|
|
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
03/09/2018, 17:23
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Изгонени
Съобщения: 3 124
Регистриран: 02/06/2017
От: Варна Потребител # 45
|
http://www.bulgaria.utre.bg/2018/09/03/511...#f6644aaf625a1c
По време на въвод съм бил свидетел на псувни, проклятия, обиди, но за стрелба дори не бях чувал. Коментарите оставам на вас. |
03/09/2018, 17:52
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 1 606
Регистриран: 10/06/2017
От: Русе Потребител # 97
|
Във всяка професия има рискове ,опасности ,неприятни изненади.Те и лекарите в "Бърза помощ" до скоро не си представяха ,че някой може да им посегне по време на работа.
Хората предлагат вече всякакъв вид бронежилетки.Възползвай се докато не са скочили цените!! |
03/09/2018, 21:15
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Във всяка професия има рискове ,опасности ,неприятни изненади.Те и лекарите в "Бърза помощ" до скоро не си представяха ,че някой може да им посегне по време на работа. Хората предлагат вече всякакъв вид бронежилетки.Възползвай се докато не са скочили цените!! Ами ако стреля в лицето? Отблизо дори с газов може да те убие! Благодаря за препоръката, но въпросът е мразите ли ЧСИ? Лоши хора ли са или напротив? Това съобщение е било редактирано от Радио Ереван на 03/09/2018, 21:16 |
03/09/2018, 21:33
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 1 209
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 17
|
но въпросът е мразите ли ЧСИ? Лоши хора ли са или напротив? Много ясно, че не са добри. Един човек със сърце не би се захванал с такава работа. Също като контрольорите в София. И едните и другите си вършат работата, но това са безчовечни и бездушни същества. Абе то цялото население на света е една жалка картинка, та тия ли. |
03/09/2018, 22:13
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Много ясно, че не са добри. Един човек със сърце не би се захванал с такава работа. Също като контрольорите в София. И едните и другите си вършат работата, но това са безчовечни и бездушни същества. Абе то цялото население на света е една жалка картинка, та тия ли. Това се отнася тогава и за полицаите и за магистратите, и за надзирателите в затвора... Знаеш ли, че има нужда от такива безчовечни същества? Ами гробарите ако ги нямаше, какво щяхме да правим? |
03/09/2018, 22:34
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 1 209
Потребител # 17
|
Някои от тия щях да ги изредя, ама явно мислим по един и същ начин. Полицаите са хора без достойнство, защото служат на хора без съвест, но обикновено стават полицаи за да имат свободата да бият хората. На тях това им прави удоволствие, затова са и безчовечни. Те са над законите и могат да си правят квото искат, както и наскоро във Велико Търново. Влезли при децата в домът им и се разпореждат. Алоууу, с какво право прекрачват прага. Ами ако им бяха подхвърлили някое кило наркотици, кво става с тия деца. Тези в затворите са по-затворници от затворниците. Там е най-гадно да си. От гробарите файда няма, но така е измислено. Турили едни такси за нищо и всеки ден се молят да умират колко се може повече хора. Но те поне знаят за кво бачкат и надали има по-богати бачкатори. |
03/09/2018, 23:37
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
С достойнство или не, без полиция не може.
Сравнение с преди 10.11.1989 г. полицаите имат много по-малко права. Има много уволнени заради физическа разправа. Тогава са уволнявали само ако умре някой. Този дето е стрелял не е бил в дома си. След като има въвод означава, че вече има друг собственик, който чака да си влезе в имота. Така че не го жали. Имаш ли идея при какви условия и за какви заплати работят надзирателите? Не всеки иска, а и не винаги може да си позволи крематориум. |
04/09/2018, 07:27
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 487
Потребител # 11
|
Кожодери са, това не им харесвам. Обременяват допълнително с големи такси и без това неплатежоспособните хора.
Отделно, че натоварват фирмите, в които работят задължените лица, с ангажименти, които не са техни. Пример от последния месец - получаваме писмо от ЧСИ за наш служител, във връзка с прехвърленото му задължение на друг взискател (от ОББ на някаква колекторска фирма - нещо, което по никакъв начин не засяга фирмата. Тя така или иначе ще превежда запора по сметката на ЧСИ) и ЧСИ ни натоварва с това, ние да предадем писмото на служителя ни, той да се подпише, че го е получил, да ни го върне, а ние да визпратим подписания екземпляр отново на ЧСИ. И това, при условие, че и ЧСИ, и служителя ни са от един град (там е работното му място и адресна регистрация), а ние сме в друг (управлението на фирмата). Това е време, пари и нерви. Да си пращат сами писмата. Възмутена съм! |
04/09/2018, 08:11
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81
|
Ми пратете му сметката на ЧСИ, така де, ако не му харесва да си праща кореспонденцията по куриер. Ако не плати, давате го на нЕкой негов колега...
-------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка |
04/09/2018, 08:22
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
Другаде е проблема. Да се налага спазването на закон винаги ще е неприятно за потърпевшите (обществото трябва да има страх от последиците щото иначе системата закъсва), обаче проблемите произтичат от калпави закони или от калпави решения на законодатели и законоприлагащите. Като се чувстваш измамен, а закона е на страната на измамника... чувствата вземат връх и от там мразиш всички работещи в законоприлагането на общо основание, че и до оръжие може да опреш. Да, знам дежурния отговор: "Такъв е закона", обаче ако знаеш че работиш за измамника (можеш да го прецениш и сам, щото на такава позиция имаш достатъчно акъл) и въпреки това продължаваш да работиш за него, няма как да очакваш да те заобича обществото. Отделно, че един-двама калпазани развалят имиджа на цялото съсловие.
Има ли ЧСИ който сам да си е направил отвод за да не участва в схемата на некой далавераджия? -------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка |
04/09/2018, 13:05
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Другаде е проблема. Да се налага спазването на закон винаги ще е неприятно за потърпевшите (обществото трябва да има страх от последиците щото иначе системата закъсва), обаче проблемите произтичат от калпави закони или от калпави решения на законодатели и законоприлагащите. Като се чувстваш измамен, а закона е на страната на измамника... чувствата вземат връх и от там мразиш всички работещи в законоприлагането на общо основание, че и до оръжие може да опреш. Да, знам дежурния отговор: "Такъв е закона", обаче ако знаеш че работиш за измамника (можеш да го прецениш и сам, щото на такава позиция имаш достатъчно акъл) и въпреки това продължаваш да работиш за него, няма как да очакваш да те заобича обществото. Отделно, че един-двама калпазани развалят имиджа на цялото съсловие. Има ли ЧСИ който сам да си е направил отвод за да не участва в схемата на некой далавераджия? Има такива случаи на измамени хора, но те по-скоро са изключение от правилото. В огромният брой случаи, става въпрос за неизплатени реални задължения. След последните изменения в ГПК, такива измами стават все по-трудно. Трудно ще ме убедиш обаче, че в повечето случаи измаменият няма вина за положението си. Дори и преди измененията, имаше способи да се защити. Да допуснем, че всички ЧСИ в града си направят отвод, по някаква причина, само и само да не помагат на измамника. Тогава той ще отиде при ДСИ и пак, битият си е бит, .... Да, има. Ама с това не помага на длъжника. |
04/09/2018, 20:17
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 1 606
Регистриран: 10/06/2017
От: Русе Потребител # 97
|
Цитат Благодаря за препоръката, но въпросът е мразите ли ЧСИ? Лоши хора ли са или напротив? По принцип лоши хора няма , никой не се ражда лош.Условията създават т.нар. лоши хора.Зависи и от гледната точка.Конкретно за случая във В.Търново - за стрелеца ,съдебният изпълнител е бил лош ,за другата страна е бил справедлив човек. |
20/09/2018, 10:47
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Кожодери са, това не им харесвам. Обременяват допълнително с големи такси и без това неплатежоспособните хора. И те трябва бял хляб да ядат, как ще стане без големи такси? Знаеш ли колко заплати плаща един ЧСИ? Ами другите разходи? Таксите стимулират длъжниците да си плащат навреме задълженията си, за да не се стига до ЧСИ. Действат дисциплиниращо. |
22/09/2018, 18:56
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 1 468
Потребител # 34
|
Задници....... стрелбата срещу тях трябва да се декриминализира . Сложили си едни измислени цени и се жъне на общо основани. Много нагли - много. Понеже закона ги е подпрял , а ги е подпрял за да може отгоре с кривите решения да ги размахват като бухалка.....
И ако им е толкова читава системата на последния изпит за ЧСИ имаше хора повече отколкото са в България. Защо ? Трябва да има вилица която да бъде забита и в техния задник ....... ей такъв закон искам и ей такъв закон да изпълняват и те , а не за едно свободно място да се избиват 1000 човека ........ за едните 800 лв. Райно......ако ме разбираш. -------------------- След дъжда, откриваш нова красота, в планинския пейзаж.
В ношната тишина звукът на камбаната е особено чист. |
22/09/2018, 18:57
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 1 468
Потребител # 34
|
Аз имам въпрос....... защо го не отсфирите, когато има време ...... ще го обслужите.
-------------------- След дъжда, откриваш нова красота, в планинския пейзаж.
В ношната тишина звукът на камбаната е особено чист. |
22/09/2018, 22:21
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
Почти вярно, обаче... чакай да цитирам: "— Когато се изправиш пред Господ, той ще те пита: "ТИ какво направи?" "... в нашия случай: "ти отсвири ли измамника или си намери оправдание да му помогнеш срещу хонорар..." Знам, знам — повечето са си виновни сами и сигурен съм че е така*, обаче всички си намират оправдание за собствените грешки извън себе си, та един само пример дава материал за оправдание на останалите, а оттам и масово очерняне. Като сложиш в схемата, че българина мрази да си плаща и нещата се изясняват.
---------------- *масовия българин няма в главата си достатъчно математика, логика и статистика за да го предпазват от повечето обирджийски схеми, обаче пък има генетично заложен афинитет към масичкесложидаям и "Крали Марко трепе ламята и ме освобождава", та със сигурност повечето "изгорели" сами са си виновни. -------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
22/09/2018, 22:58
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Почти вярно, обаче... чакай да цитирам: "— Когато се изправиш пред Господ, той ще те пита: "ТИ какво направи?" "... в нашия случай: "ти отсвири ли измамника или си намери оправдание да му помогнеш срещу хонорар..." Знам, знам — повечето са си виновни сами и сигурен съм че е така*, обаче всички си намират оправдание за собствените грешки извън себе си, та един само пример дава материал за оправдание на останалите, а оттам и масово очерняне. Като сложиш в схемата, че българина мрази да си плаща и нещата се изясняват. ---------------- *масовия българин няма в главата си достатъчно математика, логика и статистика за да го предпазват от повечето обирджийски схеми, обаче пък има генетично заложен афинитет към масичкесложидаям и "Крали Марко трепе ламята и ме освобождава", та със сигурност повечето "изгорели" сами са си виновни. Какво значи, "ти какво направи"? Защо да се прехвърля вината на ЧСИ? Той така или иначе няма как да му помогне. Все някой трябва да я свърши тази работа и ще я свърши. Чувал съм, че от всички грехове, най-тежко се наказва глупостта. За другото си прав. |
22/09/2018, 23:04
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Задници....... стрелбата срещу тях трябва да се декриминализира . Сложили си едни измислени цени и се жъне на общо основани. Много нагли - много. Понеже закона ги е подпрял , а ги е подпрял за да може отгоре с кривите решения да ги размахват като бухалка..... И ако им е толкова читава системата на последния изпит за ЧСИ имаше хора повече отколкото са в България. Защо ? Трябва да има вилица която да бъде забита и в техния задник ....... ей такъв закон искам и ей такъв закон да изпълняват и те , а не за едно свободно място да се избиват 1000 човека ........ за едните 800 лв. Райно......ако ме разбираш. А защо да не се декриминализира и срелбата срещу магистрати, политици, полицаи, лекари, учители (намразиха ги и тях наскоро) и най-вече срещу служителите на НАП? Ако не ги подпира законът, как ще си вършат работата? Писах на крем карамел, че и те бял хляб трябва да ядат. |
23/09/2018, 07:47
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
Онзи въпрос в цитата е личен, индивидуален, а не към цялата гилдия. И както обясних, индивидуалните гафове (дори и редки) се пришиват на цялата гилдия за постоянно. По-прегледно няма как да го напиша.
-------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
23/09/2018, 07:56
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 81
|
Би било един доста бърз, директен и краен вариант на борба с корупцията и схемаджийството, но ще породи други проблеми. Аз предпочитам вместо пищови и куршуми да узаконим "скрита камера" и адвокатите да имат право да получават дял от защитеното в съда. Не ми трябва "Дивия запад" по балкански.
![]() ![]() |
| Олекотена версия | Сега е: 17/04/2026, 14:40 |