test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

> "Големият брат те гледа"... и чува
Norman
коментар 03/04/2018, 14:49
Копирай адреса: #1

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 299
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 13

Вместо въведение - две случки с телефон:

Случай 1: Стоя на опашка в куриерски офис и си чета книга на телефона (т.е., камерата на телефона е насочена напред и надолу). Младежът пред мен носи за изпращане робот-прахосмукачка "Roomba", в оригиналната му кутия. Кутията е оставена на пода пред мен...
И после няколко дни наред контекстната реклама в популярния българки сайт за новини, който редовно посещавам е почти единствено и само за... робот-прахосмукачка "Roomba"

Случай 2: Помагам на баджанака да направи дървен подиум пред заведението си за бързо хранене. Работим почти цял ден, като основно използваме ударни бормашини (за отворите за дюбели в бетонна основа отдолу) и електрически винтовери за сглобяване с винтове на частите от конструкцията. Телефонът през целия ден е в затворения с цип горен джоб на работното ми яке (т.е. не "вижда", но със сигурност - може да "слуша").
Днес цял ден при посещение на споменатия новинарски сайт, контекстната реклама е за... ударни бормашини и винтовери.

Случвало ли ви се е нещо подобно? Как го приемате? Четете ли въобще "условията за ползване на продукта" преди да натиснете бутона [ОК]/[Съгласен съм]?
Go to the top of the page
ЛС

Start new topic
Отговор
agrippa
коментар 05/04/2018, 00:35
Копирай адреса: #2

Advanced Member
Съобщения: 1 002
Регистриран: 27/06/2017
От: Far Far Away
Потребител # 123

Това с 2-та случая Андроид телефон ли е или айфон?
ЛС
Norman
коментар 05/04/2018, 08:27
Копирай адреса: #3

Advanced Member
Съобщения: 299
Потребител # 13

Цитат(agrippa @ 05/04/2018, 01:35) *
Това с 2-та случая Андроид телефон ли е или айфон?

Андроид. Рутнат, с Xposed и съответно - забранени един куп такива процеси... и все пак prashchai grigorii.gif

Сега, като си помисля - недоверието ми към Google и желанието да огранича надничането им през рамото ми (с инсталации на Xposed) e обяснимо. Обаче, ЗАЩО всъшност имам доверие на създателите на модулите на Xposed?!? bangin.gif

Това съобщение е било редактирано от Norman на 05/04/2018, 08:30
ЛС
Питето
коментар 07/04/2018, 21:21
Копирай адреса: #4

Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81

Щото създателите на приложението наистина имат файда да ти скрият местоположението — така най-лесно ще съберат в една група всички криещи се и ще ви продадат на заинтересованите с яка надценка. a4dff7b7.gif

--------------------
"Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
Потребител
коментар 07/04/2018, 22:34
Копирай адреса: #5

Advanced Member
Група: Ограничени
Съобщения: 920
Потребител # 14

... ще се опитам да обясня :.) ...

... обикновено така се случва - в един момент се чувстваш млад, пълен със сила и енергия, в следващ осъзнаваш, че си облизваш палеца за да прелистиш страницата на списанието ...

... Xposed не е "приложение", а рамка ... въобще не иде реч за криене ... например трябва ти различна локализация за определени програми /приложения/ за да работят, или искаш промени по шела и т.н. ... въобще, става дума за достъп до ресурсите ...

... за информация, изключването на мобилните данни и GPS, далеч не е достатъчно за да се криеш ... поне не, от как е измислена триангулацията ...

ЛС
Бай Ганьо
коментар 07/04/2018, 23:23
Копирай адреса: #6

Форумен идиот
Съобщения: 2 920
Потребител # 26

Те престъпниците вече не се крият, а вие се чудите как да се скриете
при положение че никой не ви търси.

Това съобщение е било редактирано от Бай Ганьо на 07/04/2018, 23:23
ЛС
Потребител
коментар 08/04/2018, 00:02
Копирай адреса: #7

Advanced Member
Група: Ограничени
Съобщения: 920
Потребител # 14

"conspicuous consumption"

... реагираме на маркерите? :.) ...

... нали си разбрал, че заради грешка в изчисленията, парчето космически боклук на другаря Мъск ще се размине с Марс? ... нещо повече, очаква се до една година да се върне неконтролируемо, обратно на Земята ...

... т.н. нареченият Изкуствен интелект, набира бързо познания, да речем образно - до към първите 7 години ... след това зацикля ... и така е / без особен напредък/ вече десетина години ...

... нищо, особено вълнуващо ...

... балони ... умни хладилници, безпилотни таралясници, фалкон хеви / дето е толкова тежка, че едва вдига леки товари в близка орбита/, IoT ... новите дотком балони ...

... изобщо, цялата тази мания за контрол ме развеселява :.) ...
ЛС

Отговори в темата
- - agrippa   Това с 2-та случая Андроид телефон ли е или айфон?   05/04/2018, 00:35
|- - Norman   Цитат(agrippa @ 05/04/2018, 01:35) Това с 2-та случая Андроид телефон л...   05/04/2018, 08:27
|- - Питето   Щото създателите на приложението наистина имат файда да ти скрият местоположение...   07/04/2018, 21:21
|- - Потребител   ... ще се опитам да обясня :.) ... ... обикновено така се случва - в един момен...   07/04/2018, 22:34
|- - Бай Ганьо   Те престъпниците вече не се крият, а вие се чудите как да се скриете при положе...   07/04/2018, 23:23
|- - Потребител   "conspicuous consumption" ... реагираме на маркерите? :.) ... ... на...   08/04/2018, 00:02

Reply to this topicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 11:03