Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Първи май
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Горския

Честит Празник на Труда!

Това, че комунистите си го присвояват не значи, че не трябва да го празнуваме!
Комунистите винаги са ненавиждали труда - ако може да не се работи и ... да се яде!

За сведение : при нас 1ви май и 8ми май тазии година са във вторник и почти всички правят ... "мост" в понеделник, т.е. 4 дена Wеек енд !
Как е при вас?!
admiral
Късно си се сетил. laugh.gif
Манифестацията вече мина. tongue.gif

New
При нас Денят на труда е през септември. Днес е ден, като всеки друг, въпреки, че точно от САЩ тръгва историята на 1 май.
Тарабас
Цитат(Горския @ 01/05/2018, 18:20) <{POST_SNAPBACK}>
За сведение : при нас 1ви май и 8ми май тазии година са във вторник и почти всички правят ... "мост" в понеделник, т.е. 4 дена Wеек енд !
Как е при вас?!

Мда, изродите си направиха мост, други сме на на тръстиката под моста.
Thursday Next
На косъм ми се размина бачкането днес, можеше да ми пропадне почивният ден. Изобщо не смея да си помисля за "мостове", в момента е голям зор. Виж, дългия уикенд другата седмица няма да оставя да ми го провалят. Ще подхвръкна да си зарадвам душата.
Питето
мрън-мрън-българче. Онези с моста могат да свържат двата бряга, а един (дето не мрънкаше) с тръстикова лодка свърза два континента през цял океан. Та това дето си на тръстиката, си има своите предимства, само трЕбе повечко обмисляне на ситуацията.
evanka
Днес се замислих дали 1-ви май се чества и в други страни освен в България и Франция.
Между другото, ако си гледал френско трудово право 1-ви май е единсвения празник, в който работодателят не може да те задължи да работиш.
Аз бачкам, не правя мостове, евентуално другата седмица мога да си уредя петъка и да си направя уикенд от четвъртък.
А когато почивния ден е в сряда, сливането с уикенда във Франция се нарича Акведукт. Но това са неща, които се случват само в страни където комунизма е победил - Франция например. България и тя е на прав път, зсега само по брой почивни дни.
Тарантула
При мен беше почивен днес. И мост имах даже, та 4 дни общо. Обаче ходих да побачкам два часа, че човека си има нужди...
Тарантула
Какво празнувате на 8ми? Че аз празник нямам.
evanka
Цитат(Тарантула @ 01/05/2018, 22:12) <{POST_SNAPBACK}>

Края на Втората световна.
Само победителите я отбелязват с почивен ден.
Горския
Цитат(Тарантула @ 01/05/2018, 22:12) <{POST_SNAPBACK}>

Това, което руснаците празнуват на 9ти май

Примирието е подписано на 8ми май, обаче ТАСС го съобщава на ... 9ти, така че истината е в това, което казва ТАСС - както винаги!
Хасан
Цитат(Горския @ 01/05/2018, 23:38) <{POST_SNAPBACK}>
Това, което руснаците празнуват на 9ти май

Примирието е подписано на 8ми май, обаче ТАСС го съобщава на ... 9ти, така че истината е в това, което казва ТАСС - както винаги!

На 8 май Уинстън Чърчил и Хари Труман обявяват края на войната в Европа. Късно вечерта на 8 май (ранните часове на 9 май по московско време) Германия подписва още един път капитулацията, отново в присъствието на всички съюзнически сили и СССР.
Хасан
Цитат(Горския @ 01/05/2018, 19:20) <{POST_SNAPBACK}>
Честит Празник на Труда!

Това, че комунистите си го присвояват не значи, че не трябва да го празнуваме!
Комунистите винаги са ненавиждали труда - ако може да не се работи и ... да се яде!

Как е при вас?!

Това за мен е най-тъпият празник. Уж на труда, пък не се работи. smile.gif
Ами ненавиждали!? Много хора работеха здраво тогава и то за жълти стотинки.
agrippa
При нас... даже не го споменават по медиите, няма и манифестация. Ден на труда, да – работим го, значи всичко е точно. 021.gif

Между другото, тия безработните, ако не им даваш да ядат, стават лоши, зли направо. Затова трябва някаква, макар и гадна, безвкусна манджа да им се осигурява редовно в достатъчни количества. Тогава може би няма и да пожелават работата на работливите. good.gif
Хасан
Цитат(agrippa @ 02/05/2018, 01:51) <{POST_SNAPBACK}>
При нас... даже не го споменават по медиите, няма и манифестация. Ден на труда, да – работим го, значи всичко е точно. 021.gif

Между другото, тия безработните, ако не им даваш да ядат, стават лоши, зли направо. Затова трябва някаква, макар и гадна, безвкусна манджа да им се осигурява редовно в достатъчни количества. Тогава може би няма и да пожелават работата на работливите. good.gif

Не, че съм любопитен, но какво е това "при нас"?

Гладен човек лошо гледа и лошо мисли. smile.gif
Thursday Next
Ееее, наглеете тва франсетата. Значи на 8-ми май края на войната, на 9-ти май деня на Европа, на 10-ти е Възнесение тая година ... Бе вие работите ли изобщо? laughing.gif
Thursday Next
Е нали някой трябва да шие напуканите по първомайските манифестации кратуни. a4dff7b7.gif
evanka
Цитат(Thursday Next @ 02/05/2018, 13:16) <{POST_SNAPBACK}>
Ееее, наглеете тва франсетата. Значи на 8-ми май края на войната, на 9-ти май деня на Европа, на 10-ти е Възнесение тая година ... Бе вие работите ли изобщо? laughing.gif

Макрон се закани да сложи в ред тая айлящина. И като започнаха едни стачки....
admiral
Цитат(evanka @ 02/05/2018, 13:21) <{POST_SNAPBACK}>
Макрон се закани да сложи в ред тая айлящина. И като започнаха едни стачки....

Значи не го бива за мотиватор. Ми, да бяха избрали льо Пенката. laugh.gif
Горския
Цитат(Thursday Next @ 02/05/2018, 13:16) <{POST_SNAPBACK}>

На 7ми май мост преди 8ми! на 11ти, мост след 10ти!
Абе комунизма сме го построили, ама почват да си дават сметка, че не е чак толкоз добре - не всички! Ше чакаме да им дойде акъла - съмнително!
Онуфри
Цитат(agrippa @ 02/05/2018, 00:51) <{POST_SNAPBACK}>
При нас...

Kъде е това?
Alexfield
Ама после "бецален" 2-но, че и 3-но за дежурство по празниците.Няма да можеш да си преброиш парите... sunbathing.gif
Thursday Next
Цитат(Горския @ 02/05/2018, 14:51) <{POST_SNAPBACK}>
На 7ми май мост преди 8ми! на 11ти, мост след 10ти!
Абе комунизма сме го построили, ама почват да си дават сметка, че не е чак толкоз добре - не всички! Ше чакаме да им дойде акъла - съмнително!

Тоест, вие другата седмица на практика ще работите само в сряда, така ли излиза? Хахаха, точно като в оня виц за новия завод сте.
wal
По една от местните телевизии показаха десетина пенсионери изпълзели на припек пред Съдебната палата да митингуват.Пък било празник на бачкаторите!!
Ха!Това пък в София:
Горския
Цитат(Thursday Next @ 02/05/2018, 18:46) <{POST_SNAPBACK}>
Тоест, вие другата седмица на практика ще работите само в сряда, така ли излиза? Хахаха, точно като в оня виц за новия завод сте.

Завиждаш, а ! tongue.gif
Не го зная вица - кажи го?
evanka
Цитат(admiral @ 02/05/2018, 13:29) <{POST_SNAPBACK}>
Значи не го бива за мотиватор. Ми, да бяха избрали льо Пенката. laugh.gif

ЛьоПенката ще задълбае още по-силно айлящината, защото тя води социална политика. Взема от работещите и дава на бедните, но първо изгонва мургавите бедни и тогава раздава парите.
Питето
Ти остави мостовете и аквадуктите между почивните дни, ами си бяха спретнали едно "предмостие" с едни яки стачки...
Питето
А-а-а, обещава го, обаче този тип хора, като докопат властта изпълняват само 1/2 от обещаното — почват да вземат от имащите. Другата 1/2 от обещанието не го изпълняват, първо щото бедните гласуват за тях, и тези си поддържат електората (не само че държат бедните бедни, ами и гледат средните да обеднеят, та следващия път да имат по-голямо мнозинство), и второ щото на преразпределянето му куца математиката изначално. Има и трето, опортюнистите, ама хайде да кажем че тази не е от тях.
admiral
Цитат(Питето @ 02/05/2018, 20:24) <{POST_SNAPBACK}>
А-а-а, обещава го, обаче този тип хора, като докопат властта изпълняват само 1/2 от обещаното — почват да вземат от имащите.

Ха, че кой политик изпълнява всичките си обещания? laugh.gif
Бих казал, че 1/2 изпълнение е даже много добра цифра. animatedwink.gif
Питето
Мда, 1/2 от обещаното е като да получиш половин заплата вместо цяла, ма щом те кефи... svirkam si.gif
agrippa
Цитат(Питето @ 02/05/2018, 13:17) <{POST_SNAPBACK}>
Мда, 1/2 от обещаното е като да получиш половин заплата вместо цяла, ма щом те кефи... svirkam si.gif

Някои и на това се радват, щото не знаят как да я карат без заплата.
Питето
Заплати има от около 200 години, преди това как ли са оцелели хората... Да работиш за половин заплата е точно като да вадиш пари от своя джоб, и да ги даваш на работодателя. Ма то, както писах, думата "заплата" действа на повечето хора като наркотик — готови са на всякакви простотии, само и само да имат такова нещо, та дори и да е съвсем недостатъчно. Ако на българите в България им се работеше, повечето работосопособни щяха да имат собствена фирма и да имат право официално да работят колкото си искат часа на ден. Да ама не. Повечето го мислят така sunbathing.gif и мрънкат че "заплатите били малки".
krem-karamel
Ама и ти се исказа...

Не е за всеки да управлява бизнес, но това не го прави по-малко ценен като работник или специалист, нито му дава привилегията да се скътава от работа. Моето общо мнение е, че доста работодателите не ценят хората си, затова има много фирми с голямо текучество.
Thursday Next
Е що да завиждам, като аз без да си вземам отпуск ще имам уикенд от 5 дни? sunbathing.gif

Та ... открива се нов завод, организира се общо събрание на работниците и директорът обяснява накратко работния график:

Субота и неделя - викенд
Понеделяк - одмор од викенда
Уторак - припрема за раду
Среда - радимо
Четвртак - одмор од рада
Петак - припрема за викенд
Питаня?

Един работник вдига плахо ръка и пита:

- Друже директоре, дали чемо радити сваке среде?
agrippa
Цитат(Хасан @ 02/05/2018, 03:48) <{POST_SNAPBACK}>
Не, че съм любопитен, но какво е това "при нас"?
Западна Канада.
agrippa
Цитат(Питето @ 02/05/2018, 23:20) <{POST_SNAPBACK}>
Заплати има от около 200 години, преди това как ли са оцелели хората...
...

Повечето неща, които са ги спасявали тогава сега са забранени или изчезнали.
* Работили са без пари за местния земевладелец.
* Имали са собствена земя и са вадили реколта за да се прехранват.
* Чиракували са години, докато стигнат до заплата и собствен бизнес, както го наричат сега.
* Въртели са търговия, но сега казват големите вериги са им взели хляба;
* На войската са давали заплати, както и ако ставаш за гурбет;
* Можело е да си направиш сам къща от кал или дърва, които си отсякъл, да събираш плодове, гъби, билки и тнт., да хванеш гората с пушка в ръка, в края на краищата. Всичко това сега е незаконно или не плаща масрафа, щото стандарта и мераците се вдигнаха.
* Пасли са овце, сега казват нямало достатъчно кандидати, даже и със заплата.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.