|
|
Здравейте ( Вход | Регистрация )
20/04/2020, 21:53
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 1 468
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 34
|
103 държави искат пари от МВФ, но България не е сред тях
,, Очакваме, че в 170 страни тази година доходите на хората ще се свият“. Това коментира директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева пред български медии чрез видеовръзка от Вашингтон. Към момента МВФ разполага с 1 трилион долара, което е 4 пъти повече спрямо средствата преди голямата финансова криза през 2008 г. Вече 103 държави са се обърнали за помощ от фонда, като 21 от получените искания са одобрени в рекордно кратък срок. По думите на Георгиева България има много добра фискална позиция за заем от Международния валутен фонд, но вероятно няма да се възползва от тази опция. България има достъп кредитната линия на фонда без условия, но не се е обръщала с искане, поясни шефът на МВФ. Миналата седмица фондът одобри създаването на нов заемен инструмент – кредитна линия за предоставяне на краткосрочна ликвидност за страни, засегнати от коронакризата.,, ![]() ,,103 държави са се обърнали за помощ.....,,..Обърнали са се защото са закъсали. Ние не искаме явно защото сме добре.....си мисля. Имаме как беше ,,мазнинка ,,..... Мисълта ми е .....Има ли живот след вируса , без заем...?.. А мааа щял да се връща , ако се вземе . То тия 103 държави няма ли да го връщат ? Само питам дали ще станат нещата без заем ? -------------------- След дъжда, откриваш нова красота, в планинския пейзаж.
В ношната тишина звукът на камбаната е особено чист. |
![]() |
23/04/2020, 04:55
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 1 002
Регистриран: 27/06/2017
От: Far Far Away Потребител # 123
|
А може би не е дошъл още момента за заем? Има мазнина. Имало много български средства в банките, та на който му трябва от там ще взима. Още не се знае и кои безнеси ще оцелеят.
А може би така им харесва на управляващите. Защото силните ще оцелеят всякак. А слабите... някой ще ги замести като му дойде времето. Аржентина примерно вече няколко пъти фалира. Ще ѝ дадат ли пак заем? Сигурно. Как се избиват тези загуби... кой дава тези пари? Някой с печатница ли. Не е наша грижа явно. |
24/04/2020, 13:49
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Изгонени
Съобщения: 8 828
Регистриран: 20/04/2019
Потребител # 519
|
А може би не е дошъл още момента за заем? Има мазнина. Имало много български средства в банките, та на който му трябва от там ще взима. Още не се знае и кои безнеси ще оцелеят. А може би така им харесва на управляващите. Защото силните ще оцелеят всякак. А слабите... някой ще ги замести като му дойде времето. Аржентина примерно вече няколко пъти фалира. Ще ѝ дадат ли пак заем? Сигурно. Как се избиват тези загуби... кой дава тези пари? Някой с печатница ли. Не е наша грижа явно. Не съм финансист и специалист в областта, но ще споделя скромните си познания по въпроса, за заемите, държавните имам предвид. Има няколко начина една държава да вземе заем. Единият е като емитира книжа по вътрешен такъв, чрез актуализация на държавния си бюджет, което води до дефицит в него. Евро Комисията позволява на държавите членки това да е в едни строги рамки от 3-4%, по памет говоря. Вторият начин е да се емитират такива книжа на световния финансов пазар, и който ги купи, той е притежател на тези книжна, на когото съответната държава трябва да върне заема. Третият начин е суапов такъв, за какъвто кандидатства и БЦБанка към Евро Централната такава, което е размяна на валути с дългосрочен падеж, което позволява краткосрочно финансиране на определен предварително уговорен сектор. Друг начин е да се кандидатства за такъв в МВФонд или в Световната Банка, но политиците прибягват само в краен случай към това, понеже тези заеми са обвързани в с много тежки условия и тотален контрол по харчовете на тези парѝ. Тоест, те не могат да бъдат пренасочвани към други сектори, нито корупционно отклонявани. И, последното за което се сещам, е заем от друга държава или от т. нар. Частни финансови клубове, но при тях лихвите са малко по-високи и също има доста тежки условия по връщането. Най-вече касаещи приватизационни мерки, ако не се връщат навреме, както се случи с Гърция знаем, чийто основен дълг беше към Еврозоната и към Германия конкретно. По първото си прав, че българските банки са много стабилни и пълни с парѝ в тази ситуация, само личните влогове възлизат на над 50 милиарда лева! Което е половината брутен продукт на страната ни, почти. Проблемът е, че по-голямата част и по-големите такива са на ограничен кръг от хора, масовите са с малки суми от порядъка на няколко хиляди, които в дългосрочен план на дълга карантина бързо ще се стопят. Въпросът е какво ще стане, когато масовият човек изразходва този ресурс и няма нов, за да оцелява дори? Мисля управляващите и властта си дават сметка за същото, и виждаме как почват постепенно да разхлабват мерките у нас, а и навсякъде, иначе рискуват да изпаднат в ситуация на масово недоволство на даден етап. Че и по-лошо. Пределът у нас по това ще е след месец до два. Ако дотогава мерките не паднат, властта трудно ще удържи обществената реакция, и тя, властта, добре разбира това. Така че до лятото повечето мерки ще отпаднат, без тези по тихия контрол на подслушването, проследяването, вкл. онлайн, през телефони, смартфони, компютри, от саталит, камери, и т. н. С оправданието за превенция. По-лошата новина, според мен, е че ще ни вкарат в нова карантина наесен, предполагам, с втора вълна на корона призрака, без значение дали е реална или измислена. Това е моята прогноза. Дано не позная, много се надявам, но виждаме как още отсега ни подготвят за нещо такова. Тоест, врагът "вирус" още дълго ще циркулира в общественото битие и пространство, за да отклонява вниманието на обикновения човек от неговия реален враг, а това е самата корумпирана власт, най-общо казано. Лично мнение. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
24/04/2020, 15:38
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 9 882
Потребител # 19
|
Не съм финансист и специалист в областта, но ще споделя скромните си познания по въпроса... Посъветвах те да не се излагаш. Известно е, че който има познания по даден въпрос, се изказва кратко и по същество. Който няма - разтяга дълги локуми. Изключено е да грабнеш нечие внимание с този чаршаф под гротескното встъпително слово за скромни познания. Това съобщение е било редактирано от Shade на 24/04/2020, 15:40 -------------------- Things should be made as simple as possible, but not any simpler.
- |
24/04/2020, 19:44
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Посъветвах те да не се излагаш. Известно е, че който има познания по даден въпрос, се изказва кратко и по същество. Който няма - разтяга дълги локуми. Изключено е да грабнеш нечие внимание с този чаршаф под гротескното встъпително слово за скромни познания. Разбрах те. Но защо говориш от името на всички? Който иска ще чете, който не иска, няма. Хора разни. Не си длъжен, така че проблем никакъв. По темата мога /кратко/ да добавя, че напоследък има индикации, и то от хора с познания в областта, че реално България е била във фалит преди кризата с вируса, което е било крито от обществеността. Дали е така, не мога аз да преценявам. Но, имаше преди месеци момент, в който хванаха Нац. статистически институт в лъжи и манипулации, именно по фиска и данни свързани с него. Така че не е изключено да е било вярно. Чуват се мнения, че са гласувани точно 10 милиарда нов дълг, понеже инфото за 7-те милиарда резерв след Нова година е било невярно, а г-н Борисов е казал после истината, за 3-те милиарда дефицит, които разбира се той разположи напред във времето, във връзка с негативите от карантината и загубите за икономиката. Но, действително като съберем 3 + 7 милиарда, си идваме на думата, за 10-те гласувани. Което за момента оправя играта на властта, с всичките ѝ манипулации, не само по въпроса. Не твърдя, че е точно така. Но, има такива настроения именно във финансовите среди у нас, естествено които са извън управлението. Кой лъже и кой не, ще се разбере все някога. Вероятно когато ГЕРБ сдадат все пак властта, няма да са вечни и те. Но, дотогава само нови и нови заеми се очертават, а кой ще ги плаща и как ще стане, никой засега не говори за това. Не и от властта! Ето, прилично кратък бях. Дано си имал търпение този път. И да не, бъди здрав, нищо лично. Аз не съм обидчив. Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 24/04/2020, 19:50 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
25/04/2020, 02:49
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 19
|
Разбрах те. Но защо говориш от името на всички? Който иска ще чете, който не иска, няма. Хора разни. Не си длъжен, така че проблем никакъв. ...... Ето, прилично кратък бях. Дано си имал търпение този път. И да не, бъди здрав, нищо лично. Аз не съм обидчив. Не го казвам, за да се заяждам. Излишно е да се позоваваш на задължения. Не ми пречат ферманите. Но е факт е, че имаш интересни попадения, а за де се стигне до тях, трябва да рови като на бунище. Ако поставиш кратко проблем или виждане, който да грабне вниманието и предизвика интерес, може да стане дискусия, където да допълниш адекватно. Просто е жалко да хвърляш толкова труд на вятъра, разчитайки на безлични читатели от категорията "хора разни", които са без работа работа и по цял ден четат каквото падне като сомнамбули. Това съобщение е било редактирано от Shade на 25/04/2020, 03:04 -------------------- Things should be made as simple as possible, but not any simpler.
- |
25/04/2020, 10:41
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Не го казвам, за да се заяждам. Излишно е да се позоваваш на задължения. Не ми пречат ферманите. Но е факт е, че имаш интересни попадения, а за де се стигне до тях, трябва да рови като на бунище. Ако поставиш кратко проблем или виждане, който да грабне вниманието и предизвика интерес, може да стане дискусия, където да допълниш адекватно. Просто е жалко да хвърляш толкова труд на вятъра, разчитайки на безлични читатели от категорията "хора разни", които са без работа работа и по цял ден четат каквото падне като сомнамбули. Добре, разбрах. Съгласен съм, че понякога съм прекалено обстоятелствен, така да го кажем. Излишно такъв, признавам. Това е рефлекс от другия раздел, в който пиша тук, в "Християнство". Там не всички са толкова коректни към мен както тук, много често изопачават тотално писаното от мен, и по тази причина обяснявам надълго и нашироко, повтаряйки се дори, за да е ясно какво съм казал. Лош навик, наистина. Не че помага, който иска да изопачи, ще го стори. Така че си прав, няма смисъл. Но, вероятно знаеш, че борбата срещу лошите навици не е лесна. И благодаря за търпението! -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
25/04/2020, 16:59
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 19
|
Добре, разбрах. Съгласен съм, че понякога съм прекалено обстоятелствен, така да го кажем. Излишно такъв, признавам. Това е рефлекс от другия раздел, в който пиша тук, в "Християнство". Там не всички са толкова коректни към мен както тук, много често изопачават тотално писаното от мен, и по тази причина обяснявам надълго и нашироко, повтаряйки се дори, за да е ясно какво съм казал. Лош навик, наистина. Не че помага, който иска да изопачи, ще го стори. Така че си прав, няма смисъл. Но, вероятно знаеш, че борбата срещу лошите навици не е лесна. И благодаря за търпението! Да, разбрах те, лош рефлекс от "Християнство", където многословното празнословие е на почит. Все пак имай предвид, че обяснения надълго и нашироко под формата на безкрайни монолози, с цел да е ясно какво си казал, винаги излъчват усещане за несигурност и неубеденост, и имат обратен ефект. Опонент, който си е изградил твърдо становище, го чува като нечленоразделен шум и още повече се самоубеждава в истинността на виждането си. Жив и здрав! Както вече споменах, не пишеш безсмилици и най-вече пишеш грамотно (нещо рядко срещано в онзи форум). Това съобщение е било редактирано от Shade на 25/04/2020, 18:50 -------------------- Things should be made as simple as possible, but not any simpler.
- |
25/04/2020, 20:14
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Да, разбрах те, лош рефлекс от "Християнство", където многословното празнословие е на почит. Все пак имай предвид, че обяснения надълго и нашироко под формата на безкрайни монолози, с цел да е ясно какво си казал, винаги излъчват усещане за несигурност и неубеденост, и имат обратен ефект. Опонент, който си е изградил твърдо становище, го чува като нечленоразделен шум и още повече се самоубеждава в истинността на виждането си. Жив и здрав! Както вече споменах, не пишеш безсмилици и най-вече пишеш грамотно (нещо рядко срещано в онзи форум). Ще се придържам към съвета ти. Поне докато съм още тук. Не знам още колко, щото започвам да се обезсърчавам. В смисъл, че дори от трагедията на хората и от кризи като сегашната лицемерните ни и лукави управници извличат само печалби и власт, и още власт, и още печалби... няма насищане! Къде ще ги носят тия милиарди и трилиони, не знам. Имаше една история, с патриарха на фамилия Рокфелер, не знам дали е мит или е вярна, но беше в смисъл, че преди да почине наредил на наследниците си преди да го погребат да премине процесията през целия град, а покойникът да е с ръце извън ковчега, за да видят всички, че не отнася нищо от този свят! Човешкото око насита няма. А човешкият ум вече е толкова отровен, че не може да осъзнае реалното си състояние. Всички тези, които крадат, се оправдават, че го правят заради децата си. А не знаят, че така ги погубват, понеже тъкмо децата и поколенията им ще платят жестоката цена за това! Тъжно. И жалко. Разочарован съм. А ти бъди здрав, и още веднъж благодаря за съвета! И за разбирането. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
19/06/2020, 18:15
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81
|
Същото важи и за религиите. Едните правят пари и власт, и продължават щото играта им харесва, а другите правят същото, ама с последователи. За къв са му били на Христос последователи? Нали е бил решил да се жертва за хората, за къв са му трябвали ученици, че после ученици на учениците, последователи... какво, "в гроба ли ще си ги носи?"
Това дето го мислиш за алчност и там какъвто гряс се сетиш, онези просто го виждат като една голяма игра, и продължават да играят щото явно я умеят щом докарват обилно пари и власт. По-интересно е, що другите само плюят отстрани, вместо да се пробват да се включат в играта, че да докопат "по некоя точка" (или еквивалента в пари или власт). -------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка |
23/06/2020, 20:07
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Същото важи и за религиите. Едните правят пари и власт, и продължават щото играта им харесва, а другите правят същото, ама с последователи. За къв са му били на Христос последователи? Нали е бил решил да се жертва за хората, за къв са му трябвали ученици, че после ученици на учениците, последователи... какво, "в гроба ли ще си ги носи?" Това дето го мислиш за алчност и там какъвто гряс се сетиш, онези просто го виждат като една голяма игра, и продължават да играят щото явно я умеят щом докарват обилно пари и власт. По-интересно е, що другите само плюят отстрани, вместо да се пробват да се включат в играта, че да докопат "по некоя точка" (или еквивалента в пари или власт). Като изключим забележката ти за Христос /явно не си запознат с писаното и казаното за Него и от Него/, за останалото си прав. Игра за парѝ и власт, така е. Във всички сфери. Това обяснява останалото. А защо са им нужни на хората толкова парѝ и власт? Ти кажѝ. Моето обяснение съм го дал в другия раздел, точно в Християнство. Най-кратко и тук: Хората не желаят да изпълняват основното си предназначение на този свят, да се ТРУДЯТ. Но искат да живеят добре, а други да им слугуват. Точно като на божества. И, затуй е ламтежа за много парѝ и тотална власт, за да се изживяват като богове на земята. Не че са. Щото ще умрат! Дори най-богатите и властимащите. Но е гот да не работиш, не и истински, а да имаш всичко, да ти слугуват, да комнадваш и да притежаваш всичко и всички. Да се забавляваш, докато малцината останали нещастници се трепят да имаш екстрите на този свят. Не отричам, че е гот. Но, каква е цената? Как се печелят в такъв свят на нечестие много парѝ и голяма власт? Пак ти кажѝ. Аз съм видял, и знам. И не ламтя. Това няма смисъл. Проблемът е, че повечето хора го разбират твърде късно, когато капанът вече е щракнал, и няма връщане назад. По останалото какво да ти река... Вече два пъти дадох тук по темите шедьовъра на Христо Смирненски наречен "Приказка за Стълбата". Ето го отново, специално за теб, той обяснява всичко, всички безумни човешки стремления: https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=50&...685&Level=1 Ако източникът отново не ти харесва, ще ти дам произведението през друг, няма проблеми. Бъди здрав! И се пазѝ. Идва новата вълна на КОВИД-19, и явно няма да е последната. Направо нямам думи! Този свят тотално изперка. Ще трябва да сменям планетата. Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 23/06/2020, 20:21 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
24/06/2020, 07:51
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
Да, бе, ще развиеш мисленето за да работиш, вЕрно ли? Мисленето се развива точно за да не работиш. Ако не ми вярваш, питай мравките, те бачкат яко още от преди динозаврите. В тази посока, нито Христос, нито учениците му са бачкали след като са прегърнали религията... Кво, беше: "по делата ще ги познаете".
И спри да вярваш на компрометирани източници. Смирненски никога не се е качвал по стълбата (отделно, че е бил прекалено млад), та да знае/разбира какво има на горните стъпала. Просто е измислял и описвал неща, които околните са искали да чуят, точно както го правят "свещените книги" на всички религии. Като те гледам какви ги пишеш, и ти не си се качвал по стълбата, та дори до средата само. -------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка |
24/06/2020, 15:57
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 1 911
Регистриран: 01/11/2019
От: France Потребител # 556
|
Смирненски никога не се е качвал по стълбата (отделно, че е бил прекалено млад), та да знае/разбира какво има на горните стъпала. Просто е измислял и описвал неща, които околните са искали да чуят, Да, Смирненски е писал и ... "Червените ескадрони" : "Ах, летете, ескадрони! В устрема ви милиони погледи са приковани със надежда и любов." |
24/06/2020, 19:52
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Да, Смирненски е писал и ... "Червените ескадрони" : "Ах, летете, ескадрони! В устрема ви милиони погледи са приковани със надежда и любов." Ти пък. Не можа да се сдържиш. Не търпи пусто сърце... И ти като вируса, само по гадните комуняги стреляш. Шегувам се де, не се връзвай. Когато нещо е гениално, е гениално. Няма значение кой го сътворил. Лош похват се използва в такива случаи - когато нещо не е по вкуса на някои, атакуват не съдържанието, а автора. Не е коректно, най-малкото. Но не те виня. Всеки си знае. Аз не одобрявам подобни прийоми, защото са плод на безсилие и липса на аргументация. Не искам да измествам темата, но си припомнѝ кои точно са създателите, вдъхновителите и наложилите комунистическата утопия на света, някои именца като жокерче: Карл Маркс, Фридрих Енгелс, Либгнехт, Роза Люксембург, Троцки, Ленин, Каганович, Сталин, Готвалд, Хоникер, Брежнев... Маркирах само най-познатите и известните, но мисля е интересно да се запознаеш с биографиите им, кои са, що са, и т. н. Като нападаш така настървено нещо, първо го опознай, изначално. И се запитай защо е създадено, от кого, и с каква цел? Бъди здрав! -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
24/06/2020, 22:07
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 1 911
Регистриран: 01/11/2019
От: France Потребител # 556
|
някои именца като жокерче: Карл Маркс, Фридрих Енгелс, Либгнехт, Роза Люксембург, Троцки, Ленин, Каганович, Сталин, Готвалд, Хоникер, Брежнев... Маркирах само най-познатите и известните, но мисля е интересно да се запознаеш с биографиите им, кои са, що са, и т. н. Като нападаш така настървено нещо, първо го опознай, изначално. И се запитай защо е създадено, от кого, и с каква цел? Бъди здрав! Благодаря Lati, мерси : зададе ми домашното за през лятната ваканция : да проуча биографиите на тези велики благодетели на човечеството, за които нищо, ама нищичко до сега не знаех! Мерси, мерси Ти наистина си велик и неповторим - до сега не бях срещал такъв ... Това съобщение е било редактирано от ЕксГорски на 24/06/2020, 22:15 |
25/06/2020, 20:08
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Благодаря Lati, мерси : зададе ми домашното за през лятната ваканция : да проуча биографиите на тези велики благодетели на човечеството, за които нищо, ама нищичко до сега не знаех! Мерси, мерси Ти наистина си велик и неповторим - до сега не бях срещал такъв ... Моля, моля. Радвам се, че постепенно почваме да се разбираме, и де се сближавеме с теб. Освен горното домашно, ще си позволя да ти дам и нещо допълнително, като тема за размисъл. Опитай да осмислиш от кои среди произлизат горните борци са социална справедливост и равенство в света, кой ги е финансирал, как са приложили на практика своите идеи, а до какво докараха света, май вече видяхме, ще гледаме май още от шоуто. Но. Не забравяй, че както в живота има два полюса, условно наречени на Изток "ин" и "ян", то и таз световна Батерия на Властта също си ги има - примерно капитализъм и комунизъм, запад и изток, и т. н. Обаче. Таз "батерия" за да работи трябва да се захранва някак, това ясно. Знаем как - с войнѝ, насилие, крадене, убийства, грабеж, лъжи, манипулации, насъскване и противопоставяне на хората, народите... Запитай се все пак кой, кои държат самата "батерия" на властта, условно казано. Пазителите ѝ, така да се каже. По това писах в друга тема, за господарите на Матрицата и Машинката за кинти, сигурно си го прочел. Да не го повтарям и тук. Туй е коренът на всяко зло, както пише в оназ другата Книга - сребролюбието, жаждата за власт и парѝ. Това е. Останалото са лъжи, манипулации, измама, и който се хване, хване. А като гледам, май повечето са, и не за друго, а пак за същото - за пустите кинти. Похвално е старанието ти дотук да ме пришиеш към част от тази Матрица, към гадните комуняги, към чудовището Путин, и т. н. Но се запитай ти в коя част от същата Матрица пребиваваш? Щото и ти си вътре. Опитвам да ти река, че за да разбереш нещата, трябва да излезеш от нея, макар цената да е жестока, дори страшна понякога. Аз я платих, и не ми дреме нито за Путин, нито за комунягите, нито за Бате, Тато, Тръмп, Мръмп, и всички по веригата. Гледам ги отстрани и отгоре тези джуджета на падението, от крехкото клонче на небесното Дърво, на което съм кацнал аз, малкият врабчо, който чурулика тихичко, та дано някой чуе и разбере. Дано. Но, уви. Никой засега. Та, прощавай за лиричното отклонение, дано най-после си разумял колко си сбъркал по отношение на мен, макар да се съмнявам. Ще завърша с едни думи на моя Спасител, на Исус Христос, които обясняват най-кратко което опитах да ти кажа. Та, когато при Него отишли едни дето се съдили за имоти и имане, и Го помолили Той да отсъди и да въздаде правото, Господ им рекъл: "Никой не ме е поставил делач между вас!" Разбираш ли? Дано. Отдавна съм надживял политически пристрастия и властови амбиции. За земни неща. Това не ме влече вече. Но, когато изглежда, че защитавам някого в горния смисъл, то е защото други го ощетяват, несправедливо. Ще дам пример с президента наш, не че съм му фен. Но, поради мръсната война и кампания на Гешев и Прокуратурата спрямо него, с основание или не, Радев става симпатичен на хората именно заради това, че е жертва в случая. И че Гешев нарушава прерогативите си на независима власт, участвайки пряко в политическата игра, като страна. Ако прилагаше същите критерии и към любимия ни премиер, о кей, тогава бихме разбрали и одобрили. Но, не. Така че, ще прощаваш, но трябва да бъдем обективни. Това опитвам, без да взимам страна. Толкова, дано си рзабрал. Ако не, давай с нападките, не ми е проблем. Надживял съм и по-лошо. Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 25/06/2020, 20:16 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
29/06/2020, 15:58
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
Който пуска най-много свобода на обикновените хора и на тези дето измислят и правят нещата, той води. У истинската (дето с факти в количество и от коренно различни източници се проверява) точно това е описано. Значи който към момента олабва вратовръзката на тез, дето могат и правят, той затрива останалите чисто икономически, пък останалите се пробват да заменят икономиката и статуквото с насилие, ама нали икономиката с новостите (аканъ първите дето са олабили изобретателите и изработвателите) прави армията печеливша и от там онова дето ти го виждаш наопаки (щото опрагяш следствието пред причината) и си пееш за лошите и кръвожадни водещи, нищо че точно техните новости ползваш, та да ти е живота по-лесен и по-евтин.
Опс, пропуснах другите насилници, дето нито имат нови неща, нито имат стари, ами ламтят за чуждото. Те са от най-големите насилници, щото тяхната цел е да отнемат блага от тези с новостите, или онези със статуквото, и заради това скасапват наред без да му мислят много-много за утре и други ден. Лошото е, че тези са мнозинство и са готови да опаткат всеки от направилите или правещите блага без да му придирят ни за морал, ни за етика, ни за човещина ни за нищо. Важното е тяхната партия/религия да докопа властта и парите, пък хората кучета ги яли... -------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
29/06/2020, 19:38
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Който пуска най-много свобода на обикновените хора и на тези дето измислят и правят нещата, той води. У истинската (дето с факти в количество и от коренно различни източници се проверява) точно това е описано. Значи който към момента олабва вратовръзката на тез, дето могат и правят, той затрива останалите чисто икономически, пък останалите се пробват да заменят икономиката и статуквото с насилие, ама нали икономиката с новостите (аканъ първите дето са олабили изобретателите и изработвателите) прави армията печеливша и от там онова дето ти го виждаш наопаки (щото опрагяш следствието пред причината) и си пееш за лошите и кръвожадни водещи, нищо че точно техните новости ползваш, та да ти е живота по-лесен и по-евтин. Опс, пропуснах другите насилници, дето нито имат нови неща, нито имат стари, ами ламтят за чуждото. Те са от най-големите насилници, щото тяхната цел е да отнемат блага от тези с новостите, или онези със статуквото, и заради това скасапват наред без да му мислят много-много за утре и други ден. Лошото е, че тези са мнозинство и са готови да опаткат всеки от направилите или правещите блага без да му придирят ни за морал, ни за етика, ни за човещина ни за нищо. Важното е тяхната партия/религия да докопа властта и парите, пък хората кучета ги яли... Добре. Съгласен. Но, сложѝ си ръка на сърцето и ми кажи, дали ето това: "Важното е тяхната партия/религия да докопа властта и парите, пък хората кучета ги яли... ", не важи в момента и за властта и управлението у нас, в България? Ама честно! Хайде, не го усуквай, признай го най-после. Понеже, като гледам, повечето защитници на ГЕРБ и управлението сега са извън страната ни. И, възниква въпросче: Като е толкова хубаво с таз Партия велика у нас, що избягахте всички? Кой бяга от хубавото! А аз от своя страна ще го кажа по друг начин. Да си представим, че на власт сега у нас са именно от категорията описана от теб накрая. Примерно другаря Орешарски, или другарката Нинова, плюс паша Пеевски в кюпа... Опс, тук май сбърках. Той бил добро момче вече, даде половин милион на клуба на народа, на част от онези, които крещяха срещу него преди години "Ос-тав-ка! Ос-тав-ка!" Сега нямало проблеми, парѝте не миришат, нали така. Та, на въпроса. Ако пак тези са на власт, как щяхте да виждате нещата, ситуацията в милата ни Родина? Само за година две над 26 милиарда дълг отгоре!!! /Орешарски пробва с 1 милиард, и щяхте жив да го изядете, умните и красивите!/ Безработните до този момент са 270 000, със 100 000 повече от миналата година. О, да, виновен е вируса, ама разбира се. Обаче, ако на власт бяха гадните комуняги, в същата ситуация, щяхте да врещите: Некъдърници! Не можете да се справите, с иконимиката, с пандемията, с нищо. Ос-тав-ка! Ос-тав-ка! Верно ли говоря? Верно. Не можеш да отречеш. Тоест, което ми каканижеш, са си пълни булшет, щото всичко е много относително, въпрос на гледна точка, субективно. Аз поне съм честен и прям - не ми пука нито за Нинова, нито за Путин, нито за Тръмп, Орешарски, Борисов, Радев, и цялата тая пасмина от манипулатори, крадци и хитреци. Ако зависеще от мен, знаеш ли какво щях да сторя? Всички тия в раирани пижами, на каторга, да чукат едни големи камъни в кариерите за паница леща на ден, за да строим нови пътища, ама истински, не като тези на Бате, дето се огъват от жегата лятос, а зиме се надупчват кат швейцарско сирене. Такива ми ти работи. Хайде бъди здрав, и помисли добре кой от нас двамата е по-обективен, кой в Матрицата на измамниците, пардон - на измамените, и кой поне опитва да излезе от нея? Нищо лично, приятелю. Аз те уважавам много, наравно с останалите тук, всички сте много умни, интелигентни и знаещи хора. Но. Това не е гаранция, че не сте измамени и набутани именно в това, което наричам Матрицата на Дявола, или новия световен ред. Уважението си е уважение, истината истина, реалността реалност. Помислѝ върху това. Бъди здрав! Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 29/06/2020, 19:52 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
03/07/2020, 21:19
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
Нарочно не помниш какво стана с онзи, дето "Да дойдат с танковете"... Гаранция, че ББ го помни и старателно заобикаля упражненията с танкове отдалече. Ма мачкали те били, нЕма начин.
-------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
lati1960 Цитат(Mukaveev @ 20/04/2020, 22:53) 103 държави искат пари от МВФ, но Б... 21/04/2020, 09:09
lati1960 Цитат(Mukaveev @ 20/04/2020, 22:53) 103 държави искат пари от МВФ, но Б... 21/04/2020, 11:46
ЕксГорски Няма управия и това си е!
Ако вземат - защо вземат!
Ако не вземат - з... 21/04/2020, 13:30
lati1960 Цитат(Питето @ 21/04/2020, 21:05) Въдици ще купуват, няма да раздават р... 21/04/2020, 20:21
lati1960 Цитат(Питето @ 21/04/2020, 21:48) Е, всеки разбира както си го влече от... 22/04/2020, 09:36
Persian Цитат(Mukaveev @ 20/04/2020, 22:53) Ние не искаме явно защото сме добре... 21/04/2020, 17:53
lati1960 Цитат(Persian @ 21/04/2020, 18:53) Ние не искаме, защото явно ни е каза... 22/04/2020, 09:56
lati1960 Цитат(Shade @ 22/04/2020, 16:32) Веднъж те попитах дали си в състояние ... 22/04/2020, 18:43
agrippa А може би не е дошъл още момента за заем? Има мазнина. Имало много български сре... 23/04/2020, 04:55
lati1960 Цитат(agrippa @ 23/04/2020, 05:55) А може би не е дошъл още момента за ... 24/04/2020, 13:49
ЕксГорски Цитат(lati1960 @ 24/04/2020, 13:49) Не съм финансист и специалист в обл... 24/04/2020, 14:56
lati1960 Цитат(ЕксГорски @ 24/04/2020, 15:56) Като те чете човек, не си специали... 24/04/2020, 19:32
lati1960 Цитат(Shade @ 24/04/2020, 16:38) Посъветвах те да не се излагаш. Извест... 24/04/2020, 19:44
D-rA Единственото сигурно е, че има много мераклии да яхнат властта - та инфо от всяк... 24/04/2020, 20:01
lati1960 Цитат(Shade @ 25/04/2020, 03:49) Не го казвам, за да се заяждам. Излишн... 25/04/2020, 10:41
Питето Същото важи и за религиите. Едните правят пари и власт, и продължават щото играт... 19/06/2020, 18:15
lati1960 Цитат(Питето @ 19/06/2020, 19:15) Същото важи и за религиите. Едните пр... 23/06/2020, 20:07
Питето Да, бе, ще развиеш мисленето за да работиш, вЕрно ли? Мисленето се развива точно... 24/06/2020, 07:51
lati1960 Цитат(Питето @ 24/06/2020, 08:51) Да, бе, ще развиеш мисленето за да ра... 24/06/2020, 11:39
Питето Като вярващ човек, би трябвало да се стремиш да се качиш най-горе на стълбата...... 24/06/2020, 19:48
lati1960 Цитат(Питето @ 24/06/2020, 20:48) Като вярващ човек, би трябвало да се ... 25/06/2020, 19:53
Питето Кви дяволски стълби бе, Смирненски просто е писал халтура, та такива като тебе д... 25/06/2020, 20:17
lati1960 Цитат(Питето @ 25/06/2020, 21:17) Кви дяволски стълби бе, Смирненски пр... 26/06/2020, 20:29
lati1960 Цитат(ЕксГорски @ 26/06/2020, 22:06) A пък заглавие на въпросната песен... 27/06/2020, 22:08
ЕксГорски Цитат(lati1960 @ 27/06/2020, 22:08) Ти пак търсиш под вола теле.
Е, не ... 28/06/2020, 19:57
lati1960 Цитат(ЕксГорски @ 28/06/2020, 20:57) Е, не може само ти да дрънкаш глуп... 29/06/2020, 19:48
ЕксГорски Цитат(Питето @ 24/06/2020, 07:51) Смирненски никога не се е качвал по с... 24/06/2020, 15:57
ЕксГорски Цитат(lati1960 @ 24/06/2020, 19:52) някои именца като жокерче:
Карл Мар... 24/06/2020, 22:07
lati1960 Цитат(ЕксГорски @ 24/06/2020, 23:07) Благодаря Lati, мерси : зададе ми ... 25/06/2020, 20:08
Питето Който пуска най-много свобода на обикновените хора и на тези дето измислят и пра... 29/06/2020, 15:58
lati1960 Цитат(Питето @ 29/06/2020, 16:58) Който пуска най-много свобода на обик... 29/06/2020, 19:38
lati1960 Цитат(Питето @ 03/07/2020, 22:19) Нарочно не помниш какво стана с онзи,... 04/07/2020, 12:32
Питето И ти жив и здрав, и да ми пратиш снимка на човека, дето си брои стотинките за по... 05/07/2020, 21:33
lati1960 Цитат(Питето @ 05/07/2020, 22:33) И ти жив и здрав, и да ми пратиш сним... 07/07/2020, 19:45
lati1960 Цитат(Питето @ 08/07/2020, 20:31) Познаваш хората на снимката? Може ли ... 21/07/2020, 19:58
Питето Дай ми на лични имената на тези от снимката и къде да ги намеря да се уверя че н... 21/07/2020, 21:08
lati1960 Цитат(Питето @ 21/07/2020, 22:08) Дай ми на лични имената на тези от сн... 22/07/2020, 20:51
wal ЦитатМутрите и ченгетата никога не сдават властта доброволно.
Най-големият бойко... 21/07/2020, 21:25
lati1960 Цитат(wal @ 21/07/2020, 22:25) Най-големият бойковист си ти във форума ... 22/07/2020, 21:06
Buitenlander Цитат(lati1960 @ 21/07/2020, 19:58) Да, познавам тези хора, много като ... 22/07/2020, 00:02
lati1960 Цитат(Buitenlander @ 22/07/2020, 01:02) Всъщност, както обикновено, пак... 22/07/2020, 21:22

D-rA В грешка си. Да, Борисов не е идеалът за управник. Но има един голям + - упорит ... 23/07/2020, 21:15

D-rA Демокрацията е просто устроена - създаваш си партия, организираш с идеите си кол... 25/07/2020, 14:49
wal ЦитатИма начин представителите на протеста да бъдат вкарани в ЦИК,
С нетърпение ... 23/07/2020, 19:46
lati1960 Цитат(wal @ 23/07/2020, 20:46) С нетърпение чакам да разбера какъв ще д... 23/07/2020, 20:50![]() ![]() |
| Олекотена версия | Сега е: 17/04/2026, 11:06 |