Попитах по-горе какво си завършила, което щеше да ми помогне да съм по-конкретна, но понеже видях и другата ти тема, ще отговоря на въпросите ти преди да си уточнила.
Значи, като минимум, ти трябват среда, любов, реализация.
Не се чувстваш добре в София, където са твоите приятели от детинство, съученици, родители и роднини, където има големи възможности да си намериш работа, места, на които да излизаш, за да общуваш, вероятност да срещнеш принца - 1 от поне няколко стотин хиляди.
Дори чисто статистически, как се надяваш да намериш тези неща в град, който е в пъти по-малък във всяко отношение?
Представи си как в провинциалния град има много по-малко възможности за работа, по-малко хора, с които да се чувстваш добре, по-малко подходящи за теб мъже -1 от най-много няколко (малко) стотин, по-малко места, на които да ги срещнеш. А ти си там с твоя си затворен и необщителен характер.
Но мога да ти дам и пример за едно доволно от избора си, доста подобно на теб, момиче. Точно на твоите години, английска филология. От по-големия роден град, в който е завършила образованието си, неделена от мама и тати, отива по собствено желание в доста по-малък. В големия не и харесвало… Сега е щастлива - учителка в училище, в което учат най-вече ромски деца. Живее в семпла квартира с момче, което преди няколко години успя най-после да завърши средно образование във вечерна професионална гимназия, а сега работи по нещо ту тук, ту там. Оказва се, че това и е напълно достатъчно да бъде щастлива. Сега.
О, сетих се за още един детайл от живота и в провинцията. Стана партиен член заедно с приятеля си. Няма значение от коя партия, въпреки че, лично за мен, изборът и на партия е диагноза. Като се замисля, един ден може и за кмет да се кандидатира или пък първа дама да стане. Ето ти чудна реализация.
Казваш, че майка ти те гледа все едно не си добре. Браво на нея, щом не ти го казва директно в очите. Ако моите деца бяха направили подобен избор, мисля, че нямаше да съм толкова въздържана. За информация – живея в същия малък град.
Не искам да ти звуча остро

Само съм съвсем откровена.
Хубаво е, че търсиш своето място и своя човек. Почти сигурна съм, че ако го срещнеш, ще забравиш другите проблеми. Хубаво е, че търсиш странично и неутрално мнение. Оттам нататък си ти, успех!