![]() |
![]() |
![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 140
Регистриран: 08/01/2018
Потребител # 330
![]() |
Исус /известен в Корана с арабското име Иса/ казва на юдеите:
Сура 3, аят 49 „... Ще създам за вас от глина образ на птица, ще духна в нея и ще стане птица с позволението на Аллах. ...” Това, което е казал Исус е повторено от Самият Аллах: Сура 5, аят 110 „... И ето, сътворяваш от глина образ на птица ¬ с Моето позволение, и духваш в нея, и става птица ¬ с Моето позволение. ...” Исус е способен от мъртва материя да сътвори жива. Това е повторено два пъти в Корана, като е потвърдено и от Аллах. Исус е истински Творец! Само Бог може да сътворява живот от мъртва материя! В Корана думата „сътворява” е употребена само по повод на Аллах и на Исус. Може ли човек не може да сътворява? И ако не може, то Исус Бог ли е или човек?! |
![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Глобални модератори
Съобщения: 3 821
Регистриран: 22/03/2017
Потребител # 7
![]() |
-------------------- "Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно". Уолтър Липман
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 330
![]() |
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 7
![]() |
Защо ми цитираш от книга, в която не вярваш? Не можеш да я ползваш за доказателство.
-------------------- "Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно". Уолтър Липман
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 330
![]() |
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 7
![]() |
Защото тук е форум ислям! А ти като не се интересуваш - не влизай и не ми противоречи! Както винаги логиката ти е "брилянтна". ![]() И за да не се объркаш, понеже знам, че имаш проблем с разбирането на текстове, то ще ти кажа, че това, което писах е сарказъм. Интересувам се, те за това и влизам, че и ти противореча. Та, какво общо има кой е форумът, с източниците ти на доказване на твоите тези?! Не знаеш ли, че не можеш да ползваш за доказателство материал/книга, в която не вярваш?! Тя е фалшива за теб, което прави автоматично и доказателствата ти невалидни. Трябва да ползваш друго доказателство. Имаш ли такова?! Ако да - дай го. -------------------- "Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно". Уолтър Липман
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 330
![]() |
Та, какво общо има кой е форумът, с източниците ти на доказване на твоите тези?! Не знаеш ли, че не можеш да ползваш за доказателство материал/книга, в която не вярваш?! Тя е фалшива за теб, което прави автоматично и доказателствата ти невалидни. Трябва да ползваш друго доказателство. Имаш ли такова?! Ако да - дай го. За да разбереш логиката ми, трябва да си истинска християнка! Ако не си - няма да я разбереш до века. За мен исламът е християнска деноминация, която така е фалшифицирана от арабските улеми, че дори Мохамед не би познал днешния ислям. Показвам точно християнството в Корана! Конкретно по темата - показвам, че само Бог /Исус = Иса/ може да сътвореява, което показва, че Исус не е човек, а част от същността на Аллах - както е писано в Корана, вечното Слово от Аллах в човешка плът. Същото е писано и в Светото Евангелие! В тази връзка аз Благовствам на мюсюлманите, което пък е Великото поръчение на Бога за всичко християни! Матей 28:19 и 20 19 Идете, прочее, научете всичките народи, и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Светия Дух, 20 като ги учите да пазят всичко що съм ви заповядал; и ето, Аз съм с вас през, всичките дни до свършека на века. [Амин]. Има ли нещо неясно! Точно в това, което вярвам, точно това използвам. И използвам това, в което не вярвам, за да докажа, че съм вярващ! |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 7
![]() |
Значи казваш, че твоят Бог е Аллах и вярваш в написаното в Корана, така ли?
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 330
![]() |
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 7
![]() |
Изводът си го вадя от тези, твои думи:
"Исус не е човек, а част от същността на Аллах - както е писано в Корана, вечното Слово от Аллах в човешка плът. Същото е писано и в Светото Евангелие!" От тук следва, че ти вярваш в Аллах. Ако не вярваш в Аллах, то значи това, което пишеш е лъжа за теб. Тогава защо го пишеш изобщо?! -------------------- "Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно". Уолтър Липман
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 330
![]() |
Изводът си го вадя от тези, твои думи: "Исус не е човек, а част от същността на Аллах - както е писано в Корана, вечното Слово от Аллах в човешка плът. Същото е писано и в Светото Евангелие!" От тук следва, че ти вярваш в Аллах. Ако не вярваш в Аллах, то значи това, което пишеш е лъжа за теб. Тогава защо го пишеш изобщо?! Това е неправилен извод, защото е написах и друго - "Същото е писано и в Светото Евангелие!" Тук може да се направи и друг извод - Вярвам в Светото Евангелие! А този извод показва, че не вярвам в исляма! До тази логика меже да стигне само човек, който познава Авраамическите религии! |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 7
![]() |
Важно за дискусията е какво пишеш. И ти написа, че Богът на Исус е Аллах. А това, че не вярваш в това, което пишеш си е твой проблем, водещ до безсмислени диалози.
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 330
![]() |
Важно за дискусията е какво пишеш. И ти написа, че Богът на Исус е Аллах. А това, че не вярваш в това, което пишеш си е твой проблем, водещ до безсмислени диалози. Аз не знам какво е точно Иса, според исляма и за това питам! . "Може ли човек не може да сътворява? И ако не може, то Исус Бог ли е или човек?!" И ако вярвам в исляма, изводът е, че Исус е човек! А ако се стигне до противоречие, то изводът е според сура 4:82, че Коранът не е от Аллах! Изводът не е еднозначен както ти си мислиш. А освен това муслимите могат да ме излъжат, защото лъжата е допустима в исляма! А има и други възможности... |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 7
![]() |
Исус е човек, разбира се. Нали това е цялата идея на неговото раждане и смърт - да се роди, като човек и да умре, като такъв.
Какво има да разбираш и да не разбираш. -------------------- "Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно". Уолтър Липман
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 330
![]() |
Исус е човек, разбира се. Нали това е цялата идея на неговото раждане и смърт - да се роди, като човек и да умре, като такъв. Какво има да разбираш и да не разбираш. Може ли смъртен човек да сътворява от мъртвата природа - живот? И кой друг човек освен Исус е роден от девица? Кой друг, освен Исус може да говори още от младенец, като възрастен? Кой друг човек, освен Исус е знак за Къямет? Кой друг човек е съществувал при Аллах преди да е роден? Би ли посочила - какъв е начинът за "сътворение на човек" описан в Корана, за да разберем - дали раждането на Исус отговяра на този критерий? Ти дори не знаеш как Исус спасява? А се занимаваш с неща, които не са ти ясни! Ти си доста под нивото на начинаеш християнин... |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 7
![]() |
Ти с Библията ли спориш?! Понеже точно в Божието слово пише, че Исус е човек.
Концентрирай се на разговора, а не на мен, ако ти е възможно. -------------------- "Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно". Уолтър Липман
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 330
![]() |
Ти с Библията ли спориш?! Понеже точно в Божието слово пише, че Исус е човек. Концентрирай се на разговора, а не на мен, ако ти е възможно. Такова нещо не пише. Пише, че е Слово от Бог в плът, която е подобна на човешката! Т.е. човешката плът на Исус е подобна на човешката. За това Исус е без грях! Това съобщение е било редактирано от ba4o_a4o на 19/01/2018, 23:21 |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() star girl
Съобщения: 2 623
Регистриран: 03/06/2017
От: the sun Потребител # 57
![]() |
Такова нещо не пише. Пише, че е Слово от Бог в плът, която е подобна на човешката! Т.е. човешката плът на Исус е подобна на човешката. За това Исус е без грях! 1 Тимотей 2:5 Защото има само един Бог и един ходатай между Бога и човеците, човекът Христос Исус, Това съобщение е било редактирано от Solly на 20/01/2018, 06:45 -------------------- Когато осъзнаеш, че това, което правиш на другите, го правиш на самия себе си, ще си разбрал голямата Истина.
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 330
![]() |
1 Тимотей 2:5 Защото има само един Бог и един ходатай между Бога и човеците, човекът Христос Исус, Плътта на Исус е подобна на човешката. Т,е, Не е греховната човешка, за да осъди греха в плът. Римляни 8:3 3. Понеже това, което бе невъзможно за закона, поради туй, че бе ослабнал чрез плътта, Бог го извърши като изпрати Сина Си в плът подобна на греховната плът и в жертва за грях, и осъди греха в плътта, . Заблуждаваш се, защото в Евангелието се говори в притчи! |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 7
![]() |
Няма никаква притча в случая, а си го пишеш съвсем ясно, че Исус е дошъл в плът, която е греховна. И освен това е наречен човек. Всичко различно от това е от лукавия. -------------------- "Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно". Уолтър Липман
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Сега е: 16/02/2019, 09:12 |
![]() |
![]() |