Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Kрай на икономиите, вдига заплатите....... при съседите.
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Mukaveev
Гърция слага край на икономиите, вдига заплатите.

Гръцкият премиер обеща пълен обрат в политиките по труда и доходите, след близо 8 години на икономии и ограничаване на правата на работниците.

Алексис Ципрас съобщи по време на посещение на корабостроителница на остров Сирос в Егейско море, че правителството ще повиши минималната работна заплата, ще разреши отново да се сключват колективни трудови договори и ще предостави още права на работниците.

Винаги съм знаел , че България няма да бъде залята от гръцки арматуристи и гъркини дошли да гледат нашите старци по селата. Криза, криза а ма гръцка криза...... не е като нашата. Смешни бяха писанията на някой как си представяха гръцкия ад, смешни....
Верно е крадоха , крадоха , но всички там отнесоха по нещо. Тук крАднАха ...... само едни , знаем им и имената.
И въпреки големите кражби , последвалите ретристрикции , сега са готови да кажат - КРАЙ НА ИКОНОМИЙТЕ.
В този ред на мисли ми идва една шизоидна мисъл , само един сюрреалистичен момент породен от незавързана фриволност на мисълта.......
.......ако този Ципрас каже , братя българи мога и на ваз да премахна икономиите и да вдигна заплатите , дали братята българи биха го избрали.
М ?
Ти би ли гласувал за Ципрас ?
Само питам....
Persian
Цитат(Mukaveev @ 25/08/2018, 20:26) <{POST_SNAPBACK}>
.......ако този Ципрас каже , братя българи мога и на ваз да премахна икономиите и да вдигна заплатите , дали братята българи биха го избрали.

Ти би ли гласувал за Ципрас ?

Твърдо Не.

Векове наред България съществува благодарение на окупатори.
Векове наред българският народ се е смятал за роб.
Нека сега е свободен и спокоен smile.gif
The_Purifier
Разбира се, че не бих гласувал за Ципрас. Не е романтичен просто, не за друго.
Питето
Ъ-ъ-ъ вЕрно? Че точно Ципрас говореше как няма да продава нищо от Гърция, а днес китайците си имат докове в Пирея. Аха, и гръцките докери ще успеят да сключат с тях едни групови трудови договори за двойна заплата ако си измият ръцете след работа — стой та гледай. Ма иначе съм сигурен, че доста народ би гласувал за него, щото българите сме си такива — който ни обещае "масичкесложидаям" веднага гласуваме за него.
Тарабас
Ми то затва ходи глад по хора и добитък. Щото чакат да им дигнат заплатите, както през 1918 им обещаха.
Thursday Next
Цитат
братя българи мога и на ваз да премахна икономиите

А ще споделиш ли какви по-точно икономии са ни наложени на наЗ, че да се надяваме на Ципрас да ги премахне?

Alexfield
- Кога ще ми върнеш парите? - попита Пух.
- Кои пари?
- Онези които ти дадох назаем.
- Когато ти ми ги даде, те станаха мои!
- Ах тии, ЦиПрасчо! - ядоса се Пух.

Шегата настрана. Какво ти пука за повишаване на минималната работна заплата??? Важното е повишаването на средната работна заплата.
Аз работя в тази посока. Гледам да се повиши моята заплата. Това има влияние върху средната, а не върху минималната работна заплата.
А колкото до минималната работна заплата... има една картинка...
Mukaveev
Цитат(Thursday Next @ 25/08/2018, 22:25) <{POST_SNAPBACK}>
А ще споделиш ли какви по-точно икономии са ни наложени на наЗ, че да се надяваме на Ципрас да ги премахне?

Постни пици, супа без месо......
Въпроса ти е неправилен. Всичко са само икономии....на нази....

Икономии да искаш....
Питето
Икономии казваш, пица (било то и вегетарианска) вместо "самозадоволяване" ама "икономии"?
Ма важното е да се вайкаме и оплакваме, де, и да гледаме в канчето на ближния (ама само в канчето, не и в товара дето носи), точно по български. bg.gif
Thursday Next
Аз знам какво са икономии, Муки. Питам кой ни ги е наложил. На нас като държава. Така както на Ципрас му бяха наложени отвън, за да се спре безогледното пилеене и да не фалира държавата.

Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 25/08/2018, 22:36) <{POST_SNAPBACK}>
- Кога ще ми върнеш парите? - попита Пух.
- Кои пари?
- Онези които ти дадох назаем.
- Когато ти ми ги даде, те станаха мои!
- Ах тии, ЦиПрасчо! - ядоса се Пух.

А колкото до минималната работна заплата... има една картинка...

Не бъди лош! Преведи за незнаещите английски. navikvane.gif

За предното съм съгласен.
Mukaveev
Помня Дянков като каза , че пицата ще е постна.......Години наред правителството обясняваше , че трябва да затягаме колана.
На елините какви са им санкциите ....... врътнаха им крана. За това е голямото им пищане....
Mukaveev
Цитат(Питето @ 26/08/2018, 09:55) <{POST_SNAPBACK}>
Икономии казваш, пица (било то и вегетарианска) вместо "самозадоволяване" ама "икономии"?
Ма важното е да се вайкаме и оплакваме, де, и да гледаме в канчето на ближния (ама само в канчето, не и в товара дето носи), точно по български. bg.gif

Не се прави на Лили Иванова........ много добре знаеш за какво говоря.
Освен това в едното каче с черпак сложат манджа , в другото .......пуснат бележка - МАНДЖА....... дали има разлика ? После защо си гледаш канчетата ......защото правим статистика.
А за вайкането и оплакването ще ти кажа , че кое дете не реве....... то и не яде.
Mukaveev
..."масичкесложидаям" .......с тая мнтра и Ципрас стана Ципрас ......май забрави и неговите обещания.
Питето
Статистиката най-добре се вижда на улицата — километрични задръствания при това постоянно. Аз, при толкова коли дето им плащат бензина и масрафите и не ги спират постна пица не виждам. При гърците също. А за дете дето не реве че не яде — гледаш на държавата като на цица (вариант на "масичкесложидаям"), ама тя не е точно това и от там идват разочарованията. При държавата се гледа заплатата, а за заплатата се гледа работата. От там идва директната връзка между "немска работа" и "немска заплата". От същото място идва, че няма как да се случи "българска работа с немска заплата", което също води до разочарование като онова с цицата.
Thursday Next
Цитат(Mukaveev @ 26/08/2018, 18:26) <{POST_SNAPBACK}>
Помня Дянков като каза , че пицата ще е постна.......Години наред правителството обясняваше , че трябва да затягаме колана.

Това и аз го помня. Но не разбирам защо разглеждаш правителството като някакво външно, несвойствено за България, привнесено образувание. То си е плод на изборите, които правят всички българи. Така че дай да не се залъгваме, че е нещо различно от нас.

А гърците пищяха, викаха Охи! и вяха референдуми, но освен, че станаха за посмешище на всички, друг реален резултат нямаше. Пак им се наложи да свият уши и да си налегнат парцалите, щото никой не беше готов да ги храни само щото били измислили демокрацията. И сега това тъй прекрасно решение на Ципрас най-вероятно е плод на одобрението за досега реализираните икономии. Те тия мерки и без това не бяха въведени с идеята да са вечни.
Alexfield
Работата е там, че при нас няма икономии, но за сметка на това има огромни разхищения. Имаме да съкращаваме огромна ненужна администрация. Имаме да съкращаваме половината МВР. Даже според мен ще е по-добре да съкратим цялото МВР и да изградим ново с 1/2 персонал, като предишните кадри на МВР трябва да нямат право да продължат работа там.
...
Има и още много, но това е едно добро начало.

П.П. Втори Костов ни трябва.
D-rA
За съкращенията си прав - ако погледнеш закона за държавния бюджет - 50% от ДДС приходите са за издръжка на персонала (9.78 млрд планиран проход - 4.48 млрд разход персонал)Което е абсолютно безумие.
Иначе за Костов - защо смяташ че Костов нещо е променил или 2 ри такъв ще промени?
Alexfield
"Костов е виновен за всичко!"
Не може да не си го чувал. Просто ни трябва още веднъж. Или още един такъв.
Радио Ереван
Цитат(Alexfield @ 26/08/2018, 22:17) <{POST_SNAPBACK}>
Даже според мен ще е по-добре да съкратим цялото МВР и да изградим ново с 1/2 персонал, като предишните кадри на МВР трябва да нямат право да продължат работа там.

Ти сериозно ли? И откъде нови кадри. Не се прави така. Подменят се поетапно и бавно.

Навремето съм гласувал за Костов, az takovata.gif ,но пак ще те питам. Ти сериозно ли?

За другото не споря. Прав си.
Питето
Прави се и още как. В Грузия точно така си рестартираха техния КАТ (всички вън и назначаване на нови хора, дето не са мислили да стават катаджии), че и проработи в началото, обаче се оказва, че целия народ трябва да се върви из пустинята, докато последния дето е искал или е давал рушвет се спомине, че чак после да се влезе в обетованото общество...
agrippa
Цитат(Alexfield @ 26/08/2018, 13:17) <{POST_SNAPBACK}>
Работата е там, че при нас няма икономии, но за сметка на това има огромни разхищения. Имаме да съкращаваме огромна ненужна администрация. Имаме да съкращаваме половината МВР. Даже според мен ще е по-добре да съкратим цялото МВР и да изградим ново с 1/2 персонал, като предишните кадри на МВР трябва да нямат право да продължат работа там.
...
Има и още много, но това е едно добро начало.

В резултат МВР и държавата ще се окажат с още една мафия в качеството на противник. Да не мислите, че полицаите ще станат арматуристи и плочкаджии? Не се е пръкнал още такъв политик, или още е невръстен...
Онуфри
Цитат(agrippa @ 28/08/2018, 02:43) <{POST_SNAPBACK}>
В резултат МВР и държавата ще се окажат с още една мафия в качеството на противник. Да не мислите, че полицаите ще станат арматуристи и плочкаджии? Не се е пръкнал още такъв политик, или още е невръстен...

T.e. да си поръчваме ковчег и да предплатим място в гробищата ли?

animatedwink.gif
Питето
НеЙе точно така. Дали досегашните мафиоти ще им отстъпят току така територия? Надали, щото уволнените полицаи вече ще са обикновени граждани и няма да има колеги от полиция зад гърба им да ги пазят и прикриват, дори напротив. Новата полиция ще ги дебне именно щото се очаква да не станат арматуристи. Като се замисля, и мафиотите с удоволствие ще ги тормозят, щото имат да им връщат. От друга страна, що да се вкарват в приключение, щото са го закъсали за кинти ли? Ми нали рушветите дето са взели (и натрупали) ще им дадат "старт" за нЕкаква фирма с нещо легално. 2+2.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.