![]() |
![]() |
![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 501
Регистриран: 07/06/2017
Потребител # 79
![]() |
Кой ще овладее ума? Това е омагьосан кръг. Какво говориш, Търси!! ? Ти не си умът. Ако смяташ че си умът, е друг въпрос. Лека полека стигаме до основния въпрос. Кой ще пробуди Атман в нас? Шрито ни казва, че чрез четене на писанията и осмисляне. Да ама в този процес участва Ахамкара, а Ахамкара ограничава светлината на Атман в нас. -------------------- Сахаджа Йога е естествена връзка на индивидуалното съзнание с Всепроникващата енергия. Свържете се.
Матей 5:3 Блажени са прекланящите се на Божия Дъх/Пневма/, защото е тяхно Небесното Царство. |
![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 3 079
Регистриран: 27/11/2017
Потребител # 290
![]() |
Правилно отбелязва Шайни, че „ти” (т.е. човекът, пуруша) не си умът. Тогава как би могъл да „пробудиш Атман в теб”, като ти самият си Атман. Освен това Атман никога не спи, че да го будиш. Различните състояния - действията, хранене, спане, умиране - се преживяват от ахамкара. Затова не за събуждане се говори в Писанията, а за различаване, разграничаване, познание на Атман. Различаваш вечното, неизменното от изменчивото, преходното, невечното.
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 79
![]() |
Тогава как би могъл да „пробудиш Атман в теб”, като ти самият си Атман. Шри Шанкара за пробуждане говори. Писанията могат и да се знаят наизуст, може да се принасят жертви на светите духове,може да се извършват ритуали и да се почитат божества, но докато човек не се пробуди за разбирането на своята тъждественост с Атман, той никога не може да намери освобождение - дори и след много стотици епохи. - Вивека Чудамани -------------------- Сахаджа Йога е естествена връзка на индивидуалното съзнание с Всепроникващата енергия. Свържете се.
Матей 5:3 Блажени са прекланящите се на Божия Дъх/Пневма/, защото е тяхно Небесното Царство. |
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Съобщения: 2 281
Регистриран: 21/06/2017
Потребител # 116
![]() |
Шри Шанкара за пробуждане говори. Писанията могат и да се знаят наизуст, може да се принасят жертви на светите духове,може да се извършват ритуали и да се почитат божества, но докато човек не се пробуди за разбирането на своята тъждественост с Атман, той никога не може да намери освобождение - дори и след много стотици епохи. - Вивека Чудамани Как би могъл да пробудиш Атман като ти си самият Атман? - правилно. Стига се до осъзнаването че Азът съм Аз, а не "аз съм атма" или Брахма, или който и да е. Защото кой е Атма и кой си ти? |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 79
![]() |
Как би могъл да пробудиш Атман като ти си самият Атман? - правилно. Това е кога стигнеш. А преди да стигнеш, кой ще премахне облаците. Стига се до осъзнаването че Азът съм Аз, а не "аз съм атма" или Брахма, или който и да е. Защото кой е Атма и кой си ти? Слънчевите лъчи привличат влагата и тя образува стената от облаци, която скрива слънцето. Така изглежда ,като че ли има само облаци. Също така „аз"-ът, който е породен от Атман, скрива истинската природа на Атман, така че изглежда, като че ли има само „аз". През бурен ден слънцето се поглъща напъл-но от плътните облаци. Тези облаци пък се подхващат от остри,мразовити по- риви на вятъра.Така ужасната сила на раджас напада заблудения човек с вся- какви видове страдания,когато Атман е скрит в тъмните облаци на тамас. -------------------- Сахаджа Йога е естествена връзка на индивидуалното съзнание с Всепроникващата енергия. Свържете се.
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 116
![]() |
Това е кога стигнеш. А преди да стигнеш, кой ще премахне облаците. Слънчевите лъчи привличат влагата и тя образува стената от облаци, която скрива слънцето. Така изглежда ,като че ли има само облаци. Също така „аз"-ът, който е породен от Атман, скрива истинската природа на Атман, така че изглежда, като че ли има само „аз". През бурен ден слънцето се поглъща напъл-но от плътните облаци. Тези облаци пък се подхващат от остри,мразовити по- риви на вятъра.Така ужасната сила на раджас напада заблудения човек с вся- какви видове страдания,когато Атман е скрит в тъмните облаци на тамас. Нали ти писах, Търси, като знаеш кой не си, все повече започва да изгрява това което си. Нищо като ги има облаците, важното е да не се отъждествяваш с тях. Практика на осъзнаване под някаква форма. това е процес, не става от днес за утре в един миг. Ти нали заявяваш че си просветлен, как тогава питаш за облаците. Това съобщение е било редактирано от shining_stаr на 06/06/2019, 21:47 |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 3 079
Регистриран: 27/11/2017
Потребител # 290
![]() |
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 116
![]() |
И двамата с теб сме „стигнали”. А Търсача иска да обясним за тези, които още не са. Но кой ти помни как е било в началото. И какви трудности сме срещали... Толкова отдавна беше! ![]() ![]() Когато разпознаеш илюзията като илюзия, тя изчезва. Веднъж един от учениците на Моцарт отишъл при него с молба да го научи как се пише симфония. Моцарт му казал: - Започни първо с нещо по- просто, като например канцонети. После премини на по - сложно като валс или мазурка, и след това евентуално може да пробваш за симфония. Човекът казал: - Аз съм на 32 години, от 10 години уча музика и още не мога да пиша симфония, а вие сте написали на 8-годишна възраст. Моцарт отговорил: - Вярно е, но аз никога не съм питал как. Поздрав: https://www.youtube.com/watch?v=OV3anmkg12o&t=118s Това съобщение е било редактирано от shining_stаr на 06/06/2019, 23:21 |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 79
![]() |
Веднъж един от учениците на Моцарт.. Моцарт е роден реализиран/свързан. Сократ също е бил неграмотен но пък е инкарнация. Нямал е нужда от книги.-------------------- Сахаджа Йога е естествена връзка на индивидуалното съзнание с Всепроникващата енергия. Свържете се.
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 116
![]() |
Моцарт е роден реализиран/свързан. Сократ също е бил неграмотен но пък е инкарнация. Нямал е нужда от книги. Не са само те, Шри Рамакришна също е бил неграмотен и никога не е чел писания. И когато един човек, който впоследствие му става ученик, отива за пръв път да се срещне с него, преди да влезе попитал една жена от храма: - Той чете ли книги? Тя казала: - О, господине, на него всичките книги са му на устата. Това съобщение е било редактирано от shining_stаr на 08/06/2019, 17:13 |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 79
![]() |
Не са само те, Шри Рамакришна също е бил неграмотен и никога не е чел писания. Не ми дава той да е инкарнация.-------------------- Сахаджа Йога е естествена връзка на индивидуалното съзнание с Всепроникващата енергия. Свържете се.
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 116
![]() |
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 116
![]() |
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 79
![]() |
И какво, прероденият еди кой си. Аватар на този, аватар на онзи. И какво надолу по веригата? Това го казва Егото ти, което не иска да признава истинските авторитети. тва е загубена работа, Търсач. Учителят е един във всеки от нас. -------------------- Сахаджа Йога е естествена връзка на индивидуалното съзнание с Всепроникващата енергия. Свържете се.
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 116
![]() |
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 79
![]() |
Не е вярно. В ранна утрин съзерцавам Върховният Атман сияещ в дълбините на моето сърце, чиято същност е Истина-Съзнание-Блаженство; медитирам върху върховната цел, Четвъртото, което е свидетелят/познаващият трите състояния на будност, сън със сънища и дълбок сън без сънища. Аз съм този неделим Брахман, а не съвкупността от Елементите.АТМАБОДХА Постигна ли четвъртото състояние? -------------------- Сахаджа Йога е естествена връзка на индивидуалното съзнание с Всепроникващата енергия. Свържете се.
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 116
![]() |
В ранна утрин съзерцавам Върховният Атман сияещ в дълбините на моето сърце, чиято същност е Истина-Съзнание-Блаженство; медитирам върху върховната цел, Четвъртото, което е свидетелят/познаващият трите състояния на будност, сън със сънища и дълбок сън без сънища. Аз съм този неделим Брахман, а не съвкупността от Елементите.[/b] АТМАБОДХА Постигна ли четвъртото състояние? Ти какъв изпитвач се явяваш тук, Търси? Ако си постигнал това което твърдиш че си постигнал, ще се познаем. Щом не се случва и ми казваш, че говори егото, значи ... нещо има някъде по веригата. ![]() ![]() ![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 79
![]() |
Ти какъв изпитвач се явяваш тук, Търси? Ако си постигнал това което твърдиш че си постигнал, ще се познаем. Извинявам се ако съм те жегнал. Никого не изпитвам. Щом не се случва и ми казваш, че говори егото, значи ... нещо има някъде по веригата. ![]() ![]() ![]() -------------------- Сахаджа Йога е естествена връзка на индивидуалното съзнание с Всепроникващата енергия. Свържете се.
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 116
![]() |
Извинявам се ако съм те жегнал. Никого не изпитвам. Ето, копирам го тук, от реализиран просветлен Учител, прочети го внимателно. Ако искаш де. Христос, Буда, Шри Кришна и всички велики духовни Учители идват от един и същ божествен Източник. Ако твърдим, че Христос е единственият Спасител, то веднага някой от учениците на Кришна ще заяви: “Не, Кришна е единственият Спасител.” И тук започва проблемът. Ние трябва да чувстваме, че Всевишният е единственият Спасител. Той е този, който е влязъл в образа, наричан от нас Христос. Той е влязъл в образа на Кришна, в Рамакришна и т.н. По този начин всички ние отиваме към Всевишния. Най-високо е Всевишният. Кришна, Буда и всички Аватари са дошли от Него също като нас, и всички ние трябва да се върнем при Него. Въпрос: Как можем да направим разлика между Христос, Рамакришна и Бог, ако всички те са с еднакво съзнание? Шри Чинмой: Не е необходимо да правим разлика. Те са идвали в различни времена, но всички те са едно. Всички са Божии деца в различни форми. |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 79
![]() |
Ето, копирам го тук, от реализиран просветлен Учител, прочети го внимателно. Ако искаш де. Прочетох го. Много говорят за духовност но какво дават на учениците си? Може ли един истински учител да не говори за Себереализацията-Атма сакашат кар. Може. Защото ако говори и го попитат, "Вие давате ли Себереализация", той няма да им я даде. Нито Шри Кришна, нито Христос я дават. Ето какво казва Д-р Пунгалийа, Директор на Института за изследване на Йога и сходните с нея дисциплини, Пуна, Индия Накрая бих желал да цитирам стихове IV.114 (13) от “ХАТХА ЙОГА ПРАДИПИКА”. Там е казано, че ДОКАТО НЕ СИ В СЪСТОЯНИЕ ДА АКТИВИРАШ ЕНЕРГИЯТА КУНДАЛИНИ, ДОКАТО НЕ СИ СПОСОБЕН ДА ПОСТИГНЕШ ПЪЛЕН КОНТРОЛ НАД СВОЯТА ПРАНА ЕНЕРГИЯ, ДОКАТО НЕ СИ В СЪСТОЯНИЕ ДА ПРЕЧИСТИШ СУШУМНА НАДИ, ЦЯЛОТО ТВОЕ ПОЗНАНИЕ Е ВЪНШНО, БЕЗПОЛЕЗНО И ИЗПЪЛНЕНО С ЕГО. ТО Е ПРОСТО УПРАЖНЯВАНЕ В ГОВОРЕНЕ И НИЩО ДРУГО.” ЙОГА ФИЛОСОФИЯТА НА ДЖНАНЕШВАРА И ПАТАНДЖАЛИ -------------------- Сахаджа Йога е естествена връзка на индивидуалното съзнание с Всепроникващата енергия. Свържете се.
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 116
![]() |
Прочетох го. Много говорят за духовност но какво дават на учениците си? Може ли един истински учител да не говори за Себереализацията-Атма сакашат кар. Може. Защото ако говори и го попитат, "Вие давате ли Себереализация", той няма да им я даде. Нито Шри Кришна, нито Христос я дават. Ето какво казва Д-р Пунгалийа, Директор на Института за изследване на Йога и сходните с нея дисциплини, Пуна, Индия Накрая бих желал да цитирам стихове IV.114 (13) от “ХАТХА ЙОГА ПРАДИПИКА”. Там е казано, че ДОКАТО НЕ СИ В СЪСТОЯНИЕ ДА АКТИВИРАШ ЕНЕРГИЯТА КУНДАЛИНИ, ДОКАТО НЕ СИ СПОСОБЕН ДА ПОСТИГНЕШ ПЪЛЕН КОНТРОЛ НАД СВОЯТА ПРАНА ЕНЕРГИЯ, ДОКАТО НЕ СИ В СЪСТОЯНИЕ ДА ПРЕЧИСТИШ СУШУМНА НАДИ, ЦЯЛОТО ТВОЕ ПОЗНАНИЕ Е ВЪНШНО, БЕЗПОЛЕЗНО И ИЗПЪЛНЕНО С ЕГО. ТО Е ПРОСТО УПРАЖНЯВАНЕ В ГОВОРЕНЕ И НИЩО ДРУГО.” ЙОГА ФИЛОСОФИЯТА НА ДЖНАНЕШВАРА И ПАТАНДЖАЛИ Ти пак с това даване. Никой не ти я дава себереалицацията, НИКОЙ НЯМА ДА ТИ ДАДЕ НЕЩО, ЗА КОЕТО НЕ СИ ГОТОВ И КОЕТО НЕ СИ ЗАСЛУЖИЛ, Божието царство не иде така щото да се забелязва и се взима насила. А и другите не са твоя работа, твоята работа си ти. Това съобщение е било редактирано от shining_stаr на 10/06/2019, 16:47 |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 79
![]() |
Ти пак с това даване. НИКОЙ НЯМА ДА ТИ ДАДЕ НЕЩО, ЗА КОЕТО НЕ СИ ГОТОВ И КОЕТО НЕ СИ ЗАСЛУЖИЛ, , Божието царство не идва така щото да се забелязва Това е много грешно. Човека не е творец и на може да сътвори нещо живо. Еволюцията се дава. и се взима насила. 13. В Натх Пантх откриваме едно мистично или езотерично действие на пренасяне на духовната енергия от учителя върху инициирания ученик и този акт се нарича Шактипата. С огромните си сили Учителят може да активира енергията Кундалини на последователя. Това пренасяне той може да осъществи чрез докосване на определена част от неговото тяло или просто като го гледа. Това пренасяне на енергия може да бъде извършено върху ученик и когато той се намира на голямо разстояние от Учителя. Това е мистичен акт. След предаването на енергията, ученикът преживява нокои свръхестествени неща, невероятен поток от светлина и т.н. Все пак тези ученици, които наистина желаят да го постигнат, трябва да се запознаят с книгата “Събуждането на Кундалини” на Пандит Гопи Кришна, който преживява всичко това преди около 25 години в Кашмир Разбирането за Шактипата липсва в Йога сутрите на Патаджали.ЙОГА ФИЛОСОФИЯТА НА ДЖНАНЕШВАРА И ПАТАНДЖАЛИ -------------------- Сахаджа Йога е естествена връзка на индивидуалното съзнание с Всепроникващата енергия. Свържете се.
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 116
![]() |
Това е много грешно. Човека не е творец и на може да сътвори нещо живо. Еволюцията се дава. 13. В Натх Пантх откриваме едно мистично или езотерично действие на пренасяне на духовната енергия от учителя върху инициирания ученик и този акт се нарича Шактипата. С огромните си сили Учителят може да активира енергията Кундалини на последователя. Това пренасяне той може да осъществи чрез докосване на определена част от неговото тяло или просто като го гледа. Това пренасяне на енергия може да бъде извършено върху ученик и когато той се намира на голямо разстояние от Учителя. Това е мистичен акт. След предаването на енергията, ученикът преживява нокои свръхестествени неща, невероятен поток от светлина и т.н. Все пак тези ученици, които наистина желаят да го постигнат, трябва да се запознаят с книгата “Събуждането на Кундалини” на Пандит Гопи Кришна, който преживява всичко това преди около 25 години в Кашмир Разбирането за Шактипата липсва в Йога сутрите на Патаджали.ЙОГА ФИЛОСОФИЯТА НА ДЖНАНЕШВАРА И ПАТАНДЖАЛИ Знам за тоя шактипад, но мен това не ме интересува, Търсач. И никъде не казах, че човека е творец и може да сътвори нещо живо. Не знам каква ти е връзката и как четеш, но никой тук не е казал това! Това съобщение е било редактирано от shining_stаr на 10/06/2019, 16:53 |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 79
![]() |
Знам за тоя шактипад, но мен това не ме интересува, Търсач. Без издигане на Живата вода няма просветление. Хората, които не говорят за това просто ви губят времето и приказват общи приказки. Вие си преценявайте. -------------------- Сахаджа Йога е естествена връзка на индивидуалното съзнание с Всепроникващата енергия. Свържете се.
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 116
![]() |
Без издигане на Живата вода няма просветление. Хората, които не говорят за това просто ви губят времето и приказват общи приказки. Вие си преценявайте. Просто ти си пишеш и цитираш някакви неща, които нямат нищо общо с това за което говорим, и въобще с нищо...Другите, пак го казвам , не са твоя работа, НИЕ не сме твоя грижа и работа. така че остави ни нас и гледай себе си. "Еволюцията се дава"...всичко е дадено и се дава, но всеки приема според нивото си на развитие. Това съобщение е било редактирано от shining_stаr на 10/06/2019, 17:42 |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 79
![]() |
"Еволюцията се дава"...всичко е дадено и се дава, но всеки приема според нивото си на развитие. T.e. разбирам, че стана ясно, че просветление не се взима насила. Щом не е насила въпроса остава: Кой ще пробуди Атман в нас? Засега ясен отговор няма. -------------------- Сахаджа Йога е естествена връзка на индивидуалното съзнание с Всепроникващата енергия. Свържете се.
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() thought-provoking
Съобщения: 4 328
Регистриран: 03/06/2017
От: The Sun Потребител # 57
![]() |
T.e. разбирам, че стана ясно, че просветление не се взима насила. Щом не е насила въпроса остава: Кой ще пробуди Атман в нас? Засега ясен отговор няма. Чакам ти да отговориш на този въпрос. -------------------- Когато осъзнаеш, че това, което правиш на другите, го правиш на самия себе си, ще си разбрал голямата Истина.
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 79
![]() |
Чакам ти да отговориш на този въпрос. Атман в нас се събужда/проявява от Живата вода/Кундални/, която е Светия Дух в нас. По този начин Атман става гуру на тялото. -------------------- Сахаджа Йога е естествена връзка на индивидуалното съзнание с Всепроникващата енергия. Свържете се.
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() thought-provoking
Съобщения: 4 328
Регистриран: 03/06/2017
От: The Sun Потребител # 57
![]() |
Атман в нас се събужда/проявява от Живата вода/Кундални/, която е Светия Дух в нас. По този начин Атман става гуру на тялото. Да, и следващият въпрос е: Как да пробудим живата вода в нас? -------------------- Когато осъзнаеш, че това, което правиш на другите, го правиш на самия себе си, ще си разбрал голямата Истина.
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 79
![]() |
Да, и следващият въпрос е: Как да пробудим живата вода в нас? Виж ми подписа където пише "Свържете се."-------------------- Сахаджа Йога е естествена връзка на индивидуалното съзнание с Всепроникващата енергия. Свържете се.
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 116
![]() |
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 79
![]() |
Твоето Его признава ли истински авторитети? Патанджали разбира се е описал нещата. Даже може да е още жив като се има предвид неговата раса. ![]() Като Патанджали и всички, които "не говорят за това"? ![]() ![]() -------------------- Сахаджа Йога е естествена връзка на индивидуалното съзнание с Всепроникващата енергия. Свържете се.
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 116
![]() |
Патанджали разбира се е описал нещата. Даже може да е още жив като се има предвид неговата раса. ![]() Да, историята разказва че преди много време всички муни и риши отишли при Бог Вишну, за да му кажат, че въпреки че той /прероден като Бог Дханвантхари/ им е дал начин да лекуват болестите чрез Аюрведа, хората все още се разболяват. Те също така искали да знаят какво да правят, когато хората се разболеят. Понякога не става въпрос само за физическа болест, но също така за умствена или емоционална, която трябва да се лекува. Гняв, похот, алчност, ревност и др. Как човек може да се отърве от всички тези слабости? Каква е формулата? Вишну лежал върху легло от змии - дракона Ади шеша - с хиляда глави, когато ришите го потърсили. Той им дал Ади шеша, символа на осъзнатостта, който се родил в света като Махариши Патанджали /от "Йога сутрите на Патанджали" от Шри Шри Рави Шанкар/ Та, каквото и да ти говорят, да знаеш че става дума за осъзнаване. Това съобщение е било редактирано от shining_stаr на 11/06/2019, 08:51 |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 79
![]() |
Та, каквото и да ти говорят, да знаеш че става дума за осъзнаване. Да, но осъзнаването може да стане само ако се активира процеса. Това е все едно да движиш колелата и волана без да си стартирала двигателя. -------------------- Сахаджа Йога е естествена връзка на индивидуалното съзнание с Всепроникващата енергия. Свържете се.
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 116
![]() |
Да, но осъзнаването може да стане само ако се активира процеса. Това е все едно да движиш колелата и волана без да си стартирала двигателя. Е? От кого зависи? Духът решава и той стартира процеса, ти не можеш да го накараш. Та ти самият си казвал, че Кундалини е интелигентна и знае кога и как да се движи... Това съобщение е било редактирано от shining_stаr на 11/06/2019, 13:25 |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 79
![]() |
Е? От кого зависи? Точно така. От Кундалини зависи. Ако тя се издигне тя пречиства чакрите и проявява Духа. По принцип Атман е пасивен наблюдател и катализатор. Светия Дух-Кундалини в нас върши работата на Еволюцията. Тя ни съди. Духът решава и той стартира процеса, ти не можеш да го накараш. Та ти самият си казвал, че Кундалини е интелигентна и знае кога и как да се движи... -------------------- Сахаджа Йога е естествена връзка на индивидуалното съзнание с Всепроникващата енергия. Свържете се.
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 116
![]() |
|
![]() ![]() |