test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

> Знак *STOP*: е с еднаква валидност в цял свят
iridium
коментар 15/04/2019, 14:09
Копирай адреса: #1

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 125
Регистриран: 15/06/2017
От: Spa, Belgique
Потребител # 107

Чета по българските новини, че е имало катастрофа тези дни, в която е участвал някакъв български политик (Мeстан му е името).
Катастрофата е била тежка, има сума ранени и е загинало малко дете.

Обаче чета, чета и недоумявам, че дни след катастрофата все още се спори кои' бил в грешка ( тоест кои е виновният).
Според описанията, въпросният Местан явно не уважил знак *STOP* и е навлязъл в платно, което е с предимство. От там : страхотен удар и тежки последствия.

Едно неодоумявам : все още се спори дали не е другият водач
виновен (се е намирал на пътя с предимство), щото бил карал бързо (?!).

Колеги, съгласни ли сте, че знака *STOP* е еднакъв в цял свят : неговата стои'ност е еквивалентна. То и затова този знак е съc супер специaлна форма впрочем.

Как е възможно в България някои' да търси вина другаде, освен у този, които не е уважил знака *STOP* е съотвентно е нахлул в път с предимство ?

Мислите ли, че се търси друга интерпретация на знака *STOP* - в Българя,
недоумявам...
?
Go to the top of the page
ЛС

Start new topic
Отговор
New
коментар 15/04/2019, 15:24
Копирай адреса: #2

Advanced Member
Съобщения: 5 037
Регистриран: 22/03/2017
Потребител # 7

И аз току що четох за този случай и се чудех как ли ще измислят да оневинят Местан.

--------------------
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно". Уолтър Липман
ЛС
iridium
коментар 15/04/2019, 16:33
Копирай адреса: #3

Advanced Member
Съобщения: 125
Регистриран: 15/06/2017
От: Spa, Belgique
Потребител # 107

Не знам кои' е този тип, явно е някакъв политически деец в страната.

А, сега прочетох, че е обвиняем.
Това говори положително за България.

ЛС
biggeorge
коментар 15/04/2019, 18:14
Копирай адреса: #4

Кремълска мурзилка
Група: Изгонени
Съобщения: 2 317
Регистриран: 02/06/2017
От: Зона 51
Потребител # 51

Не знаеш кой е Лютви Местан?
Едно просто търсене в Гугъл ще ти даде отговор на този въпрос.
Правиш се на незнаеща, но си много наясно кой е Местан.
Затова и си направила тази тема - за да го заклеймиш какъв изрод е и как е убил едно бебе, както предците му са избивали бебета в Батак.
Нали така, националистически трол?
Така! angry.gif
Само че един трагичен инцидент на пътя не е същото като войната, която Османската империя е водела срещу подчинените от нея народи.
Аман от промити националистически мозъци!
dry.gif

--------------------
ЛС
Горския
коментар 15/04/2019, 23:00
Копирай адреса: #5

Advanced Member
Съобщения: 672
Регистриран: 01/06/2017
От: France
Потребител # 36

Цитат(biggeorge @ 15/04/2019, 18:14) *
Не знаеш кой е Лютви Местан?
Затова и си направила тази тема - за да го заклеймиш какъв изрод е и как е убил едно бебе, както предците му са избивали бебета в Батак.
Нали така, националистически трол?
Само че един трагичен инцидент на пътя не е същото като войната, която Османската империя е водела срещу подчинените от нея народи.
Аман от промити националистически мозъци! dry.gif

Жоре, тук ти вече съвсем изперка, ама съвсем !

"iridium" е млада жена, изведена като малко дете от родителите си в Белгия (ако не се лъжа). Цялото си "школо" е карала в Белгия. Не е учила нито българска история, нито литература. Влиза във форума, за да се приближи към българските си корени съвсем добронамерено.

Ти си отдавна в този форум и би трябвало да познаваш по-добре старите форумци и да не ръсиш подобни идиотщини.

Впрочем аз, който съм далеч по-добре запознат с българската действителност, също не зная много добре кой е Лютви Местан.

Но благодарение на теб зная много добре кой е Бойко Борисов!

--------------------
"Когато задуха вятърът на промяната, глупакът строи стена за да си направи зАвет, а умният строи вятърна мелница"
стара китайска мъдрост
ЛС
biggeorge
коментар 15/04/2019, 23:58
Копирай адреса: #6

Кремълска мурзилка
Група: Изгонени
Съобщения: 2 317
Регистриран: 02/06/2017
От: Зона 51
Потребител # 51

Само ти и iridium не знаете кой е Лютви Местан.
Лютви Местан от Уикипедия, свободната енциклопедия
Дори и iridium да не е трол, начинът на написване на темата й и на постовете й показват политически пристрастия.
На един такъв пътен инцидент трябва да се гледа само като на инцидент, независимо от професионалните занимания на участниците в катастрофата.
Политизирането води до лоши резултати, както стана с катастрофата с бащата на президента Радев.
Въпреки че човека с инвалидната количка се блъсна в колата на бащата на Румен Радев после по политически причини изкараха него виновен.
И всичко това беше използвано от гербаджиите, за да атакуват Румен Радев.
Засега управляващите не са започнали да плюят Лютви Местан, но задействаха всички органи, за да го вкарат в затвора.
Дано истината да излезе наяве.
Не съм нито приятел, нито враг на Лютви Местан.
Не ми харесва и омразата, която той насажда от медиите.
Но и не искам да го вкарват в затвора по политически причини.
Ако наистина е виновен - да си понесе отговорността.
Но трябва разследването на катастрофата да бъде обективно и независимо, а не съм сигурен, че с ГЕРБ и ОП на власт е възможно да има обективно и независимо следствие и правосъдие.
Ето на Иванчева й дадоха 20 години, само за да симулират пред ЕС колко се борим с корупцията в България.
Ако наистина се борехме с корупцията Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Красимир Каракачанов, Волен Сидеров, Валери Симеонов и техните съратници щяха да са във затвора.

Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 16/04/2019, 00:14

--------------------
ЛС
wal
коментар 16/04/2019, 19:42
Копирай адреса: #7

Advanced Member
Съобщения: 1 606
Регистриран: 10/06/2017
От: Русе
Потребител # 97

Цитат
Но трябва разследването на катастрофата да бъде обективно и независимо, а не съм сигурен, че с ГЕРБ и ОП на власт е възможно да има обективно и независимо следствие и правосъдие.

Отговори ми моля те по време на кое управление през последните 30 години имаше обективно и независимо следствие!
Как политическото управление влияе върху прокуратурата и съда?!
Пука ли им на ГЕРБ преди изборите за съдбата на един политически труп?!
ЛС

Отговори в темата
||- - New   Прав си, така е.   19/04/2019, 01:36
- - New   И аз току що четох за този случай и се чудех как ли ще измислят да оневинят Мест...   15/04/2019, 15:24
|- - iridium   Не знам кои' е този тип, явно е някакъв политически деец в страната. А, сег...   15/04/2019, 16:33
||- - biggeorge   Не знаеш кой е Лютви Местан? Едно просто търсене в Гугъл ще ти даде отговор на т...   15/04/2019, 18:14
|||- - Горския   Цитат(biggeorge @ 15/04/2019, 18:14) Не знаеш кой е Лютви Местан? Затов...   15/04/2019, 23:00
||||- - biggeorge   Само ти и iridium не знаете кой е Лютви Местан. Лютви Местан от Уикипедия, свобо...   15/04/2019, 23:58
||||- - wal   ЦитатНо трябва разследването на катастрофата да бъде обективно и независимо, а н...   16/04/2019, 19:42

Reply to this topicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 12:18