![]() |
![]() |
![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
Newbie
![]() Група: Новобранци
Съобщения: 3
Регистриран: 08/10/2019
Потребител # 550
![]() |
Здравейте!
Направих рмонт на жилището и сложих ргб лед лента в кухнята. Имам идея да сложа и още една ргб лента пак там. Като се по разрових в нета разбрах, че дистанционните са инфраред и е възможно с едно от тях да се управляват и двете ленти. Въпросите ми са: 1. Може ли този проблем да се избегне, т.е всяко дистанционно да управлява неговата лента? 2. Възможно ли е телевизора да се повреди /да забие/ от дистанционните на лентите? |
![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 285
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 13
![]() |
1. Въпрос на модел и цена. Китайските дистанционни са абсолютно еднакви копия - всички от един модел работят на един и същи, твърдо зададен канал, който няма никакъв начин да се промени. Има, разбира се, и по-скъпи модели, където може да се избира между 2, 3 и повече канала за всяко отделно дистанционно именно за да се избегнат конфликти.
2. Всички мои дистанционни вкъщи са на радиочестоти, като приемниците към LED лентите са скрити - например вътре в кухненски шкаф, под бюрото ми, зад книгите в библиотеката и т.н. Т.е., дистанционните ми по никакъв начин не пречат на работата на IR дистанционните ми за климатика и уредбата, както и с това за телевизора, което пък е на BT. Погледнах няколко оферти - наистина има и такива с IR дистанционни, но във всички случаи управлението по IR става с кодиране на сигнала. Т.е., бихте имали конфликт между дистанционното на лентите и това на някакъв друг уред, единствено и само ако кодовете им съвпадат, което и изключително малко вероятно. За по-точен и изчерпателен отговор, моля посочете каква точно комбинация то дистанционно/приемник ще използвате. Лично аз ползвам модели сходни с ето този .- ЦЪК. Това съобщение е било редактирано от Norman на 08/10/2019, 10:04 |
![]()
Копирай адреса:
|
|
Newbie
Потребител # 550
![]() |
Благодаря за бързия и изчерпателен отговор.
Към момента имам само една монтирана РГБ лента с дистанционно с инфра ред. Телевизор все още не съм закупил. Да разбирам ли, че посочения от теб контролер е на радиочестоти? |
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 285
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 13
![]() |
Да разбирам ли, че посочения от теб контролер е на радиочестоти? Да. В сайтовете обикновено такива контролери са обозначени като "RF дистанционни управления/приемници". Цената е почти същата, а функциите са напълно еднакви с тези на IR, но, естествено, предлагат доста повече възможности, за разполагане около и вътре в мебелите. |
![]()
Копирай адреса:
|
|
Newbie
Потребител # 550
![]() |
Още веднъж благодарности за информацията
![]() Нямах представа, че има радиокотролери те ще ми свършата перфектна работа. |
![]() ![]() |
Олекотена версия | Сега е: 13/12/2019, 07:38 |
![]() |
![]() |