Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Обаждане от непознат номер ...
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2
biggeorge
Преди няколко дни ми се обади една непозната жена от този номер:
024512511
Представи се като служител на "Велмакс Лукс" (не е ясно дали има такава фирма наистина?!?) и ме покани на тяхна презентация.
Казах й, че ще си помисля дали да отида.
Тя ми отвърна, че ще ми се обади отново в деня преди презентацията.
Днес пак ми звънна същата жена, но от друг номер:
024738782
Представи се като служител на "Велмакс Лукс" и ми напомни, че трябва да отида на тяхна презентация.
На въпросът ми какво ще има на тази презентация ми каза, че фирмата предлага уреди за дома.
Като я попитах откъде ми имат номера ми отговори, че някой от техните клиенти е мой познат и им го е дал.
Казах им, че съм зает и не мога да отида на презентацията им.
Поканиха ме на друга презентация същия ден, но в друг час.
Отговорих им, че съм зает през целия ден и че няма да отида.
Беше разочарована от моя категоричен отказ.

Цялата работа ми мирише на измама. dry.gif
Не знам дали на презентацията ще ме накарат да купя нещо или ще ми искат пари за самата презентация, но нещо не е наред в тази покана.
Бъдете внимателни къде ходите, с кого се срещате и на кого си давате номера на телефона.
Публикувам всичко това не за да им правя реклама или антиреклама, а за да сте запознати с този тип измами и ако ви се обадят да ви предлагат нещо, което реално не съществува да не се връзвате на номерата им. angry.gif

Аз имам още един такъв случай:
Бях ученик в 12 клас.
На улицата ме спира жена и ми казва, че съм спечелил награда.
Аз се ухилих като идиот от щастие.
Тя започна да ми тика "наградите" в ръцете и като ме затрупа с един куп безполезни боклуци (сапун, шампоан и соли за вана) ми каза, че трябва да платя 5 лева, за да си получа наградата.
Казах й, че нямам 5 лева в себе си.
Тя си събра нещата и каза, че щом нямам 5 лева тогава нищо не печеля.
Тръгнах си тъжен.
После на прибиране към нас се усетих, че е било измама и се зарадвах, че се отървах така леко. w00tbrows.gif

Накрая искам да ви питам:
Обаждали ли са ви се досега с подобни покани, предложения и промоции?
Печелили ли сте нещо, което реално не съществува?

Споделете опита си от подобни измами и манипулации! rolleyes.gif
Thursday Next
Цитат
(не е ясно дали има такава фирма наистина?!?)

Ти Гугъл нямаш ли бе, Жорка? laughing.gif

Какво те учудва толкова? Тенджери Цептер и прахосмукачки Реймбоу в едно. Стандартен метод на работа. Партита, презентации, карат те да се чувстваш изключителен и избран и ти пробутват продуктите си.

По местата, където се подвизавам, е забранено да ми се обаждат така, без аз изрично да съм им дала телефона си и да съм се съгласила да ми рекламират продуктите си. Ако го направят, мога да ги дам на полицията. В България изглежда просто си купуват телефоните на потенциални клиенти от мобилните доставчици и готово.
evanka
Тези имат номера ти от телефонния указател, ако са ти се обадили на домашен. Ако са ти се обадили на мобилен го имат от някое от десетките места, на които си го оставил. Личните данни са стока, която се търгува, затова всички, освен банките и неколцина сериозни фирми, продават на други данните ти . Ако имаш клиентска карта в някой магазин или дори безобидна книжарница, бъди сигурен, че данните ти вече са у стотици търговци на всички континенти.
По тукашните земи, след много оплаквания създадоха с-ма, в която вкарваш номерата си и ако някой има нещастието да се обади на такъв номер, глобата е 70 000 евро, ако го натопиш. Знайш как секнаха да ми звънят като натопих няколко такива търговци.
Горския
В България това можа да стане под натиска на ЕС.
Извън ЕС НИКОГА не може да се очаква подобно решение - за разсъждеnие на тези, които искат да излязът от ЕС - има много други ползи от ЕС - Ганев, какво ще кажеш?

Това беше към постинга на еванка, но има нещо не в ред
Бай Ганьо
Горски, защо трябва да чакаш някой (в случая ЕС) да ти казва какво да правиш.
Преди СССР ни казваше и видя до къде я докарахме.
Не всичко което някой ти казва какво да правиш е добро за теб.
Защо трябваше да затваряме АЕЦ блокове?
Това добре ли беше за нас?
И като са толкоз загрижени за нас защо не ни оправят корупцията,
свободата на словото, храните които внасяме от тях...
Мога да изброявам до безкрай.
ЕС не е това, което всички се надявахме да бъде.
Краят му се вижда.
И той ще дойде в наше време.

Thursday Next
Цитат(Бай Ганьо @ 26/04/2018, 13:57) <{POST_SNAPBACK}>

Цитат
Защо трябваше да затваряме АЕЦ блокове?
Това добре ли беше за нас?

Да зададеш този въпрос навръх годишнината от катастрофата в Чернобил е бая цинично. Дори ако просто си търсиш за какво да се сджафкаш, че да си направиш вечерта интересна, пак е цинично.

Цитат
И като са толкоз загрижени за нас защо не ни оправят корупцията,
свободата на словото, храните които внасяме от тях...

Ние все ревем някой да дойде да ни оправи, па после все ревем, че оправени си ходим. Последно кво искаш? Да не ти казват кво да правиш или да ти казват кво да правиш?

Корупцията не може да се оправи, щото от столетия тя е любимият модус операнди на територията. Щото рушветът е предпочитаното средство за решаване на проблеми. И щото ако буташ 20 кинта на ченгето на пътя, нямаш моралното право да ревеш, че "ония горе" взимат. Те взимат с твое съгласие, даже с твое насърчение.

Свободата на словото се гарантира там, където няма подкупни журналисти. Отиваме пак до темата с корупцията, която може да има много лица.

А колкото до храните, вече леко ми писна с тая тъпа мантра. Кво общо има ЕС с това? Ти не вдяваш ли, че това са ЧАСТНИ фирми, които имат производствени мощности както във Франция, така и в Румъния, да речем, и ти внасят оттам, откъдето им е по-близо и по-евтино. Толкоз ли е трудно да се разбере как функционира това, бе да му се не види? Или мислиш, че Кауфланд внасят директно от гаража на Юнкер в софийските си магазини? Кво точно искаш да направи ЕС по въпроса с това коя частна фирма да купува какво от коя друга частна фирма, м? Май за СИВ ревеш.

Цитат
ЕС не е това, което всички се надявахме да бъде.
Краят му се вижда.
И той ще дойде в наше време.

Ти на нов СССР си се надявал, явно. Не, ЕС не е това. Колкото до края му ... Забравяш едно много важно нещо: ЕС изпълни и продължава да изпълнява ролята, заради която беше създаден - да НЕ позволи нова война между европейските държави на своята територия (особено Германия и Франция). Не знам дали си обърнал внимание, но през последните 70 години в държавите членки на ЕС никой с никого не е воювал.
Бай Ганьо
На никакъв СССР не съм се надявал.
Точно обратно.
Надявах се на друг съюз.
Такъв, какъвто трябва да бъде.
А се оказа, че ЕС е един същински СССР, със своите си социалистически директиви.
Нямам какво повече да кажа.
Времето ще покаже кой крив кой прав.
Написаното остава.
Англия повлече крак.
След това ще са другите западни държави.
Накрая в ЕС ще останат само источния блок. laugh.gif
wonda_
На мен ми звънят и аз се държа безобразно с тях. Съветвам ги да си намерят по-достойна работа. Обаче дори и мобилния ми номер е в някаква база данни и не мога да ги откажа завинаги. angry.gif
А тези, с подаръците на улицата... На една колежка ѝ "подарили" чадър, тя казала "Мерси" и си го пуснала в торбата. w00tbrows.gif Условията за подаръка били поставени късно, прекалено късно.
Тарантула
Директно казвам: Губите си времето и моето също. Лек ден!

Никой не подарява нищо срещу нищо. Дори имах оферта за такава работа, да смущавам хора по телефона. Обаче като си се знам как отговарям като ми вдигнат тон или ме накривят, няма и ден да издържа.

Ти що се връзваш? Толкова ли си наивно..?
agrippa
Не вдигам на непознати номера, освен ако не очаквам важно позваняване отнякъде и не съм сигурен за номера. Да оставят съобщение, ако не го направят, значи не им е чиста работата.
Shade
Цитат(biggeorge @ 26/04/2018, 01:06) <{POST_SNAPBACK}>
Преди няколко дни ми се обади една непозната жена от този номер...
Обаждали ли са ви се досега с подобни покани, предложения и промоции?
Печелили ли сте нещо, което реално не съществува?[/color]

Най-редовно ми се обаждат. Сума ти ваканции на Карибите и Хавай съм спечелил.
Известно е, че са длъжни да бъдат вежливи и търпеливи, така че ако ми звъннат на домашния телефон и съм във форма, минавам към процедура печене на слаб огън в многословен режим на заинтересован наивник.
Зарибяването на мобилен телефон в САЩ се води незаконно, понеже мобилните телефони отчитат минути по плана, независимо дали ти си звъннал или са звъннали на теб. Така че към такива съм кратък и брутален.
Shade
Цитат(wonda_ @ 26/04/2018, 09:10) <{POST_SNAPBACK}>
А тези, с подаръците на улицата... На една колежка ѝ "подарили" чадър, тя казала "Мерси" и си го пуснала в торбата. w00tbrows.gif Условията за подаръка били поставени късно, прекалено късно.

Преди няколко години един такъв младеж ме издебна на Витошка, връчи ми някаква кутия и започна да държи реч. Аз, обаче, си продължих пътя без да спирам. Онзи тръгна след мен и взе мрънка на английски, на руски, на френски без реакция от моя страна. В крайна сметка пуснах кутията на земята, вреснах на китайски, че е глупак, да си завре стоката в задника, и отминах.
Persian
Цитат(biggeorge @ 26/04/2018, 12:06) <{POST_SNAPBACK}>

Тия рекламните са на случайно избиране smile.gif
Набират някакъв номер и ти надуват главата с неща, които не те интересуват, а ако случайно те заинтересуват, може да си купиш нещо на десеторна цена smile.gif
Като те питат, дали ще отидеш на нещо такова и проявиш малко интерес или колебание, те ти оставят номера и пак ти звънят.
Ако им откажеш, тогава го зачертват и не се обаждат.

И на мен са ми се обаждали за тва-онова, ама не се интересувам. Къде ще ходя по такива работа.
Тва да не е като новооткриване на публичен дом smile.gif

Колкото до парите. То винаги се стига до тях, което е добре, защото те не представляват нищо, но са объркали мозъците на хората smile.gif
Ev@
Можеше да си спестиш драматизма и конспиративните размисли и да провериш фирмата в Гугъл и в Търговския регистър.

ПП. Най-добре иди на презентацията, може там да срещнеш жената на живота си.
D-rA
Цитат(Ev@ @ 27/04/2018, 12:35) <{POST_SNAPBACK}>
ПП. Най-добре иди на презентацията, може там да срещнеш жената на живота си.

... в комплект с Рейнбоу sunbathing.gif
krem-karamel
Цитат(D-rA @ 27/04/2018, 12:38) <{POST_SNAPBACK}>
... в комплект с Рейнбоу sunbathing.gif

И тенджери Цептер. wavetowel2.gif
Alexfield
Жорката ще се направи на тиган: Гъзът - на топло, коремът - пълен и една жена да го държи за дръжката innocent.gif
Thursday Next
Цитат
като са толкоз загрижени за нас защо не ни оправят

Мечтаеш си ти за братската любов, мечтаеш ... Колкото и да се криеш зад репчене като японско петле, като не внимаваш, думите, които избираш, казват доста повече от тебе. Freudian slip му се вика на това. laughing.gif

Лоши са с тия директиви, дето ни казват кво да правим, ама питаш що не ни оправят. Как предлагаш по-точно да ни оправят, ако не с директиви и регламенти? Да влязат с танкове като руснаците в Чехия ли?
Бай Ганьо
Лоши са, да.
Европа ни иска като първоправни членове, но ни третира като роби.
Плащайте и изпълнявайте, но не ни вземайте работните места.
Ще правите каквото ви казваме.
Питето
Щото СИВ те оставяше да си правиш каквото искаш — кеф ти Рено-Алпин, кеф ти високи технологии за твърда валута вместо бартерен износ на Икра за необятния пазар. Роб бил, забрави "жителството" и "разпределението" , забрави забраната за втори имот... ма иначе робство било 2 милиона оправни българи шетат из Европа и света, да получават в пъти повече и да пращат в България повече пари, отколкото инвеститорите са склонни да рискуват. Кво сме правили като са ни натиснали да затворим старите блокове на АЕЦ-а, ли — ми масово се топлим на климатици и НЯМАМЕ РЕЖИМ НА ТОКА, както когато имахме пълен комплект блокове в АЕЦ, още цял куп ТЕЦ на въглища и не успяваха на пълна мощност да захранват такъв дребен потребител като домакинствата. Е, освен мазохистите и онези дето са получавали незаслужено, други не оплакват соца. prashchai grigorii.gif
Бай Ганьо
Кой иска СИВ?
Аз ли?
И колко струва тока от АЕЦ`а?
Горския
Цитат(Бай Ганьо @ 28/04/2018, 21:08) <{POST_SNAPBACK}>
Кой иска СИВ?
Аз ли?
И колко струва тока от АЕЦ`а?

Ганев, Питето и Thursday ти поставиха конкретни въпроси - отговори, ако можеш. Ама явно не можеш и сe впускаш в най-банални увъртания!
Бай Ганьо
Моята позиция е ясна.
Ако исках СИВ щях да си остана в България.
Защото ЕС се оказа СИВ.
Бях за влизането на България в ЕС, но сега смятам, че беше грешка.
Ще го постотя защо.
Защото ако не бяхме влезли мутрите щяха за се избият сами едни други, защото се крадяха взаимно.
А ние влязохме и те започнаха да усвояват европейски програми.
Демек Европа ги храни и те са хепи с това.
Кротнаха се.
Отгоре на това и ни управляват.
Помниш, че ви казах да ви пикам на съюза. smile.gif
Питето
Когато платим загробването на остарелия АЕЦ, тогава ще ти дам точната цена на тока от АЕЦ-а. А ако случайно нЕкой от блоковете му издумка като Чернобил, тогава цената ще включва и затритите пазари и икономика в района, както и разходите по лечението на заболелите... Некои сметки са по-тънки от едната "цена в момента".
Питето
В тази посока, там дето живееш, мутрите изтрепаха ли се взаимно, или още живеете в затворени комплекси и сте сред най-големите пазари на бронирани леки коли? Хубаво де, явно са повечко мутрите ви и ще отнеме време, ама да ми посочиш некоя държава, в която мутрите вече да са се изпотрепали взаимно и днес хората да живеят добре. animatedwink.gif
Бай Ганьо
Питето
Такива обаждания според ЗЗП са "нелоялни търговски практики" — Чл. 68к. ...3. отправянето на настойчиви и непоискани търговски съобщения до потребителя по телефон, факс, електронна поща или всяко друго средство за комуникация от разстояние, и т.н...), та е било напълно достатъчно още първия път да кажеш, че ако има второ обаждане, ще имат проблеми на презентацията. Абе защо очаквате друг да ви върши работата, а вие само да събирате парсата?
Thursday Next
Айде стига глупости, кво значи плащайте, като България от влизането си е нетен получател? Що не се съсредоточиш върху това, м?

Цитат
твърдят от бранша

Покажи ми директивата, покажи, че си я прочел и разбрал. Отделно, че ЕК не приема директиви, това правят Парламентът и Съветът.
Thursday Next
Твоята позиция е всичко друго, но не и ясна. Ревеш като вдовица за хЕй, и няма значение за кво ревеш: дали за това да "ни оправят" отвън, или за това, че някой "ни оправя" отвън. Не знам що така не можеш да видиш, че се оплиташ като пиле в кълчища в собствените си противоречия.
Бай Ганьо
Да не мислиш, че демократичните държави са такива от пръкването си!
А за държавата, в която живея и идея си нямаш за правата на така наричените от нас негри.
Българинът си е чист роб спрямо тях.
Това как българинът позволява да го мачкат тук е немислимо.
Бай Ганьо
И кое не ти е ясно!
Аз ли пиша бързо или ти четеш бавно. smile.gif
Thursday Next
Цитат(Бай Ганьо @ 28/04/2018, 22:44) <{POST_SNAPBACK}>
И кое не ти е ясно!
Аз ли пиша бързо или ти четеш бавно. smile.gif

Изглежда ти пишеш по-бързо, отколкото мислиш. Кажи сега: искаш ли някой отвън да ни казва какво да правим, или не искаш?
Бай Ганьо
Караш ме да се постотвам.
Преди бях за ЕС.
Разочаровах се.
Поредната съюзническа издънка.
Сега НЕ на никакви съюзи.
Както работим, така да живеем.
Thursday Next
Цитат(Бай Ганьо @ 28/04/2018, 23:01) <{POST_SNAPBACK}>
Както работим, така да живеем.

Току-що обрече на мизерия широки слоеве от населението, съзнаваш ли? laughing.gif
Бай Ганьо
Разбира се.
Милион да останат, но читави. smile.gif
Thursday Next
Цитат(Бай Ганьо @ 28/04/2018, 23:28) <{POST_SNAPBACK}>
Разбира се.
Милион да останат, но читави. smile.gif

Кой решава кои са читавите? Това е проблемът. Аз например не бих оставила на теб да решаваш. Ти не би оставил на мен. Значи не са ти издържани критериите.
Бай Ганьо
Критериите ги налагат силните за деня.
Ако това са умните, значи те печелят.
Ако са бандюгите, сори.
Какъвто мат`ряла-такъв резултата.
Просто е.
Alexfield
Умните са силните? Сори, ама ти е слабо мисленето. Хитлер е взел властта по демократичен начин. Умен е, силен е. Това ли искаш?
Бай Ганьо
Аз ли пиша неразбрано!
Thursday Next
Цитат
Критериите ги налагат силните за деня.

Аз като ти казвам, че ревеш за СССР ... laughing.gif Отвътре си те влече към диктатурите и това си е.

Критериите се предлагат от доказано добре работещите модели. И не се налагат. Ако щеш ги приемай, ако не щеш - недей. Но трябва да си носиш отговорността за избора си.
Бай Ганьо
В голяма грешка си.
Критериите винаги се налагат от силните на деня.
Горския
Цитат(Бай Ганьо @ 29/04/2018, 10:29) <{POST_SNAPBACK}>
Аз ли пиша неразбрано!

Не, ти не пишеш нерзбрано. Ти пишеш ... противоречиво : едно и противното му!
Питето
Първо отговори дали мутрите у вас се изпотрепаха взаимно или още не са, да видим дали предполагаш правилно, пък после ще обсъдим другите ти догадки.
Питето
Казваш, че нЕма как да издумкат освен нарочно? Ми не е много умно, поне според Мърфи, а и японците (и още куп преживели по-дребни аварии) го подкрепят. От друга страна, риска за околните също трябва да се впише в сметката при разходите, нищо че българите не се застраховат. Ма както писах, "тънки сметки" ама променят цялото уравнение.
Бай Ганьо
Тук няма мутри.
Ако са се избивали, то е било доста отдавна.
Както в щатите през сухия период.
Бай Ганьо
Казвам, че е човешка грешка.
Руснаците имат изградени (не ми се проверява за точна бройка) доста АЕЦ`ове.
Ако бяха толкоз опасни трябваше да гърмят след друга.
New
Цитат(Бай Ганьо @ 28/04/2018, 22:32) <{POST_SNAPBACK}>
Защото ако не бяхме влезли мутрите щяха за се избият сами едни други, защото се крадяха взаимно.
А ние влязохме и те започнаха да усвояват европейски програми.

Как усвояването на европейски програми им попречи на взаимното избиване? Или искаш да кажеш, че алчността на мутрите е лимитирана и те с радост поделят баницата със себеподобни?
Питето
Като ги знам как мълчат при собствен гаф съм сигурен, че е имало доста издънки за които не знаем. За щастие не такива като Чернобил. animatedwink.gif
Alexfield
Нито им е за първи, нито за последен път. Съвсем скоро беше гафът с Рутений 106. За щастие - безобиден гаф.
https://news.bg/world/rusiya-krie-yadrena-a...-parvi-pat.html
hristam
На мен ми се обаждат чат-пат за презентации на какво ли не, категорично отказвам. Не знам измама ли е, не е ли, просто не ме интересува.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.