test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

> Произход на израза "Кръгъл Идиот", произходът е руски
Shade
коментар 03/02/2024, 19:16
Копирай адреса: #1

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 9 882
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 19

Преди няколко дни украински морски дронове потопиха поредния руски военен кораб в окупирани украински води, струващият 70 милиона долара ракетоносец "Ивановец". Руснаците бяха убедени, че корабът е надеждно защитен и недостъпен в езерото Донзулав. Обаче новото поколение украински дронове с изкуствен интелект, трудни за унищожаване с картечен огън, успяват да проникнат в езерото и нападат като ято оси. Единият от дроновете поврежда пропелера на кораба, за да го обездвижи, докато останалите дронове методично избират и се насочват към слабите места в корпуса. Руската гордост се накланя и потъва за броени секунди, като нито един от 44-членния екипаж не успява да се спаси.

Руското военно командаване започва да говори за контра-мерки. Съответно зевзеците в руските канали предлагат като решение създаване на ракетоносци с кръгла форма. Надеждна защита срещу дронове с изкуствен интелект, които само ще обикалят безпомощно в кръг около кораба, търсейки слабото място в корпуса. Това предложение е заимствано от идеята на "гениалния" руски адмирал Андрей Попов (който я откраднал от шотландския корабостроител Джон Елдър). Идея, реализирана след разгрома на Русия в Кримската война от средата на 19-ти век, когато според условията за руската капитулация Русия нямала право на плавателни съдове в Черно море по-дълги от 25 метра.

Ето го потвърждението на руския технически гений и на български за форумните алтернативници.

Това съобщение е било редактирано от Shade на 03/02/2024, 20:25

--------------------
Things should be made as simple as possible, but not any simpler.
-
Go to the top of the page
ЛС

Start new topic
Отговор
Потребител
коментар 08/02/2024, 13:38
Копирай адреса: #2

Advanced Member
Група: Ограничени
Съобщения: 920
Потребител # 14

аз съм европейче
любя директивите зелени
и в Урсула да се вричам
първа радост е за мене

- - -

... Сенкин, привет! ... Господ здраве да ви дава на теб и на талибаните! ...

... да те поздравя, приятелю, за онова забавно видео:

- нек'ъв индивид паркира в гората возило за десет бона и товари в багажника сравнително чиста, използвана тоалетна чиния за 50 лв ... нещо повече! в заверата са ангажирани още два дебила, които ще спечелят от дейността по 10лв ...

... изумителен полет на мисълта! ... предвид таргет групата :.) ...

... и, като споменах таргета се сетих за учения ядрен физик Брус Банър, /еее такова, макар и старец, за хероите на Марвел си чул предполагам?/...

... с изненада установих, че цели поколения гласоподаватели се вълнували от въпроса - защо Хълк е гневен? ...

... еми, той ученият ... ядрен физик! превръщайки се в Хълк си увеличава размера няколко пъти ... в процеса дрехи се късат, фърчат парцали, а панталоните му - същите! ...

... представи си как са го стиснали за мандаринките! ... гневен ли!? ... дори е сдържан ако ме питаш :.) ...

... но! трябва да се оцени напредъка - използвам възможността за поздравя американските супер герои, че се научиха да поставят гащите си под! костюма :.) ...

- - -

... и последно, Сенкин, знаеше ли приятелю, че Елена Зеленска и Ева Браун са се родили в един ден - 6_ти февруари? ...

... не, няма да търся символизъм и да правя някакви изводи ...

... поздрави на групичката! ...

:.)

ЛС
Shade
коментар 08/02/2024, 14:57
Копирай адреса: #3

Advanced Member
Потребител # 19

Цитат(Потребител @ 08/02/2024, 03:38) *
- нек'ъв индивид паркира в гората возило за десет бона и товари в багажника сравнително чиста, използвана тоалетна чиния за 50 лв ... нещо повече! в заверата са ангажирани още два дебила, които ще спечелят от дейността по 10лв ...

Не вярваш, че руските "защитники Родины" крадат като последни вехтошари каквото им падне? Не само коли за десет бона, но и автоматични перални, дори употебявани тоалетни чинии?
И понеже си некадърен да намериш потвърждения в руските сайтове за клептоманския руски Z-патриотизъм, желаеш аз да те нахраня в устичката като недоносен?
Съжалявам, не се ангажирам, мама да ти сложи бибернчето.

Това съобщение е било редактирано от Shade на 08/02/2024, 15:24

--------------------
-
ЛС
Потребител
коментар 09/02/2024, 12:51
Копирай адреса: #4

Advanced Member
Потребител # 14

Putin: "Let me give you a half-hour, college-level lecture on Russia's 900-year political history from memory."

Boden: "The Mexican president should open the border with Gaza."

... Сенкин, приятелю, не се нервирай!

ЛС
Shade
коментар 09/02/2024, 13:15
Копирай адреса: #5

Advanced Member
Потребител # 19

Цитат(Потребител @ 09/02/2024, 02:51) *
...не се нервирай!

Така ли се нарича вече, когато някой се смее от сърце?
Бива, приляга ти.

Обаче днешните ти цитати са скучни и банални. Нито разсмиват, нито представят снобско интелектуалничене.
Можеш и повече. Опитай пак, понякога си по-добър цитатаджия от другия безсловесен алтернативник.

Това съобщение е било редактирано от Shade на 09/02/2024, 14:31

--------------------
-
ЛС
Потребител
коментар 10/02/2024, 01:05
Копирай адреса: #6

Advanced Member
Потребител # 14

... не съм сигурен, че разбирам съвсем бифуркацията [Сенкин привет!] в която се намираш - смееш се от сърце, а ти е скучно и банално :.) ...

... Сенкин, не спазвай а съобразявай! /по Гло/ ...

... привидно свободолюбиви души, се борят да въведат повсеместно строгите правила и механично прилагани шаблони на Роботландия ...

... мейк Зомбиленд греат ъгейн? :.) ...

- - -

1981

... ще използвам случая - Атали, приятели, е бивш съветник на Митеран и е написал много книги, но никоя от тях не се казва "The Future of Life"...

... първият том от хрониките му "Verbatim" покрива 1981 - 1986г. ...

... и сега - "Future Life" обаче, публикувана през 1981_ва /фр."L'Avenir du Futur"/ е написана от Майкъл Соломон и включва интервю с Атали, в което той отговаря на въпрос:

- Възможно и желателно ли е да се живее до 120 години?

... там вече адвайзъра се разпростира от душа :.) ...

... факт шейкърите на Ройтерс и сами си казват, че не са прочели нищо от Атали /за Соломон не са и чули/ - просто са пуснали през търсачката няколко ключови думи ...

- - -

... Роботландия на роботите, казвам ... 'секи робот е свободен да си бие камшика и да продава сирене на - на майната си :.) ...

п.п. ... другари! не ти избираш Психиатрията, Психиатрията избира теб! :.)

Поздрави, зайчета ... в петък!

ЛС
Shade
коментар 10/02/2024, 01:31
Копирай адреса: #7

Advanced Member
Потребител # 19

Цитат(Потребител @ 09/02/2024, 15:05) *
... не съм сигурен, че разбирам съвсем бифуркацията
...скучно и банално

Не е необходимо да я разбираш тази завързана купешка дума. Достатъчно е да се изфукаш с нея като интелектуалничене на сноб от висока проба.
Останалите ти лигочи подминавам като скучни и банални.

--------------------
-
ЛС
Потребител
коментар 10/02/2024, 01:40
Копирай адреса: #8

Advanced Member
Потребител # 14

”The future will be about finding a way to reduce the population.
We start with the old,because as soon as they exceed 60-65 years,
people live longer than they produce and that costs society dearly.
Then the weak, then the useless that do not help society because
there will always be more of them, and above all,ultimately, the
stupid.
Euthanasia will have to be an essential tool in our future societies,
in all cases. Of course we will not be able to execute people or build
camps.
We get rid of them by making them believe that it is for their own
good. Overpopulation, and mostly useless, is something that is too
costly economically.
Socially, too, it is much better when the human machine comes to
an abrupt standstill than when it gradually deteriorates.
Neither will we be able to test millions upon millions of people for
their intelligence, you bet that! We will find or cause something a
pandemic targeting certain people, a real economic crisis or not,
a virus affecting the oldor the fat,it doesn't matter, the weak will
succumb to it, the fearful and stupid will believe in it and seek
treatment. We will have made sure that treatment is in place,
treatment that will be the solution. The selection of idiots then
takes care of itself: You go to the slaughter by yourself."
[The future of life - Jacques Attali, 1981] Interviews with Michel
Salomon, Les Visages de l’avenir collection, éditions Seghers. "...

... зайчета :.) ...

ЛС
Thursday Next
коментар 10/02/2024, 13:28
Копирай адреса: #9

видна мотика
Група: Administrators
Съобщения: 4 029
Регистриран: 19/03/2017
Потребител # 3

Кажи, зайче. a4dff7b7.gif Прилагам ти факсимиле на интервюто с Атали, публикувано в книгата L'avenir de la vie. Изпратено е от издателството до АФП след предния опит на теоретици на конспирацията да пробутат откачените си твърдения. Знам, че френският не ти е силен, но разчитам на добрата ти воля и интелектуалната ти мощ да откриеш и посочиш къде в оригиналното интервю се казва нещо за намаляване на популацията.

https://factuel.afp.com/attention-cette-fau...sie-des-seniors

--------------------
I'm sarcastic and have a smartass attitude. It's a natural defense against drama, bullshit and stupidity.
ЛС
Потребител
коментар 11/02/2024, 08:48
Копирай адреса: #10

Advanced Member
Потребител # 14

... от твоя линк:

... След това Жак Атали излага своята гледна точка за начина, по който според него обществото трябва да подхожда към въпроса за мястото на възрастните хора и увеличаването на продължителността на живота:

[както писах по-горе - Възможно и желателно ли е да се живее до 120 години?]

- След като надхвърлим 60/65 години, човекът живее дълго, но не произвежда и това струва скъпо на обществото.
Наистина, от гледна точка на обществото, е за предпочитане човешкият живот да спре, отколкото да се влошава постепенно.

- Следователно аз вярвам, че в самата логика на индустриалното общество целта вече няма да бъде да се удължи продължителността на живота, а да се гарантира, че в рамките на определена продължителност на живота, човекът ще живее възможно най-добре и по такъв начин, че разходите за здравеопазване да бъдат максимално намалени по отношение на разходите за общността.

- Евтаназията ще бъде един от основните инструменти на нашите бъдещи общества във всички случаи. В социалистическата логика, като начало, проблемът възниква, както следва: социалистическата логика е свободата, а фундаменталната свобода е самоубийството; следователно, правото на пряко или непряко самоубийство следователно е абсолютна ценност в този тип общество.В едно капиталистическо общество машините за убиване, които ще направят възможно премахването на живота, когато е твърде непоносим или икономически твърде скъп, ще станат много популярни и обичайна практика. Затова смятам, че евтаназията, независимо дали е ценност на свободата или стока, ще бъде едно от правилата на бъдещото общество.

:.) ...

Съдебното решение, цитирано в съобщението, уточнява, че по време на плътен и страстен диалог за лицата на бъдещето и перспективите на медицината, г-н Атали дава своята „гледна точка“ и подготвя умовете за важни или сериозни събития.

... подготвял умовете видиш ли :.) ...

- - -

... сега, Четвъртък, това може да прозвучи шокиращо за теб - от петнайсетина години съществуват онлайн преводачки мила ...

п.п. ... и да, да съберем некой лев за дебила? ... гледам, че отново се е разревал :.) ...

Добро утро милички!

ЛС
Thursday Next
коментар 11/02/2024, 20:33
Копирай адреса: #11

видна мотика
Потребител # 3

Знам, че има машинен превод, дарагойчик, доста навътре съм в материята. Браво на тебе, че си го използвал. Сега ми кажи къде в изказването на Атали машинният превод ти даде това:

Цитат
”The future will be about finding a way to reduce the population.
We start with the old,because as soon as they exceed 60-65 years,
people live longer than they produce and that costs society dearly.
Then the weak, then the useless that do not help society because
there will always be more of them, and above all,ultimately, the
stupid
.

Щото ако това го няма, няма какво да коментираме. Ясно е, че предложеното от теб не е цитат, а свободни съчинения на болен ум по тема, която Атали е обсъждал в интервюто.

--------------------
I'm sarcastic and have a smartass attitude. It's a natural defense against drama, bullshit and stupidity.
ЛС
Потребител
коментар 12/02/2024, 01:14
Копирай адреса: #12

Advanced Member
Потребител # 14

... от твоя линк:

reduce the population:

... като прехвърли 60-те човек се превръща в тежест ... освен това живее дълго ...

... старците да го духат ...

the weak, then the useless:

... да се концентрираме не върху удължаването на живота, а да се гарантира, че активният човек ще живее възможно най-добре, но! разходите за здравеопазване да се редуцират максимално ...

... слабите и безполезните да го духат ...

and above all,ultimately, the stupid:

... евтаназията ще бъде един от основните инструменти на нашите бъдещи общества ... машините за убиване, които ще направят възможно премахването на живота, когато е твърде непоносим или икономически твърде скъп, ще станат много популярни и обичайна практика ...

... интелектуално предизвиканите превърнали в ценност на свободата или бленувана стока евтаназията, ще я утвърдят като правило в бъдещото общество ...

... тъпаците да го духат ...

- - -

... Четвъртък, мила, поправи ме ако греша, не беше ли ти валкирията, която громеше нездравите сили с факт шейкърите на Ройтерс? ...

... те, милите, открили с търсачката, че в първия том на Verbatim нямало нищо за:
"пандемия“, "намаляване на населението“, "възрастни“, "вирус“, "лечение” и "кланица”.

... пък то идело реч за друга книга, че и от друг автор ...

дебили :.)

- - -

... сега, на 38г през 81_ва Атали е бил остър пич ... днес, прехвърлил 80_те вече е преразгледал възгледите си ... човещинка :.) ...

... виж, разбираемо е - единственото, което девиантите искате, е да остави на човечеството един по-добър свят, но населението в голямата си част са изроди, които асимилират вашата индивидуална идентичност :.) ...

айде, със здраве!

ЛС
Thursday Next
коментар 12/02/2024, 09:37
Копирай адреса: #13

видна мотика
Потребител # 3

Тоест, това, което ти твърдиш, че го е казал Жак Атали, не го е казал. Това, което ти се опитваш да го пробуташ за цитат, е съчинение на болен ум по тема, която Жак Атали е засегнал в някакво интервю, в което е обсъждал икономическата логика на евтаназията. Не медицинската, не етичната страна, които са също основни фактори, а икономическата. Той това го и казва - че ще коментира само от икономическа гледна точка. Също така никъде не казва дайте да въведем евтаназията. Просто коментира въздействията. Белег на образования ум е да може да разглежда идеи, без непременно да ги приема.

Сега, аз разбирам защо се чувстваш лично заплашен от идеята за евтаназиране на тъпанарите, ама не бой се, няма да се осъществи, имаш всички шансове да доживееш до дълбоки старини.

--------------------
ЛС
Бай Ганьо
коментар 12/02/2024, 12:49
Копирай адреса: #14

Форумен идиот
Съобщения: 2 920
Потребител # 26

Цитат(Thursday Next @ 12/02/2024, 09:37) *
Сега, аз разбирам защо се чувстваш лично заплашен от идеята за евтаназиране на тъпанарите, ама не бой се, няма да се осъществи, имаш всички шансове да доживееш до дълбоки старини.

Казваш, че Потребителят бил тъпанар.
Само не ми стана ясно как го разкри! laughing.gif
Сигурно и аз съм тъпанар... laughing.gif

Това съобщение е било редактирано от Бай Ганьо на 12/02/2024, 12:51
ЛС
Thursday Next
коментар 14/02/2024, 16:59
Копирай адреса: #15

видна мотика
Потребител # 3

Цитат(Бай Ганьо @ 12/02/2024, 12:49) *
Казваш, че Потребителят бил тъпанар.
Само не ми стана ясно как го разкри! laughing.gif
Сигурно и аз съм тъпанар... laughing.gif

Сигурно, след като от години ти го обяснявам, а ти чак сега стопли. Не може да се твърди, че човек, който има нужда от такава дълга засилка, е най-острото сечиво в на тезгяха.
"Неудобен" бил въпросът, дръжки. Ти не само локдаун не знаеш какво е, ами и неудобен въпрос. Не, бае, отговорът е неудобен. За тебе.

--------------------
ЛС
Бай Ганьо
коментар 14/02/2024, 22:50
Копирай адреса: #16

Форумен идиот
Съобщения: 2 920
Потребител # 26

Цитат(Thursday Next @ 14/02/2024, 16:59) *
Tи не само локдаун не знаеш какво е, ами и неудобен въпрос. Не, бае, отговорът е неудобен. За тебе.

Тежи ви.
Много ви тежи, че бяхте навряни на кучето в гъзъ.
А сега се мъчите да си внушавате, че не е било така.
Локдауни!
Ма какви ти локдауни!
Нямаше такова нещо! laughing.gif

Вие сте болни мозъци.
ЛС

Отговори в темата
- - Потребител   аз съм европейче любя директивите зелени и в Урсула да се вричам първа радост е ...   08/02/2024, 13:38
|- - Shade   Цитат(Потребител @ 08/02/2024, 03:38) - нек'ъв индивид паркира в го...   08/02/2024, 14:57
|- - Потребител   Putin: "Let me give you a half-hour, college-level lecture on Russia's ...   09/02/2024, 12:51
|- - Shade   Цитат(Потребител @ 09/02/2024, 02:51) ...не се нервирай! Така ли се...   09/02/2024, 13:15
|- - Потребител   ... не съм сигурен, че разбирам съвсем бифуркацията [Сенкин привет!] в която...   10/02/2024, 01:05
|- - Shade   Цитат(Потребител @ 09/02/2024, 15:05) ... не съм сигурен, че разбирам с...   10/02/2024, 01:31
|- - Потребител   ”The future will be about finding a way to reduce the population. We start with ...   10/02/2024, 01:40
|- - Thursday Next   Кажи, зайче. Прилагам ти факсимиле на интервюто с Атали, публикувано в книгата ...   10/02/2024, 13:28
|- - Потребител   ... от твоя линк: ... След това Жак Атали излага своята гледна точка за начина,...   11/02/2024, 08:48
|- - Thursday Next   Знам, че има машинен превод, дарагойчик, доста навътре съм в материята. Браво на...   11/02/2024, 20:33
|- - Потребител   ... от твоя линк: reduce the population: ... като прехвърли 60-те човек се пр...   12/02/2024, 01:14
|- - Thursday Next   Тоест, това, което ти твърдиш, че го е казал Жак Атали, не го е казал. Това, кое...   12/02/2024, 09:37
|- - Бай Ганьо   Цитат(Thursday Next @ 12/02/2024, 09:37) Сега, аз разбирам защо се чувс...   12/02/2024, 12:49
|- - Thursday Next   Цитат(Бай Ганьо @ 12/02/2024, 12:49) Казваш, че Потребителят бил тъпана...   14/02/2024, 16:59
|- - Бай Ганьо   Цитат(Thursday Next @ 14/02/2024, 16:59) Tи не само локдаун не знаеш ка...   14/02/2024, 22:50

Reply to this topicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 09:07