![]() |
![]() |
![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 38
Регистриран: 11/10/2021
Потребител # 683
![]() |
да се заразяваш...
Ковида все още не е отшумял съвсем, но и сега има предостатъчно вируси. Спомням си, че преди много се обсъждаха начините за противодействие и един от тях отдаваше значително внимание на проветряването на помещенията /което вече никой не го прави/ и се говореше много за добрата вентилация. Аз работя в здравно заведение, но забелязвам, че никой не се и старае да проветрява помещенията. Имаме и болни. Скоро чух от една сестра да казва, че може да е от вентилацията, тоест - да се заразили с вируси от вентилацята...и това ме смути. Как така ще се заразиш от вентилацията? Простете ми невежеството /което се вижда и от другите ми постинги/, но как това става технически - някакъв вирус витае там някъде по тръбите ли, или се насъбира някъде... В едно списание Wired от юли/август 2021 "Manhatan project" стр104, където се казва следното /за прихващането на болест от вирус при животните/ "достатъчно е да поставиш носна кърпичка под носа на болно животно в Афганистан, да я сложиш в пластмасово пликче и да дойде в Щатите и да го пуснеш в двора на Dodge city" - това казва сенаторът Пат Робертс на локалните NPR affiliate през 2006 година. Ха, сега сме 2022 година и щат приема около 2000 бежанци от Афганистан, със или без носни кърпички..... -------------------- Явявам се на интервю за работа и HR-а ме пита:
- Представете си - на гости идва вашият шеф. Събрали сте се Вие, тъща Ви, жена Ви, шефът Ви и децата Ви. Изведнъж в домът Ви нахлува терорист, дава Ви пистолет с 1 патрон и казва: "Ако застреляте някого - само един, ще пусна останалите." Тежък избор, но Вие кажете - кого ще застреляте? - Абе ти в ред ли си?! Естествено, че ще гръмна терориста! :-) |
![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Newbie
![]() Група: Потребители
Съобщения: 5
Регистриран: 01/05/2022
Потребител # 731
![]() |
То проветряването е най-добра идея, но само да не става течение.
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 714
Регистриран: 03/01/2022
Потребител # 705
![]() |
Моряк на Христофор Колумб, Васко Да Гама, Джеймс Кук..
....само до каже че има течение на въздушни маси, и ше хване синузит, вярвам хвърлят го зад борда. И се сещам за вица, що жината била като тайфуна, - " Идва с духане, и си отива с къщата" ![]() |
![]() ![]() |
Олекотена версия | Сега е: 26/05/2022, 09:34 |
![]() |
![]() |