|
|
Здравейте ( Вход | Регистрация )
29/01/2020, 15:42
Копирай адреса:
|
|
![]() Кремълска мурзилка
![]() ![]() ![]() Група: Изгонени
Съобщения: 2 317
Регистриран: 02/06/2017
От: Зона 51 Потребител # 51
|
![]() За или против въвеждането на еврото в България сте? Искате ли да се проведе референдум за въвеждането на еврото в България? Бихте ли гласували на такъв референдум и как? По-богати или по-бедни ще станете след въвеждането на еврото в България? Публикувам само въпросите от темата си. Пълният текст не се побира във форума. Можете да го прочетете тук: Референдум за еврото! -------------------- |
![]() |
28/02/2020, 10:01
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 8 828
Регистриран: 20/04/2019
Потребител # 519
|
Привет!
Ще кажа и моето мнение. Но най-напред да призная как гласувах, за да е ясна позицията ми: 1. На въпроса дали да има референдум за влизане на България в Еврозоната, отговорът ми е "да", да има референдум. 2. На въпроса трябва ли България да въведе еврото като разплащателно средство, отговорът ми също е "да", без колебание. Но, длъжен съм да внеса и някои уточнения. Понеже така поставени, въпросите не изчерпват темата. Ето пак като лична позиция: По т. 1 подкрепям евентуален референдум, понеже всички последици от едно такова фундаментално действие и избор, били те положителни или отрицателни, ще са за самите хора, за обществото. А, както се казва: Глас народен, глас Божи. Самото общество трябва да реши какъв да е изборът по това, не политиците. Категоричен съм. Те политиците винаги са на далавера, така че е ясно какво ще изберат. Вече как да бъде проведен този референдум, какви точно да са въпросите, друга работа. Задължително преди него трябваше да има една много широка обществена и обективна, подробна разяснителна кампания, с всички позитиви и евентуални рискове и негативи за нацията ни. Разбира се, без да се отива в крайности, трезво и обективно. Засега наблюдаваме само как едни платени клакьори от различни сектори представят единствено позитивите от подобен избор. Всички негативи се отричат тотално! Което не е коректно, спрямо обществото. Всички примерно бягат от въпроса, че най-бедните и социално уязвими слоеве ще платят много тежка цена от подобен избор. Никой не споменава дори какви мерки трябва да се вземат това да не се случи. Само цветя и рози! Както преди 30 г. са обещавали същото в началото на прословутия Преход, пък после се видя какви грандиозни лъжи са били това. И, понеже у нас няма последствия за тези, които лъжат обществото, референдум задължително да има - нека самото общество се произнесе. По т. 2 без никакво колебание смятам, че България трябва да влезе в Чакалнята и в Еврозоната, и еврото да стане и наша национална валута. Освен всички останали ползи, ще има и по банковия надзор, позитивите за бизнеса, икономиката, общия пазар и т. н. Но, да стане при едно важно условие. Преди да стане, или като съпътстващ процес /понеже в Чакалнята само ще сме поне две-три години, предполагам/ у нас паралелно доходите трябва да бъдат вдигнати рязко, но без да се вдигат кардинално цените. Това да е един защитен механизъм, който да гарантира нормалния стандарт на българите, както и спестяванията им, също и оцеляването през този преход на най-слабите и уязвими хора у нас. Иначе подобни слоеве, а те са над 25% от населението, са обречени на още по-голяма мизерия, социална изолация и престъпна ориентация. За подобна защита на тези хора никой дори и не споменава при обсъждане на въпроса. Което подсказва, че управляващите крият голяма част от истината по последиците за тези слоеве от избора, за който говорим. Накратко: 1. Референдум да има, категорично, нека народът като цяло да направи този съдбоносен избор. 2. България трябва да влезе в Еврозоната и да въведе еврото, но само ако и когато бъде осигурен защитен механизъм, който да опази от социална катастрофа населението, до последния човек. А този механизъм се нарича високи, европейски доходи, при поносими за най-уязвимите цени. Това е начинът. Иначе всичко това ще си е поредният епизод от филма, който и досега гледаме, как елитът чрез политиците ограбва хората по напълно "законен" начин. Чрез еврото олигархичните кръгове просто искат да "узаконят" това и през Брюксел. Завинаги. Затуй искат да претупат всичко набързо, и вече го направиха впрочем, без да се допитат до обществото. Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 28/02/2020, 10:17 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
28/02/2020, 19:56
Копирай адреса:
|
|
![]() Обикновен кавал
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 2 557
Регистриран: 01/06/2017
От: Андромеда Потребител # 18
|
Цитат По т. 1 подкрепям евентуален референдум, понеже всички последици от едно такова фундаментално действие и избор, били те положителни или отрицателни, ще са за самите хора, за обществото. А, както се казва: Глас народен, глас Божи. Общ знаменетел между всички хора е физиологията им. Ядене, храносмилане, метаболизъм и отделяне. Ако в референдума иде реч за това дали македонската наденица се яде с или без майонеза, разбирам. Но да питаш народните маси за еврото е странно. Хората имат право да гласуват. Гласували са. Тези които са избрани вземат решение за ервото. За македонската наденица може да се включи и народната маса. -------------------- На човек който не пие не мож му има доверие...
|
28/02/2020, 22:13
Копирай адреса:
|
|
![]() Кремълска мурзилка
|
Всеки има право да мнение, всеки има право да го изрази свободно, всеки има право да гласува за него и политиците са длъжни да се съобразят с това мнение.
Ако българите не искат евро - значи няма да има евро в България. На 21.02.2020 г. гледах "Панорама" по БНТ. В предаването участваше външната министърка Екатерина Захариева. Тя каза, че който иска референдум за еврото иска и референдум за ЕС и който е против еврото е и против ЕС. Аз съм за членството на България в ЕС, но против приемането на еврото. И двете не са равностойни. Членството в ЕС и членството в Еврозоната не е едно и също. Българските управляващи искат България да се присъедини към Еврозоната, за да могат да крадат пари на едро, както е правила Гърция през годините. Също така Екатерина Захариева каза, че приемането на еврото е задължително за България, защото така пише в договора за ЕС, който сме подписали. Това е нагла лъжа. В кой член на Договора за Европейския съюз пише, че примането на еврото е задължително за страните-членки? Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 28/02/2020, 22:16 -------------------- |
28/02/2020, 23:40
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 1 911
Регистриран: 01/11/2019
От: France Потребител # 556
|
|
29/02/2020, 00:59
Копирай адреса:
|
|
![]() Кремълска мурзилка
|
Цената на кафето е само пример.
След приемането на еврото в България цените на всички стоки ще тръгнат нагоре. Виждаме какво се случва с цените на медицинските маториали покрай корона вируса. -------------------- |
29/02/2020, 20:50
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Цената на кафето е само пример. След приемането на еврото в България цените на всички стоки ще тръгнат нагоре. Виждаме какво се случва с цените на медицинските маториали покрай корона вируса. Те и днес цените на доста неща у нас са по-високи от тези в Европа, другата. Сестра ми работи в Германия, като се виждаме чат-пат ми носи едни дипляни от моловете там, ми какво да ти кажа - почти едно към едно, специално на храните, а и на всичко останало почти. Някои неща там по-скъпи, някои в България, но с малки маржове. За горивото да не говорим. За газта също. Въобще тук на запад скъпи са цигарите, алкохола, дрехите, специално бутикувите, и повечето услуги, но това е нормално, стандартът е друг. А при масови цени еднакви с тези у нас, не само с германските, какво да правят хорица, които живеят с доходи по 400 лв или дори по-малко, по 200 лв, 300 лв на човек в домакинство? Има и по-зле дори! Примерно самотни пенсионари, инвалиди, безработни... Преди години съм оставал за по няколко месеца без работа в София, отивам да се регистрирам в бюро по труда, при социални, и питам: Има ли работа? Не, няма, ми се отговаряше винаги. А аз с какво да живея?, ги питам. А те: Ми продайте каквото имате, ние не можем да ви помогнем. Ето ни я на социалната държава, дето я пише в Конституцията. Таратанци! Ако нямаш приятели и кой да ти помогне, умираш си от глад. И аз ги послушах - продадох, продадох си българското гражданство! Опитвам се да кажа, че цените при приемането ни в Чакалнята и Еврозоната може и да не скочат драстично, по елементарната причина, че те и сега си скачат драстично, и на много стоки и услуги са дори над средно европейските! А не ми се мисли какво ще стане сега, когато утре тръгне тол системата. Всеки ден България ще осъмва с нови цени, гарантирам ви го. Разбира се това става и в момента, плавно и незабележимо, на ден по лъжичка, с по стотинки, левче, и нагоре за всичко. То е като случаят с жабата и горещата вода, в която жабата така и не усетила как се сварила, щото водата била загрявана бавно и постепенно. Същото е. Е, в случая жабата е Родината ни! Мисълта ми е, че властта и бизнеса у нас хитричко ескалират цените предварително, за да не ескалират после, в Чакалнята и Зоната. Макар че и това не е гаранция. То лакомията българска граници няма! Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 29/02/2020, 21:32 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
29/02/2020, 21:42
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81
|
Безработен в София?...
Търсел истинска работа в бюрото по труда...? Бюрото по труда... е създадено за да ти додава към заплатата, а не да ти търси работа. Тяхната работа е да си стоиш безработен официално по документи, и да получаваш помощи докато работиш някъде на сиво или на черно. За "безработен в голям град" (поне първите пет големи града в България) няма да коментирам, щото ще трябва да пиша неща в посока "на мързеливия оправданията"... и ще излезем от добрия тон. Факт: големите градове стават все по-големи именно щото в тях се намира работа на сносна заплата. А заплатата е сносна, щото в тези градове се купуват сериозен брой нови жилища, което сочи именно че има достатъчно нови работни места с адекватни заплати. -------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка |
01/03/2020, 18:46
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Безработен в София?... Търсел истинска работа в бюрото по труда...? Бюрото по труда... е създадено за да ти додава към заплатата, а не да ти търси работа. Тяхната работа е да си стоиш безработен официално по документи, и да получаваш помощи докато работиш някъде на сиво или на черно. За "безработен в голям град" (поне първите пет големи града в България) няма да коментирам, щото ще трябва да пиша неща в посока "на мързеливия оправданията"... и ще излезем от добрия тон. Факт: големите градове стават все по-големи именно щото в тях се намира работа на сносна заплата. А заплатата е сносна, щото в тези градове се купуват сериозен брой нови жилища, което сочи именно че има достатъчно нови работни места с адекватни заплати. Както чета Закона за социалните грижи и трудовата заетост, не това са ролята и задълженията на Бюрата по труда, което си дал/а: "Бюрото по труда... е създадено за да ти додава към заплатата, а не да ти търси работа. Тяхната работа е да си стоиш безработен официално по документи, и да получаваш помощи докато работиш някъде на сиво или на черно." Което пък подсказва каква е коректността ти по отношение законността въобще, но си е твоя работа, не ме засяга. Мога само да привмъкна едно нещо, което се нарича несъответствие между предлагана работа и висока квалификация, но и по това няма да споря. Не желая да персонализирам въпроса. Иначе разбрах твоето отношение към мързеливите, бедните, болните, слабите, възрастните и всички, които по една или друга причина не са способни и годни да правят кинти, По същото само се чудя към кой лагер да те категоризирам, колебая се - на Хитлер, Мао, Сталин, или направо към този на Атила и първобитните социални отношения? Може би за да се решат всички проблеми на обществото, според такива като теб трябва да направим няколко важни неща: 1. Да изправим до стената на стадиона всички мързеливци безработни, и да ги разстреляме. 2. Защо към тях да не прибавим и инвалидите, тия за нищо негодни плужеци, дето само ядат и серат, и нищо не работят? 3. Пенсионерите със сигурност да бъдат избити, до крак. Така ще решим проблема с изпразнения до дъно Пенсионен фонд, няма да ни е нужен вече. 4. Не знам какво да правим с децата с увреждания, ти кажи. Аз не смея и да си помисля какво ще решиш. 5. Ромите също може да включим в кюпа, те и без друго са в поне една от горните категории - или безработни, или фиктивни инвалиди с ТЕЛК, и със сигурност ги мързи, за истинска работа. 6. Със сигурност трябва да бъдат унищожени прихваналите този вирус сега, коронния, до един! 7. Не смея да гадая какво да правим с политически некоректните по отношение сегашната власт и управление, тях да ги трепем ли? За да останат само симпатизантите и членовете на Партията Велика на нашия любим държавник. Логично, би трябвало. 8. Така като гледан, без колебание трябва да бъдат избити до крак всички, които не мразят Русия, Путин и всичко руско и евразийско. Долни гадини, до един! Вероятно съм забравил някоя категория, със сигурност. Може да ми помогнеш, ако желаеш. А аз си мисля, че горкият фюрер сигурно ще се премята в ада, ако знае какви невероятни конкуренти има днес, във връзка с отношението към всички слаби, безпомощни, възрастни, болни и неспособни да печелят добре в прекрасния ни капиталистически рай. Но да е спокоен, расте млада бодра смята, прекрасно бъдеще ни чака! Който не може да прави парѝ - до стената! п.п. Ей, пошегувах се, да не се обидиш. Малко позасилих краските, за което искам да ти се извиня, най-искрено! Идеята беше друга - правилно ли съм те разбрал, по отношение разбиранията ти за въпросните категории хора? Които по ред причини не са способни да правят парѝ? Или имаш предвид здрави прави мързеливци? Ако е последното, разбирам. Така е. Такива има, и не са малко. В престъпния контингент, в разни далавери и в сивия, дори черен сектор, както казваш. Което си е болест на самото капиталистическо развитие. Как се правят капитали, според теб, големи? Какво беше сухият режим за Америка, примерно? А днес наркотиците? Но друго питам: Какво да правим с другите, с неспособните? Хайде ти кажи, вече сериозно. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
01/03/2020, 19:18
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81
|
Само комунистически манталитет може да мисли в схемата "има човек, има проблем, няма човек няма...". При капитализма се работи с каквото имаш, ама се работи така че да се изкара максималната възможна файда от наличното. Заради това, първия строй фалира многократно навсякъде по света (въпреки и напреки изправените до стената от него до стената хора), а другия все още е водещ и няма изгледи нещо по-практично да го замени в близкото десетилетие. Същото е и с ритането срещу еврото — много бързо забравиха колко фалита и какъв дефицит на стоки беше когато лева се равняваше по преводната рубла, и колко много обедняха когато лева се равняваше сам по себе си.
За търсенето на работа в бюрото по труда, мнението ми е твърдо и подкрепено с факти. За безработицата в големите градове също съм "бетон" и ще е така докато не видя промяна във фактите и личните ми наблюдения. -------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка |
01/03/2020, 21:53
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Само комунистически манталитет може да мисли в схемата "има човек, има проблем, няма човек няма...". При капитализма се работи с каквото имаш, ама се работи така че да се изкара максималната възможна файда от наличното. Заради това, първия строй фалира многократно навсякъде по света (въпреки и напреки изправените до стената от него до стената хора), а другия все още е водещ и няма изгледи нещо по-практично да го замени в близкото десетилетие. Същото е и с ритането срещу еврото — много бързо забравиха колко фалита и какъв дефицит на стоки беше когато лева се равняваше по преводната рубла, и колко много обедняха когато лева се равняваше сам по себе си. За търсенето на работа в бюрото по труда, мнението ми е твърдо и подкрепено с факти. За безработицата в големите градове също съм "бетон" и ще е така докато не видя промяна във фактите и личните ми наблюдения. Въобще не споря по тези факти, защото са безспорни. И още веднъж се извинявам за острия тон, дано не съм те обидил. Не беше това целта. Просто исках да те провокирам да кажеш мнението си какво следва в капиталистическия рай примерно за инвалидите, или за децата с увреждания, и за хора с други заболявания, въобще за безпомощни, възрастни, стари, болни, които не могат да правят парѝ и да са успешни в живота? Поне у нас тези категории хора живеят унизително. А някои от тях са работили по 30, 40 и повече години! В древен Рим когато дете се е раждало с някакво увреждане, са го хвърляли от скалите в пропаст, за да не живее. Така са селектирали здрава и силна раса от войни, слабаците нямали шанс въобще да оцелеят. И ние ли така да правим? -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
Тарабас Някак си е нереално, хора които строят църкви на вещици, тричат кучета за здраве... 29/01/2020, 18:14
Питето Е що пък да не ги питат, просто трябва да се пита по подходящ начин. Примерно: и... 29/01/2020, 20:51

biggeorge С въвеждането на валутния борд от една страна и въвеждането на еврото от друга, ... 30/01/2020, 14:28

Питето Жоре, я пак почети поста на Alexfield за 80-те % тъпаци, че ме мързи да пиша. Т... 30/01/2020, 18:19

biggeorge Ако се замени лева с евро няма ли да се повишат цените?
Във всички страни, кои... 30/01/2020, 18:42

Alexfield Във всички страни търговците са се опитали да вдигнат цените при въвеждане на ев... 30/01/2020, 20:53

biggeorge Не си прав за цените на стоките.
Ще ти дам пример от моя (и твоя) живот:
Между... 30/01/2020, 21:58

Радио Ереван Цитат(biggeorge @ 30/01/2020, 21:58) Не си прав за цените на стоките. ... 01/02/2020, 11:18

biggeorge Ти смяташ, че увеличението ще е еднократно.
Тук ти е грешката.
Когато влязохме в... 04/02/2020, 18:02

Радио Ереван Цитат(biggeorge @ 04/02/2020, 18:02) Ти смяташ, че увеличението ще е ед... 06/02/2020, 11:12

Питето А-а-а, това с билетчето е много показателно за липсата на икономиката в основнот... 02/02/2020, 00:10

biggeorge Говориш глупости.
Ако се направи ревизия на разходите за транспорт ще лъснат е... 04/02/2020, 18:11

Питето Аха, превозвачите сами си рафинират нафтата и бензина, и къртят едни пачки като ... 04/02/2020, 23:00
biggeorge Според теб хората в България малоумни ли са?
Всеки българин има мнение за въве... 30/01/2020, 14:16

Alexfield Цитат(biggeorge @ 30/01/2020, 14:16) Според теб хората в България малоу... 30/01/2020, 16:47

biggeorge 80 % от населението в България не са малоумни, а бедни.
Останалите 20 % са гер... 30/01/2020, 18:35

Alexfield Финансовата ни система в момента се контролира от МВФ, защото сме във валутен бо... 30/01/2020, 21:07

biggeorge Според мен Жан Виденов беше жертва на онези, които управляваха България преди не... 30/01/2020, 22:22

biggeorge Вълнувам се от организираното беззаконие, което цари в България.
Вълнувам се от ... 31/01/2020, 22:04

Питето Ако може снимка на бездомните, щото аз имам снимки на празни приюти за бездомни.... 02/02/2020, 16:54

biggeorge Като искаш да видиш бездомни хора, отиди на която и да е жп гара в България след... 04/02/2020, 17:39

Питето Тези дето ми ги сочиш, те искат да са бездомни и да си живеят по улиците и го пр... 05/02/2020, 21:07

biggeorge Цитат(Питето @ 05/02/2020, 21:07) Тези дето ми ги сочиш, те искат да са... 06/02/2020, 00:30

Питето Какво са предупредени за снимките, бе, нали снимат празни легла. Схващаш ли, как... 06/02/2020, 18:18

Thursday Next Цитат(biggeorge @ 30/01/2020, 19:35) 80 % от населението в България не ... 30/01/2020, 21:32

biggeorge Не искам да те разочаровам, но никой няма да дойде отвън и "да ни набие и о... 30/01/2020, 22:03

biggeorge Ако всички са малоумни ти какъв си, че вярваш сляпо на Борис Бойков?
Преди 1989 ... 31/01/2020, 22:12

Радио Ереван Цитат(biggeorge @ 30/01/2020, 18:35) 80 % от населението в България не ... 01/02/2020, 14:03

biggeorge Извинявай, че те обидих, че си гербаджия.
Сега разбирам, че да ги гербаджия е ... 04/02/2020, 17:50

Радио Ереван Цитат(biggeorge @ 04/02/2020, 17:50) Извинявай, че те обидих, че си гер... 06/02/2020, 11:04

Тарабас Цитат(biggeorge @ 30/01/2020, 13:16) Според теб хората в България малоу... 31/01/2020, 06:38
Радио Ереван Цитат(Тарабас @ 29/01/2020, 18:14) Някак си е нереално, хора които стро... 01/02/2020, 14:21

Питето Образованието не прави акъла. Обратното също е вярно. Примерно векове наред, об... 02/02/2020, 16:43

Радио Ереван Цитат(Питето @ 02/02/2020, 16:43) Образованието не прави акъла. Обратно... 03/02/2020, 11:07
biggeorge Ако живеехме в една нормална, демократична среда щеше да има широк обществен деб... 04/02/2020, 18:33
wal Обществен дебат по всички медии имаше.Бяха поканени достатъчно специалисти.В пос... 04/02/2020, 21:40
Онуфри Джоре,
защо да няма референдум за:
- съгласни ли сте да ви утроят заплатите и ... 29/01/2020, 20:52
biggeorge Онуфри, така ми липсваха простотиите ти.
А какво е твоето мнение за въвежданет... 30/01/2020, 14:12
biggeorge Увеличаването на заплатите и пенсиите е свързано с увеличаването на БВП.
По-стра... 31/01/2020, 22:22
biggeorge Цитат(Онуфри @ 01/02/2020, 21:43) п.п. Вече ти беше обяснено какви са о... 04/02/2020, 18:06
evanka Евро и Еврозона са две много различни неща.
България може да си избере какво да... 30/01/2020, 10:44
biggeorge Разбирам какво имаш предвид.
Българските политици може и да искат България да ... 30/01/2020, 14:33

biggeorge Какъв е смисъла да влизаме в Еврозоната?
Каква е разликата между еврото в Черна ... 30/01/2020, 18:29

biggeorge Ако България иска може едностранно да приеме еврото като официална валута.
Аз об... 04/02/2020, 19:49

Thursday Next Цитат(evanka @ 30/01/2020, 16:41) И Монтенегро е с евро много отдавна, ... 30/01/2020, 21:24

wal ЦитатВъпросът е дали трябва да се проведе референдум за замяна на лева с еврото ... 30/01/2020, 22:02

biggeorge Смяната на лева с евро е нещо много сериозно, това не е някаква глупост.
Не напр... 30/01/2020, 22:06

wal ЦитатНе направихме референдум за влизането в НАТО и ЕС, поне да направим референ... 30/01/2020, 22:50

biggeorge Аз чукчата от вица ли съм?
ЦитатДонесъл чукчата свой роман в една редакция. Ре... 31/01/2020, 22:29

biggeorge Не, не сме правили референдум.
Целият български народ (включително и аз!) ... 31/01/2020, 22:26

biggeorge Цитат(wal @ 01/02/2020, 09:36) Гледай ти, гледай ти, точно под моя пост... 04/02/2020, 17:33

Питето Я да ми подскажеш, че нещо се обърках. Значи преди се крадяло, сега пак се крадя... 04/02/2020, 18:18

biggeorge Преди 2009 г. се крадеше и имаше корупция.
В последните 11 години също се краде ... 04/02/2020, 18:51

Питето Мда, сегашните са ти окрали спестяванията и заплата през яка инфлация, и са ти з... 04/02/2020, 23:10

wal ЦитатХората, които са членове на партията-майка ГРОБ са добре финансово, имат ра... 04/02/2020, 21:44
Thursday Next Цитат(evanka @ 30/01/2020, 11:44) Евро и Еврозона са две много различни... 30/01/2020, 21:25
biggeorge След въвеждането на еврото социалното разделение ще бъде бетонирано за много дъл... 04/02/2020, 17:46
Питето А-а-а-а, това с нация от висшисти вече го играхме, и се оказахме на последно мяс... 06/02/2020, 18:25
agrippa Трябва да се мине към евро за да се види къде се намира България с приходи и хар... 08/02/2020, 16:29
Alexfield И като минем към евро, какво по-точно ще се промени в сравнение с другите европе... 09/02/2020, 09:26
Питето Първо трябва да има акъл/образование, че после информирания избор, щото в момент... 09/02/2020, 14:24
Cayen https://www.economic.bg/bg/news/12/stiv-han...ema-evroto.htmlЕто какво казва спе... 10/02/2020, 10:46
Питето Умен човек. Само дето пропусна да обясни че ако си с евро, нямаш нужда от валуте... 10/02/2020, 14:30
biggeorge Проф. Стив Ханке: Никога не е имало провал на Валутен борд
Вчера в предаването ... 17/02/2020, 05:31
Питето Ми човека разбира от валутни бордове и дърпа чергата към тях. А и я ми обясни в ... 17/02/2020, 13:30

biggeorge Този разговор за Гърция май вече сме го водили.
Този път ще цитирам любимата м... 17/02/2020, 16:22

Питето И сега тънките разлики. У гръцко, фалираха и бЕха орязани социалното папкане, но... 17/02/2020, 22:04

biggeorge Свидетел съм на всичко, което се е случило през последните 33 години и никоя глу... 19/02/2020, 18:32
ЕксГорски Цитат(biggeorge @ 17/02/2020, 06:31) защото политиците ни са корумпиран... 17/02/2020, 14:34
biggeorge Стори ми се, че така каза.
Може да ми се е причуло.
Или аз да съм си го помисл... 17/02/2020, 16:03

biggeorge Пяна не видях, но човека си показа куфарчето, с което е донесъл доказателства за... 17/02/2020, 16:27

Радио Ереван Цитат(biggeorge @ 17/02/2020, 16:27) Пяна не видях, но човека си показа... 17/02/2020, 17:04

ЕксГорски Цитат(biggeorge @ 17/02/2020, 16:27) Пяна не видях, но човека си показа... 17/02/2020, 18:28
Alexfield Ще оставя този анализ тук:
https://clubz.bg/94178-dojde_vreme_da_platite_za_peev... 12/02/2020, 23:52
Радио Ереван Цитат(Alexfield @ 12/02/2020, 23:52) Ще оставя този анализ тук:
https:/... 13/02/2020, 00:23
Alexfield Няколко училища в Сливен, Ямбол и Карнобат са били опразнени от "гласоподав... 14/02/2020, 12:44
Радио Ереван Цитат(Alexfield @ 14/02/2020, 12:44) Няколко училища в Сливен, Ямбол и ... 15/02/2020, 23:46
Питето Това с кастите и онова с ценз за достъп до гласуване е пробвано и резултата е ко... 16/02/2020, 12:47
agrippa И защо кафето от 1 лв щяло да стане евентуално 1€, а не 50 евроцента?
Нали това ... 23/02/2020, 04:48
biggeorge Защото кафето в Еврозоната е по-скъпо от кафето извън Еврозоната.
Затова кафе на... 24/02/2020, 02:05
Питето пълни щуротии. Кафето поевтиня драстично, щото кафемашините му смъкнаха цената и... 24/02/2020, 08:37
lati1960 Привет!
Ще кажа и моето мнение. Но най-напред да призная как гласувах, за да... 28/02/2020, 10:01
Питето А, това дето да се обърне внимание на социално слабите е най-лесно. Просто всеки... 28/02/2020, 18:27
Тарабас ЦитатПо т. 1 подкрепям евентуален референдум, понеже всички последици от едно та... 28/02/2020, 19:56
biggeorge Всеки има право да мнение, всеки има право да го изрази свободно, всеки има прав... 28/02/2020, 22:13
wal ЦитатБългарските управляващи искат България да се присъедини към Еврозоната, за ... 28/02/2020, 23:02

biggeorge Според мен управляващите и сега крадат пари.
И опозицията е за приемането на евр... 28/02/2020, 23:17
ЕксГорски Цитат(biggeorge @ 28/02/2020, 22:13) Аз съм за членството на България в... 28/02/2020, 23:40
ЕксГорски Цитат(ЕксГорски @ 28/02/2020, 23:40) Понеже кАвето от 1 лев ще стане 1 ... 28/02/2020, 23:59
biggeorge Цената на кафето е само пример.
След приемането на еврото в България цените на... 29/02/2020, 00:59
Питето Безработен в София?...
Търсел истинска работа в бюрото по труда...?
Бюрото... 29/02/2020, 21:42

biggeorge Цитат(Питето @ 29/02/2020, 21:42) Бюрото по труда... е създадено за да ... 29/02/2020, 22:29

Питето Жоре, аз се уповавам на статистиката и фактите, щото нямат нужда от "хваща... 29/02/2020, 23:26

biggeorge Цитат(Питето @ 29/02/2020, 23:26) Жоре, аз се уповавам на статистиката ... 29/02/2020, 23:39

Питето Е точно де, отиваш за кетап че нямат работа за теб, а не да ти намерят работа, щ... 01/03/2020, 09:09

biggeorge Продължаваш да пишеш нелепици.
Не познаваш държавната администрация, нито ТЕЛК... 02/03/2020, 01:00

biggeorge Години наред водих безсмислени спорове с хора като теб в този форум.
Вече не виж... 02/03/2020, 03:59

lati1960 Цитат(biggeorge @ 02/03/2020, 03:59) Години наред водих безсмислени спо... 02/03/2020, 19:31

Питето Преките наблюдения и реалните резултати броят ли се, или да не им вярвам, а да с... 02/03/2020, 15:40

lati1960 Цитат(Питето @ 29/02/2020, 21:42) Безработен в София?...
Търсел истинс... 01/03/2020, 18:46

Питето Само комунистически манталитет може да мисли в схемата "има човек, има проб... 01/03/2020, 19:18

lati1960 Цитат(Питето @ 01/03/2020, 19:18) Само комунистически манталитет може д... 01/03/2020, 21:53
biggeorge Цитат(lati1960 @ 29/02/2020, 20:50) Преди години съм оставал за по няко... 29/02/2020, 22:16
lati1960 Ако говоря глупости, не е умишлено, със сигурност. Просто дадох някои факти за ц... 02/03/2020, 09:46
ЕксГорски Цитат(lati1960 @ 02/03/2020, 10:46) или временно позволят отново на вла... 02/03/2020, 14:16

lati1960 Цитат(ЕксГорски @ 02/03/2020, 14:16) Като прибавим и великия Майкъл Мур... 02/03/2020, 19:41

ЕксГорски Цитат(lati1960 @ 02/03/2020, 20:41) Целта ми тук, приятелю, е по някои ... 02/03/2020, 22:55

biggeorge Колко добре си го описал.
Само си забравил да напишеш, че управляващите в Бълг... 03/03/2020, 00:25

biggeorge Управляващите се срамуват от българския си произход.
Българските политици от мно... 03/03/2020, 00:41

D-rA Хм, нима си бил на топло местенце в нечие управление, та ги назнайваш тези неща.... 03/03/2020, 00:46

wal ЦитатНа българските политици им се иска да бяха някакви други, а не българи.
И п... 03/03/2020, 08:29

biggeorge Правилно си разбрал.
И други са достигнали до извода, че политиците мразят бъл... 03/03/2020, 22:01

D-rA А защо баба ти Стойна не е протестирала, когато е била леля Стойна или когато е ... 03/03/2020, 23:03![]() ![]() |
| Олекотена версия | Сега е: 17/04/2026, 15:01 |