test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

> Референдум за еврото!, За или против въвеждането на еврото в България?
Референдум за еврото
Според вас трябвали да се проведе референдум за влизането на България в еврозоната?
Трябва. [ 6 ] ** [40.00%]
Не трябва. [ 9 ] ** [60.00%]
Не знам/Не мога да преценя. [ 0 ] ** [0.00%]
Подкрепяте или не подкрепяте България да въведе еврото като официална валута вместо лева?
Подкрепям. [ 11 ] ** [73.33%]
Не подкрепям. [ 3 ] ** [20.00%]
Не знам/Не мога да преценя. [ 1 ] ** [6.67%]
Общо гласове: 15

biggeorge
коментар 29/01/2020, 15:42
Копирай адреса: #1

Кремълска мурзилка
Група: Изгонени
Съобщения: 2 317
Регистриран: 02/06/2017
От: Зона 51
Потребител # 51

За или против въвеждането на еврото в България сте?
Искате ли да се проведе референдум за въвеждането на еврото в България?
Бихте ли гласували на такъв референдум и как?
По-богати или по-бедни ще станете след въвеждането на еврото в България?

Публикувам само въпросите от темата си. rolleyes.gif
Пълният текст не се побира във форума.
Можете да го прочетете тук:
Референдум за еврото!

--------------------
Go to the top of the page
ЛС

Start new topic
Отговор
Cayen
коментар 10/02/2020, 10:46
Копирай адреса: #2

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 181
Регистриран: 12/08/2017
Потребител # 158

https://www.economic.bg/bg/news/12/stiv-han...ema-evroto.htmlЕто какво казва спец по въпроса

Това съобщение е било редактирано от Cayen на 10/02/2020, 11:10
ЛС
biggeorge
коментар 17/02/2020, 05:31
Копирай адреса: #3

Кремълска мурзилка
Група: Изгонени
Съобщения: 2 317
Регистриран: 02/06/2017
От: Зона 51
Потребител # 51

Проф. Стив Ханке: Никога не е имало провал на Валутен борд
Вчера в предаването "120 минути" по проправителствената телевизия бТВ излъчиха интервю на Светослав Иванов с бащата на валутния борд в България проф. Стив Ханке.
Проф. Ханке много добре описа моите мисли по отношение на приемането на еврото в България. rolleyes.gif
В интервюто той каза, че ако България приеме еврото ще стане като Гърция.
Каза, че ще има спекулации с курса лев-евро, че управляващите ще унищожат спестяванията на гражданите, че липсата на контрол от ЕЦБ над БНБ ще доведе до още фалити на български банки (както стана с КТБ), че не трябва да премахваме валутния борд, защото политиците ни са корумпирани боклуци и институционални терористи.
Човекът каза много работи, защото познава отблизо крадливите ни политици.
Единствено не каза, че управлявщите в България ще се опитат да изперат откраднатите пари и да ги върнат чисти обратно в страната, но има кой да го каже. tooth.gif
Много ми хареса, че проф. Стив Ханке оплю управляващите в България, особено уплашения от земетресение финансов министър Владислав Горанов и дялания камък Менда Стоянова, като каза, че са напълно некомпетентни за работата, за която са назначени.
Аз бих ги нарекъл некадърници, обаче няма нужда, те си знаят какви са. navikvane.gif
Проф. Ханке каза, че промените в закона за БНБ трябва да бъдат отменени, че трябва да има референдум за еврото и че в крайна сметка не трябва да приемаме еврото като официална валута.
Явно с годините, контактувайки си с българската политическа класа, достатъчно добре е опознал манталитета на нашите политици-байганьовци. angry.gif
Жалко, че нямаме политици като проф. Ханке - хора, които просто си вършат работата, без да мразят и тероризират населението.

Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 17/02/2020, 05:43

--------------------
ЛС
Питето
коментар 17/02/2020, 13:30
Копирай адреса: #4

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81

Ми човека разбира от валутни бордове и дърпа чергата към тях. А и я ми обясни в подробности какво точно се случи в Гърция, на кой какви спестявания му откраднаха, сринаха ли еврото, заплатите им паднаха ли (и ако да да ми посочиш на кои точно, щото аз се сещам на кои не им паднаха заплатите), какво "орязаха" в гръцко и колко бързо се съвзеха от "станалото в Гърция". Това последното, ако обичаш да ми го сравниш с Лукановата зима и Жанвиденовата инфлация. animatedwink.gif

--------------------
"Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС

Отговори в темата
- - Cayen   https://www.economic.bg/bg/news/12/stiv-han...ema-evroto.htmlЕто какво казва спе...   10/02/2020, 10:46
|- - biggeorge   Проф. Стив Ханке: Никога не е имало провал на Валутен борд Вчера в предаването ...   17/02/2020, 05:31
|- - Питето   Ми човека разбира от валутни бордове и дърпа чергата към тях. А и я ми обясни в ...   17/02/2020, 13:30

Closed TopicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 13:38