![]() |
![]() |
![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 1 614
Регистриран: 04/06/2017
Потребител # 69
![]() |
Рагика
: Няма време Ако уцелиш птица в сърцето- тя се мята и удря крадеца... Ако зазидаш птица във клетка- тя ще окървави ...красивата гледка-лъскава клетка. Птицата - не се перчи, не смята че е права, не е светица, и не иска, не е плътна, не забива нокти в когото обича, не се умилква, тя отлита, Птицата- не държи съдбата си с криле- така не би летяла Съдбата на Птицата- е просто-Небе- и Съдбата я желае... --------- Уморих се- от удобния фалш, уморих се- да бъда страхлива, уморих се- да бъда не-аз, искам пътища трънливи... уморих се - от човешкия ред, той чертае райета- на клетки, искам моя си летеж- по безумния стълб на острието... Небето... *** Ще те търся - в своята вселена- ледена- изпълнена със мрак, с окови, със съмнения. със страх, с пороци, със смърт -изпълнена вселена- със смърт... ще- разбия ледовете, пороците - ще ослепя- ще ги жигосам- с любовта ти- ще Осветя- Душата си- ще я положа на Олтара- и ще помоля - Бог- във огъня свещен- да я разпръсне- за да свети... сияние сияние... ще те потърся - в себе си- през векове от смърт- ще те намеря- и ще възкръстна- защото ме обичаш.. защото те обичам... сразена смърт- родена мъничка звезда- сияние... и Бог- усмихна се- сред купчина сълзи- усмихна се- Бог... *** Ти заспиваш- тихо- подобно на дете- тихо чисто светло става почистено, свириш- на сърцето ми на тялото ми- а спиш... как гоправиш? излъчваш светлина... аз- съм будна- страх ме е да заспя сънят е чудовището, което ме отвлича от теб страх ме е блуждая, лутам се, обичам те, разкъсвам се, мразя се, благославям те, стискам в душата си шепа стъкла, искам да кърви, обичам те. утрото- ме изгаря на кладата като вещица остават само въглени... нека- само- да е тихо и когато се събудиш- да е мъничко по-топло в душата ти не искам да знаеш скрих си кръста в ръцете на Бог искам просто да летиш обичам те... *** Когато- денят- ослепяващо -оглупяващо-шарен-паун- се сгромоляса- като обратно построена пирамида- аз търся центъра- сред черно-белите неми картини- неми- остриета,по които лъжата се стича със писък- остриета,които изваждат като бримка- душата- поставят я във центъра, а черно-белите неми картини, рими, рози със сърца ,наместо бодли и сърца със форма на рози- постилат килими- за да стъпи на тях с поне една сълза по-малко- безпътният-разпънат ден... *** Розата нямаше нищо- само един параван и няколко трънчета- коити навътре обърна- да не би назад- да те върнат... Розата нямаше нищо Розата ти се даде- за да порозовее- малкият ти мъртъв ад... О,колко грешна!!!- каза ти- та Розата показва прелести!... Ухания!- каква суета, да видим... лист след лист- о,само прелести- само ухания- издърпах всичко- вътре няма нищо?... Отрони сълза- Бог не бил тук- розата е просто- поредният малък боклук. *** -------------------- молитва
Господи, моля Те, отвори ми очите навреме. |
![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 1 614
Регистриран: 04/06/2017
Потребител # 69
![]() |
Прекрасното- е с форма на сълза- тръгва надолу, към пропаст, може би, описва усмивката смело, и нахално извива нагоре- игриво- почти затваря кръга- игриво- но не- малко по-нагоре- толкова малко, че никой да не забележи- освен Бог-/защото е суетна и иска да е с истинската форма на сълза:-)/ не за друго-защото просто е суетна-да малко по-нагоре- толкова малко- че да се откъсне- за да може- никой, никога да не разбере- за тежестта ,която успя във своята усмивка да побере. Прекрасното е с форма на сълза. ### -------------------- молитва
Господи, моля Те, отвори ми очите навреме. |
![]() ![]() |
Олекотена версия | Сега е: 26/05/2022, 10:10 |
![]() |
![]() |