test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

> Молба за спиране на личностните нападки, форум християнство
Aлли
коментар 20/07/2020, 16:04
Копирай адреса: #1

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 3 528
Регистриран: 29/11/2018
Потребител # 487

Здравейте,

Пиша във връзка с темата ми "Защо е важен Духът на Илия?- продължение", която беше спряна.
Разбирам доброто намерение на администраторите да поддържат във форума дух на взаимно уважение, разбирателство и плурализъм, за което им благодаря и към което винаги съм се стремяла в постингите си.
Искам първо да поднеса извиненията си, че въпреки желанието ми да има мир и разбирателство, се получи избягване от дискусията в полза на безсмислена препирня.

Искам да посоча, че моята цел беше точно да защитя правилата на форума, срещу писане на чужд език без превод и твърде честото писане с главни букви, което освен че нарушава правилата, също и създава неприятно усещане в четящите.

Цитат
"Пишете на български език, на кирилица и грамотно,
--постовете и цитатите на чужд език трябва да са съпроводени задължително с превод. При липса на такъв, ще бъдат изтрити.
- забранено е писането с главни букви, както прекаляването с различни цветове, шрифтове и размери на шрифтове. "

Изглежда не съм намерила верния начин за това, но искам да спомена, че напоследък твърде често аз съм обект на личностни нападки от няколко души тук, което помрачава приятното ми усещане да споделям лични тези и да изслушвам чужди мнения.
Пиша в този форум от повече от 10 години и макар че имам идеи, в които вярвам, които изказвам и защитавам с плам, аз не искам да принуждавам когото и да е било да вярва в тях насила. С радост също чета чужди възгледи, дори и да не ги приемам за свои.
Наскърбява ме, че някои от съфорумците като Viara примерно, открито заявяват и повтарят, че тяхната цел е да спрат мен, както и translap, Никодим и Брат-1 и др., да изказваме свободно идеите си, защото според Viara те били лъжа и грешни и тя трябвало да се бори срещу нас. Питам се правилно ли е във всеки възможен момент да ми се натяква от Viara и няколко други, че вярвам в лъжи, че имам излишно его, че думите ми са дяволски и тн и то от месеци наред.

В правилата е написано следното, което звучи много добре и аз искрено се надявам това да се изпълнява:

Цитат
"–Неприкосновеността на вашия личен живот е важна за нас.
Тук не се доказваме, не си ги мерим, не четем морал, не обиждаме и не се борим с характери."

Натоварващо е постоянното натякване на Viara, че аз и 3-ма 4-ма други не сме били с Бога, че не сме били истински християни, че сме фашисти, антихристи и други и по-остри осъждения.
Въпреки предупреждението на администратора към Viara от преди близо 3 месеца да се извини за обидното си държание, цитирам:

Цитат
цитат D-rA от 13/04/2020, 20:53
Уведоми ме ако все пак благоволи да се извини.Имам работа и нямам много време за четене.Поздрави

аз извинение не съм получила от нея.

За мен нямам проблем да се извиня, защото добре знам, че всеки греши понякога, а най-малко от всичко искам да огорчавам някого, заради личните му виждания и вяра.

Но от своя страна моля да не ме съдят, да не ме въвличат в мерене кой по-вярващ и по- на прав път. И най-вече да не се бъркат в личния ми живот, както преди няколко дни направиха green_mile и ниш-по-дух, упреквайки ме, че преди години двамата с покойния ми съпруг пишехме от общ профил, като понякога аз въвеждах неговите мисли, защото той не беше в състояние да пише. Моля да не ме съдят и да не ме разпъват и разпитват кое съм писала аз и кое той, защото болката от загубата му си само моя и правото на лична неприкосновеност също.

Искрено благодаря!

Оставам с надежда, че форумът ще стане отново едно приятно място за среща на идеи, а не арена за размяна на удари и личностни нападки.
Аз лично ще се стремя да допринеса с каквото мога за това.

--------------------
Go to the top of the page
ЛС

Отговори в темата

Closed TopicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 10:47