![]() |
![]() |
![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
Плетачка на дантели
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 305
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 15
![]() |
Лято, жеги, някои си губят апетита, други го намираме
![]() Днес се чудих какво да правя с една кайма. Запържих я с лук, чушка и домат, риган и чер пипер. Наредих шайби патладжан в тавичка, отгоре каймата, върху нея още шайби патладжан и малко доматено пюре. Опекох половин час и залях отгоре с разбито яйце, кисело мляко и чесън. Довърших с горно печене и си облизах пръстите! Давайте вашите гозби! Обикновено не си готвя, но може да ме вдъхновите ![]() |
![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() видна мотика
![]() ![]() ![]() Група: Administrators
Съобщения: 1 793
Регистриран: 19/03/2017
Потребител # 3
![]() |
Днес повторих нещо, което изпробвах неотдавна, и мисля, че имам нова любима "манджа":
ендивии (цикория) на тиган Разполовяваш ги по дължина, разтапяш бучица масло в тиган, намаляваш на средно, слагаш малко сол и ги нареждаш похлупени със срезовете надолу. Следиш като почнат да добиват загар и ги обръщаш "по гръб", наръсваш отгоре с някакъв концентрирал алкохол (в моя случай бяха 1-2 ч.л. бял ром), после сипваш във всяка половинка по мъничко портокалов сок с лъжичка, поръсваш с малко черен пипер, захлупваш с капак и ги оставяш да се готвят на средно до омекване и докато поизври сокът, около 10-15 минути. Уж за гарнитура си ги бях нарекла, ама ги ометох така, не съм търсила нищо към тях. -------------------- I'm sarcastic and have a smartass attitude. It's a natural defense against drama, bullshit and stupidity.
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Съобщения: 672
От: France Потребител # 36
![]() |
Разполовяваш ги по дължина, разтапяш бучица масло в тиган, намаляваш на средно, слагаш малко сол и ги нареждаш похлупени със срезовете надолу. Следиш като почнат да добиват загар и ги обръщаш "по гръб", : Оооо,това ще го опитам още утре (за днес е заето)! Аз правя редовно първата част (цитирана по-горе) Сега ще прибавя втората с алкохола и портокаловия сок - изглежда много добре - ще съобщя! Мерси ![]() Това съобщение е било редактирано от Горския на 22/11/2018, 14:07 -------------------- "Когато задуха вятърът на промяната, глупакът строи стена за да си направи зАвет, а умният строи вятърна мелница"
стара китайска мъдрост |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() видна мотика
![]() ![]() ![]() Група: Administrators
Съобщения: 1 793
Регистриран: 19/03/2017
Потребител # 3
![]() |
Опитай, съседе, струва си. Аз сурови не ги обичам, защото ми идват прекалено горчиви, но като капнеш портокалов сок, това отнема горчивината и стават много приятни. Наздраве!
-------------------- I'm sarcastic and have a smartass attitude. It's a natural defense against drama, bullshit and stupidity.
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
![]() |
Аз сурови не ги обичам, защото ми идват прекалено горчиви А, сурови е тип салата : Нарязвам ги не много на ситно прибавям гомасио* вместо сол, една лъжичка зърнеста горчица (от Дижон, разбира се), малко маслинено олио и оцет балсамик (от Модена, разбира се)) Опитай, никак не е лошо! * не зная как го казват гомасио на български?! -------------------- "Когато задуха вятърът на промяната, глупакът строи стена за да си направи зАвет, а умният строи вятърна мелница"
стара китайска мъдрост |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Глобални модератори
Съобщения: 5 037
Регистриран: 22/03/2017
Потребител # 7
![]() |
Малко оф топик.
Би трябвало да се произнася "гомашио" (гома означава сусам, а шио е сол), защото в японския няма сричка "си". -------------------- "Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно". Уолтър Липман
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
![]() |
. Би трябвало да се произнася "гомашио" (гома означава сусам, а шио е сол), защото в японския няма сричка "си". Правилно. И аз така го произнасям, но ми се стори, че на български (и руски) го произнасят със "с" ![]() -------------------- "Когато задуха вятърът на промяната, глупакът строи стена за да си направи зАвет, а умният строи вятърна мелница"
стара китайска мъдрост |
![]() ![]() |
Олекотена версия | Сега е: 14/12/2019, 16:11 |
![]() |
![]() |