test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

> "Големият брат те гледа"... и чува
Norman
коментар 03/04/2018, 14:49
Копирай адреса: #1

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 299
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 13

Вместо въведение - две случки с телефон:

Случай 1: Стоя на опашка в куриерски офис и си чета книга на телефона (т.е., камерата на телефона е насочена напред и надолу). Младежът пред мен носи за изпращане робот-прахосмукачка "Roomba", в оригиналната му кутия. Кутията е оставена на пода пред мен...
И после няколко дни наред контекстната реклама в популярния българки сайт за новини, който редовно посещавам е почти единствено и само за... робот-прахосмукачка "Roomba"

Случай 2: Помагам на баджанака да направи дървен подиум пред заведението си за бързо хранене. Работим почти цял ден, като основно използваме ударни бормашини (за отворите за дюбели в бетонна основа отдолу) и електрически винтовери за сглобяване с винтове на частите от конструкцията. Телефонът през целия ден е в затворения с цип горен джоб на работното ми яке (т.е. не "вижда", но със сигурност - може да "слуша").
Днес цял ден при посещение на споменатия новинарски сайт, контекстната реклама е за... ударни бормашини и винтовери.

Случвало ли ви се е нещо подобно? Как го приемате? Четете ли въобще "условията за ползване на продукта" преди да натиснете бутона [ОК]/[Съгласен съм]?
Go to the top of the page
ЛС

Start new topic
Отговор
Alexfield
коментар 04/04/2018, 22:04
Копирай адреса: #2

Шеф на водопад
Група: Администратори
Съобщения: 2 956
Регистриран: 17/03/2017
Потребител # 1

Гугъл мапс редовно ме подканва да давам рейтинг на места, в които съм бил. Това само по себе си означава, че приложението редовно докладва на големия брат къде съм бил на коя дата и в колко часа. Единственият начин да изключиш това, е да си спреш локацията по GPS и да се въздържаш от употреба на мобилни данни, че и по тях ти намира локацията.
Аномалии с камерата не съм забелязал... засега.

--------------------
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.
ЛС
Горския
коментар 04/04/2018, 22:29
Копирай адреса: #3

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 672
Регистриран: 01/06/2017
От: France
Потребител # 36

Никога не ми се случват подобни неща
Но то е понеже, мобилния си го ползвам само и единствено като ... телефон!

Локализация GPS не ползвам - оправям се с добрия стар метод : карти - пътни и топографски!

Ама то е понеже съм от ... старата гвардия Питам си дали това е недостатък или предимство ?!
misli.gif

Това съобщение е било редактирано от Горския на 04/04/2018, 22:31

--------------------
"Когато задуха вятърът на промяната, глупакът строи стена за да си направи зАвет, а умният строи вятърна мелница"
стара китайска мъдрост
ЛС
Alexfield
коментар 05/04/2018, 09:40
Копирай адреса: #4

Шеф на водопад
Група: Администратори
Съобщения: 2 956
Регистриран: 17/03/2017
Потребител # 1

Въпрос на гледна точка е. Няма как да получавам толкова екстри безплатно (на Гугъл мапс например). Просто сиренцето в капана реално не е безплатно.

--------------------
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.
ЛС

Отговори в темата
- - Alexfield   Гугъл мапс редовно ме подканва да давам рейтинг на места, в които съм бил. Това ...   04/04/2018, 22:04
|- - Горския   Никога не ми се случват подобни неща Но то е понеже, мобилния си го ползвам само...   04/04/2018, 22:29
||- - Alexfield   Въпрос на гледна точка е. Няма как да получавам толкова екстри безплатно (на Гуг...   05/04/2018, 09:40

Reply to this topicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 10:53