![]() |
![]() |
![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 38
Регистриран: 11/10/2021
Потребител # 683
![]() |
да се заразяваш...
Ковида все още не е отшумял съвсем, но и сега има предостатъчно вируси. Спомням си, че преди много се обсъждаха начините за противодействие и един от тях отдаваше значително внимание на проветряването на помещенията /което вече никой не го прави/ и се говореше много за добрата вентилация. Аз работя в здравно заведение, но забелязвам, че никой не се и старае да проветрява помещенията. Имаме и болни. Скоро чух от една сестра да казва, че може да е от вентилацията, тоест - да се заразили с вируси от вентилацята...и това ме смути. Как така ще се заразиш от вентилацията? Простете ми невежеството /което се вижда и от другите ми постинги/, но как това става технически - някакъв вирус витае там някъде по тръбите ли, или се насъбира някъде... В едно списание Wired от юли/август 2021 "Manhatan project" стр104, където се казва следното /за прихващането на болест от вирус при животните/ "достатъчно е да поставиш носна кърпичка под носа на болно животно в Афганистан, да я сложиш в пластмасово пликче и да дойде в Щатите и да го пуснеш в двора на Dodge city" - това казва сенаторът Пат Робертс на локалните NPR affiliate през 2006 година. Ха, сега сме 2022 година и щат приема около 2000 бежанци от Афганистан, със или без носни кърпички..... -------------------- Явявам се на интервю за работа и HR-а ме пита:
- Представете си - на гости идва вашият шеф. Събрали сте се Вие, тъща Ви, жена Ви, шефът Ви и децата Ви. Изведнъж в домът Ви нахлува терорист, дава Ви пистолет с 1 патрон и казва: "Ако застреляте някого - само един, ще пусна останалите." Тежък избор, но Вие кажете - кого ще застреляте? - Абе ти в ред ли си?! Естествено, че ще гръмна терориста! :-) |
![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Обикновен кавал
Съобщения: 1 687
Регистриран: 01/06/2017
От: Андромеда Потребител # 18
![]() |
Много микроорганизми се разпространяват по въздушно капков път. При вдишване въздухът се овлажнява от лигавиците в респираторния тракт и при издишване при наличие на микроорганизми, те се издишват с навлажнения въздух. Същото се получава при говорене, кихане и кашляне. Колкото по-финни са издишаните частици, толкова по-бавно се утаяват.
-------------------- На човек който не пие не мож му има доверие...
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Съобщения: 1 094
Регистриран: 03/01/2022
Потребител # 705
![]() |
Вирусите не са микроорганизми.
Жените най страдат от своите чанти. Обаче , те живеят с женски мисли в женски представи. Възрастен женски индивид, с бактериален менингит, щото има и вирусен, знаеш. Твай жена която ходи с чанта, спи до чанта, диша до чанта. Чантата е инкубатор на бацили, който се влачи с години около жената. Поне като спи, да не я държи в стаята, а в камера със хлорпикрин, и задължително да носи в нея, буца хлорна вар увита в чиста кърпа. Всички жени носат чанти, не че гледат една от друга. Фройд е казал,че жените асоциират чантите със своите матки. |
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Съобщения: 5 749
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81
![]() |
Няма значение дали са микроорганизми или не и колко са дребнички. Номера е че всичките тези (от най-едрите до най-дребните) пътуват с "автобуса", "кораба", "самолета"... такова с микроскопичните капчици дето ги издишваш. Та като спреш "автобуса на КПП-то" (прекъснеш някак си въздушно-капковия път), съответно си спрял всичкото дребошлък дето се е "качило" в него. Е, промъкнали са се некакви мижави бройки, ама те са прекалено малко да навредят.
-------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Сега е: 10/08/2022, 01:26 |
![]() |
![]() |