![]() |
![]() |
![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 501
Регистриран: 07/06/2017
Потребител # 79
![]() |
Кой ще овладее ума? Това е омагьосан кръг. Какво говориш, Търси!! ? Ти не си умът. Ако смяташ че си умът, е друг въпрос. Лека полека стигаме до основния въпрос. Кой ще пробуди Атман в нас? Шрито ни казва, че чрез четене на писанията и осмисляне. Да ама в този процес участва Ахамкара, а Ахамкара ограничава светлината на Атман в нас. -------------------- Сахаджа Йога е естествена връзка на индивидуалното съзнание с Всепроникващата енергия. Свържете се.
Матей 5:3 Блажени са прекланящите се на Божия Дъх/Пневма/, защото е тяхно Небесното Царство. |
![]() |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 3 079
Регистриран: 27/11/2017
Потребител # 290
![]() |
Правилно отбелязва Шайни, че „ти” (т.е. човекът, пуруша) не си умът. Тогава как би могъл да „пробудиш Атман в теб”, като ти самият си Атман. Освен това Атман никога не спи, че да го будиш. Различните състояния - действията, хранене, спане, умиране - се преживяват от ахамкара. Затова не за събуждане се говори в Писанията, а за различаване, разграничаване, познание на Атман. Различаваш вечното, неизменното от изменчивото, преходното, невечното.
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 79
![]() |
Тогава как би могъл да „пробудиш Атман в теб”, като ти самият си Атман. Шри Шанкара за пробуждане говори. Писанията могат и да се знаят наизуст, може да се принасят жертви на светите духове,може да се извършват ритуали и да се почитат божества, но докато човек не се пробуди за разбирането на своята тъждественост с Атман, той никога не може да намери освобождение - дори и след много стотици епохи. - Вивека Чудамани -------------------- Сахаджа Йога е естествена връзка на индивидуалното съзнание с Всепроникващата енергия. Свържете се.
Матей 5:3 Блажени са прекланящите се на Божия Дъх/Пневма/, защото е тяхно Небесното Царство. |
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Съобщения: 2 281
Регистриран: 21/06/2017
Потребител # 116
![]() |
Шри Шанкара за пробуждане говори. Писанията могат и да се знаят наизуст, може да се принасят жертви на светите духове,може да се извършват ритуали и да се почитат божества, но докато човек не се пробуди за разбирането на своята тъждественост с Атман, той никога не може да намери освобождение - дори и след много стотици епохи. - Вивека Чудамани Как би могъл да пробудиш Атман като ти си самият Атман? - правилно. Стига се до осъзнаването че Азът съм Аз, а не "аз съм атма" или Брахма, или който и да е. Защото кой е Атма и кой си ти? |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 79
![]() |
Как би могъл да пробудиш Атман като ти си самият Атман? - правилно. Това е кога стигнеш. А преди да стигнеш, кой ще премахне облаците. Стига се до осъзнаването че Азът съм Аз, а не "аз съм атма" или Брахма, или който и да е. Защото кой е Атма и кой си ти? Слънчевите лъчи привличат влагата и тя образува стената от облаци, която скрива слънцето. Така изглежда ,като че ли има само облаци. Също така „аз"-ът, който е породен от Атман, скрива истинската природа на Атман, така че изглежда, като че ли има само „аз". През бурен ден слънцето се поглъща напъл-но от плътните облаци. Тези облаци пък се подхващат от остри,мразовити по- риви на вятъра.Така ужасната сила на раджас напада заблудения човек с вся- какви видове страдания,когато Атман е скрит в тъмните облаци на тамас. -------------------- Сахаджа Йога е естествена връзка на индивидуалното съзнание с Всепроникващата енергия. Свържете се.
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 116
![]() |
Това е кога стигнеш. А преди да стигнеш, кой ще премахне облаците. Слънчевите лъчи привличат влагата и тя образува стената от облаци, която скрива слънцето. Така изглежда ,като че ли има само облаци. Също така „аз"-ът, който е породен от Атман, скрива истинската природа на Атман, така че изглежда, като че ли има само „аз". През бурен ден слънцето се поглъща напъл-но от плътните облаци. Тези облаци пък се подхващат от остри,мразовити по- риви на вятъра.Така ужасната сила на раджас напада заблудения човек с вся- какви видове страдания,когато Атман е скрит в тъмните облаци на тамас. Нали ти писах, Търси, като знаеш кой не си, все повече започва да изгрява това което си. Нищо като ги има облаците, важното е да не се отъждествяваш с тях. Практика на осъзнаване под някаква форма. това е процес, не става от днес за утре в един миг. Ти нали заявяваш че си просветлен, как тогава питаш за облаците. Това съобщение е било редактирано от shining_stаr на 06/06/2019, 21:47 |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 3 079
Регистриран: 27/11/2017
Потребител # 290
![]() |
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
Advanced Member
Потребител # 116
![]() |
И двамата с теб сме „стигнали”. А Търсача иска да обясним за тези, които още не са. Но кой ти помни как е било в началото. И какви трудности сме срещали... Толкова отдавна беше! ![]() ![]() Когато разпознаеш илюзията като илюзия, тя изчезва. Веднъж един от учениците на Моцарт отишъл при него с молба да го научи как се пише симфония. Моцарт му казал: - Започни първо с нещо по- просто, като например канцонети. После премини на по - сложно като валс или мазурка, и след това евентуално може да пробваш за симфония. Човекът казал: - Аз съм на 32 години, от 10 години уча музика и още не мога да пиша симфония, а вие сте написали на 8-годишна възраст. Моцарт отговорил: - Вярно е, но аз никога не съм питал как. Поздрав: https://www.youtube.com/watch?v=OV3anmkg12o&t=118s Това съобщение е било редактирано от shining_stаr на 06/06/2019, 23:21 |
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 79
![]() |
Веднъж един от учениците на Моцарт.. Моцарт е роден реализиран/свързан. Сократ също е бил неграмотен но пък е инкарнация. Нямал е нужда от книги.-------------------- Сахаджа Йога е естествена връзка на индивидуалното съзнание с Всепроникващата енергия. Свържете се.
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() thought-provoking
Съобщения: 4 328
Регистриран: 03/06/2017
От: The Sun Потребител # 57
![]() |
Моцарт е роден реализиран/свързан. Сократ също е бил неграмотен но пък е инкарнация. Нямал е нужда от книги. Какво значи, че Сократ е бил инкарнация? -------------------- Когато осъзнаеш, че това, което правиш на другите, го правиш на самия себе си, ще си разбрал голямата Истина.
|
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 79
![]() |
-------------------- Сахаджа Йога е естествена връзка на индивидуалното съзнание с Всепроникващата енергия. Свържете се.
![]()
Копирай адреса:
|
|
![]() thought-provoking
Съобщения: 4 328
Регистриран: 03/06/2017
От: The Sun Потребител # 57
![]() |
Сократ е инкарнация на принципа на учителя-Ади Гуру. ![]() Не виждам Исус къде е? Защо го няма в тази десятка? http://www.omkara.ru/guru/ Това съобщение е било редактирано от Solly на 08/06/2019, 08:12 -------------------- Когато осъзнаеш, че това, което правиш на другите, го правиш на самия себе си, ще си разбрал голямата Истина.
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Сега е: 09/12/2019, 22:51 |
![]() |
![]() |