![]() |
![]() |
![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 4 470
Регистриран: 18/11/2019
Потребител # 560
![]() |
Нямам представа към кои религии се пише и дали изобщо е религия или просто действащ Вселенски закон.
От скоро почнах да го изучавам. Само си дойде при мен това учение. Такива неща, които никое друго учение не споменава. Нещо, което е точно по сърцето ми или с цялото си същество го разбирам и приемам, точно за мен. Който иска и знае повече, може да сподели. Аз просто съм ... без думи. Благодаря на Вселената. Основното в учението разбирам е, че всеки има избор, но желанията не са избор и от там голямата обърквация на всички. Изборите се осъществяват, а не желанията. И от голямо значение е с какви махала се свързваме, щото има доста деструктивни за нас. Ето какво пише за егрегорите/махала, сдружения от идеи/ Съвременните концепции за войната изглеждат горе-долу така. На дърво в гората виси гнездо. Там живеят диви пчели, правят мед и хранят децата си. Но идва махалото и обявява на привържениците си: „Това са диви пчели, те са много опасни, затова трябва да ги унищожим или поне да разрушим гнездото им. Не вярвате ли? Вижте сами!" И започва да човърка гнездото с пръчка. Пчелите излитат и жилят привържениците. А махалото тържествува: „Виждате ли колко са агресивни! Трябва да ги унищожим!" С каквито и оправдателни лозунги да се прикриват войните и революциите, същността им е една - това е битка на махалата за привърженици. Формите могат да бъдат най-различни, но единствената цел е да се завоюват колкото се може повече привърженици. Пресните сили са жизнена необходимост за махалото, без тях то ще спре, затова битката помежду им е естествена и неизбежна. След войните и революциите се подреждат по-малко агресивни, но все пак достатъчно жестоки форми на сблъсък. Например борбата за пазари, съперничеството на политическите партии, конкуренцията в икономиката, всевъзможните видове маркетинг, рекламните кампании, идеологическата пропаганда и т.н. Жизнената среда на хората е изградена върху махала, затова всички сфери на дейността им са обхванати от конкуренция. Съперничеството се води на всички равнища, започвайки с държавните спорове и свършвайки със съревнованието между клубните отбори и отделните хора. Вадим Зеланд Това съобщение е било редактирано от viara на 29/05/2020, 09:59 |
![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Пророк
Съобщения: 5 075
Регистриран: 27/11/2017
Потребител # 290
![]() |
Много хороскопно ми звучи. Модерна работа. Нюейдж. Врели-некипели.
Видяла си ти учения, че да твърдиш, че нямало друго такова. Ама айде, да не те дразня. -------------------- Екл. 12:13-14. Да изслушаме същината на всичко: бой се от Бога и пази Неговите заповеди, защото в това се заключава всичко за човека;
защото Бог ще изведе на съд всяка работа и всичко тайно, било то добро, било лошо. |
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 560
![]() |
Много хороскопно ми звучи. Модерна работа. Нюейдж. Врели-некипели. Видяла си ти учения, че да твърдиш, че нямало друго такова. Ама айде, да не те дразня. Да, Нюейдж. Какво им е на тези учения? За мен те са истинските. Не се дразня. Ако има нещо, което да знам, по-добре, по-навреме. Какво нередно виждаш в тях? |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Пророк
Потребител # 290
![]() |
То всъщност не е и нюейдж. Авторът описва как функционира пропагандната и репресивна машина на дявола.
Това съобщение е било редактирано от Шрито на 24/07/2020, 09:24 -------------------- Екл. 12:13-14. Да изслушаме същината на всичко: бой се от Бога и пази Неговите заповеди, защото в това се заключава всичко за човека;
защото Бог ще изведе на съд всяка работа и всичко тайно, било то добро, било лошо. |
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 560
![]() |
То всъщност не е и нюейдж. Авторът описва как функционира пропагандната и репресивна машина на дявола. Това е само един цитат, пример. Не е учението. Описва как действат енергиите. Ето още цитат от учението за енергиите и действие. Бях разбрала преди, че който контролира и него го контролират. Та този цитат е доказателство. Колкото повече контролираш живота, толкова повече и живота те контролира. Потвърждение е на това, което имах в себе си. Цитат из Книгата на Вадим Зеланд 78 часа ... Ето няколко примера за потенциали без връзка: аз те обичам; аз обичам себе си; мразя те; аз съм си противен; аз съм добър; ти си лош. Подобни оценки не са основани на сравнение и противопоставяне. А ето примери за потенциали, създадени от отношенията на зависимост: обичам те, при условие че и ти ме обичаш; обичам себе си, защото стоя по-високо от всички вас; ти си лош, защото аз съм по-добър; аз съм добър, защото ти си лош; не харесвам себе си, понеже съм по-лош от всички; ти си ми отвратителен, понеже не си като мен. Разликата между първата и втората група оценки е много голяма. Оценките, основани на сравнение, раждат поляризация. Равновесните сили премахват тази нееднородност, като сблъскват противоположностите. По същия начин противоположните полюси на магнита се притеглят. Точно затова неприятностите нахлуват в живота ни толкова настойчиво и сякаш нарочно. Например в съпружеските двойки като че ли се съединяват несъвместими личности, сякаш за да се наказват един друг. В различните колективи винаги ще се намери макар един човек, който ще ви досажда. Законите на Мърфи са от същото естество. Поляризацията изкривява енергийната картина и ражда вихри на равновесните сили, вследствие на което реалността се отразява неадекватно, все едно в криво огледало. Човек не разбира, че патологията се е появила поради нарушаване на равновесието, и се опитва да се бори с околния свят, вместо да отстрани поляризацията. А е необходимо само да изпълните основното правило на транссърфинга: позволете си да бъдете себе си, а на другите - да бъдат други. Трябва да пуснете света на свобода, да разхлабите хватката си. Колкото повече държите на желанията и претенциите си, толкова по-силен е магнитът, който привлича всичко противоположно. Става буквално следното: вие сте хванали света за гърлото, а той се съпротивява, опитвайки се да се освободи. Да го притискате и да настоявате е безполезно - ситуацията още повече ще се влоши. Вместо това трябва осъзнато да промените отношението си към ситуацията съобразно с правилото на транссърфинга. Това съобщение е било редактирано от viara на 16/08/2020, 06:17 |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Пророк
Потребител # 290
![]() |
С насилие няма, и не можем, да оправяме света, това е ясно. Ти си живееш според нормите и така влияеш на другите - доколкото е възможно това.
-------------------- Екл. 12:13-14. Да изслушаме същината на всичко: бой се от Бога и пази Неговите заповеди, защото в това се заключава всичко за човека;
![]() ![]() |
Олекотена версия | Сега е: 04/03/2021, 11:59 |
![]() |
![]() |