test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Closed TopicStart new topic
> апартаментгеиТ, актуална тема
Lilia
коментар 09/04/2019, 21:43
Копирай адреса: #1

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 39
Регистриран: 05/03/2019
Потребител # 508

Интересно ми е какво вие мислите за актуалното напоследък , т.н. апартаментГейт /няма нищо общо, разбира се, с другото – H2O gait/. Защо го наричат и ей, гей, или гейт – не ми е ясно, като може да се каже апартаментна история.
Смятате ли, че всичко това, което се описва, си е типично наше, българско или по начало е присъщо на властта, където и да било?
Смятате ли, че тези, които са в управлението /на каквото и да е ниво/ са привилегировани и за тях не важат правилата ?
Това е темата: изключение от общото правило ли е тази история с властимащите?
Пример:
Напр. В нашата кооперация има много изключения. Да обясня.
40% от колите в гаража на кооперацията са със специални номера – под което се разбира с номера на които е изобразено едно човече на бутаща се количка. Това значи, че тези хора са с някакъв дефицит, невъзможност за нормално придвижване и затова имат предимството да паркират на специални места. Проблемът е, че досега не видях нито един сакат, куц или с някакъв друг физически недъг, което ме навежда на мисълта, че сигурно са с някаква мозъчна увреденост,която не се забелязва от пръв поглед. Само че, простете, но толкова много само в една сграда....ми се струва съмнително. И се пита в задачата – какви са тези коли и имат ли разрешително да паркират в нашия гараж.
И друго – от комисията, която управлява кооперацията разбирам, че имат право да паркират колите си само тези хора, които живеят в сградата. Извинете ме, но с просто око това не е вярно, стига човек малко да поразгледа. Разбира се, тези неща не се казват на всеослушание, т.е. за едни важи едно правило, за други – друго. Пита се в задачата за кои важи едното правило, а за кои – другото. За тези, които са отгоре – в някаква си комисия, или за обикновените обитатели.
Благодаря за вниманието.
Go to the top of the page
ЛС
D-rA
коментар 09/04/2019, 23:26
Копирай адреса: #2

Advanced Member
Съобщения: 2 294
Регистриран: 20/03/2017
Потребител # 4

Апартаментгейт - сапунен балон прикриващ масовата практика да се декларира имот по т.н. измислена данъчна оценка... Чийто и апартамент да избереш и размахаш в публичното пространство е готов за участик в сагата - всички масово сме Андрешковци. Още Елин Пелин го е написал sunbathing.gif Същото е и за колите с инвалидни номера - паркират навсякъде с "екстри" - всмисъл безплатно и с предимство. Някои хора страдат, други използват...

--------------------
ЛС
Thursday Next
коментар 11/04/2019, 22:28
Копирай адреса: #3

видна мотика
Група: Administrators
Съобщения: 4 029
Регистриран: 19/03/2017
Потребител # 3

Цитат
H2O gait

blink.gif blink.gif blink.gif Ти ... сериозно ли?

--------------------
I'm sarcastic and have a smartass attitude. It's a natural defense against drama, bullshit and stupidity.
ЛС
Радио Ереван
коментар 12/04/2019, 21:22
Копирай адреса: #4

Advanced Member
Група: Изгонени
Съобщения: 3 124
Регистриран: 02/06/2017
От: Варна
Потребител # 45

Цитат(D-rA @ 10/04/2019, 00:26) *
Апартаментгейт - сапунен балон прикриващ масовата практика да се декларира имот по т.н. измислена данъчна оценка... Чийто и апартамент да избереш и размахаш в публичното пространство е готов за участик в сагата - всички масово сме Андрешковци. Още Елин Пелин го е написал sunbathing.gif Същото е и за колите с инвалидни номера - паркират навсякъде с "екстри" - всмисъл безплатно и с предимство. Някои хора страдат, други използват...

Така е и не е така.
Като си станал политик трябва да спазваш законите стриктно, т.е. повече от останалите граждани. Същото важи за магистрати, военни и полицаи.
Възниква и един друг въпрос. Защо Артекс продават подобни жилища на други лица на много по-високи цени? Тези купувачи дебили ли са, че не са спестили данъци и такси?
В днешно време поне половината от сделките вече се минават на реални цени. Не е като преди 10 и повече години, почти всичко, даже и с кредит по данъчна оценка.
Има и един друг момент за които повечето хора не знаят. Ако купувачът претърпи съдебна евикция и в НА не е написана реалната цена, няма да може да си върне всичките пари. Има практика да се пише неустойка в НА, но тя не винаги помага, тъй като съдът може да я намали.
Страните носят и наказателна отговорност, ако декларират по-ниска цена на имота от реалната.
ЛС
c@t
коментар 13/04/2019, 10:28
Копирай адреса: #5

Advanced Member
Съобщения: 163
Регистриран: 22/09/2018
От: Germany
Потребител # 471

Преди 2-3 дни случайно видях заглавия във фейсбук (не съм чела нито една статия).
Първата и мисъл беше — бедна Българийо, дори политиците живеят в масово построени кутийки накуп с други хора. За тия няма ли самостоятелни градски вили с градина, басейн и сауна (на север с гадно студено време това е стандарт на средната класа)

За автомобили за хора с увреждания по написаното от теб ми се струва че става дума за един феномен от развиващите се държавии по-точно източния блок.
Там хората преди 30 години са били равни. Откакто строя е отменен, хората се опитват набързо да построят нов строй на база на новите дадености валидни в цял ЕС — улеснения на хората с увреждания.

Корумпираните купуват статус на инвалид — и ето как живеят с привилегия, уредена от новите правила.
ЛС
New
коментар 13/04/2019, 14:13
Копирай адреса: #6

Advanced Member
Съобщения: 5 037
Регистриран: 22/03/2017
Потребител # 7

Не ги жали политиците. Тези жилища не са единствените им. Просто си инвестират парите в изгодни сделки.

--------------------
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно". Уолтър Липман
ЛС
Persian
коментар 14/04/2019, 14:43
Копирай адреса: #7

Advanced Member
Съобщения: 1 209
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 17

Цитат(Lilia @ 09/04/2019, 22:43) *

Интересно ми е какво вие мислите за актуалното напоследък , т.н. апартаментГейт /няма нищо общо, разбира се, с другото – H2O gait/. Защо го наричат и ей, гей, или гейт – не ми е ясно, като може да се каже апартаментна история.
- Няма значение от наименованието. Пак се играе някаква игра и това е за привличане на вниманието.
Лично мен не ме интересува. И най-бедните успяват да си купят жилища, та кво остава крадец да не може да се обзаведе с нещо новичко.

Проблемът е, че досега не видях нито един сакат, куц или с някакъв друг физически недъг, което ме навежда на мисълта, че сигурно са с някаква мозъчна увреденост,която не се забелязва от пръв поглед.
- Ами да smile.gif Наричат се мозъчни инвалиди.

Пита се в задачата за кои важи едното правило, а за кои – другото.
- За тези, които плащат и за тези, които не плащат.

Благодаря за вниманието.
- То пък едно внимание smile.gif
Кво има толкова да се говори за бандити.
ЛС

Closed TopicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 10:48