test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

> В Опции - три режима и, извън тях един Олекотен
Nova123
коментар 29/08/2017, 19:05
Копирай адреса: #1

Advanced Member
Група: Изгонени
Съобщения: 351
Регистриран: 15/07/2017
Потребител # 132

Опитах се да разгледам различните опции на режими и се оформиха следните въпроси:

1/ Как може да проследявам обсъждания, които не са нито дървовидни, нито линейни, нито олекотени, а ако мога така да кажа -- на зиг-заг. Ще поясня - влизайки да разгледам темата за Крепостта Европа попаднах на интересна дискусия, която като се върнах на Дървовиден режим и я погледнах беше оцветена /потъмнена/ с някакъв оранжев цвят ли /лилав не беше със сигурност/ и започваше с поста на Wal Късно се сеща Европа от 6/08, 8.12......до последния пост - пак на Wal Цитат Отделно...от Днес, 9.04. Сигурно ще е много трудно това да се обособи - да се проследят всичките дискусии, а не само подредените / по място и по време/?
.
2/ Като разглеждах другите режими не видях кой знае каква разлика. Има ли разлика между Стандартен, линеен + и Олекотен. Според мен по принцип няма /всичките са подредии постингите по време - от най-пресния хляб до най-стария самун/, но щом сте ги разделили сигурно има някаква, макар и незабележима за мен разлика. Каква е тя и заслужавало ли си е да ги обособявате разделно?

3/ Когато проследявам на Дървовиден /със зелените стрелкички / дадена дискусия, тя не включва напр. ако има стрелкички точно една под друга,т.е. двама/или повече/ отговарят на един, а е включен само последния. Така пропускам обаче мненията на останалите...които може и да се по-важни.

Аз предимно използвам Олекотения режим, защото така ми е по-лесно да обхвана мненията, но губя части от картината....която, както знаете е в детайлите.

Какви детайли пропускам?

Това съобщение е било редактирано от Nova123 на 29/08/2017, 19:11

--------------------
What kind of coat only be put on when wet?
Go to the top of the page
ЛС

Start new topic
Отговор (1 - 1)
Макарена
коментар 30/08/2017, 09:17
Копирай адреса: #2

Служебно положение: ординарец
Група: Administrators
Съобщения: 394
Регистриран: 18/03/2017
Потребител # 2

[quote name='Nova123' date='29/08/2017, 20:05' post='10888']
Опитах се да разгледам различните опции на режими и се оформиха следните въпроси:

1/ Как може да проследявам обсъждания, които не са нито дървовидни, нито линейни, нито олекотени, а ако мога така да кажа -- на зиг-заг. Ще поясня - влизайки да разгледам темата за Крепостта Европа попаднах на интересна дискусия, която като се върнах на Дървовиден режим и я погледнах беше оцветена /потъмнена/ с някакъв оранжев цвят ли /лилав не беше със сигурност/ и започваше с поста на Wal Късно се сеща Европа от 6/08, 8.12......до последния пост - пак на Wal Цитат Отделно...от Днес, 9.04. Сигурно ще е много трудно това да се обособи - да се проследят всичките дискусии, а не само подредените / по място и по време/?
Оцветените показват един клон от т.нар. дървовиден режим. Най-добре би било всички постове в темата да са отворени и четими в дървовиден режим, но няма такава опция. А и би затруднявало неимоверно трафика, тъй като отварянето на толкова много постове, особено ако имат картинки или видео, е кофти работа. Примерно опитай да отвориш в Стандартен режим някоя тема от музикалните форуми, ще разбереш за какво говоря.
.
2/ Като разглеждах другите режими не видях кой знае каква разлика. Има ли разлика между Стандартен, линеен + и Олекотен. Според мен по принцип няма /всичките са подредии постингите по време - от най-пресния хляб до най-стария самун/, но щом сте ги разделили сигурно има някаква, макар и незабележима за мен разлика. Каква е тя и заслужавало ли си е да ги обособявате разделно?
При Стандартен постовете се подреждат хронологично, при линеен + пак е така, но независимо на коя страница си, най-отгоре е заглавния пост от темата.

3/ Когато проследявам на Дървовиден /със зелените стрелкички / дадена дискусия, тя не включва напр. ако има стрелкички точно една под друга,т.е. двама/или повече/ отговарят на един, а е включен само последния. Така пропускам обаче мненията на останалите...които може и да се по-важни.
Да, така е. Всяко нещо има плюсове и минуси.
Аз предимно използвам Олекотения режим, защото така ми е по-лесно да обхвана мненията, но губя части от картината....която, както знаете е в детайлите.

Какви детайли пропускам?

--------------------
Това са моите принципи. Ако не ви харесват, имам и други.

Граучо Маркс
Go to the top of the page
ЛС

Closed TopicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 11:01