Не съм подслушвал, без да искам чух разговора им.
Едната обясняваше на другата, че сред хората има демони, че някои хора били демонизирани и че вярващите хора трябва да борят с тях.
Говореше и за Дявола, който може да открадне душите на хората.
Чух как обясняваше, че ако срещнеш демонизиран човек трябва да му кажеш: "Назад, демоне, назад в името на Господ! Назад, Сатана! Анатема!".
Тук беше моментът, в които ги подминах с облекчение и радост в душата, че не ги познавам лично.
Не ми се слушаха такива неща.
Преди време имах една позната, която вярваше в духове, вещици, магии, в силите на небето и земята ...
А вие вярвате ли в такива неща?
Вярвате ли в демони, вампири, върколаци, вещици, магии, духове, илюминати, рептили, световни конспирации, срещи с извънземни?
А вярвате ли в Бог?
Крайнорелигиозни ли сте?
Анатемосвате ли демонизираните хора?
Вярвате ли в теорията за еволюцията и теорията за Големия взрив?
Или вярвате, че Бог е създал Адам и Ева преди 6000 години?
Вярвате ли в равенството пред законите?
Суеверни ли сте?
Какво правите като видите черна котка да ви пресича пътя?
Няма да питам какво мислите за джендърите, гейовете и лесбийките, че да не изпедерастяваме темата!
Но ако искате можете да споделите и за тях ...
П.п.: Не съм суеверен.
Вярвам в Бог и дори съм кръстен, но не съм фанатик.
Мен в къщи са ме учили, че Бог е Любов и това ми е напълно достатъчно.
Вярвам в теорията за еволюцията и теорията за Големия взрив.
Науката и религията не са в конфликт, а хората, които са привърженици на науката и религията са в конфликт.
Не вярвам в демони, вампири, върколаци, вещици, магии, духове, илюминати, рептили, световни конспирации, срещи с извънземни.
Вярвам, че в безкрайната Вселена сред милиардите галактики пълни с милиарди звезди е възможно да има планета с разумен живот, но надали някога ще можем да осъществим контакт с тях.
Не съм сигурен обаче, че на Земята има разумен живот.
Вярвам, че Земята е кръгла и че яденето на животинско месо не е убийство.
И вярвам, че законите трябва да важат за всички без значение на възраст, пол, раса, етнос, сексуална ориентация ...
Вярвам и че всички сме родени с равни права.
А вие в какво вярвате?