (а очаквам и куп странни практики или "лекарства")...

--------------------
ЛС
ЕксГорски
коментар 08/03/2020, 15:32
Копирай адреса: #18

Advanced Member
Потребител # 556

Цитат(Питето @ 08/03/2020, 13:38) *
Темата приключи за няма два дена — всичкото дето го пита, получи отговор в реалността. И за криенето на инфо, и за работенето (пробите събота срещу неделя), и се оказа че нЕма конспирация ми просто страховете те карат да се взираш във всяка сянка... Част от отговорите ще ги получиш от простотията в територията. Говоря за презапасяването с ненужни (неадекватни за ситуацията) консумативи, за нарушаването на домашната карантина "само за малко", ракията (а очаквам и куп странни практики или "лекарства")...

Е не, това е жестоко ! angry.gif
Човекът тъкмо се изкефи, че може пак да нарочи Бойко за виновен и ти убиваш всичко детско в него - не е човешко! no1.gif
ЛС
evanka
коментар 08/03/2020, 15:52
Копирай адреса: #19

Advanced Member
Потребител # 40

Май е време да се юрнете за тоалетна хартия. animatedwink.gif
ЛС
wal
коментар 08/03/2020, 18:48
Копирай адреса: #20

Advanced Member
Потребител # 97

Жоре къде си?Доволен си вярвам, успокои ли се вече?!Дойде проклетия вирус, точно в навечерието на 8-и март дойде.Подарък един вид за празника.
ЛС
D-rA
коментар 08/03/2020, 19:48
Копирай адреса: #21

Advanced Member
Потребител # 4

Цитат(wal @ 08/03/2020, 18:48) *
Жоре къде си?Доволен си вярвам, успокои ли се вече?!Дойде проклетия вирус, точно в навечерието на 8-и март дойде.Подарък един вид за празника.

Той и доволен, ъпсурд sunbathing.gif

--------------------
ЛС
Тарабас
коментар 08/03/2020, 19:56
Копирай адреса: #22

Обикновен кавал
Съобщения: 2 557
От: Андромеда
Потребител # 18

По бай тошово време нямаше Корона.

--------------------
На човек който не пие не мож му има доверие...
ЛС
ЕксГорски
коментар 08/03/2020, 21:51
Копирай адреса: #23

Advanced Member
Потребител # 556

Цитат(Тарабас @ 08/03/2020, 19:56) *
По бай тошово време нямаше Корона.

Не е заслуга на бай Тошо : От Короната ни излекува още Гошо Тарабатa: prashchai grigorii.gif svirkam si.gif

Това съобщение е било редактирано от ЕксГорски на 08/03/2020, 21:55
ЛС
wal
коментар 08/03/2020, 22:02
Копирай адреса: #24

Advanced Member
Потребител # 97

Цитат
Хората в провинцията са по-малобройни, пътуват по-малко и не се тъпчат като консерви в градския транспорт, метрото и моловете.

Че сме по-малобройни е вярно, но лекарствата във Влашко са по-евтини, тук пък са по-евтини хранителните продукти.И не е само шопинг туризма.Солни мини имало някакви във Влашко и аквапарк в Букурещ.Май само аз от колегите ми не съм ги посещавал и като ме е хванал един срам, пооправи ли се времето се вдигаме с невестата.Поне по два румънски автобуса в събота и неделя идват на Басарбовския манастир ,нали светецът е покровител на Букурещ.Обмяната на вируси не е спирала.
ЛС
biggeorge
коментар 08/03/2020, 22:07
Копирай адреса: #25

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Тука съм.
Не съм доволен и не съм се успокоил. dry.gif
Днес ходих по улиците, хората бяха едни такива нервни, разминавахме се на разстояние 5 метра едни от други.
В някои квартали жив човек нямаше.
Лоша работа.
Страх ме беше да кихна или да се изкашлям на улицата да не ме линчуват нещо. sad.gif

Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 08/03/2020, 22:13

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 08/03/2020, 22:11
Копирай адреса: #26

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Цитат(Питето @ 08/03/2020, 13:38) *
Част от отговорите ще ги получиш от простотията в територията. Говоря за презапасяването с ненужни (неадекватни за ситуацията) консумативи, за нарушаването на домашната карантина "само за малко", ракията (а очаквам и куп странни практики или "лекарства")...

Чух, че чесъна помага срещу коронавирус.
Изяждаш една глава чесън преди да излезеш от къщи и после никой не иска да те доближава на по-малко от метър разстояние. laugh.gif

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 08/03/2020, 22:21
Копирай адреса: #27

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Цитат(The_Purifier @ 08/03/2020, 10:38) *
Властите ни станаха като лъжливото овчарче - дори и да ти казват истината, вече не вярваш и си мислиш, че те лъжат.

Именно затова хората не вярват на управляващите.
Ако бяха затворили границите на Китай в началото на януари нямаше да има епидемия от коронавирус по света.

Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 08/03/2020, 22:22

--------------------
ЛС
Питето
коментар 08/03/2020, 22:34
Копирай адреса: #28

Advanced Member
Потребител # 81

...имаш пресен чесън за продаване, а? Капиталист такъв, ще правиш пачка от суеверията на хората относно вирусите... a4dff7b7.gif

--------------------
ЛС
Питето
коментар 08/03/2020, 22:36
Копирай адреса: #29

Advanced Member
Потребител # 81

Ми палиш колата и с нея. Дори бензина го намалиха още вчера, та да ти е по-изгодно от градския транспрот. А, да, в колата има бонус колани и въздушни възглавници, а не като в атобуса... animatedwink.gif

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 08/03/2020, 22:42
Копирай адреса: #30

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Искате ли да видите нещо интересно? rolleyes.gif
Снощи гледах новините на БГонЕър.
Централна емисия на 07.03.2020
На 8 минута и 39 секунда от Централна емисия на 07.03.2020 зад гърба на момичето, което говори се вижда мъж с противогаз. laugh.gif
Ето ви един човек, който знае как да се предпази от коронавирус. a4dff7b7.gif

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 08/03/2020, 22:45
Копирай адреса: #31

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Изхваща ме. rolleyes.gif
Иначе този чесън как се продава?!? w00tbrows.gif

--------------------
ЛС
Питето
коментар 09/03/2020, 09:45
Копирай адреса: #32

Advanced Member
Потребител # 81

Шегите с незнанието на зрителите, водят до всякакви пакости, като почнеш от "пари на вятъра" и стигнеш до "тежки последици". Противогаза може и да не те спаси, щото ти трябва правилния филтър, а не просто "противогаз на главата". Щото видовете филтри са много точно щото няма такова животно като универсален филтър, ама пък хората не ги знаят тези неща. Един старшина беше затрил едни моряци, като ги беше пратил да гасят пожар в затворено помещение с бойните противогази, които няма как да се справят с определени продукти от горенето, както и С ЛИПСАТА НА КИСЛОРОД В ПОМЕЩЕНИЕТО... Просто по навик е приел противогаза като сигурна защита срещу "онова във въздуха" и сакатлъка станал.

--------------------
ЛС
Alexfield
коментар 09/03/2020, 09:51
Копирай адреса: #33

Шеф на водопад
Група: Администратори
Съобщения: 2 956
Регистриран: 17/03/2017
Потребител # 1

Чесънът отблъсква вампирите. Набамках се едно хубаво с чесън, излязох да поговоря със съседите от блока. Ужас! Всичките са вампири!
w00tbrows.gif

--------------------
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.
ЛС
Питето
коментар 09/03/2020, 09:52
Копирай адреса: #34

Advanced Member
Потребител # 81

Е как така "как"? Ми връзваш го на връзки от по 5-6 стръка и обясняваш на всеки минаващ че "баба на времето не е карала грип щото с дядо са яли ей такъв чесън". И нито дума за испанския грип от времето на баба ти, щото ще навреди на бизнеса. animatedwink.gif

И като стана дума за испански грип, чукни си едно търсене в нета да видиш как вируса е минавал от континент на континент при това в общества яко разделени с граници и дори с фронтова линия по някои от тях. Може да ти светне, че затваняренето на границите е неработеща тактика (дори и със стрелба както е било) и вируса ще стигне до всяко населено място (както е и станало навремето — до всеки остров че дори до Антарктника) независимо от положените усилия и крути мерки.
Единствения извод е, че може да се използва паниката за забогатяване или за яхване на властта, но не и да се бори вирус с карантина в един яко заселен и яко свързан свят. Света никога не е бил съставен от държави-буркани, че да им сложиш капачката и да запечаташ "онова вътре". Затварянето на границите и карантините просто дават време да се подготвиш, а не да излезеш сух от водата.

Това съобщение е било редактирано от Питето на 09/03/2020, 09:57

--------------------
ЛС
Alexfield
коментар 09/03/2020, 10:01
Копирай адреса: #35

Шеф на водопад
Потребител # 1

Дочувам, че в БГ започнал да се проявява дефицит на тоалетна хартия...

--------------------
ЛС
Питето
коментар 09/03/2020, 12:02
Копирай адреса: #36

Advanced Member
Потребител # 81

Дочул си какво им се иска на търговците (и на комунистите), щото снощи у магазина си стоеше с палети, дори и "промоционалната". Хем беше в края на почивния ден, дето всички могат да се юрнат да пазаруват. То остави, ами и бензина поевтиня с по нЕкоя стотинка.
Та си мисля, дето един китайски вирус за неколко месеца ще ни докара по-близо до капитализма, отколкото 30-тина години "преход". Примерно маските могат да се намерят срещу повече пари (пазарно търсене/предлагане), а не "само с
връзки" (социалистическия начин да се открие дефицитна стока). У магазина има банани, лимони, маслини и тоалетна хартия, въпреки че уж последното трябвало да липсва. Гледам няма и презапасяване, нито някой е почнал да вари компоти от банани че да има за лЕтоска. Абе има светлина в тунела.

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 09/03/2020, 18:45
Копирай адреса: #37

Advanced Member
Съобщения: 8 828
Регистриран: 20/04/2019
Потребител # 519

Като гледам, голям майтап пада, по темата. Привет!
Ще опитам да внеса малко конспиративност по нея, нали на мен все заговори ми се привиждат. Всъщност, в духа на коментарите тук искам да предложа да залагаме - дали в София ще има корона вирус? Залозите се приемат според приблизителния брой участници тук, да кажем 10:1, в смисъл 10 към 1, че няма да има. Ако има, ще ви черпя всички тук с каквото пожелаете. А каква е конспирацията ли? Според мен, понеже вече стана неловко и даже комично навсякъде да го има проклетия призрачен вирус, само у нас не, решиха безценните ни управляващи да ни успокоят, като ни подхвърлят един-два случая, за цвят така да се каже, и вкус, да не се тревожим. Защо в Габрово и Плевен? Ми не знам. Питайте ги тях. Интересен е единият случай, на възрастната женица, която била в инфекциозното няколко дни, на 5 март, след като на 2-ри март там бил другият болен, мъжът, доколкото схванах. Тоест, самата болница се оказва източникът на заразата. Без да се знае естествено нулевият пациент, първоизточникът. Така твърдят. А защо в София няма да има корона вирус? Защото там е половин България, всички селяни се изнесоха там, барабар с шльоковицата, а тя, както знаем, е антидот в случая. А и защо да предизвикваме паника в столицата точно сега, и без друго г-н Борисов много се изнерви напоследък, говори за оставки някакви, да не го тревожим човека. Пък и предизборна година, не бива да дразним електората, особено партийния. animatedwink.gif Та така, залагам 10 към 1, че в София въобще няма да има случай на корона вирус. Ако и сега не позная, ще си изхвърля дипломата на баш конспиратор. a4dff7b7.gif
И, за да е пълна конспирацията, нека я глобализираме малко, за да е по-интересно. Забелязвате ли нещо доста любопитно с чисто географското разпространение на самия вирус. Кои са най-засегнатите глобално региони и държави? Китай. Иран. Италия. И други, разбира се, но тези основно, с най-много заболели и смъртни случаи. Поне засега. А ето желязната логика на конспиративната теорема:
1. Китай. Най-големият търговски враг на САЩ.
2. Иран. Най-сериозният военен враг в момента на САЩ.
3. Италия. Чрез Ватикана най-древният духовен и религиозен враг на протестантска и масонска Америка.
Тая проклетия най-яко удря по неприятелите на прескъпите ни нови братя. Направо уникално! Сякаш си ги нарочва най-много тях.
Както казва Шерлок Холмс, следвай мотива и уликите, Уотсън, и ще стигнеш бързо до извършителя. Ако има извършител в случая де, длъжни сме да уточним. Но, откъдето и да го погледнем, и следите, и мотивите, и уликите водят в една единствена посока, поне според скромното ми мнение на конспиратор - към нова ера в глобалните международни отношения, ерата на биологичните оръжия и войнѝ. Колкото и да не им се вярва на някои, това дойде. Да ни е честито! Слагайте маските!
И, наздраве! С шльоковица, естествено! Ако успеете да си намерите, щото вече е кът туй лекарство. Наздраве и от мен! cheers1.gif

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 09/03/2020, 18:50

--------------------
Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
ЛС
wal
коментар 09/03/2020, 20:21
Копирай адреса: #38

Advanced Member
Потребител # 97

Цитат
А ето желязната логика на конспиративната теорема:
1. Китай. Най-големият търговски враг на САЩ.
2. Иран. Най-сериозният военен враг в момента на САЩ.
3. Италия. Чрез Ватикана най-древният духовен и религиозен враг на протестантска и масонска Америка.

Желязна е тази логика само за теб.Хем са духовни врагове Италия и САЩ ,хем са военни съюзници от 70 години!!
Русия що отсъства от пъзела ,да не би пък да са се затоплили отношенията им без да разберем?!
ЛС
wal
коментар 09/03/2020, 20:25
Копирай адреса: #39

Advanced Member
Потребител # 97

Цитат
В някои квартали жив човек нямаше.
Лоша работа.

Как да бъде в почивните дни в по-големите градове?!В късните часове в неделя народът се прибира от селата и градът започва да оживява, ама коронавирусът е виновен и управляващите!!
ЛС
lati1960
коментар 09/03/2020, 20:48
Копирай адреса: #40

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(wal @ 09/03/2020, 20:21) *
Желязна е тази логика само за теб.Хем са духовни врагове Италия и САЩ ,хем са военни съюзници от 70 години!!
Русия що отсъства от пъзела ,да не би пък да са се затоплили отношенията им без да разберем?!

Да ти призная, нямам идея какво е положението с този вирус в Русия, наистина. Нямам никакви контакти там, въпреки дълбоките съмнения и терзания на ЕксГорския. laugh.gif Да не би и там... да е мор? Тогава картинката ще е пълна, ще си имаме голям шлем така да се каже - от ударени от тоя призрачен вирус врагове на Америка. Уникалното ще е, ако наистина е случайно. Само дето вече почти никой не вярва в такива случайности.
А САЩ и Италия са военни съюзници, да. Поне бяха, преди да дойде Тръмп. Днес не е сигурно Америка с кого е съюзник. Явно зависи какво ще му щукне на президента на сутрешното му кафе в овалния кабинет. Или какво ще го посъветва зет му, а най-вече Иванка Тръмп. Типично май по женски: Днес така, утре иначе... Те и Турция и Гърция уж са заедно в НАТО, но виждаш какво става. Това със съюзниците е малко относително, ако ме разбираш. Примерно САЩ са съюзници и с Германия, макар още да е под тяхна окупация. Голям съюз, няма що. Такива ми ти работи.
Аз имах предвид духовната и религиозна вражда между Католицизъм и Протестанство, които са в перманентна война от векове, понякога дори буквална, доскоро имаше такава в Северна Ирландия, знаеш.

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 09/03/2020, 20:49
Копирай адреса: #41

Advanced Member
Потребител # 4

Що ми се струва че коронавируса слезе от Шипка...така или иначе е имало много габровци и плевенчани, а и не само...любители на смелия президентин... sunbathing.gif ПП. Ако си ходил и ти на Шипка - затваряй се в къщи за две седмици w00tbrows.gif
ПП2. Удобен вирус за Корнелия - ха ха sunbathing.gif

--------------------
ЛС
Потребител
коментар 09/03/2020, 22:03
Копирай адреса: #42

Advanced Member
Група: Ограничени
Съобщения: 920
Потребител # 14

ЛС
biggeorge
коментар 09/03/2020, 22:14
Копирай адреса: #43

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Не съм ходил на Шипка. rolleyes.gif
Коронавирусът е много удобен за управляващите по света.
Уплашените хора се управляват много по-лесно.
Страхът от смъртта е много добър инструмент за влияние върху масите.
Но несправянето с една епидемия също може да повлияе на хората.
Така че кризисната ситуация е колкото полезна, толкова и вредна.
Коронавирус: шокова терапия в Италия, повратна точка в Китай
Като цяло се оказва, че Европейския съюз е една много некадърна държава.
Свободното движение на хора и стоки е равносилно на свободно движение на коронавируса.
Гражданите на Европейския съюз са неконтролируеми.
Вместо хората да спрат да пътуват, те умишлено ходят в поставените под карантина райони.
Ето че Китай се справя с епидемията.
А Европейския съюз тепърва започва да се подготвя.
Правят се срещи, на които се обсъжда какво да се прави. malii.gif
Ялова организация е ЕС.
Във времена на кризи ЕС е неспособен да реагира защото има многовластие, липса на контрол и липса на адекватни действия от страна на управляващите.
От друга страна във времена на благоденствие в ЕС се краде като за световно.
Мисля си, че ако ЕС беше федерална държава с федерално правителство нещата щяха да са различни.

Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 09/03/2020, 22:37

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 09/03/2020, 22:37
Копирай адреса: #44

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Днес видях как хората грабят стоки като ненормални.
Напълнили количките с продукти, които скоро ще изхвърлят, защото ще се развалят.
Какъв е смисъла от това бясно пазаруване? dry.gif

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 09/03/2020, 22:42
Копирай адреса: #45

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Чух за случай, в които хора се напили с ракия, за да се предпазят от коронавирус. malii.gif
Баби, дядовци, родители, деца, всички! laugh.gif

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 09/03/2020, 22:44
Копирай адреса: #46

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Ако противогазът не върши никаква работа, какво друго може да помогне? neprichom.gif

--------------------
ЛС
wal
коментар 09/03/2020, 22:58
Копирай адреса: #47

Advanced Member
Потребител # 97

Решението да НЕ се затварят чалготеки и МОЛ-ове е правилно! Правилно е, повярвайте ми.
ЛС
biggeorge
коментар 09/03/2020, 23:33
Копирай адреса: #48

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Поздрав за всички с най-новата песен за коронавируса. laugh.gif

Papi Hans - Кекс

biggeorge - Коронавирус
(кавър на Papi Hans - Кекс)

Докато слушате тази песен използвайте предпазни маски! ph34r.gif

Защото снощи хванах вирус
Вирус, вирус, вирус, вирус, вирус, вирус

Съседът ми се изкашля в лицето
(но всичко е точно)
Потече ми носа
(но всичко е точно)
Започнах да кашлям
(но всичко е точно)
Имам температура
(но всичко е точно)…

По улиците няма хора
(но всичко е точно)
Обявиха карантина
(но всичко е точно)
Тикнаха ме във болница
(но всичко е точно)

Откакто се заразих с коронавирус осъзнах безсмислеността на своето съществуване и илюзорността на най-дълбоките си мечти и надежди.
Но всичко е точно.

Маски, ръкавици, предпазни очила, дезинфектанти, сапуни, чесън, мед, ракия, още ракия
Висока температура, кашлица, хрема, мускулни болки, треска, коронавирус, още коронавирус

music2.gif

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 10/03/2020, 00:25
Копирай адреса: #49

Advanced Member
Потребител # 4

Вместо кекс,Жоржи вируси лови,
Вместо секс - клати на мечти,
Жоржи бе Жоржи ти,
ракията смени... sunbathing.gif

--------------------
ЛС
Shade
коментар 10/03/2020, 03:18
Копирай адреса: #50

Advanced Member
Съобщения: 9 882
Потребител # 19

Цитат(biggeorge @ 09/03/2020, 13:33) *
Поздрав за всички с най-новата песен за коронавируса. laugh.gif

Papi Hans - Кекс

biggeorge - Коронавирус
(кавър на Papi Hans - Кекс)

Докато слушате тази песен използвайте предпазни маски! ph34r.gif

Съседът ми се изкашля в лицето
(но всичко е точно)
Потече ми носа
(но всичко е точно)
Започнах да кашлям
(но всичко е точно)
Имам температура
(но всичко е точно)…

По улиците няма хора
(но всичко е точно)
Обявиха карантина
(но всичко е точно)
Тикнаха ме във болница
(но всичко е точно)

Откакто се заразих с коронавирус осъзнах безсмислеността на своето съществуване и илюзорността на най-дълбоките си мечти и надежди.
Но всичко е точно.

Маски, ръкавици, предпазни очила, дезинфектанти, сапуни, чесън, мед, ракия, още ракия
Висока температура, кашлица, хрема, мускулни болки, треска, коронавирус, още коронавирус

music2.gif

Уау! Това творение ми напомни един стар виц:
Петка докладва, че Катя-картечарката хванала сифилис.
- Чудесна новина! - заключава Чапаев. - Сифилисът да се разстреля незабавно, а Катя да се награди!

--------------------
Things should be made as simple as possible, but not any simpler.
-
ЛС
D-rA
коментар 10/03/2020, 12:09
Копирай адреса: #51

Advanced Member
Потребител # 4

Както американски учени са установили - симптомите се проявяват на 5 тия ден.., а това подкрепя моята хипотеза за слизане на вируса от Шипка - първите обявени у нас са на 8.03.2020 sunbathing.gif

--------------------
ЛС
ЕксГорски
коментар 10/03/2020, 15:17
Копирай адреса: #52

Advanced Member
Потребител # 556

Цитат(lati1960 @ 09/03/2020, 20:48) *
Да ти призная, нямам идея какво е положението с този вирус в Русия

А и изобщо не те интересува, нали! blahblah1.gif
Къде, къде по-интересна е ... "религиозната вражда между Католицизъм и Протестанство" fool.gif

Това съобщение е било редактирано от ЕксГорски на 10/03/2020, 15:19
ЛС
ЕксГорски
коментар 10/03/2020, 19:29
Копирай адреса: #53

Advanced Member
Потребител # 556

Цитат(lati1960 @ 09/03/2020, 21:48) *
. Нямам никакви контакти там .(в Русия)

А щото имаш тесни контакти в Китай, Турция, Италия, Иран и всички други освен ...(в Русия)?!

Това съобщение е било редактирано от ЕксГорски на 10/03/2020, 19:30
ЛС
ЕксГорски
коментар 10/03/2020, 19:32
Копирай адреса: #54

Advanced Member
Потребител # 556

bbbbbb

Това съобщение е било редактирано от ЕксГорски на 10/03/2020, 19:34
ЛС
wal
коментар 10/03/2020, 20:22
Копирай адреса: #55

Advanced Member
Потребител # 97

Жоре, специален поздрав за теб от .....Харалан Александров.
Лошо, много лошо ,апокалипсисът пак се отлага.

Това съобщение е било редактирано от wal на 10/03/2020, 20:24
ЛС
evanka
коментар 10/03/2020, 22:19
Копирай адреса: #56

Advanced Member
Потребител # 40

Цитат(D-rA @ 09/03/2020, 19:49) *
Що ми се струва че коронавируса слезе от Шипка...така или иначе е имало много габровци и плевенчани, а и не само...любители на смелия президентин... sunbathing.gif ПП. Ако си ходил и ти на Шипка - затваряй се в къщи за две седмици w00tbrows.gif
ПП2. Удобен вирус за Корнелия - ха ха sunbathing.gif

В Габрово има няколко фабрики с италиански собственици, които джиткат из града. Май ще ги бият.
ЛС
evanka
коментар 10/03/2020, 22:25
Копирай адреса: #57

Advanced Member
Потребител # 40

Цитат(biggeorge @ 09/03/2020, 21:14) *
Не съм ходил на Шипка. rolleyes.gif
Коронавирусът е много удобен за управляващите по света.
Уплашените хора се управляват много по-лесно.
Страхът от смъртта е много добър инструмент за влияние върху масите.
Но несправянето с една епидемия също може да повлияе на хората.
Така че кризисната ситуация е колкото полезна, толкова и вредна.
Коронавирус: шокова терапия в Италия, повратна точка в Китай
Като цяло се оказва, че Европейския съюз е една много некадърна държава.
Свободното движение на хора и стоки е равносилно на свободно движение на коронавируса.
Гражданите на Европейския съюз са неконтролируеми.
Вместо хората да спрат да пътуват, те умишлено ходят в поставените под карантина райони.
Ето че Китай се справя с епидемията.
А Европейския съюз тепърва започва да се подготвя.
Правят се срещи, на които се обсъжда какво да се прави. malii.gif
Ялова организация е ЕС.
Във времена на кризи ЕС е неспособен да реагира защото има многовластие, липса на контрол и липса на адекватни действия от страна на управляващите.
От друга страна във времена на благоденствие в ЕС се краде като за световно.
Мисля си, че ако ЕС беше федерална държава с федерално правителство нещата щяха да са различни.

Жоре, на базовия западняк му е скучно. Търси екшън.
Башибузук не го е газил и не знае да си наляга парцалите.
Хигиенни правила - никакви. Поздравяват се с целувки по бузите дори между бегло познати хора.
Азиатците са покрусени като гледат лабавата карантина на Запада.
ЛС
biggeorge
коментар 11/03/2020, 00:10
Копирай адреса: #58

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Не знам за азиатците, но аз съм потресен от липсата на адекватни мерки в ЕС.
То бива, бива, ама цял бивол за мезе не бива.
Сега ще пламне цяла Европа и България заедно с нея.
Аз си мия ръцете по 100 пъти на ден, а идиотите в Италия се целували.
Аве, ей! dry.gif

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 11/03/2020, 00:12
Копирай адреса: #59

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Може и да си прав. rolleyes.gif
Не трябваше да се организират никакви церемонии за 3 март.
Нито на Шипка, нито в София, нито никъде.

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 11/03/2020, 00:14
Копирай адреса: #60

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Цитат(wal @ 10/03/2020, 20:22) *
Лошо, много лошо ,апокалипсисът пак се отлага.

Поживём-увидим! sad.gif

Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 11/03/2020, 00:14

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 11/03/2020, 00:19
Копирай адреса: #61

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

В Русия има регистрирани 20 заразени с коронавирус.
Източник:
Number of new Coronavirus (COVID-19) cases confirmed in Russia since January 2020 (as of March 10, 2020), by date of report*

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 11/03/2020, 00:32
Копирай адреса: #62

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Дали точно италианските инвеститори са виновни за заразата с коронавирус? 292.gif
Ако бяха затворили границите на Китай в началото на януари нямаше да има разпространение на коронавирус по света.
Вместо това некадърните политици по целия свят поискаха да транспортират обратно своите граждани от Китай. malii.gif
Сега за назидание трябва да бъдат разстреляни всички некадърни политици допуснали разпространението на коронавируса. angry.gif

Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 11/03/2020, 00:33

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 11/03/2020, 10:43
Копирай адреса: #63

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(evanka @ 10/03/2020, 22:19) *
В Габрово има няколко фабрики с италиански собственици, които джиткат из града. Май ще ги бият.

Мен ме потресе безотговорното отношение на българските власти към бягащите буквално от Италия наши сънародници, с първата вълна, когато там бе регистриран първият починал от вируса. Мастити родни"капацитети" ни уверяваха, че няма страшно, това ще ни заобиколи, и оставиха идващите от Италия да си идат по домовете. Ако се проследи историята по развитието на заболяването, ще се види, че именно от тези хора е т. нар. нулев пациент, защото това стана в началото на февруари. Сега регистрираните у нас болни от корона вируса имат подобно ескалиране от въпросния период: 14+5 дни, плюс няколко дни в които нулевите пациенти /предполагам не един, от дошлите от Италия и другаде/ са предали тук-там самия вирус на обкръжението си, оттам и в цялата страна вече! А всичко това можеше много лесно да бъде избегнато, ако всички влезли тогава от Италия бяха поставени под карантина и изследвани до един, както самите те желаеха. И което им бе отказано! Тях не ги изследваха, изнудваха ги за парѝ за тест, а прескъпите ритнитопковци от ФК "Лудогорец" ги подложиха на тест, да не би да се гътне някой! Пълна идиотщина! В една държава като Китай, такива пишман "специалисти" и "авторитети" като този Кантарджиев, оня Мутафчиев шеф на пишман щаба, щяха да бъдат буквално разстреляни! Защото, именно по тяхна вина и на властта като цяло вирусът влезе и в България. Само че те си се разкарват по разни студия и продължават да мамят хората колко безопасен е този вирус и как всичко е наред, щяло да си отмине от само себе си. А дано. Не желая злото на никого, но много ми се ще същите да го пипнат вируса, пък тогава да видим колко е безопасен! Ето колко е безопасен: https://nova.bg/news/view/2020/01/24/275799...%BC%D0%BA%D0%B8
Не знам колко е безопасен вирус, който буквално поваля болните на улицата! Тия наши "авторитети" за идиоти ли ни взимат? Та днес живеем в 21 век, за Бога, в ерата на интернет и глобална информационна среда.
Апропо, от вчера са регистрирани и първите два случая в София. На двама над 60 годишни, така поне се твърди. Хоспитализирани са в Пирогов. Дано нещо полезно произлезе, поне половината селяния да се изнесе от столицата, щото стана нетърпимо! Но, едва ли. Просто ще се наливат с повече шльоковица, нали предпазвала. malii.gif

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 11/03/2020, 10:53

--------------------
ЛС
evanka
коментар 11/03/2020, 12:12
Копирай адреса: #64

Advanced Member
Потребител # 40

Цитат(biggeorge @ 10/03/2020, 23:10) *
Не знам за азиатците, но аз съм потресен от липсата на адекватни мерки в ЕС.
То бива, бива, ама цял бивол за мезе не бива.
Сега ще пламне цяла Европа и България заедно с нея.
Аз си мия ръцете по 100 пъти на ден, а идиотите в Италия се целували.
Аве, ей! dry.gif

Както писах по-горе, мерките по време на такава епидемия не целят да я спрат, а да я разточат във времето. Вероятно болшинството от нас ще се заразят.
Това, което се случва в Италия е следствие на лоша нецентрализирана санитарна организация по принцип. Както и на прекалено голям дял на възрастното население. Освен това италианците тестват абсолютно всички, които не се чувстват добре и това увеличава статистиката им.
В България вероятно дори няма да се разбере кой е болен и кой не.
ЛС
evanka
коментар 11/03/2020, 12:19
Копирай адреса: #65

Advanced Member
Потребител # 40

Цитат(biggeorge @ 10/03/2020, 23:32) *
Дали точно италианските инвеститори са виновни за заразата с коронавирус? 292.gif
Ако бяха затворили границите на Китай в началото на януари нямаше да има разпространение на коронавирус по света.
Вместо това некадърните политици по целия свят поискаха да транспортират обратно своите граждани от Китай. malii.gif
Сега за назидание трябва да бъдат разстреляни всички некадърни политици допуснали разпространението на коронавируса. angry.gif

Жоре, говориш пълни глупости.
В Европа вируса дойде от китайци, а не от върналите се от там европейци, които бяха в карантина. Италия е имала най-строгите мерки на проверка за болни по летищата.
Когато се заговори за вируса в Китай, той вече е бил и в съседните страни.
Няма как да се затворят граници в наши дни.
Говориш като пълен хипохондрик. Предлагаш растрел! Ти си се чалнал тотално и то за някаква "настинка". Ами ако дойде по-страшен вирус?
ЛС
lati1960
коментар 11/03/2020, 13:18
Копирай адреса: #66

Advanced Member
Потребител # 519

"В България вероятно дори няма да се разбере кой е болен и кой не."
Цитат

Ще се разбере. Самите хора, които се разболеят, със сигурност ще разберат. А можеше да е иначе, поне у нас. Ние сме една шепа народ!
Ето приблизителна хронология как тази зараза влезе в България:
1. След Китай пламна и Италия, преди месец и нещо. Сега цялата ѝ северна част, че и надолу е под карантина. Голяма част от българите там, които имаха възможност, почнаха да се прибират у нас в началото на февруари, притеснени за здравето си. Някои от същите идваха от огнища на заразата!
2. Тези българи, когато пристигаха в България, сами пожелаха да бъдат тествани, изследвани и при съмнение поставени в карантинна изолация. Което им бе отказано с аргумента, че в начална фаза този вирус няма как да бъде открит. Това го каза официално прословутият д-р Кантарджиев. В същото време един футболен отбор, ФК "Лудогорец" бе тестван именно два дни след пребиваването си в Милано! Тоест, пак ни излъгаха. Вместо обаче изследване и под карантина, всички тези нашенци бяха пуснати по родните си места, с препоръката да си стоят вкъщи и да поддържат връзка с личните си лекари. /С тях вероятно са влезли няколко т. нар. нулеви пациенти, вирусоносители./
3. Докато траеше затишието по тихото разпространение на заразата и у нас, същият Кантарджиев в компанията на капацитета Мутафчиев шеф на сформирания кризисен щаб всеки ден с гордост обявяваха стотици отрицателни проби и липсата на вируса у нас, сякаш заслугата е тяхна. Само че, мина около месец, и... бум! Каква стана тя? Май шльоковицата не помогна. Нито маските, нито тоалетната хартия. И сега?
4. Сега същите тези велики "авторитети" невъзмутимо ни обясняват какво да правим, за да ограничим заразата и да не се разболеем, като си мием ръцете, проветряваме си спалните, и дрън-дрън. Само че не е ли малко късничко? Всъщност, вече каквото и да правим, вирусът ще мине през страната, масово, както и ти казваш. Но можеше да бъде избегнато.
И аз се питам: Това тотално малоумие и безхаберие ли беше, или? Тотална кретения, май! Или тези и още колко не са в час какво става, или са поставени да замаяват обществото, докато заразата мине и отмине. Този път няма да обвиняваме г-н Борисов, щото преди седмица-две човекът беше на някакво масово събиране, къдего се прегръщаше и целуваше с народа мил. И така сам той се изложи на риск от заразяване! Така че едва ли и премиерът е в час какво изобщо стана. Кой тогава е виновен? Ми същите тези двамцата и подобни, които през цялото време ни мамеха и лъжеха по въпроса. Днес, каквото и да ни съветват, каквото и да се предприема, вирусът вече е тук и ще има още болни. Предполагам обаче отново ще скрият истината по броя и състоянието им, чисто по ченгеджийски, което си е такова мероприятие от самото начало. А нямаше нужда от това. Просто трябваше в началото да си свършат работата, когато първите пристигащи от огнищата на заразата по света се прибираха у нас. Беше просто. Като всички полезни и важни неща. Но не го направиха. Защо, можем само да гадаем. Моето мнение го казах вече: Тотална кретения и безхаберие на "специалисти", които взимат огромни заплати и хонорари, а реално не вършат нищо, точно обратното - вместо да са полезни, само вредят. Дали от некомпетентност или целенасочено, го оставям на съвестта им.
Има и друго: Печалбарството от трагедията. Г-н Борисов каза тия дни, че няколко фирми у нас ще преструктурират производствата си в посока производство на синтетични медицински материали по защита от вируса - тъкани за маски, защитни облекла, калцуни, очила, и т. н. Само дето г-н премиерът не каза чии са тези фабрики и фирми. Нека предположа: Да кажем на г-н Домусчиев, на любимеца на народа г-н Пеевски, защо не на г-н Гергов, или на Ковачки... Тези са лицата на едрия бизнес у нас, всеки касичка на определена политическа ниша. Може да изскочат и други, но със сигурност ще са подставени лица на политическия и олигархичен елит. Та, с две думи: Паралък ще пада! Нали на китайски "криза" означава и "възможност". Е, защо някои тарикати да не направят кинти и от нещастието на хората? Защо не. Това донякъде обяснява защо никой нищо не направи поне да опита да предотврати влизането на вируса у нас.

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 11/03/2020, 13:36

--------------------
ЛС
evanka
коментар 11/03/2020, 16:54
Копирай адреса: #67

Advanced Member
Потребител # 40

Ти написа цяла статия!
Каквито и мерки да вземат политиците, не могат да предотвратят простирането на вируса. Естеството му е такова - заразен е и при много хора протича с леки симптоми.
А и ние, не само българите - всички в тази част на света не сме като китайците. Не можем да бъдем ограничени и затворени по къщите.
ББ и правителството спазват мерките, които предлагат и останалите страни в ЕС. Нито са по-лабави, нито се скъпят на тестове...
ЛС
lati1960
коментар 11/03/2020, 18:48
Копирай адреса: #68

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(evanka @ 11/03/2020, 16:54) *
Ти написа цяла статия!
Каквито и мерки да вземат политиците, не могат да предотвратят простирането на вируса. Естеството му е такова - заразен е и при много хора протича с леки симптоми.
А и ние, не само българите - всички в тази част на света не сме като китайците. Не можем да бъдем ограничени и затворени по къщите.
ББ и правителството спазват мерките, които предлагат и останалите страни в ЕС. Нито са по-лабави, нито се скъпят на тестове...

Всички мерки са безсмислени и закъснели, когато не се вземат такива по превенцията и първоначалното ограничаване контактите на потенциалните вирусоносители. А точно това стана, у нас. На други места се случи поради подценяване на ситуацията. Докато в България бяхме наясно какво ще последва. И въпреки това се взеха погрешни решения и не се случиха правилните действия. Сега вече каквито и тестове да се правят, каквито и защитни средства да се ползват, вече е късно. Едно просто нещо трябваше да сторят в началото властите, и те не го извършиха. Вероятно вирусът пак щеше да влезе, което не значи, че трябва нещата да се оставят на самотек, а после да се правим на загрижени. Сега всичко е само празни приказки, хвалебствия за много загрижената уж власт, и големи парѝ за тарикатите, които ловят риба в мътна вода. Само днес МВР са хванали две нелегални пратки с хиляди защитни маски! А първият смъртен случай на корона вируса у нас е факт - починала е жената в Пирогов.
https://segabg.com/hot/category-bulgaria/pu...zhenata-pirogov
Продължавам да мисля, че някои хора у нас, включително от властта и от т. нар. кризисен щаб не си дават сметка колко сериозно е положението. Да, вероятно все някога и тази пандемия ще отмине, със сигурност. Но, оттук-нататък светът ни вече няма да е същият. Последиците, включително икономическите ще бъдат преодолени, но подозренията ще останат, страха също, от евентуални нови биологични заплахи, и не само. Честита ни нова ера! sad.gif no1.gif

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 11/03/2020, 18:52

--------------------
ЛС
Питето
коментар 11/03/2020, 19:27
Копирай адреса: #69

Advanced Member
Потребител # 81

Четенето, ученето... Маска (или филтър), която филтрира всичко над 5микрона също върши работа, ама към нея си трябват и очила, щото "въздушно-капков" път не е само дишането, ами и влажната част на очите... Абе вие докога ще чакате всичко на "примък-отмък"? Ми чети бе. То ясно че не си отгръщал (както и едни 95% от населението) каталози на индустриалин защитни средства, ама и интерент ли нямаш. Стига сте си сипвали у мозъка умнотии от тАлАвизора, щото на журналята им се вдига рейтинга от страшни, плашещи, гадни и всякакви негативни новини, а не от умни новини и разумни интервюта, и те предимно това сервират — вдигане на рейтинга... animatedwink.gif

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 11/03/2020, 22:13
Копирай адреса: #70

Advanced Member
Потребител # 4

От днес"Вирусът Ковид-19 (COVID-19) е заявен за патент през 2014 година като ваксина против бронхит, а по-точно на IBV – вирусът, който го причинява). Това написа в пост на профила си във фейсбук адвокат Атанас Костов.
„Понеже съм адвокат по интелектуална собственост си направих справка в Европейското патентно ведомство“, пише адвокатът.
"Всъщност би следвало да е лекарство, а не болест. Базисната заявка е английска, а тримата изобретатели, на които дължим честта, са Ерика Бикертън, Сара Киип и Пол Бритън, служители в "Пирбрайт институт". Патентът е европейски и международен с посочване на Япония, Канада, Мексико, Корея, Китай и САЩ", съобщава още Костов.
Той смята, че заключението от откритието му е, че вирусът е бил изпуснат по време на развойната дейност на територията на Китай и оттам се е превърнал в зараза."
Източник

--------------------
ЛС
нищ по дух
коментар 12/03/2020, 08:35
Копирай адреса: #71

Advanced Member
Съобщения: 5 124
Регистриран: 05/03/2018
Потребител # 402

Цитат(D-rA @ 11/03/2020, 22:13) *
От днес"Вирусът Ковид-19 (COVID-19) е заявен за патент през 2014 година като ваксина против бронхит, а по-точно на IBV – вирусът, който го причинява). Това написа в пост на профила си във фейсбук адвокат Атанас Костов.
„Понеже съм адвокат по интелектуална собственост си направих справка в Европейското патентно ведомство“, пише адвокатът.
"Всъщност би следвало да е лекарство, а не болест. Базисната заявка е английска, а тримата изобретатели, на които дължим честта, са Ерика Бикертън, Сара Киип и Пол Бритън, служители в "Пирбрайт институт". Патентът е европейски и международен с посочване на Япония, Канада, Мексико, Корея, Китай и САЩ", съобщава още Костов.
Той смята, че заключението от откритието му е, че вирусът е бил изпуснат по време на развойната дейност на територията на Китай и оттам се е превърнал в зараза."
Източник

Има няколко вида коронавирус. За този патент, вероятно става дума за друг, не този който в момента заразява. Във фейсбук се разпространява снимка от украински вестник от 2003 г., където също пишат за коронавирус и че няма проблем, но там също става дума за друг вид. Защо обаче вирус тръгнал от Китай заразява толкова много хора в Италия? Защо до вчера в Индия официално потвърдено са 28, от които 16 туристи от Италия, в страна с над 1 милиард души?

Това съобщение е било редактирано от нищ по дух на 12/03/2020, 08:36
ЛС
D-rA
коментар 12/03/2020, 09:42
Копирай адреса: #72

Advanced Member
Потребител # 4

Цитат(нищ по дух @ 12/03/2020, 08:35) *
Има няколко вида коронавирус. За този патент, вероятно става дума за друг, не този който в момента заразява. Във фейсбук се разпространява снимка от украински вестник от 2003 г., където също пишат за коронавирус и че няма проблем, но там също става дума за друг вид. Защо обаче вирус тръгнал от Китай заразява толкова много хора в Италия? Защо до вчера в Индия официално потвърдено са 28, от които 16 туристи от Италия, в страна с над 1 милиард души?

Виж патенти за разработени корона вируси с цел ваксини...

--------------------
ЛС
evanka
коментар 12/03/2020, 16:38
Копирай адреса: #73

Advanced Member
Потребител # 40

Цитат(нищ по дух @ 12/03/2020, 07:35) *

През 2003 имаше епидемия от САРС причинена от друг корона вирус и леталния изход беше към 30%. Ако това не е проблем, здраве да е.
Корона вируси циркулират постоянно и ни причиняват от дребни неразположения до бронхити.
От време на време някой от тях е опасен. Също като при грипа - понякога е по-смъртоносен, понякога - по-безобиден...
Ако погледнеш графика на заразата - Испания, Франция и Германия следват същата парабола на брой заразени, но отклонена с една седмица спрямо Италия. Просто Италия изпревари останалите.
ЛС
evanka
коментар 12/03/2020, 16:43
Копирай адреса: #74

Advanced Member
Потребител # 40

Цитат(D-rA @ 11/03/2020, 21:13) *
Източник

Кое е патентовано?
Наименованието ли или вирус с идентичен геном?
ЛС
lati1960
коментар 12/03/2020, 19:36
Копирай адреса: #75

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(нищ по дух @ 12/03/2020, 08:35) *

"Защо обаче вирус тръгнал от Китай заразява толкова много хора в Италия?"

Само предположение: Може би защото в северна Италия точно има голяма китайска общност. Отделно сериозния китайски туристически поток на Апенините, целогодишно.

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 12/03/2020, 19:39
Копирай адреса: #76

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(evanka @ 12/03/2020, 16:38) *
През 2003 имаше епидемия от САРС причинена от друг корона вирус и леталния изход беше към 30%. Ако това не е проблем, здраве да е.
Корона вируси циркулират постоянно и ни причиняват от дребни неразположения до бронхити.
От време на време някой от тях е опасен. Също като при грипа - понякога е по-смъртоносен, понякога - по-безобиден...
Ако погледнеш графика на заразата - Испания, Франция и Германия следват същата парабола на брой заразени, но отклонена с една седмица спрямо Италия. Просто Италия изпревари останалите.

Този сега е по-опасен и по друга причина. По-големият латентен период в който вирусоносителя го носи преди да прояви симптоми. Това може да продължи със седмици, поне така твърдят специалисти, ето: https://www.vesti.bg/lyubopitno/koronavirus...ziavane-6106838

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 12/03/2020, 19:43
Копирай адреса: #77

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(evanka @ 12/03/2020, 16:43) *
Кое е патентовано?
Наименованието ли или вирус с идентичен геном?

Което и да е, до момента няма научно обяснение как вирус/и като корона такива, които циркулират по принцип почти безопасно в организма на човека изведнъж ескалират до степен да предизвикат такава масова пандемия. Моето категорично мнение на профан в сферата е, че някой някъде си е поиграл да Дядо Господ с това нещо, и после или неволно го е изпуснал, или нарочно. Няма друго обяснение.

--------------------
ЛС
bod
коментар 12/03/2020, 19:56
Копирай адреса: #78

Advanced Member
Съобщения: 126
От: България
Потребител # 31

Най голямото постижение на човечеството, ще бъде, ако някога открие ваксина срещу

Цитат(lati1960 @ 12/03/2020, 19:43) *
..... категорично мнение на профан ...........

ЛС
lati1960
коментар 12/03/2020, 20:05
Копирай адреса: #79

Advanced Member
Потребител # 519

Ако някой все още подценява ситуацията и мисли, че нещата са майтап и ще отминат бързо и от само себе си, ето:

http://iconomist.bg/102352-%D0%A1%D0%90%D0...%81%D0%B5%D1%86

https://www.sportal.bg/news.php?news=832406

https://www.24chasa.bg/novini/article/8279169

https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0...0%B0/a-52648964

https://www.dnevnik.bg/analizi/2020/03/10/4...boleduva_duhut/

https://www.vesti.bg/sviat/tom-hanks-i-sypr...navirus-6106794

Само който се разболее може да оцени реално нещата, иначе е лесно да се говори лековато за този вече глобален проблем. Факт е, че светът вече никога няма да е същият, след това нещо. За добро или за лошо. От позицията на незаразен всеки може да се прави на голям умник и да дава оценки, но е видно, че нещата са вече наистина драстично сериозни. Да, имало е пандемии и преди, но като тази не. Оттук-нататък светът ни ще е друг.

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 12/03/2020, 20:09

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 12/03/2020, 20:08
Копирай адреса: #80

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(bod @ 12/03/2020, 19:56) *
Най голямото постижение на човечеството, ще бъде, ако някога открие ваксина срещу

Ето ти на непрофани:

http://iconomist.bg/102352-%D0%A1%D0%90%D0...%81%D0%B5%D1%86

https://www.sportal.bg/news.php?news=832406

https://www.24chasa.bg/novini/article/8279169

https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0...0%B0/a-52648964

https://www.dnevnik.bg/analizi/2020/03/10/4...boleduva_duhut/

https://www.vesti.bg/sviat/tom-hanks-i-sypr...navirus-6106794

Като опиташ да убиеш вестителя, вестта няма да е различна. Тя си е каквато е.

--------------------
ЛС
evanka
коментар 12/03/2020, 20:27
Копирай адреса: #81

Advanced Member
Потребител # 40

Цитат(lati1960 @ 12/03/2020, 18:43) *
Което и да е, до момента няма научно обяснение как вирус/и като корона такива, които циркулират по принцип почти безопасно в организма на човека изведнъж ескалират до степен да предизвикат такава масова пандемия. Моето категорично мнение на профан в сферата е, че някой някъде си е поиграл да Дядо Господ с това нещо, и после или неволно го е изпуснал, или нарочно. Няма друго обяснение.

Може да е станало от лаборатория.
Но може вируса да е стигнал до хората по естествен път. Грипните вируси уж никой не ги пипа, па от време на време излиза някой твърде смъртоносен.
ЛС
Питето
коментар 12/03/2020, 21:32
Копирай адреса: #82

Advanced Member
Потребител # 81

Профани има и в по-горните нива във властта, а и в другите области на обществото...
Ониз щял да постави под карантина цяла държава с 300+ милиона население, водеща икономика и всякакъв вид връзки с останалия свят. Другите прочели резюмето на една книга, щото 600страници са им се видяли множко, и пишат за разни лебеди без въобще да има нещо вярно или пък да пасва на книгата, ма то пък какво да очакваш от писачи на статии на кило...
Вирусите тип "грип" (профанско определение, ма пък премиера чудесно се разбира с хората ползвайки подобен изказ) сам се променя към по-неагресивен и по-несмъртоносен. Абе въобще тези неща се променят много бързо и епидемиите затихват, ама пък и точно за това няма адекватни ваксини. Испанския грип (най-смъртоносния описан и проучен вирус) е шетал 3 години и е имал доста по-висока смъртност в групата на младите хора, и пак сме го преживели, и никакви карантини, затворени граници или океани не са успели да го спрът. Само профан си мисли, че с карантина и затваряне на границите ще постигне нещо, щото и двете са до време, а след това вируса продължава да се разпространява.

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 12/03/2020, 21:46
Копирай адреса: #83

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Испанският грип се е случил по време на и след Първата световна война.
Но Първата световна война не е причина за възникването на пандемията, въпреки че масираното придвижване на големи военни части, както и разполагането на казарми в населените места, спомагат за разпространението на вируса.
И по време на Испанския грип са ползвали маски, но те не са им помогнали особено.
Испански грип от Уикипедия, свободната енциклопедия

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 12/03/2020, 22:05
Копирай адреса: #84

Advanced Member
Потребител # 4

Едно атипично лично мнение - ако интернет, в глобален аспект, се спре за 2 дни то този вирус ще се самоунищожи... sunbathing.gif

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 12/03/2020, 22:52
Копирай адреса: #85

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(evanka @ 12/03/2020, 20:27) *
Може да е станало от лаборатория.
Но може вируса да е стигнал до хората по естествен път. Грипните вируси уж никой не ги пипа, па от време на време излиза някой твърде смъртоносен.

Съгласен.
Но има една важна разлика. Грипните са добре познати, опознаваеми за учените, ваксините са резултат от това. Този засега поне е загадка. Затова още няма ваксина.
Поне моите впечатления са такива, може и да бъркам.

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 12/03/2020, 22:54
Копирай адреса: #86

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Мен най-много ме дразни паниката, която се създава. dry.gif
Хората изглеждат уплашени не на шега.
Дразня се и как пропагандират купуването на определени стоки, лекарства, продукти.
Онзи ден една българка в Италия ревеше по БНТ.
И я оставиха 15 минути да прави драми в национален ефир. angry.gif

Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 12/03/2020, 22:55

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 12/03/2020, 22:59
Копирай адреса: #87

Advanced Member
Потребител # 4

Цитат(biggeorge @ 12/03/2020, 22:54) *
Мен най-много ме дразни паниката, която се създава. dry.gif
Хората изглеждат уплашени не на шега.
Дразня се и как пропагандират купуването на определени стоки, лекарства, продукти.
Онзи ден една българка в Италия ревеше по БНТ.
И я оставиха 15 минути да прави драми в национален ефир. angry.gif

Паниката е глобална - cnn, reuters, afp и т.н. - 85-90% от статиите са за вируса. Та какво остава за нашите медии... sunbathing.gif

--------------------
ЛС
Питето
коментар 13/03/2020, 00:12
Копирай адреса: #88

Advanced Member
Потребител # 81

Е именно, де именно. А профаните искат карантина на всички и всичко и затваряне на границите сякаш това е техния апартамент, и като врътнат ключа и готово. А това дето икономиката е коренно различна от един апартамент с течаща вода и хладилник и куп още карантино-невъзможни неща, а и самия вирус не се повлиява от карантините (дори от огромните в Китай, дето слагаха цели градове под контрол), щото си циркулира, и в момента в който се отмени карантината и той си стартира наново точно дето е била карантината. Под карантина може да се постави малка част от обществото и да се постигне ефект. Когато се мине една критична маса (брой хора и необходимото за тях снабдяване и контакти) карантината става трудна и с вискои шансове за провал, но когато болестта се шматка свободно по света, то карантината е излишна в дългосрочен план, щото просто ще се върне от нЕкое друго място. В нашия случай, карантина на едро може единствено да облечки натоварването на здравната система. Пак ще се заразят същия брой хора, пак същия процент от тях ще опрът до болнично лечение, обаче няма да са наведнъж, а ще е постепенно, та да не претоварят капацитета на болниците и здравните ресурси. Поне това е идеята към момента.

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 13/03/2020, 05:22
Копирай адреса: #89

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

На практика това означава, че всички хора на света ще преболедуват коронавируса и никой нищо не може да направи.
А дали ще оцелеем? huh.gif

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 13/03/2020, 05:28
Копирай адреса: #90

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Нашите медии са истерични.
На 10 март 2020 г. гледах Юксел Кадриев, който умишлено създаваше паника в късната емисия новини.
Само повтаряше "опасния вирус, опасния вирус". dry.gif
Обаче сега установих, че бТВ са изтрили точно тази емисия новини.
bTV Новините - Късна емисия - 09. 03. 2020
bTV Новините - Късна емисия - 11. 03. 2020
bTV Новините - Късна емисия - 12. 03. 2020
Но той създава паника във всяка емисия новини.
Мисля, че самите журналисти са паникьосани.
Така добре са си уредили нещата, взамат парички от управляващите, за да правят пропаганда, а сега коронавируса може да ги умори и те са в паника.

Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 13/03/2020, 07:21

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 13/03/2020, 06:13
Копирай адреса: #91

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Грипните вируси са опознати добре, защото се излседват от десетилетия.
Коронавирусите са твърде нови и непознати. sad.gif

Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 13/03/2020, 06:14

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 13/03/2020, 12:13
Копирай адреса: #92

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Защо не обявиха извънредно положение още в края на януари? angry.gif
Защо не затвориха границите още тогава?

Аз като казах, че трябва да затворят границите ме изкарахте едва ли не комунист.
А сега тези некадърници правят точно това, което аз предложих. malii.gif
Защо тръгнаха да евакуират граждани от Китай?
В Китай епидемията от коронавирус вече е на приключване, а в Европа едва сега започва и не е ясно кога ще свърши. wacko.gif
Пази боже от некадърни управляващи!

Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 13/03/2020, 12:14

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 13/03/2020, 13:28
Копирай адреса: #93

Advanced Member
Потребител # 4

Цитат(biggeorge @ 13/03/2020, 12:13) *

Аз като казах, че трябва да затворят границите ме изкарахте едва ли не комунист.

Защото форум абв вероятно не се чете от екипа на правителството, а и след като си бил сигурен за това - защо не си сезирал властите по компетентност?Ако си имал информация и не си я предоставил на институциите, в светлината на въведеното извънредно положение ти подлежиш на санкции за прикриване на факти... sunbathing.gif

--------------------
ЛС
evanka
коментар 13/03/2020, 14:21
Копирай адреса: #94

Advanced Member
Потребител # 40

Цитат(Питето @ 12/03/2020, 23:12) *
Е именно, де именно. А профаните искат карантина на всички и всичко и затваряне на границите сякаш това е техния апартамент, и като врътнат ключа и готово. А това дето икономиката е коренно различна от един апартамент с течаща вода и хладилник и куп още карантино-невъзможни неща, а и самия вирус не се повлиява от карантините (дори от огромните в Китай, дето слагаха цели градове под контрол), щото си циркулира, и в момента в който се отмени карантината и той си стартира наново точно дето е била карантината. Под карантина може да се постави малка част от обществото и да се постигне ефект. Когато се мине една критична маса (брой хора и необходимото за тях снабдяване и контакти) карантината става трудна и с вискои шансове за провал, но когато болестта се шматка свободно по света, то карантината е излишна в дългосрочен план, щото просто ще се върне от нЕкое друго място. В нашия случай, карантина на едро може единствено да облечки натоварването на здравната система. Пак ще се заразят същия брой хора, пак същия процент от тях ще опрът до болнично лечение, обаче няма да са наведнъж, а ще е постепенно, та да не претоварят капацитета на болниците и здравните ресурси. Поне това е идеята към момента.

Никой не си въобразява, че вируса ще спре с карантина.
Както вече няколко пъти го написах и се извинявам че ще се повторя, идеята е заразата за се разточи във времето, така че да няма пик, защото болниците не биха могли да насмогнат.
Според мен политиците в България го раздават много лабаво на цялата си болнична мизерия.
Ако след 1-2 седмици 2000 души се окажат с тежка форма на заразата, мислиш ли, че в българските болници има толкова места в реанимация и толкова апарати за изкуствено дишане.
Ще стане като в Италия, да отсяват кой да бъде спасен. Младия или стария.

Проблема вече е и в това, че има все повече млади хора, които го карат тежко.
Вече не се касае за 80 годишния дядо с 15 патологии, тук при нас във Франция са хоспитализирани хора м/у 28 и 55 години.
Вируса мутира.
България в момента е на гол тумбак чифте пищови. Купона си върви.
ЛС
evanka
коментар 13/03/2020, 14:27
Копирай адреса: #95

Advanced Member
Потребител # 40

Цитат(biggeorge @ 13/03/2020, 11:13) *

А сега тези некадърници правят точно това, което аз предложих. malii.gif
Защо тръгнаха да евакуират граждани от Китай?
В Китай епидемията от коронавирус вече е на приключване, а в Европа едва сега започва и не е ясно кога ще свърши. wacko.gif
Пази боже от некадърни управляващи!

В средата на януари Световната здравна организация се събра за един ден, скараха се, врътнаха се кой от къде е и обявиха, че няма опасност от пандемия. След това си ревизираха позицията, но при това положение никой политик не искаше да се нагърби с непопулярни ограничителни мерки да не би да го помислят за фашист.
Пък и не сме във филма 28 дни по-късно.
ЛС
biggeorge
коментар 13/03/2020, 15:45
Копирай адреса: #96

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Не сме във филм, но ситуацията граничи с абсурда. dry.gif
За да подсиля нелепостта на това извънредно положение ще цитирам един коментар под тази статия:
Какво се случва при извънредно положение?
Етнографските изследвания показват, че ритуалът "извънредно положение" е добре опазена част от българската обредна традиция. Отличителните му особености варират в различните фолклорни области, но въпреки това с лекота се открояват редица общи черти. Посветен е на митичното същество вирусняк, което мори хора и животни. В народните представи то изглежда като настръхвала черна кокошка с много големи очи, скиторещо нощем по улици и курници.
Ритуалът "извънредно положение" започва с избор на "войвода". Мъже и мисирки се събират около парламентарния курник на селото и го определят чрез вишегласие. Избраникът задължително облича генералска униформа с червени лампази. После започва ритуалното жертвоприношение, целящо омилостивяване на вирусняка.
- Измислете някаква човчица там - ритуално се провиква някой и най-личният стопанин подава на войводата охранено черно петле.
Следва ритуално заколване на избраната жертва. Това става по особен начин: двама души го държат за главата и краката така, че шията му да попадне на външния праг на къщата, с главата навътре. Едновременно с това единият пита:
- Какво колиш?
- Коля вирусняк! - гласи отговорът.
Войводата замахва с дезинфектирана брадвичка и отсичайки главата на петлето добавя:
- Не те колим ние, а те коли вируснякът!
Войводата-генерал заедно с двамата си асистенти, представители на националноотговорния бизнес и синдикатите оскубват петлето и събират перушината му, която има магическа сила и се използва за лечебни цели по различни клинични пътеки. Главата, краката и стомахът на петлето се нанизват на червен конец и се даряват на войводата, когото от този момент наричат "професоре". След това мисирките приготвят петлето. "Извънредното положение" завършва с обща трапеза, на която се изяжда петлето. Жените, които прислужват на угощението, наричат медицински сестри и им позволяват цяла вечер да се катерят по прозорците. Странно е, че подобно поощрение се открива при сходен празник на масаите, обитаващи районите южно от Додома.
laugh.gif

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 13/03/2020, 15:46
Копирай адреса: #97

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Пълен абсурд е Борис Бойков да иска Народното събрание да обявява извънредно положение, без да се каже какви мерки включва това и да се обясни защо тези мерки са възможни само с извънредно положение, а не могат да се приложат без извънредно положение.
В Италия правителството решава проблемите с една наредба и едно изявление на министър-председателя по телевизията.
Защо там няма извънредно положение? dry.gif

Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 13/03/2020, 17:30

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 13/03/2020, 16:01
Копирай адреса: #98

Advanced Member
Потребител # 4

Цитат(biggeorge @ 13/03/2020, 15:46) *
Пълен абсурд е Борис Бойков да иска извънредно положение и да се обявява извънредно положение, без да се каже какви мерки включва това и да се обясни защо тези мерки са възможни само с извънредно положение, а не може да се прилагат без извънредно положение.
В Италия правителството решава проблемите с една наредба и едно изявление на министър-председателя по телевизията.
Защо там няма извънредно положение? dry.gif

Явно абсурдът е само в твоята глава. Гледах заседанието на парламента - от соц време такова единодушие не съм виждал и чувал, от всички партии...За да го приемат безрезервно, явно съществува информация която не е публична... sunbathing.gif
ПП. За Италия - в аналогично положение са от 9.03 - до 3.04, след указ "Стой си у дома " на премиера Конте- Виж оригинална статия на AFP

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 13/03/2020, 17:28
Копирай адреса: #99

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Има вероятност управляващите националисти да използват извънредното положение, за да злоупотребят с властта, която им е дадена.
По време на извънредното положение управляващите националисти могат безнаказано да крадат колкото си искат или да арестуват и задържат хора без съд и присъда.
Могат да забранят протести, да арестуват опозиционни лидери, да екзекутират инакомислещи.
Има опасност за свободата и демокрацията по време на едно извънредно положение.
Както стана в Турция след опита за преврат от юли 2016 г. dry.gif
Най-важното е, че при въвеждането на извънредно положение целодневно медиите ще ни занимават само с него и няма да остане време за коментари за корупцията, която е превзела България, за къщата на любовницата на Борис Бойков в Барселона, за водния режим в Перник, за фалшивото неколкократно увеличение на растежа на икономиката, за поскъпването на живота, за излъганите за пореден път медицински сестри, за липсата на реформи, за рисковете от влизането в ERMII и в Еврозоната и за други такива дребни и несъществени работи. angry.gif

Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 13/03/2020, 17:33

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 13/03/2020, 18:36
Копирай адреса: #100

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(biggeorge @ 13/03/2020, 06:13) *
Грипните вируси са опознати добре, защото се излседват от десетилетия.
Коронавирусите са твърде нови и непознати. sad.gif

Абсолютно, така е. Но такова чудо като сега никога не е било. Дори със СПИН-а.
Дадох някои източници какво става, а и какво се очаква, ето още в този смисъл:

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-k...n-mesec-6106857

https://www.vesti.bg/tehnologii/koronavirus...nternet-6106847

https://www.vesti.bg/bulgaria/kovarnoto-epi...dravite-6106860

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-k...-onlajn-6106864

https://www.vesti.bg/bulgaria/za-masovi-fal...urizmyt-6106869

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-k...ovid-19-6106870

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-k...-strani-6106867

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-k...ovid-19-6106874

https://www.pariteni.bg/novini/pazarivane/d...ylgariia-234403

От последния час: Очаква се всеки момент президент Тръмп да обяви извънредно положение и в САЩ. В някои щати то вече е факт.
Светът бавно, но сигурно се парализира. Затворят се масово граници. Световната икономика е пред срив, ето признак:
https://www.standartnews.com/biznes/borsite...rya-417072.html
Без да коментирам научните и медицински дилеми по този вирус, реално подобна масова психоза, паника и глобален блокаж никога не е имало. А това може да е само началото. Ако скоро пандемията не бъде овладяна и не се открие ваксина или работещо лекарство срещу това нещо. Подигравателното отношение на някои към проблема вече е науместно.

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 13/03/2020, 18:42

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 13/03/2020, 18:39
Копирай адреса: #101

Advanced Member
Потребител # 4

Има вероятност параноята ти да избие нанякъде... sunbathing.gif

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 13/03/2020, 18:41
Копирай адреса: #102

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Цитат(evanka @ 13/03/2020, 14:21) *
Според мен политиците в България го раздават много лабаво на цялата си болнична мизерия.

В момента гледам как на заседанието на Министерски съвет едни хора се правят, че работят.
Ако тези хора си бяха свършили работата преди 2 месеца нямаше сега да сме в тази ситуация.
Това важи и за всички останали държави по света.
Некомпетентността е превзела планетата Земя. dry.gif

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 13/03/2020, 18:46
Копирай адреса: #103

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

А, бе, вие и за Гешо Иванов викахте, че няма да стане главен прокурор, пък той взе, че стана.
Все аз имам параноя, все избива нанякъде, пък накрая се оказвам прав ... dry.gif

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 13/03/2020, 18:49
Копирай адреса: #104

Advanced Member
Потребител # 4

Цитат(biggeorge @ 13/03/2020, 18:46) *
А, бе, вие и за Гешо Иванов викахте, че няма да стане главен прокурор, пък той взе, че стана.
Все аз имам параноя, все избива нанякъде, пък накрая се оказвам прав ... dry.gif

И? sunbathing.gif

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 13/03/2020, 18:50
Копирай адреса: #105

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

И като обявят извънредно положение в САЩ какво от това?
Коронавирусът ще продължи да се разпространява каквото и да направят властите. sad.gif

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 13/03/2020, 19:26
Копирай адреса: #106

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(biggeorge @ 13/03/2020, 17:28) *
Има вероятност управляващите националисти да използват извънредното положение, за да злоупотребят с властта, която им е дадена.
По време на извънредното положение управляващите националисти могат безнаказано да крадат колкото си искат или да арестуват и задържат хора без съд и присъда.
Могат да забранят протести, да арестуват опозиционни лидери, да екзекутират инакомислещи.
Има опасност за свободата и демокрацията по време на едно извънредно положение.
Както стана в Турция след опита за преврат от юли 2016 г. dry.gif
Най-важното е, че при въвеждането на извънредно положение целодневно медиите ще ни занимават само с него и няма да остане време за коментари за корупцията, която е превзела България, за къщата на любовницата на Борис Бойков в Барселона, за водния режим в Перник, за фалшивото неколкократно увеличение на растежа на икономиката, за поскъпването на живота, за излъганите за пореден път медицински сестри, за липсата на реформи, за рисковете от влизането в ERMII и в Еврозоната и за други такива дребни и несъществени работи. angry.gif

Много прозорливо съждение. 328.gif
В този смисъл на родната власт тоя вирус ѝ дойде като манна небесна!
Д-р А е прав пак - я виж как всички задно се обединиха, като соц команда, буквално! Те са си и такава, до един.
Че се прави нещо, прави се, не отричам. По мерките за вируса. Но вече е късно, обосновал съм се в пост до Еванка защо, и кога тия мерки трябваше да се вземат.
Общо взето оттук-насетне родният ни политически "елит" ще развява байрака и ще имитира голяма загриженост за нацията, а всички реални проблеми ще бъдат заметени под килима. Отново. Добре им дойде ситуацията! Апропо, да чухте някакви реални резултати по щпиц устрема на глав. прокурора наш Гешев? По ревизията на приватизацията? Нищо, зеро. По битовата престъпност. Нищо, зеро. Арестуваха тук-там някви дребни апаши, и на другия ден ги пуснаха. По случая Божков кво стана - прехвърлиха активите му на ТОТО-то, а Тотализатора на ФК "Левски", да лапат ритнитопковците още. Да не изреждам всичко. Кръгла нула резултати! А сега всичко ще иде при корона вируса, и после на боклука. И керванът ще си продължи. Евалата!
Шапка им свалям: Добри са. Което си е вярно, вярно си е - добри са! За крадльовците говоря. За нашите прескъпи управници.
Докато има тлъсти лапнишарани на тая земя, винаги ще има и добри рибари, които да ги ловят!

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 13/03/2020, 19:37

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 13/03/2020, 19:33
Копирай адреса: #107

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(biggeorge @ 13/03/2020, 18:50) *
Коронавирусът ще продължи да се разпространява каквото и да направят властите. sad.gif

Абсолютно вярно.
Но ти сам по-долу си казал добро основание това да стане - освен да имитират загриженост за обществото, най-вече да се заметат истинските проблеми, и не само у нас. Нашите крадливци политици не са измислили топлата вода, нито системата по ограбване на обществата. Те само я прилагат на родна земя. Знаеш. Та така. Керванът ще си върви, кучетата ще си полаят, гнилите круши и ябълки ще си паднат, и животът ще продължи. Виновни винаги са губещите. И мъртвите. Тъжно, но това е положението.

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 13/03/2020, 19:35

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 13/03/2020, 19:41
Копирай адреса: #108

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(biggeorge @ 13/03/2020, 15:45) *
Не сме във филм, но ситуацията граничи с абсурда. dry.gif
За да подсиля нелепостта на това извънредно положение ще цитирам един коментар под тази статия:
Какво се случва при извънредно положение?
Етнографските изследвания показват, че ритуалът "извънредно положение" е добре опазена част от българската обредна традиция. Отличителните му особености варират в различните фолклорни области, но въпреки това с лекота се открояват редица общи черти. Посветен е на митичното същество вирусняк, което мори хора и животни. В народните представи то изглежда като настръхвала черна кокошка с много големи очи, скиторещо нощем по улици и курници.
Ритуалът "извънредно положение" започва с избор на "войвода". Мъже и мисирки се събират около парламентарния курник на селото и го определят чрез вишегласие. Избраникът задължително облича генералска униформа с червени лампази. После започва ритуалното жертвоприношение, целящо омилостивяване на вирусняка.
- Измислете някаква човчица там - ритуално се провиква някой и най-личният стопанин подава на войводата охранено черно петле.
Следва ритуално заколване на избраната жертва. Това става по особен начин: двама души го държат за главата и краката така, че шията му да попадне на външния праг на къщата, с главата навътре. Едновременно с това единият пита:
- Какво колиш?
- Коля вирусняк! - гласи отговорът.
Войводата замахва с дезинфектирана брадвичка и отсичайки главата на петлето добавя:
- Не те колим ние, а те коли вируснякът!
Войводата-генерал заедно с двамата си асистенти, представители на националноотговорния бизнес и синдикатите оскубват петлето и събират перушината му, която има магическа сила и се използва за лечебни цели по различни клинични пътеки. Главата, краката и стомахът на петлето се нанизват на червен конец и се даряват на войводата, когото от този момент наричат "професоре". След това мисирките приготвят петлето. "Извънредното положение" завършва с обща трапеза, на която се изяжда петлето. Жените, които прислужват на угощението, наричат медицински сестри и им позволяват цяла вечер да се катерят по прозорците. Странно е, че подобно поощрение се открива при сходен празник на масаите, обитаващи районите южно от Додома.
laugh.gif

good.gif
406.gif 453.gif
Не, не е смешно, съжалявам.
Де да беше смешно!

--------------------
ЛС
Питето
коментар 13/03/2020, 19:55
Копирай адреса: #109

Advanced Member
Потребител # 81

Споко, и у вас ще се наложи да избирате между икономика и карантина, въпреки и напреки добрите намерения...

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 13/03/2020, 20:03
Копирай адреса: #110

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(evanka @ 13/03/2020, 14:21) *
Никой не си въобразява, че вируса ще спре с карантина.
Както вече няколко пъти го написах и се извинявам че ще се повторя, идеята е заразата за се разточи във времето, така че да няма пик, защото болниците не биха могли да насмогнат.
Ако след 1-2 седмици 2000 души се окажат с тежка форма на заразата, мислиш ли, че в българските болници има толкова места в реанимация и толкова апарати за изкуствено дишане.
Ще стане като в Италия, да отсяват кой да бъде спасен. Младия или стария.

Проблема вече е и в това, че има все повече млади хора, които го карат тежко.
Вече не се касае за 80 годишния дядо с 15 патологии, тук при нас във Франция са хоспитализирани хора м/у 28 и 55 години.
Вируса мутира.

Няма толкова места.
По последни данни на Здравното Министерство, такива в цялата страна са общо към 750.
Доколкото ми е известно, готви се една цяла клиника в София за целта, но дори с нея няма да са повече от 1000 тия места.
А само допреди година-две в страната бяха масово закрити цели инфекциозни отделения!!!
Някой днес да носи отговорност за това? Ми никой. Та така.
Мили родни картинки. И все друг ни е виновен.
Сега тази чест се падна на Негово Величество Корона Вирусът. Да е жив и здрав, както се казва! no.gif

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 13/03/2020, 20:07

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 13/03/2020, 21:59
Копирай адреса: #111

Advanced Member
Потребител # 4

Я напиши един нормален коментар - защо те кефи цялата ситуация?И защо фантагностичните ти мисли са насочени към една сериозна доза плюене /не забравяй колко микрогадинки има в една плюнка/- което твое писане на никого не носи нищо, освен на паталогично увредените масово налични хора - които не разсъждават, че не е обявено военно положение - такова, ако има война, а извънредно с цел опазване на здраве?!? Ама четат и се паникьосват - без да мислят...
И колко от твоето писане има полза, и каква е вредата от всичките глупости които ти ражда главата, ангажирана с неясно какво противоборстване с "врага" - защо влизаш в ролята на "Дон Кихот де ла Манча" възприемайки се и като Санчо Панса - двуяк образ на неадекватен писач по форуми... sunbathing.gif

--------------------
ЛС
wal
коментар 13/03/2020, 22:05
Копирай адреса: #112

Advanced Member
Потребител # 97

Хайде успокой я тази топка!!Извънредното положение не е по повод опит за преврат или някаква военнополитическа заплаха.Ясно са очертани границите.Забраната е за масови прояви - митинги ,демонстрации ,шествия и др. подобни.
Какво ще й попречи на демокрацията затварянето на дискотеки ,барове и ресторанти?! angry.gif sad.gif
ЛС
Потребител
коментар 13/03/2020, 23:54
Копирай адреса: #113

Advanced Member
Група: Ограничени
Съобщения: 920
Потребител # 14

Народ, който ще трябва да отложи неминуемия си икономически просперитет и трудово дръзновение в полза на това да си стои вкъщи и кротичко да си пие, не изпадна в паника. /по НеНовините/

... следва да се потърсят отговори на някои въпроси:

Във възможностите ли ви е да унищожите вирусите в планетарен мащаб, или поне във вашия град?

Бихте ли могли да се излекувате сами?

- Не?

В такъв случай, безсмислено е да се терзаете ...

От друга страна:

Знаете ли как да намалите вероятността да се разболеете?

Във вашите възможности ли е?

Да? - действайте ...

/с излишни емоции или не - както ви се хареса .../

П.П. ... разбра ли се вече на кого да благодарим за Лаймската болест? :.) ...

ЛС
agrippa
коментар 14/03/2020, 02:17
Копирай адреса: #114

Advanced Member
Потребител # 123

Цитат(biggeorge @ 13/03/2020, 10:50) *

... който ще го хване – ще го хване, който му е писано, няма да го преживее и ще останат само що-годе устойчивите. С изключение на държави, чиито население не пътува почти никъде или живее и работи на ферми с почти нулеви контакти със себеподобни.
Тоалетна хартия имате ли си? Или разчитате само на вестници... w00tbrows.gif

Това съобщение е било редактирано от agrippa на 14/03/2020, 02:18
ЛС
agrippa
коментар 14/03/2020, 02:24
Копирай адреса: #115

Advanced Member
Потребител # 123

Цитат(evanka @ 11/03/2020, 04:12) *
---
В България вероятно дори няма да се разбере кой е болен и кой не.
така е, в страни дето няма (много) регистрирани случаи на тоя коронавирус, хората си боледуват и заминават от "лоша болест", старост, немощ или препиване. В щатите пък всяка година едно 20 хиляди си отивали просто от грип. А италианците, освен че са недисциплинирани да спазват забрани и карантини, явно и не се отучават лесно да се прегръщат и целуват при срещи даже и с малкопознати хора, да си говорят оживено и отблизо продължително и разпалено (вместо набързо да махнат с ръка на съседа отдалеч и да се шмугнат вкъщи). Имали най-старото население в Европа, да видим дали ще е така и след епидемията.
**
**
Пандемия, която може би идва да промени света?

Това съобщение е било редактирано от agrippa на 14/03/2020, 02:39
ЛС
agrippa
коментар 14/03/2020, 02:50
Копирай адреса: #116

Advanced Member
Потребител # 123

Цитат(biggeorge @ 13/03/2020, 04:13) *
Щом в Китай минава за към 3 месеца, значи има шанс при подобни мерки и тяхното спазване и в други страни след още 2 мес. примерно да отшуми. Но на места сигурно ще останат неизлекувани огнища, които ще ни повтарят до безброй пъти, докато натръшкат всички уязвими индивиди.
ЛС
evanka
коментар 14/03/2020, 11:06
Копирай адреса: #117

Advanced Member
Потребител # 40

Цитат(agrippa @ 14/03/2020, 01:24) *
така е, в страни дето няма (много) регистрирани случаи на тоя коронавирус, хората си боледуват и заминават от "лоша болест", старост, немощ или препиване. В щатите пък всяка година едно 20 хиляди си отивали просто от грип. А италианците, освен че са недисциплинирани да спазват забрани и карантини, явно и не се отучават лесно да се прегръщат и целуват при срещи даже и с малкопознати хора, да си говорят оживено и отблизо продължително и разпалено (вместо набързо да махнат с ръка на съседа отдалеч и да се шмугнат вкъщи). Имали най-старото население в Европа, да видим дали ще е така и след епидемията.
**
**
Пандемия, която може би идва да промени света?

В САЩ вероятно и повече си отиват от грип - 20 хиляди ми се струва занижена цифра.
И Французите се мляскат с полу познати и е много трудно да се отучат. Още не съм им свикнала на тези поздрави.
Италия, Япония и Германия имат най-старото население в света, но не защото старците им живеят дълго, а защото нямат млади хора. Детеродните политики в бившите страни на "Оста" са слаби и жените не раждат много.
ЛС
Питето
коментар 14/03/2020, 16:49
Копирай адреса: #118

Advanced Member
Потребител # 81

Тъй-тъй, който не чете история разчита да "увиди" нещо, ма обикновено и да го види не го разбира. То чумата през средните векове, без здравна система и с малобройно население, три (или там колкото бяха) турнета е правила из Европа, Азия и Африка и вместо "апокалипсис" днес ревем че "сме претоварили планетата с хора"...

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 14/03/2020, 19:24
Копирай адреса: #119

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Епидемията с коронавируса е такъв урожай за медиите и политиците, че те не искат тази ситуация да приключи.
Забелязвате ли как политиците се правят на велики?
Забелязвате ли как политиците усилено симулират дейност?
Забелязвате ли как журналистите умишлено създават паника?
Забелязвате ли как няма други новини освен тези за коронавируса?
Забелязвате ли как медиите и политиците се възползват от масовата психоза, която самите те са създали?

Това е форма на тероризъм и тези хора трябва да бъдат съдени и вкарани в затвора.
Рано или късно виновните за всяването на паника ще бъдат наказани, дори и да са министър-председатели, министри, журналисти или обикновени български терористи (комунисти, фашисти, нацисти, националисти). dry.gif

Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 14/03/2020, 19:37

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 14/03/2020, 19:29
Копирай адреса: #120

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Нали има тоалетна хартия по магазините?
Защо да се презапасявам с тоалетна хартия?

Не разбирам каква е тази мания по тоалетната хартия.
Ако може някой да ми обясни ще съм много благодарен! hat.gif

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 14/03/2020, 19:29
Копирай адреса: #121

Advanced Member
Потребител # 4

Ами давай, ама почни от Тръмп, Меркел и т.н. - то целия свят само за коронавирус се грижи, не ги е срам, ама ха sunbathing.gif

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 14/03/2020, 19:33
Копирай адреса: #122

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Коронавирусът само ще изкара наяве недъзите на българското здравеопазване.
За съжаление Борис Бойков се оказа най-некадърния управленец, който България някога е имала.
За 10 г. на власт не успя да направи реформа в здравеопазването.
Сега 7 милиона души са заложници на една алчна, властолюбива, корумпирана клика. dry.gif

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 14/03/2020, 19:36
Копирай адреса: #123

Advanced Member
Потребител # 4

Цитат(biggeorge @ 14/03/2020, 19:33) *
Коронавирусът само ще изкара наяве недъзите на българското здравеопазване.
За съжаление Борис Бойков се оказа най-некадърния управленец, който България някога е имала.
За 10 г. на власт не успя да направи реформа в здравеопазването.
Сега 7 милиона души са заложници на една алчна, властолюбива, корумпирана клика. dry.gif

Това ти е най-слабото изказване за ББ. Опитай нещо по-сочно, трябва и да ни забавляваш, а не да ни отегчаваш, което правиш sunbathing.gif

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 14/03/2020, 19:37
Копирай адреса: #124

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Ако управляващите националисти преценят, че е в тяхна полза могат да удължат извънредното положение до безкрайност.
Също така могат да въведат специални закони, които да ограничат правата и свободите на гражданите.
Така управлението на Борис Бойков може да продължи много, много дълго и да струва скъпо на българския народ. sad.gif

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 14/03/2020, 19:43
Копирай адреса: #125

Advanced Member
Потребител # 4

Цитат(biggeorge @ 14/03/2020, 19:37) *
Ако управляващите националисти преценят, че е в тяхна полза могат да удължат извънредното положение до безкрайност.
Също така могат да въведат специални закони, които да ограничат правата и свободите на гражданите.
Така управлението на Борис Бойков може да продължи много, много дълго и да струва скъпо на българския народ. sad.gif

А ако не те прочетат, и не преценят тази блестяща посочена от теб възможност, каква ще е твоята хипотеза по-нататък?Ако не си чул, или чел - парламента ще работи и всеки проект за закон ще мине от там, или пък мислиш че вече всички там са ГЕРБ Ъ?

--------------------
ЛС
Питето
коментар 14/03/2020, 22:00
Копирай адреса: #126

Advanced Member
Потребител # 81

Веднага: Когато един кихне, сто се нас*рат...

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 15/03/2020, 11:18
Копирай адреса: #127

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(biggeorge @ 14/03/2020, 19:24) *
Епидемията с коронавируса е такъв урожай за медиите и политиците, че те не искат тази ситуация да приключи.
Забелязвате ли как политиците се правят на велики?
Забелязвате ли как политиците усилено симулират дейност?
Забелязвате ли как журналистите умишлено създават паника?
Забелязвате ли как няма други новини освен тези за коронавируса?
Забелязвате ли как медиите и политиците се възползват от масовата психоза, която самите те са създали?

Това е форма на тероризъм и тези хора трябва да бъдат съдени и вкарани в затвора.
Рано или късно виновните за всяването на паника ще бъдат наказани, дори и да са министър-председатели, министри, журналисти или обикновени български терористи (комунисти, фашисти, нацисти, националисти). dry.gif

Ти сам го писа вече: Това е целта на занятието, да се игнорират и заметат всички останали реални проблеми, като ни занимават само с този. И им се получава. Прекрасно дори. Според мен, ако продължава така, много повече хорица ще починат от глад, мизерия и липса на доходи, а не от самия вирус. Заради тоталния блокаж и парализа, не само у нас. Натам отива работата. И на никой не му пука. Да е чул някой някъде в медиите или сред властта да се обсъжда въпроса какво ще правят хората, които остават в момента без работа, без доходи, без средства дори за оцеляване? Няма и да чуем.
Всички мерки вече са абсолютно безсмислени и безполезни! Когато трябваше да ги въведат преди месец, не го сториха. Сега е късно. А може би такава е била и идеята. Да се вкара вируса и в България. Както казваш, това си е прекрасен урожай за медии, политици, и за всеки, който е крал яко досега. Тези ще оцелеят. Да му мислят другите. В същия смисъл ситуацията, с извънредното положение, изглежда няма да приключи скоро, именно за да се случи гореописаното.

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 15/03/2020, 11:53

--------------------
ЛС
Aлли
коментар 15/03/2020, 12:24
Копирай адреса: #128

Advanced Member
Съобщения: 3 528
Регистриран: 29/11/2018
Потребител # 487

Цитат(Питето @ 14/03/2020, 22:00) *
Веднага: Когато един кихне, сто се нас*рат...

Ибупрофен и кортизон може да влошат състоянието на болните с коронавирус

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 15/03/2020, 13:36
Копирай адреса: #129

Advanced Member
Потребител # 519

Малко е извън темата, но съм длъжен да ти се извиня. Ако се чудиш защо, ето за това:
http://forumabv.eu/index.php?showtopic=169...art=#entry79658

"Това ще накара управляващите да изкарат ДАНС, Министерството на войната, общинската полиция и доброволните граждански отряди на улицата и да обявят военно положение.
Фактически това ще бъде началото на кървавата диктатура на Борис Бойков." /ето част от твоя пост в посочената по-горе тема/

Невероятно прозорливо изказване! Като се има предвид какво се случва днес. А ти се извинявам, понеже когато ти го написа това, самият аз не вярвах, че може да се стигне до нещо такова. Но, факт. Случи се. Имам предвид военното... пардон, извънредното положение у нас. Да, поводът е друг, здравен в случая, но какво от това? Ти позна, че ще стане. Аз сбърках. Защото ти опонирах, и не повярвах, че е възможно. Затова, още веднъж - извинявай! Най-сериозно. Дори да е временно, на някои им харесва подобен режим, на диктат. Не случайно въпросният Венцислав Мутафчийски е военен, освен доктор, и не случайно напира за още по-строги мерки. И всички му пригласят. Нищо, че вече е късно, и няма никакво значение, относно самия вирус. Нищо, че когато трябваше да ги въведат мерките, за да препятстват вируса да влезе у нас, не го сториха. Важното е, че диктатурата реално е вече факт, а колко ще продължи, и дали в същината си ще остане дори когато официално карантината бъде премахната, това едва ли променя нещата. Стори ми се изумително да доживея нещо подобно, но, факт, ето го.
Когато греша, поне си признавам. Но толкова абсурдно звучеше преди два месеца, че едва ли друг освен теб го е мислил, че ще се случи.

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 15/03/2020, 13:39

--------------------
ЛС
ЕксГорски
коментар 15/03/2020, 14:00
Копирай адреса: #130

Advanced Member
Потребител # 556

Цитат(lati1960 @ 15/03/2020, 13:36) *
"Това ще накара управляващите да изкарат ДАНС, Министерството на войната, общинската полиция и доброволните граждански отряди на улицата и да обявят военно положение.
Фактически това ще бъде началото на кървавата диктатура на Борис Бойков."

Абе вие наистина ли сте идиоти?!
1) "Извънредно положение" не е "Военно положение" - информирайте се малко, вместо да плещите, каквото ви идва на езика без да мислите
2) Извънредно положение се въвежда навсякъде в Европа - това не е изобретение на ББ.
3) А пък за "Кървавата диктатура" просто нямам думи - така съм възмутен!
Абе вие знаете ли какво означава това или си плещите за удоволствие!

4) И последно, вашето е буквално ПРЕСТЪПЛЕНИЕ при сегашната ситуация!
ЛС
wal
коментар 15/03/2020, 15:29
Копирай адреса: #131

Advanced Member
Потребител # 97

Сега, дали е прозорливо и колко е прозорливо виждаме щом ще се изкарва ......Министерството на войната ,а не армията, щом и доброволните отряди ,които не съществуват ще излизат.Пък и като знаем кой го е пророкувал!!
Ти обади колко рула тоалетна хартия купи днес ,ами вчера?!
ЛС
evanka
коментар 15/03/2020, 16:21
Копирай адреса: #132

Advanced Member
Потребител # 40

Цитат(biggeorge @ 14/03/2020, 18:29) *
Не разбирам каква е тази мания по тоалетната хартия.
Ако може някой да ми обясни ще съм много благодарен! hat.gif

Манията идва от факта, че в някои страни при природни бедствия хората имат списъци на продукти с които да се запасят. И тоалетната хартия е сред тях. Но понеже това е обемна стока, по рафтовете и складовете на магазина няма много и затова свършва първо тя. И колкото по-бързо свършва, толкова повече я търсят. За истерията допринесоха и клиповете из социалните мрежи на хора, които се бият да се докопат до последния пакет.
ЛС
biggeorge
коментар 15/03/2020, 18:15
Копирай адреса: #133

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Добре, вече разбирам защо хората купуват най-много от тази стока. rolleyes.gif
Но тази истерия за тоалетна хартия леко намирисва. wink.gif
Някой се опитва да лови риба във фекални води. korabche.gif

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 15/03/2020, 18:20
Копирай адреса: #134

Advanced Member
Потребител # 4

Цитат(biggeorge @ 15/03/2020, 18:15) *

У нас истерията премина - чети международната преса и ще видиш какво е истерия, в щатите например, и не само - грабят се стоки на поразия - и там ли са ББ и Герб виновни? sunbathing.gif

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 15/03/2020, 18:36
Копирай адреса: #135

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

И аз така мисля. rolleyes.gif
2 месеца властите спаха зимен сън.
А къде бяха през януари и февруари?
Нито се подготвиха с маски и защитни облекла, нито изработиха стратегия за действие, нито спряха трафика на хора от и до Китай.
Сега управляващите се правят, че работят.
Късно е за това.
Вирусът вече е тук. malii.gif
Сега некадърниците само гледат да ограничат щетите.
Защо не помислиха какво ще стане в бъдеще време и да се вземат адекватни мерки преди да се е случила пандемията?
Всеки ден се дават нови и нови указания, като всяко е предпоследно.
Мисля, че самите управляващи не знаят какво да правят и са в паника.
Това важи не само за България, а за целия свят.
На власт за тройкаджии и неграмотници, които не знаят как се чете книга - отпред назад или отзад напред, а ние очакваме от тях адекватни мерки за справяне с епидемията от коронавируса.
Последната простотия, кяото чух е, че държавната администрация щяла да продължи нормално своята работа. dry.gif
Тъкмо всички държавни служби да се превърнат в инкубатор на зараза.
С особена сила това важи за Агенцията за социално подпомагане, Агенцията по заетостта, НАП, НОИ, Български пощи, общините и всички други знайни и незнайни държавни служби.
И медиите са пълни некадърници - по цял ден излъчват надписи: "Стойте си в къщи!". wacko.gif
Сериозно?!?
А как ще си платим сметките?
А как ще си купим храна?
А как ще си купим лекарства?

За да направиш тези неща трябва да излезеш от къщи, да отидеш до банкомата, да изтеглиш пари, да отидеш в пощата или в енергото, или във ВиК, или в офиса на мобилния оператор и да си платиш сметките.
Трябва да отидеш в магазина, да пипаш стоки, които и други хора са пипали, дишали, плюнчили и т.н.
Трябва да ти върнат ресто, което също може да е заразено.
Т.е. на касите трябва да има УВ лампи, които да стерилизират парите при даване и връщане. huh.gif
Шанхай въвежда UV дезинфекция за градския транспорт
При пазаруване всички хора трябва да са с ръкавици и маски.
Въпреки тези мерки пак може да стане разпространение на коронавируса.
Лошо е, когато управляащите са пълни некадърници.
Народът е този, който страда от тяхната некомпетентност. angry.gif

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 15/03/2020, 18:40
Копирай адреса: #136

Advanced Member
Потребител # 4

Цитат(biggeorge @ 15/03/2020, 18:36) *
Въпреки тези мерки пак може да стане разпространение на коронавируса.
Лошо е, когато управляащите са пълни некадърници.
Народът е този, който страда от тяхната некомпетентност. angry.gif

Точно сега е момента да изпъкнеш с неоспорима компетентност - запиши се доброволец и се докажи sunbathing.gif

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 15/03/2020, 18:47
Копирай адреса: #137

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

За твое огромно съжаление професията ми не е подходяща. sad.gif
Нито съм лекар, нито съм медицинска сестра.
Но ти благодаря, че ме пращаш на фронта на борбата с коронавируса. good.gif
Докато ти кротичко си пасуваш у дома пред телевизора с по две кебапчета във всяка ръка, аз ще се боря със смъртносно заболяване.
Подкрепям те напълно! 328.gif

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 15/03/2020, 18:51
Копирай адреса: #138

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(wal @ 15/03/2020, 15:29) *
Сега, дали е прозорливо и колко е прозорливо виждаме щом ще се изкарва ......Министерството на войната ,а не армията, щом и доброволните отряди ,които не съществуват ще излизат.Пък и като знаем кой го е пророкувал!!
Ти обади колко рула тоалетна хартия купи днес ,ами вчера?!

Не е съвсем точно. Вече се събират доброволци, за да помагат в борбата с вируса призрак, ето:
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/188568-...-s-koronavirusa
Разбира се, Жорето е използвал малко краен изказ по въпроса, но в същината си се оказа прав.
Тогава на мен и през ум не ми минаваше, че някога може да се стигне до извънредно положение, но ето, факт е.
И не само аз смятах идеята за безумна. Каквото и да говорите някои, единствен той прозря какво са задава.

п.п. По въпроса за тоалетната хартия, според Тарабас Карабас аз съм селянин който ходи до тоалетната с раница, така че не купувам такива неща, използвам още вестници. blush.gif А те и за друго не стават. 406.gif
453.gif

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 15/03/2020, 18:53
Копирай адреса: #139

Advanced Member
Потребител # 4

Цитат(biggeorge @ 15/03/2020, 18:47) *
За твое огромно съжаление професията ми не е подходяща. sad.gif
Нито съм лекар, нито съм медицинска сестра.
Но ти благодаря, че ме пращаш на фронта на борбата с коронавируса. good.gif
Докато ти кротичко си пасуваш у дома пред телевизора с по две кебапчета във всяка ръка, аз ще се боря със смъртносно заболяване.
Подкрепям те напълно! 328.gif

Демонстрираш висок капацитет в познанствата си кое и как трябва да се прави и е редно да го използваш точно, сега когато е необходим.

Иначе лесно завиваш когато яйцето ти е на гъза sunbathing.gif

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 15/03/2020, 18:53
Копирай адреса: #140

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(ЕксГорски @ 15/03/2020, 14:00) *
Абе вие наистина ли сте идиоти?!
1) "Извънредно положение" не е "Военно положение" - информирайте се малко, вместо да плещите, каквото ви идва на езика без да мислите
2) Извънредно положение се въвежда навсякъде в Европа - това не е изобретение на ББ.
3) А пък за "Кървавата диктатура" просто нямам думи - така съм възмутен!
Абе вие знаете ли какво означава това или си плещите за удоволствие!

4) И последно, вашето е буквално ПРЕСТЪПЛЕНИЕ при сегашната ситуация!

Терминологията е крайна, признавам. Но по същество единствен той позна какво ще се случи. Това е.

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 15/03/2020, 19:01
Копирай адреса: #141

Advanced Member
Потребител # 519

Няма какво да добавя. neprichom.gif
За съжаление, отново си прав. Това е положението.
Всеки да се спасява отново както може. И то въпреки властта и държавата. Но, ние българите сме свикнали така, не ни е за сефте. Лошото е, че ще има още жертви, не само на вируса, и за това отговорността е тъкмо на некадърните политици. Пълно безхаберие и некомпетентност, точно когато трябваше да се вземат въпросните решителни мерки. Но ти си го описал това, детайлно, да не те повтарям.

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 15/03/2020, 19:09
Копирай адреса: #142

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Сега видях какво си написал. rolleyes.gif
Цитат(lati1960 @ 15/03/2020, 13:36) *
Но толкова абсурдно звучеше преди два месеца, че едва ли друг освен теб го е мислил, че ще се случи.

Аз не вярвам на властимащите, затова си мисля такива неща.
Както казваше доктор Хаус: "Хората лъжат!".
Освен това хората искат власт и пари, и още власт, и още пари и са готови на всичко, за да ги постигнат. angry.gif
Нарочно избраха Генерал-майор д-р Венцислав Мутафчийски да е начело на Националния оперативен щаб.
Първо, той е военен и е длъжен да изпълнява заповедите на министъра на войната.
Т.е. преди Борис Бойков и преди президента Румен Радев, министъра на войната Каракачан Красимиров първи научава какво се е случило в страната.
На практика в ситуацията на извънредно положение министъра на войната е начело на държавата.
Второ, Генерал-майор д-р Венцислав Мутафчийски е военен и е свикнал да издава заповеди, които да се изпълняват безпрекословно. huh.gif
А 90 % от хората в България не са военни и не са толкова дисциплинирани, колкото се очаква да са.
България не е Израел, Швейцария или Северна Корея, където 100 % от населението е военнизирано.
Рано или късно Генерал-майор д-р Венцислав Мутафчийски ще се изнерви, че хората не изпълняват заповедите му и ще изкара армията по улиците. sad.gif
Ако хората продължат да не изпълняват заповедите му военните може и да започнат да стрелят на месо по всеки, които дръзне да излезе по улиците.
Ще има вечерен час, патрули, бодлива тел, автомати, 2-3 танка за цвят и много страх.
И като мине епидмеията от коронавируса извънредните мерки ще си останат,заради някакъв друг проблем - като мигрантите например.
После ще се появи нов вирус, после нов проблем и т.н.
Накрая извънредното положение ще се превърне в норомално състояние на нещата и с умиление ще си спомняме какво е било преди да започне диктатурата. dry.gif

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 15/03/2020, 19:15
Копирай адреса: #143

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Цитат(D-rA @ 15/03/2020, 18:53) *
Демонстрираш висок капацитет в познанствата си кое и как трябва да се прави и е редно да го използваш точно, сега когато е необходим.

Това е, защото обичам да чета и да демонстрирам знанията си по различни теми. az takovata.gif
Казано с четири думи - правя се на интелигентен.
Иначе съм просто момче от село, но без АТВ. w00tbrows.gif
За съжалкение не мога да се меря с теб.
Ти си еманацията на нацията. worshippy.gif

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 15/03/2020, 19:18
Копирай адреса: #144

Advanced Member
Потребител # 4

Цитат(biggeorge @ 15/03/2020, 19:15) *
Това е, защото обичам да чета и да демонстрирам знанията си по различни теми. az takovata.gif
Казано с четири думи - правя се на интелигентен.
Иначе съм просто момче от село, но без АТВ. w00tbrows.gif
За съжалкение не мога да се меря с теб.
Ти си еманацията на нацията. worshippy.gif

За твое съжаление, не прочитам от теб знания а само лаладжийство, неподкрепено от факти, а само от агенция Жоржи... sunbathing.gif

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 15/03/2020, 19:22
Копирай адреса: #145

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(biggeorge @ 15/03/2020, 19:09) *
Сега видях какво си написал. rolleyes.gif

Аз не вярвам на властимащите, затова си мисля такива неща.
Както казваше доктор Хаус: "Хората лъжат!".
Освен това хората искат власт и пари, и още власт, и още пари и са готови на всичко, за да ги постигнат. angry.gif
Нарочно избраха Генерал-майор д-р Венцислав Мутафчийски да е начело на Националния оперативен щаб.
Първо, той е военен и е длъжен да изпълнява заповедите на министъра на войната.
Т.е. преди Борис Бойков и преди президента Румен Радев, министъра на войната Каракачан Красимиров първи научава какво се е случило в страната.
На практика в ситуацията на извънредно положение министъра на войната е начело на държавата.
Второ, Генерал-майор д-р Венцислав Мутафчийски е военен и е свикнал да издава заповеди, които да се изпълняват безпрекословно. huh.gif
А 90 % от хората в България не са военни и не са толкова дисциплинирани, колкото се очаква да са.
България не е Израел, Швейцария или Северна Корея, където 100 % от населението е военнизирано.
Рано или късно Генерал-майор д-р Венцислав Мутафчийски ще се изнерви, че хората не изпълняват заповедите му и ще изкара армията по улиците. sad.gif
Ако хората продължат да не изпълняват заповедите му военните може и да започнат да стрелят на месо по всеки, които дръзне да излезе по улиците.
Ще има вечерен час, патрули, бодлива тел, автомати, 2-3 танка за цвят и много страх.
И като мине епидмеията от коронавируса извънредните мерки ще си останат,заради някакъв друг проблем - като мигрантите например.
После ще се появи нов вирус, после нов проблем и т.н.
Накрая извънредното положение ще се превърне в норомално състояние на нещата и с умиление ще си спомняме какво е било преди да започне диктатурата. dry.gif

Отново няма да се съглася докрай с теб, с риск пак да ти се извинявам след време. Но горното пак ми се струва направо безумно!
Според мен в момента не само у нас, като се използва тази пандемия, се прави нещо като суха тренировка по идването в глобален мащаб именно на това, за което пишеш. Но, засега е само нещо като тест, за да се види как ще реагират хората. А се вижда, че масово те са така уплашени, паникьосани, ошашавени и неадекватни, че повечето въобще не разбират какво става, и какво им се готви. Говоря в дългосрочен план. Щото "тренировката" ще мине, вируса също, нещата ще се "нормализират" отново, извънредните мерки ще отпаднат, поне официално, но светът ни вече никога няма да е същият. Това е сигурно. А кога реално ще се случи което предвиждаш, не мога да гадая. Моля се да не е скоро! Макар като гледам как ескалират напоследък събитията, може отново да ме опровергаеш. Дано поне този път не си прав!

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 15/03/2020, 19:25
Копирай адреса: #146

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Най-тъпото е, че всички действия, които сега се предприемат ни се представят като навременни и изпреварващи, а те всъщност са безвъзвратно закъснели. dry.gif
За колко време ще се ушият защитни костюми против коронавируса?
За колко време ще се изработят маски?
И не можеше ли това да бъде свършено предварително?
Защо не затвориха границите още в началото на януари?
Защо не споставиха под задължителна карантина всички прибиращи се от Китай, Южна Корея, Италия, иран и т.н.?

В България думата "препоръчителна" означава "пожелателна".
Не точно така е в други държави.
Затова и когато преди 20 години замениха задължителния БДС с препоръчителния ИСО 2000 беше ясно какво точно ще стане - фалшиви продукти с неясен състав заляха пазарите.
А можеха да оставят задължителния БДС да си важи паралелно с препоръчителния ИСО 2000.
Те и без това се припокриват.
Разликата е в задължителния характер на единия от двата стандарта. wink.gif

Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 15/03/2020, 19:26

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 15/03/2020, 19:28
Копирай адреса: #147

Кремълска мурзилка
Потребител # 51

Дано да не съм прав и да греша.
Но твърде много хора на тази планета си мечтаят за диктатура, затова света е тръгнал в тази посока. sad.gif

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 15/03/2020, 19:32
Копирай адреса: #148

Advanced Member
Потребител # 4

Цитат(biggeorge @ 15/03/2020, 19:25) *
Най-тъпото е, че всички действия, които сега се предприемат ни се представят като навременни и изпреварващи, а те всъщност са безвъзвратно закъснели. dry.gif

Попитай любимия си президент /любим защото само него не си прекръстил по-горе, а защо ли - от любов/ - защо той се подигра на 3 ти март, когато беше първия опит за мерки срещу коронавируса?
Или тази президентска простотия не се отразява от агенция Жоржи... sunbathing.gif
Нали можеш да прочетеш тук първия опит на този щаб за борба с коронавируса за мерки... и последвалата президетска изцепка срещу ...

--------------------
ЛС
wal
коментар 15/03/2020, 19:45
Копирай адреса: #149

Advanced Member
Потребител # 97

В целокупната ни родина пък телефонни измамници принудили някакъв старец да хвърли през балкона 120 рула тоалетна хартия!! laugh.gif laugh.gif
ЛС
Shade
коментар 15/03/2020, 21:20
Копирай адреса: #150

Advanced Member
Съобщения: 9 882
Потребител # 19

Цитат(biggeorge @ 15/03/2020, 08:15) *

Нищо не си разбрал. Тоалетна хартия се търси, защото твърде много хора се насират от паника и страх. w00tbrows.gif

--------------------
Things should be made as simple as possible, but not any simpler.
-
ЛС
D-rA
коментар 15/03/2020, 21:21
Копирай адреса: #151

Advanced Member
Потребител # 4

Цитат(Shade @ 15/03/2020, 21:20) *
Нищо не си разбрал. Тоалетна хартия се търси, защото твърде много хора се насират от паника и страх. w00tbrows.gif

... и са прочели че хигиената е на първо място нали... sunbathing.gif

--------------------
ЛС
Alexfield
коментар 20/03/2020, 10:34
Копирай адреса: #152

Шеф на водопад
Потребител # 1

Измий си гъза - спаси дърво w00tbrows.gif

--------------------
ЛС
Alexfield
коментар 20/03/2020, 10:39
Копирай адреса: #153

Шеф на водопад
Потребител # 1

Цитат(biggeorge @ 13/03/2020, 18:41) *
...
Това важи и за всички останали държави по света.
Некомпетентността е превзела планетата Земя. dry.gif

Значи е дошло време за "прочистване" w00tbrows.gif

--------------------
ЛС

8 страници V   1 2 3 > » 
Closed TopicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 10:46