Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Писмо до Дядо Коледа!
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
biggeorge
Мили Дядо Коледа, xmas2.gif
Пише ти едно вече пораснало дете.
През цялата година бях много послушен, не съм нарушавал законите на страната.
Не съм се заяждал много с управляващите - само малко и винаги с повод.
Затова за Коледа искам да ми донесеш:
1. Малко медийна свобода;
2. Частица от истинска правова държава, каквато България не е;
3. Правосъдие за управляващите от ГЕРБ и ОП, за да могат да отидат в затвора, където им е мястото; tooth.gif
4. Също така искам да ми дадеш Гаранция, че през 2019 г. няма да попадна в ареста за 48 часа без никой да бъде уведомен за това;
5. Моля те и да спасиш играчките ми под елхата, както и ризката ми от гърба от КПКОНПИ;
6. Гадже от теб няма да искам, че като те знам какъв си шегаджия вместо готина мацка ще ми донесеш някоя тъпа сърна; a4dff7b7.gif
7. И накрая искам здраве за цялото семейство и по-малко сблъсъци с диктаторски мислещите хора в реалния и във виртуалния свят.
Дядо Коледа, беше ми много приятно да ти пиша и ще чакам твоите подаръци за мен.
От доброто дете biggeorge.
az takovata.gif

А вие написахте ли писмо до Дядо Коледа? korabche.gif
Какво си пожелахте в него?
Децата около вас написаха ли писмата си до Дядо Коледа и какво си пожелават в тях?
rolleyes.gif
Norman
Затова за Коледа искам да ми донесеш:
1. Малко медийна свобода;
ДК: Имаш позволението ми да си откриеш още 2-3 акаунта в онлайн медия по твой избор.
2. Частица от истинска правова държава, каквато България не е;
ДК: Към момента в Страсбург има заведени 18 дела срещу България. Да се надяваме, че повечето бъдат приключени "истински правово" именно през 2019-та.
3. Правосъдие за управляващите от ГЕРБ и ОП, за да могат да отидат в затвора, където им е мястото; tooth.gif
ДК: Министерството на правосъдието си е тяхно. Предполагам, че техни депутати ще наминат и на някоя друга планова проверка в затвор/затвори из страната. Надявам се това да те устройва?
4. Също така искам да ми дадеш Гаранция, че през 2019 г. няма да попадна в ареста за 48 часа без никой да бъде уведомен за това;
ДК: Имаш я! Ако слушкаш, задължително ще уведомят някого, че си без habeas corpus още на 47-я час. Може и посмъртно..
5. Моля те и да спасиш играчките ми под елхата, както и ризката ми от гърба от КПКОНПИ;
ДК: Играчки - дадено. Риза - дадено. За останалото се оправяй сам!!!
6. Гадже от теб няма да искам, че като те знам какъв си шегаджия вместо готина мацка ще ми донесеш някоя тъпа сърна; a4dff7b7.gif
ДК: Хмммм... елените ми са много доволни от сърните, които им намирам, пък ти. Да ти имам капризите! В склада имам една розова антилопа - да я вадя ли?
7. И накрая искам здраве за цялото семейство и по-малко сблъсъци с диктаторски мислещите хора в реалния и във виртуалния свят
ДК: Две кутии мурсалски чай и три реда ограда с бодлива тел за отделяне от диктаторски мислещите...
Тарабас
Аз съм дядо Коледа.
biggeorge
Дядо Коледа, не си ли малко зает през този месец от годината, че имаш време да пишеш по форумите? w00tbrows.gif laugh.gif
Persian
Цитат(biggeorge @ 21/12/2018, 12:21) <{POST_SNAPBACK}>

6. Гадже от теб няма да искам, че като те знам какъв си шегаджия вместо готина мацка ще ми донесеш някоя тъпа сърна;
- Споко smile.gif
Няма да е сърна, кукла ще е smile.gif Все пак той е по играчките.
Истинската жена я е създал Господ и я дал на Адам, щото той му надул главата, че си нямал. Затова и от там идва - Да не дава Господ smile.gif

А вие написахте ли писмо до Дядо Коледа?
- Не съм, щото нямах време да го чакам с играчките smile.gif

Ще чакам астролозите, да видя дали ще си изпълнят обещанията smile.gif
Пишат за теб, за мен и за още некви, че ще се влюбваме, и то не кво и да е влюбване. Ужас братче, но как дойде.
Попаднах и за овена и спрях до тук. Другите не съм ги гледал.
Ще фана да запея като Тони Стораро - Бог ли ме наказа smile.gif

Романтичен хороскоп до края на 2018-а година
ОВЕН: (Кого ще срещнеш): Някои дързък въздушен знак, който не си подбира приказките (Близнаци, Водолей, Везни) и няма да има търпението да слуша глупости. Ще прехвърчат искри! Ще се разменят думи. Но ти ще бъдеш тайно впечатлена от начина, по който се държи с теб и от силата на характера му.

Жорка, на теб ти пожелавам да запееш така, и да намериш точно такава жена като тази, която да те гледа с този влюбен поглед. Няма как да я объркаш. Този поглед е несравним.

wal
Цитат
3. Правосъдие за управляващите от ГЕРБ и ОП, за да могат да отидат в затвора, където им е мястото;

Я пак!!Правосъдие ли искаш или само управляващите да отидат в затвора?!От къде знаеш къде им е мястото ,това не е ли работа за юристите?!
За мен и за близките ми искам здраве и късмет, щото на "Титаник" сигурно е имало и по-здрави от мен.
Питето
Мисля си, че политиците са те изпреварили с писмата и са получили удобен електорат, който "През цялата година бях много послушен, не съм нарушавал законите на страната.
Не съм се заяждал много с управляващите - само малко..." Абе електорат подарък.
Thursday Next
Мили дядо Коледа,

донеси на Жорко проблясък, за да разбере, че:

1. Няма такова нещо като "малко свобода".
2. Важните неща в живота не се постигат с писане до въображаеми старчоци, а със собствени усилия.

За мен не се грижи, аз подаръците си ги купих сама. Защото 2.
biggeorge
Много готина песничка! music2.gif
Неслихан Атагюл е супер яка мадама. az takovata.gif
Persian
Цитат(biggeorge @ 22/12/2018, 00:17) <{POST_SNAPBACK}>
Неслихан Атагюл е супер яка мадама. az takovata.gif

Вярно е парче. Не и знаех името.
Глей кви жени познаваш, а седиш сам smile.gif

Айде, новата година да ти е на слука gepi.gif
И маани тая телевизия и тая политика.
Няма кво да слушаш колко си добре, все едно си кьорав и безчувствен.
Началото и краят винаги е написан.

agrippa
Написахме. Даже се метнахме на шейната със Снежанка и отидохме да си получим подаръците от склада, доста преди пика на коледната суматоха. Не ги крием по тайни места, а си ги ползваме. Дядото не беше против.
Ивчо
Цитат(biggeorge @ 21/12/2018, 12:21) <{POST_SNAPBACK}>
........
7. И накрая искам здраве за цялото семейство и по-малко сблъсъци с диктаторски мислещите хора в реалния и във виртуалния свят.
........

Като гледам 3 и 7, май си в конфликт със себе си?
Shade
Цитат(Ивчо @ 23/12/2018, 07:19) <{POST_SNAPBACK}>
Като гледам 3 и 7, май си в конфликт със себе си?

Уау! От всичките ти постинги без изключение струи злъч и негативизъм. Поне по празниците да беше казал нещо умно и позитивно, та да разсееш впечатлението на аудиторията, че си изтъкан само от злоба и омраза. coolthumb.gif
Ивчо
Цитат(Shade @ 23/12/2018, 17:46) <{POST_SNAPBACK}>
Уау! От всичките ти постинги без изключение струи злъч и негативизъм. Поне по празниците да беше казал нещо умно и позитивно, та да разсееш впечатлението на аудиторията, че си изтъкан само от злоба и омраза. coolthumb.gif

Отлична демонстрация на отсъстващо чувство за хумор worshippy.gif
Buitenlander
Цитат(Ивчо @ 23/12/2018, 17:36) <{POST_SNAPBACK}>
Отлична демонстрация на отсъстващо чувство за хумор worshippy.gif

Когато никой от аудиторията не се смее на смешката, проблемът най-често е в разказващия я...
Ивчо
Цитат(Buitenlander @ 23/12/2018, 21:48) <{POST_SNAPBACK}>
Когато никой от аудиторията не се смее на смешката, проблемът най-често е в разказващия я...

Разбира се, няма нищо комично във факта, че някой заявява желание за "по-малко сблъсъци с диктаторски мислещите хора" и то само на три реда разстояние от собственото си заявление/мечта "Правосъдие за управляващите от ГЕРБ и ОП, за да могат да отидат в затвора, където им е мястото;". То няма как да е плод на "диктаторско мислене", след като праща в затвора всичко подред, нали така?
Нали?
Buitenlander
Цитат(Ивчо @ 23/12/2018, 20:58) <{POST_SNAPBACK}>
Разбира се, няма нищо комично във факта, че някой заявява желание за "по-малко сблъсъци с диктаторски мислещите хора" и то само на три реда разстояние от собственото си заявление/мечта "Правосъдие за управляващите от ГЕРБ и ОП, за да могат да отидат в затвора, където им е мястото;". То няма как да е плод на "диктаторско мислене", след като праща в затвора всичко подред, нали така?
Нали?

Ами не, няма.Наличието на вътрешни противоречия и алогизми в разсъжденията на един опитващ се да мисли млад човек не са нито комедия нито повод за присмех.Освен в главите на недооценени комплексирани “умници”.
Ивчо
Цитат(Buitenlander @ 23/12/2018, 22:06) <{POST_SNAPBACK}>
Ами не, няма.Наличието на вътрешни противоречия и алогизми в разсъжденията на един опитващ се да мисли млад човек не са нито комедия нито повод за присмех.Освен в главите на недооценени комплексирани “умници”.

Наличието на подобни грешки е комично при интелигентни хора, друже. Именно заради убедеността си, че колегата не е идиот, съм си позволил да се засмея. Което е покана от моя страна към чувството му за самоирония. Един интелигентен човек със добро самочувствие не би се притеснил от подобна своя грешка - тук разговорът е неангажиращ и всеки може да сгафи по подобен начин в бързината на писането.
Ако обаче гледах на неговото мисловно упражнение като на изява на поумняващ дебил, тогава - моите почитания. Опитите на кретени да мислят с главите си трябва да се уважават извън всякакво съмнение.
Buitenlander
Цитат(Ивчо @ 23/12/2018, 21:20) <{POST_SNAPBACK}>
Ако обаче гледах на неговото мисловно упражнение като на изява на поумняващ дебил, тогава - моите почитания. Опитите на кретени да мислят с главите си трябва да се уважават извън всякакво съмнение.

Чакай сега, че се омотах..... След виртуалните шамари които изяде в темата за Истанбулската конвенция, как да гледам на отпадането на учтивата форма от преумните ти постове, като на действие на “поумняващ ..... “ или като на неумение да отстояваш позицията си? И това смешно ли е, или не е? confused1.gif
Ивчо
Цитат(Buitenlander @ 23/12/2018, 22:28) <{POST_SNAPBACK}>
Чакай сега, че се омотах..... След виртуалните шамари които изяде в темата за Истанбулската конвенция, как да гледам на отпадането на учтивата форма от преумните ти постове, като на действие на “поумняващ ..... “ или като на неумение да отстояваш позицията си? И това смешно ли е, или не е? confused1.gif

Хубаво е човек да има позитивни спомени за виртуални шамари , друже. Независимо от очевидната склонност за хиперболизацията им.
А за промяната в учтивата форма си прав. Можеш да се смееш колкото си искаш, аз също иронично ще отбележа, че след такава оплювателска близост, която се получи - преминаването на "ти" е не само комично, но и задължително.
Пробвай се да позачистиш соцнавиците си за инсинуативно говорене. Знам, че след определена възраст е малко трудно, но това не трябва да те обезкуражава, дерзай!
Buitenlander
Цитат(Ивчо @ 23/12/2018, 21:42) <{POST_SNAPBACK}>
А за промяната в учтивата форма си прав. Можеш да се смееш колкото си искаш......

Започваш да ми харесваш, чувстваш ли се готов за втори и трети урок?
Ивчо
Цитат(Buitenlander @ 23/12/2018, 23:04) <{POST_SNAPBACK}>
Започваш да ми харесваш, чувстваш ли се готов за втори и трети урок?

След като толкова симпатично се изживяваш като Мастър - защо не? Или ще науча нещо, или ще се спукам от хубави дози коледен смях - няма да съм капо при никакви обстоятелства!
Та?
Alexfield
Колегата Голям Джордж е прав. Герб са диктатори и мястото им е в затвора.
Също така си пожелава по-малко допирни точки с такива - с помията - отново е прав.
Ивчо, ти нима харесваш и подкрепяш ГЕРБ?
Ивчо
Цитат(Alexfield @ 24/12/2018, 00:04) <{POST_SNAPBACK}>
Ивчо, ти нима харесваш и подкрепяш ГЕРБ?

Еми, не си падам. Но не си падам и по злоупотреби с правосъдието и демокрацията. От всякакъв цвят.
rocco_george
Отдавна спрях да му пиша.
Това,което желая е нещо,което не се купува,не се подарява само по Рождество...
Пожелавам го винаги и на всички:
Здраве,щастие,късмет,дълголетие и МИР.
Има ли ги тези неща,няма нужда да искаме друго,то само ще ни споходи!
biggeorge
Харесва ми това, което си написала. rolleyes.gif
Стискам палци всичките ти желания да се сбъднат. sun.gif
biggeorge
Честито Рождество Христово и Честита Коледа на всички! grin.gif
Много е дразнещо, че хората бъркат двата празника.
Коледата не е свята.
На Коледа не се е родил дядо Коледа. laugh.gif
В нощта на 24 срещу 25 декември се е родил Исус.
И когато се е родил Исус още не е имало Коледа във вида, в който я познаваме днес.
Една от любимите ми коледни песни от детството ми беше тази:
https://www.youtube.com/watch?v=Xaz3hiX1eqA
Само че като пораснах тази песен престана да ми е любима, защото осъзнах, че в текста се пее:
"Коледа - свята си ти!"
После се запитах кое й е святото на Коледата?
Коледата е езически празник, присвоен после от християнската църква чрез Свети Николай.
Но Коледата е свързана с идването на Дядо Коледа/Свети Николай и подаряването на подаръци на послушните деца.
Докато Рождество Христово е свързано с раждането на Исус.
Най-странното е, че дори и свещеници бъркат Рождество Христово с Коледа и честитят "святата Коледа" на миряните. a4dff7b7.gif
Thursday Next
Цитат
В нощта на 24 срещу 25 декември се е родил Исус.

Източник? Ще ти спестя малко усилия - в Библията никъде не се споменава. Според повечето учени Исус е роден през втората половина на септември, докъм началото на октомври.

Цитат
Коледата не е свята.

Светостта не е концепция, въведена от християнството. Тоест, може да има свети места или дати, които нямат нищо общо с християнската религия. Та кой си ти, че да определяш дали Коледата е свята, ако и да има връзка с езически обичаи?

Никой нищо не бърка, само в главата ти е каша. Определени термини придобиват гражданственост и започват да се използват в определен смисъл дори от "посветени" като църковните отци. Това не значи, че са неграмотни, това значи, че далновидно позволяват нормата да отстъпи пред узуса.
Lestr
Цитат(Thursday Next @ 30/12/2018, 00:01) <{POST_SNAPBACK}>
Източник? Ще ти спестя малко усилия - в Библията никъде не се споменава. Според повечето учени Исус е роден през втората половина на септември, докъм началото на октомври.

Светостта не е концепция, въведена от християнството. Тоест, може да има свети места или дати, които нямат нищо общо с християнската религия. Та кой си ти, че да определяш дали Коледата е свята, ако и да има връзка с езически обичаи?

Никой нищо не бърка, само в главата ти е каша. Определени термини придобиват гражданственост и започват да се използват в определен смисъл дори от "посветени" като църковните отци. Това не значи, че са неграмотни, това значи, че далновидно позволяват нормата да отстъпи пред узуса.

Не само датата.

И годината на раждане е спорна.

Сегашното летоброене се утвърждава официално след 1000-та година. Дотогава са ползвали “ера”, “хедраджа” ... Индийци и китайци не знам какво са ползвали. Трябва да прочета.
Thursday Next
Е не исках да му слагам много бемоли на Жорко. Едно по едно.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.