test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

> 17 000 умрели с "лекарството-чудо" на Тръмп срещу ковид-19, Рекапитулация след края на епидемията
Shade
коментар 15/01/2024, 21:41
Копирай адреса: #1

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 9 882
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 19

Научно изследаване отчита прилагането на лекарството против малария Hydroxychloroquine при болни от ковид-19 като главна причина за 17 000 смъртни случая по време на епидемията от ковид-19. Става въпрос за обявеното от тогавашния президент на САЩ Доналд Тръмп за "лекарство-чудо" срещу ковид-19: "Опитайте го, какво имате да губите!"
Също така са отчетени негативни резултати под формата на остра алергична реакция при прилагане на препарата за третиране на паразити при добитък Remdesivir за третиране на вирусния причинител на ковид-19.

Къде са сега гласовитите поддръжници на конспиративни теории от онзи период (да не посочвам поименно, т.е. пониково). Да потвърдят отново високата си ерудиция кой с каквото е способен: хилене, лигавене, лозунги, присвояване на груби просташки епитети на опонентите. Поради многократно доказаното им неумение да представят издържани аргументи.

Това съобщение е било редактирано от Shade на 15/01/2024, 21:42

--------------------
Things should be made as simple as possible, but not any simpler.
-
Go to the top of the page
ЛС

Start new topic
Отговор
Тарабас
коментар 15/01/2024, 22:00
Копирай адреса: #2

Обикновен кавал
Съобщения: 2 557
От: Андромеда
Потребител # 18

Че този и такива като него са идиоти е ясно. Но информацията ти не е вярна. Hydroxychloroquine е един от базовите препарати за лечение на ревматоиден артрит, лупус и други автоимунни заболявания. Милиони хора по света го ползват от десетки години и ще го ползват и за в бъдеще. И със сигурност няма да измрат като мухи. 17 000 жертви след лечение на Ковид с Hydroxychloroquine е мега фейк нюз. Няма такова нещо. Бяха описани отделни смъртни случай след комбинацията на Hydroxychloroquine с антибиотика Кларитромицин, който има и имуннофодулаторна функция. Смъртните случай се дължаха на потенцирането и при двата медикамента на страничното им действие да удължават QT-интервала в кардиограмата, което води до малигнени сърдечно ритъмни нарушения. От Hydroxychloroquine не се умира wink.gif

Remdesivir не е антопаразитно стедство, а е вирустатикум. Развит за лечение на Ебола. И до днес е основен медикамент в протоколите за лечение на Ковид-19 при стационарни пациенти до 5-я ден от началото на симптомите.

Антипаразитният препарат Ivermectin  се пропагандираше от тръмпистите за лечение на Ковид-19.

Всичко по-горе написано е невярно!

Това съобщение е било редактирано от Тарабас на 15/01/2024, 22:09

--------------------
На човек който не пие не мож му има доверие...
ЛС
Shade
коментар 16/01/2024, 03:11
Копирай адреса: #3

Advanced Member
Потребител # 19

Цитат(Тарабас @ 15/01/2024, 12:00) *
Всичко по-горе написано е невярно!

Излиза, че изследването и публикуваните данни са фалшиви.
Аз не съм експерт в тази сфера, ти си такъв, значи си прав.

--------------------
-
ЛС
Тарабас
коментар 16/01/2024, 06:49
Копирай адреса: #4

Обикновен кавал
Съобщения: 2 557
От: Андромеда
Потребител # 18

Не бих нарекъл това изследване. Дори като са преписвали и съчинявали не са си направили труда да видят имената на лекарствата и кое от тях е антипаразитни, антивирусно и т.н. Ако човек влезе днес в едно ревматично отделение с примерно 30 легла, поне 10 от пациентите ще са с дългогодишна терапия с Hydroxychloroquine.

--------------------
На човек който не пие не мож му има доверие...
ЛС
Thursday Next
коментар 16/01/2024, 18:49
Копирай адреса: #5

видна мотика
Група: Administrators
Съобщения: 4 029
Регистриран: 19/03/2017
Потребител # 3

Имам някакъв смътен спомен за обсъждания покрай хидроксихлорокина, май беше нещо от сорта, че хининът е проблемен, когато се взема, без да има показания за него, но съм забравила подробностите. Ако може да споделиш с едно-две изречения ...

А за ивермектина имаше страшен хайп, разни гросмайстори на самолечението го пиеха на поразия и си разказваха с покъртителни подробности кво изкарвали, беше ужас и безумие. Ти не разправяше ли по това време, че той атакувал вътрешната покривка на червата, ако се предозира?

--------------------
I'm sarcastic and have a smartass attitude. It's a natural defense against drama, bullshit and stupidity.
ЛС
Никодим
коментар 19/01/2024, 02:15
Копирай адреса: #6

Advanced Member
Съобщения: 11 335
Регистриран: 01/10/2017
Потребител # 215

Цитат(Thursday Next @ 16/01/2024, 18:49) *
Имам някакъв смътен спомен за обсъждания покрай хидроксихлорокина, май беше нещо от сорта, че хининът е проблемен, когато се взема, без да има показания за него, но съм забравила подробностите. Ако може да споделиш с едно-две изречения ...

А за ивермектина имаше страшен хайп, разни гросмайстори на самолечението го пиеха на поразия и си разказваха с покъртителни подробности кво изкарвали, беше ужас и безумие. Ти не разправяше ли по това време, че той атакувал вътрешната покривка на червата, ако се предозира?

Ковид е възпаление и следващ раков процес, най-общо казано, а също мулти орган и мулти системна болест.
Не случайно съобщиха че специалистие очакват рязък скок на раково болните, като казаха че причината е че през време на пандемията не са изследвали хората за рак и сега изведнъж ще се появят много болни.

Коронавирусите са били винаги с хората, но проблема е онова което са модифицирали и създали в лабораторията от която изтече.
Съобщиха че Китай е разработил нов коронавирус със 100% смъртност при мишки. Освен всички поражения основното е че причинявал инфекция на мозъка и убивал в рамките на седмица.

От това което съм чел и наблюдавал проблема е не вируса, а спайк протеина, който действа като прион, а за прионните болести няма лекарство.
Прионите се натрупват и убиват без да е нужно да се разбоява човек от вирус. Самия протеин причинява поражения главно на нервната система и мозъка.

Загуба на вкус, на памет и след време болеси от рода на Алцхаймер.

Това съобщение е било редактирано от Никодим на 19/01/2024, 02:18
ЛС
Alexfield
коментар 19/01/2024, 13:06
Копирай адреса: #7

Шеф на водопад
Група: Администратори
Съобщения: 2 956
Регистриран: 17/03/2017
Потребител # 1

Функционално неграмотни като теб изобщо не трябва да пишат в интернет, а още по-малко да обясняват на другите неща все едно че ги разбират.
Като не можеш да направиш разлика между вирус, възпаление и рак, е най-добре само да четеш и да не ръсиш неадекватни тъпотии и да демонстрираш своето невежество.

--------------------
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.
ЛС
Питето
коментар 19/01/2024, 19:11
Копирай адреса: #8

Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81

И аз бях така, ама от едно известно време смятам, че е добре в нета да има и "другата гледна точка". Особено за такива индивидуални неща като ваксиниране, лични финанси и методи за лечение. Оказва се, че "всеки сам си преценя" е новия естествен подбор, при това пасва идеално на нета и достига до всеки навсякъде по света. Дава пълна свобода да си избираш сам какво и как да правиш, а не да вдигаш революции, че рептилите ти натътрузили маската, да ти пречела да си бъркаш в носа.

--------------------
"Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
Никодим
коментар 24/01/2024, 03:08
Копирай адреса: #9

Advanced Member
Потребител # 215

Цитат(Питето @ 19/01/2024, 19:11) *
И аз бях така, ама от едно известно време смятам, че е добре в нета да има и "другата гледна точка". Особено за такива индивидуални неща като ваксиниране, лични финанси и методи за лечение. Оказва се, че "всеки сам си преценя" е новия естествен подбор, при това пасва идеално на нета и достига до всеки навсякъде по света. Дава пълна свобода да си избираш сам какво и как да правиш, а не да вдигаш революции, че рептилите ти натътрузили маската, да ти пречела да си бъркаш в носа.

За абортите казват "моето тяло мой избор", а за ваксините не се дава избор.

Който искаше се ваксинира безплатно. Защо реват антиваксъри, че антиваксъри. Какво страшно има ако някой не иска да се ваксинира и се разболее и умре?
Те нали са предпазени чрез ваксината?

Или ваксините им работят само ако всички са ваксинирани и няма контролна група да се види разликата?

Още от преди едно 150 години в Англия ги ваксинират и който отказва още тогава е бил хвърлян в затвора.
Когато започнали първите ваксини в Англия хората видяли че ваксинираните страдат и умират от страничните им ефекти и че може да е по зле и от болестта или че нищо не са предпазени и отказали и протестирали и от тогава се появила думата антиваксър.

Това съобщение е било редактирано от Никодим на 24/01/2024, 03:08
ЛС
Питето
коментар 25/01/2024, 21:26
Копирай адреса: #10

Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81

Абе и аз се чудя защо ги молеха, ми не ги оставиха да си пият чайчетата и там каквото смятат за уместно. Ама като се препълнят болниците, и някой ще трябва да решава кой да живее и кой да мре, пък там нещата стават дебели. Отделно че стопираха останалите лечения и операции заради наплива от ковид-болни. Ама как не се намери един политик, кото да предложи, когато се перпълни болницата, ваксинираните да имат предимство, щото полагат грижи за живота си, ама нямаше да сме хора. Иначе с кеф плащам здравни осигуровки и да се лекуват неваксинираните за моя сметка, пък каквото статистиката покаже.

--------------------
"Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
Никодим
коментар 26/01/2024, 07:34
Копирай адреса: #11

Advanced Member
Потребител # 215

Цитат(Питето @ 25/01/2024, 21:26) *
Иначе с кеф плащам здравни осигуровки и да се лекуват неваксинираните за моя сметка, пък каквото статистиката покаже.

Защо мислиш че неваксинираните не плащат здравни осигуровки и с твоите пари се лекуват?

Казаха че ваксинираите няма да се разболеят те се разболяха, казаха че и дори да се разболеят не предават заразата, предаваха я.

ЛС
Shade
коментар 26/01/2024, 16:23
Копирай адреса: #12

Advanced Member
Потребител # 19

Цитат(Никодим @ 25/01/2024, 21:34) *
Казаха че ваксинираите няма да се разболеят те се разболяха, казаха че и дори да се разболеят не предават заразата, предаваха я.

Нищо такова не са казали, като изключим спекулантите от твоята категория. Текущата практика потвърди, че ваксинираните изкарват болестта по-леко и без ICU. И не са препоръчвали ваксинираните да пренебрегват мерките за сигурност срещу зараза.
Заблуждавай невежата си църковна аудитория с тези брадати лъжи.

--------------------
-
ЛС
Никодим
коментар 29/01/2024, 01:17
Копирай адреса: #13

Advanced Member
Потребител # 215

Цитат(Shade @ 26/01/2024, 16:23) *
Нищо такова не са казали, като изключим спекулантите от твоята категория. Текущата практика потвърди, че ваксинираните изкарват болестта по-леко и без ICU. И не са препоръчвали ваксинираните да пренебрегват мерките за сигурност срещу зараза.
Заблуждавай невежата си църковна аудитория с тези брадати лъжи.

"Всички ваксини индуцират серум неутрализиращи антитела с нарастващи дози и/или стипца, значително увеличаващи отговорите. Наблюдавано е значително намаляване на SARS-CoV два дни след теста за имунитет за всички ваксини и предишни живи SARS-CoV. Всички мишки показват хистопатологични промени в белите дробове два дни след заразяването, включително всички животни, ваксинирани (Balb/C и C57BL/6) или на които им е приложен жив вирус, противогрипна ваксина или PBS, което предполага, че е настъпила инфекция при всички."
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22536382/

"Заключения: Всички тези ваксини срещу SARS-CoV индуцират антитела и защита срещу инфекция със SARS-CoV. Въпреки това, провокирането на мишки, на които е дадена някоя от ваксините, доведе до поява на Th2-тип имунопатология, което предполага, че е индуцирана свръхчувствителност към компонентите на SARS-CoV. Посочено е повишено внимание при прилагане на ваксина срещу SARS-CoV при хора."
ЛС
Shade
коментар 29/01/2024, 01:52
Копирай адреса: #14

Advanced Member
Потребител # 19

Цитат(Никодим @ 28/01/2024, 15:17) *
"Всички ваксини индуцират серум неутрализиращи антитела с нарастващи дози и/или стипца, значително увеличаващи отговорите. Наблюдавано е значително намаляване на SARS-CoV два дни след теста за имунитет за всички ваксини и предишни живи SARS-CoV. Всички мишки показват хистопатологични промени в белите дробове два дни след заразяването, включително всички животни, ваксинирани (Balb/C и C57BL/6) или на които им е приложен жив вирус, противогрипна ваксина или PBS, което предполага, че е настъпила инфекция при всички."
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22536382/

"Заключения: Всички тези ваксини срещу SARS-CoV индуцират антитела и защита срещу инфекция със SARS-CoV. Въпреки това, провокирането на мишки, на които е дадена някоя от ваксините, доведе до поява на Th2-тип имунопатология, което предполага, че е индуцирана свръхчувствителност към компонентите на SARS-CoV. Посочено е повишено внимание при прилагане на ваксина срещу SARS-CoV при хора."

Видно е колко усърдно се трудиш, но цитатаджийството с удобни тълкования не е формулата за изразяване на компетентност извън невежата религиозна аудитория.
Някой беше казал: "Не по-далеч от метъра, шивачо!" С други думи, придържай се към онова, за което си учил. Като опяване на умрелите. И остави анализите и заключенията за компетентните професионалисти от съответната сфера.

--------------------
-
ЛС
Бай Ганьо
коментар 29/01/2024, 09:59
Копирай адреса: #15

Форумен идиот
Съобщения: 2 920
Потребител # 26

Цитат(Shade @ 29/01/2024, 01:52) *
С други думи, придържай се към онова, за което си учил. Като опяване на умрелите. И остави анализите и заключенията за компетентните професионалисти от съответната сфера.

Това се отнася и за теб ми се струва.
Ама аз не съм Тарабас, че да ти го каже... laughing.gif

Това съобщение е било редактирано от Бай Ганьо на 29/01/2024, 09:59
ЛС
Shade
коментар 29/01/2024, 14:09
Копирай адреса: #16

Advanced Member
Потребител # 19

Цитат(Бай Ганьо @ 28/01/2024, 23:59) *
Това се отнася и за теб ми се струва.
Ама аз не съм Тарабас, че да ти го каже... laughing.gif

Така ти се струва.
И Тарабас не си. Да ти припомним какво си по твоя собствена преценка: "Нека и Мартин ви го каже. Аз съм глупак" laughing.gif

--------------------
-
ЛС
Бай Ганьо
коментар 29/01/2024, 23:54
Копирай адреса: #17

Форумен идиот
Съобщения: 2 920
Потребител # 26

Да ти имам самочувствието! laughing.gif
ЛС
Shade
коментар 30/01/2024, 02:38
Копирай адреса: #18

Advanced Member
Потребител # 19

Цитат(Бай Ганьо @ 29/01/2024, 13:54) *
Да ти имам самочувствието! laughing.gif

Пет пари не давам какво искаш да ми имаш.
Къде-къде по-вълнуващо ще е за аудиторията да споделиш какво мислиш за себе си.

Е, какво мислиш за себе си? Или дори това си неспособен да опишеш...

--------------------
-
ЛС

Отговори в темата
- - Тарабас   Че този и такива като него са идиоти е ясно. Но информацията ти не е вярна. Hydr...   15/01/2024, 22:00
|- - Shade   Цитат(Тарабас @ 15/01/2024, 12:00) Всичко по-горе написано е невярно...   16/01/2024, 03:11
||- - Тарабас   Не бих нарекъл това изследване. Дори като са преписвали и съчинявали не са си на...   16/01/2024, 06:49
||- - Thursday Next   Имам някакъв смътен спомен за обсъждания покрай хидроксихлорокина, май беше нещо...   16/01/2024, 18:49
||- - Никодим   Цитат(Thursday Next @ 16/01/2024, 18:49) Имам някакъв смътен спомен за ...   19/01/2024, 02:15
||- - Alexfield   Функционално неграмотни като теб изобщо не трябва да пишат в интернет, а още по-...   19/01/2024, 13:06
|||- - Питето   И аз бях така, ама от едно известно време смятам, че е добре в нета да има и ...   19/01/2024, 19:11
||||- - Никодим   Цитат(Питето @ 19/01/2024, 19:11) И аз бях така, ама от едно известно в...   24/01/2024, 03:08
||||- - Питето   Абе и аз се чудя защо ги молеха, ми не ги оставиха да си пият чайчетата и там ка...   25/01/2024, 21:26
||||- - Никодим   Цитат(Питето @ 25/01/2024, 21:26) Иначе с кеф плащам здравни осигуровк...   26/01/2024, 07:34
||||- - Shade   Цитат(Никодим @ 25/01/2024, 21:34) Казаха че ваксинираите няма да се ра...   26/01/2024, 16:23
|||||- - Никодим   Цитат(Shade @ 26/01/2024, 16:23) Нищо такова не са казали, като изключи...   29/01/2024, 01:17
|||||- - Shade   Цитат(Никодим @ 28/01/2024, 15:17) "Всички ваксини индуцират серум...   29/01/2024, 01:52
|||||- - Бай Ганьо   Цитат(Shade @ 29/01/2024, 01:52) С други думи, придържай се към онова, ...   29/01/2024, 09:59
|||||- - Shade   Цитат(Бай Ганьо @ 28/01/2024, 23:59) Това се отнася и за теб ми се стру...   29/01/2024, 14:09
|||||- - Бай Ганьо   Да ти имам самочувствието!   29/01/2024, 23:54
|||||- - Shade   Цитат(Бай Ганьо @ 29/01/2024, 13:54) Да ти имам самочувствието! Пе...   30/01/2024, 02:38

Reply to this topicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 09:07