![]() |
![]() |
![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
Плетачка на дантели
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 305
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 15
![]() |
Лято, жеги, някои си губят апетита, други го намираме
![]() Днес се чудих какво да правя с една кайма. Запържих я с лук, чушка и домат, риган и чер пипер. Наредих шайби патладжан в тавичка, отгоре каймата, върху нея още шайби патладжан и малко доматено пюре. Опекох половин час и залях отгоре с разбито яйце, кисело мляко и чесън. Довърших с горно печене и си облизах пръстите! Давайте вашите гозби! Обикновено не си готвя, но може да ме вдъхновите ![]() |
![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() тютлия
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 301
Регистриран: 03/06/2017
От: София Потребител # 66
![]() |
Днес отново пълних зеленчуци.
Правих патладжанено гърненце,тиквени чашки,доматени купички и отстрани пълнени червени чушки.Този път бяха пълнени с кълцано месо,ориз,издълбаното от патладжана,тиквичките и доматите,търбушките от чушките,лук,чесън,копър,магданоз и разни други подправки.Запекох ги във фурната и малко преди края ги залях с млени домати.Получи се една малка фантазия. Това съобщение е било редактирано от rocco_george на 02/09/2017, 19:31 -------------------- |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Глобални модератори
Съобщения: 5 037
Регистриран: 22/03/2017
Потребител # 7
![]() |
А аз правих спагети със скариди.
-------------------- "Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно". Уолтър Липман
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() видна мотика
![]() ![]() ![]() Група: Administrators
Съобщения: 1 788
Регистриран: 19/03/2017
Потребител # 3
![]() |
Скаридите в какво ги давиш - сметана, бяло вино? Ние щото обичаме морски дарове и събирам идеи.
-------------------- I'm sarcastic and have a smartass attitude. It's a natural defense against drama, bullshit and stupidity.
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 7
![]() |
Изключително просто и лесно.
Само в масло и малко олио, в което съм запържила лук и червена чушка (ако имам налична), след което почистените скариди да порозовеят и чесън за буквално 30 сек. Добавям сварена царевица и сварените спагети. Разбърквам всичко. Това е. Ходи му копър и черен пипер, ако решиш да подправяш. Аз не винаги го правя. Често купувам замразени скариди, които са почистени и сварени. Водят се скариди за салата. От по-дребните. Стоят си във фризера и приготвям спагетите с тях инцидентно. При това положение изобщо не ги запържвам, защото са готови и биха станали твърди. Слагам ги най-накрая. В това съм слагала и течна сметана, без масло, но не го намирам за нужно, защото маслото (което не щадя) е много добър овкусител за мен. Обожавам го. Мога да ям само паста в масло. -------------------- "Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно". Уолтър Липман
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() видна мотика
![]() ![]() ![]() Група: Administrators
Съобщения: 1 788
Регистриран: 19/03/2017
Потребител # 3
![]() |
Аха, ясно, ориентирах се. Тука има сто и пейсе чешита скариди по размер и степен на приготвеност, ще си харесам нещо.
Аз също имам някои варианти само с масло, които много обичам. Например стопяваш масло и слагаш 4-5 листенца салвия за една-две минути в него, само колкото да омекнат и да пуснат аромат, и тогава заливаш спагетите. Страшно вкусно нещо, а по-просто от него едва ли има. -------------------- I'm sarcastic and have a smartass attitude. It's a natural defense against drama, bullshit and stupidity.
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 7
![]() |
Никога не съм ползвала салвия. Ходи на паста, казваш?
Ще я пробвам. -------------------- "Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно". Уолтър Липман
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Сега е: 06/12/2019, 12:12 |
![]() |
![]() |