test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

> Тайната реч на Тръмп
Радио Ереван
коментар 12/06/2020, 15:01
Копирай адреса: #1

Advanced Member
Група: Изгонени
Съобщения: 3 124
Регистриран: 02/06/2017
От: Варна
Потребител # 45

https://www.youtube.com/watch?v=Mln5ukLzHeM...Z3-s0WL4rLwMft4

Какво мислите за съдържанието на тази "тайна" реч?
Според мен Доналд не казва цялата истина.
Go to the top of the page
ЛС

Start new topic
Отговор
Riki
коментар 14/06/2020, 19:02
Копирай адреса: #2

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 1 958
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 32

Един колега писал във фейса: премахват черния дроб от анатомията, поради расизъм!! Има и продължение. Да забранят на умните да мислят, да да не накарбят правата на немислещите..

Това съобщение е било редактирано от Riki на 14/06/2020, 19:08

--------------------
"Разни хора, разни идеали."
ЛС
lati1960
коментар 22/06/2020, 09:56
Копирай адреса: #3

Advanced Member
Съобщения: 8 828
Регистриран: 20/04/2019
Потребител # 519

Цитат(Riki @ 14/06/2020, 20:02) *
Един колега писал във фейса: премахват черния дроб от анатомията, поради расизъм!! Има и продължение. Да забранят на умните да мислят, да да не накарбят правата на немислещите..

Много вярно разсъждение.
Само че проблемът се преекспонира в неправилната посока и се измества от същността. Защото расизмът не е основният, не че го няма. Посланията на самите протести, на обикновените американци, не от представители и изказвания на елита, са в съвсем друг аспект вече, и касаят основият проблем на Америка, а и на света днес - тоталното и драстично разслояване на обществата на супер богат и недосекаем елит плюс представителите му във властта от една страна, а от друга все по-обедняващите и социално изключени маси навсякъде. Това е нетърпимо вече и ненормално. И протестите вече са за това. Не говоря за вандалските и крайните. За които си има обяснение:
https://m.offnews.bg/news/Sviat-_12/Puskat-...-19_724460.html
https://www.dnes.bg/koronavirusat/2020/03/2...i-pusnat.443641
Който е учил световна история и е запознат с тези похвати, знае кога, от кого и как са използвани - масово пускане на свобода на хиляди затворници и престъпници! Използвано е още от древни времена, в по-съвремената епоха при революциите в Европа, през 13-14 век в Британия, после при т. нар. Велика Френска, знаем за Бастилията примерно, същото е и в Германия после, на целия Стар Континент, при т. нар. Велика Октябърская в Русия... Идеята е да се разбуни обществото, да се всее страх, паника, истерия, насилие, от което печели една шепа елитарна върхушка, която си трае в миманса и обира само печалбите от съсипанине общества и икономики, после от войните, и т. н., и т. н. Нищо ново под слънцето. Случва се в момента и в САЩ. И, ако има още такива, които вярват, че злодея Путин е в дъното и на тая работа, да проучат кой всъщност е подписал указа за освобождаване на криминалните в Америка? Щото не е Путин. Сещате ли се кой? animatedwink.gif Също, ако си мислите, че това е само в Щатите, жестоко грешите, ето:
https://bnr.bg/post/101246856
https://bntnews.bg/news/kolumbiya-osvobozhd...049479news.html
https://dariknews.bg/novini/sviat/peru-shte...navirus-2222959
И т. н, и т. н., да не изброявам всички. Който още смята, че проблемът е самият вирус, се е объркал, тотално. Целите са съвсем различни, а това с пандемията беше само началото. Сега се почва. Най-лошото предстои, за идните поколания, но те да му мислят. След като хората не желаят да слушат и служат на когото трябва, проблемът си е техен.

--------------------
Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
ЛС
Питето
коментар 01/07/2020, 21:17
Копирай адреса: #4

Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81

Да,бе да! Света се скапвал, ма друг път, дори напротив — днес се вижда, как при заплаха от масова болест, "умиращия" свят отделя страхотни суми за помощи, при това населението е в пъти по-многобройно от последната яка заплаха — испанския грип. Ма такива като тебе, ги кефи като видят как някой върви по водата да го оплюят, че "върви щото не знае да плува"...
За разслояването на обществото на много бедни и малко, но свръхбогати, ми разликата между роб и цар е още по-голяма, ма нищо не казваш щото не ти изнася. Отделно, че днешните бедни са много по-задоволени от бедните от преди 60-90години, камо ли от по-старите периоди. А и в един огромен свят е нормално който е малко напред с акъла, да е мнооооого напред с парите, просто мащабите го налагат. Съвсем обикновена икономика, ма си трябва да я поназнайваш, за да не те изненадват подобни неща.

--------------------
"Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
lati1960
коментар 02/07/2020, 21:08
Копирай адреса: #5

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Питето @ 01/07/2020, 22:17) *
Да,бе да! Света се скапвал, ма друг път, дори напротив — днес се вижда, как при заплаха от масова болест, "умиращия" свят отделя страхотни суми за помощи, при това населението е в пъти по-многобройно от последната яка заплаха — испанския грип. Ма такива като тебе, ги кефи като видят как някой върви по водата да го оплюят, че "върви щото не знае да плува"...
За разслояването на обществото на много бедни и малко, но свръхбогати, ми разликата между роб и цар е още по-голяма, ма нищо не казваш щото не ти изнася. Отделно, че днешните бедни са много по-задоволени от бедните от преди 60-90години, камо ли от по-старите периоди. А и в един огромен свят е нормално който е малко напред с акъла, да е мнооооого напред с парите, просто мащабите го налагат. Съвсем обикновена икономика, ма си трябва да я поназнайваш, за да не те изненадват подобни неща.

Само донякъде е така.
Защото принципите на управление не са различни днес от тези преди векове, че и повече. Само средствата са различни, чрез науката, технологиите, глобалните мрежи вече... Но всичко това и днес се използва от една ограничена каста да ограбва останалите, най-общо казано. Ти наричаш това икономика, нямам против. Но в същината си е ограбване. Именно заради диспропорциите по преразпределянето на благата от реалния продукт, опростенчески представено. В това е ключовият проблем. Който ще задълбочава конфликта и на глобално, и на обществено, регоинално, всякакво ниво. Иначе нищо против принципите на икономиката, свободния пазар, и т. н. Но, нещо куца точно по преразпределянето на средствата накрая, и обществени, и стопански, и всякакви. Няма как в едно морално и етично деформирано общество да съществува сила, институция, политическа, управленска или каквато и да е, която да наложи по-справедливо и коректно разпределение на обществените блага. Априори се разбира, че говорим за тези, които се трудят. Казвам това, понеже знам накъде ще те избие, пак за мързеливите, лентяите, и т. н. Но не става дума за тях. Примерът с българите работещи в немската кланица е показателен в това отношение, и не се нуждае от коментар. Такива, и по-лоши места, има навсякъде по света, не само в Третия свят, щото говорим за Германия в случая, какво остава за Китай, Индия, Африка, Латинска Америка, Азия, и т. н. Да се изживяваш като бог зад учебниците по иконимика не е най-добрия поглед върху реалността в света, не само в сферата. Нечестието и ограбването са тотални и повсеместни, по всякакви начини, с всички средства. Милиарди хора са потърпевши, вкл. деца, и то невръстни. И не само. Черните краски не са в моя ум, те са навън в живота, излез и се огледай. В учебниците по икономика няма да ги видиш, наясно съм.

--------------------
ЛС
Питето
коментар 03/07/2020, 18:53
Копирай адреса: #6

Advanced Member
Потребител # 81

Ми аз допредималко бях отвън, оглеждах се — ми няма черни краски. Целия свят шарен и си върви напред. Та ако нещо ти е черно, назадничаво или ти се струва че са те ограбили, нещо нечестно... отваряш учебници по икономика, математика, история, четеш, учиш и накрая заставаш пред огледалото и ще видиш причината за черните краски в света. Това е първата стъпка, да видиш и признаеш причината, пък после е лесното — само някакви си трудности, за да промениш причината към по-адекватни цветове. А, да, най-трудното е да се решиш да намериш причината посредством факти (критично мислене му казват), а не да я галиш с измислици (религия, конспиративни теории, НЛО-та и подобните).

--------------------
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
lati1960
коментар 03/07/2020, 20:04
Копирай адреса: #7

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Питето @ 03/07/2020, 19:53) *
Ми аз допредималко бях отвън, оглеждах се — ми няма черни краски. Целия свят шарен и си върви напред. Та ако нещо ти е черно, назадничаво или ти се струва че са те ограбили, нещо нечестно... отваряш учебници по икономика, математика, история, четеш, учиш и накрая заставаш пред огледалото и ще видиш причината за черните краски в света. Това е първата стъпка, да видиш и признаеш причината, пък после е лесното — само някакви си трудности, за да промениш причината към по-адекватни цветове. А, да, най-трудното е да се решиш да намериш причината посредством факти (критично мислене му казват), а не да я галиш с измислици (религия, конспиративни теории, НЛО-та и подобните).

Разбрах те.
Имаме различно субективно виждане върху една и съща реалност.
Затова няма да споря повече, ясно е, че няма как да стигнем до единомислие поради същото.
Само капо предположение - вероятно и гладуващи, ограбвани и убивани хора се вместват в шаренията на света, който ти виждаш. Да, и това са краски, не отричам. Но ми е любопитно как ще се почувстваш, ако един ден се озовеш и ти в тази "шарения"?
Субективно е, признавам. Бъди здрав!

--------------------
ЛС
Питето
коментар 03/07/2020, 20:37
Копирай адреса: #8

Advanced Member
Потребител # 81

"Преди демокрацията" когато уж всичко беше справедливо, по равно и всеки имаш, хората хем нямаха коли, хем които имаха си крадяха чистачките. Днес гледам никой не барва дори колите, камо ли чистачките или тасовете или другите апетитни неща от времето на "равенството, справедливостта и липсата на кулаци и алчни чорбаджии"... Неправда, ало, неправда само в главите на мераклиите за чуждото. Който бачка, измисля или прави нещата никога през ум няма да му мине да подарява ей така — за да се чувствали справедливо нищоправещите. За незнамкойпът ти пиша, чети учебници по история, по икономика и ще схванеш че всичко си е справедливо разпределено, а държавното преразпределяне от имащи към нямащи е... временно и калпаво решние на основен проблем — как да заобиколим приказката "който не работи и прави пакости на околните, няма да има какво да яде" в рамките на маната.

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 03/07/2020, 21:30
Копирай адреса: #9

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Питето @ 03/07/2020, 21:37) *
"Преди демокрацията" когато уж всичко беше справедливо, по равно и всеки имаш, хората хем нямаха коли, хем които имаха си крадяха чистачките. Днес гледам никой не барва дори колите, камо ли чистачките или тасовете или другите апетитни неща от времето на "равенството, справедливостта и липсата на кулаци и алчни чорбаджии"... Неправда, ало, неправда само в главите на мераклиите за чуждото. Който бачка, измисля или прави нещата никога през ум няма да му мине да подарява ей така — за да се чувствали справедливо нищоправещите. За незнамкойпът ти пиша, чети учебници по история, по икономика и ще схванеш че всичко си е справедливо разпределено, а държавното преразпределяне от имащи към нямащи е... временно и калпаво решние на основен проблем — как да заобиколим приказката "който не работи и прави пакости на околните, няма да има какво да яде" в рамките на маната.

Въобще не съм писал за тези неща. Затова няма и какво да ти отговоря.
За съвсем друго ставаше дума. Само под линия ще отбележа, че между "сега" и "преди", за което говориш, няма никаква разлика. Нито в управлението, нито в икономиката. Същото си е, като принцип. Има си една Партия Велика. Има си го пак Вожда незаменим и любим. Има си го ЦК-то от избраници на Партията, както и обръчите от касички на властта, в банковия сектор също, тези дни стана ясно и това, има си ги и приближените до Партията, Вожда и властта стопански ръководители, днес капиталисти, боравещи с партийните парѝ и ограбеното от обществото и държавата... Никаква разлика. Освен в детайлите, но аз говоря за принципите, в същината. Така че ти продължавай да си разлистваш учебниците, аз това съм го минал, оттам идвам, и съм разбрал, че няма почти нищо общо с живия живот и реалността. В която е пълно с лъжи, измами, грабеж, нечестие, насилие, манипулации и какви ли не гадости. А е така, защото хората, обществата искат да е така. Властта и управлението са само извадка на същото желание, нищо повече. Ако приемем хипотетично, че е възможно едно справедливо и морално управление, то повече от полавината свят трябва да е... затвор! Което няма как да стане. Така че, гледам трезво на нещата, реалист съм. Но и осъзнавам, че тая работа няма как да свърши добре накрая. Ти твърдиш, че всичко си е наред - добре, няма да споря повече. Защото наистина е субективно. Всеки го вижда от позицията на своето положение и разбирания. Нормално. Вечният спор - дали чашата е наполовина пълна или наполовина празна.

--------------------
ЛС
ЕксГорски
коментар 04/07/2020, 00:16
Копирай адреса: #10

Advanced Member
Съобщения: 1 911
Регистриран: 01/11/2019
От: France
Потребител # 556

Цитат(lati1960 @ 03/07/2020, 21:30) *
Само под линия ще отбележа, че между "сега" и "преди", за което говориш, няма никаква разлика. Нито в управлението, нито в икономиката.

Това може да го каже само човек, който хабер си няма нито от икономика, нито от история. Човек, който изобщо не знае какво е било "преди".
Не напразно те попитах какво образование имаш!
Такива изказвания са характерни за хора с огромно чувство за малоценност, прикривано с високопарни километрични, нищо не значещи речи
ЛС
lati1960
коментар 04/07/2020, 13:41
Копирай адреса: #11

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(ЕксГорски @ 04/07/2020, 01:16) *
Това може да го каже само човек, който хабер си няма нито от икономика, нито от история. Човек, който изобщо не знае какво е било "преди".
Не напразно те попитах какво образование имаш!
Такива изказвания са характерни за хора с огромно чувство за малоценност, прикривано с високопарни километрични, нищо не значещи речи

Ми открехни ме какво е било преди. Пращаш ме и ти като Питето при историята и икономиката. Добре. Дай да видим тогава:
Преди е имало една Партия, с няколко казионни покрая нея, за цвят.
Днес също има една Партия, ГЕРБ, с няколко казионни за цвят, беше един Яне Янев, после Сидеров, после пишман реформаторите, сега пишман патриотите, но си е същото.
Преди е имало един ЦК на БКП, в който се е решавало всички, и най-вече от волята на Вожда велик. Тато.
Днес има същото нещо, с нов Вожд велик и незаменим, Бате. Около който уж се върти всичко.
Преди е имало гравитиращи около Партията и властта послушни стопански ръководители, ръководещи икономиката на страната.
Днес си ги има същите, представители на различните партии от властта и управлението.
Ако трябва да обобщим, реално страната ни не е мръднала въобще като принципи и схеми на управлението, ама изобщо. В детайлите изглежда различно, понеже се използват за параван постулатите на демокрацията, зад които обаче нещата са си същите - партийците, ченгетата, службите и послушните им институции държат цялата власт и я използват за същото, да ограбват обществото и да богатеят чрез политиката и близките ѝ обръчи. Сега е малко по-усложнено, но принципът си е същият. Дори хората са си същите. Факт е, че редовете на днешната ръководна Партия има най-много членове с партийни книжки от предната ръководна такава. И това не е случайно. Да не говорим за преминалите през школите в Симеоново, в службите, с досиетата, доносниците, и т. н. Отделно същите фамилни кланове, родове, охранители, готвачи и сервитьори, и цялата послушна гмеж на предния режим се възпроизведе в днешното управление на страната. Или техните деца и внуци, все тая. Каква разлика виждаш ти, не знам. Но няма дори най-елементарното разделение на властите, каквито поне опити се правеха преди повече от десет години. Днес всичко се държи от Вожда и Партията незаменима. И съд, и прокуратура, и служби, и армия, икономика, финанси, всичко. Дори в икономиката се връщат стари модели, примерно участие на държавата в частни банки, намерения за създаване на държавна мрежа за горива, и т. н., и т. н. И преди няколко партийни лидери послушни на Голем брат отвън са държали всичко, днес също няколко партийни лидери с тяхното обкръжение послушно на нов Биг Брадър отвън също държат всичко. Разлика няма. А че това не го пише в твоите учебници по история и икономика, на мен не ми пука. За мен е важно какво е в реалния живот, не на хартия. Каквото виждам, това и споделям. За някои от нещата има не малка доза субективизъм и пристрастност, признавам. Но не и за основните, за които пиша и тук. За теб всичко може да изглежда по различен начин, о кей. Не те укорявам, ти си знаеш. Всеки е в правото си да има свое менние и позиция, и убеждения. Аз не те съдя за твоите, защо ти ме нападаш за моите? Ако те дразнят, недей да ме четеш, какъв е проблемът?

--------------------
ЛС
ЕксГорски
коментар 04/07/2020, 19:43
Копирай адреса: #12

Advanced Member
Потребител # 556

Lati, това което пишеш е абсолютен нонсанс (безмислица на български).
Ще ти дам една малка, но съществена разлика : ако това дето го ръсиш тук, го беше ръсил "преди", щеше бързо да заминеш за едни места, дето социализмът е вече построен: безплатно жилище, храна, мед-обслужване... и всички са равни (е, някои бяха по-равни, но това е чиста подробност)
А, и нямаше да пищите, че намколко си милиона били напуснали България.
Напуснали, не избягали! "Преди" имаше значително по-малко и някои ги отстрелваха по границите, за което граничарите получаваха отпуска, часовници и т.п.!

ЛС
Радио Ереван
коментар 04/07/2020, 21:23
Копирай адреса: #13

Advanced Member
Потребител # 45

Цитат(ЕксГорски @ 04/07/2020, 20:43) *
...и т.п.!

Т.п. означава телеграфно-пощенски. Може би имаш предвид т.н.?
П.П. Не се заяждам. az takovata.gif

Това съобщение е било редактирано от Радио Ереван на 04/07/2020, 23:03
ЛС
ЕксГорски
коментар 04/07/2020, 21:32
Копирай адреса: #14

Advanced Member
Потребител # 556

Цитат(Радио Ереван @ 04/07/2020, 21:23) *
Т.п. означава телеграфно-пощенски. Може би имаш предвOд т.н.?
П.П. Не се заяждам. az takovata.gif

т.п. = тем подобни fool.gif

Това съобщение е било редактирано от ЕксГорски на 04/07/2020, 21:44
ЛС
Радио Ереван
коментар 04/07/2020, 23:03
Копирай адреса: #15

Advanced Member
Потребител # 45

Цитат(ЕксГорски @ 04/07/2020, 22:32) *
т.п. = тем подобни fool.gif

Личи си, че си в трета възраст, щом използваш такъв остарял израз. tongue.gif

Това съобщение е било редактирано от Радио Ереван на 04/07/2020, 23:13
ЛС
ЕксГорски
коментар 05/07/2020, 01:06
Копирай адреса: #16

Advanced Member
Потребител # 556

Цитат(Радио Ереван @ 04/07/2020, 23:03) *
Личи си, че си в трета възраст, щом използваш такъв остарял израз. tongue.gif

"П.П. Не се заяждам. "

Пак ли не се заяждаш?

Не съм аз виновен, че някои не познават българския език
ЛС
Радио Ереван
коментар 05/07/2020, 11:55
Копирай адреса: #17

Advanced Member
Потребител # 45

Цитат(ЕксГорски @ 05/07/2020, 02:06) *
"П.П. Не се заяждам. "

Пак ли не се заяждаш?

Не съм аз виновен, че някои не познават българския език

Не се заяждам, шегувам се. Има разлика.

Тем/тям/такива подобни много рядко се използва, а и в случая не беше съвсем на място. Не се сещам за нещо подобно както на отпуска, така и на часовник. Съветвам те да използваш вместо него синонимите други подобни или сходни. Ако пък ще го ползваш, нека да е без съкращение. Не твърдя, че е грешно. Пак не се заяждам. sunbathing.gif

ЛС
ЕксГорски
коментар 05/07/2020, 13:20
Копирай адреса: #18

Advanced Member
Потребител # 556

Цитат(Радио Ереван @ 05/07/2020, 11:55) *
Не се заяждам, шегувам се. Има разлика.

"Започнал си да забравяш правописа или старостта си казва думата?
Личи си, че си в трета възраст, щом използваш такъв остарял израз"

Не че ме засяга, обижда и ... т.н., но отбелязвам доста лошо възпитание! angry.gif

Не само във Франция, но и на нашето поколение (в България), нямаше дори да му мине през ум да си прави такива ... шегички 5fb3a466.gif
ЛС
Радио Ереван
коментар 05/07/2020, 15:19
Копирай адреса: #19

Advanced Member
Потребител # 45

Цитат(ЕксГорски @ 05/07/2020, 14:20) *
"Започнал си да забравяш правописа или старостта си казва думата?
Личи си, че си в трета възраст, щом използваш такъв остарял израз"

Не че ме засяга, обижда и ... т.н., но отбелязвам доста лошо възпитание! angry.gif

Не само във Франция, но и на нашето поколение (в България), нямаше дори да му мине през ум да си прави такива ... шегички 5fb3a466.gif

Предполагам, че съм поне 25 г. по-млад и затова съм си го позволил, но щом не съм те засегнал, всичко е наред. След време ще стана и аз обект на подобни закачки. Всичко на този свят се връща.
На хората в третата възраст се препоръчва да свирят на музикален инструмент и учат чужди езици. Баща ми например свири на цигулка и пиано и редовно си преговаря английския. Редовното ползване на лявата ръка също е препоръчително.
ЛС
Riki
коментар 05/07/2020, 15:31
Копирай адреса: #20

Advanced Member
Потребител # 32

Ми, не! Не 25 г. animatedwink.gif

Освен това, предполагам, че има стенд и не му е нужно да тренира лявата ръка animatedwink.gif

А за чуждите езици......ти сериозно ли?!?

Но, да! И ние ще станем на неговите год. И ще ни се върне.

Разбирам те!

"Навремето като младеж бях тръгнал по лош път. Повярвай ми родителите ми нямаше да се гордеят с мен, ако бях станал костюмиран престъпник. Повярвай ми, имам талант за такъв."

Аз ти вярвам!

П.п. шегувам се!

--------------------
ЛС
Радио Ереван
коментар 05/07/2020, 17:26
Копирай адреса: #21

Advanced Member
Потребител # 45

Цитат(Riki @ 05/07/2020, 16:31) *
Ми, не! Не 25 г. animatedwink.gif

Освен това, предполагам, че има стенд и не му е нужно да тренира лявата ръка animatedwink.gif

А за чуждите езици......ти сериозно ли?!?

Но, да! И ние ще станем на неговите год. И ще ни се върне.

Разбирам те!

"Навремето като младеж бях тръгнал по лош път. Повярвай ми родителите ми нямаше да се гордеят с мен, ако бях станал костюмиран престъпник. Повярвай ми, имам талант за такъв."

Аз ти вярвам!

П.п. шегувам се!

Чуждите езици, свиренето и движенията с лявата ръка тренират мозъка.
Аз съм почти на 41 години. Едва ли е на по-малко от 66 години.
Преди много години, купих на един възрастен колега вестник "Над 55". Сега 55 г. не ми изглеждат толкова далечни.

Радвам се, че ме четеш редовно.

Това съобщение е било редактирано от Радио Ереван на 05/07/2020, 17:30
ЛС
Riki
коментар 05/07/2020, 21:06
Копирай адреса: #22

Advanced Member
Потребител # 32

Цитат(Радио Ереван @ 05/07/2020, 18:26) *
Радвам се, че ме четеш редовно.

Ми, като погледна, кой е на линия - Дани, Алли, Транс и ти. "Вечните заподозрени".
Нямам голям избор.
Явно Варна въпреки,че е голям град и предлага ......

--------------------
ЛС
Радио Ереван
коментар 06/07/2020, 22:23
Копирай адреса: #23

Advanced Member
Потребител # 45

Цитат(Riki @ 05/07/2020, 22:06) *
Ми, като погледна, кой е на линия - Дани, Алли, Транс и ти. "Вечните заподозрени".
Нямам голям избор.
Явно Варна въпреки,че е голям град и предлага ......

Явно форумът също си го бива, а и във Варна няма гори Телилейски...

ЛС
Riki
коментар 07/07/2020, 09:21
Копирай адреса: #24

Advanced Member
Потребител # 32

Цитат(Радио Ереван @ 06/07/2020, 23:23) *
Явно форумът също си го бива, а и във Варна няма гори Телилейски...

Липсата на нещо, се компенсира с друго нещо.
Нямате гори Тилилейски, но си имате чайки (хабитата им).
Горите Тилилейски отделят ..иглички, листенца..
Чайките отделят.......

Та, така.
Всеки си има нещо....уникално!

П.п. понеже все нещо не ти е ясно (съкращение, дума..), тръгнах да ти разяснявам, какво имам в предвид...Но! Реших да ти дам шанс happy.gif wink.gif

Това съобщение е било редактирано от Riki на 07/07/2020, 09:48

--------------------
ЛС
Радио Ереван
коментар 07/07/2020, 09:57
Копирай адреса: #25

Advanced Member
Потребител # 45

Цитат(Riki @ 07/07/2020, 10:21) *
Липсата на нещо, се компенсира с друго нещо.
Нямате гори Тилилейски, но си имате чайки (хабитата им).
Горите Тилилейски отделят ..иглички, листенца..
Чайките отделят.......

Та, така.
Всеки си има нещо....уникално!

П.п. понеже все нещо не ти е ясно (съкращение, дума..), тръгнах да ти разяснявам, какво имам в предвид...Но! Реших да ти дам шанс happy.gif wink.gif

Оффф, всичко ми е ясно... В горите Телилейски няма интернет. Във Варна няма такъв проблем.
Кой на кого трябва да обяснява?
П.П. Погледни какво е писал ЕксГорски.

Това съобщение е било редактирано от Радио Ереван на 07/07/2020, 09:59
ЛС

Отговори в темата
- - Riki   Един колега писал във фейса: премахват черния дроб от анатомията, поради расизъм...   14/06/2020, 19:02
|- - lati1960   Цитат(Riki @ 14/06/2020, 20:02) Един колега писал във фейса: премахват ...   22/06/2020, 09:56
|- - Питето   Да,бе да! Света се скапвал, ма друг път, дори напротив — днес се вижда, как ...   01/07/2020, 21:17
|- - lati1960   Цитат(Питето @ 01/07/2020, 22:17) Да,бе да! Света се скапвал, ма др...   02/07/2020, 21:08
||- - Питето   Ми аз допредималко бях отвън, оглеждах се — ми няма черни краски. Целия свят шар...   03/07/2020, 18:53
||- - lati1960   Цитат(Питето @ 03/07/2020, 19:53) Ми аз допредималко бях отвън, оглежда...   03/07/2020, 20:04
||- - Питето   "Преди демокрацията" когато уж всичко беше справедливо, по равно и все...   03/07/2020, 20:37
||- - lati1960   Цитат(Питето @ 03/07/2020, 21:37) "Преди демокрацията" когато...   03/07/2020, 21:30
||- - ЕксГорски   Цитат(lati1960 @ 03/07/2020, 21:30) Само под линия ще отбележа, че межд...   04/07/2020, 00:16
||- - lati1960   Цитат(ЕксГорски @ 04/07/2020, 01:16) Това може да го каже само човек, к...   04/07/2020, 13:41
||- - ЕксГорски   Lati, това което пишеш е абсолютен нонсанс (безмислица на български). Ще ти дам ...   04/07/2020, 19:43
||- - Радио Ереван   Цитат(ЕксГорски @ 04/07/2020, 20:43) ...и т.п.! Т.п. означава телег...   04/07/2020, 21:23
||- - ЕксГорски   Цитат(Радио Ереван @ 04/07/2020, 21:23) Т.п. означава телеграфно-пощенс...   04/07/2020, 21:32
||- - Радио Ереван   Цитат(ЕксГорски @ 04/07/2020, 22:32) т.п. = тем подобни Личи си, че с...   04/07/2020, 23:03
||- - ЕксГорски   Цитат(Радио Ереван @ 04/07/2020, 23:03) Личи си, че си в трета възраст,...   05/07/2020, 01:06
||- - Радио Ереван   Цитат(ЕксГорски @ 05/07/2020, 02:06) "П.П. Не се заяждам. " ...   05/07/2020, 11:55
||- - ЕксГорски   Цитат(Радио Ереван @ 05/07/2020, 11:55) Не се заяждам, шегувам се. Има ...   05/07/2020, 13:20
||- - Радио Ереван   Цитат(ЕксГорски @ 05/07/2020, 14:20) "Започнал си да забравяш прав...   05/07/2020, 15:19
||- - Riki   Ми, не! Не 25 г. Освен това, предполагам, че има стенд и не му е нужно да...   05/07/2020, 15:31
||- - Радио Ереван   Цитат(Riki @ 05/07/2020, 16:31) Ми, не! Не 25 г. Освен това, пре...   05/07/2020, 17:26
||- - Riki   Цитат(Радио Ереван @ 05/07/2020, 18:26) Радвам се, че ме четеш редовно....   05/07/2020, 21:06
||- - Радио Ереван   Цитат(Riki @ 05/07/2020, 22:06) Ми, като погледна, кой е на линия - Дан...   06/07/2020, 22:23
||- - Riki   Цитат(Радио Ереван @ 06/07/2020, 23:23) Явно форумът също си го бива, а...   07/07/2020, 09:21
||- - Радио Ереван   Цитат(Riki @ 07/07/2020, 10:21) Липсата на нещо, се компенсира с друго ...   07/07/2020, 09:57

Closed TopicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 12:19