Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Гармиш-Партенкирхен и нашата НЗОК.........
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Mukaveev
Имаше един управител на НЗОК проф. Камен Плочев....... махнаха го човека, сега не знам къде е ...... та той някъде през февруари каза , че нашата здравна каса дължи към чуждите фондове 271 млн.лв., а в бюджета на НЗОК по това перо са предвидени 73 млн.лв.

,, Зачестяват писма от държавите за неспазване на 18-месечния срок за заплащане и се настоява да се направят планове как ще се плаща занапред. На 20 януари 2018 г. е получено писмо от Германия, в което се посочва, че този срок е изтекъл, а дължимите суми само към Германия са над 20 млн. лв., каза още проф. Плочев.

Председателят на Надзора на НЗОК и зам.-здравен министър Жени Начева уверяваше Здравната комисия, че 7 млн. са плащанията към чуждите каси и това не било проблем на бюджета на Касата. Тя твърди, че нямало опасност български граждани да бъдат връщани от чужбина. Оказа се обаче, че само за миналата година 2017 , има 300 подадени жалби за отказана здравна помощ поради нередовни плащания. ,,

Сигналите, постъпили в НЗОК за отказано лечение през 2016 год. са били 334.

Така каза човека и приключи политическата си кариера. А нищо не се и чу нашата каса платила ли е , не е ли , ще плаща ли....... изобщо какво стана ?
Мисълта ми е като си отида на вилата , в Гармиш-Партенкирхен и случайно ако ме заболи .....мука-та, дали да ходя при здравен специалист при .....Зузане Хумберт ( например )......или изобщо да не си правя труда?

malkata ;)
Хм... тази сестричка таковата.. няма ли братя...
та Гараш предпочитам, но като отслабна, че няма да искат да ме преглеждат, щяло да има лимити на килогарамите..

а що се отнася до касата... всичко е ясно.
Пари нема, действайте..

Бог да ни е на помощ ако недай си Боже нали така... prashchai grigorii.gif
Lestr
Цитат(malkata ;) @ 20/07/2018, 21:47) <{POST_SNAPBACK}>
Хм... тази сестричка таковата.. няма ли братя...
та Гараш предпочитам, но като отслабна, че няма да искат да ме преглеждат, щяло да има лимити на килогарамите..

а що се отнася до касата... всичко е ясно.
Пари нема, действайте..

Бог да ни е на помощ ако недай си Боже нали така... prashchai grigorii.gif

Много е важно да се умира навреме, пък дали ще има здравна коса или не, майната му...
Питето
Сакаш на вила у немско, пък разходите там да са като у българско. Мноооого българска мечта.
D-rA
Цитат(Питето @ 20/07/2018, 23:04) <{POST_SNAPBACK}>
Сакаш на вила у немско, пък разходите там да са като у българско. Мноооого българска мечта.

Със Зузане на вилата няма да смее да си признае харчовете sunbathing.gif
Тарабас
Много е лесно. Като се научи човекът, че здравеОпазването НЕ Е безплатно по принци, като се научи да СИ плаща здравните вноски в адекватни пропорции към заплатата си, няма да се налага да ходи до Гармиш-Партенкирхен. Та се връщаме пак на темата за тричането, като алтернатива за всичко.
wal
Цитат
като се научи да СИ плаща здравните вноски в адекватни пропорции към заплатата си, няма да се налага да ходи до Гармиш-Партенкирхен.

3.2% са здравните вноски към заплатата ми.Колко процента трябва да стане адекватната пропорция за да не ходя до Гармиш-Партенкирхен?!?!Осигуровките ми са върху реалната заплата.
Тарабас
Понеже за Гармиш е темата. Там работещият гражданин поема малко повече от половината от 15.5%. Сега дали това е малко или много, би трябвало всеки сам да си прецени. Аз не съм чул жители от Гармиш да са се лекували в България чрез техни фондове.
Mukaveev
,............. heart.gif
Mukaveev
Цитат(Тарабас @ 21/07/2018, 09:06) <{POST_SNAPBACK}>
Много е лесно. Като се научи човекът, че здравеОпазването НЕ Е безплатно по принци, като се научи да СИ плаща здравните вноски в адекватни пропорции към заплатата си, няма да се налага да ходи до Гармиш-Партенкирхен. Та се връщаме пак на темата за тричането, като алтернатива за всичко.

Не ме разбра за какво говоря. Изследването показва , че ние плащаме най - много . Дори една болест може да доведе до бедност цяло семейство. Относно неосигурените за миналата година са ползвали помощ за 1,5 млн. Евро.....
Бюджета е 3 859 978 000 лв., което е с 407.2 млн. лв. повече от 2017 г......този разход за неосигурени е незначителен , а и най - големия не платец е държавата..... и пак тя е най - големия крадец. Да не напомням за Дянков който бръкна в резерва на касата и все едни милярд и 200 млн. за да покрива други простотии на правителството...... това беше доста едро.

Темата е , че не сме си платили на другите каси за да лекуват българи....... и тоя човек каза това и ...... го отвеяха , а и никой не каза , ще плаща ли някой или няма . Тази мърцинярщина ( каква хубава дума ).......дела на неосигурените ли е ?
Свирепи кражби , свирепи..........

Питето
Зузане... току виж е нЕкоя Зуза, дето и тя отишла на убавото. Така де, то там освен убаво здравеопазване и други убавинки имат.
Mukaveev
Цитат(Питето @ 21/07/2018, 23:40) <{POST_SNAPBACK}>
Зузане... току виж е нЕкоя Зуза, дето и тя отишла на убавото. Така де, то там освен убаво здравеопазване и други убавинки имат.

А сутрин със жълт молив ше ми подчертава по - важните статии в ,, Frankfurter Rundschau,,......
Вие се ебавате , но темата е сериозна.
Питето
Ми аз сериозно подчертавам, че който иска немски услуги ще трябва и плащането му да е по немски, въпреки българските му доходи. А ебаването ще започне, когато от немско (европейско) ни представят сметката за споменатите 200+милиона, на онези със сбъднатата "българска мечта".
Mukaveev
Като са подписали споразумение....... да плащат.
Но интересно , че махнаха човека и замитат нещата под килима. Въпрос на време е да ни подпукат с дела и разбира се да ни осъдят.
Лошия вестоносец ....... първи падна...
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.