Съдът остави в ареста Викторио Александров, обвинен за двойното убийство в София (обзор)Твърде близко съм до този случай от емоционална гледна точка и бих казала,че съжалявам за премахването на смъртната присъда като вариант на наказание.Съжалявам и за още нещо около този случай,че всичките действия на този „мъж“ са симптоми на психично разстройство,което може да го измъкне дори от съдебна отговорност,а не бива.Осъдят ли го на доживотен затвор,а те ще го осъдят,това означава,че ще го издържаме през целия му живот и ще трябва да му осигуряваме добри условия.
Ако сте жена - биете ли мъжа си?Жена съм,но никога не ми е идвало на ум,че мога да посегна на мъжа си да го бия.Всичко при нас се разминаваше с тихи,откровени и дълги разговори по някоя тема.
Ако сте родител биете ли децата си?Само веднъж ми се е случило да посегна на едно от децата си,но тогава си беше направо ситуация,довела ме до амок.Все още и тя си спомня какво точно е направила,защо точно е отнесла един силен удар по задните части и защо не бива да експериментира с метални прибори край електрически контакти.
Одобрявате ли боя като възпитателна мярка?
Не съм от привържениците на възпитание чрез сила и страх.
Кого бихте искали да убиете?Не съм убийца,но понякога ми идва да набарам някое автоматично оръжие и да го насоча срещу някои управници,пък каквото сабя покаже и честта,майко,юнашка!
Ако някой непознат ви остави детето си какво ще направите - ще го върнете на родителя му, за да може да го убие на спокойствие или ще задържите детето и ще се обадите на полицията?Ако визираш ситуация,подобна на тази,в която е попаднал таксиджията,вероятно и аз не бих приела да ставам педагог в древното значение на тази дума.Нямаш идея какво имаш насреща си в такива ситуации.Иначе преди години на няколко пъти ми се е случвало да ми бъде оставяно дете „за няколко минутки“,пък да се окаже за няколко дена.В единия от случаите детето го водихме на градина,прибирахме го,гледахме го и го предадохме на чичо му и стринка му.Във втория случай бащата се върна от командировка два дена след като ни беше оставено детето от майката(отиде за хляб),а сестричката беше настанена в болница за спешна операция на остър апендицит.В третия случай ставаше дума за наистина два часа разлика между смените на родителите.
Чувствате ли се в безопасност?Като цяло от години нямам такова чувство за безопасност,но и не се оставям на страховете си.
Разхождате ли се нощно време по улиците или щом се стъмни не смеете да излезете навън?Ако съм си в моя роден район не се притеснявам да изляза и посред нощ,за да свърша нещо или да отида при близък.
Страхувате ли се?Само глупците не се страхуват,но отново казвам не се оставям на страховете си да ме управляват.
От кого или от какво се страхувате най-много?Най-много се страхувам от себе си и своите реакции в някои моменти.
Ако видите или чуете да убиват някого какво ще направите? 
Преди години точно под нашите прозорци нападнаха човек около полунощ,няколко срещу един и при това с боксове,тояги и бутилки.Разкрещях се,почнах да замерям с кестени и глави лук биячите.Чуха ме съседи от блока и от съседните блокове наизлязоха,развикаха се,че и някой се обади на полицията.За нула време нещата утихнаха,а човекът се отърва с двумесечно пролежаване в „Пирогов“ по различните травматологии и хирургии.А все беше сдал багажа.