test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

> 103 държави искат пари от МВФ........, ........но България не е сред тях
Mukaveev
коментар 20/04/2020, 21:53
Копирай адреса: #1

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 1 468
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 34

103 държави искат пари от МВФ, но България не е сред тях

,, Очакваме, че в 170 страни тази година доходите на хората ще се свият“. Това коментира директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева пред български медии чрез видеовръзка от Вашингтон.

Към момента МВФ разполага с 1 трилион долара, което е 4 пъти повече спрямо средствата преди голямата финансова криза през 2008 г. Вече 103 държави са се обърнали за помощ от фонда, като 21 от получените искания са одобрени в рекордно кратък срок. По думите на Георгиева България има много добра фискална позиция за заем от Международния валутен фонд, но вероятно няма да се възползва от тази опция.

България има достъп кредитната линия на фонда без условия, но не се е обръщала с искане, поясни шефът на МВФ. Миналата седмица фондът одобри създаването на нов заемен инструмент – кредитна линия за предоставяне на краткосрочна ликвидност за страни, засегнати от коронакризата.,,

,,103 държави са се обърнали за помощ.....,,..Обърнали са се защото са закъсали. Ние не искаме явно защото сме добре.....си мисля. Имаме как беше ,,мазнинка ,,.....
Мисълта ми е .....Има ли живот след вируса , без заем...?.. А мааа щял да се връща , ако се вземе . То тия 103 държави няма ли да го връщат ?
Само питам дали ще станат нещата без заем ?

--------------------
След дъжда, откриваш нова красота, в планинския пейзаж.
В ношната тишина звукът на камбаната е особено чист.
Go to the top of the page
ЛС

Start new topic
Отговор
lati1960
коментар 21/04/2020, 11:46
Копирай адреса: #2

Advanced Member
Група: Изгонени
Съобщения: 8 828
Регистриран: 20/04/2019
Потребител # 519

Цитат(Mukaveev @ 20/04/2020, 22:53) *
103 държави искат пари от МВФ, но България не е сред тях

,, Очакваме, че в 170 страни тази година доходите на хората ще се свият“. Това коментира директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева пред български медии чрез видеовръзка от Вашингтон.

Към момента МВФ разполага с 1 трилион долара, което е 4 пъти повече спрямо средствата преди голямата финансова криза през 2008 г. Вече 103 държави са се обърнали за помощ от фонда, като 21 от получените искания са одобрени в рекордно кратък срок. По думите на Георгиева България има много добра фискална позиция за заем от Международния валутен фонд, но вероятно няма да се възползва от тази опция.

България има достъп кредитната линия на фонда без условия, но не се е обръщала с искане, поясни шефът на МВФ. Миналата седмица фондът одобри създаването на нов заемен инструмент – кредитна линия за предоставяне на краткосрочна ликвидност за страни, засегнати от коронакризата.,,

,,103 държави са се обърнали за помощ.....,,..Обърнали са се защото са закъсали. Ние не искаме явно защото сме добре.....си мисля. Имаме как беше ,,мазнинка ,,.....
Мисълта ми е .....Има ли живот след вируса , без заем...?.. А мааа щял да се връща , ако се вземе . То тия 103 държави няма ли да го връщат ?
Само питам дали ще станат нещата без заем ?

Да допълня нещо по темата, понеже новината е прясна, от току-що завършилата пресконференция на премиера Борисов и финансовия министър Горанов. Още не е официално, но: Българската Централна Банка е подала молба до Европейската Централна за суапова сделка /засега не е ясен размера/, чрез която да се подпомага бизнеса у нас. По същото ето какво каза министър Горанов, който уточни някаква сума, не става ясно дали това е цялата:
https://novini.bg/bylgariya/ikonomika/594133
Нови милиарди ще се изливат като от Рога на изобилието, така изглежда. Вече им изгубих размера, вие не знам. Отвсякъде купища виртуални парѝ се сипят, а реални все няма, и няма! Та думата ми е, при толкова много кинти, защо им е на нашите управляващи да взимат и от МВФ, няма нужда, имаме си, тъпкани сме до горе. Така че, никой да не се оплаква, паралък има. Ако за някой не стигне, проблемът е в неговия телевизор. Така де. В тази връзка и друга новинка от днес, и не е фалшива. Родната ни татковина отново е след първите сто, на 111-то място по свобода на словото и журналистиката!!!
https://www.mediapool.bg/bulgaria-zapazva-1...news292327.html
Ха да ви е честито! Можем все още да си хортуваме на воля, нали така? Поне мисирки у нас не е обида, разбрахме го със сигурност.
Тъй че - благодарим, МВФонд, ама нема нужда, опрааме си са! malii.gif

--------------------
Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
ЛС
Питето
коментар 21/04/2020, 20:05
Копирай адреса: #3

Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81

Въдици ще купуват, няма да раздават риба на корем.

--------------------
"Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
lati1960
коментар 21/04/2020, 20:21
Копирай адреса: #4

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Питето @ 21/04/2020, 21:05) *
Въдици ще купуват, няма да раздават риба на корем.

Така де, като има толкова лапнишарани да ги плащат тия заеми, въдички си трябват, тъй си е.
Но, както писах и на Еревана, след като така си ви харесва, давайте. На мен какво ми е?
Успех желая, в риболова!

--------------------
ЛС
Питето
коментар 21/04/2020, 20:48
Копирай адреса: #5

Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81

Е, всеки разбира както си го влече отвътре. Един пише за "въдици" и разбира машини и работни места вместо "риби" ( кинти на ръка за "нуждаещите се" дето ще се изпапкат за ден-два и после пак глад), а друг като мерне "въдици" се сеща за шашми, далавери и лапнишарани... Разни хора, разни идеали. Жив здрав.

--------------------
"Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
lati1960
коментар 22/04/2020, 09:36
Копирай адреса: #6

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Питето @ 21/04/2020, 21:48) *
Е, всеки разбира както си го влече отвътре. Един пише за "въдици" и разбира машини и работни места вместо "риби" ( кинти на ръка за "нуждаещите се" дето ще се изпапкат за ден-два и после пак глад), а друг като мерне "въдици" се сеща за шашми, далавери и лапнишарани... Разни хора, разни идеали. Жив здрав.

Ако визираш мен с това "изпапкат за ден-два и после пак глад", никога никъде не съм писал подобно нещо - че трябва да се раздават кинти на калпак, дори на нуждаещите се. Всички трябва да бъдат насърчавани да се трудят. Вкл. инвалидите. В нормалните страни има програми за това, сигурен съм да го знаеш. Писах точно обратното, на Ереван, че у нас се насърчава лежпрома, далаверите, престъпните схеми, заобикаляне на законите и правилата, всичко, но не и поощряване на хората, които желаят да се трудят честно и почтено. Ето, търпеливо го обяснявам и на теб, дано най-после сте ме разбрали.
Що се отнася до кинтите, конкретно от заемите, и въобще тези големите, дето ни ги размахват и сега, по-голямата част наистина изчезват обратно там, откъдето са дошли, в чуждите банки, чрез политическата класа, която през Държавата, институциите, едрия бизнес свързан с обръчите, и чрез всякакви врътки напълно "законно" разбира се ги присвоява, и те не стигат именно до тези, които искат, могат и трябва да развиват икономиката, иновациите, всичко. Такъв според мен е основният проблем, иначе парѝ щеше да има за всички, и е въпрос на правилно и разумно управление всички дето се трудят да са добре и да са доволни.
Разбира се, горното си е само мое мнение, нищо повече. Като гледам, голяма част от пишещите тук са на обратното - че нещата са наред, всичко си е о кей, и така ще бъда завинаги. Нямам против, дано да е така. Щом сте доволни, радвам се.
Жив и здрав и ти!

--------------------
ЛС

Отговори в темата
- - lati1960   Цитат(Mukaveev @ 20/04/2020, 22:53) 103 държави искат пари от МВФ, но Б...   21/04/2020, 11:46
|- - Питето   Въдици ще купуват, няма да раздават риба на корем.   21/04/2020, 20:05
|- - lati1960   Цитат(Питето @ 21/04/2020, 21:05) Въдици ще купуват, няма да раздават р...   21/04/2020, 20:21
|- - Питето   Е, всеки разбира както си го влече отвътре. Един пише за "въдици" и ра...   21/04/2020, 20:48
|- - lati1960   Цитат(Питето @ 21/04/2020, 21:48) Е, всеки разбира както си го влече от...   22/04/2020, 09:36

Closed TopicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 11:11