biggeorge
08/06/2017, 21:49
Да си представим следната ситуация.
Отишъл съм на почивка в Швеция и там в хотела съм се напил като свиня.
После съм си взел багажа и минавайки покрай една камериерка пияната ми глава ми е казала да я ритна в главата.
Направил съм го.
Арестуван съм, но шведите са решили да ме освободят от отговорност, за да не обидят българския народ и българските туристи.
За да стане по-интересна историята шведската камериерка е българска гастербайтерка.
Възможно ли е това да се случи наистина?
Колко робско трябва да е мисленето ни, за да сме готови да освободим от отговорност един шведски хулиган?
При положение, че самите шведи не толерират подобно поведение защо ние го правим?
И защо накрая тези, които говорят глупости все остават не разбрани?
Валери Симеонов не беше разбран правилно за майтапчийските снимки в конлагерите на Третия Райх.
Благой Рагин не беше разбран правилно за шведския турист и българската камериерка.
Изобщо голямо неразбиране пада в последно време.
Срам ме е от поведението на Рагин!
Срамота е!
Добре, че
подаде оставка.
Не ме е срам от Рагин, яд ме е че има такива нихилисти.
Когато български гражданин, непринадлежащ към нашия етнос ритна германка по стълбите в метрото, ни пропищяха ушите. Гръмнаха всички родни медии, без да уточнят дори че въпросният е просто бг. гражданин, а не етнически българин.
В случая с идиотизма на пияния швед и ненормалното изказване на Рагин, първо пропищяха социалните мрежи и тогава от немай къде въпросният подаде оставка, а шведът ще остане в ареста, иначе с удоволствие биха го пуснали...под домашен арест. Какъвто беше случая с турчина, убил на пътя до Драгоман българско семейство.
Интереса клати феса. Мисля че психиката на Рагин не е робска, а чисто материална. Това е типичния пример за примитивен и алчен "бизнесмен".
Alexfield
08/06/2017, 22:40
Жорка, учи чужд език и сменяй държавата. Тука е така.
Persian
09/06/2017, 00:15
Гръмнаха всички родни медии, без да уточнят дори че въпросният е просто бг. гражданин, а не етнически българин.
Това е без никакво значение.
Ако аз от самото си раждане съм израснал в Китай, както и да ме наричат, аз съм китаец.
Поел съм тяхната култура и техният начин на живот и нищо не ме прави по-малко китаец от всеки друг китаец.
Не разбирам смисъла на темата, след като единственият опитал да потули нещата е този Благой Рагин и той отнесе такава буря от недоволство, че си подаде оставката. Последните два факта, заедно с последвалия развой на събитията в съда, правят темата ти безсмислена.
zainteresovan
09/06/2017, 14:48
Не разбирам смисъла на темата, след като единственият опитал да потули нещата е този Благой Рагин и той отнесе такава буря от недоволство, че си подаде оставката. Последните два факта, заедно с последвалия развой на събитията в съда, правят темата ти безсмислена.
Е той не се е опитал да ги потули, потулване е когато има стремеж, случилото се да не стане достояние на широката общественост. По-скоро неговото бе "приветствие" на шведа да му се размине, което е по-лошо. От сорта на: "Абе ритнал я е, ритнал, какво толкова. Не е умряла, не е с тежка телесна повреда. Дайте да не го отнася сега тоя швед и да влиза по затворите, че ще ни удари по бизнеса."
И ако трябва да съм честен и ако имахме държавност, точно потулването за което говоря му е майката. Просто случаят нямаше да се разгласява, а виновникът да си понесе наказанието. Шведите нямаше да разберат нищо, а справедливостта щеше да е възтържествувала. И туристите нямаше да са по-малко, и притесненията в тая насока нямаше да ги има, и пострадалата щеше да е доволна, че оня лежи в панделата. А и той като се върне след излежаната присъда, ще разправя, че в БГ така не може. Разбира се остава варианта да скочат шведските правозащитници, че невинен швед леши в БГ затвор, но пък тогава записът ще се извади наяве
Аз лично не държа да лежи в затвора. По нашия закон може да лежи до 3 години и да бъде глобен 500 лева. От това никой няма полза. Предпочитам да го осъдят условно, но да плати 50 000 евро на камериерката.
Да си представим следната ситуация.
Отишъл съм на почивка в Швеция и там в хотела съм се напил като свиня.
...
Трудно ми е да си я представя ситуацията.
Не че не ти се пие, а нямаш нужните пари да си го позволиш!
hristam
09/06/2017, 17:56
Гледай новините по Нова тая вечер, Жоржи, ще има разговор с въпросният швед.
tumna_indiq
09/06/2017, 20:01
Това което каза се очакваше,явно адвоката му го е посъветвал така да говори
но много ме подразни защитника на Рагин ,който го сравни с майка Тереза,
толкова бил всеотдаен,че хотелиерите нямало да приемат оставката му..
one woman
10/06/2017, 08:37
За мен няма значение каква е националността на въпросното прасе, защото както и друг път сме си говорили по подобни теми простотията, наглостта и агресията нямат националност.
Съжалявам много жената, надявам се да няма по-късно появили се увреждания от този зверски ритник и да, смятам, че всеки трябва да си плаща на всички възможни нива за подобно животинско поведение, никакви сълзи и закъснели разкаяния не ме трогват.
На човека, който цитираш не съм гледала лично изявленията, после мернах, че според него са му сложили думи в устата или променили мястото на отговорите, това не ме интересува толкова, колкото, че трябваше да има незабавна остра реакция.
Това е въпрос не само на достойнство, а и на елементарна човещина и несбъркани приоритети. Четох във фейса хора, които предаваха настроението в шведски форуми, в които недвусмислено се осъжда постъпката и се изказва съжаление.
Alexfield
10/06/2017, 21:18
За шведи пишат медиите, но пък изглежда
за 'братушки" мълчат...
Перси, някои бг. граждани не могат да се интегрират в обществото, та ако ще земята да се разцепи. Затова уточних че "героят" от метрото не е етнически българин.
Не вярвам че ти може да станеш по-китаец от китайците, както и те не могат и няма да станат българи.
За шведи пишат медиите, но пък изглежда
за 'братушки" мълчат...
Цитат
но не и руско унижение, възприемано като лична болка от ранимите души на русолюбците
Сиромашките.
Случаят с пияният руснак, размахвал нож, е също толкова скандален, но е заметен под килима и поради липсата на физически насилие , което естествено изобщо не е правилно, но е факт. В този случай родните медии са го играли Трайко Мълчанов.
Не ме е срам от Рагин, яд ме е че има такива нихилисти.
Интереса клати феса. Мисля че психиката на Рагин не е робска, а чисто материална. Това е типичния пример за примитивен и алчен "бизнесмен".
С първите две изречения съм напълно съгласен.
Аз бих го нарекъл прагматик, който не беше разбран от голяма част от обществото. Ако беше примитивен и алчен нямаше да подаде оставка.
П.П. Голяма чест за теб е първото ми мнение да бъде отговор към теб.

Не е задължително да благодариш.
nick_65
11/06/2017, 15:49
Да,но това си е само помежду нас,за целия останал свят той е български гражданин.
Горския
11/06/2017, 22:58
Да,но това си е само помежду нас,за целия останал свят той е български гражданин.
Така е. Венднаж превеждах в полицията за един циганин и се опитах да кажа, че е циганин, но полицаят ми репликира, че по паспорт е българин и прекъсна разговора по този въпрос, давайки ми да разбера, че този въпрос не се даже поставя
Ше мълчат, щото иначе ще почнем да питаме що полицията не го е застреляла като у френско, или са им забранили да ползват оръжие, да не се изпотрепят помежду си като в Лясковец...
zainteresovan
13/06/2017, 11:02
да не се изпотрепят помежду си като в Лясковец...

Ами там не бе "помежду си", т.е. да са се изпозастреляли свои. Нищо смешно не виждам

, бе убит полицай от някакъв идиот, като една съпруга с детенце ей така си останаха. Сега, дали са били подготвени, дали се дължи на тяхна грешка и недооценяване на ситуацията, е без значение.
Смешното е в причините за причината, а не в крайния резултат. И да, пасва на темата, щото си говорим все за едно и също — некомпетентност и замитане на грешките, докато някоя грешка попадне в медиите и няма как да се замете.
Mukaveev
20/06/2017, 20:11
После шведът ще осъди България заради затвора........защото не са му осигурени условия по европейски норми. С глобата ще плати на камериерката и ще му останат пари за един двустаен в Гьотеборг......и ще ни осъди - гаранция.
Цитат
.....и ще ни осъди - гаранция.
Според зависи.
Ако следователите са тъпи,прокурора-неграмотен,а съдиите безхаберни,ще ни осъди.
Юристите ни наистина са некомпетентни.Повечето хора си мислят,че са подкупни.Може и така да е ,но има и незнание,ама голямо незнание.
Mukaveev
20/06/2017, 21:50
Според зависи.
Ако следователите са тъпи,прокурора-неграмотен,а съдиите безхаберни,ще ни осъди.
Юристите ни наистина са некомпетентни.Повечето хора си мислят,че са подкупни.Може и така да е ,но има и незнание,ама голямо незнание.
Аз говоря , че ще ни осъди заради условията в които е бил държан......иначе за другото - да ще го осъдим.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.