Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Демони, вампири, върколаци ...
Форум АБВ > Общи > Ъ?
biggeorge
Снощи като вървях по една улица чух две жени да си говорят.
Не съм подслушвал, без да искам чух разговора им. whistling.gif
Едната обясняваше на другата, че сред хората има демони, че някои хора били демонизирани и че вярващите хора трябва да борят с тях.
Говореше и за Дявола, който може да открадне душите на хората.
Чух как обясняваше, че ако срещнеш демонизиран човек трябва да му кажеш: "Назад, демоне, назад в името на Господ! Назад, Сатана! Анатема!".
Тук беше моментът, в които ги подминах с облекчение и радост в душата, че не ги познавам лично.
Не ми се слушаха такива неща.
Преди време имах една позната, която вярваше в духове, вещици, магии, в силите на небето и земята ... w00tbrows.gif
А вие вярвате ли в такива неща?
Вярвате ли в демони, вампири, върколаци, вещици, магии, духове, илюминати, рептили, световни конспирации, срещи с извънземни?
А вярвате ли в Бог?
Крайнорелигиозни ли сте?
Анатемосвате ли демонизираните хора?
Вярвате ли в теорията за еволюцията и теорията за Големия взрив?
Или вярвате, че Бог е създал Адам и Ева преди 6000 години?
Вярвате ли в равенството пред законите?
Суеверни ли сте?
Какво правите като видите черна котка да ви пресича пътя?

Няма да питам какво мислите за джендърите, гейовете и лесбийките, че да не изпедерастяваме темата! laugh.gif
Но ако искате можете да споделите и за тях ...

П.п.: Не съм суеверен.
Вярвам в Бог и дори съм кръстен, но не съм фанатик.
Мен в къщи са ме учили, че Бог е Любов и това ми е напълно достатъчно. az takovata.gif
Вярвам в теорията за еволюцията и теорията за Големия взрив.
Науката и религията не са в конфликт, а хората, които са привърженици на науката и религията са в конфликт.
Не вярвам в демони, вампири, върколаци, вещици, магии, духове, илюминати, рептили, световни конспирации, срещи с извънземни.
Вярвам, че в безкрайната Вселена сред милиардите галактики пълни с милиарди звезди е възможно да има планета с разумен живот, но надали някога ще можем да осъществим контакт с тях.
Не съм сигурен обаче, че на Земята има разумен живот. a4dff7b7.gif
Вярвам, че Земята е кръгла и че яденето на животинско месо не е убийство.
И вярвам, че законите трябва да важат за всички без значение на възраст, пол, раса, етнос, сексуална ориентация ...
Вярвам и че всички сме родени с равни права.
А вие в какво вярвате? rolleyes.gif
Онуфри
Цитат(biggeorge @ 03/07/2018, 19:13) <{POST_SNAPBACK}>
….А вие в какво вярвате? rolleyes.gif

А … трябва ли да вярваме?

п.п. Действителността си е … независимо в какво вярваш!

prashchai grigorii.gif
Lestr
Да вярваш а теорията за еволюцята и тази за Големия взрив е по-глупаво, отколото да вярваш в Бог. Еле пък в престъпника Исус Христос. Не сме равни пред законите, за цыганите няма закони. Жалко, че Хитлер изгуби войната...
Riki
Цитат
Снощи като вървях по една улица чух две жени да си говорят

Интересна е тази твоя улица. Колко разговори само долавяш (имаш отличен слух), породили " размисли страстни", провокирали теми...

Цитат
Преди време имах една позната, която вярваше в духове, вещици, магии, в силите на небето и земята

Тя къде е сега? Не съм любопитна, но е важно да се проследи съдбата и. В смисъл, да не е отнесена от....щом е " имах", нали..

Цитат

Да! И във феи, тролове, елфи, джуджета.. Как забрави джуджетата?

Да ти кажа, не успях да разбера това:

Цитат
Науката и религията не са в конфликт, а хората, които са привърженици на науката и религията са в конфликт

Науката и религията се ...как да кажа...градят от хора, привърженици. Те съставят хипотези, които отхвърлят или доказват, законите, догмите, наказанията... Библията не си я представям, да скочи срещу Биологията ( да кажем). Освен, ако ... но ти не вярваш в духове. Значи ? animatedwink.gif

Не знам! (ааа. може би, че всичко е от самите нас?! Извинявай, малко бавно зацепвам).

Съвест! Това е, което търся у хората.
Тарантула
Не вярвам в богове, демони и измислени персонажи. Нямам такива нужди или въображения.
Реалист съм и вярвам по - скоро в илюминатираният "подземен" строй, който ни управлява.
Alexfield
Цитат(Lestr @ 03/07/2018, 19:42) <{POST_SNAPBACK}>
Да вярваш а теорията за еволюцята и тази за Големия взрив е по-глупаво, отколото да вярваш в Бог. Еле пък в престъпника Исус Христос. Не сме равни пред законите, за цыганите няма закони. Жалко, че Хитлер изгуби войната...

И това е по темата ли?

Отделно проповядването на фашистки/нацистки идеологии изобщо не се толерира и в новия форум.
Lestr
По темата е. Отговарям му в какво не трябва да се вярва. А ти къде видя проповядане на някакви идеологии?

пп. На Alexfield отговарях. Стана грешка.
biggeorge
Цитат(Тарантула @ 04/07/2018, 12:13) <{POST_SNAPBACK}>
Не вярвам в богове, демони и измислени персонажи. Нямам такива нужди или въображения.
Реалист съм и вярвам по - скоро в илюминатираният "подземен" строй, който ни управлява.

Реалист, който вярва в илюминати. w00tbrows.gif
Това по-скоро е сюрреализъм! laugh.gif
biggeorge
Тази бивша моя позната си живее нейния живот. grin.gif
Доколкото знам е жива и здрава, омъжена с 3-4 деца.
Сами по себе си науката и религията не са в конфликт. sun.gif
Науката не отрича религията и религията не отрича науката.
В основата на конфликта са привържениците на науката и религията, които взаимно отричат убежденията си.
Това имах предвид. animatedwink.gif
New
Цитат(biggeorge @ 07/07/2018, 00:31) <{POST_SNAPBACK}>
Науката не отрича религията и религията не отрича науката.

Отричат се, разбира се. Отричат си взаимно твърденията.
Тарантула
Всеки да го разбира както прецени.
Питето
Ама да бе, по-вероятно е да има вампири и върколаци (странни междувидови варианти, които никой не е виждал на живо), но не и хора, които искат да управляват останалите хора и са заформили някакво общество (по подобието на партиите, кастите, сектите...). И в тази посока, шанса да видиш вампир (върколак или друг странен междувидов феномен) е 50/50% — или ще видиш, или няма да видиш. cheers1.gif
New

Шансът за съществуването на тайни общества, управляващи света е също 50/50% - или ги има, или ги няма. Също, като вампири и върколаци.
The_Purifier
Аз знам за едно тайно общество, това са бабите на пейките пред блока smile.gif
Riki
По мои сведения, те са от " старата система за наблюдение и информация".

Поздрав:

п. п. духовете не ми дават да покажа картинката, съжалявам.... sad.gif
Shade
Цитат(biggeorge @ 03/07/2018, 09:13) <{POST_SNAPBACK}>

А ние избягваме да се залъгваме с вярване.
Достоверното го знаят дори крайните фанатици. За които усилието да се опознава непознатото е голям залък. Успокоително е да превърнеш невежеството във вечно блаженство, вместо да приемеш, че не знаеш.
krem-karamel
Вярвам, че малко знаем за света и не мога да отрека нещо, само защото не е подчинено на законите, които сме открили. Наричаме го чудо. Ти бил ли си свидетел на чудо?

Питето
Пропускаш една подробност, за да си докажеш теорията... писах "видиш", а не "има или няма". Ти от къде си сигурна, че не си виждала човек от тайно общество? Той няма външна, видима разлика като върколак или вампир... в смисъл, че няма как с едното виждане да докажеш каквото и да е, камо ли процентите.
Ах да, втората подробност — пропусна иконката с наздравицата в края. Тя идва от: "Какъв е шанса да видиш жив динозавър днес на улицата" (търси се с кавичките)... a4dff7b7.gif
New

Съвсем успешно можеш да замениш с "видиш". Процентът не се изменя. Защото или виждаш или не виждаш. А дали знаеш какво виждаш или не знаеш какво виждаш е отново 50 на 50.
Както и да го въртиш и сучиш, все тая се оказва.
New
Те не са от тайните, а съвсем явни, че и безцеремонтни. smile.gif
Тарантула
Аз не ги наричам тайни. Всички знаем кой ни управлява, следи, нарочва и насочва и настройва.
Тва за "тайни" е за да има интрига явно.
Thursday Next
Въпрос 1, зададен по 4 начина:

Цитат
Вярвате ли в демони, вампири, върколаци, вещици, магии, духове, илюминати, рептили, световни конспирации, срещи с извънземни?
Суеверни ли сте?

Въпрос 2, зададен по 5 начина:

Цитат
А вярвате ли в Бог?
Крайнорелигиозни ли сте?

Въпрос 3, случайно попаднал в калабалъка сред другите, неизвестно защо:

Цитат

Подкъси малко чаршафите, бе Жорка. laughing.gif

Не може в една тема да натикаш двайсет теми, щото се получава тюрлюгювеч.
New
Аз не знам. Кой ни управлява?
Питето
Я пак, ама бавно и стъпка по стъпка. Виждам върколак = значи върколаците съществуват щото признака е видим. Виждам човек, обаче това не значи нито че има тайни общества от хора, нито че няма тайни общества от хора, щото не гледаш за хора а за тяхна дейност, която е невидима на пръв поглед. Та това че виждаш човек, все още не е 50/50. Опитвам се да обясня, че единия признак е видим (върколак, вампир динозавър) и става шегата с 50/50, докато другия признак е невидим и няма как с един поглед да го докараш до 50/50.
Ей, това логиката хич не я бръснете нито теологически, нито пропагандно, нито гласоподавателно, та дори финансово я подминавате, въпреки че става дума за собствения джоб.
The_Purifier
Могъщи са.
Тарантула
Гугъл притежава цялата информация за теб: Знае какво ядеш, къде пазаруваш, къде се намираш, с какво се обличаш, по какво въздишаш, какво мечтаеш и планираш, на какво ухаеш, какво ти се прави в момента и къде си изгуби чантата...
Това не е ли достатъчно?
New
Гугъл ли ме управлява?
Тарантула
shades.gif uhuh.gif
klik_kibik
Не вярвам. Искам да знам. Когато не знам или не съм сигурен - значи просто не знам или не съм сигурен... няма драма. p.gif
New
Тарантулке, наистина не разбирам. Обясни, ама с думи прости, а не с емотикони, кой наистина ни управлява?
Alexfield
Никой не ни управлява. Провалил се експеримент сме...
Persian
Цитат(biggeorge @ 03/07/2018, 19:13) <{POST_SNAPBACK}>

Едната обясняваше на другата, че сред хората има демони, че някои хора били демонизирани и че вярващите хора трябва да борят с тях.

- Хората имат различен поглед върху нещата.
Едните са щастливи, когато другите са нещастни / Които са по-зле от тях /, а други са щастливи, когато и другите са щастливи / Или по-добре от тях /
Има много кофти хора, но те не са демонизирани. те просто са тесногръди, алчни и завистливи.
В коректния контекст, снобът е празнословен, тесногръд и ограничен човек, страдащ от прекалено ласкателство и тщеславие, поради липса на стойност и ценностна система

- Хората често говорят повече отколкото знаят.

Чух как обясняваше, че ако срещнеш демонизиран човек трябва да му кажеш: "Назад, демоне, назад в името на Господ! Назад, Сатана! Анатема!".
- И тая не я слуша главата, ама то коя ли е в ред smile.gif

Преди време имах една позната, която вярваше в духове, вещици, магии, в силите на небето и земята
- Човек вярва в кво ли не

- При мен е малко по-различно
Наблюдавам хората. Зодиакално и по елементи.
Твоята позната вярва в силите на земята и небето, което не е лошо.
Нашите четири елемента - зодиакално поред по сила са Въздух, Вода, Земя и Огън
Всеки един от тези, колкото е за добро, толкова е и за лошо.
Въздуха може да унищожи другите три. Водата, другите две. Земята - Огъня
Абе, вярвам в истинските неща smile.gif

- Може и да има нещо от изброените но чак пък толкова.
Някога гледах един филм. Бил по действителен случай.
Някаква през няколко дни някакъв невидим и много надарен я бил вървел.
Какво ли не прави тя и властите да разберат кво я върви и не разбраха.
Накрая тя замина за някакъв щат из горите за да не ставала за срам. Там историята продължила.
Та си мисля, освен да е някой като Астор, няма какво друго да е.
За тая работа си трябва плът.

А вярвате ли в Бог?
- Има нещо, но кво е. Никой не знае.
Може да не е Бог а програмист smile.gif

Крайнорелигиозни ли сте?
- Тва ми е много далечно.

- Още не съм за психиатрията.

- Вярвам в практиката, а за Адам и Ева кво да ти кажа. Трябва нещо да си говорим smile.gif

- Оооо, разбира се smile.gif В това най-вече.

Суеверни ли сте?

- Продължавам. Харесвам черните котки.
Като си помислиш в един дом една котка колко пъти ти пресича пътя и ти се омотава около краката, кво да се плашиш.

Няма да питам какво мислите за джендърите, гейовете и лесбийките, че да не изпедерастяваме темата!

- Маани ги

Науката и религията не са в конфликт, а хората, които са привърженици на науката и религията са в конфликт.
- Ами то и двете са от хората измислени

И вярвам, че законите трябва да важат за всички без значение на възраст, пол, раса, етнос, сексуална ориентация ...

- Няма такива работи. Всяка жаба да си знае гьола. Както има мъжка и женска баня, така и това.

А вие в какво вярвате?
- В съдбата, която няма как да я промениш, защото това ти е договорът от отвъдното.
Всеки човек се върти в собственият си кръг и каквото и да направи не може да излезе от него.
Всичко е определено От - До.

Vicki17
Цитат(biggeorge @ 03/07/2018, 18:13) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм подслушвал, без да искам чух разговора им. whistling.gif
Тук беше моментът, в които ги подминах с облекчение и радост в душата, че не ги познавам лично.
Не ми се слушаха такива неща.
Преди време имах една позната, която вярваше в духове, вещици, магии, в силите на небето и земята ... w00tbrows.gif
А вярвате ли в Бог?
Крайнорелигиозни ли сте?

Суеверни ли сте?

Няма да питам какво мислите за джендърите, гейовете и лесбийките, че да не изпедерастяваме темата! laugh.gif

П.п.: Не съм суеверен.
Вярвам в Бог и дори съм кръстен, но не съм фанатик.
Мен в къщи са ме учили, че Бог е Любов и това ми е напълно достатъчно. az takovata.gif
Вярвам в теорията за еволюцията и теорията за Големия взрив.
Не вярвам в демони, вампири, върколаци, вещици, магии, духове, илюминати, рептили, световни конспирации, срещи с извънземни.
Вярвам, че в безкрайната Вселена сред милиардите галактики пълни с милиарди звезди е възможно да има планета с разумен живот, но надали някога ще можем да осъществим контакт с тях.
Не съм сигурен обаче, че на Земята има разумен живот. a4dff7b7.gif
Вярвам, че Земята е кръгла и че яденето на животинско месо не е убийство.

Аз съм нова във форума, но бих искала да споделя това което се случи с мен.
Познавах една жена от 97 година и не съм предполагала че контактува с извънземни рептилии. Заради това че съм я познавала изобщо съм се сдобила с имплант в тила с който в продължение на години съм била следена и манипулирана по ужасне начин. Лошото е че когато реших просто да преустанявя всякакви контакти с тази жена ми се случиха ужасяващи неща. Вече трета година здравето ми е в много тежкто състояние заради това. Това са ужасни деминични същества и това са вампили които владеят света. Реално злото иска да превземе света и аз се обръщам към всички в този форум да бъдат много осторожни с кого контакуват и осоне ос такива врачкиу конатктьори и ясновидци те всики са слуги на дявола и те не контактуват със светли сили. Господ Бог не обича това и тези хора са само за ада.
Горския
Цитат(Vicki17 @ 11/12/2018, 13:13) <{POST_SNAPBACK}>
Аз съм нова във форума,

Тъй като си нова, един съвет : научи малко български, ако искаш да участваш в този форум navikvane.gif
Питето
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Цитат(Горския @ 11/12/2018, 13:06) <{POST_SNAPBACK}>
Тъй като си нова, един съвет : научи малко български, ако искаш да участваш в този форум navikvane.gif

a4dff7b7.gif
Горския
Цитат(Питето @ 11/12/2018, 23:01) <{POST_SNAPBACK}>
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Ъ-ъ-ъ, Новобранецът пита нещо ли? 292.gif
Питето
Абе к“во ше го чакаш да пита — питал-непитал, беше му обяснено колко е ТЪП. bg.gif
Горския
Цитат(Питето @ 12/12/2018, 22:45) <{POST_SNAPBACK}>
Абе к“во ше го чакаш да пита — питал-непитал, беше му обяснено колко е ТЪП. bg.gif

Бше му обяснено не че е тъп, а че е неграмотен.

А дали е тъп или не, не зная, но постингът му е тъпотия - голяма!
Питето
Точно български форум, де, сега ми обясняваш че съм тъп, щото не съм направил разлика между "тъп" и "неграмотен". bg.gif
Cayen

Ахам biggrin2.gif Тъпи и неграмотни има че има. То ясно, че не си от тях smile.gif).
Има и добродушковци, има и злобилчовци, има догматици и свободомислещи, има и и какви ли не още.
Най-смешни и за порицание са ми обаче надувковците и всезнайковците понеже даже да допуснем, че наистина някой знае много едва ли не всичко и какво от ттуй?
Най-важно е какво е създал от полза за след него,ахам biggrin2.gif
Alexfield
Не ми стана ясна тезата ти, но усещането от написаното от теб ме кара да си мисля, че си от "злобилчовци"-те...
Горския
Цитат(Питето @ 13/12/2018, 21:37) <{POST_SNAPBACK}>
Точно български форум, де, сега ми обясняваш че съм тъп, щото не съм направил разлика между "тъп" и "неграмотен". bg.gif

Питето обикновено прави добри анализи общо взето.
Затова този му "анализ" ме шашна много : от къде извади такива заключения - умът ми не го побира?! confused1.gif misli.gif
Cayen
От огледалчовците съм или от фотографчовците- което сметнеш за по-близо до личното ти възприятие. Значи каквото се показало пред него, такова се видяло. animatedwink.gif Пък тезата ми е от ясна по-ясна и не знам какво не и разбираш затова само ще се повторя, нещо като подчертаване "...даже да допуснем, че наистина някой знае много едва ли не всичко и какво от ттуй?
Най-важно е какво е създал от полза за след него,ахам biggrin2.gif "
vanbg
Цитат(Alexfield @ 15/07/2018, 09:17) <{POST_SNAPBACK}>
Никой не ни управлява. Провалил се експеримент сме...

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%...%86%D0%B5%D1%8F

"Б. Злото е остатък от едно несъвършено пробно сътворение на Бога (Съгласно Кабалата). Съгласно представянето на генезиса според книгата Сохар (Sohar) Бог е сътворил преди нашия свят други светове и поради несъвършенството им ги е разрушил (до този момент има съответствие с интерпретацията на Мидраш (Midrasch = тълкуване на религиозни текстове в равинското еврейство). Остатъците от тези светове са се съхранили според Сохар като „шушулки“ (на еврейски qlipot), които продължават да съществуват и причиняват злото в света („обратната страна“, на еврейски sitra achra). Но тъй като и те първоначално са сътворени от Бог, съдържат все още „искрици от святост“ (на еврейски nizzozot schel qduschah)

.В исляма този проблем не съществува – в него Бог е творец на доброто и злото. Коран 2/78 "78. Където и да сте, смъртта ще ви догони, дори да сте във въздигнати кули. И ако ги достигне добрина, казват: „Това е от Аллах.“, а ако ги сполети злина, казват: „Това е от теб [о, Мухаммад]!“ Кажи: „Всичко е от Аллах.“ Какво им е на тези хора, та почти не проумяват дума?"
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.