test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

> Тайната реч на Тръмп
Радио Ереван
коментар 12/06/2020, 15:01
Копирай адреса: #1

Advanced Member
Група: Изгонени
Съобщения: 3 124
Регистриран: 02/06/2017
От: Варна
Потребител # 45

https://www.youtube.com/watch?v=Mln5ukLzHeM...Z3-s0WL4rLwMft4

Какво мислите за съдържанието на тази "тайна" реч?
Според мен Доналд не казва цялата истина.
Go to the top of the page
ЛС

Start new topic
Отговор
Riki
коментар 14/06/2020, 19:02
Копирай адреса: #2

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 1 958
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 32

Един колега писал във фейса: премахват черния дроб от анатомията, поради расизъм!! Има и продължение. Да забранят на умните да мислят, да да не накарбят правата на немислещите..

Това съобщение е било редактирано от Riki на 14/06/2020, 19:08

--------------------
"Разни хора, разни идеали."
ЛС
lati1960
коментар 22/06/2020, 09:56
Копирай адреса: #3

Advanced Member
Съобщения: 8 828
Регистриран: 20/04/2019
Потребител # 519

Цитат(Riki @ 14/06/2020, 20:02) *
Един колега писал във фейса: премахват черния дроб от анатомията, поради расизъм!! Има и продължение. Да забранят на умните да мислят, да да не накарбят правата на немислещите..

Много вярно разсъждение.
Само че проблемът се преекспонира в неправилната посока и се измества от същността. Защото расизмът не е основният, не че го няма. Посланията на самите протести, на обикновените американци, не от представители и изказвания на елита, са в съвсем друг аспект вече, и касаят основият проблем на Америка, а и на света днес - тоталното и драстично разслояване на обществата на супер богат и недосекаем елит плюс представителите му във властта от една страна, а от друга все по-обедняващите и социално изключени маси навсякъде. Това е нетърпимо вече и ненормално. И протестите вече са за това. Не говоря за вандалските и крайните. За които си има обяснение:
https://m.offnews.bg/news/Sviat-_12/Puskat-...-19_724460.html
https://www.dnes.bg/koronavirusat/2020/03/2...i-pusnat.443641
Който е учил световна история и е запознат с тези похвати, знае кога, от кого и как са използвани - масово пускане на свобода на хиляди затворници и престъпници! Използвано е още от древни времена, в по-съвремената епоха при революциите в Европа, през 13-14 век в Британия, после при т. нар. Велика Френска, знаем за Бастилията примерно, същото е и в Германия после, на целия Стар Континент, при т. нар. Велика Октябърская в Русия... Идеята е да се разбуни обществото, да се всее страх, паника, истерия, насилие, от което печели една шепа елитарна върхушка, която си трае в миманса и обира само печалбите от съсипанине общества и икономики, после от войните, и т. н., и т. н. Нищо ново под слънцето. Случва се в момента и в САЩ. И, ако има още такива, които вярват, че злодея Путин е в дъното и на тая работа, да проучат кой всъщност е подписал указа за освобождаване на криминалните в Америка? Щото не е Путин. Сещате ли се кой? animatedwink.gif Също, ако си мислите, че това е само в Щатите, жестоко грешите, ето:
https://bnr.bg/post/101246856
https://bntnews.bg/news/kolumbiya-osvobozhd...049479news.html
https://dariknews.bg/novini/sviat/peru-shte...navirus-2222959
И т. н, и т. н., да не изброявам всички. Който още смята, че проблемът е самият вирус, се е объркал, тотално. Целите са съвсем различни, а това с пандемията беше само началото. Сега се почва. Най-лошото предстои, за идните поколания, но те да му мислят. След като хората не желаят да слушат и служат на когото трябва, проблемът си е техен.

--------------------
Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
ЛС
Питето
коментар 01/07/2020, 21:17
Копирай адреса: #4

Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81

Да,бе да! Света се скапвал, ма друг път, дори напротив — днес се вижда, как при заплаха от масова болест, "умиращия" свят отделя страхотни суми за помощи, при това населението е в пъти по-многобройно от последната яка заплаха — испанския грип. Ма такива като тебе, ги кефи като видят как някой върви по водата да го оплюят, че "върви щото не знае да плува"...
За разслояването на обществото на много бедни и малко, но свръхбогати, ми разликата между роб и цар е още по-голяма, ма нищо не казваш щото не ти изнася. Отделно, че днешните бедни са много по-задоволени от бедните от преди 60-90години, камо ли от по-старите периоди. А и в един огромен свят е нормално който е малко напред с акъла, да е мнооооого напред с парите, просто мащабите го налагат. Съвсем обикновена икономика, ма си трябва да я поназнайваш, за да не те изненадват подобни неща.

--------------------
"Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
Радио Ереван
коментар 03/07/2020, 11:36
Копирай адреса: #5

Advanced Member
Съобщения: 3 124
Регистриран: 02/06/2017
От: Варна
Потребител # 45

Цитат(Питето @ 01/07/2020, 22:17) *
Да,бе да! Света се скапвал, ма друг път, дори напротив — днес се вижда, как при заплаха от масова болест, "умиращия" свят отделя страхотни суми за помощи, при това населението е в пъти по-многобройно от последната яка заплаха — испанския грип. Ма такива като тебе, ги кефи като видят как някой върви по водата да го оплюят, че "върви щото не знае да плува"...
За разслояването на обществото на много бедни и малко, но свръхбогати, ми разликата между роб и цар е още по-голяма, ма нищо не казваш щото не ти изнася. Отделно, че днешните бедни са много по-задоволени от бедните от преди 60-90години, камо ли от по-старите периоди. А и в един огромен свят е нормално който е малко напред с акъла, да е мнооооого напред с парите, просто мащабите го налагат. Съвсем обикновена икономика, ма си трябва да я поназнайваш, за да не те изненадват подобни неща.

Общо взето съм съгласен с теб, тъй като съм с десни убеждения.
Опитай се обаче да разбереш и хора, които по една или друга причина не са успели. Виждат как някои много добре си живеят, а те цял живот се блъскат и изплащат ипотеки (плащат наеми) и други заеми, издържат деца, а понякога и внуци.
На последната ми среща моят наемател (и друг път съм писал за него) ми каза, че от 16 години работи по 14 часа на ден (без почивен ден) девет месеца в годината, но не може си позволи никакви други удоволствия освен цигарите. Няма деца, няма и собствено жилище. Владее пет езика и въпреки това изкарва колкото да си плати сметките. Е, как на такъв човек да му обясниш, че сам си е виновен да е в това положение?
ЛС
lati1960
коментар 03/07/2020, 20:33
Копирай адреса: #6

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Радио Ереван @ 03/07/2020, 12:36) *
Общо взето съм съгласен с теб, тъй като съм с десни убеждения.
Опитай се обаче да разбереш и хора, които по една или друга причина не са успели. Виждат как някои много добре си живеят, а те цял живот се блъскат и изплащат ипотеки (плащат наеми) и други заеми, издържат деца, а понякога и внуци.
На последната ми среща моят наемател (и друг път съм писал за него) ми каза, че от 16 години работи по 14 часа на ден (без почивен ден) девет месеца в годината, но не може си позволи никакви други удоволствия освен цигарите. Няма деца, няма и собствено жилище. Владее пет езика и въпреки това изкарва колкото да си плати сметките. Е, как на такъв човек да му обясниш, че сам си е виновен да е в това положение?

Обяснете ми, че пак нещо не разбрах:
Защо да е виновен човек, който се е бъхтал с години по 14 часа на ден, истинска работа? И пак не му стигат средствата. Без да е харчил за глупости /цигарите ще ги пренебрегнем, те са порокът на бедните, разбираемо е/. Та, защо той да е виновен, че няма?
Обяснете ми това. Щото аз като размислям, стигам до извода, че на този човек са му плащали нищожно за труда, тоест той е бил ограбен от някого, за труда му говоря. Вие какво очаквате той да направи? Да стане президент, или премиер, или депутат, за да краде и да има много? Ми не може всички да станат. Някой трябва да се бъхта, за да има какво да крадат тези.
Защо този човек да е виновен? Това не разбрах. Ако е лентяй, мързелив, бандит, престъпник, който не ще да се труди, да работи... о кей, тогава разбирам. Но да се убиваш от работа с години по 14 часа на ден, и да не ти стигат парите... Кой е виновен?
Хайде по-сериозно, момчета. Това не го пише в учебниците по история - как се ограбват работници, служители, въобще обществата и държавите. Затуй не ми ги пробутвайте тия. Пише за принадена стойност, капитал, ниско платен труд... което си е същото по същество, но с други думи - за да забогатееш, трябва да ограбиш някого. Другият начин съм ви го посочил - всички работят рамо до рамо, получават с малки разлики, за да има стимул и отговорност, и всички печелят добре и живеят добре. Какъв е проблемът?
Защо трябва да има ограбване, тотално бедни и тотално богати, за да сте щастливи някои? blink.gif Твърденията, че това било неизбежно и нормално, са пълни глупости! Може и иначе, и някои хора го практикуват. На останалите се внушава, че не може, за да си разиграват коня корумпираните и крадливите, от всички сфери и на всички нива. Проблемът е, че умовете на хората са промити от тези лъжи и обществата са парализирани от същата отрова, за да могат едни тарикати да ограбват останалите и да си живеят добре за тяхна сметка. А трагедията е, че светът е толкова прецакан морално и етично, и духовно, че почти никой не желае справедливо и честно управление. Защото почти всички са набутани в някакви далавери, престъпни схеми, заобикаляне на закони, данъци, ддс, неплащане на заплати, на клиенти... в какво ли не. И това наричат "законен" бизнес. Наясно съм, че на повечето подобно състояние на обществото им харесва, понеже дава възможности да се печели по нечестен начин. И всички се надяват да печелят. Което няма как да стане. Винаги има жертви в тая работа, а това не е добре. Но след като ви харесва така, живейте си така. Кой съм аз, че да ви уча?

--------------------
ЛС
Питето
коментар 06/07/2020, 21:19
Копирай адреса: #7

Advanced Member
Потребител # 81

В учебниците са описани съвсем логично и с примери от историята отговорите на всичките ти въпроси. А да, пак там пише, че политиците не могат да откраднат толкова много, та да осиромашее народа. Никой политик не е успявал да отнеме "принадената" стойност на държавата си. Други са схемите дето политиците като крадат и народа осиромашава, ма пак опираме до пустите му учебници по история, икономика...

--------------------
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
lati1960
коментар 21/07/2020, 20:29
Копирай адреса: #8

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Питето @ 06/07/2020, 22:19) *
В учебниците са описани съвсем логично и с примери от историята отговорите на всичките ти въпроси. А да, пак там пише, че политиците не могат да откраднат толкова много, та да осиромашее народа. Никой политик не е успявал да отнеме "принадената" стойност на държавата си. Други са схемите дето политиците като крадат и народа осиромашава, ма пак опираме до пустите му учебници по история, икономика...

Добре, приятелю. Тогава би ли ми обяснил пак по учебниците защо обвинявате само гадните комуняги, че са ограбили страната и народа? Ако не може да стане, значи важи за всички. Нещо не сте обективни, май. Или гадните комунисти са извън матариала учебен? animatedwink.gif Не схващате ли колко са ви слаби и абсурдни аргументите на такива. Това вървеше преди 25-30 години, по едни други площади. Вече няма кой да ви се върже. Нима мислите порядъчните и младите хора за малоумни и глупави?
Хайде обясни ми ги тези другите схеми. Как примерно един служебен кабинет назначен от президента по Закона и Конституцията за месец-два, за да проведе един честен вот, би могъл да ограби държавата? Хайде, давай, по учебниците точно, целият съм в слух.
Можеш също да ми обясниш пак по учебниците откъде са пачките в нощното шкафче на премиера любим, няма да се разсърдя.
Благодаря.

--------------------
ЛС
Питето
коментар 21/07/2020, 20:57
Копирай адреса: #9

Advanced Member
Потребител # 81

Ясно, ще ти се наложи да ми вярваш. Едно служебно правителство може да подпише толкова много договори с огромни неустойки, дето ти е бедна фантазията. Справка в учебника по история, главата за Орешарски — сравнително слаб, но точен пример. Комунистите дето ограбиха България няколко пъти, те са пример как сам политик не може да ограби, но цяла партия външна и вътрешна подкрепа може да докара няколко фалита в територията. Факти, с обмяна на парите, факти с инфлация, факти с първите банкови далавери...
За пачките в чекмеджето, ми те са реквизит бе, те са за показване на вярващите като тебе, дето вместо да мислят, чакат да им кажат какво виждат. Аре накратко: пачките са пари за черни дни, щото никой не харчи по баровете такива едри пари в такова количество. Щом са за черни дни, значи трябва да си ги покриеш в няколко скривалища, та като те подгонят да ги грабнеш пътьом, а не да ги държиш в шкафчето, дето всеки може да ти ги вземе като усети че си прецакан. Точно като пистолета върху шкафчето. Ако ще спя с пистолет до главата, за къв ще го оставя през деня върху шкафчето, за да ми го вземат или да го счупят, че като дойдат довечера да няма как да ги гръмна... Обикновена логика ти трябва, а не вяра. Този дето снима клипа, ти видя ли го да влиза точно на ББ в жилището или пък е влязъл в снимачно студио, подредено като на ББ жилището... А видял ли си, дали преди клипа някой друг не е влязъл да подхвърли едни пачки и един патлат, дето всичките първосигналници само тях ще гледате без да осмисляте каква глупост е да са точно в и върху нощното шкафче през деня... За другото в учебниците ще трябва да си плащаш ако ти го разказвам, щото безплатното не се цени и лесно се забравя.

--------------------
ЛС

Отговори в темата
- - Riki   Един колега писал във фейса: премахват черния дроб от анатомията, поради расизъм...   14/06/2020, 19:02
|- - lati1960   Цитат(Riki @ 14/06/2020, 20:02) Един колега писал във фейса: премахват ...   22/06/2020, 09:56
|- - Питето   Да,бе да! Света се скапвал, ма друг път, дори напротив — днес се вижда, как ...   01/07/2020, 21:17
|- - Радио Ереван   Цитат(Питето @ 01/07/2020, 22:17) Да,бе да! Света се скапвал, ма др...   03/07/2020, 11:36
||- - lati1960   Цитат(Радио Ереван @ 03/07/2020, 12:36) Общо взето съм съгласен с теб, ...   03/07/2020, 20:33
||- - Питето   В учебниците са описани съвсем логично и с примери от историята отговорите на вс...   06/07/2020, 21:19
||- - lati1960   Цитат(Питето @ 06/07/2020, 22:19) В учебниците са описани съвсем логичн...   21/07/2020, 20:29
||- - Питето   Ясно, ще ти се наложи да ми вярваш. Едно служебно правителство може да подпише т...   21/07/2020, 20:57

Closed TopicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 11:10