![]() |
![]() |
![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]() ![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Едноклетъчен организъм
![]() ![]() Група: Потребители
Съобщения: 17
Регистриран: 01/06/2017
От: in the WC :)) Потребител # 35
![]() |
Тум можем да публикуваме снимки, да обменяме опит и да научаваме нови неща за царството на растенията.
|
![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 5 522
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81
![]() |
Да питам, с тези цени на доматите, обмисляте ли лични парцели за самозадоволяване? Все пак, слънцето все още е безплатно, докато цената на газ и ток растат. Мен ме мързи да копам домати, ще се мъча с кюфтета (както обяснявал габровеца на сина си).
-------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Съобщения: 714
Регистриран: 03/01/2022
Потребител # 705
![]() |
Пич, нидей ! Разделение на труда. Купи си домати, купи си ракия , и си седни на гъзъ.
Два пневматични цилиндъра, фесто, метър и двайсе, тънки , дълги, газови амортисьори отделно. Сила, скорост, всичко мога да им дам, назад, напред, дистанционно от Щайнбергер. Ма аз ли ще работя бе. Хьорман, 1300 леуа, идват и си отиват, инак доктор съм за тях, кардинал, падишах.. Всяква самоебачка мога им конструирам, ама стига сме работили бее.. ![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
![]() |
Не е важно колко умееш, важното е какво и кога го търси пазара. Цял цех умни глави, връткат едни десетки тонове специални железа на ръба на разпадането, ама наобяд всичките строени пред шублера в стола, и лелката с черпака им е най-важна. Като те бива отдалече, прави дупки и ми ги пращай да си разсаждам доматите...
-------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 705
![]() |
Още двайстри годишен гледах декари домати на акорд. От тия без коловете.
Селективни сжртове 12 тона от декар, никви вредители. Ей тва е истината, да, не е розав домат от Петрич, но пълно щастие няма. Много съм копал вкъщи, много съм садил, много плевил, и много ривал. Жината още риве. |
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
![]() |
Днес ми обясняваха пинизи как троскота да го играе райграс. Хареса ми, щото галиш природата по косъма, а не срещу бодлите. Вярно, не е "пълно щастие", обаче не е и "яко бачкане" та сделката изглежда добре.
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Съобщения: 140
Регистриран: 01/06/2017
От: Kaba Kum Потребител # 29
![]() |
То хубу. но казаха ли ти, че като почнат жегите юли и август троскота пожълтява?
![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
![]() |
То хубу. но казаха ли ти, че като почнат жегите юли и август троскота пожълтява? ![]() Аха, щото райграса зеленее без редовно поливане... -------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 705
![]() |
Утре отивам до агроаптеката. За въшки, мана, и май още нещо. Три в едно, можело да се смесват. Ще се трудя, това е неприятно и скъпо. Добър ден да ми кажеш, вече сто лева си назад а да си пръскам крушата, че аз на чикагската борса, сто хиляди тона пшеница в Индонезия ще продам , или поне така се чувствам.
![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
![]() |
Всичките чесън ще изкарвате, като във филма, ама номера бил да имаш лук. Мен ако питаш, номера е да имаш пари да си купуваш каквото ти трябва и на това наблягам.
Сума народ рязко стана земеделец, това домати, пипер, патладжани, правят си сметка да изкарат реколта лятоска, та да спестят от скъпите домати... а аз си залагам на това дето и сега си го правя, та като станат много доматаджиите на пазара си сринат цените, да имам пари да купя много домати от евтините. -------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 705
![]() |
Циганка с златен зъб. В децката градина. Ква робота имаше. Гледа на ръка. Вика -на миндер ще седиш,пари ще броиш !
Е, още не знам какво е миндер, ама броене да ти види окото ! ![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
![]() |
Абе, предсказание. Всички знаят, че като минеш пълнолетие ще си имаш работа с НАП... Броиш, ревеш, броиш, ревеш.
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 705
![]() |
Пръсках, три неща. Пръскачката ми Глория, с осем батерии. 18 лева, купила жината.
Викам, сещаш ли се, че за 18 лева, круши няма да берем. ![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
![]() |
Ми прави кладенци и ги давай под наем. Примерно за кладенец в крушова градина, две кошници круши за жената и там колкото ти трябват литра "крушовица". Това всяка година, докато кладенеца пуска вода. Не за друго, ама ще спестиш от пръскачки и препарати.
И като стана дума за пръскане, круши и ракия, ми пъхай цветовете в шишета и няма нужда да ги пръскаш. Аха, круша в бутилка... -------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Сега е: 26/05/2022, 10:18 |
![]() |
![]() |