test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

> Ти търтей.........ли си .....?
Mukaveev
коментар 24/07/2017, 21:54
Копирай адреса: #1

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 1 468
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 34

Работодателите: Възпитаваме търтеи. Домусчиев нападна синдикатите

,, Възпитаваме търтеи, които непрекъснато искат без да дават. Това заяви председателят на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев заедно с председателите на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).
Работодателите още веднъж обявиха, че искат отпадането на клас "прослужено време".

Ставаме все по-необразовани, все по-мързеливи, с все по-малки компетентности, които пъдят инвеститорите.
Сривът на инвестициите е вследствие на липсата на квалифицирана работна ръка, умения и хора, които спазват технологичната дисциплина. Възпитаваме търтеи, които непрекъснато искат без да дават, заяви председателят на БСК.

От своя страна председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев направи остро изказване по адрес на синдикатите в страната.
Според него в последните години България се е превърнала в синдикална република.
Той е убеден, че там, където няма синдикати, предприятията работят и бизнесът върви. "Моята лична позиция е, че синдикатите са вредни за България. Синдикатите пречат на развитието на икономиката, на развитието на държавата и пречейки на развитието на икономиката, пречат и на развитието в социалната сфера и на всички сфери на обществения живот", каза Домусчиев.

"Атаката не е срещу синдикатите, атаката е срещу работещите",
заяви Ваня Григорова от КТ "Подкрепа" пред NOVA. Репортаж на телевизията показа, че в много от случаите надбавката за прослужено време осигурява допълнителни 100 лева, които са жизненоважни за хора с минимални доходи.
"Това, което виждаме в момента, е истерия от страна на работодателите. Единствено си го обяснявам с жегите", допълни Григорова.
Бизнесът е на мнение, че при отпадане на надбавката може да се увеличи основната заплата на хората, които я получават сега и по този начин да няма ефект върху доходите. ,,

Не е лесна работата на тези хора, но всичко се повтаря. Едно време цара каза , че бил подведен от работливоста на българина. Сега тези хора ......не са подведени те направо са излъгани от търтейщината у нас.
Та .....да попитам ....Ти търтей ли си ? Ти ли съсипваш икономиката ? Мързелив ли си ? Спазваш ли технологична дисциплина ?
Търтей - това гордо ли звучи ?

Това съобщение е било редактирано от Mukaveev на 24/07/2017, 21:55

--------------------
След дъжда, откриваш нова красота, в планинския пейзаж.
В ношната тишина звукът на камбаната е особено чист.
Go to the top of the page
ЛС

Start new topic
Отговор
Catpuccino
коментар 03/08/2017, 21:53
Копирай адреса: #2

Advanced Member
Съобщения: 1 206
Регистриран: 02/06/2017
Потребител # 42

Аз съм пчеличка ... зная и да апя ...ти що питаш?

--------------------
Колкото повече...толкова повече...
ЛС
Shade
коментар 04/08/2017, 05:12
Копирай адреса: #3

Advanced Member
Съобщения: 10 242
Потребител # 19

Цитат(Catpuccino @ 03/08/2017, 12:53) *
Аз съм пчеличка ... зная и да апя ...ти що питаш?

Без да вземам страна, според емпиричните анализи на описателната статистика апещите били директни и не трупали многоточия. Голямото количество многоточия било израз на склонност към колебливост и неубеденост. disguise2.gif

Това съобщение е било редактирано от Shade на 04/08/2017, 05:42

--------------------
Things should be made as simple as possible, but not any simpler.
-
ЛС
Catpuccino
коментар 04/08/2017, 09:13
Копирай адреса: #4

Advanced Member
Съобщения: 1 206
Регистриран: 02/06/2017
Потребител # 42

Верифицирай го с дескриптивен и корелационен анализ и ... пак се обади cool.gif

Това съобщение е било редактирано от Catpuccino на 04/08/2017, 09:39

--------------------
Колкото повече...толкова повече...
ЛС
Shade
коментар 04/08/2017, 15:32
Копирай адреса: #5

Advanced Member
Съобщения: 10 242
Потребител # 19

Цитат(Catpuccino @ 04/08/2017, 00:13) *
Верифицирай го с дескриптивен и корелационен анализ и ... пак се обади cool.gif

Добре, щом желаеш.
Съществуват три типични начина на писмено изразяване (всъщност са повече, но това са типичните).
1. Кратко и ясно представяне на завършена мисъл.
2. Обемно-обстоятелствен поток от думи. Обикновено читателят го минава по диагонал, понеже докато стигне края, забравя началото.
3. Частични неясни проблясъци, обикновено заградени с многоточия. Трудно смилаемо какво точно се мъчи да посочи авторът.

--------------------
Things should be made as simple as possible, but not any simpler.
-
ЛС

Отговори в темата
- - Catpuccino   Аз съм пчеличка ... зная и да апя ...ти що питаш?   03/08/2017, 21:53
|- - Shade   Цитат(Catpuccino @ 03/08/2017, 12:53) Аз съм пчеличка ... зная и да апя...   04/08/2017, 05:12
|- - Catpuccino   Верифицирай го с дескриптивен и корелационен анализ и ... пак се обади   04/08/2017, 09:13
||- - Shade   Цитат(Catpuccino @ 04/08/2017, 00:13) Верифицирай го с дескриптивен и к...   04/08/2017, 15:32
||- - New   Като например?   07/08/2017, 15:58

Closed TopicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 31/05/2026, 23:25