Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Пенсионните дружества , Бисер Петков , .....и тия 2 лв.
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Mukaveev
,, - Пенсионните дружества гарантират изплащането на допълнителните пенсии за старост.
Министър Бисер Петков представи промените. ( Има ги в нет-а )
Очаква се първите осигурени лица в универсалните пенсионни фондове да придобият право на допълнителна пожизнена пенсия за старост в 2021 г. за жените и в 2024 г. за мъжете.

............гарантираният месечен размер на пожизнената пенсия ще е 36.84 лв. ,,

И това отчисления, сметки, коефициенти, партиди, управление , такси .....разбира се ....за едни тричетиресепедесе лв. То сега като гледам за тия суми ми трябва да спестя 3 месеца за 1 винетка .
НОИ не ми се коментира сега е с едни 4 млрд. минус прес 2024 г. ако го има ще е с 10 - 12 млрд. минус.
Е за какво е цялата гимнастика ?
Така като им чета сметките искам и аз да си отворя пенсионно дружество, няма да влагам в рискови инструменти и ви се заклевам , заклевам се , ЗА-КЛЕ-ВАМ - СЕ .......2024 аз ще ви дам повече от другите дружества ....... с 20 лв. от горе. Бах ти и наглата лакардия........
Вие вярвате ли на тези прасе - касички ? Да ви питам де, аз само така си мисля....... може и да съм се объркал
Lestr
Пенсионерите трябва да ни евтанизират. Ние сме в тежест на обществото.

Ама още плащат пенсии, мамка им...
Alexfield
При частните пенсионни фондове е същото като да отидеш на необитем остров:
Когото си доведеш, него ще svirkam si.gif
Mukaveev
Както е тръгнало........ ще обява мораториум на плащанията.
Mukaveev
Цитат(Lestr @ 10/08/2018, 20:56) <{POST_SNAPBACK}>
Пенсионерите трябва да ни евтанизират. Ние сме в тежест на обществото.

Ама още плащат пенсии, мамка им...

Жив и здрав да си много още години........ вие сте обществото , кражбите са в тежест на обществото не вие.
Lestr
Цитат(Mukaveev @ 10/08/2018, 21:49) <{POST_SNAPBACK}>
Жив и здрав да си много още години........ вие сте обществото , кражбите са в тежест на обществото не вие.

Благодаря за пожеланията! Останали са ми 30-40 години, ще ги изтърпя.smile.gif

Утре отивам да бия някакви пенсионери и да губя от деца. На шах в Панагюрище.

Старост, нерадост...
agrippa
Отговори си сам: а ти вярваш ли, че ще доживееш до пенсия? А ще ти трябват ли ония 30 - 50 лв?
Ако не, събирай си ги сам, в банката или друга касичка. Щото така ги храниш и тия фондове, а те тебе: с каквото там им остане от бизнеса.
Тия фондове по принцип работят в страни със стабилна финансова, икономическа и политическа система и просперираща икономика и благосъстоятелно население.
Питето
Точно в десятката:
Цитат(agrippa @ 11/08/2018, 06:44) <{POST_SNAPBACK}>
...Тия фондове по принцип работят в страни със стабилна финансова, икономическа и политическа система и просперираща икономика и благосъстоятелно население.

Само дето има още нещо, мнооооооого важно нещо — положителен прираст (механичен или чрез раждаемост) в територията, в която се харчи пенсията.
От реалността: в Япония са изпълнили това, дето ти пишеш, обаче пенсионерите имат проблем със скъпото обслужване именно защото не достигат "обслужващи ръце". Имаш парите, обаче няма на кого да платиш. От там и развиват яка роботизация в самообслужването на трудноподвижни хора, от там и вноса на персонал (ама без японско гражданство) за гледачи на възрастни, а този недостиг води до повишаване на разходите за обслужване, което изяжда натрупаното във фондовете/банките... В смисъл, че може и без да натрупваш много във фондове, обаче ще трябва да имаш повечко мераклии за обслужване, та да ти стигне натрупаното. Абе икономиката не е въже та като дръпнеш единия край, другия да се премести точно колкото си дръпнал, а е нещо като три-четири оплетени мрежи — дърпаш някое от въжетата, има някакво сумарно преместване, обаче хич не е сигурно кои от въжетата на кои мрежи колко ще се преместят. То и заради това на политиците им се налага да лъготят, щото няма как нито да предвидят нито да обяснят на тълпата* това с преплетените мрежи, обаче чакат на същата тълпа да ги държи на власт и от там идват силогизми от рода на "разходопокривна, пенсионна система".

---------------------
*Коефициента на интелигентност на индивидите в една тълпа се понижава до интелигентността на най-тъпия индивид в тълпата.
Питето
Много важно кво ще обявиш, та нали точно заради това системата е разходопокривна — щото плащанията ти така и така не стигат. В смисъл, че ако ти спреш да плащаш (някак си) ще ти натресат нЕКой данък, от който да покрият недостига за пенсиите...
Alexfield
Събирането на пари сам води до облагането им с ДОД - в момента е 10%. Така че, ако си отделяш всеки месец едни допълнителни 100 лв за старини, те реално ти струват 110 лв. Затова е измислен 3-тият осигурителен стълб: доброволното допълнително осигуряване. Там си внасяш кинти без да им плащаш ДОД. Имаш право да си ги получиш накуп или разсрочено, когато се пенсионираш. Ако решиш да си ги дръпнеш предварително, просто ти удържат ДОД и ти дават остатъка.
D-rA
Има една мааалка подробност - от заплата се отчисляват 2.2% от брутна заплата на работника преди ДОД, а работодателя довнася още 2,8% т.е. ако имаш 2000 лв. брутна - ти се удържат 44 лв а в допълнителния ти пенсионен фонд отиват 100 лв. /56 са от работодателя/.
Alexfield
Док, ти говориш за 2-рият осигурителен стълб - задължителен, а аз говоря за 3-тият осигурителен стълб - доброволен.
wonda_
Ти пък много даваш...36 лева. Аз попаднах на заглавие за 15 лв. И понеже хич не ми се върза аритметиката, зачетох статията. Та там се казваше, че ако сега се пенсионира някой с втора пенсия... (Е как сега да се пенсионира 58 годишен?) и му се изчисли, че живее до 82,2 години... (От кога се появи такава продължителност на живота в България?) и ако имаш намколкоси пари по сметката, ще получаваш втора пенсия в размер на 15 лева.
Дрън-дрън... Това е начин да се накарат хората доброволно да си прехвърлят парите за втора пенсия в НОИ.
Alexfield
Онова леке Владислав Горанов се опита да национализира парите от частните пенсионни фондове ей така без да пита никого. Много шум се вдигна и този сценарий отпадна. Сега се внушава непрекъснато, как, който си остане с две пенсии, ще взима по-малко от тези, които се върнат към пълната пенсия от НОИ. Всичко това се изнася в медиите единствено под формата на внушения и мнения на експерти, които не са подкрепени с никакви ясни цифри и проценти. За да вземе човек информирано решение за нещо - дали е добро за него или не е, трябва да има смислена информация. Такава няма.
Ако се осигурявам на максимума (2600 лв в момента), колко пенсия ще получа от НОИ
А) Ако се откажа от 2-рата пенсия
Б) Ако си запазя 2-та пенсия
Mukaveev
Лекето за сега не успя........ Орбан обаче ги национализира.
Тука имаме опит с кражбата, на бас , че един ден и тук така ще стане......
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.