test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

4 страници V   1 2 3 > »   
Closed TopicStart new topic
> Барцелонската Бойкова афера...
D-rA
коментар 26/02/2020, 01:11
Копирай адреса: #1

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 2 294
Регистриран: 20/03/2017
Потребител # 4

Има ли я, или е поредната партенка а'ла Йончева ...Като се чете в Регионалния каталунски вестник - страхотни разследвания...Но защо ли при бърз преглед на по-солидните испански вестници като El Mundo, El pais, La Razon не се открива никаква информация.Преглед на френската преса като Le Figaro, а също и Le Monde ( в сайтовете им естествено) - нищо не се споменава.Нима възникналият "скандал" на никого не вдъхва интерес та не пишат нищо?Или парите на Бойко са им затворили клавиатурите w00tbrows.gif
Няма лошо да има виновен Бойко, ама каква е истината? sunbathing.gif

ПП. El Mundo например пишат за комета Борисов - ха хаа wavetowel2.gif "Borisov, el segundo cometa interestelar que visita nuestro sistema solar"

--------------------
Go to the top of the page
ЛС
lati1960
коментар 26/02/2020, 09:57
Копирай адреса: #2

Advanced Member
Група: Изгонени
Съобщения: 8 828
Регистриран: 20/04/2019
Потребител # 519

Не ми е работа аз да го решавам това нещо. Има си органи, които трябва да си свършат работата. Но, дали? Това е въпросът, който ме гложди, отвътре. В контекста и на твоите съмнения. Щото у нас има една такава поговорка: "Гарван гарвану око не вади." Сещаш се. Не че Борисов ще тръгне да раздава кинти, за да пречи на разследването, просто властващите се защитават един друг, по инстинкта на съмишленици и стремежа за увековечаване на властта им. С обратен знак е все едно у нас да направим безпристрастно разследване да кажем имотите на някой як руски олигарх, защо не и на Путин, или на украинския премиер или президент, или на гръцки, румънски, македонски... от нашия калибър. Тези не се барат един друг. На по-високо, дори европейско ниво, предполагам играта е същата - ти не ме пипаш, и аз не те пипам. А Борисов е удобен на всички от елита, не случайно всички го прегръщат и потупват по дебелия врат. И така. Животът продължава.
Иначе, без да съм специалист в сферата, моето лично мнение е, че нещата могат много лесно да се свършат, и от испанските следствени органи, и от нашите. Какво имам предвид: Проследете парите! На първо място това. Доколкото прочетох, открити са едни над 2 милиона евро в онзи луксозен бутик или магазин в Барселона, и то в кеш. Да кажат откъде ги имат тези парѝ. След като магазинът не върви. Също съдия може да издаде заповед за банково проследяване, на сметки, на сделката с къщата там, и т. н. Пак съдия може да издаде такава и за ДНК тест чие е детето на въпросната манекенка, дали на Борисов? Просто е. Като фасул. Стига да има воля да се направи. Политическа, и всякаква. Но, мога да заложа голям залог, че няма да стане. Че няма да разберем истината, и по това. Ще се замаже. Във времето, и всякак. А иначе най-добрият начин по оневиняване на самия Борисов е тази истина да излезе наяве, цялата, докрай, след като е толкова сигурен, че е невинен и в този случай. Но, след като няма да излезе /мое предположение, мнение/, значи? Значи има нещо гнило, нали? Значи по един или друг начин нашият премиер е и в тая каша.
По това съм си казвал мнението, и тук. Докато Борисов има сделка с Вашингтон и ЦРУ /пак мое предположение/, никой не може да го закача. Вчера видяхме как изтърбушиха чрез прокуратурата поредния кьор фишек по борбата с корупцията по високите места - онази дама от Басейнова дирекция. Закопчали са я сякаш е Осама Бин Ладен, като най-опасния терорист и престъпник на света! Показно, силово, демонстративно. Или както каза Ревизоро - за да се изфукат с нови униформи и снаряжение:
https://nova.bg/news/view/2020/02/24/278986...BC%D0%BA%D0%B8/
А обвиненията са за неща, които са вършени в това ведомство повече от 20 години! Но, най-важното, същата отново не е от ГЕРБ. Пак от пишман патриотите. Тоест, предположенията ми се потвърждават - че нахъсаният нов главен прокурор Гешев няма с пръст да пипне никого от Партията Хранилница. Е, да, самосезираха се по случая в Барселона, така е. Но нямаха избор, общественият отзвук ги застави. И от това да се самосезират до това да свършат работата до край, е от небето до земята. В самите среди там знаят, че когато се самосезират така, значи опитват да заметат нещата, като усвоят всички факти и дори ако има доказателства, и ги покрият. Както стана с Костинброд, с едни флашки за Борисов преди, за Мишо Бирата, как кадруваше Бойко магистрати в Банкя, после имаше едни тефтерчета кого да ударят, също със спрения сигнал в БНР скоро... Нещо реално да излезе? Нищо. И сега така ще стане. Иначе, ето какво се знае до момента, според изнесеното в медиите:
https://www.mediapool.bg/el-periodiko-razsl...news303746.html

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 26/02/2020, 11:00

--------------------
Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
ЛС
Karmic wheel73
коментар 26/02/2020, 10:09
Копирай адреса: #3

Advanced Member
Съобщения: 139
Регистриран: 19/08/2019
Потребител # 539

Няма топки Бойко да застане със името си и да каже истината.
На него истините не са му удобни.
Както и на цялата им партия.
Пир по време на чума е тяхното управление.
Лошото е че нямат алтернатива.
Няма нищо качественно което да ги замени,или дойде отдолу.От по-младите.
Нормалните хора се отвращават от политиката изобщо.
Затова и никога няма да имаме добри политици.
Понеже можещите и знаещите вече са отвратени от пошлостта наречена българска политика.

--------------------
Кой как се държи си е негова карма, как аз моя отговорност!
https://youtu.be/nXX0McmbcAU
ЛС
lati1960
коментар 26/02/2020, 10:32
Копирай адреса: #4

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Karmic wheel73 @ 26/02/2020, 10:09) *
Няма топки Бойко да застане със името си и да каже истината.
На него истините не са му удобни.
Както и на цялата им партия.
Пир по време на чума е тяхното управление.
Лошото е че нямат алтернатива.
Няма нищо качественно което да ги замени,или дойде отдолу.От по-младите.
Нормалните хора се отвращават от политиката изобщо.
Затова и никога няма да имаме добри политици.
Понеже можещите и знаещите вече са отвратени от пошлостта наречена българска политика.

Прав си, за съжаление. И аз така мисля.
Но по-младите така или иначе трябва да намерят изход от ситуацията - как да пратят мутрите, корумпираните ченгета и номенклатурчици, и килърите там, където им е мястото, в затвора. И да си излъчат от своите среди, на можещите, работещите и честните свои представители за властта, която да им служи като общество, а не да ги ограбва, мачка и унижава. Ако са останали такива у нас, ще го сторят. Ако не... горко на България!

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 26/02/2020, 12:54
Копирай адреса: #5

Advanced Member
Потребител # 4

По-полезни за темата ще бъдат извадки, ако ги има, от Норвежката преса. sunbathing.gif

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 26/02/2020, 12:58
Копирай адреса: #6

Advanced Member
Потребител # 4

Цитат(lati1960 @ 26/02/2020, 09:57) *
Не ми е работа аз да го решавам това нещо.

Никой и не го иска това. Идеята на темата е ако има публикации в други небългарски медии да ги споделите.Все пак "скандалът" по наличната до момента информация излязла в каталунски вестник и споделилите го с разсъждения наши медии, би трябвало да има международен отзвук, какъвто не се забелязва.Глупави ли са всички редактори, или лесно надушват партенките... sunbathing.gif

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 26/02/2020, 13:25
Копирай адреса: #7

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(D-rA @ 26/02/2020, 12:58) *
Никой и не го иска това. Идеята на темата е ако има публикации в други небългарски медии да ги споделите.Все пак "скандалът" по наличната до момента информация излязла в каталунски вестник и споделилите го с разсъждения наши медии, би трябвало да има международен отзвук, какъвто не се забелязва.Глупави ли са всички редактори, или лесно надушват партенките... sunbathing.gif

Не мисля, че на този етап може да се извади повече инфо по случая, от това, което даваме и тук. Би било спекулация, съгласявам се.
Също и за това с партенките, защо не. То може да е обаче единият хипотетичен вариант. Другият е този за политическата коректност и солидарност между властите и властимащите навсякъде, включително и в Европейския съюз. Както казах вече - гарван гарвану око не вади. Не че някой им нарежда на самите медии, не твърдя това, не и на запад от нас. Но те пък явно изчакват как ще се развие случая, за да го коментират изобщо. А след първите информации за това разследване, случаят просто... умря. Нищо по него. А има едни недекларирани близо 3 милиона евро кеш. Също такива по луксозния живот на дамата с порешето и магазина, и къщата, и по самата къща... Само по себе си това е категорично подсъдно, без значение кой стои зад него. Моето предположение е, че така ще си остане, каквото е дотук. Тоест, никак. Тишина. Пълна. Все едно не е било. Всеки нататък може да си прави своите изводи и заключения. Лично моите ги споделих - че след като случаят ще се покрие и закрие на практика, явно има нещо гнило по него, вкл. за нашия премиер. Иначе защо сериозни служби като испанските, каталунските специализирани разследващи органи въобще ще се самосезират по това, но пък няма да го доведат докрай? И, ако всичко си е о кей, защо не излязат с изявление, че нищо не е открито, парите на въпросната манекенка са си законни, къщата собстевеност на някакъв руснак от "Лукойл" също си е с декларирани средства, магазина и той, и край. Обаче, пълно мълчание. Защо? Защото според мен нищо не е наред, просто ще замажат и тази гнила ябълка под килима на полит коректността и в името на европейската солидарност на елита от властта, от който много удобна част е и Борисов. Представяш ли си какво би се разразило в този смисъл в Брюксел най-малкото, то у нас ясно, ако хипотетично приемем /не твърдя да е така/, ако само предположим, че Борисов е в дъното на тази афера и испанските органи изкарат фактите и истината по нея! Не, не, категорично това няма да бъде допуснато, По никакъв начин! Абсурд!
А иначе, ако трябва да сме коректни, би трябвало да попитаме: Защо не доведат разследването на манекенката, парите и къщата без въобще да намесват хипотезата за господин Борисов? Просто да изкарат истината за онези пари, за магазина, къщата, за всичко. Пък каквото излезе, това е. Но няма да го направят. И какво би означавало това? За мен поне е ясно. Всеки сам да си прави изводите за себе си.

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 26/02/2020, 13:29
Копирай адреса: #8

Advanced Member
Потребител # 4

Ок, но свободните съчинения са за форум Литература. sunbathing.gif

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 26/02/2020, 14:08
Копирай адреса: #9

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(D-rA @ 26/02/2020, 13:29) *
Ок, но свободните съчинения са за форум Литература. sunbathing.gif

Така е.
Но има и някои факти, цитирани в линка, който съм дал. Факти по самото разследване.
1. Има едни милиони евро кеш, открити при обиска на бутика, които не са декларирани.
2. Има луксозна кола, порше, която като себестойност не отговаря на доходите на въпросната ексманекенка.
3. Има магазин, който не е ясно с какви доходи е закупен от фирмата на дамата или нейния татко, в който не са отчетени големи продажби, поне по документи.
4. Има луксозен имот и къща, собственост на някакъв руснак, в която е живяла въпросната манекенка.
Знаем как в Испания действат органите по подобни казуси, изпитаха го на гърба си звезди като Роналдо, Меси, политици там, и т. н. Няма прошка!
Нещата наистина са прости. Ако въпросната дама, която е цел на разследването откаже да съдейства и да посочи произхода поне на намерените парѝ кеш, грозят я години затвор, плюс съответните глоби. Най-малкото. Не простиха нито на Меси това, нито на Роналдо, укритите данъци. Сега обаче виждаме, че случаят забоксува, поне така изглежда. Защо, аз не мога да гадая. Дано работят още по него, испанците и каталунците, но се съмнявам. Дори не разбрах дали въобще е арестувана въпросната жена, дали й е повдигнато обвинение, дали е издирен собственикът на къщата и дали е призован за разпит, също бащата на дамата... Някакви пълни абсурди наблюдаваме по този случай. Ако пък е партенка, защо въобще сериозни органи като испанските се сезираха по него? blink.gif
Нека все пак изчакаме, и ще видим. Пак казвам - да изключим от уравнението на разследването нашият премиер. Да приемем, че няма нищо общо. Защо не продължи то по изясняване недекларираните доходи на манекенката, а защо не и на въпросния руснак? Това питам. Борисов няма общо, да разследват докрай тези двамата. И, като излезе цялата истина, тогава ще се разбере всичко. Нали? Само че не виждаме това. Засега тишина. Която понамирисва, точно на корупция, и то от най-високо място.

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 26/02/2020, 14:54
Копирай адреса: #10

Advanced Member
Потребител # 4

Цитат(lati1960 @ 26/02/2020, 14:08) *
Знаем как в Испания действат органите по подобни казуси, изпитаха го на гърба си звезди като Роналдо, Меси, политици там, и т. н. Няма прошка!

Посочи един нормален испански вестник коментирал темата - няма такъв. Този който е написал всичко това е регионален каталунски вестник - никоя друга медия от Испания а и другите европейски страни не споделя "фактите" за които пишеш, т.е. само ти им търсиш решение. sunbathing.gif

--------------------
ЛС
ЕксГорски
коментар 26/02/2020, 15:17
Копирай адреса: #11

Advanced Member
Съобщения: 1 911
Регистриран: 01/11/2019
От: France
Потребител # 556

Цитат(D-rA @ 26/02/2020, 15:54) *
никоя друга медия от Испания а и другите европейски страни не споделя "фактите" за които пишеш, т.е. само ти им търсиш решение. sunbathing.gif

Аз съм в т.н. Северна Каталуния - френската част на Каталуния (Столица Perpignan, 35 км от испанската граница). Местните медии отразяват всичко,което става в южна Каталуния - испанската част на Каталуния (Столица Barcelona, 165 км от френската граница) - отразяват се и най-незначителни събития - по интересуващия ни въпрос няма нищо, абсолютно нищо!

Това съобщение е било редактирано от ЕксГорски на 26/02/2020, 15:42
ЛС
D-rA
коментар 26/02/2020, 15:37
Копирай адреса: #12

Advanced Member
Потребител # 4

Цитат(ЕксГорски @ 26/02/2020, 15:17) *
Аз съм в т.н. Северна Каталуния - френската част на Каталуния. Местните медии отразяват всичко,което става в южна Каталуния - испанската част на Каталуния - отразяват се и най-незначителни събития - по интересуващия ни въпрос няма нищо, абсолютно нищо!

Благодаря Горски, аз също не открих нищо в никоя медия по света, затова поставих темата - все пак както и ти, така и други участници в този форум живеете в различни краища на този свят и вашето мнение за реалното отразяване на въпросната новина в местната преса е най-меродавно. sunbathing.gif

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 26/02/2020, 18:33
Копирай адреса: #13

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(D-rA @ 26/02/2020, 14:54) *
Посочи един нормален испански вестник коментирал темата - няма такъв. Този който е написал всичко това е регионален каталунски вестник - никоя друга медия от Испания а и другите европейски страни не споделя "фактите" за които пишеш, т.е. само ти им търсиш решение. sunbathing.gif

Тоест, няма реално разследване по случая? От съответните каталунски спец органи, както се твърди в този регионален вестник?
Ако няма разследване, о кей, какво да коментираме? Но, ако има? Според мен без значение дали е в регионален вестник, категорично се твърди, че е имало такова разследване, и то в продължение на седмици, в които тези органи са наблюдавали самия бутик и въпросната Борислава Йовчева, за да установят дали начина ѝ на живот съответства на нейните доходи от самия магазин, които са почти нулеви. Така поне се твърди в публикацията. И, ако няма реално разследване, защо нашата Прокуратура ще се самосезира по случая? Едва ли само от някаква жълта публикация в някакъв регионален каталунски вестник. Имало е обиск на въпросния бутик. Има иззети такива огромни недекларирани суми в евро и кеш, намерени там. Има такава къща там, собственост на някакъв руснак, в която живее с детето си тази дама. Това са фактите. А каква е истината за паричните потоци към нея от неизвестен засега източник, това съответните органи трябва да установят. Това всъщност е и най-коректният начин името на господин Борисов да бъде изчистено - като се приключи този случай докрай, и се разбере кой праща тези огромни средства на бившата манекенка. Като, и ако се стигне до истината по това, всичко ще стане ясно. И, ако нашият премиер няма нищо общо, няма от какво да се притеснява. Така че, нека изчакаме, да видим дали ще бъде доведено разследването до успешен край. Ако и този случай се потули, съмненията ще останат.

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 26/02/2020, 19:51
Копирай адреса: #14

Кремълска мурзилка
Съобщения: 2 317
Регистриран: 02/06/2017
От: Зона 51
Потребител # 51

Дори и властите в Испания да установят, че Борис Бойков да има къща в Барселона, в България това няма да се разбере. angry.gif
Освен това той няма да понесе никаква отговорност.
Много е лицемерно да имаш тайно семейство, което криеш от медиите и обществото.
Както Плевнелиев си криеше жената през петте години президентстване.
Също така откъде Борис Бойков е намерил толкова много пари, които да даде на любовницата си?
Да не ги е откраднал от държавната хазна?
dry.gif

Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 26/02/2020, 19:52

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 26/02/2020, 19:54
Копирай адреса: #15

Advanced Member
Потребител # 4

Ти прочете ли за какво е тази тема? sunbathing.gif

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 26/02/2020, 19:58
Копирай адреса: #16

Кремълска мурзилка
Съобщения: 2 317
Регистриран: 02/06/2017
От: Зона 51
Потребител # 51

Да, но явно нямам право на мнение.

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 26/02/2020, 20:23
Копирай адреса: #17

Advanced Member
Потребител # 4

Имаш, но не си посочил нито един източник от търсените в тази тема. sunbathing.gif

--------------------
ЛС
Mukaveev
коментар 26/02/2020, 20:44
Копирай адреса: #18

Advanced Member
Съобщения: 1 468
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 34

Цитат(D-rA @ 26/02/2020, 12:54) *
По-полезни за темата ще бъдат извадки, ако ги има, от Норвежката преса. sunbathing.gif

Е какви извадки искаш........ нали казаха водят разследване , накрая ще кажат до къде са стигнали.
Между другото , не са за подценяване...... осъдиха и Монсерат Кабайе..... и то на 80 г ли беше ..... тежко болна. За данъци.....

--------------------
След дъжда, откриваш нова красота, в планинския пейзаж.
В ношната тишина звукът на камбаната е особено чист.
ЛС
D-rA
коментар 26/02/2020, 21:08
Копирай адреса: #19

Advanced Member
Потребител # 4

Цитат(Mukaveev @ 26/02/2020, 20:44) *
Е какви извадки искаш........ нали казаха водят разследване , накрая ще кажат до къде са стигнали.
Между другото , не са за подценяване...... осъдиха и Монсерат Кабайе..... и то на 80 г ли беше ..... тежко болна. За данъци.....

Извадки от медии - не от разследващите. Освен каталунския вестник, никоя друга медия не е споменала нищо за този случай.
И още кое е странното - сигналът е подаден в служба за борба с пране на пари - ОК, тази служба не дава информация - нормално, разследва. Но как сигналът е отишъл в тази медия? Т.е. подаващите сигнала вероятно са го изпратили и в медията, но сигурно и в други испански медии за подсигуровка? А защо никоя медия друга нищо не пише?Или е платена публикация? sunbathing.gif

--------------------
ЛС
Mukaveev
коментар 26/02/2020, 22:07
Копирай адреса: #20

Advanced Member
Съобщения: 1 468
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 34

Дим без огън няма...... стара индианска поговорка.
После гледам как се правят опити у нас да се заметат нещата...... защо ? После има въпроси които никой не задава ..... имал ли къща.?....
И да има 200 къщи на негово име ли да си ги пише ? Даже този въпрос не е интересен...... интересен е за клюкарките пред блока.....
А и отделно звеното за финансови престъпления към Mossos d'Esquadra ...... може да е решило да даде само на тази медия информация, 3-та или 5- та по влияние в Испания.....,,Тази испанска медия наскоро получи една от най-престижните световни награди за разследваща журналистика - Стигма 2020, в компанията на Гардиън, Глоуб ънд Мейл, Зюддойче Цайтунг, Би-Би-Си и 18 други уважавани международни издания.,,.......
Дали пишат ГЛУПОСТИ ?

--------------------
След дъжда, откриваш нова красота, в планинския пейзаж.
В ношната тишина звукът на камбаната е особено чист.
ЛС

4 страници V   1 2 3 > » 
Closed TopicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 12:19