|
|
Здравейте ( Вход | Регистрация )
01/06/2017, 22:10
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 1 468
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 34
|
,, Към 1 януари 2017 година най-ниската месечна заплата, получена в Люксембург, е била 1999 евро, а в България - 235 евро.
Даже в Португалия - най-бедната от западноевропейските страни-членки - по закон работодателите са задължени да плащат минимум 650 евро месечно на работниците си. За сравнение: в Източна Европа най-високата минимална месечна работна заплата е 470 евро - в Естония. Единственото изключение от това правило е Словения, където работодателите плащат 805 евро минимална работна заплата. С това тя гони по минимален доход Испания (826 евро). Интересни са данните за Гърция: дори и след 6 години на тежка криза гърците продължават да получават повече пари от всички източноевропейски страни (без Словения), а и повече, отколкото португалците. В момента минималната работна заплата в Гърция е 684 евро месечно. Към 1 януари т.г. минималната работна заплата в Русия е възлизала на 7500 рубли, а от юли 2017 тя ще стане 7800 рубли. При сегашния разменен курс от 61,5 рубли за евро това означава минимална работна заплата от 127 евро. Казано иначе: минималната работна заплата в Русия е двойно по-ниска от тази в България, три пъти по-ниска от тази в Естония и 12 пъти по-ниска от тези в Белгия и Холандия.,,.....цитат от DW ![]() Въпроса ми е ...какво пък толкова правят в това село - Люксембург. ? И по-интересното как го правят това гърците............... ,, дори и след 6 години на тежка криза гърците продължават да получават повече пари от всички източноевропейски страни (без Словения), а и повече, отколкото португалците.,, Не ми се мисли нашия вариант на ,, след 6 години на тежка криза ,,........какво точно ще е останало тук. -------------------- След дъжда, откриваш нова красота, в планинския пейзаж.
В ношната тишина звукът на камбаната е особено чист. |
![]() |
01/06/2017, 22:30
Копирай адреса:
|
|
![]() Шеф на водопад
![]() ![]() ![]() Група: Администратори
Съобщения: 2 956
Регистриран: 17/03/2017
Потребител # 1
|
Много е просто: министър-прецедателят на Люксембург е гей, а ние си имаме заместник-прецедател на парламента, който иска декларация за конфикт на интереси за хомосексуалност. Някой търси под вола теле - "Слочаенос? Немисла!!!"
-------------------- Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети. |
01/06/2017, 23:38
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 1 209
Потребител # 17
|
Към 1 януари 2017 година най-ниската месечна заплата, получена в Люксембург, е била 1999 евро, а в България - 235 евро. Португалия - най-бедната от западноевропейските страни-членки - по закон работодателите са задължени да плащат минимум 650 евро месечно на работниците си. Словения, където работодателите плащат 805 евро минимална работна заплата. С това тя гони по минимален доход Испания (826 евро). Към 1 януари т.г. минималната работна заплата в Русия е 127 евро. Не ми се мисли нашия вариант на ,, след 6 години на тежка криза ,,........какво точно ще е останало тук. Българското правителство си е дупе и гащи с руското. От това, което са ми разказвали, в Русия е много голяма мизерия извън Москва. Наште трябва да не остават по-назад. За Португалия нищо не знам. Чувал съм, че е най-бедната държава, като изключим още по-бедната Но, някога, сигурно 1995 година, най-доброто ми гадже замина там. Чухме се по телефона и тя ми каза - Идвай тук. Работа има, колкото искаш и живота е къде, къде. Нищо общо с България. След няколко месеца мъжът и и детето и отидоха, и още са си там. В Словения бачка една от най-добрите ми приятелки. Непрекъснато ме вика. Обаче, в завода в който бачка няма нищо общо със статистиката, която си дал. Бачка за 3,20-3,40 евро на час. Вероятно проблема идва от това, че македонци са шефовете и е същото като с българската мафия у нас. Просто тя е там за да не е тук, щото тук е още по-зле.. Гърция не ги мисля, а Люксембург въобще не мога да си ги представя. Отдавна съм забравил, какво е да живееш като човек. България: И с криза и без криза е едно и също. Народа ще гладува, чорбаджиите ще преяждат. Да не мислиш, че от тия - управляващите и не знам си тия кви са 200 човека от събранието, че взимат по-малко от 100 бона месечно и то най-слабите, а тия по върховете, и тях не мога да ги мисля. Не мога да смятам толкова |
02/06/2017, 08:03
Копирай адреса:
|
|
![]() видна мотика
![]() ![]() ![]() Група: Administrators
Съобщения: 4 029
Регистриран: 19/03/2017
Потребител # 3
|
Ми пари правят, Муки, пари.
Но въпреки тия заплати Люксембург всъщност е чревото адово - близо 48 % от населението са мигранти. Лоша работа. -------------------- I'm sarcastic and have a smartass attitude. It's a natural defense against drama, bullshit and stupidity.
|
02/06/2017, 12:15
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Изгонени
Съобщения: 3 124
Регистриран: 02/06/2017
От: Варна Потребител # 45
|
,, Към 1 януари 2017 година най-ниската месечна заплата, получена в Люксембург, е била 1999 евро, а в България - 235 евро. Даже в Португалия - най-бедната от западноевропейските страни-членки - по закон работодателите са задължени да плащат минимум 650 евро месечно на работниците си. За сравнение: в Източна Европа най-високата минимална месечна работна заплата е 470 евро - в Естония. Единственото изключение от това правило е Словения, където работодателите плащат 805 евро минимална работна заплата. С това тя гони по минимален доход Испания (826 евро). Интересни са данните за Гърция: дори и след 6 години на тежка криза гърците продължават да получават повече пари от всички източноевропейски страни (без Словения), а и повече, отколкото португалците. В момента минималната работна заплата в Гърция е 684 евро месечно. Към 1 януари т.г. минималната работна заплата в Русия е възлизала на 7500 рубли, а от юли 2017 тя ще стане 7800 рубли. При сегашния разменен курс от 61,5 рубли за евро това означава минимална работна заплата от 127 евро. Казано иначе: минималната работна заплата в Русия е двойно по-ниска от тази в България, три пъти по-ниска от тази в Естония и 12 пъти по-ниска от тези в Белгия и Холандия.,,.....цитат от DW ![]() Въпроса ми е ...какво пък толкова правят в това село - Люксембург. ? И по-интересното как го правят това гърците............... ,, дори и след 6 години на тежка криза гърците продължават да получават повече пари от всички източноевропейски страни (без Словения), а и повече, отколкото португалците.,, Не ми се мисли нашия вариант на ,, след 6 години на тежка криза ,,........какво точно ще е останало тук. Не е 235 евро. http://defakto.bg/2017/05/17/%D1%81%D1%8A%...B5%D0%B2%D0%B0/ Ето какво правят в Люксембург. https://www.youtube.com/watch?v=IfWi0f9IBGE |
02/06/2017, 15:17
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 152
Потребител # 21
|
Ако това е причината, все ще се намери и у нас някой гей за премиер.
|
03/06/2017, 10:53
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 1 468
Потребител # 34
|
Ясно е каква е работата..........но най - хубавото в цялата работа е местоположението им, нямат никакъв шанс да потънат......
Как да не ги разцелува човек... -------------------- След дъжда, откриваш нова красота, в планинския пейзаж.
В ношната тишина звукът на камбаната е особено чист. |
03/06/2017, 16:01
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 948
Регистриран: 02/06/2017
Потребител # 50
|
С една дума,офшорна зона.Американци ,германци и др.си публикуваха техните офшорки.Уж и ние...ама нещо се замълча по тоя въпрос.
|
03/06/2017, 18:59
Копирай адреса:
|
|
![]() Шеф на водопад
Потребител # 1
|
Нито геевете са проблем, нито липсата на такива. Проблем е, че у нас изобщо е важно какво прави някой политик в чаршафите си. Виж на тия в Люксембург не им пука и напредват
-------------------- Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети. |
03/06/2017, 20:33
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 602
Регистриран: 03/06/2017
Потребител # 64
|
То вече е ясно какво е останало тук, у нас: Роми, турскоезични, пенсионери, мутрите, ченгетата, инвалидите, и тези, които по една или друга причина не са могли да идат да работят навън. Е, и доста администрация, и всякакви хора, които добре поживяват покрай политици, медии, реклама, шоу, далавера наречена у нас бизнес... Такива ми ти работи.
А в Люксембург живеят добре, защото са зона нарочно избрана за банкери и плутократи от елита в Брюксел. С тях няма защо да се мерим. Тъжното е, че не можем да се мерим и с такива като гърци, естонци, словаци, и т. н., то с никой не можем. Скоро гледах дипляна с цени на храни в Германия, където работи сестра ми - същисах се от това, че продуктите там са по-евтини от тези у нас! А знаете какви са доходите там. За какво въобще да говорим. Искаш ли истината по това: Ние като нация се опитваме да угодим на всички и да измамим всички, а в крайна сметка с цялото си шикалкаване и снишаване под масата всъщност мамим единствено себе си! Това е. Този, който не уважава себе си и хитрее, който няма куража да се изправи смело и да заяви своята чест, достойнство и права, никой не го уважава и всички го тъпчат и унижават. От години ви повтарям тук, че докато статуквото се крие зад дебелия врат на Бате и Борисов е начело на държавата ни, нищо добро няма да произлезе. Просто ще се крепи това статукво, докато накрая не разберем колко сме прецакани и не дойде белята. Но вече ще е късно. Съжалявам, но така стоят нещата. Бъдете здрави! |
03/06/2017, 21:02
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 554
Потребител # 25
|
... От години ви повтарям тук, че докато статуквото се крие зад дебелия врат на Бате и Борисов е начело на държавата ни, нищо добро няма да произлезе. Просто ще се крепи това статукво, докато накрая не разберем колко сме прецакани и не дойде белята. Но вече ще е късно. Съжалявам, но така стоят нещата. Бъдете здрави! Ахм ... значи статуквото стефанчо! Ти бре стефанчо, не беше ли застъпника на воленчо сидеровия? (че и лично се познавахте!) Сега тоз е управляващ!!! Кога бре стефанчо, ще разберем колко сме прецакани и ще съжаляваме как стоят нещата? Когато дойде белята (сидеровчето ли, което има 9 присъди за хулиганство) ? п.п. Пази Боже от неграмотници!!! п.п.п. Бъди здрав и ти стефчо! -------------------- Ако човек е тъп, той е беден, тоест иска му се да е комунис.. е казъл мъдрецът!
Имало едно време СССР! “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!" |
04/06/2017, 08:47
Копирай адреса:
|
|
|
Мистър изненада
Съобщения: 987
От: София Потребител # 12
|
Нито геевете са проблем, нито липсата на такива. Проблем е, че у нас изобщо е важно какво прави някой политик в чаршафите си. Виж на тия в Люксембург не им пука и напредват О, не. Според мен гей политик е проблем у нас. Ако не беше проблем нямаше да се крият, а щом се крият, значи могат да бъдат изнудвани и държани в шах, а това елошо за един политик. |
04/06/2017, 16:11
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 21
|
Ако питаш мен, напредват, защото се намират по-на запад от нас и не познават комунизма. Но те нямат голяма заслуга за това.
|
04/06/2017, 16:49
Копирай адреса:
|
|
![]() видна мотика
![]() ![]() ![]() Група: Administrators
Съобщения: 4 029
Регистриран: 19/03/2017
Потребител # 3
|
Всъщност ... доста некачествен го прави. Да не си в състояние да отсееш съществените от несъществените характеристики на едно човешко същество говори за доста ниско качество.
-------------------- I'm sarcastic and have a smartass attitude. It's a natural defense against drama, bullshit and stupidity.
|
04/06/2017, 17:14
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 21
|
Не мисля така! Човекът е емоционално животно и понякога нещо много дребно може да те накара да не харесваш някой. Ако някой е имал неприятни емоции с гейове, например, нормално е да не ги харесва. Можеш да не харесваш някой, заради лош дъх, примерно.... И по принцип това дали някой е качествен или не, също е много относително. Странно ми се струва и твърдението ти, че неспособността на някой да отсее съществено от несъществено, го прави некачествен.
|
04/06/2017, 19:26
Копирай адреса:
|
|
![]() Шеф на водопад
Потребител # 1
|
...Скоро гледах дипляна с цени на храни в Германия, където работи сестра ми - същисах се от това, че продуктите там са по-евтини от тези у нас!... Хайде сега да те видим как ще защитиш написаното от теб. Тук един хляб Симид 830 гр. струва 1.00 лв (или 1.20 лв/кг), има и на промоция по 0.80 лв, но да не издребняваме. https://www.ebag.bg/categories/khliab/479 Хайде сега бъди така добър и помоли сестра ти да купи един хляб около 800 гр. за по-малко от 0.50€, да снима и да прати касовата бележка. После може да сравним и други продукти, олио, месо, кисело мляко, ако щеш... -------------------- Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети. |
04/06/2017, 19:28
Копирай адреса:
|
|
![]() Шеф на водопад
Потребител # 1
|
Хайде сега да сравним:
Ако някой има лош дъх, той принципно е лош политик. и Ако някой е гей, той принципно е лош политик. -------------------- Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети. |
04/06/2017, 20:12
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 64
|
Здрасти!
Както се казва, признат грях, половин грях. Ето, признавам, че сбърках за Сидеров, излезе нагаждащ и част от същото статукво, против което пиша тук от години. Това, че съм сгрешил за един от бандата, не променя факта, че въпросното статукво погубва нацията. Не се отказвам от този факт. Той си е налице. Все пак да не забравяме, че премиер е не Сидеров, а пак Борисов, нали така. Тоест, не Сидеров ще взима решенията. Волен се кротна заради детето и младата булка, не че го оправдавам, но се оказа наистина използвач и част от тези, които продължават да ограбват и съсипват страната ни. Това всъщност ще е и краят на т. нар. "патриоти" в нашата съвременна история. Всички, които се коалират с ченгетата и мутрите от ГЕРБ, после се разпадат, знаем - преди Яне Янев, после Реформаторите, АБВ, сега Патриотите... Истината е, че България си остана мутренска, бандитска и ченгеджийска държава, по-скоро подобие на такава, сива зона и кенеф на Европата, както онзи чех ни беше изтипосал, и с право. Истината боли, но тя е такава, каквато е. Друг факт ще ти дам: В парламентарната група на ГЕРБ има почти толкова членове на бившата БКП и Държавна сигурност, колкото и в тази на БСП! Да коментирам ли повече - кой, как, защо ни управлява и ограбва? Нищо не се е променило, от 1989 г. насам - същите хора, техните деца и внуци... и приятели, от службите, и Партията... Да защитаваш Борисов и ГЕРБ е същото, както и БСП, и Сидеров, и цялата тая пасмина. Аз съм против цялото това статукво, което ни ограби и затрива народа ни, но у нас няма достатъчно потенциал от мъжество, кураж и истинско родолюбие, което да се възпротиви на тези бандити. Ето това казвам, и винаги съм казвал. Да издребнявам в дребни спорове не искам, ще прощаваш. Още повече на лична основа. Не си струва, бъди здрав! |
04/06/2017, 20:19
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 64
|
Оф, пак ли на дребно! Чакай малко... Така. Ето, пред мен е дипляна от немска хранителна верига, на която има снимани различни хранителни продукти с цените отдолу - пилета, шунки, меса, млека, и т. н. Взимам една такава и от наша Била, която ми е под ръка, и сравнявам. Цените са почти идентични. На някои са малко по-високи в немско, на други у нас - примерно пилешкото у нас е по-скъпо, и т. н. Сега, няма да споря за някакви си 20 стотинки, или 50 евроцента, и т. н. И, знаеш ли защо? Защото доходите в Германия са 10 пъти, 10 пъти (!) и повече по-високи! Ето затова. Дали хляба е с 20 евроцента по-скъп при тях, а пилешкото у нас... това не променя нищо. Защото, средната заплата у нас знаеш колко е, също знаеш колко е в Германия. Ако още ти се спори на дребно, давай. Аз няма какво да добавя.
Освен, че при приблизително еднакви цени хората у нас реално получават около 500-1000 лв заплати, а болшинството дори под 600!, то в немско нещата тръгват от 1500 евро нагоре, и то това е санитарният минимум за немеца, реално доходите там са много по-високи. Защо въобще спорим за това... |
04/06/2017, 20:49
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 21
|
Именно, и в двaтa случaя нямa връзкa с кaчествaтa нa някой кaто политик. Мисля кaто теб в товa отношение.
|
![]() ![]() |
| Олекотена версия | Сега е: 17/04/2026, 11:01 |