test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

> Вселенска справедливост, по отношение на динозаврите
Shade
коментар 25/05/2020, 23:17
Копирай адреса: #1

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 10 242
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 19

Цитат

Да, в продължение на 160 милиона години е имало с какво да се хранят диновзаврите. Преди 65,5 милиона, обаче, се случва събитие, което променя климата на Земята толкова драстично, че изхранването на големите динозаври се оказва невъзможно.
Има доста теории по въпроса, като за най-достоверна е приета теорията, асоциирана със сблъсъкa на Земята с астериод с диаметър около 10 км. Той пада на полуостров Юкатан на територията на днешно в Мексико. Връзката с падането на астероида идва отттам, че никъде не са намирани скелети на динозаври от периода след това. По въпроса как точно се променя климатът в резултат на това събитие, е писано много.
Първите хуманоди се появяват на тази земя преди около 5,5 милиона години.

Това съобщение е било редактирано от Shade на 25/05/2020, 23:25

--------------------
Things should be made as simple as possible, but not any simpler.
-
Go to the top of the page
ЛС

Start new topic
Отговор
Riki
коментар 28/05/2020, 18:41
Копирай адреса: #2

Advanced Member
Съобщения: 1 958
Потребител # 32

Брееее, продължаваш да ме .....хайде няма да казвам какво, за да "не ти пораснат ушите", както казваме " ние, в Бамбулково" animatedwink.gif

Въпроси, като този, ме карат още повече да се възхищавам на Дарвин! heart.gif

Да, историята се пише от силните, които се борят!

Няма как условията, че и не само, да не се променят. Я по - бързо (взрив), я - не! И ако не се бориш, ако не се приспособиш, не се ...потрудиш, няма как!!
"Помогни си, да ти помогне и Бог" . "Почукай и ще ти се отвори. Търси и ще намериш...", но без действие, промяна ......

Грешките са неизбежни. "Безгрешен няма ни един", но ...винаги има изход, ако го търсиш, който може да балансира ....

Та живота е шарен! Но от всеки мрак, от всеки "безизход ", има поне два изхода. Има! Но трябва да се потърсят.
Напр.в един момент, гигантският размер на диновците, се е оказал ...неизгоден. След сблъска - пушеци, огньове,мрак.....трябва алтернатива, която да дава възможност и по земя, въздух и...вода.

Също. Допуснато- изчезнал, но преди да е "приспан " последният мъжки "бял" носорог, от него е взет биологичен материал, също и от дъщеря му. Кой знае, кога ще се пръкне нивото бяло носорогче animatedwink.gif

Друг пример. Мечките се връщат в Чернобил, но хората са притеснени. Кой знае как ще им се отрази все още............Ще видим резултата и изводите от него. Биологичен тест един вид.
Е, няма да си пречат! animatedwink.gif Тук аз намирам консенсус.
Та така...

--------------------
"Разни хора, разни идеали."
ЛС
Shade
коментар 29/05/2020, 03:55
Копирай адреса: #3

Advanced Member
Съобщения: 10 242
Потребител # 19

Цитат(Riki @ 28/05/2020, 09:41) *
Въпроси като този ме карат още повече да се възхищавам на Дарвин! heart.gif
Да, историята се пише от силните, които се борят!
Няма как условията, че и не само, да не се променят. Я по-бързо (взрив), я - не! И ако не се бориш, ако не се приспособиш, не се... потрудиш, няма как!!

Нали знаеш до какво философско прозрение достига Гьоте в края на Фауст:

"На мъдростта последните предели
във себе си да утвърдя успях:
живот и свобода добива само
воюващият всеки ден за тях!
"

Това съобщение е било редактирано от Shade на 29/05/2020, 03:55

--------------------
Things should be made as simple as possible, but not any simpler.
-
ЛС

Отговори в темата
- - Riki   Брееее, продължаваш да ме .....хайде няма да казвам какво, за да "не ти пор...   28/05/2020, 18:41
- - Shade   Цитат(Riki @ 28/05/2020, 09:41) Въпроси като този ме карат още повече д...   29/05/2020, 03:55

Closed TopicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 01/06/2026, 00:11