Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Камериерка в Швеция ...
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
biggeorge
Да си представим следната ситуация. rolleyes.gif
Отишъл съм на почивка в Швеция и там в хотела съм се напил като свиня. drink.gif
После съм си взел багажа и минавайки покрай една камериерка пияната ми глава ми е казала да я ритна в главата.
Направил съм го. malii.gif
Арестуван съм, но шведите са решили да ме освободят от отговорност, за да не обидят българския народ и българските туристи.
За да стане по-интересна историята шведската камериерка е българска гастербайтерка.
Възможно ли е това да се случи наистина? misli.gif
Колко робско трябва да е мисленето ни, за да сме готови да освободим от отговорност един шведски хулиган?
При положение, че самите шведи не толерират подобно поведение защо ние го правим?
И защо накрая тези, които говорят глупости все остават не разбрани?
huh.gif
Валери Симеонов не беше разбран правилно за майтапчийските снимки в конлагерите на Третия Райх.
Благой Рагин не беше разбран правилно за шведския турист и българската камериерка.
Изобщо голямо неразбиране пада в последно време. dry.gif
Срам ме е от поведението на Рагин!
Срамота е!
Добре, че подаде оставка.
Тиара
Не ме е срам от Рагин, яд ме е че има такива нихилисти.

Когато български гражданин, непринадлежащ към нашия етнос ритна германка по стълбите в метрото, ни пропищяха ушите. Гръмнаха всички родни медии, без да уточнят дори че въпросният е просто бг. гражданин, а не етнически българин.

В случая с идиотизма на пияния швед и ненормалното изказване на Рагин, първо пропищяха социалните мрежи и тогава от немай къде въпросният подаде оставка, а шведът ще остане в ареста, иначе с удоволствие биха го пуснали...под домашен арест. Какъвто беше случая с турчина, убил на пътя до Драгоман българско семейство.

Интереса клати феса. Мисля че психиката на Рагин не е робска, а чисто материална. Това е типичния пример за примитивен и алчен "бизнесмен".
Alexfield
Жорка, учи чужд език и сменяй държавата. Тука е така.
Persian
Цитат(Тиара @ 08/06/2017, 23:36) <{POST_SNAPBACK}>
Гръмнаха всички родни медии, без да уточнят дори че въпросният е просто бг. гражданин, а не етнически българин.

Това е без никакво значение.
Ако аз от самото си раждане съм израснал в Китай, както и да ме наричат, аз съм китаец.
Поел съм тяхната култура и техният начин на живот и нищо не ме прави по-малко китаец от всеки друг китаец.
Cury
Не разбирам смисъла на темата, след като единственият опитал да потули нещата е този Благой Рагин и той отнесе такава буря от недоволство, че си подаде оставката. Последните два факта, заедно с последвалия развой на събитията в съда, правят темата ти безсмислена.
zainteresovan
Цитат(Cury @ 09/06/2017, 15:30) <{POST_SNAPBACK}>
Не разбирам смисъла на темата, след като единственият опитал да потули нещата е този Благой Рагин и той отнесе такава буря от недоволство, че си подаде оставката. Последните два факта, заедно с последвалия развой на събитията в съда, правят темата ти безсмислена.

Е той не се е опитал да ги потули, потулване е когато има стремеж, случилото се да не стане достояние на широката общественост. По-скоро неговото бе "приветствие" на шведа да му се размине, което е по-лошо. От сорта на: "Абе ритнал я е, ритнал, какво толкова. Не е умряла, не е с тежка телесна повреда. Дайте да не го отнася сега тоя швед и да влиза по затворите, че ще ни удари по бизнеса." laughing.gif
И ако трябва да съм честен и ако имахме държавност, точно потулването за което говоря му е майката. Просто случаят нямаше да се разгласява, а виновникът да си понесе наказанието. Шведите нямаше да разберат нищо, а справедливостта щеше да е възтържествувала. И туристите нямаше да са по-малко, и притесненията в тая насока нямаше да ги има, и пострадалата щеше да е доволна, че оня лежи в панделата. А и той като се върне след излежаната присъда, ще разправя, че в БГ така не може. Разбира се остава варианта да скочат шведските правозащитници, че невинен швед леши в БГ затвор, но пък тогава записът ще се извади наяве animatedwink.gif
Cury
Аз лично не държа да лежи в затвора. По нашия закон може да лежи до 3 години и да бъде глобен 500 лева. От това никой няма полза. Предпочитам да го осъдят условно, но да плати 50 000 евро на камериерката.
Онуфри
Цитат(biggeorge @ 08/06/2017, 22:49) <{POST_SNAPBACK}>
Да си представим следната ситуация. rolleyes.gif
Отишъл съм на почивка в Швеция и там в хотела съм се напил като свиня. drink.gif
...

Трудно ми е да си я представя ситуацията.

Не че не ти се пие, а нямаш нужните пари да си го позволиш!

sad.gif
hristam
Гледай новините по Нова тая вечер, Жоржи, ще има разговор с въпросният швед.
tumna_indiq
Това което каза се очакваше,явно адвоката му го е посъветвал така да говори
но много ме подразни защитника на Рагин ,който го сравни с майка Тереза,
толкова бил всеотдаен,че хотелиерите нямало да приемат оставката му.. wacko.gif
one woman
За мен няма значение каква е националността на въпросното прасе, защото както и друг път сме си говорили по подобни теми простотията, наглостта и агресията нямат националност.

Съжалявам много жената, надявам се да няма по-късно появили се увреждания от този зверски ритник и да, смятам, че всеки трябва да си плаща на всички възможни нива за подобно животинско поведение, никакви сълзи и закъснели разкаяния не ме трогват.

На човека, който цитираш не съм гледала лично изявленията, после мернах, че според него са му сложили думи в устата или променили мястото на отговорите, това не ме интересува толкова, колкото, че трябваше да има незабавна остра реакция.
Това е въпрос не само на достойнство, а и на елементарна човещина и несбъркани приоритети. Четох във фейса хора, които предаваха настроението в шведски форуми, в които недвусмислено се осъжда постъпката и се изказва съжаление.
Alexfield
За шведи пишат медиите, но пък изглежда за 'братушки" мълчат...
Тиара
Перси, някои бг. граждани не могат да се интегрират в обществото, та ако ще земята да се разцепи. Затова уточних че "героят" от метрото не е етнически българин.

Не вярвам че ти може да станеш по-китаец от китайците, както и те не могат и няма да станат българи.
Тиара
Цитат(Alexfield @ 10/06/2017, 22:18) <{POST_SNAPBACK}>
За шведи пишат медиите, но пък изглежда за 'братушки" мълчат...

Цитат
но не и руско унижение, възприемано като лична болка от ранимите души на русолюбците

Сиромашките. laughing.gif

Случаят с пияният руснак, размахвал нож, е също толкова скандален, но е заметен под килима и поради липсата на физически насилие , което естествено изобщо не е правилно, но е факт. В този случай родните медии са го играли Трайко Мълчанов.
Хасан
Цитат(Тиара @ 08/06/2017, 23:36) <{POST_SNAPBACK}>
Не ме е срам от Рагин, яд ме е че има такива нихилисти.

Интереса клати феса. Мисля че психиката на Рагин не е робска, а чисто материална. Това е типичния пример за примитивен и алчен "бизнесмен".

С първите две изречения съм напълно съгласен.

Аз бих го нарекъл прагматик, който не беше разбран от голяма част от обществото. Ако беше примитивен и алчен нямаше да подаде оставка.
П.П. Голяма чест за теб е първото ми мнение да бъде отговор към теб. smile.gif Не е задължително да благодариш. smile.gif
nick_65
Да,но това си е само помежду нас,за целия останал свят той е български гражданин.
Горския
Цитат(nick_65 @ 11/06/2017, 15:49) <{POST_SNAPBACK}>
Да,но това си е само помежду нас,за целия останал свят той е български гражданин.

Така е. Венднаж превеждах в полицията за един циганин и се опитах да кажа, че е циганин, но полицаят ми репликира, че по паспорт е българин и прекъсна разговора по този въпрос, давайки ми да разбера, че този въпрос не се даже поставя
Питето
Ше мълчат, щото иначе ще почнем да питаме що полицията не го е застреляла като у френско, или са им забранили да ползват оръжие, да не се изпотрепят помежду си като в Лясковец... laughing.gif
zainteresovan
Цитат(Питето @ 13/06/2017, 08:24) <{POST_SNAPBACK}>
да не се изпотрепят помежду си като в Лясковец... laughing.gif

Ами там не бе "помежду си", т.е. да са се изпозастреляли свои. Нищо смешно не виждам no.gif , бе убит полицай от някакъв идиот, като една съпруга с детенце ей така си останаха. Сега, дали са били подготвени, дали се дължи на тяхна грешка и недооценяване на ситуацията, е без значение.
Питето
Смешното е в причините за причината, а не в крайния резултат. И да, пасва на темата, щото си говорим все за едно и също — некомпетентност и замитане на грешките, докато някоя грешка попадне в медиите и няма как да се замете.
Mukaveev
После шведът ще осъди България заради затвора........защото не са му осигурени условия по европейски норми. С глобата ще плати на камериерката и ще му останат пари за един двустаен в Гьотеборг......и ще ни осъди - гаранция.
wal
Цитат
.....и ще ни осъди - гаранция.

Според зависи.
Ако следователите са тъпи,прокурора-неграмотен,а съдиите безхаберни,ще ни осъди.
Юристите ни наистина са некомпетентни.Повечето хора си мислят,че са подкупни.Може и така да е ,но има и незнание,ама голямо незнание.
Mukaveev
Цитат(wal @ 20/06/2017, 22:44) <{POST_SNAPBACK}>
Според зависи.
Ако следователите са тъпи,прокурора-неграмотен,а съдиите безхаберни,ще ни осъди.
Юристите ни наистина са некомпетентни.Повечето хора си мислят,че са подкупни.Може и така да е ,но има и незнание,ама голямо незнание.

Аз говоря , че ще ни осъди заради условията в които е бил държан......иначе за другото - да ще го осъдим.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.