test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

> Какво НЕ трябва да се променя, за да се върнете?, Към кое / заради кое от миналото бихте се върнали
Питето
коментар 16/11/2019, 22:33
Копирай адреса: #1

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81

Имаше подобна тема, ама там се търсеше промяната, а сега търся непреходното, "котвата във времето" или поне това, към което бихте се върнали с мерак и топлинка там някъде дълбоко... Кое от миналото трябва да се запази в "територията" и колко от него та хем да е приятно, хем да не нагарча. Примерно един клуб за игра на фунийки и пускане с лагерни колички... без очила каски в стил "ние навремето ей така...". Може и по-зрели неща, или по-лично-усетени тривиални... Абе, знам ли, то и заради това питам, де. Та какво не трябва да пипаме или дори какво трябва да възстановим, за да изпитате мерак да се върнете.

--------------------
"Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
Go to the top of the page
ЛС

Start new topic
Отговор
Thursday Next
коментар 26/11/2019, 09:54
Копирай адреса: #2

видна мотика
Група: Administrators
Съобщения: 4 029
Регистриран: 19/03/2017
Потребител # 3

Винаги съм се чувствала по-силно обвързана с хора, отколкото с неща. Хората, с които се чувствам обвързана, се разпиляха насам-натам, срещаме се по какви ли не места и пак се радваме на компанията си. Не ме тегли назад, и отварянето на клуб по фунийки или жмичка няма да промени това. Съжалявам, ако те разочаровам.

--------------------
I'm sarcastic and have a smartass attitude. It's a natural defense against drama, bullshit and stupidity.
ЛС
Тарабас
коментар 26/11/2019, 18:29
Копирай адреса: #3

Обикновен кавал
Съобщения: 2 557
Регистриран: 01/06/2017
От: Андромеда
Потребител # 18

На мен ми харесва идеята за един отворен свят. Примерно Европа такава каквато е. Живея в малък град, които е непривлекателен, сив и скучен. От 7 до 17-18 часа съм на работа. От града в който живея не виждам нищо. Но в радиус от 60 мин с кола имам 5 летища. В рамките на Европа днес се пътува за малко пари. Дори през уикенда човек може да отскочи нявсякъде. Може да се хванеш и да отидеш примерно на мач на 2000 км от дома и да се върнеш за нула време.

Няма нужда от връщане. Не говоря конкретно за България, а принципно. Светът е отворен. Отворен за тези, които го искат така. Носталгията и спомените от миналото правят животът малигнен и безслислен. Живот има само в бъдещето.

П.П. Сори! от недоглеждане се вкючих под теб.

Това съобщение е било редактирано от Тарабас на 26/11/2019, 18:30

--------------------
На човек който не пие не мож му има доверие...
ЛС
Радио Ереван
коментар 03/01/2020, 17:57
Копирай адреса: #4

Advanced Member
Група: Изгонени
Съобщения: 3 124
Регистриран: 02/06/2017
От: Варна
Потребител # 45

Цитат(Тарабас @ 26/11/2019, 18:29) *
На мен ми харесва идеята за един отворен свят. Примерно Европа такава каквато е. Живея в малък град, които е непривлекателен, сив и скучен. От 7 до 17-18 часа съм на работа. От града в който живея не виждам нищо. Но в радиус от 60 мин с кола имам 5 летища. В рамките на Европа днес се пътува за малко пари. Дори през уикенда човек може да отскочи нявсякъде. Може да се хванеш и да отидеш примерно на мач на 2000 км от дома и да се върнеш за нула време.

Няма нужда от връщане. Не говоря конкретно за България, а принципно. Светът е отворен. Отворен за тези, които го искат така. Носталгията и спомените от миналото правят животът малигнен и безслислен. Живот има само в бъдещето.

П.П. Сори! от недоглеждане се вкючих под теб.

Хубу де, но тези дето не шофират с автобус ли да ходят до летището? После следва едно чакане на терминала, а багажът ти е ограничен. Там където отидеш имаш разходи за транспорт и хотел. Билетите за мач или концерт също не са евтини. Минавал съм неведнъж по този път. Е, ако заплата ти е над 4000 евро, донякъде ще се съглася с теб.
По-добре живей в град, който не е скучен и има летище и море или планина. Варна, Бургас или София, ако си в България, в краен случай в Пловдив или Стара Загора. С две хиляди лева месечен доход, ако си ерген, нямаш никакви грижи. Има лекари в БГ, които изкарват три пъти по толкова, че и повече.

С последното съм напълно съгласен. Трябва да се гледа напред, а не назад.

Това съобщение е било редактирано от Радио Ереван на 03/01/2020, 17:59
ЛС
agrippa
коментар 04/01/2020, 19:14
Копирай адреса: #5

Advanced Member
Съобщения: 1 002
Регистриран: 27/06/2017
От: Far Far Away
Потребител # 123

Цитат(Радио Ереван @ 03/01/2020, 09:57) *
Хубу де, но тези дето не шофират с автобус ли да ходят до летището? После следва едно чакане на терминала, а багажът ти е ограничен. Там където отидеш имаш разходи за транспорт и хотел. Билетите за мач или концерт също не са евтини. Минавал съм неведнъж по този път. Е, ако заплата ти е над 4000 евро, донякъде ще се съглася с теб.
По-добре живей в град, който не е скучен и има летище и море или планина. Варна, Бургас или София, ако си в България, в краен случай в Пловдив или Стара Загора. С две хиляди лева месечен доход, ако си ерген, нямаш никакви грижи. Има лекари в БГ, които изкарват три пъти по толкова, че и повече.
Човек живее в даден град най-често по случайната причина, че се е родил там някъде. Или пък защото си е намерил подходяща работа в района. Обаче колкото и да е интересно мястото, то бързо омръзва, обхождаш го и го опознаваш и ти се прищява да разгледаш, усетиш нещо по-екзотично и различно. И не е толкова до размера на доходите, с които разполагаш, а до твоите приоритети в живота. Може да не ходиш само по скъпи хотели, круизи и екскурзии, може да отсядаш при приятели, познати, на обменни нала, къмпинзи и прочее. Колкото и да са присъщите разходи за такива пътешествия, ако човек има желание, може да спести за тях спо-евтино жилище, по-малко ядене и пиене, по-малко ненужни парцали и вещи за дома и тнт. Даже и тия с няколкото или многото деца нямат оправдание за заседналия си живот. Щото ако децата им самалки, значи са млади и енергични и трябва да си намерят добре платена работа. Ако пък тия са поотраснали, значи може и да подработват и да помагат на семейството с работа и финансово.¶
***¶
Да, и ако не виждате никакъв транспорт до или от летището, значи света още не е толкова отворен. Щото иначе щеше да има много таксита, маршрутки, рикши и прочее, предлагащи ви превоз от хора имащи нужда от пари, а бедни хора по света има много...¶

Самолетът предлагал малко място за багаж? Аз най-често пътувам с едно куфарче ръчен багаж под 10 кг, всичко друго необходимо може да се намери на място.

Това съобщение е било редактирано от agrippa на 04/01/2020, 19:20
ЛС

Отговори в темата
- - Thursday Next   Винаги съм се чувствала по-силно обвързана с хора, отколкото с неща. Хората, с к...   26/11/2019, 09:54
|- - Тарабас   На мен ми харесва идеята за един отворен свят. Примерно Европа такава каквато е....   26/11/2019, 18:29
||- - Радио Ереван   Цитат(Тарабас @ 26/11/2019, 18:29) На мен ми харесва идеята за един отв...   03/01/2020, 17:57
||- - agrippa   Цитат(Радио Ереван @ 03/01/2020, 09:57) Хубу де, но тези дето не шофира...   04/01/2020, 19:14

Reply to this topicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 15:00