Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Утре е ........9 - ти септември. Изгладихте ли знамената...
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Mukaveev
На 5 септември 1944 г. СССР обявява война на България

Така със сила се стига до държавния преврат на 9 септември
На 5 септември 1944 г. СССР обявява война на Царство България. Това става под претекст, че правителството продължава да подкрепя Германия.

А всъщност на 26 август 1944 г. правителството на Иван Багрянов обявява неутралитет на България във войната между Германия и Съветския съюз. Москва не взима предвид и че по време на войната България не е изпратила нито един войник срещу Русия.

Всъщност Москва се подготвя да окупира България месец по-рано. Целта е да окупира България бързо, за да не позволи на Великобритания да открие свои фронт на Балканите. Обявяването на войната съвпада с момента, когато София води преговори за мир с Англия и САЩ.

Три часа след като СССР обявява война на България, Министерският съвет къса дипломатическите отношения с Райха и иска от Съветския съюз примирие. Москва отказва. На 8 септември 1944 г. армиите на 3-ти Украински фронт нахлуват на територията на Царство България. Срещу България са насочени 258 000 военнослужещи, 5583 оръдия, 508 танкове и САУ, 1026 самолета и цялата сила на Черноморския флот. И така със сила се стига до нощта срещу 9 септември, когато се извършва държавен преврат. Съставя се правителство на Отечествения фронт с доминираща роля на партизаните и комунистите.

Започва масов терор с хиляди жертви убити без съд и присъда, ликвидиране на политическия елит чрез набързо организиран и проведен „народен съд”. Българската комунистическа партия поставя началото на тоталитарно управление, продължило до 1989 г. А страната ни е откъсната от останалия демократичен свят.

С Червената Армия дойдоха едни галоши на власт , които не успяха да ни направят найста република , но успяха ........ да ни деградират . Но има хора още мечтаят за онова ,, хубаво ,, време . Ееееехххх......
Каква дата за вас е 9-ти септември ?

wal

Това е положението!
New
w00tbrows.gif Таз е ненормална.
Кой щял да им даде пари. Като, че някой е длъжен да им дава каквото и да било.
Онуфри
Цитат(New @ 08/09/2018, 21:29) <{POST_SNAPBACK}>
w00tbrows.gif Таз е ненормална.
Кой щял да им даде пари. Като, че някой е длъжен да им дава каквото и да било.

По българските стандарти е нормална!

п.п. Тази "нормалност" я носят 80% от народонаселението!

animatedwink.gif
Shade
Цитат(wal @ 08/09/2018, 11:11) <{POST_SNAPBACK}>

Това е положението!

Тази стрина със сигурност е в състояние да рецитира цялото стихотворение "Благодарим ти, Партийо любима, за хубавата топла зима!"
Thursday Next
Това е може би едно от най-тъжните и плашещи неща, които съм виждала в последните няколко години.
Питето
"Вечна слава на сложимасичкедаям" — нормално за територията. Ще повървим още доста из пустинята, докато помнещите соца... абе докато бъде забравен по един или друг начин.
vanbg
Интересна закономерност се забелязва при изискването за свобода при някои народи!

При испанската кампания на Наполеон. Яростната спонтанна съпротива, която срещат войските му в Испания винаги е предизвиквала учудване. Обикновено тя се обяснява с високия патриотизъм на испанците, ненавиждащи чуждия нашественик. Но с какво да обясним наличието на самия този патриотизъм? И защо в другите страни на Западна Европа той далеч не е толкова висок?

По това време Испания е едно от местата с най-малко свобода в Западна Европа. Достатъчно е да отбележим, че в нея все още действа Инквизицията – тази своеобразна „полиция на мисълта”. Наполеон е носител на идеите за свобода на Френската революция. В европейските общества, които са били узрели за тях, например в Италия, той е бил посрещан с възторг. Ако изхождаме от широко разпространеното допускане, че колкото едно общество е по-малко свободно, толкова повече то жадува за свобода, в Испания Наполеон би трябвало да е най-желаният гост.

Очевидно, това допускане не е вярно. Между свободата, която Революцията предлага и тази, с която са свикнали испанците, има толкова голямо разстояние, че дори не опитът, а само възможността първата да бъде наложена, предизвиква паника и изключително силна ответна реакция – нека подчертаем – не толкова отгоре, колкото отдолу, от низините. Оказаната съпротива е свидетелство как страхът от свобода може да отприщи неподозирани сили в едно общество и при някои индивиди да надмине даже страха от смъртта. Дори интелектуалци като Гойя, споделящи идеите на Революцията, се оказват завладени от тези сили и им симпатизират.

По същата причина, макар и по-слаба, е съпротивата срещу Наполеон в Русия Толстой (между другото, също завладян от подобни сили) интуитивно схваща тази прилика в романа си „Война и мир”, където, чрез устата на свой герой отбелязва как в Европа има две страни с много манастири, където Наполеон е най-малко желан – Испания и Русия.

Или,колкото е по-тероризирано едно общество,толкова повече то е благосклонно към мъчителите си! Нещо като Стокхолмският синдром! Такива са и българите и руснаците сега1 Никъде го няма това овчедушие,западните соцове си направиха лустрацията и макар и трудно вървят напред,даже и в Румъния и Македония народът живее по-добре..
Питето
Тц. Водеща е файдата. В Испания по време на инквизицията е било практика да натопиш съседа, и ДА ПОЛУЧИШ НА ГОТОВО ЧАСТ ОТ НЕГОВОТО ИМУЩЕСТВО. При соца е същото, но в още по-голям мащаб, щото соца е копирал доста от мурафетите на инквизицията, като ги е приложил още по-масово. Например соца гарантираше за всеки ежедневната порция (но само ако е послушен), малка, бедно но ГАРАНТИРАНО ЕЖЕДНЕВНА И БЕЗ НАПЪВАНЕ щото заплатата беше гарантирано-задължителна. Та такива несвободни режими могат да издържат само ако гарантират масичкесложидаям на критичен брой хора от населението. При Чингис Хан, са тези с безплатната файда са били монголските племена, при повечето диктатури е армията/полицията (и малко цивилни в антуража)... Файдата води. Ако съм подготвил да взема имота на съседа, натрупал съм достатъчно доноси за да не ми вземат моя имот (инквизицията е имала много номера в ръкава) и дойде Наполеон да ми обърка забогатяването със сигурност ще съм против, мнооооого против. Та аз се чувствам захапал кокала и от към печелившата страна. animatedwink.gif
И с СССР е същото — който се е чувствал "захапал кокала" покрай "Червената армия" сега си поплаква по годишнините. Гарантирам го, щото точно след 09,09 44, броя на активните борци нараства няколко пъти. Явно водеща е файдата и личната изгода иначе щяха да са си все същия брой като преди "победата".
Тарабас
Напълно нормално. Природен закон си е.
Поколение наред се разплождаха с приемущество хора, които като лелката от клипа на wal, питат "кой ще ме издържа, кой ще ми даде пари, кой ще ме изучи"...
Всеки нещастник си заслужава мизерния живот.
Радио Ереван
Цитат(wal @ 08/09/2018, 21:11) <{POST_SNAPBACK}>

Това е положението!

Този клип е много стар, но може ли някой да ми каже как се казва тази лелка, сега вече баба? rolleyes.gif
agrippa
Гледам тука еврейския си календар: "First day of Rosh Hashanah". Какви знамена се полагат за това?
biggeorge
Муки, забравяш, че днешните демократи са вчерашните комунисти. dry.gif
Лошото е, че дори и младите са повлияни от мисленето на възрастните.
Не знам дали съм ви разказвал ... когато бях малък имах един съученик, който много хвалеше комунизма. malii.gif
Не просто го хвалеше, а направо го обичаше и копнееше за него.
Като го попитах откъде е научил такива хубави неща за комунизма, той каза: "От старите хора!". angry.gif
Затова има неонацисти, националисти, фашисти, комунисти, ислямисти, терористи и всякакви други диктаторски мислещи хора.
Дъртаците учат младите на диктаторско мислене и това се предава от поколение в поколение.
Диктатурата никога няма да изчезне, защото дори дъртаците да умрат един ден, младите им последователи ще я поддържат и предават нататък, докато са живи.
Така че 9 септември е празник на цялата политическа класа, която се излюпи след 1989 г. от яйцето БКП.
Тези политици продължават да съществуват благодарение на мечтата за диктатура на българския народ.
Честит празник на диктаторски мислещите хора в България и по света! ph34r.gif
Mukaveev
Този път съм съгласен , с теб....
Mukaveev
От тая на клипа дори и да не питаш нищо става страшна тема.........

groupwave.gif groupwave.gif
Mukaveev
Цитат(agrippa @ 09/09/2018, 16:47) <{POST_SNAPBACK}>
Гледам тука еврейския си календар: "First day of Rosh Hashanah". Какви знамена се полагат за това?

Къде , в кой календар го видя това ?

Rosh Hashana.... Sep 10-11...... не е на 9. На 9 са нашите хора с знамената...... 271.gif

Yom Kippur...... Sep 19
Sukkot.......... Sep 24-25..........но нищо не е като 9-ти..... laugh.gif
New
Рош Хашана е еврейската нова година, а за новите години не се полагат знамена.
bozman

Така със сила се стига до държавния преврат на 9 септември
--- "Преврат" се нарича ситуация, в която опозиция или друга сила в държавата изземва управлението от действащата такава. Дали демокрация сменя тоталитаризъм или обратно е без значение - това е преврат. Когато външна сила налага управлението ( също без значение какво е то) се нарича "окупация", това е накратко.
Mukaveev
Има ли окупация без преврат ?
Persian
Цитат(Mukaveev @ 08/09/2018, 20:48) <{POST_SNAPBACK}>
Каква дата за вас е 9-ти септември ?

Началото и краят на една държава.
Вероятно второто най-лошо нещо, което може да му се случи на човек smile.gif
Persian
Цитат(biggeorge @ 09/09/2018, 23:16) <{POST_SNAPBACK}>
Дъртаците учат младите на диктаторско мислене и това се предава от поколение в поколение.

За сегашните млади, дъртаците са тези, които са родени през 40те, но за мен старите хора бяха тези, които бяха родени преди 1900 и малко след това.
Ти не можеш да срещнеш вече такива хора, да кажем 1910, 1915 набор, дори набор 1922 на които се е паднала баш честта да са на фронта.
Трябва да знаеш, не, че не го знаеш, много голяма част от този народ не харесваше и не одобряваше комунистическият режим, дори наборите от 40те много добре помнят дните от 50те години, какво се е случвало по улиците с хората от различните възрасти.

Обаче идва момента, когато наборите от 1930г. нагоре им взимат страха и така ги надъхват, че забравят кои са в същност.
Те започват да живеят за партията, но освен това, че започват да живеят за нея, те започват да се надпреварват един друг, кой ще е по-голям партиец, защото партията дава.
Дава всичко smile.gif Да крадеш, да се облагодетелстваш, но важното е да топиш някой, без значение този някой има ли вина или не.

Та искам да кажа, че не е от поколение на поколение, а от определено поколение.
Тези за които говориш нямат нищо общо с тези за които аз говоря.
Винаги съм казвал, че наборите от 40те не ги харесвам, но не ми се припомня какви боклуци имаше от родените след 1929г.
Mukaveev
Цитат(New @ 15/09/2018, 21:14) <{POST_SNAPBACK}>
Рош Хашана е еврейската нова година, а за новите години не се полагат знамена.

Колкото и странно да звучи................. знаем.
New
Направо ме учудихте. smile.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.