test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

> Какво става в Америка?, Малка гражданска война!
lati1960
коментар 30/05/2020, 21:55
Копирай адреса: #1

Advanced Member
Група: Изгонени
Съобщения: 8 828
Регистриран: 20/04/2019
Потребител # 519

Ми привет!
/колкото и да е неприятно на някои, сори/
Та, веднага на въпроса: Какво става в Америка?
Важно е, нали сме съюзници, новите ни братя са, загрижени сме. Така де.
Интересното е, че у нас след първите новини по това, като ето тези:
https://www.vesti.bg/sviat/buntove-i-pogrom...vardiia-6110275
доста се филтрират нещата, избягва се много говорене. Защо ли? animatedwink.gif
На по-възрастните им напомни за едни други времена, когато не беше много удачно и удобно да се говори за подобни неща при старите братушки, в Московско, знаете. Нищо различно, само дето братята други, но робският ни манталитен по снишаването си е същият, никаква разлика. Жалка картинка. Иначе в САЩ нещата са сериозни. В няколко щата вилнеят по улиците банди, протестъри, организирани и не чак толкова, магазините затворени, повечето опоскани, има и запалени, коли също... Абе доста е страшно! Меко казано. Гвардията не се справя много добре със ситуацията, а има и нареждане отгоре да не използва прекомерна сила. В някои щати се готви навлизане вече на армията! Нещата са сериозни. И проблемът не е само инцидента с убития от полицая чернокож. Това само подпали искрата. Огъня си тлееше отдавна. Който е бил в САЩ знае, че в мега полисите има цели територии и квартали, в които дори полицейските патрули избягват да минават, още по-малко да спират! И не става реч само за негърски гета. Не. Също за латиноси, както ги наричат тук, и азиатските също... Америка вече не е това, което беше. Американската мечта отдавна е мъртва. Поне за тези хора, които вилнеят по улиците. И не че са гладни. Социалната система тук си работи, за разлика от отсъствието на подобна у нас. Проблемът е в липсата на перспектива и възможности. За цели генерации, групи, етноси, за мелиони хора. И то точно за тези, които избраха мистър Тръмп. Това е парадоксът, големият. Точно вчера същият подписа, едва ли случайно, едни декрети за ограничаване свободите в глобъл мрежите в САЩ, ето:
https://www.bnr.bg/post/101283866/tramp-pod...ocialnite-mreji
Накратко: В Америка нещата не отиват на добре. И това сега е само началото. Пандемията влоши и ускори нещата. Ще става още по-лошо, и то в обозримото бъдеще. Вероятно злодеят Путин е виновен, официално. Но, едва ли само. В самите Щати вече никой не вярва сериозно в това. Проблемите са си чисто вътрешни, и никой, не само Тръмп, не предлага сериозно решение. Администрациата във Вашингтон, както нашата власт впрочем, и навсякъде, се е самозабравила отдавна, откъсвайки се от реалния живот и проблеми на обигновените граждани. Което породи и този конфликт, засега овладяем. Но, едва ли и следващите, ако продължава така.
Какво ли я чака Америка? А и светът, защото нека не се заблуждаваме, САЩ са настоящият световен лидер, вав всяко отношение. Ако те се сгромолясат, какви биха били последиците за всички? Интересен въпрос.

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 30/05/2020, 21:59

--------------------
Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
Go to the top of the page
ЛС

Start new topic
Отговор
evanka
коментар 01/06/2020, 13:58
Копирай адреса: #2

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 1 435
Регистриран: 02/06/2017
Потребител # 40

Цитат(lati1960 @ 30/05/2020, 21:55) *
Какво става в Америка?
Важно е, нали сме съюзници, новите ни братя са, загрижени сме. Така де.

САЩ нямат съюзници.
Има страни, които са им врагове - Китай, Иран...
И страни, които са им безразлични - тези в Европа и Африка... Япония...
Просто е по-добре да не си от страната на враговете им... Толкова.

Какво правят с вътрешната си политика не би трябвало да интересува никого извън САЩ.
САЩ е демократична страна, ако има нещо нередно, ще си проличи на следващите избори... Но както е тръгнало май не се очертават промени.
Аз лично съм силно изненадана, че при толкова оръжие в населението, още не са го извадили.
ЛС
lati1960
коментар 01/06/2020, 21:13
Копирай адреса: #3

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(evanka @ 01/06/2020, 14:58) *
САЩ нямат съюзници.
Има страни, които са им врагове - Китай, Иран...
И страни, които са им безразлични - тези в Европа и Африка... Япония...
Просто е по-добре да не си от страната на враговете им... Толкова.

Какво правят с вътрешната си политика не би трябвало да интересува никого извън САЩ.
САЩ е демократична страна, ако има нещо нередно, ще си проличи на следващите избори... Но както е тръгнало май не се очертават промени.
Аз лично съм силно изненадана, че при толкова оръжие в населението, още не са го извадили.

Някъде го извадиха, оръжието. Има и жертви, и от двете страни.
https://btvnovinite.bg/svetut/valnata-ot-pr...rdzh-flojd.html
Другаде протестите протичат мирно, и то по-масовите, е, мирно е силно казано, но няма насилие, с жертви.
Не съм сигурен, но като пуснат въздуха така да се каже, не е много ясно дали американците ще си преизберет мистър Тръмп. С действията си тези дни той направи всичко възможно това да не стане. Но, има много време до изборите, всичко е възможно.
Със сигурност обаче Америка вече няма да е същата. Защото тези събития не са локални, в отделен град, срещу полицейско насилие само, както беше до сега. Става дума вече за национална реакция и съпротива, срещу централната администрация. Това е ново. И различно. Спокойните и безметежни времена за САЩ вече са в миналото. А утрешният ден е непредвидим.
И, още нещо важно. Протести в подкрепа на тези в Америка почнаха и по света - в Британия, Австралия, Нова Зеландия... и не само. Процесът и причините още не са изследвани добре, това предтои, но според скромното ми мнение, те касаят зейналата пропаст навсякъде межде самозабравилите се елити и обикновените редови граждани, обществото. Това повече не може да бъде търпяно! Ето кое ни казват събчитията в Америка тези дни. Според мен. Така ги разчитам. В основата на всеки конфликт по света стои социалното разделение, с липсата на възможности за широки обществени слоеве от една страна, и откъснат от реалността елит, който смята, че с печатането на парѝ и безкрайни заеми може да реши всички проблеми. Не може. Предстои му да го разбере. Надявам се по лесния начин. Макар че едва ли.

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 01/06/2020, 21:27

--------------------
ЛС
Alexfield
коментар 02/06/2020, 09:01
Копирай адреса: #4

Шеф на водопад
Група: Администратори
Съобщения: 2 956
Регистриран: 17/03/2017
Потребител # 1

Като повдигаш темата за печатане на пари, по-добре погледни тези, които го правят незаконно. Примерът ти с американският долар е неадекватен. В последните десетилетия той е достатъчно стабилен. С либийските динари, напечатани от руснаци, не седят така нещата.
Malta seizes $1 bn in fake Libyan money ‘printed by Russian firm’

--------------------
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.
ЛС
lati1960
коментар 02/06/2020, 21:01
Копирай адреса: #5

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Alexfield @ 02/06/2020, 10:01) *
Като повдигаш темата за печатане на пари, по-добре погледни тези, които го правят незаконно. Примерът ти с американският долар е неадекватен. В последните десетилетия той е достатъчно стабилен. С либийските динари, напечатани от руснаци, не седят така нещата.
Malta seizes $1 bn in fake Libyan money ‘printed by Russian firm’

Няма да споря. По-горе споделих мнение, с примера от покушението срещу Джон Кенеди. И една от причините за него.
Мога само да споделя, че не само според мен американският долар е стабилен /засега/, защото печатницата на ФЕД продължава да помпа Америка с дълг, разбирай още виртуални парѝ без покритие, отделно факта, че самите Щати паразитират не само финансово на гърба на целия свят. Затуй светът е от криза в криза, за да се тушира фалита на световния батко. Ситуацията с поръчаните от нашето правителство изтребители е показателна в това отношение. Взеха ни няколко милиарда предварително, и ни казаха... ще видим. Ще имате самолети към 2023-24, може би. Ако няма нов вирус, примерно, или друга пандемия, или нова финансова криза, и т. н., и т. н. Та така. Мога да го илюстрирам и по друг начин - най-стабилни са парѝте на кварталния лихвар, бандит и насилник. Ясно защо. Но, рано или късно ще се появи някой по-ербап, и тогава... смяна на валутата. animatedwink.gif Сигурен съм знаеш факта, че Китай е изкупил по-големия процент американски дълг. Оставям те да поразсъждаваш върху това. Бъди здрав!

--------------------
ЛС
Питето
коментар 03/06/2020, 20:00
Копирай адреса: #6

Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81

Ми китайците ще правят всичко възможно, та САЩ да са стабилни та да им платят дълга дето са го изкупили. Ха сега да видим, кой е в по-благоприятна позиция, длъжника или кредитора? Хайде сега същото гледано наопаки, що китайците купува американски дълг, а не собствения?
Абе що не вземеш един учебник по икономика от първи курс, та да понаучиш що е това "пари" и с какво се ручат... Пише там, и за печатницата и що така едните печатат и фалират, пък другите печатат и водят света и да ти подскажа, не зависи толкова от армиите.

--------------------
"Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
lati1960
коментар 03/06/2020, 21:17
Копирай адреса: #7

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Питето @ 03/06/2020, 21:00) *
Ми китайците ще правят всичко възможно, та САЩ да са стабилни та да им платят дълга дето са го изкупили. Ха сега да видим, кой е в по-благоприятна позиция, длъжника или кредитора? Хайде сега същото гледано наопаки, що китайците купува американски дълг, а не собствения?
Абе що не вземеш един учебник по икономика от първи курс, та да понаучиш що е това "пари" и с какво се ручат... Пише там, и за печатницата и що така едните печатат и фалират, пък другите печатат и водят света и да ти подскажа, не зависи толкова от армиите.

Учебници и ние сме чели. Така де. Обаче.
Проблемът е, че тези, дето държат пачетничките за кинти не се съобразяват с никакви учебници. И от своя гледна точка са си прави.
Като държиш и хляба, и ножа, и пищова... на кого му пука за някакви учебници! Ако всичко ставаше по учебник, светът ни щеше да е едно много по-добро място, без измами, насилие, войни, кризи, ограбване и т. н. Но, уви.

--------------------
ЛС
Питето
коментар 04/06/2020, 18:23
Копирай адреса: #8

Advanced Member
Потребител # 81

Ама чете с разбиране му е цаката, не само едното четене. "Печатницата за пари" както я описваш... е пусната още в Римската империя (описано подробно), ама тези в САЩ явно са научили нещо от историята на печатането на хартийки и просперират напреки и въпреки мнението ти. Писах ти, четене на учебници и мислене му е цаката, а не едното голо гробокопаене.
В тази посока, САЩ ползват армията си по един доста различен начин, при това хем са я направили водеща като технологии, хем не им товари бюджета излишно, че и накрая файда имат от цялата работа. Ма то, пак с четене на история и вадене на поуки от чуждите грешки (е, и доста техни си са допуснали, ма и от тях учат вместо да ги замитат) са го докарали до високото ниво.

Това съобщение е било редактирано от Питето на 04/06/2020, 18:26

--------------------
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
Радио Ереван
коментар 04/06/2020, 20:18
Копирай адреса: #9

Advanced Member
Съобщения: 3 124
Регистриран: 02/06/2017
От: Варна
Потребител # 45

Цитат(Питето @ 04/06/2020, 19:23) *
В тази посока, САЩ ползват армията си по един доста различен начин, при това хем са я направили водеща като технологии, хем не им товари бюджета излишно, че и накрая файда имат от цялата работа. Ма то, пак с четене на история и вадене на поуки от чуждите грешки (е, и доста техни си са допуснали, ма и от тях учат вместо да ги замитат) са го докарали до високото ниво.

Не претендирам, че съм специалист в тази насока, но би ли ми обяснил как може да се печели от силна армия? Винаги съм се мислил, че армията дава сигурност, което е добре за икономиката, но от бюджет над 700 милиарда долара годишно каква файда имат данъкоплатците?
ЛС
lati1960
коментар 04/06/2020, 21:57
Копирай адреса: #10

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Радио Ереван @ 04/06/2020, 21:18) *
Не претендирам, че съм специалист в тази насока, но би ли ми обяснил как може да се печели от силна армия? Винаги съм се мислил, че армията дава сигурност, което е добре за икономиката, но от бюджет над 700 милиарда долара годишно каква файда имат данъкоплатците?

Те го компенсират това. Като паразитират над всички, почти. Чрез политически, дипломатически и финансов натиск изнудват останалите да им купуват продукцията, вкл. военната, и то на зелено, примерът с изтребителите за България е класически.
Взимат парите предварително, създават си работни места, отделно получават сфери на влияние, протекторати, послушковци, пазари, всичко. В замяна отсрещната страна получава след 5 до 10 години вече отвсякъде остарели машини, самолети, техника, с която няма какво да прави реално. Защото за това време технологиите вече са съвсем други, на друго ниво. Но истинският проблем на Америка е вътрешната задлъжнялост. Всички дължат на всички, и то много! Ама много. От милиардера до последния прошляк всеки е длъжник на банките с хиляди, с милиони. И всички живеят на зелено. На кого обаче дължат? Ако човек се поразрови и разбере това, доста неща му стават ясни. Включително и причините за настоящия конфликт. В онази дебела черна Книга Един дето са го разпнали, го обяснява това: На когото дължиш, негов роб си! На кого е роб Америка?

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 04/06/2020, 22:51

--------------------
ЛС
Питето
коментар 04/06/2020, 23:17
Копирай адреса: #11

Advanced Member
Потребител # 81

Баце, я ми посочи кой и къде в света произвежда военни самолети от висок клас без да има поръчка (което значи и преведени едни пари)? Един само посочи, да го видия на живо... Баси, това военни самолети и банички за тебе са подобни стоки, та е хубаво да има по две три тави на витрината, пък който му трябват играчки за армията да си напазарува. worshippy.gif

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 05/06/2020, 20:42
Копирай адреса: #12

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Питето @ 05/06/2020, 00:17) *
Баце, я ми посочи кой и къде в света произвежда военни самолети от висок клас без да има поръчка (което значи и преведени едни пари)? Един само посочи, да го видия на живо... Баси, това военни самолети и банички за тебе са подобни стоки, та е хубаво да има по две три тави на витрината, пък който му трябват играчки за армията да си напазарува. worshippy.gif

Поинтересувай се, не лобирам за никого, но доколкото помня от споровете преди сделката, Грипените примерно щяха да ги доставят веднага след плащането. Веднага. Не след 5 години! Същото май щеше да и с Юрофайтърите, дано не греша. Само братята янки процедират по този уникален начин - взимат кинтите, сключват мъгляви договори, които винаги могат да нарушават, и ти казват - трай коню за зелена тревица, ще има, някога, може би. Не че ще стане, само хипотеза, но си представѝ, че събитията в САЩ с протестите ескалират, там се затегне положението, вкл. икономически, и нашите мижави 8 самолетчета не ги произведат в срок, или по други причини се удължи още срока... Кво правим тогава? То и сега доколкото знам, у нас има само един единствен читав патрулиращ изтребител! И то руски. А тия милиарди ще ти натоварят данъците, таксите, всичко. Щото трябва да се връщат, от емитиран вътрешен дълг са. Отделно имаше още 16 милиарда, отделно сега нови 10 милиарда... Че те колко станаха? Лъжат ни, че целият дълг на държавата е малко над 20 милиарда, но това не е истина. Само за последните няколко години са теглили над 30 милиарда ГЕРБ! А преди това колко беше? Още толкова? Колко е върнат? Само лихвите. Някои от управлението май ни взимат за тотални балъци. Но нищо. Всичко им се пише. Рано или късно истината ще излезе, и после се чудят такива що има репресии, народни съдилища, и озверели тълпи. Ми ще има. Като лъжеш и ограбваш един народ половин век, какво очакваш?!

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 05/06/2020, 20:54

--------------------
ЛС
Питето
коментар 06/06/2020, 19:57
Копирай адреса: #13

Advanced Member
Потребител # 81

Ми поинтересувах се. Едните предлагат втора употреба рециклирани (налични са щото нали са втора употреба), а другите "ще се вместят в сроковете" т.е. тепърва ще ги произвеждат. Остава онова, дето кой е с по-добри качества и се вписва...
За печатането на пари ти споменавам постоянно — прочети поне един учебник по икономика, та да вденеш кога се печатат пари, и кога се печата "сено"...

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 07/06/2020, 11:34
Копирай адреса: #14

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Питето @ 06/06/2020, 20:57) *
Ми поинтересувах се. Едните предлагат втора употреба рециклирани (налични са щото нали са втора употреба), а другите "ще се вместят в сроковете" т.е. тепърва ще ги произвеждат. Остава онова, дето кой е с по-добри качества и се вписва...
За печатането на пари ти споменавам постоянно — прочети поне един учебник по икономика, та да вденеш кога се печатат пари, и кога се печата "сено"...

За изтребителите не мога да се изказвам, не съм запознат в детайли. Но, не е нормално да платиш за нещо, дори за самолети, и да го получиш след 4-5 години! Абсурдно е. Пак доколкото съм чел, примерно Турция вече е поръчала съвсем ново поколение американски изтребители, и то в много по-кратки срокове на получаване. Тоест, когато ние получим "нашите", без да съм капацитет, мога да предположа, че ще са безвъзвратно остарели, и морално, и технически, логистично, всякак. Няма стока в света, която да платиш днес, а да получиш след толкова години! Това казах.
Що касае печатането на пари, учебниците по икономика вече нямат нищо общо. По причина, че вече никъде парите нямат реално покритие, било като златен стандарт, или друг. Те вече са чисто виртуално и спекулативно средство, чрез което манипулативният елит принуждава обществата да работят за него, елементарно представано. Или, ако могжем максимално да опростим нещата, светът ни в този смисъл е място, в което едни същества чрез насилие, лъжи, манипулации, измама, хитрост и лукавство прецакват останалите, за да не работят, а да принудят тълпите да бачкат здраво за тях. Това е целият смисъл на случващото се, най-кратко представено, обобщаващо всички човешки и не само взаимоотношения. Прецакай другия, или ще бъдеш прецакан. Ако успееш, той ще работи за теб, а ти не, ти ще си негов господ-ар, ще си като божество на земята, господ-ар. Елит. Ти ще се забавляваш, ще си живееш добре, ще се плодиш здраво, а другите ще работят послушно за теб, за да получат... някакви парѝ. Които ти правиш, контролираш и даваш. Ти си господ-арят. Другите са ти роби. В тези точно чисто хищнически взаимоотношения, които няма да прочетеш в учебниците, се вмества всъщност и печатането, правенето на парѝ. Те са именно основното средство, чрез което "богоизбраните" от елита успяват да накарат простолюдието, останалите хора да им служат, и то доброволно, като работят за тях получавайки колкото да не умрат, в повечето случаи. Част от същата схема са службите, армиите, полицията, органите за сигурност, съдебните системи, медиите... всичко впрегнато в същата битка - кой да измами и насили, или излъже другия или другите да работят, а той да господ-арува над тях. Всичко останало са подробности и детайли в тази борба за власт, контрол и екстри на този свят. Елитът е добре организиран и сплотен, докато масите са разединени и безпомощни, което ги прави жертва на "избраните". Малко утопично звучи, знам, но, ако се замислиш сериозно, всичко опира то тези взаимоотношения. Усложнени наистина до степен, че обществата да не могат да оспорват властта на елитите, парализирани от бедност, безпросветност, невежество, озлобление и освирепялост дори. Държавата узаконява тези обществени порядки, превръщайки ги в закони, които не касаят елита, а само масите. Останалото е политика. С навлизане на модерните технологии последните години, с интернет епохата и свободната информация, нещата обаче почнаха да се променят. Чрез социалните мрежи обикновените хора могат по-лесно да се информират и организират. И да настояват за правата си. Затова елитите търсят всякакви начини да парират това, за да не изгубят своя "божествен" статут. Което е и причината за случилото се с корона призрака и мерките по същото. И не само. Всъщност, протестите в Америка, а вече в цяла Европа, Канада, Австралия, и къде ли не, в същината си са именно в този контекст - масовия човек вече не желае да робува сляпо на елитите, защото той им е реалният работотател, той им връчва чека за властта, вкл. и по печатането на пари, и иска по-справедливо разпределение на световните блага, най-общо казано. А клоунади като тази на Тръмп и Джонсън, на Путин и Ердоган, дори на Меркел и нашите подлоги не могат да отговорят на тези претенции. И ето го конфликтът. Той ще продължи дотогава, докато елитите не осъзнаят, че трябва да служат на хората, а не да властват над тях, да ги мамят, ограбват и принуждават да воюват и се избиват. Ако не, бъдните просто ще си сменят елита. Говоря за западните, за напредничавите общества. У нас това е невъзможно. Снишаването и подлагането е дотогава, докато някой отвън не нареди друго.

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 07/06/2020, 11:43

--------------------
ЛС
Питето
коментар 08/06/2020, 07:33
Копирай адреса: #15

Advanced Member
Потребител # 81

Чукча писател, а? Ми прочети икономически учебник бе, там е описано с примери кое как и защо се получава така. Чети история, там пак е описано кога къде какво са направили и какво им се е получило. България също си печаташе сама парите по същото време като САЩ, обаче у нас има 6-7фалита и ограбвания на хората и никой не търси лева докато при САЩ е точно наопаки.
За кой работи и кой печата пари и му плаща пак си далече — обикновено глупавите плащат на умните. Сега дали щото умните правят новите технологии или измислят други неща е все едно, важното е че мускулите плащат за акъл, а не обратното. Еле пък по борсите официално глупостта и страха води до разоряване по правило.
За самолетите, ми Ердоган беше поръчал и едни американски ракетни установки, ма нещо го отрязаха щото купи едни руски, та за самолетите не го мисли — далече си от информацията дето я имат онези дето правят ракетите и самолетите и няма как да им схванеш защо правят или не правят обещаното.

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 08/06/2020, 10:36
Копирай адреса: #16

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Питето @ 08/06/2020, 08:33) *
Чукча писател, а? Ми прочети икономически учебник бе, там е описано с примери кое как и защо се получава така. Чети история, там пак е описано кога къде какво са направили и какво им се е получило. България също си печаташе сама парите по същото време като САЩ, обаче у нас има 6-7фалита и ограбвания на хората и никой не търси лева докато при САЩ е точно наопаки.
За кой работи и кой печата пари и му плаща пак си далече — обикновено глупавите плащат на умните. Сега дали щото умните правят новите технологии или измислят други неща е все едно, важното е че мускулите плащат за акъл, а не обратното. Еле пък по борсите официално глупостта и страха води до разоряване по правило.
За самолетите, ми Ердоган беше поръчал и едни американски ракетни установки, ма нещо го отрязаха щото купи едни руски, та за самолетите не го мисли — далече си от информацията дето я имат онези дето правят ракетите и самолетите и няма как да им схванеш защо правят или не правят обещаното.

Малка забележчица: Реално САЩ също са пред фалит, но официално... може ли да фалира примерно кварталният бараба? Това го няма в учебниците по икономика и финанси, което опитах да ти обясня, ама карай. Не ми се спори, безсмислено е. Не само България е фалирала многократно, точно защото световните "сили" са решили така. В това няма никаква икономика или финансова логика, просто силните казват кое да стане, и кое не, и го постигат, чрез натиск, сила, с война ако трябва. Останалото са подробности и натъкмяване. Елементарен пример, от близкото минало: Всички световни агенции по статистиката твърдяха докато на власт беше за кратко другаря Орешарски, че българската икономика и финанси са най-скапаните в света едва ли не, но само месец след като Бате се върна на бял кон, твърдяха точно обратното, че едва ли не сме най-добре в Европа, с най-добрите перспективи. А всъщност, нищо не се беше променило, реално. Като си послушен на мутрата, той те гали по главицата, ако решиш да се освободиш от опеката му, горко ти, отиваш си! Нищо различно и в глобалните международни отношения. Поне при мистър Тръмп това ярко проличава, не може да му се отрече поне тази заслуга, че казва нещата директно каквито са. Пак е нещо.
И, за да спреш да ме съветваш да чета научна икономика, казвам ти, чел съм. И, какво? Като са толкова оправни учените, не само в тази област, що не предвидиха кризата от 2008-ма, сега пандемията, и въобще всички подобни събития? Всичко е мижи да те лажем, както казват по нашия край, по шопско. Който държи машинката за кинти, той поръчва музиката, останалите танцуват. Че и пеят в хор, каквото той каже. Това е истината за същината на цялата научна икономика и всякакви финанси. И тонове учебници да прочетеш, пак до същото ще опреш. Какво направиха в Щатите след 2008-ма? Ми против всякаква научна икономическа и финансова логика напечатаха едни нови кухи кинти от Резерва, с разрешение на Конгреса, и ги раздадоха на калпак на фалиралите банки и институции, фондове, и т. н. Щото иначе всичко това щеше да гръмне, а оттам и цялата система. А че дългът на Америка е до Луната, и че реално е във фалит, какво от това? Дай да видим кво пише за това в учебниците? Така могат да си я карат до второ Пришествие, кой ще ги спре? Само че, виждаш до какво води това вътре в страната. Кухите виртуални пари с тонове не значат непременно силна икономика и развито общество. И смея да твърдя, че това сега е само началото. Рано или късно Америка ще се взриви отвътре, не само финансово, но и социално, всякак. Защото да печаташ парѝ на килограм и да заробваш населението до дупка чрез колосални заеми и дълг, рано или късно ще се върне като бумеранг при теб, и ще ти отнесе главата. Когато са притиснати до стената, на хората им писва, и следва реакция. Която тече в момента, но е само предупреждение. Дали Тръмп според теб чете учебници по финанси и икономика? И въобще администрацията?

--------------------
ЛС
wal
коментар 08/06/2020, 12:46
Копирай адреса: #17

Advanced Member
Съобщения: 1 606
Регистриран: 10/06/2017
От: Русе
Потребител # 97

Цитат
Реално САЩ също са пред фалит, но официално... може ли да фалира примерно кварталният бараба?

Аааа, те САЩ са пред фалит от как се помня и официално и неофициално.Хайде да вземат да фалират вече ,че ми писна да ги чакам!! 453.gif clap3.gif laugh.gif biggrin.gif
ЛС

Отговори в темата
- - evanka   Цитат(lati1960 @ 30/05/2020, 21:55) Какво става в Америка? Важно е, нал...   01/06/2020, 13:58
|- - lati1960   Цитат(evanka @ 01/06/2020, 14:58) САЩ нямат съюзници. Има страни, коит...   01/06/2020, 21:13
|- - Alexfield   Като повдигаш темата за печатане на пари, по-добре погледни тези, които го правя...   02/06/2020, 09:01
|- - lati1960   Цитат(Alexfield @ 02/06/2020, 10:01) Като повдигаш темата за печатане н...   02/06/2020, 21:01
|- - Питето   Ми китайците ще правят всичко възможно, та САЩ да са стабилни та да им платят дъ...   03/06/2020, 20:00
|- - lati1960   Цитат(Питето @ 03/06/2020, 21:00) Ми китайците ще правят всичко възможн...   03/06/2020, 21:17
|- - Питето   Ама чете с разбиране му е цаката, не само едното четене. "Печатницата за па...   04/06/2020, 18:23
|- - Радио Ереван   Цитат(Питето @ 04/06/2020, 19:23) В тази посока, САЩ ползват армията си...   04/06/2020, 20:18
|- - lati1960   Цитат(Радио Ереван @ 04/06/2020, 21:18) Не претендирам, че съм специали...   04/06/2020, 21:57
||- - Питето   Баце, я ми посочи кой и къде в света произвежда военни самолети от висок клас бе...   04/06/2020, 23:17
|||- - lati1960   Цитат(Питето @ 05/06/2020, 00:17) Баце, я ми посочи кой и къде в света ...   05/06/2020, 20:42
|||- - Питето   Ми поинтересувах се. Едните предлагат втора употреба рециклирани (налични са щот...   06/06/2020, 19:57
|||- - lati1960   Цитат(Питето @ 06/06/2020, 20:57) Ми поинтересувах се. Едните предлагат...   07/06/2020, 11:34
|||- - Питето   Чукча писател, а? Ми прочети икономически учебник бе, там е описано с примери ко...   08/06/2020, 07:33
|||- - lati1960   Цитат(Питето @ 08/06/2020, 08:33) Чукча писател, а? Ми прочети икономич...   08/06/2020, 10:36
|||- - wal   ЦитатРеално САЩ също са пред фалит, но официално... може ли да фалира примерно к...   08/06/2020, 12:46

Closed TopicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 11:02