test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

> "Големият брат те гледа"... и чува
Norman
коментар 03/04/2018, 14:49
Копирай адреса: #1

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 299
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 13

Вместо въведение - две случки с телефон:

Случай 1: Стоя на опашка в куриерски офис и си чета книга на телефона (т.е., камерата на телефона е насочена напред и надолу). Младежът пред мен носи за изпращане робот-прахосмукачка "Roomba", в оригиналната му кутия. Кутията е оставена на пода пред мен...
И после няколко дни наред контекстната реклама в популярния българки сайт за новини, който редовно посещавам е почти единствено и само за... робот-прахосмукачка "Roomba"

Случай 2: Помагам на баджанака да направи дървен подиум пред заведението си за бързо хранене. Работим почти цял ден, като основно използваме ударни бормашини (за отворите за дюбели в бетонна основа отдолу) и електрически винтовери за сглобяване с винтове на частите от конструкцията. Телефонът през целия ден е в затворения с цип горен джоб на работното ми яке (т.е. не "вижда", но със сигурност - може да "слуша").
Днес цял ден при посещение на споменатия новинарски сайт, контекстната реклама е за... ударни бормашини и винтовери.

Случвало ли ви се е нещо подобно? Как го приемате? Четете ли въобще "условията за ползване на продукта" преди да натиснете бутона [ОК]/[Съгласен съм]?
Go to the top of the page
ЛС

Start new topic
Отговор
Thursday Next
коментар 06/04/2018, 20:29
Копирай адреса: #2

видна мотика
Група: Administrators
Съобщения: 4 029
Регистриран: 19/03/2017
Потребител # 3

Те тия условия нарочно са написани нечитаеми.

Рядко ползвам Гугъл мапс за навигация на телефона, имам си вградена в колата. Телефонът е за когато съм пешак в непознат град. И въпреки това от един момент нататък, докато си пиех сутрешното кафе вкъщи, телефонът почна да ми съобщава за колко минути ще стигна до работа при актуалния за момента трафик. Явно знае къде живея, къде работя и по кое време ходя дотам, гадта. А не е като да съм съобщавала това. По едно време ни преместиха офиса. Отне му може би към седмица да се окопити. Чак като си взех телеуърк и почнах да пропускам дни, замлъкна. a4dff7b7.gif

--------------------
I'm sarcastic and have a smartass attitude. It's a natural defense against drama, bullshit and stupidity.
Go to the top of the page
ЛС

Отговори в темата
- - Thursday Next   Те тия условия нарочно са написани нечитаеми. Рядко ползвам Гугъл мапс за нави...   06/04/2018, 20:29

Reply to this topicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 12:18